Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brands twijfelde aan Zivkovic: ‘Zijn mentaliteit is zijn valkuil’

Laatste update:

Ajax en FC Groningen bereikten in maart 2014 een akkoord over een transfer van Richairo Zivkovic en de Amsterdammers hadden daarbij geen last van PSV. De interesse van de Eindhovenaren in de nu negentienjarige Zivkovic is nimmer concreet geweest, zegt Marcel Brands bij Omroep Brabant.

/

“We hebben hem nadrukkelijk bekeken, maar hebben niet op hem geboden. Zijn mentaliteit is zijn valkuil en onder meer daarom kozen we voor Jürgen Locadia, die in dezelfde leeftijdscategorie zit. Zivkovic moet qua houding, het prof zijn, nog veel leren. Jurgen Streppel kan hem veel leren, maar het moet uit die jongen zelf komen.”

Zivkovic komt dit seizoen op huurbasis uit voor Willem II, maar kwam in vijf wedstrijden niet verder dan één assist. Hij kampt momenteel met een hamstringblessure.

Wie is beter?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is makkelijk gezegd achteraf, hij is nog jong en kan nog altijd leren.

18 september 2015 om 21:05

Is vooral totaal overbodig om achteraf te zeggen. Er zijn tal van spelers waar door de ene club wel op wordt geboden en de andere niet, waarom dit dan aanhalen? Kan hem natuurlijk gevraagd zijn, maar in dat geval snap ik de nieuwswaarde voor een journalist niet heel erg om het te vragen.

18 september 2015 om 21:18

Achteraf?

Juist vooraf, de scouting van PSV had het (vooralsnog) bij het juiste eind om het niet aan te bevelen.

Daarmee wil Brands ook zeggen dat Ajax het mentaliteitsprobleem van Zivko (want dat heeft hij wel kunnen we nu stellen) niet heeft gezien of heeft onderschat. Op zichzelf niets geks want de scouting van Ajax staat nu niet bekend als goed.

18 september 2015 om 21:39

Malafronte9. Ja, hij zegt het toch achteraf? Niet op het moment dat de transfer naar Ajax rond kwam heeft hij dit vermeldt, nee bijna anderhalfjaar later, als de feiten over het eerste anderhalfjaar in zijn voordeel lijken te spreken. Moet je dan alle spelers bij langs waar je als andere partij om bepaalde redenen niet op geboden hebt, en vermelden dat je het tot dan toe bij het juiste eind hebt? Lijkt me toch heel overbodig? En tsja.. onderschat of niet, Zivkovic was/is het grootste aanvallende talent van Nederland. Als je nog niet zo'n spits hebt in je jeugd, dan laat je je niet afleiden door mentaliteitsproblemen als je de kwaliteiten van hem ziet. Waarschijnlijk hadden ze inderdaad gedacht hem wel op en top qua mentaliteit ook te kunnen krijgen inderdaad. Maar goed, voor hetzelfde maakt hij bij Willem 2 alsnog een ontwikkeling in mentaliteit a la Dijks door en komt hij wel heel goed terug. Dan staat Brandts met zijn mond vol tanden

18 september 2015 om 22:50

Want bij psv hebben ze helemaal geen problemen met Locadia gehad die al onder contract stond bij hun toen Ajax op Zivkovic bood.
Als ik het voor het zeggen had bij Ajax zou ik trouwens Locadia gelijk ophalen bij psv.

18 september 2015 om 23:02

Ach en het aanloopverlies van PSV is wel geweldig? Moeten we dan ook Maher aanhalen die Ajax niet goed genoeg vond en PSV wel?
Ajax heeft met Zivkovic een gokje genomen in de hoop dat hij door zou gaan groeien. Op dit moment heeft hij nog niet die ontwikkeling goed doorstaan maar hij is nog steeds jong. En bij sommige spelers duurt het nu eenmaal langer voordat ze het inzien. Dijks is bijvoorbeeld zo'n geval waarbij het opeens wel kan.
Ik denk dat Zivkovic zeker een spits voor Ajax 1 kan worden maar hij
moet zichzelf nog wel daarvoor doorontwikkelen en hoop dat dit jaar Willem2 hem daarbij helpt om het zelf ook in te zien.

19 september 2015 om 03:48

Dit is een vervelende opmerking van brands. Zivkovic is een van de grootste talenten van nederland en toen hij bij groningen speelde was er geen 1 reden hem niet te halen. Hij heeft een uitstekende potentie, is snel en een zeer goede afmaker. Dat deze
Transfer nog niet zo goed uitpakt voor Ajax is gewoon pech. Als td zou je een nl talent als hem 10 van de 10 keer halen.

18 september 2015 om 21:20

Tja, als je zegt dat ze in dezelfde leeftijdscategorie zitten dan zegt het eigenlijk al genoeg. Locadia is drie jaar ouder. Ik ben benieuwd of Zivkovic over drie jaar ook nog tweede keus is.

19 september 2015 om 08:20

Is gewoon een schrale manier van brans om locadia te motiveren om nog lekker een jaar op de bank te blijven zitten....

18 september 2015 om 21:22

Tja ach zo gaan die dingen. Als Zivkovic met vlag en wimpel was geslaagd, had je dit verhaal nooit gehoord. Maar met Maher is het hetzelfde verhaal: hoe vaak Ajax niet geprezen is om hem níet te halen...

19 september 2015 om 10:25

Heb de td van Ajax nooit een opmerking over Maher horen maken. In negatieve zin. Jij wel?

19 september 2015 om 12:36

Wil je echt zeggen dat Maher gefaald is bij PSV? Hij heeft het hoge verwachtigspatroon miswchien niet waargemaakt, maar hij heeft wel gewoon een prima bijdrage geleverd aan het kampioenschap en het elftal. Ik kan me echt niet voorstellen dat die jongen straks met verlies wordt verkocht.

18 september 2015 om 22:14

Idd wel een beetje heel erg goedkoop scoren van Brands...
Los daarvan is het gewoon weer een voorbeeld van een jonge jongen die te vroeg naar een grote club is gegaan. In feite niks anders als een speler van bv Ajax die te vroeg naar een grote club in het buitenland gaat.
Je bent bij je oude club al een aardig mannetje en bij je nieuwe club ben je een nobody. Tel daar nog een paar teleurstellingen bij op en het is compleet...

Ja Jürgen Locadia zijn houding is idd veel beter

18 september 2015 om 20:39

Wel groot verschil in "soort" mentaliteit. Locadia wil spelen maar doet wel altijd zijn best en is wel een vechter. Zivkovic gaat gewoon niet voor de volle 100% voor voetbal.

Wat een onzinnige reactie van Brands.

18 september 2015 om 21:07

Waarom is dit onzinnig. Wij zagen in Groningen al dat het qua mentaliteit niet helemaal goed zat. De aankoop van Ajax was een lot uit de loterij.

18 september 2015 om 21:53

Ik ben bij zelfde leeftijd gestopt met lezen, scheelt 3 jaar ofzo. En achteraf, dat is een koe in de kont kijken

18 september 2015 om 21:58

In Groningen was men gemiddeld genomen alles behalve blij met zijn vertrek, ook jij roept nu lekker makkelijk achteraf 'oh allang gezien'. De algemene tendens was toch dat het kut was dat Ajax zo'n jong talent 'jatte', nu ineens zou men hem liever kwijt dan rijk zijn?

19 september 2015 om 12:33

@shorty1991: Waar zeg ik dat we in Groningen liever kwijt dan rijk zijn/waren?
Voor Groningen was het een uitstekende spits maar er was grote twijfel of hij het een stap hoger wel aan kon. Liever hadden we hem nog even wat langer gehouden maar het geboden geld was voor Groningen een mooie meevaller voor een speler die niet eens vast in de basis stond.

Locadia heeft wel de juiste mentaliteit. Lekker thuisblijven als je geen zin hebt in je werk.

18 september 2015 om 21:03

Ja... doet ie een keer of twee en heeft er flink spijt van. Zivkovic wordt zowel bij Jong Oranje als Ajax disciplinair gestraft wegens te laat komen...., zelfs zijn moeder komt te laat....

Ja brands want locadio heeft zo een verdomd goeie mentaliteit!

Ik denk dat er wel een kern van waarheid in zit.
Alleen ik vind het zo overbodig en onverstandig om in een interview te zeggen.

18 september 2015 om 21:00

Idd, als ie straks de knop omzet en bij wijze van spreken bij Real speelt (al denk ik niet dat hij daar gaat komen) ,zal iedereen Brands uitlachen om zijn uitspraak. Snap eigenlijk niet dat hij zo praat over een speler van een andere club, kan nooit positief uitpakken.

18 september 2015 om 21:22

Ja bijv.

Of wat als Brandts straks TD is bij een grote(re) club.
Zivko breekt door en ze willen hem hebben.
In strijd met een andere club om zijn handtekening of iets dergelijks en vervolgens kan je gewoon meer salaris of tekengeld kwijt zijn om hem binnen te halen..
Laat staan dat hij dan misschien helemaal niet wilt komen.

Beetje vergezocht, maar het is slechts een van de redenen dat het mij niet zo verstandig lijkt zoiets te zeggen in een interview.

18 september 2015 om 21:59

Dan zegt Brands toch gewoon dat het uiteindelijk uit Zivkovic zelf is gekomen en hij er voor heeft gevochten. Lijkt me niet zo heel ingewikkeld om je daar onderuit te lullen mocht Zivkovic ooit wel de juiste mentaliteit krijgen.

Brands moet zich bezig houden met PSV en niet met spelers van andere clubs. Het is makkelijk conclusies trekken na 1 jaar Ajax. Liefst had Brands hem bij PSV gehad, want een talent is het zeker

Locadia is een veel completere speler.
Ze willen van Zivkovic ook een complete speler maken. Ik ben bang dat dat niet gaat lukken. Hij moet een club zoeken waar hij in zijn kracht kan spelen. Het benutten van ruimtes, want daar is hij goed in, daar heeft hij oog voor.

Locadia heeft veel potentie, en kan zich zo in de luwte perfect onwikkelen bij Psv.

18 september 2015 om 21:02

Eigenlijk had Zivkovic perfect bij PSV gepast. Locadia mocht dat wel mooi naar Ajax komen .

Zou ook erg dom zijn om Zivkovic tekopen als je Locadia hebt.. Al denk ik dat Zivkovic beter zou passen bij PSV dan bij Ajax..

Ja, die Zivkovic denkt dat hij een wereldster is en loopt maar al te graag naast zijn schoenen. Dat zie je ook aan zijn gedrag op het veld. Hij werkt niet hard en denkt dat hij voetbal heeft uitgevonden. Ajax en FdB hebben Zivkovic ook meerdermalen bestraft vanwege zijn gedrag. Dus wat Brands hier verteld is dan ook een bevestiging dat er getwijfeld mag worden aan de mentaliteit van Zivkovic.

Heeft hij dit echt gezegd? Dat kan ik me bijna niet voorstellen.
Wat onprofessioneel! Waarom zou je dat zeggen?
Hoe weet hij dit trouwens? Kent hij hem zo goed??
De problemen bij Zivkovic liggen meer in disciplinaire aard dan in zijn mentaliteit denk ik zo.

Als je 18 bent en je komt zo binnen.. Allemaal best te begrijpen denk ik en geen arrogantie!
Maar teleurstelling!

Stel dat Zivkovic ergens anders heen gaat, stel Willem II en na een jaar of 2 zich zo heeft gemanifesteerd dat PSV toch interesse heeft. Hoe ga je dat dan doen Brands??? Lekker slim zo een opmerking..

Gelukkig is de mentaliteit van Locadia wel dik in orde...
Dit is een beetje achteraf praat en sneren uitdelen naar de concurrent ....

Zeg dit roept Brands wel leuk maar dat ie maar eens naar zn eigen zoon kijkt. Die heeft pas een mentaliteits probleem. Dus hij mag hier zeker niets over zeggen.

19 september 2015 om 00:35

Dus omdat zijn zoon een bepaald karakter eigenschap zou hebben mag Brans sr. hier niets over zeggen.

Dus wanneer iemand zijn zoon een dief is dan mag zijn vader niemand meer een dief noemen.

21 september 2015 om 11:27

In ieder geval niet als die persoon geen dief is. In dat geval zal die persoon zeggen: Kijk eerst eens naar je eigen zoon voor je mij een dief noemt. En dat geldt hier ook!

21 september 2015 om 14:07

Dus in jou redenatie staat vast dat de zoon van Brands een mentaliteit probleem heeft en dat dit bij Zivcovic niet het geval is (al is hij meerdere malen te laat gekomen bij Jong oranje en Ajax).

En ook al zou dit zo zijn dan kan je nog steeds niet Brands Sr. hier verantwoordelijk voor stellen en mag Brands Sr. nog steeds zijn mening geven (waar zelf naar gevraagd word door een journalist)

Brands is bezig zich zelf goed op de borst te slaan. Bij alle interviews vertelt hij weer hoe goed hij het gedaan heeft. Dat hij Depay voor meer geld heeft verkocht dan hij waard is bijvoorbeeld. Maar hij heeft toch ook zijn missers wel. We kunnen een hele lijst met spelers opstellen die hij gehaald heeft en niet goed genoeg waren. Marcello bijvoorbeeld en de Rijk, Titon, enz. Maar hij wil zich altijd profileren ten opzichte van Ajax. Vandaar die opmerking over Zivkovic. Maar hoe kun je de mentaliteit van een jongen van 16 beoordelen. Kijk, achteraf zien we dat nu. Maar zelfs nu kan hij tot inkeer komen en een betere mentaliteit kweken.

19 september 2015 om 00:32

Sorry dat ik het zeg maar ik kom zelden zoveel onzin tegen in zo´n klein stukje.

Knap dat je met 3 spelers komt die het niet gered hebben bij PSV (en van de 3 schrijf je 2 namen ook nog eens totaal verkeerd). En aangezien je een hele lijst kunt noemen ben ik wel benieuwd naar de andere.

Van die 3 is Marcello nog goed verkocht aangezien hij voor 2,5 miljoen aangekocht was en ondanks dat hij totaal mislukte ook voor dit bedrag door verkocht is.

Derijck was een aankoop van 7,5 ton dus ook dit was een goedkope gok

Tyton was toen PSV hem haalde een keeper met zeer veel potentie. Vervolgens raakte hij zwaar geblesseerd waardoor hij nooit meer de oude werd. Of te wel kun je dit niet Brands verwijten.

Daarnaast heb je commentaar op wat Brands in interviews zou zeggen maar volgens mij is het in een interview zo dat je antwoord geeft op een vraag van iemand. En noem daarnaast eens 3 voorbeelden op waarin Brands zich wil profileren ten kosten van Ajax.

Er wordt Brands iets gevraagd en hij geeft gewoon antwoord.
Niet meer, niet minder.
Wat een stelletje kleuters hier op het forum zeg.

19 september 2015 om 00:23

Inderdaad.

Wanneer bepaalde mensen in een artikel iets negatiefs zeggen over een speler van een andere club of iets dergelijks dan komen er al gelijk een hoop mensen met de onzin dat hij zijn mening voor zich moet houden terwijl in de meeste gevallen die personen naar een mening gevraagd worden.

En het grappige is dat een persoon als Brands (die zich wel heeft bewezen in dit wereldje) zijn mening voor zich moet houden van mensen die vervolgens zelf hun mening geven.

Wat een poll! Tuurlijk is locadia beter.

Mensen die bij deze poll Locadia kiezen hebben geen benul van de kwaliteiten van Zivkovic en kiezen nu puur op zijn huidige mentaliteit. Die jongen heeft betere voetballende kwaliteiten dan Locadia. Overigens is de mentaliteit van Locadia ook niet om over naar huis te schrijven!!

Ik vind het te makkelijk om dit achteraf te vertellen. Maar ik vind wel dat Ajax meer moet gaan selecteren op mentaliteit. Ze kunnen allemaal leuk voetballen, met de nadruk op kunnen. Want bij de kleinste tegenslag geven de zogenaamde talenten allemaal niet thuis. Ook frank de boer vind ik hier een negatieve rol in spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren