Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brobbey had achteraf dingen anders gedaan bij Ajax: ‘Was beter geweest’

Laatste update:

Brian Brobbey heeft spijt van zijn vertrek bij Ajax in de zomer van 2021. Hij koos destijds als negentienjarige voor RB Leipzig, waar hem een vierjarig contract werd voorgeschoteld. Brobbey kon in Duitsland niet aarden en keerde na een moeilijk halfjaar in de Bundesliga alweer terug bij het voor hem vertrouwde Ajax.

"Als je naar je eigen ontwikkeling kijkt, wat zijn nou dingen die je achteraf anders had gedaan?", vraagt een verslaggever van ESPN woensdag op het veld van de Johan Cruijff ArenA aan Brobbey. "Ik denk dat ik sowieso bij Ajax was gebleven", antwoordt de aanvalsleider van de Amsterdamse club. "Alleen dat eigenlijk, ja."

"Ik heb er geen spijt van. Het was een harde les voor me. Uiteindelijk heb ik ervan geleerd, ja", voegt Brobbey, met Ajax in voorbereiding op het Europa League-duel met Brighton & Hove Albion van donderdag, daaraan toe.

De pas 21-jarige Ajax-spits kwam in Leipzig tot in totaal veertien optredens. Hij liet drie assists noteren, al bleven doelpunten in Duitse dienst uit. Na een verhuurperiode van een half jaar tekende Brobbey medio 2022 een vijfjarig contract in Amsterdam.

Brobbey gaat vervolgens in op de stelling dat hij zich meer had ontwikkeld en een betere voetballer was geweest, als hij in 2021 gewoon bij Ajax was gebleven. "Ja, kan. Wie weet. Ik zou het niet weten. Ik denk dat het beter was geweest om bij Ajax te blijven", aldus de aanvaller die dit seizoen goed is voor vijf doelpunten.

De verslaggever van ESPN zag Brobbey in de jeugd van Ajax en in zijn beginperiode bij het eerste elftal heel makkelijk scoren. Een groot verschil met de huidige situatie in de hoofdmacht, zo luidt zijn oordeel.

"In de jeugd scoorde ik veel, ja, dat klopt. Bij Ajax scoor ik ook nog veel dus. Maar de mensen mogen het blijven zeggen. Ik blijf mijn stinkende best doen, dan komt het wel goed", blijft de nog jonge Brobbey positief naar de toekomst kijken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niet alleen een harde les voor zichzelf, maar ook voor Ajax. Het is natuurlijk te gek dat je een jeugdspeler gratis de deur uit laat lopen en hem een paar maanden later terug koopt voor 16-19 miljoen.

8 november 2023 om 15:52

Leek wel een beetje het begin van het wanbeleid van de afgelopen jaren bij Ajax. Zie nu (en vorig seizoen) het resultaat. Hopelijk heeft Ajax ervan geleerd en gaat het de komende tijd weer beter (wat er met de huidige veranderingen wel in lijkt te zitten).

8 november 2023 om 17:24

Slaat nergens op, Ajax heeft hem meerdere aanbiedingen gedaan. Hij wilde gewoon weg

8 november 2023 om 18:51

Dan hoef je hem toch niet terug te kopen? Hij wilde weg, ala. Dat is het dan voor een paar jaar.

8 november 2023 om 19:27

Tja, dat is ook een beetje het gevolg van veel geld hebben. Het kan je lui maken. Ajax kon het zich financieel veroorloven en daarom deden ze het. Ze verloren de creativiteit om een goed alternatief te zoeken. Terwijl de buitenwacht en veel Ajax supporters riepen dat het de verkeerde keuze was.

9 november 2023 om 13:57

@acmilanajax. Als ik het goed heb ging het er toen ook over dat de aanbieding niet goed genoeg was. En nu heeft Ajax dat geld (op een andere manier) alsnog eraan uitgegeven.

8 november 2023 om 16:17

Ik was er destijds ook erg op tegen, met name omdat Brobbey zelf op een vervelende manier is vertrokken. Maar dan hadden ze hem ook niet meer terug moeten huren want toen liet ie toch weer zijn potentie zien.

En het valt natuurlijk niet uit te sluiten dat ie weer met winst vertrekt. Hij is nog erg jong. Waar ik me wel zorgen over maak is dat het er allemaal zo moeilijk en log uit ziet. Als je dat vergelijkt met Akpom, hoe slim en makkelijk die voor de man komt en doelpogingen krijgt.

Ben bang dat Brobbey de echte slimheid van een topspits ontbeert en het vooral van het fysieke moet hebben.

8 november 2023 om 16:24

Het is wanbeleid. Ze hadden nooit Brobbey moeten kopen. Wat zegt dit tegen alle andere jeugdspelers?
"Ga maar lekker ergens anders veel geld verdienen. Bevalt het je niet? Kom maar lekker terug"

8 november 2023 om 16:32

@nr.11

ik ben geen Ajax volger, maar misschien jij wel gezien je reactie. Wie in de jeugd van Ajax zou een betere optie zijn?

8 november 2023 om 17:15

Er lopen in de Ajax jeugd genoeg aanvallers, maar geen echte spitsen. Die jongen die toen naar Dortmund is vertrokken hadden ze wellicht met een goed plan kunnen behouden. Rijkhof is z’n naam als ik me niet vergis. Bij Jong spelen vooral buitenspelers in de spits. De enige die er misschien aan zit te komen is Kalokoh. Een jongen van 18 met veel potentie zeggen de kenners. In Jong Ajax staat hij geloof ik op 1 goal in 12 wedstrijden KKD. Dus of dat wat is weet ik persoonlijk niet. Het grootste spitsen talent en dat is wel een goeie maar speelt vooral nog in de A1 is Sky Vink, zoon van ESPN analist Vink.

8 november 2023 om 17:49

@nielsfleuren

Dank!

8 november 2023 om 18:00

Zoals nielsfleuren al zegt, er loopt genoeg in de jeugd rond (al pakt AZ het wel beter aan met de jeugd).
Maar met zo'n bedrag die ze aan Brobbey hebben besteedt, had je wel een spits van tenminste zijn niveau kunnen halen. Plus is het ook een principe kwestie. Brobbey heeft nu niets verloren door zijn keuze naar Leipzig , anders dan een half jaar (met meer inkomen). Waarom zou een jeugd speler dan bij Ajax blijven als ze toch wel weer terecht komen bij Ajax als ze mislukken in het buitenland?

8 november 2023 om 18:26

Nr11 nu V Gaal bij Ajax de dienst uitmaakt en straks de nieuwe directie er zit, denk ik dat dat niet meer gaat gebeuren. bij Brobbey had dat ook niet moeten gebeuren, maar ja de afgelopen paar seizoen zaten er een stelletje amateurs. Az pakt het beter aan zeg je goed, gelukkig komt die man bij Ajax werken.

8 november 2023 om 18:58

Daar ben ik het niet perse mee oneens, maar je kunt best een uitzondering maken. Het moet niet vaker gaan gebeuren, maar ik denk dat het juist van barmhartigheid spreekt naar de jeugdspelers toe dat Ajax om de jeugd geeft. We kunnen er wel zakelijk naar gaan kijken, en daarom zeg ik 1 x en nooit meer, maar op dit moment lijkt het erop dat de jeugd het vertrouwen verliest in toekomstige speeltijd bij Ajax 1. Dan is een eenmalig gebaar zoals dit wel op zijn plaats, denk ik.

Mooi dat hij dit benoemt, maar soms maak je fouten en leer je er meer van. Zolang je er maar door groeit. Ik ben benieuwd waar zijn plafond ligt.

8 november 2023 om 18:48

Ja en soms maak je een foutje die je club 30 miljoen kost. 15 miljoen verkoop kosten misgelopen en 15 miljoen terug betaald voor iemand die amper wat laat zien.

8 november 2023 om 18:53

Brobby heeft niets te maken met de fouten die Ajax maakt. Zij hoefde hem niet terug te kopen.

Gasten, zijn jullie de geheugenkaart kwijt? Ajax wilde verlengen, deed verschillende pogingen, maar Raiola en Brobbey dachten er anders over.

8 november 2023 om 15:53

Dat maakt het toch nog interessanter dat ze m daarna alsnog hebben terug gehaald. Zou ie ingeleverd hebben met zijn terugkeer denk je? Want hij keerde niet terug als basisspeler

8 november 2023 om 16:33

Vroegen een jaarloon van 4 miljoen, waarvan natuurlijk een fors deel naar Raiola. Idd mopedlads ..... hoe ga je dat dan aan andere jonge spelers uitleggen ? Vertrekken hun uit onvrede ? Zoals we in 1996 leegliepen omdat de Boertjes en Blind veel meer verdienden dan Davids en Seedorf en Reiziger ?

8 november 2023 om 17:51

@mhda

Fijn om te weten dat jij 4 mil per jaar zou afwijzen....

8 november 2023 om 20:36

Ben jij je geheugenkaart kwijt? Ajax haalde hem vervolgens terug voor 18 miljoen. Laten we zeggen dat hij sindsdien geen 4 miljoen maar 2 miljoen per jaar verdient. Tel daar de transfersom even bij op en deel het geheel door 5 contractjaren. Welk bedrag kom je dan op uit? Juist, 28 gedeeld door 5, is ruim 5 miljoen per jaar. Dan was die 4 miljoen nog zo gek niet…

8 november 2023 om 23:05



Naderhand lekker berekent. Denk ook dat men bij ajax toen dacht, laat maar gaan ... terug kopen en lager salaris ....pfffff . 18 jaar oud ..leuk talent ...4 miljoen per jaar. Hahaha ..... railoa 1 miljoen ... dan maar naar redbull dacht railoa ....bij ajax te weinig op te halen ...niet slim van dat jochie

nou Brobbey je was niet de enige die destijds positief was over je stap naar Leipzig, heb hier veel reacties gelezen dat het een hele goede keuze zou zijn. Bundesliga spelen, geld en een goede club om jezelf te ontwikkelen. Dat zijn even de 3 dingen die ik mij kan herinneren uit de vele reacties

8 november 2023 om 15:57

Je ziet met Xavi Simons dat het ook best een goede keuze kan zijn. Ik denk alleen dat ze bij Leipzig ook geschrokken zijn van zijn beperkingen waardoor hij minder kansen kreeg dan dat hij vooraf wellicht verwacht had.

8 november 2023 om 16:04

Ik denk dat Xavi Simons verder was en mogelijk minder concurrentie heeft voor zijn positie

8 november 2023 om 16:11

Xavi is niet alleen verder, ook gewoon veel getalenteerder.

8 november 2023 om 16:11

Simons was ook verder in zijn ontwikkeling toen hij naar Leipzig ging.

8 november 2023 om 16:20

Janssen ik denk dat hij gewoon totaal niet kon aarden in Leipzig en er helemaal geen zin in had.

Als Sorloth, de grootste Groningen flop ooit, daar voor 50 miljoen vertrekt dan had brobbey ook wel wat kunnen worden.

8 november 2023 om 16:21

Als we bonkige spitsen met geraffineerde en technische middenvelders/schaduwaanvallers gaan vergelijken houdt het natuurlijk wel een beetje op.

8 november 2023 om 16:26

@mentalist,

Het gaat erom of Leipzig een club is waar je als (nog bijna) jeugdspeler een kans krijgt. En dat Leipzig een stap hoger is dan Nederland. Dan maakt volgens mij de positie toch niet uit.
Alleen toen hij ging werd hij niet omschreven als bonkige spits maar als de toekomstige spits van het Nederlands Elftal. Op dit moment maakt hij dat totaal niet waar. Ik denk dat ze in Leipzig geschrokken zijn van zijn techniek. En dat toen Ajax kwam met heel veel geld dat ze heel blij waren.

8 november 2023 om 16:36

Janssen, dat kan. Maar het maakt allemaal niet meer uit. Overigens zie ik in Brobbey nog de spits van oranje. Hij zit er al bij en er is bijster weinig concurrentie in zijn leeftijdscategorie.

8 november 2023 om 16:41

Het maakt ook zeker niet meer uit. Echter geef jij aan dat mijn vergelijk nergens op slaat, maar volgens mij heb ik dat toch getackeld.

Dat Brobbey nu bij het Nederlands elftal zit is niet omdat hij het zo goed doet. Het heeft met kwaliteit de blessures en het afzeggen van Luuk de Jong te maken. Het is te hopen dat niet alleen Brobbey beter wordt (want hij is echt nog niet goed genoeg) maar ook dat er meer Spitsen doorbreken. Volgens mij zitten er in de leeftijdscategorie onder Brobbey ook een paar grote talenten. Die zouden Brobbey zo in kunnen halen.
Als Akpom zo door blijft gaan bij Ajax moet Brobbey eerst nog maar eens zien zijn basisplaats te behouden.

8 november 2023 om 16:48

Janssen wat ik zeg over Sorloth blijf ik bij. Dan had Brobbey ook wel wat kunnen worden.

Ben er daarnaast van overtuigd dat Brobbey er eerst wel bij blijft in oranje. Begint ook bij Ajax wat meer te scoren. En in het beschikbare spectrum aan spitsen is een fysiek sterke tegen elk land een troefkaart.

Zie bijvoorbeeld een Rijkhoff hem niet zomaar inhalen.

8 november 2023 om 17:06

Brobbey kan nog steeds een goede spits worden. Maar misschien zagen ze bij Leipzig dat hij nog niet goed genoeg was en hadden ze ook het gevoel dat hij er niet alles aan wilde doen om de beste te worden.
Dat is een kwaliteit die Xavi wel heeft. Volgens Brobbey traint hij pas sinds kort met Bosman op het afwerken. Waarom niet al veel eerder ? Ik zie niet de wil om er alles aan te doen om de beste te worden.

En ja, dat is mijn mening van grote afstand, maar wel op basis van ook zijn verhalen.

8 november 2023 om 17:18

Xavi is natuurlijk ook een uitzonderlijk talent dus misschien niet helemaal fair die vergelijking.

Overigens heeft Brobbey vroeger altijd met Bosman getraind. Daarom wordt hij nu weer ingevlogen. Heb de hoop zeker niet opgegeven, hij is sowieso fitter dan ooit sinds dit jaar. Dus wie weet.

8 november 2023 om 21:55

Fit is totaal iets anders dan blijven staan als je schiet.

Maar wie was afgelopen 2 jaar dan spitsentrainer van Ajax ?

Inzake Xavi is het ook de vraag of Xavi alleen meer talent heeft of dat hij ook meer de wil heeft om beter te worden.



Het is, zover de geruchten zijn, voor hem financieel heel goed geweest dat hij weg is gegaan. Hij zou nu meer verdienen dan dat hij in eerste instantie voor zijn vertrek zou krijgen.

Dat hij een betere voetballer zou zijn als hij bij Ajax gebleven was geloof ik niet. Als je hoort dat hij sinds kort pas met Bosman traint (hoewel ik dat nog niet eens een hele geweldige afmaker vond (wel koppend)) en je weet dat hij inclusief de huur periode al bijna 2 jaar terug is dan had dat half jaartje dat hij weg was niet veel uitgemaakt.

Ik vraag me af of hij bij dit Ajax past, ik vind van niet en zie graag een type Akpom in de spits.

Tegenwoordig wordt Brobbey veelal aangespeeld met zijn rug naar het doel en een verdediger in zijn rug. Voetballend vind ik hem wat minder, dat komt nu meer naar voren. Tel daarbij op dat in dit Ajax er minder gevaarlijke spelers zijn waar hij de bal aan kwijt kan ( denk aan een Ziyech, Schone of Tadic in het verleden) en je komt in mijn ogen op een (op dit moment) mismatch uit.

Kan je hem meer gebruiken zoals in zijn eerste periode in het eerste dan denk ik dat hij veel bruikbaarder zou zijn.

Het halve jaar dat hij gehuurd werd had hij een groot aandeel aan het kampioenschap. (kijk nog even de wedstrijd tegen PSV) Dus was die terugkoop wel terecht.

Die jongen is toen der tijd helemaal gek gemaakt door wijlen Mino. Hij was jong en maakte een verkeerde beslissing. Ik vind hem heel sterk aan de bal en dat scorende vermogen komt ook wel terug. Mocht hij toch het scoren zijn verleerd dan heeft Ajax altijd nog Akpom achter de hand.

Leuk verhaal voor de bühne, maar hij is wel de spekkoper. Financieel een stuk beter uit dan simpelweg verlengen en speelt op paar maandjes na bij dezelfde club. Dikke middelvinger van hem naar Ajax

Misschien toch een van de heren die terecht zegt dat hij harde voetjes heeft eens een tijd om hulp vragen. Marco?

En welke les heeft Ajax geleerd? Deze jongen heeft niets in zich om Ajax op het niveau te brengen waar ze horen te staan.

Denk dat die harde les redelijk gecompenseerd wordt door zijn bankrekening. Die zal ook wel hard gevuld zijn.
Maar hij is pas 21. Er zit nog zoveel rek in. Hopelijk gaat hij zijn echte vorm onder van t Schip vinden. Gun het hem wel. Is in potentie zeker kandidaat nummer 9 voor Nederland de komende jaren.

Brobbey is een championship voetballer. En dan maximaal dat. Hij is krachtig, ja, maar hij kan niet voetballen. Dit soort jongens wint het in de jeugd op kracht, omdat ze letterlijk twee keer zo snel en sterk zijn dan hun leeftijdsgenoten. Maar de techniek is zo schrijnend afwezig, het is verschrikkelijk. Zodra je die jongen kan verkopen, meteen doen. Haal Joel Piroe terug naar Nederland, hij heeft body en kan ook voetballen. Ideale Ajax spits, ondanks zijn verleden in de jeugd van PSV (en NEC).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren