Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaanse vrijetrappenspecialist zet punt achter fraaie loopbaan

Laatste update:

De loopbaan van Juninho Pernambucano zit erop. Op de dag dat de Braziliaanse middenvelder zijn 39ste verjaardag viert, heeft zijn laatste club Vasco da Gama bekendgemaakt dat de schoenen aan de wilgen gehangen worden. Juninho, die vooral bekendheid verwierf vanwege zijn geweldige vrije trappen, zal maandag op een persconferentie zelf meer tekst en uitleg geven.

/

De technisch begaafde middenvelder liep in november al een zware liesblessure op en twijfelde toen al of hij zijn carrière niet moest beëindigen. Juninho besloot het nog even aan te kijken, maar heeft er nu toch een punt achter gezet. De wedstrijd van 10 november tegen Santos, waarin hij slechts 9 minuten meedeed, blijkt zijn laatste in het profvoetbal te zijn geweest.

Juninho kwam tot veertig interlands voor de Braziliaanse ploeg en werd in Europa bekend door zijn periode bij Olympique Lyon, dat destijds nog erg succesvol was. Juninho speelde acht jaar in Frankrijk en werd in zeven van die jaren ook kampioen met Lyon. Hij maakte in totaal 100 doelpunten in officiële wedstrijden voor de club, waarvan 44 directe vrije trappen.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die vrije trappen van hem waren weergaloos gewoon, Juninho was pas wat je noemt een specialist.

30 januari 2014 om 16:59

Ja echt, niet normaal gewoon. Maakte niet uit van waar hij ze nam, ze vlogen zowat allemaal erin en hoe.

Jammer om zo'n legend te verliezen. Waren leuke tijden vooral in de CL met Lyon. Helaas gaat het zo, Legends komen en gaan (zidane mis ik nog het meest).

30 januari 2014 om 17:04

Legendes komen en gaan, maar hij leeft voort op voetbalzone

Hij maakte natuurlijk geweldige doelpunten met zijn vrije trappen, ik ken niemand die het beter kon. Daarnaast ook nog eens een echte leider op het veld, eentje die echt wat uitstraalt, eentje waar je respect voor hebt ookal speelt hij voor je aartsrivaal.

Hij was al een tijd uit beeld, dus veel zal er niet veranderen. Maar inderdaad jammer dat een legende er definitief mee stopt.

30 januari 2014 om 17:21

Enige directe legacy heeft hij via Pjanic achter gelaten destijds bij Lyonnais. Geweldige speler. Nog geweldigere vrijetrappenspecialist

30 januari 2014 om 18:26

Wacht? Zeg je nu dat Pjanic betere vrije trappen heeft dan Juninho of begrijp ik je verkeerd?

30 januari 2014 om 18:54

Tijd om het woordenboek erbij te pakken. jezus zeg...

30 januari 2014 om 23:55

Nee maar Pjanic werd toen voorzichtig gebracht omdat Juninho op zijn plek speelde. En toen hij uiteindelijk basis was schoot hij identieke vrije trappen. Nog steeds doet hij dat al is het met mindere accuratie. Ik bedoelde dat Pjanic zijn leerling was om het zo romantisch te maken.

31 januari 2014 om 16:02

Zegt iemand met een onjuiste interpunctie.

Monsieur 50/50.. Prachtige vrije trappen.
Spijtig dat hij nu stopt terwijl zijn laatste wedstrijd al weer even geleden is, maar zeker een begrijpelijke keuze.

Weer een grootheid in de voetballerij gestopt. Wat een legende deze man, is naar mijn mening wel te weinig uitgekomen voor Brazilie. Wat een fenomenaal schot/techniek had hij. Lyon heeft heel veel plezier beleefd aan deze middenvelder, gelukkig hebben we hem in Europa kunnen zien voetballen.

30 januari 2014 om 19:54

Het is ook wel te begrijpen dat hij niet veel interlands heeft gezien het nationale elftal van Brazilie destijds.

fifa 15: world stars juninho vrijetrappen 99

on: de beste vrijetrapp specialst die ik heb zien spelen. schoot ze van overal binnen.

Hij is een speler van de generatie waar spelers echt meer met het voetbal bezig waren, dan met hun haren kleding en auto's als ik dat zo mag zeggen. Hij was een een echte leider waarbij de captains band meer dan terecht was.

Ik hoop dat hij als trainer over een aantal jaar weer terug komt op de voetbalvelden.

30 januari 2014 om 15:56

Dat zou inderdaad mooi zijn als we hem straks naast de lijn zien staan. Hij was als speler in mijn ogen een kalm persoon maar inderdaad wel echt een leider en een aanwezigheid op het veld.

30 januari 2014 om 16:27

Het kan ook allebei, beste voorbeeld is denk ik wel Ronaldo. Die jongen is veel met andere dingen bezig maar traint daarnaast het hardst van iedereen.

Jammer dat deze man maar een WK heeft gespeeld, en hopeloos heeft gefaald met een wereldteam destijds in 2006

Vond het altijd verbazingwekkend dat hij nooit door een (nog) grotere club in Europa werd opgepikt tijdens zijn topjaren bij Lyon. Ik vond het een echt winnaar op het veld... hij straalde echt klasse uit. En die traptechniek van hem was natuurlijk van het allerhoogste niveau.

30 januari 2014 om 16:09

Hij was een erg goede voetballer en de beste vrije trappen specialist van dat moment maar geloof dat Real Madrid en Manchester United op dat moment al met Roberto Carlos en David Beckham zo'n speler in de selectie hadden qua vrije trappen. Daarnaast was Lyon ook gewoon een topclub op dat moment denk dat als je hem wou kopen op zijn toppunt rond zijn 3 of 4 de seizoen bij Lyon dat je een gigantisch bedrag ook moest neerleggen hij was echt de boegbeeld van die club op dat moment je kan het in minderen mate vergelijken het verkopen van Raul op zijn 27ste gewoon een erg kleine kans. Zo denk ik dan tenminste dat het zit leek me wel grappig om Juninho op zijn top bij Manchester United te zien maar waar had die gespeeld met Giggs, Scholes en David Beckham?

30 januari 2014 om 17:46

Juninho's vrije trappen waar stukken beter dan die van Beckham en Roberto Carlos! Iedereen herinnert de goal van Becks tegen Griekenland en R. Carlos tegen Frankrijk... maar Juninho schoot veel vaker en van veel verder raak!

Wat je zegt over Lyon klopt wel helemaal... dat was in zijn tijd ook echt een topploeg.. dus hij hoefde daar niet zo nodig weg!

Beckham ging in 2001 ofzo al naar Real en toen moesten Juninho's topjaren nog komen.. dus op zich had hij Beckham prima kunnen vervangen! Juninho was een laadbloeier!

30 januari 2014 om 19:15

Beckham ging in 2003 naar Real Madrid toen was achteraf konden ze hem gewoon halen zijn beste seizoen statistisch kwam het jaar daarna namelijk ik bekeek net even de selectie en hij had absoluut niet misstaan op het middenveld van toen. Maar ze hebben aardig wat gokjes gewaagd dat seizoen waarvan er veel niet goed zijn uitgepakt waaronder Djemba Djemba en Kleberson misschien was dat de reden en destijds hadden ze moeilijk kunnen weten dat het zo'n laatbloeier was toch wel zonde was wel mooi geweest als hij ook nog Manchester op zijn cv had. Ook vind ik 40 interlands te weinig.

Howard
Neville
Ferdinand
O''Shea
Silvestre
C. Ronaldo
Juninho
Scholes
Giggs
Nistelrooij
Forlan

Toen ik Braziliaanse vrijentrappenspecialist zag staan wist ik meteen: Juninho. Wat een ongelooflijke held was dat zeg. Probeerde 'm nog te volgen, aangezien ik altijd een deel van het jaar in Brazilië ben, maar de laatste tijd vervaagde dat een beetje. En het dan toch jammer vinden dat ie stopt. Het blijft toch een grootheid.

30 januari 2014 om 16:58

Ik dacht aan die keeper Ceni ofzo.

30 januari 2014 om 17:25

De eerste keer dat ik hem zag scoren zat ik in het stadion in Brazilië. Ga regelmatig naar wedstrijden daar en wist niks van Ceni af. Je staat wel even raar te kijken als de keeper scoort. Niemand keek er daar echter van op...

De beste Fk'er aller tijden! Wat was hij goed in zijn Lyon periode, echt smullen!

30 januari 2014 om 16:10

We hebben het hier over de allerbeste of all time; geen plek voor Pierre mijn vriend, no chance.

Iemand met zo'n geweldige traptechniek als hem zie je zelden. Cris, Juninho, Coupet, Essien...een Lyon dat wel nog een rol van betekenis speelde in Europa, met Juninho toch wel (voor mij in ieder geval) als middelpunt in dat team.

Hopelijk zien we hem zo snel mogelijk terug in de voetballerij, hij lijkt me op een of andere manier een uitstekende coach.

30 januari 2014 om 16:59

Fred was de held toen.

30 januari 2014 om 17:23

Pjanic, Ben Arfa, Lisandro heeft hij ook mee gemaakt

De titel deed al vermoeden dat het om Juninho ging.

Hij was in zijn tijd de vrijetrappenkoning. De een nog mooier dan de ander, maarre hij is in mijn ogen niet de beste geweest.

Dat vond ik toch echt Pantic, speler van A. Madrid in de jaren 90. Die schoot ze er net als in Juninho vanuit alle hoeken erin, maar met een nog hogere trefpercentage. Al moet ik wel zeggen dat Juninho het over een hele lange periode heeft laten zien.

30 januari 2014 om 16:49

mihajlovic wordt in mijn ogen altijd over het hoofd gezien wanneer het aankomt op allerbeste vrije trappen ooit.
is volgens mij nog altijd de enige speler ooit die n hattrick maakte op vrije trappen, en die man heb ik werkelijk alles zien binnenknallen, 40m, randje 16 of zelfs corners van hem waren levensgevaarlijk

30 januari 2014 om 17:11

mihajlovic die speelde toch bij real madrid , die jugoslaaf? of vergis ik me met mihjatovic ofzo ?

30 januari 2014 om 17:19

Mihajlovic speelde voor Lazio lange tijd, en ook ff bij Inter gezeten.

30 januari 2014 om 17:45

jij hebt het over Predrag Mijatović yougoslaaf idd en bij madrid ik heb het over Siniša Mihajlović, servier en vooral furore gemaakt bij lazio

30 januari 2014 om 19:27

Je hebt gelijk. Mijailovic was ook super! Wie ook makkelijk vergeten wordt is Recoba van Inter. Die had ook een gouden linker

30 januari 2014 om 23:57

Mijatovic is een Montegrijn. Niemand praat meer over joegoslaven of joegoslavie, vooral niet in sportieve zin. Dat hoofdstuk is gesloten.

31 januari 2014 om 06:21

@barmitswa Hij was niet de enige Recobe heeft ook een hatrick met alleen vrij trappen.

31 januari 2014 om 08:49

oh ja? kan je dat staven? waarlijk nog nooit van gehoord en snelle google levert ook niets op, wel heeft ie es 2 vrijetrappen in een helft, en dan hattrick compleet met veldgoal, maar hattrick puur op vrije trap bij mijn weten enkel sinisa ( en mss wel ergerns ter wereld n paar lucky amateurs

Wat een geweldenaar, de meeste 'specialisten' hebben een favoriete trap. Deze man de echte specialist kan alles, geplaatst hard, dwarrel. Fantastische voetballer !

30 januari 2014 om 16:11

Die ene goal vanaf de cornervlag.. Man, wat een goal was dat.

Vrijentrappen God Juninho, mijn held.

Geweldige voetballer zeg. Jammer dat hij stopt, en er weer een voetballer stopt van een prachtige generatie. Langzaam maar zeker verdwijnen de spelers als maldini, scholes, van der sar, juninho en ga zo maar door. Wat een geweldige trap had hij zeg, samen met mihajlovic en baggio toch spelers uit het verleden met een geweldige trap, al kan je er zo nog veel meer opnoemen.

44 vrije trappen.. Wat een fenomeen was het ook. Kan me wedstrijd tegen PSV goed herinneren.

Geweldige speler met fantastische vrije trappen! Snap best dat hij het wel mooi vind geweest, maar dan had ik toch nog geprobeerd het tot m'n 40ste vol te houden

Het ga je goed Juninho!

Genoten van deze voetballer in de topjaren van Lyon!

Die vrij bal rond 3 minuut 45 kan toch helemaal niet?.... Eerst naar rechts om vervolgens links onder in de hoek te vallen...

Ieder afstandschot was ook raak bij m. Mooie speler.

Legende als het gaat om standaard situaties !! Nummer 1 vrijetrappen specialist van het afgelopen decennia. Salute
1. Juninho
2. Mihajlovic
3. Van Hooijdonk
4.recoba
5. Del Piero
6. Rivaldo
7.pirlo
8.roberto Carlos
9.beckham

30 januari 2014 om 16:50

mihajlovic op 2... eindelijk een kenner

30 januari 2014 om 17:49

Top 3 kan ik me aardig in vinden!

Verder is het aardig op mening gebaseerd natuurlijk....

Maar Rivaldo wel... en geen Ronaldinho / Messi ??

31 januari 2014 om 01:14

Die goal van roberto carlos die om de muur heen draait. Wat een goal.

Mooie speler heeft Lyon 7x kampioen gemaakt maar denk dat hij niet alles uit ze carriere heeft gehaald. hoop dat hij goede trainer word.

31 januari 2014 om 06:24

Ik denk dat hij wel aardig tevreden is. Hij is een legende in Lyon en heel de wereld kent hem. Kijk alleen al hoe hij hier op voetbalzone geprezen word. Man heeft veel prijzen gewonnen en is 7 keer kampioen geworden in de vijfde competitie ter wereld. Misschien toen wel de 4 boven Duitsland weet het niet zeker.

Ik denk dat als hij echt wou dat die bij een grotere club had gezeten.

Wat een geweldenaar. Die souplesse en de zweef van de bal. Kan er uren naar kijken! Juninho speelde zeker een grote rol van betekenis bij zijn tijd van Lyon! Jammer dat sommige carrieres stoppen van voetballers. Die zouden eigenlijk voor altijd in het voetbal moeten blijven!

Trots dat ik deze speler mocht meemaken,hulde !

My Hero, Fantastische voetballer en het enige hoogtepunt van Lyon. Het ga je goed Juninho.

Weer een legende die zijn voetbalcarrière afsluit. Al zag ik hem de laatste jaren niet meer spelen, vaarwel Juninho het gaat je goed!

Een compilatie van bekant 5 minuten gevuld met vrije trappen zegt denk genoeg!
Wat een held was dit.

Juninho, wat een been had hij zeg.

Ik herinner me goed dat ik op Fifa en Pes speciaal OL pakte in de tijd toen Juninho er nog speelde, om bij elk vrijetrap met Juninho op goal te schieten.

Aan alles komt er een keer een eind. Voor deze vrijetrappenspecialist is dat dus vandaag.

Wat een vrije trappen heeft deze man gemaakt, stuk voor stuk beauties. Vooral die ene tegen Toulouse staat nog steeds op mijn netvlies, streep van 35 meter onderkant lat het doel in. Deze is overigens ook te zien in FIFA 2006.

Zat er wel een keer aan te komen dat hij ging stoppen, heb afgezien van zijn transfers de laatste jaren weinig van hem vernomen. Het ga je goed Juninho!

Wat een geweldenaar was dat. Die vrije trap tegen Barcelona staat nog in me geheugen gegrift ongeveer de zelfde hoek/plek als Van Hooijdonk tegen Freiburg als was die van Van Hooijdonk toen iets mooier.

Wat een team had Lyon toen trouwens, Govou, Malouda, Diarra, Coupet, Cris, Essien, Fred en Juninho natuurlijk. Echt glorie tijden dat een team een generatie heeft waar je U tegen zegt, kan er nu nog van nagenieten.

30 januari 2014 om 17:42

Van Hooijdonk kon ze ook geniaal erin trappen plaatsen en effect meegeven...

30 januari 2014 om 17:51

Dat klopt zeker echter viel het bij Van Hooijdonk vooral op tijdens zijn Feyenoord periode en dan met name in de Uefa Cup. Juninho doet het zijn hele carriere en in de Champions League en was van grote waarde in de 7 landstitels. Daarom vindt ik dat Juninho qua kwaliteit en over een langere periode bekend stond om zijn fenomenale vrije trappen in vergelijking met PI-AIR

30 januari 2014 om 18:07

Juninho had er de gave en talent voor, want hij schoot van afstand met zulke effecten... Klasse van hem is dat de ballen altijd op het doel afgingen..de bal veranderde onderweg 2 3 keer van richting, dat heb ik niemand hem zien nadoen...

Jammer dat zulke vrije trappen specialisten langzamerhand afsterven. Hij gaf een bal wel 3 4 5 verschillende effecten, je dacht de bal vliegt erover, maar plots zie je hem in de onder hoek verdwijnen. Ik kan me de afstand schoten voor de geest halen die gingen er ook altijd met effecten.. Hoe hij dat doet weet denk ik niemand... Hij gaf ze geen zwabber recht op de keeper, maar dat waren echt effecten, niet die namaak neppe vrije trappen die in de tribunes belanden.

De allerbeste vrije trappen specialist ooit!! Blij dat ik speler heb mogen zien spelen... want behalve zijn vrije trappen kon hij ook echt fantastisch voetballen. Een echte leider van het team, die niet bezig was met randzaken (geloof ik). Zonde dat zulke voetballers moeten stoppen...

Als je een compilatie ziet kan je gewoon niet kiezen welke de mooiste is...

Bayern uit in dat oude stadion ?
Basel thuis ?
Ajaccio thuis.... van 45 meter ofzo?

Vrije trappen van juninho

M'n favoriete speler, altijd een zwak gehad voor spelers met zo'n geweldige vrije trap.
Hulde aan Juninho!

Juninho was echt een mooie technische speler,deze man was echt een sieraad voor het voetbal. Nu ben ik geen Lyon supporter maar ik vind het nog steeds zonde dat men toen des tijd niet de Champions League won. Volgens mij gunde iedereen in de voetbalwereld wel hun de cup met de grote oren. Het voetbal wat ze speelde was aanvallend en verzorgd, en van een echt hoog niveau. Volgens mij waren ze ook steeds een echte "angst gegner" voor Real Madrid toen des tijd.

Wat was dit een belangrijke speler voor Lyon! prachtig!

Hoop dat hij weer naar Lyon komt nu Lyon in vorm is.

Oh dat is eigenlijk ook niet veel. Had meer verwacht qua vrije trappen goals. 44 in 8 seizoenen is gemiddeld 5, nog wat vrije trappen goals per seizoen. Een Ronaldo zit daar ongeveer ook op terwijl hij vet veel vrije trappen hoog in de tribune trapt. Ik had zeker 7/8 goals gemiddeld verwacht

ik kan mij die vrije trap tegen PSV nog herinneren. Gomes kon er helemaal niks aan doen (jammer genoeg)

30 januari 2014 om 22:02

Dat zijn de vrije trappen die rechtstreeks binnenvlogen, Juninho heeft er nog talloze die evengoed op zijn naam konden geschreven worden en die een beetje gedevieerd werden door een speler. Elke vrije trap was gewoon gevaarlijk en bovendien speelde hij elk seizoen gemiddeld 30 van de 38 wedstrijden. Alles tesamen heeft Juninho zijn gehele carriere ongeveer 75 vrije trappen rechtstreeks binnengesjareld. Spijtig dat hij nooit is teruggekeerd naar Lyon, was in zijn laatste seizoen bij Lyon nog redelijk belangrijk.. Is ook niet toevallig dat Lyon geen titels meer won nadat hij vertrok. All-time favorite zonder twijfel!

Classic deze speler, heb zo genoten van zijn spel en vrijetrappen. Echte rasvoetballer, telkens wanneer hij achter de bal ging staan bij een vrijetrap wist je gewoon dat er iets ging vallen. Tegen Evian zat ik nog in het stadion en dacht ik meteen: dus hier vond het allemaal plaats...

Monsieur 50/50, wat een held was deze speler! Zijn vrije trap tegen Barcelona in de CL staat nog op mijn netvlies gebrand, jammer dat hij zijn laatste jaren in Brazilië vertoefde en we van hem niet konden genieten in Europa.

De beste vrije trappen specialist die ik ooit heb mogen aanschouwen.

zulke spelers zie je bijna niet meer..
het ga je goed Pernambucano!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren