Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaanse voetballegende rekent niet op WK-titel: ‘Geen continuïteit’

Laatste update:

In 2014 moet het gebeuren voor Brazilië, met vijf gewonnen wereldtitels het beste landenteam aller tijden. Het laatste WK dat de Seleçao won was in 2002 in Japan en Zuid-Korea en dat steekt in het voetbalgekke land. Het WK van 2014 in eigen huis moet en zal gewonnen worden, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat het lukt.

/

Zo denkt Zico, 72-voudig international en een van de beste Braziliaanse voetballers aller tijden, dat het niet gaat lukken. Volgens velen is het huidige elftal het slechtste Brazilië in zestig jaar en daar is Zico het mee eens. “Op basis van de uitslagen zeker. Het is omdat er geen continuïteit is”, zegt de zestigjarige oud-voetballer in gesprek met the Guardian.

“Het huidige Brazilië is een jonge ploeg, een nieuwe generatie spelers heeft zich aangediend. Zo kan het zijn dat Neymar, iemand die 21 jaar oud is en nog nooit een WK heeft gespeeld, alle verantwoordelijkheid op zijn schouders moet dragen. We hebben ervaren spelers nodig die de schijnwerpers wegnemen van de jongelingen. Met de huidige groep is het onwaarschijnlijk dat we het WK winnen, ook al hebben we het thuisvoordeel. Het WK is al over een jaar en we weten nog steeds niet hoe de basisopstelling eruit gaat zien.”

Zico, die de trainerswissel (Mano Menezes maakte plaats voor Luiz Felipe Scolari) als ongelukkig beschouwt, ziet die andere Zuid-Amerikaanse voetbalgrootmacht als de grote favoriet. Argentinië heeft een sterk team om Lionel Messi gebouwd, weet hij. “Als ze winnen, dan hoop ik niet dat het in een finale tegen Brazilië is. Anders lijden we net als in 1950, toen we de finale op eigen grond verloren van Uruguay. Het Maracanã lijkt dan wel een vervloekte plek.”

Denk jij dat Brazilië wereldkampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze hebben een grote kans maar ik zie Duitsland en Spanje toch als dé favoriten

10 juni 2013 om 13:50

Ik heb het gevoel dat Spanje steeds minder gaat worden.
Ik zie Duitsland als de grote favoriet (die hebben een legendarisch elftal nu)

Ik zie Spanje en Brazilië (misschien Argentinië ) als kanshebbers.

jammer genoeg zie ik het bij Nederland volgend jaar niet gebeuren

10 juni 2013 om 13:59

Iedereen verwacht dat Spanje het minder gaat doen, maar die Del Bosque is echt een heel slimme coach en die bedenkt wel iets.

10 juni 2013 om 13:59

Ik wil graag onze zuiderburen aan dat lijste toevoegen. Met spelers als Kompany, Fellaini, Benteke, Verthongen, Hazard, Courtois, Witsel, De bruyne... beschouw ik hen al een van de kanshebbers daarnaast staat er tegenwoordig echt een team op het veld.

10 juni 2013 om 14:21

Nou sorry hoor, maar bij onze zuiderburen roepen ze al een aantal jaar van het dak, en het lijkt er op dat ze zich nu pas voor het eerst gaan plaatsen voor een groot toernooi sinds 12 jaar. En dat omdat Kroatie thuis verloor van Schotland. Maar Belgie moet nog naar Kroatie, en als ze 2e worden in de poule, zie ik het ze helaas niet redden aangezien de kans dan groot is dat ze tegen een team als Portugal of Frankrijk spelen.
Ze hebben wel een geweldig elftal inderdaad, maar een echt team kan ik toch nog niet zeggen, al wordt daar wel aan gewerkt.

10 juni 2013 om 14:21

Hoezo Spanje minder? Die hebben nagenoeg hetzelfde team... OK, misschien Xavi iets minder Xabi Alonso iets minder, Puyol er meegestopt, maar bijvoorbeeld Ramos zal alleen maar nog beter zijn, Javi Martinez komt er ook juist aan, Isco komt eran en die creativiteit voorin en op het middenveld blijft ongeëvenaard. Fabregas, Cazorla, Iniesta, Mata, Silva, Isco, Navas zullen allemaal nog net zo goed of zelfs beter zijn.

Ik ga vlak voor het toernooi pas mijn voorspellingen doen, maar vooralsnog blijft Spanje voor mij wel favoriet.

10 juni 2013 om 14:36

Ben je soms vergeten dat België een veel betere doelsaldo heeft en dat Kroatië nog uit moet tegen Servië??

10 juni 2013 om 14:38

Spanje heeft wel een betere middenveld maar het probleem is je kan ze niet allemaal opstellen

10 juni 2013 om 14:49

Ik vrees dat jij nog op de tijd van Dick Advocaat afging. En daarnaast zijn er vele spelers sinds 2jaar echt ontketent. Daarnaast is met Wilmots een trainer aangesteld die de polemiek perfect begrijpt tussen de walen en de vlamingen en kennelijk perfect heeft opgelost. Er word al jaren geroepen dat ze een talentvolle lichting hebben, maar nu is er eindelijk maturiteit en als je er dan nog 1 seizoen gaat over laten zul je zien dat ze gaan knallen.

10 juni 2013 om 15:13

Haha, en dan te bedenken dat ze zich 12 jaar geleden hadden geplaatst omdat ze mede-organisatoren waren.
Maar wat je zegt klopt als een bus. Elke Belgische speler, elke reageerder, elke analist, ongeveer iedereen heeft nu al verteld dat België mee gaat doen om de titel de komende jaren, maar met zoveel druk kan het alleen maar fout gaan.

10 juni 2013 om 16:18

Precies zoals ik het ook zie!
Duitsland, Spanje, Brazilie en Argentinie zijn de topfavorieten en ik denk dat er wel 3 van de 4 de halve finale gaan halen.
Daar onder zitten landen als Nederland, Belgie, Italie, Frankrijk, Engeland, Portugal en Colombia. Misschien kan er daar nog 1 van gaan verrassen.

10 juni 2013 om 16:44

Spanje heeft nog steeds een selectie die op alle fronten overloopt van kwaliteit... Ik vind Xabi Alonso bijvoorbeeld een beetje minder worden maar die kan je gewoon vervangen door Javi Martinez!

Spanje mist alleen een echte super spits die Nederland/duitsland wel hebben!

Spanje is volgend jaar gewoon favoriet hoor!

Casillas
Arbeloa
Ramos
Pique
Alba
Martinez
Busquets
Silva/Mata
Xavi/Cesc
Iniesta
Torres
10 juni 2013 om 17:34

belgie organiseerde het wk niet met zuid korea...

10 juni 2013 om 15:22

Ik denk t niet.. Vergeet niet dat t tournooi in Zuid Amerika is.. Ik denk dat de Zuid Amerikaanse landen het heel goed gaan doen..

Brazilie swingt niet en speelt heel europees met een geweldige achterhoede (Alves,Silva,Luiz,Marcelo) maar het middenveld vind ik matig. Jongens als Oscar en ook Neymar vind ik nog te licht en als je Fred moet oproepen als eerste spits dan is er iets mis.

Ik verwacht veel van Argentinie met Messi, de nieuwe coach heeft de zaken goed voor elkaar en ze hebben aanvallend zoveel mogelijkheden. De achterhoede doet het de laatste tijd goed met Garay en Fernandez in het centrum maar ik vraag me af hoe ze het gaan doen op een eindtournooi want ze zijn niet echt ervaren.

Verder zijn Colombia en Uruguay natuurlijk gevaarlijke outsiders. Die aanvallers alleen al; Falcao,Jackson,Cavani,Suarez pfff..

Ik ben t eens met Zico,ik denk Argentinie met Messi.

Nou je weet het maar nooit. Ik vind Brazilië momenteel ook niet heel erg sterk en zeker niet constant, maar het is nog een jaar en in een jaar kan veel gebeuren. Er zijn ons al grotere wonderen ten tonele gekomen.

10 juni 2013 om 15:23

Precies. Het zou me niet eens verbazen als Belgie bijvoorbeeld de halve finale haalt. Ik denk wel dat een Zuid-amerikaans land er met de prijs vandoor gaat, vooral omdat die het meest op hun plek zijn in Brazilie. Ik denk dan toch dat Argentinie met de prijs er vandoor gaat. Uruguay blijft ook een lastige outsider samen met Colombia.

edit: aangepast Kalou2005

10 juni 2013 om 18:45

Ik geloof dat je een foutje maakt; je denkt dat een Zuid-europees land er met de prijs vandoor gaat en je denkt dat Argentinië er met de prijs vandoor gaat. Wat denk je nu haha?
Uruguay vind ik inderdaad ook nog steeds een goede ploeg hebben hoor en Colombia valt ook zeker niet te onderschatten! Italië heeft een prachtige jeugdige lichting die begint door te komen tussen de grote jongens, dus daar verwacht ik veel fris voetbal van. België heeft prima materiaal, maar ben ik nog altijd niet van onder de indruk, het spel blijft vaak povertjes en ze missen gewoon goede backs.
Kan een heel boeiend WK gaan worden!

11 juni 2013 om 00:05

Foutje, het moest Zuid-amerikaans zijn natuurlijk.

Aan talent zal het niet liggen, maar je hebt de ervaren jongens nodig die WK minuten achter hun rug hebben en de jonge spelers advies kunnen geven. De welbekende cliché talent gemixt met ervaring.

Duitsland, Spanje en Argentinië hebben in mijn ogen meer vastigheid. Bayern munchen is hofleverancier voor die elftal en bij Spanje hebben ze de laatste 2-4 toernooien vrijwel altijd met dezelfde selectie gespeeld. Tot slot heb je bij Argentinië Messi als smaakmaker, waar het systeem om draait.

10 juni 2013 om 15:28

De beste landenteams hebben vaak een kern van spelers bij dezelfde club spelen. Zo profiteert Duitsland van het hoge Bayern gehalte en Spanje van de vele Barcelona en Real Madrid spelers. Portugal heeft het een beetje met Porto gehad zo rond 2006. Het Franse elftal dat zo machtig was had een grote Juventus enclave en het sterke Nederland had natuurlijk de kern van Ajacieden in de jaren '90. Het huidige Italie profiteert wederom van een sterk Juventus.

Wat dat aangaat moeten wij eigenlijk maar bidden dat er weer een aantal Nederlanders terecht komen bij dezelfde topclub. Nu heb je een grote afvaardiging van Feyenoord, maar dat is natuurlijk nog niet het niveau waarop je moet zitten om een eindtoernooi te winnen. Het zal wel helpen in het veldspel aangezien die jongens elkaar makkelijk kunnen vinden.

Ik reken ze niet tot de absolute favorieten. Ik schat Duitsland en Spanje hoger in als team. En ik moet nog maar zien of Brazilie sterker is als Argentinie.

Op zich geen ramp dat je nog steeds niet weet wat de basisopstelling is, daar heb je de Confederations Cup voor en nog een jaar tijd om te experimenteren. Wel heeft hij gelijk dat dit best een heel jong elftal is en of zij de druk wel aankunnen. Dat het een getalenteerd elftal is staat vast, ik ben benieuwd. Spanje en Duitsland worden gezien als favorieten, ik denk dat Italië ons gaat verassen en ook als een favoriet gaat gelden.

10 juni 2013 om 13:50

Als ik naar Brazilië kijk zie je niet meer het voetbal waar Brazilië om bekend staat, dat is jammer. Er zit veel minder lijn in dan bijvoorbeeld 2002, wellicht ligt dat aan de trainer aangezien hij ook met Fred speelt in het basisteam en niet met Leandro Damiao of Alexandre Pato die allebei 3x beter zijn (pato is de laatste tijd alleen niet echt in vorm helaas)

10 juni 2013 om 13:58

Het ligt sowieso ook aan het team, toen had je Ronaldo, Ronaldinho, Kaka, Cafu, Roberto Carlos, Dida, Rivaldo enzovoort die allemaal top of op hun top waren, nu heb je nog steeds getalenteerde spelers zoals Lucas Moura en Neymar, maar lang niet zo goed als het team in 2002. Ook omdat zij zich nog moeten bewijzen en nog jong zijn.

Het opstellen van Pato zal weinig verschil maken, omdat hij nooit wat heeft gepresteerd in het Braziliaanse elftal.

10 juni 2013 om 14:08

Het klopt, dat waren gevestigde namen. Maar met al het kwaliteit wat Brazilië bezit mag je toch wat spectaculairder voetbal verwachten dan ze de laatste tijd hebben laten zien. Tegen Engeland vond ik het niet om aan te zien, gisteren was het wel wat beter.

10 juni 2013 om 14:20

Daar ben ik het 100% met je eens.

10 juni 2013 om 14:03

Daar sluit ik me bij aan, Italië heeft zich in het verleden bewezen als een ploeg die in het toernooi groeit en uiteindelijk het nog ver kan gaan schoppen. Ik zie hen dan ook als outsiders voor de eindzege, net als Brazilië overigens. Gezien het jonge elftal van de Brazilianen zal het afhangen van de vorm van de dag bij die jongens, spelers als Neymar, Lucas Moura en Leandro Damião hebben onlangs de overstap gemaakt naar Europa of zullen dat komende zomer doen. Vooral het tactische aspect van het voetbal wat ze hier gaan leren zal een verschil gaan maken op het WK in eigen land.

Neem bijvoorbeeld Damião, die is het afgelopen seizoen absoluut niet in vorm geweest waardoor hij in de nationale elf gepasseerd is door Fred; een goede speler, met niet in potentie wereldtop. Op het WK heb je een spits nodig die zoveel mogelijk kans in 't netje legt, weet niet of ze hem wel in tot hun beschikking hebben. Creativiteit genoeg, defensie één van de beste ter wereld en tussen de palen ook een goede doelman. Een speler als Hulk zou misschien een goede optie zijn centraal voorin, hij heeft een goed schot en is altijd gevaarlijk. Misschien zou Scolari deze opstelling eens moeten uitproberen.

Diego Alves
Dani Alves
Thiago Silva
David Luiz
Marcelo
Ramires
Paulinho
Lucas Moura
Oscar
Neymar
Hulk
10 juni 2013 om 14:09

Oscar is nog te zwak vind ik
Lucas kun je voor Hulk wisselen maak me niet uit, maar het gaat om het middenveld die is op dit moment niet goed. Daarom koos ik voor Wilian Kaka Ramires op het middenveld daarmee kun je positiespel spelen

10 juni 2013 om 14:15

Oscar is natuurlijk een geweldige speler, maar je hebt inderdaad gelijk dat er op die positie een meer ervaren speler moet staan. Kaká lijkt z'n wereldvorm niet meer te kunnen halen, Ronaldinho kan het niet meer belopen en Oscar heeft de ervaren dus niet. Willian zou een goede optie zijn, maar de vraag is of hij dan degene is die een dergelijke rol op zich kan nemen. Verder kan je Lucas niet voor Hulk wisselen, Lucas is namelijk een speler die vanaf de flank moet komen en niet in potentie een spits is.

Wat betreft je opstelling, daar heb je totaal geen defensieve middenvelders; Ramires is een loper, Willian en Kaka zijn aanvallende middenvelders. Ik zou een speler als Paulinho of Gustavo daar toch neerzetten.

10 juni 2013 om 14:27

Ik denk ook dat je ze aankomend zomer een outsider mag noemen. Italië groeit inderdaad op een toernooi, los daarvan denk ik in het algemeen dat het Italiaanse voetbal in de toekomst een onwijze groei gaat maken.

Voor de rest heb je gelijk dat Ramires een loper is en je een defensieve middenvelder moet hebben om de balans te houden op het middenveld. By the way is Fernandinho volgens mij ook wel geschikt voor die positie.

10 juni 2013 om 14:39

- verwijder maar

Eigenlijk zou het wel moeten gebeuren:

Volgens vele is dit dé superlichting en ook nog eens in eigen huis. Dan zou je het ver moeten schoppen met namen als Neymar Junior, Lucas Moura, Leandro Damiao, Hulk, Oscar om maar wat te noemen. Alleen moet er wel een coach komen die ze echt samba laat voetballen zoals in 1970, want hier zit vrij weinig lijn in. Ik zie Argentinie, Spanje en Duitsland als de echte favorieten met daarachter Frankrijk en Brazilie.

10 juni 2013 om 13:56

Dan noem je alleen nog de aanvallende spelers. Hun achterhoede is ook niet niets. Rafael, Dani Alves, David Luiz, Thiago Silva, Dante, Marcelo,... Op zich een goede ploeg, maar vrees toch dat de druk hen te veel gaat worden. Duitsland is de superfavoriet in mijn ogen. Bij Spanje heb ik m'n twijfels. Ze waren de eerste om 3 grote toernooien na elkaar te winnen. Vier op een rij is niet realistisch, al weet je nooit natuurlijk.

10 juni 2013 om 14:04

3 op rij was voor vele mensen ook niet realistisch.

Naar mijn weten was volgens vele Spanje in 2012 ook niet dé titelfavoriet maar was dat Duitsland. Echter laat Duitsland het de laatste toernooien wel zwaar afweten met het kwaliteit dat ze hebben. Neem bijvoorbeeld 2012 en 2010 waar ze in de halve finale kansloos naar huis werden gemept. Met het kwaliteit dat Duitsland bezit horen ze minimaal de finale te halen, ik betwijfel of ze dat gaan doen in Brazilië. Ik zie Spanje en Argentinië als de grote favorieten, Argentinië vanwege Lionel Messi en verder een zeer degelijk team en Spanje dat kwalitatief in mijn ogen nog een veel sterker team heeft dan Duitsland.

Verder is de achterhoede van Brazilië prima, maar het middenveld (defensieve blok met Ramires en waarschijnlijk Paulinho) vind ik echt veel minder dan de echte toplanden als je die met elkaar vergelijkt. En vanaf het middenveld word het spel gemaakt.

10 juni 2013 om 14:00

ik denk dat italie ook nog kan verrassen

Kom op zeg wat een negativisten, Brazil hoort zeker wel tot de topfavorieten wat een grap is dit,

Kijk eens wat voor een spelers er bij Brazilie lopen, om van te watertanden.
Er loopt superveel talent, het heeft alleen nog even de tijd nodig.

Of Brazil gaat winnen is nog maar de vraag ,maar ver komen ze zeker wel, er is gewoon een nieuwe generatie met supertalenten.

Op elke positie lopen 7 Wereldtoppers minimaal.

10 juni 2013 om 13:53

''kijk eens wat voor een spelers er bij Brazilie lopen, om van te watertanden.''

Als we zo gaan redeneren zou Queens Park Rangers ook niet gedegradeerd zijn, echter zijn die dat wel. Uiteraard moet je kwaliteit hebben maar vooral het collectief is een belangrijk aspect tijdens een eindtoernooi voor landenteams.

10 juni 2013 om 14:14

Haha en jij denkt dat Scolari geen hecht collectief ervan kan maken?
Scolari is juist iemand van Discipline en teamgeest.

Hier kun je een Wereld elftal van Maken, dit is allemaal ook om de druk weg te halen bij de Thuis ploeg. Want de druk zal immens zijn, in het allergrootste voetballand ter Wereld.
Niets minder dan de Titel zal worden geaccepteerd.

Zelfs van Brazilie 2, Brazilie3, Brazlie4, Brazlie 5 zijn Wereld elftallen.

Alves
Alves
Luiz
Silva
Marcelo
Bernard
Gustavo
Oscar
Moura
Neymar
Hulk
10 juni 2013 om 14:32

je kunt ook overdrijven he... 7wereldtoppers per positie.. noem mij eens een paar braziliaanse cvm's van echte wereldklasse a la Busquets? of een paar spitsen a la ibrahimovic, of een/twee keepers a la Casillas. begrijp me niet verkeerd het is een geweldig elftal met echt een paar geweldenaren en een enorm sterke verdediging, maar op elke positie een paar wereldtoppers? op een paar wel idd, zoals de Aanvallende middenvelder positie. ik mis eigenlijk een ''nieuwe ronaldo'' van neymar wil ik het nog wel eens zien of hij het kan waarmaken. wat is damiao overigens voor spits? heeft hij het in zich om een wereldtopper/topper te worden? kijk namelijk niet zo vaak na de Serie A.

10 juni 2013 om 14:36

Damiao speelt niet in de Serie A maar in de Braziliaanse competitie bij Porto Alegre. Damiao word begeerd door menig topclub en is een lange technisch-vaardige spits met redelijk wat scorend vermorgen. Hij is vrij compleet.

10 juni 2013 om 14:41

Er loopt echt heel veel talent, naast de namen die ik opnoemde,en dan zijn er natuurlijk nog heel veel spelers die veel mensen ,waaronder( ik)niet eens kennen. die we Damiao is 24 , speelt nog in Brazilie ik denk wel dat ie groot kan worden maar geen Wereldtopper, echter is het wel een veelscorende spits.

Brasilie is weer bezig met een super Generatie.

Ik vind ze op dit moment veel te instabiel om er überhaupt ook maar kans op te maken. Ik schaar ze zeker niet bij de kanshebbers. Slechts een outsider en ook daar geen gevaarlijke outsider. Ik denk dat Spanje en Duitsland de meeste kans maken en outsiders zijn er genoeg, maar ik denk dat Argentinië de gevaarlijkste is. Misschien weten Italië, Frankrijk of België ook nog extra's te brengen..

Dat komt omdat al die trainers van Brazilië dom zijn. Scolari
roept Kaka Coutinho Wilian Ramires niet op en dan zie je dat het middenveld matig is.

Als je Kaka Coutinho Wilian Ramires oproept dan kun je wereldkampioen worden.

10 juni 2013 om 14:11

Kaka die nooit speelt , Willian die een poos geblesseerd is geweest , Coutinho die ook pas een halfjaar leuk speelt bij Liverpool.

Over Ramires valt te twisten maar voor die positie hebben ze ook Lucas Leiva , Paulinho , Fernandinho en ook Sandro als bekendste namen , Fernandinho word zelfs ook nooit opgeroepen.
Vind Ramires daarnaast ook helemaal niet zo'n topper als jij doet vermoeden hier , vind hem vaak te blind in zijn spel.

Brazilië maakt geen kans, ik geef Zico totaal gelijk. Het slechtste team in 60 jaar, ja, vind ik ook wel.

Ze zijn misschien niet favoriet, maar toch wel een gevaarlijke outsider, zeker als het publiek er achter gaat staan. Veel aanvalllend talent, en vier verdedigers die bij een europese topclub spelen (dani alves, thiago silva, david luiz, marcelo). Alleen zie ik niet meteen een echte CVM in de selectie, maar ik volg de brazilianen dan ook niet op de voet.

Je bedoelt een coach laten komen die brazilie laatt voetballen zoals in 1982, een type tele santana.

Maar zico heeft we'll gelijk. Er zijn weinig spelers van dit selectie die een wk hebben meegemaakt(gespeeld). Alleen alves en j.cesear. En nu is de vraag of zij twee er volgend jaar er nog we'll zijn? Alves waarschijnlijk niet.

Het zou toch mooi zijn voor deze elftal als spelers als kaka, willian, ganso en pato, bij een club terecht komen waar ze zullen schitteren of bij een huidige club(kaka).

Met spelers als: j.cesaer, danilo, t.silva, dante, marcelo, fernandinho, sandro, moura, ganso, neymar en pato + spelers als kaka, willian die je nog kan gebruiken, maak je zeker kans op de titel.

Zo spelen

Cesar
Alves
Dante
Silva
Marcelo
Ramires
Wilian
Kaka
Hulk
Neymar
L.Adriano
10 juni 2013 om 14:05

Geen Oscar of Lucas?

10 juni 2013 om 14:34

lijkt me een beetje te aanvallend, en kaka? die niet zo veel speelt. waar is Lucas?

Mijns inziens heeft Brasil een coach nodig die een moderne attractieve speelstijl kan hanteren, de afgelopen 2 a 3 bondscoaches, ik geloof Dunga, Menezes en nu Scolari kiezen voor beperkte spelers die gewoon totaal niet opgeroepen mochten worden voor Brasil..
Voorbeelden zijn Andre Santos, Fred en Felipe Melo, ik vind de keuzes die gemaakt worden door de coaches vaak echt onbegrijpelijk.
Hernanes zou ik ook nooit oproepen, bij Lazio speelt hij toch niet als controleur? Bovendien heeft Brasil gewoon twee sterke voetballende controleurs nodig, de defensie zit wel goed en Cesar lijkt op tijd zijn vorm te hebben hervonden.
Voorin moet Lucas Moura gewoon ten alle tijden spelen ter faveure van de imo overschatte Hulk, Fred mag nooit bij de selectie zitten, je hebt damiao en pato die 3 keer beter zijn dan hem, en het erge is dat Coutinho ( wellicht wel het grootste talent van allemaal) niet eens wordt opgeroepen..
Mijn ideale opstelling zou zo zijn.
Lekker fris met Neymar en Coutinho die afwisselend in de rol van valse spits spelen, het samba voetbal zou terugkeren en als breekijzer heb je dan nog een Damiao / Pato die je in kan brengen.
Met de opvatting en spelers van nu gaat Brasil het niet halen in 2014 en zelfs niet op de Conf Cup..

Cesar
Alves
Silva
Dante
Marcelo
Paulinho
Gustavo
Lucas
Oscar
Coutinho
Neymar

Kijk eens aan, een realistische Braziliaan, lees je mee Pele?

Dit Brazilie heeft best wat potentie, maar het stelt vrij weinig voor met de sterkste Europese landen (nee niet Nederland). De enige reden dat ze toch wel een kans maken is door hun thuisvoordeel, maar normaal gesproken gaat dit elftal het lijkt me niet redden.

Ik zie Brazilië niet als topfavoriet natuurlijk, maar ze hebben een aardgi sterk team. Het feit dat ze de titel in eigen huis kunnen winnen zou al motiverend moeten zijn.

Gewoon Luiz Adriano in de spits


Trouwens Kaka speelt best vaak en is altijd nog van wereldklasse.

Op dit moment zie ik Brazilië ook niet het WK winnen. Maar we moeten niet vergeten dat er nog veel kan gebeuren in het komende jaar. Ik denk dat Selecao tijdens het WK wel zal presteren, omdat ze dan het fanatieke aanhang achter zich heeft. Halve Finale zie ik ze zeker halen, alleen zal de bevolking alleen maar genoegen nemen met de overwinning ( begrijpelijk ). We zullen tijdens de Confederations cup zien hoever het Braziliaanse elftal werkelijk is, want aan die oefenwedstrijden heb je eigenlijk niet zoveel aan.

Over een nieuw trauma op Maracana hoeft Zico zich geen zorgen te maken, dit Brazilië zie ik die finale helemaal niet halen. Er is misschien geen samenhang, maar veel belangrijker; er is onvoldoende kwaliteit. Alle hoop is gevestigd op Neymar, die zich alleen nog maar bewezen heeft in de Braziliaanse competitie. Voor de rest zijn spelers als Oscar of Hernanes wel aardig, maar face it, Duitsland, Spanje, Argentinië, zijn gewoon beter. Brazilië schaar ik in het rijtje outsiders met Portugal, Nederland, Rusland, Italië of Colombia.

Hoop dat Kaka nog 1 x keer kan vlammen , zou niet Dante naast Tiago laten spelen maar Alex of David Luiz

Daar is ie !!! JOSE MOURINHO

Dit lijkt mij toch een heel sterke opstelling, met de kanttekening dat leandro damiao ook heel goed de nieuwe spits zou kunnen zijn op het WK. Brazilie is wel een van de teams die qua spelersmateriaal in de top mee kunnen, maar dan wel echt als een team moeten gaan spelen tegen die tijd.

Julio Cesar
Alves
T. Silva
Luiz / Dante
Marcelo
Ramires
Fernandinho
Oscar
Neymar
Lucas
Fred

Ik zie op Duitsland, Spanje, Italie, Argentinie na Brazilie wel een van de grootste kanshebbers maar om nu te zeggen dat ik ze nu echt al zie als de favoriet voor de titel dat doe ik nog niet

Ik denk toch dat Oranje de titel favoriet is voor volgend jaar.

Ik zie Duitsland en Spanje als topfavorieten, daarna komen ploegen als Brazillie, Argentinie, Italie, Frankrijk, Portugal en Uruguay als gevaarlijke outsiders. Maar Brazillie heeft toch in mijn ogen wel een van de grootste keuze uit topspelers en wanneer zij op elkaar ingespeeld raken, dan zijn ze in mijn ogen topfavoriet met Spanje en Duitsland. Scolari heeft toch wel zo'n ongelovelijke luze aan spelers: Neymar, Lucas, Oscar, Ganso, Kaka, Fernadinho, Ramires, Thiago Silva, Dani Alves, Marcelo, Rafael, Dante, Alex, David Luiz, Hernanes, Coutinho, Pato, Hulk, Leandro Damiao, Casemiro, Dede, Julio Cesar, Rafael Cabral, Danilo, Fred, Sandro, Lucas Leiva, Bastos, Felipe Luis en nog veel meer. Daar moet wel een top team uit voortkomen.

Ik denk t niet.. Vergeet niet dat t tournooi in Zuid Amerika is.. Ik denk dat de Zuid Amerikaanse landen het heel goed gaan doen..

Brazilie swingt niet en speelt heel europees met een geweldige achterhoede (Alves,Silva,Luiz,Marcelo) maar het middenveld vind ik matig. Jongens als Oscar en ook Neymar vind ik nog te licht en als je Fred moet oproepen als eerste spits dan is er iets mis.

Ik verwacht veel van Argentinie met Messi, de nieuwe coach heeft de zaken goed voor elkaar en ze hebben aanvallend zoveel mogelijkheden. De achterhoede doet het de laatste tijd goed met Garay en Fernandez in het centrum maar ik vraag me af hoe ze het gaan doen op een eindtournooi want ze zijn niet echt ervaren.

Verder zijn Colombia en Uruguay natuurlijk gevaarlijke outsiders. Die aanvallers alleen al; Falcao,Jackson,Cavani,Suarez pfff..

Ik ben t eens met Zico,ik denk Argentinie met Messi.

10 juni 2013 om 18:07

Uruguay gaat wel een tandje moeten bijsteken. Ze moeten nog spelen tegen oa Ecuador, Colombia en Argentinië en ze staan nu pas op plaats 7. De eerste 4 landen zijn rechtstreeks geplaatst, de 5e speelt een play-off.

Waarom zetten jullie david luiz niet gwn cvm, hij kan dat best, net als hulk in de spits

10 juni 2013 om 15:47

Dat is idd een goeie en zekere optie, hij zou makkelijk de verdedigende rol in kunnen vullen.

Alves
Alves
T.silva
Dante
Marcelo
Ramires
Luiz
Moura
Bernard
Neymar
Fred/hulk

Het tornooi wordt wel interessant denk ik.
De toplanden zijn er ook nog niet helemaal.
Duitsland zoekt nog naar de beste formatie. Spanje hinkt op 2 gedachten, vasthouden aan de oude generatie en risico lopen dat je overlopen wordt door jong en enthousiast team of jonge spelers opstellen met het risico dat het eigenlijk niet klikt.
Italië was rotslecht in 2010 en goed 2012. Bij de Argentijnen gaat het wel beter draaien maar slaagt Messi erin om op het WK ook te scoren.
Interessant allemaal.

Ik denk niet dat hij makkelijk werk zal vinden in Engeland. De top 8 zit namelijk met een nieuwe manager en Wenger natuurlijk. City gaat wel langer met Pellegrini door, Moyes ook wel met United denk ik en Mourinho blijft ook langer dan 2/3 jaar bij Chelsea. Arsenal heeft Wenger en Spurs heeft Villas Boas. Denk dat het hem niet lukt om in Engeland in de top te werken.

Hij heeft gelijk Brazilië heeft geen ervaring en de mensen die voor de ervaring moeten zorgen zijn uit vorm of niet goed genoeg of beide (kaka en Ronaldinho bijv.)

Neymar kan aankomende seizoen Laten zien of hij de absolute aanvalsleider kan worden van brazilie alleen Kaka' kan nog roet in het eten gooien door z'n vorm terug te winnen.

Mijn favorieten zijn op dit moment Spanje, italie en Duitsland.

Ik verwacht dat Brazilie indien nodig de nodige hulp van de scheidsrechters krijgt . Heel de wereld verwacht dat Brazilie wereldkampioen gaat worden .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren