Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brighton ontvangt miljoenen van Chelsea en kan investeren in Mo Kudus

Laatste update:

Robert Sánchez maakt de overstap naar Chelsea. Dat bevestigt de Londense club via de officiële kanalen. De 25-jarige goalie tekent voor zeven jaar en levert Brighton & Hove Albion zo'n 29 miljoen euro op. Bart Verbruggen heeft er zo een concurrent minder bij.

De transfer van Sánchez hing al even in de lucht. De Spanjaard doorstond vrijdag de medische keuring, waarna het laatste papierwerk werd afgerond. Sánchez is de zevende zomeraanwinst van Chelsea na Christopher Nkunku (RB Leipzig), Axel Disasi (AS Monaco), Nicolas Jackson (Villarreal), Lesley Ugochukwu (Stade Rennes), Ângelo (Santos) en Diego Moreira (Benfica). Hij moet de concurrentiestrijd aangaan met Kepa, die vorig seizoen het vaakst onder de lat stond op Stamford Bridge.

Sánchez was tot maart dit jaar onbetwiste eerste keus bij Brighton. Daarna verloor de sluitpost zijn plek aan Jason Steele. Brighton speelde al in op Sánchez' vertrek door Verbruggen naar de club te halen. The Seagulls betaalden Anderlecht negentien miljoen euro, waarmee de Nederlander de duurste doelman ooit werd uit de Belgische competitie. Kjell Scherpen staat ook nog altijd onder contract in East Sussex. De Emmenaar, die zijn debuut nog moet maken, wordt voor het derde seizoen op rij verhuurd.

Brighton gebruikt de miljoenen van Sánchez voor Mohammed Kudus. De Engelsen zijn al akkoord met Ajax over een transfersom van veertig miljoen euro. Alleen de Ghanees zelf moet het nog eens worden met Brighton. Naar verwachting is dat een kwestie van tijd.

Chelsea blijft shoppen bij Brighton
Ook Moisés Caicedo moet nog altijd naar Stamford Bridge komen. De deal met Sánchez staat daar los van. Brighton verwees een bod van 92,5 miljoen euro al naar de prullenbak. Chelsea gaat binnenkort een verbeterd bod indienen.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een club als Brighton die het gewoon kan veroorloven om hardball te spelen en ‘nee’ te zeggen tegen een bod van 92,5 miljoen, bizar.

6 augustus 2023 om 12:11

En chelsea dat 29 miljoen uitgeeft aan een 2e keeper van brighton.
Hoeveelste aankoop sinds januari is dit al wel niet. Kan iemand er ook nog lijn in ontdekken, zit er een idee en speelstijl achter of is t kopen om te kopen

7 jarig contract. Het kan aan mij liggen maar die contractduur lijkt steeds langer worden! Binnenkort lezen we regelmatig 10-jarig contract..

6 augustus 2023 om 11:50

Alleen Chelsea geeft van die lange contracten. Ook Enzo Fernandez die een contract heeft tot 2032. Maar ja die geven zoveel geld uit dat ze het geld wel moeten uitsmeren over meerdere jaren. Maar goed dat heeft natuurlijk ook zijn nadeel en dat zullen we moeten zien.

6 augustus 2023 om 11:53

Daarom, dit is gewoon gokken. Als dit transferbeleid geen succes is (zoals het tot nu toe gaat), hang je voor de komende 7 jaar.

6 augustus 2023 om 12:02

Ze probeerden op deze wijze de FFP te omzeilen, een loophole. Per januari is hier een cap opgezet van 5 jaar, ondanks de lengte van het contract. Het lijkt echter dat deze wijziging nog niet in is gegaan.

Boekhoudkundige trucjes van Chelsea maar als je een paar Bogardes hebt rondlopen dat is het een gigantisch risico natuurlijk.

6 augustus 2023 om 12:50

Dat snap ik wel. Dat zijn jonge talenten, bij Chelsea geven ze op dit moment zelfs 10 jarige contracten aan de vuilnisman om ffp te omzeilen. Deze keeper is 25 jaar, nieteens absolute top en je geeft hem een 7 jarig contract, het is niet alsof je de nieuwe cech binnenhaalt van een jaar of 20

25 miljoen voor een keeper die het laatste half jaar op de bank heeft gezeten. Prijzen bij de Premier League blijven absurd haha. Ook dat Chelsea een 7-jarige contract geeft aan iemand die 25 is. Dat is ook bizar lang maar goed Chelsea moet wel anders konden ze niet zoveel spelers halen.

6 augustus 2023 om 12:30

In de afgelopen periode (na het terugvallen van geldstromen sinds de pandemie) zijn er natuurlijk meerdere clubs die op een creatieve manier proberen om de financiële spelregels te omzeilen. Denk bijvoorbeeld aan het stimuleren van de omzet door de verkoop van toekomstige inkomsten uit televisierechten van Barcelona. Of denk bijvoorbeeld aan huurconstructies met verplichte optie tot koop. Of je hebt natuurlijk clubs die met regelrechte staatssteun overeind worden gehouden. In het merendeel van die gevallen hebben clubs een duidelijke beslissing gemaakt door financiële risico's op de korte termijn uit te smeren over meerdere boekjaren. Chelsea doet in principe hetzelfde, maar zij lopen nu risico dat hun mislukte aankopen besluiten om hen aan het contract te houden. Barcelona, één van de clubs die aan het spelen is met soortgelijke creatieve constructies, weet inmiddels hoe lastig het is om spelers te laten vertrekken die nog een aanzienlijk salaris tegoed hebben. Maar weet je wat ik zo vreemd vind aan het gedrag van Chelsea? Met dit transferbeleid zou je verwachten dat er in ieder geval een sterke ploeg zou staan of dat er in ieder geval een paar spelers van de buitencategorie rondlopen. Tsja, dan kom ik niet verder dan Reece James (zelf opgeleid), Malo Gusto, Levi Colwill (zelf opgeleid), Enzo Fernández en Christopher Nkunku (als je hem al van de buitencategorie vindt). En van alle jonge aangetrokken talenten lijkt me eigenlijk alleen Andrey Santos een speler die echt van waarde kan zijn in de toekomst.

6 augustus 2023 om 12:55

Geen idee inderdaad wat die Boehly nou van plan is haha. Absurde contracten geven aan spelers zoals Robert Sanchez. Ben benieuwd wat Pochettino ervan kan maken. Want qua namen is het inderdaad niet heel indrukwekkend met Mudryk, Jackson, Fofana etc.

6 augustus 2023 om 13:04

Eigenlijk gedraagt Todd Boehly zich precies zoals je zou mogen verwachten een Amerikaanse sporteigenaar die plotseling niet meer gebonden is aan salarisplafonds of andere restricties als het gaat om transferbeleid.

6 augustus 2023 om 14:08

Die Jackson bevalt mij wel in de voorbereiding. Echt een heel complete spits die als kapstok dient voor de rest van het team. Dat kan echt een van de sensaties in de PL worden dit seizoen.

6 augustus 2023 om 12:32

Volgensmij heb ik op deze site gelezen dat clubs niet meer van die lange contracten mag uitdelen?

7 jaar maar? Dat valt toch een beetje tegen.

Ik snap deze transfer niet zo goed, je betaald bijna 30 miljoen voor een degelijke keeper.. haal dan gewoon ergens een tweede keeper op voor achter Kepa. Maak het seizoen met hem af en haal volgend jaar een echt goede keeper die wel een verbetering is.

Maar bezig blijven met Caicedo terwijl je bod niet goed genoeg is en maar niet overgaan tot een andere keuze.. vervolgens 30 miljoen verspillen aan deze kerel..

6 augustus 2023 om 12:09

Slonina had van mij ook wel een kans mogen krijgen. Lees overal dat het een groot talent is en dan sturen we die naar een Eupen ofzo. Nu krijg je een keeper op doel die bij Brighton zijn plek onder de lat kwijt was en je alternatief is kabouter Kepa.

6 augustus 2023 om 12:19

Zo'n groot talent zal het niet zijn als hij het niet tegen Kepa kan opnemen op 19-jarige leeftijd..

6 augustus 2023 om 13:14

Sanchez is op voorspraak gekomen van de huidige keeperstrainer waarmee hij jaren heeft gewerkt bij Brighton en waaronder hij ook 1e keeper was én 2jr geleden statistisch gezien de beste (Spaanse) keeper in de PL was. Ikzelf was eerlijk gezegd ook geen groot voorstander van de transfer maar kijkend naar deze punten wel een stuk begrijpelijker dan menig mens doet voorkomen

7 jarige contracten worden gegegeven om de boel wat meer uit te smeren zodat men niet in de problemen komt met Financial Fair Play regels.
Of dit op langere termijn verstandig is, valt te betwijfelen.
Want als de speler niet presteert, dan zit je er wel 7 jaar aan vast.

6 augustus 2023 om 12:02

Helaas werkt dat niet meer zo. Ze hebben de regel veranderd naar maximaal 5 jaar, dus ze mogen het maar over 5 jaar uitsmeren

6 augustus 2023 om 12:07

Dan hadden ze beter slechts een 5 jarig contract kunnen aanbieden met een eventuele 2 jarige verlenging

6 augustus 2023 om 12:04

Zelfs met dit soort regels gaat Chelsea in de problemen komen wat betreft FFP. Afgelopen twee jaar al meer dan 100 miljoen verlies gedraaid en dit jaar zal niet anders zijn. Waarschijnlijk krijg je gewoon een boete en met een beetje geluk draait de CAS die terug.

6 augustus 2023 om 12:14

@aze maar zit er ook nog een idee achter al deze aankopen? Jij volgt chelsea op de voet, in januari hebben ze ook al extreem veel aankopen gedaan en ze gaan vrolijk verder.
Maar gaan ze op deze manier mee doen om de titel? Dat idee heb ik niet. Ze moeten blij zijn als ze de eerste 4 halen en dus cl, of zie ik nu het grotere plaatje niet?

6 augustus 2023 om 12:52

De enige die een idee achter het transferbeleid zien, zijn sommige fans die verblind zijn door hun clubvoorkeur. Sinds de overname heeft Chelsea bijna een miljard aan aankopen gedaan en de enige bijzondere naam die gehaald is, is Nkunku. Verder heb je een selectie staan die op niemand indruk maakt. Het zijn ook allemaal jonge spelers die weinig wedstrijden in de benen hebben, na Thiago Silva zij je meest ervaren speler Sterling en Kepa, dat zegt al genoeg over de leiderschap in de ploeg. De titel mogen we niet eens van dromen en de top 4 vind ik ook niet realistisch. Als je bij de eerst zes eindigt mag je spreken van een geslaagd seizoen.

6 augustus 2023 om 13:12

Kom op, da’s wel heel negatief bekeken. De selectie zit vol met kwaliteitsspelers in de leeftijdscategorie waar ze nog progressie maken. Chelsea doet qua spelersmateriaal nauwelijks onder voor United, Arsenal en Liverpool. Als je kijkt naar de recente aankopen van Liverpool bijvoorbeeld, dat zijn ook allemaal van hetzelfde type: geen gevestigde namen maar spelers van rond de 24 die nog stappen moeten maken.

Natuurlijk is het afwachten of Poch het snel tot een team kan knutselen, maar in principe heeft Chelsea net zoveel kans op de titel als die andere clubs. City is inderdaad sterker op papier en de meeste mensen zullen die wel voor de titel tippen, maar ook City heeft wel eens een terugval.

6 augustus 2023 om 13:20

Wat er vorig jaar allemaal voor ongein is gebeurd slaat inderdaad helemaal nergens op, maar dat is grotendeels hersteld door de vele verkopen van deze zomer. De aankopen die op dit moment worden gedaan zit wel degelijk een plan achter of je er nu mee eens bent of niet. Namelijk gericht op de statistiek (Moneyball principe) en jonge spelers met de leeftijd tussen de 18 - 24. Er wordt duidelijk ingezet op de lange termijn, maar ik ben het met je eens dat er ook 2 a 3 spelers moeten komen die er direct staan. En wanneer dit het geval is, zal Chelsea zeker de kans hebben om binnen de top 4 te eindigen.

6 augustus 2023 om 13:23

@AZE heeft naar mijn idee wel een punt hoor. Met enkel talent ga je geen prijzen pakken, je hebt ook ervaring nodig. En het is nog maar afwachten welke talenten het echt gaan waar maken en wie er afhalen. Bij de meeste van onze spelers kan je die vraag pas over 2/3 jaar beantwoorden.

6 augustus 2023 om 14:19

Hangover, de selectie zit vol met jonge spelers waarvan bijna niemand weet of ze goed zijn en hoe goed ze worden moet nog blijken. Want laten we eerlijk zijn wie kijkt er regelmatig wedstrijden van Shaktar, Benfica, Monaco. De spelers die wel uit een top competitie komen(PL) doen het ook alles behalve denderend. Daarnaast koop je gewoon veel te veel en zorg je er op deze manier voor dat je geen team kunt smeden. Heel anders dan Arsenal, Liverpool of United die al een kern hebben en de selectie verder aanvullen/versterken. Chelsea staat zeker wel een a twee stappen achter die drie clubs, niet voor niets eindigde Chelsea in het rechter rijtje en de rest in de top 5.

6 augustus 2023 om 14:25

Ommie_cfc, laat mij dan de statistieken zien van de spelers die gehaald zijn. Enige die goede stats kunnen overleggen zijn Enzo en Nkunku, de rest is ook wanneer je naar de statistieken kijkt een hele grote vraagteken. Statistieken zijn misschien bepalend in American Football, maar in het echte voetbal zegt het veel minder over hoe goed een speler is. Kijk naar Sterling wiens statistieken bij City veel beter waren dan bij Chelsea, begrijpelijk ook want je komt ook in een mindere team terecht en dan moet je van uitzonderlijke klasse zijn om die stats nu ook te halen.

6 augustus 2023 om 14:38

Ja dat klopt ook, dat gaf Pochetino ook al aan. Daarom wordt er ingezet op nog 2 a 3 spelers met (PL) ervaring. Wanneer dit niet gebeurd dan is deze transferperiode wederom mislukt. Alleen vind ik het dan nog te vroeg om zo negatief te zijn

6 augustus 2023 om 14:51

@Aze Van al die talenten is het inderdaad en groot vraagteken, maar van Sanchez kan je zo vinden als je kijkt naar de periode dat hij 1e keeper was bij Brighton. Nogmaals, ik word er ook niet warm van en had veel liever iemand als Onana of Maignan gezien, maar wanneer ik er genuanceerder naar kijk zou het best een “ok” transfer kunnen zijn die verrassend zou kunnen uitpakken.

Statistieken zijn inderdaad niet heilig en ik ben zelf ook meer old skool wat dat betreft, maar het glas is half vol of half leeg. En op basis van de pre season doen de nieuwelingen het allerminst aardig en ook die zijn op basis van het nieuwe beleid gekocht toch? Mijn punt is dus dat je het op z’n minst een kans moet geven. En wanneer de laatste aankopen binnen zijn dan kan je niet anders dan concluderen dat we een goede transferperiode hebben gekend, ALS de targets binnen zijn, want anders vind ik net als jij dat het mislukt is.

6 augustus 2023 om 14:57

@Aze Van al die talenten is het inderdaad en groot vraagteken, maar van Sanchez kan je zo vinden als je kijkt naar de periode dat hij 1e keeper was bij Brighton. Nogmaals, ik word er ook niet warm van en had veel liever iemand als Onana of Maignan gezien, maar wanneer ik er genuanceerder naar kijk zou het best een “ok” transfer kunnen zijn die verrassend zou kunnen uitpakken.

Statistieken zijn inderdaad niet heilig en ik ben zelf ook meer old skool wat dat betreft, maar het glas is half vol of half leeg. En op basis van de pre season doen de nieuwelingen het allerminst aardig en ook die zijn op basis van het nieuwe beleid gekocht toch? Mijn punt is dus dat je het op z’n minst een kans moet geven. En wanneer de laatste aankopen binnen zijn dan kan je niet anders dan concluderen dat we een goede transferperiode hebben gekend, ALS de targets binnen zijn, want anders vind ik net als jij dat het mislukt is.

Chelsea gaat vrolijk door met waar ze gebleven zijn. Zeven spelers deze zomer al en afgelopen seizoen 10. Bizar.

40 miljoen voor kudus valt toch een beetje tegen als je ziet wat die clubs allemaal niet neerleggen voor andere spelers.

Als Chelsea Kudus ook echt wil, doen ze er goed aan om hem eerst te halen. Anders gaat Brighton met het geld van Chelsea concurreren met Chelsea haha. Voor Ajax natuurlijk niet verkeerd.

6 augustus 2023 om 13:46

Chelsea wilt Kudus helemaal niet. Chelsea is al akkoord met Olise.

Een compleet idiote transfer in mijn ogen.. In een markt waar Onana vrij was om te komen, je voor 10 tot 15 miljoen meer een serieuze upgrade kunt halen ten opzichte van die gehaktballenvanger uit Spanje, eindig je Weer(!) bij Brighton om daar maar de derde keeper weg te plukken??

Ik snap dat dit een transfer is die de keeperstrainer heel erg ziet zitten.. Ik snap dat hij denkt dat dit een geweldige aankoop is.. Maar waarom, waarom laten we de f*cking keeperstrainer bepalen welke keeper er moet komen?? We hebben 2 technische directeurtjes, dat is 1 er eentje meer dan 99% van de andere clubs ter wereld, en nog steeds bepaalt de keeperstrainer wie er gehaald moet worden.. Wat een idioterie!

De reserve-doelman van een middenmotor voor 29M? Jeetje wat doen ze daar toch allemaal in de PL.

Nog een matige spaanse keeper.. eentje was zeker niet genoeg en dan moet je ook nog eens die HG tax betalen.

Dan kun je als Ajax dan ook even nederig worden of niet? De betere spelers die vertrekken naar clubs als Brighton…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren