Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bruma komt met de schrik vrij: geen permanente hartproblemen

Laatste update:

Jeffrey Bruma heeft geen permanente hartproblemen, zo meldt zijn werkgever VfL Wolfsburg vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De verdediger werd vorige week bij een training duizelig en zakte naar de grond, maar volgende de Bundesliga-club is er geen sprake van ernstige problemen.

Door het incident werd Bruma de afgelopen paar dagen onderworpen aan verschillende medische tests om uit te sluiten dat de Oranje-international hartproblemen heeft. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ex-verdediger van PSV kampte met een virusinfectie en dat hij te maken heeft met een 'sportershart', wat betekent dat het hart groter is dan gebruikelijk.

De medische staf van Wolfsburg verwacht dat Bruma op korte termijn de training kan hervatten. De 26-jarige verdediger staat sinds 2016 onder contract bij de Duitse club, die in 2016 ruim elf miljoen euro aan PSV betaalde. Mede door blessureleed miste Bruma het begin van het seizoen, maar de laatste maanden had de Nederlander een vaste basisplek.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sterkte voor hem❤️

Door een virus raakte mijn hartspier ontstoken. Dit heeft mij zeker 9 maanden thuis gehouden. Heeft me ook een tijd gekost om er vrij van te zijn in t hoofd. Natuurlijk heb ik niet zo'n topconditie als Bruma. Maar hoop dat hij er geen littekens aan overhoudt.
Veel sterkte en beterschap!
💪🏽

13 april 2018 om 15:58

Myocarditis, heb het zelf nu ook. Vraag me altijd af hoeveel topsporters hier bewust of onbewust last van hebben.

13 april 2018 om 16:11

Klopt! Bestaat in verschillende mate. Komt redelijk vaak voor. Vervliegt vaak voordat men er erg in heeft. En in sommige gevallen zoals ik.. en jij, heeft t gevolgen.

Sterkte kerel.. en neem je rust. 💪🏽

eerlijk gezegd zou ik het zekere voor het onzekere nemen en stoppen, je leven is toch meer waard dan voetbal en geld. Zoals bij nouri gebeurde bij hem was het niet eens geconstateerd. En ik de drukte van de stadions kan het zo mis gaan. Maar de dokters weten wel beter of het kan of niet blijft een risico vind ik

13 april 2018 om 15:06

Marcelkalasj

Interessant dat je dit zegt. Want bij de overgang van Chelsea naar PSV speelden ook al vraagtekens over zijn hart en werden ook al afwijkingen geconstateerd. Dat heeft de transfer naar PSV zelfs nog een paar weken opgehouden toen, omdat PSV aanvullende mediche tests wilde doen.

Bij PSV uiteindelijk verder geen issue geworden maar hij heeft dus wel een 'sporthart'. Het is bewezen dat een sporthart geen invloed heeft op het veroorzaken van hartaanvallen bij jonge sporters. Met name bij voetballers duiken er de laatste jaren berichten op van spelers die rondom of zelfs tijdens een wedstrijd onwel worden of overlijden. Aan een eventueel sporthart ligt dat niet. Sterker nog, door hun vaak jarenlange training lopen zij slechts een vijf keer zo hoog risico op een plotselinge dood in vergelijking met een rustsituatie. Bij niet-sporters die opeens een zware inspanning leveren is dit 56 keer zo hoog. Een sporthart is dan ook niet de veroorzaker van klachten als hartritmestoornissen. Vaak bleek trouwens dat de oorzaak voor het overlijden van voetballers zat in aangeboren hartafwijkingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren