Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braga pakt Benfica in na amusant schouwspel en mag naar Dublin

Laatste update:

Dat FC Porto de finale van de Europa League zou gaan bereiken mocht na de 5-1 overwinning op Villarreal wel een zekerheid genoemd worden, het was alleen de vraag welke Portugese club de opponent zou worden. De ploeg van trainer André Villas-Boas weet nu dat het zich mag opmaken voor een confrontatie met Sporting Braga. Os Arcebispos repareerden in eigen huis de 2-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Benfica middels een 1-0 zege, waardoor de club op basis van het uitdoelpunt naar Dublin mag.

/

De ploegen begonnen vol vuur en passie, maar hadden elkaar tot de achttiende minuut in de houdgreep. Op dat moment liet Custódio het Estádio Municipal de Braga ontploffen door een hoekschop van Hugo Viana tegen de touwen te knikken. Dat hem dat lukte mag een prestatie van jewelste genoemd worden, want de controleur deed dat tussen Luisão (1.93 m) en Jardel (1.92 m) in. Het betekende voor Braga alweer het vierde Europese doelpunt op rij uit een standaardsituatie. Benfica moest komen, maar de thuisploeg had de zaken goed op orde. Zodra de op verplaatsing spelende ploeg over de middenlijn kwam, werden de aanvallende intenties de kop ingedrukt. Braga dekte kort en Benfica-backs Maxi Pereira en Fábio Coentrão, die zich in eerdere wedstrijden bijzonder gevaarlijk toonden, kwamen er niet aan te pas.

Vlak voor de onderbreking werd het voor de eerste keer echt gevaarlijk voor het doel van Braga-doelman Artur. Óscar Cardozo zette voor op collega-aanvaller Javier Saviola, die de bal tegen de paal frommelde. Coentrão kroop voor zijn tegenstander en had de rebound voor het binnenschieten, maar de gewilde verdediger ramde de bal de tribunes in. Na een uiterst vermakelijke eerste helft, met prima voetbal en veel spanning, zochten de ploegen met een stand van 1-0 de kleedkamers op.

/

Benfica moest scoren, maar met in het achterhoofd dat Braga al zeven keer de ‘nul’ hield in de laatste elf Europese wedstrijden, wist het dat het geen gemakkelijke opgave ging worden. Saviola was direct na de onderbreking dichtbij, terwijl Mossoró aan de andere kant een prachtige solo niet wist te bekronen met een treffer. Braga-trainer Domingos Paciência wist dat de 1-0 voldoende was speelde de defensieve kaart, maar dat kon niet voorkomen dat de immer aanvallend ingestelde Coentrão nog een keer gevaarlijk kon worden. De linksback zag Artur echter tijdig uit zijn doel komen en de sluitpost moest niet veel later opnieuw handelend optreden.

Het was de belangrijkste redding van de goalie tot dat moment, want het schot van Benfica-middenvelder Nicolás Gaitán draaide vervaarlijk richting hoek. Artur verwerkte het speeltuig tot corner, waaruit Luisão maar ternauwernood naast knikte. Hoewel aan de andere kant Hugo Viana nog venijnig uithaalde, bleef Benfica logischerwijs zoeken naar de broodnodige gelijkmaker. Nog één bijzonder spannend moment in de slotfase, toen verdediger Paulão een kopbal van de lijn moest halen. Benfica redde het niet: Braga staat op 18 mei in de finale en komt daarin FC Porto tegen.

De finale gaat gewonnen worden door:

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

braga

ik weet niet waar ik moet beginnen but ''the dream lives on''.

braga zo'n kleine club,zo'n kleine begroting,een super seizoen met een toetje!

braga doet me een beetje denken aan twente(al zit kampioen worden er niet in met benfica en porto) een relatief kleine club die gewoon zichzelf zijn prachtig transfer beleid voeren en gewoon rustig aan opbouwen(beetje hetzelfde als villareal)

en wat een seizoen toch!

de CL: met schitterende overwinning op arsenal en partizan belgrado,een degelijke poule uitslag als derde plek niet eens zo heel ver achter het grote shaktar en arsenal!

misschien niet een spektakel maar een 1-0(winst) en 0-0 tegen liverpool in de 8ste finale europa league!

een stunt tegen dinamo kiev, een 1-1 gelijkspel in kiev en een 0-0 thuis met bijna een hele wedstrijd met 10 man.

een halfe finale tegen landgenoot benfica,van te voren weet je dat het heel moeilijk word maar met een beetje geluk in benfica( 2-1) en een schitterende 2de wedstrijd is de onmogelijke taak als ''klein clubje'''dan toch gehaald! braga het is je van harten gegund!

ik weet niet waar ik meer van houd,het schitterende kleine stadion met die schitterende rotsen en super trouwe supporter, de schitterende wijzen waarop ze spelen(net als porto) gewoon op ze onportugees gewoon blijven aanvallen zelfs na de 1-0 vandaag!misschien is het wel de coach die ik helemaal te gek vind of gewoon omdat het een wonderbaarlijke stunt is dat ze vandaag benfica verslaan!

braga,mijn respect heb je mijn steun in de finale heb je en zelf porto is in 1 wedstrijd te verslaan,het word moeilijk,

but the dream lives on

5 mei 2011 om 23:01

En je had je voorspelling goed!

Wel mooi voor Braga, maar ik denk dat ze niet van Porto kunnen winnen.

5 mei 2011 om 23:04

haha ja 1-0 en 3-2 hoe is het mogelijk

ik denk het ook niet,maar het is ''maar'' 1 wedstrijd wat meer kans bied.

ik gun het ze zo erg als kleine club,maar we zullen het zien!

5 mei 2011 om 23:07

Echt een held die orobici vooraf 2 halve finales europa league goed voorspelen! Respect!

Braga in dublin. Jammer dath et niet in hun stadion gespeeld word dat zou veel mooier zijn =).

5 mei 2011 om 23:05

Wat is precies de begroting van Sporting Braga dan? Wel een uiterst knappe prestatie, daar ze vanavond ook aanvoerder Vandinho moesten missen. Bovendien vind ik Paulao nooit echt overtuigend. Heb hem een paar keer dit seizoen zien spelen, ook in de uitwedstrijd bij Olhanense en hij is vooral kopsterk, maar opbouwend is hij niet erg sterk. Heb wel genoten, al heb ik alleen de tweede helft gezien. Een heerlijke mix Braziliaan - Portugezen, ik gun het Braga. Al denk ik wel dat FC Porto een paar klassen beter is. Heerlijk team is dat en zij zijn echt Champions League-waardig. Halve finale, daar zou het eigenlijk misschien wel in passen.

5 mei 2011 om 23:17

ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het niet precies weet.

volgens mij
braga 33m
benfica 81m
porto 90m

had iedergeval gelezen dat benfica en porto een veel groter budget hadden dan braga en deze bedragen zitten ongeveer in de buurt. ik vind het ook allemaal niet meer echt terug. en prachtige stukken schrijf je trouwens!

keep them comming!

5 mei 2011 om 23:20

braga heeft een begroting van 17 miljoen euros

5 mei 2011 om 23:23

Lees nu zelfs dat de begroting van Braga slechts 17 miljoen euro is..

5 mei 2011 om 23:33

bedankt heren,ik had dit eigenlijk even moeten opzoeken sorry daarvoor!

5 mei 2011 om 23:53

Een aankoopbeleid waar dus menig (nederlandse) voetbalclubs een les uit kunnen trekken.
Braga heeft gewoon een3.5x zo kleine begroting als Ajax en alsnog zover in Europa komen.
Of wat gedacht van Sevilla, Liverpool en Dinamo Kiev.

Respect voor Braga en eigenlijk deze 3 Portugese teams in Europa. Portugal overheerst dit seizoen de El.

6 mei 2011 om 00:00

Duurste speler ooit gekost was Mossoro die vandaag ook gespeeld had voor 700.000 euros.

6 mei 2011 om 04:50

Wel absurd als je duurste speler maar zeven ton heeft gekost en er staat zo'n sterk elftal. Dan begrijp ik eigelijk niet hoe ze dat allemaal bij elkaar kunnen houden.

6 mei 2011 om 20:36

Wacht...wat?

Porto heeft 'maar' een begroting van 90 miljoen en Braga zelfs 'maar' van 17 miljoen? Ik vind beide ongelooflijk weinig. Zelfs Fenerbahçe (het is wel een sportclub, geen voetbalclub) heeft een begroting van 190 miljoen euro. Of die Turken moeten eens beter gaan investeren, of die Portugezen zijn super specialisten in hun vak maar vooral als Braga zijnde kan je hier trots naar kijken. Porto ook, zij zijn met hun redelijke begroting ieder jaar in de Champions League/europa League te vinden en dan bedoel ik niet eens de voorrondes of de groepsfase...

Saaie pot eigenlijk...
Benfica... pfff belachelijk

Porto is de winnaar van de Europa League.. Braga is geen probleem voor ze.
Ik denk dat Villareal veel zwaarder is dan Braga

Ik denk dat Benfica het aan zichzelf te danken heeft dat zij niet in de finale staan. In eigen huis hadden ze eigenlijk al meer doelpunten moeten maken maar ze verprutste de kansen. Braga wint hier in eigen gewoon met 1-0 en tsja, je kan het wel verdiend noemen in deze fase van het tornooi. Had liever een andere affiche als finale maar goed, succes Braga.

Had niet verwacht dat Braga ( een kleiner clubje dan Benfica ) de finale zou halen. Maar ik geef ze geen kans tegen Porto. Die winnen de finale met minstens 3-0

Geweldige prestatie, dit is nog eens vechtlust. En wat een conditie die gasten. Niks niet teruglopen, gewoon vooruit druk blijven zetten, zelfs met twee middenvelders en voortdurend met je defensie oplopen. Het is echt een geweldig collectief dat Braga.

Ben benieuwd wat dit wordt in de finale. Porto is wel drie klassen beter dan Braga, maar als ze dit nogmaals op weten te brengen, hebben ze een kansje. Desondanks een fantastische prestatie. Als je Liverpool, Kiev en Benfica uitschakeld dan sta je dik verdiend in de finale

Laat de Nederlandse clubs hier maar een voorbeeld aan nemen, Braga doet het al jaren uitstekend in Europa met zeer beperkte middelen. Ik geloof dat ze maar een begroting hadden van rond de 10 miljoen. Het is dus weldegelijk mogelijk om te presteren in Europa met beperkte middelen. Je budget maakt niet veel uit als je het maar goed uitgeeft en mensen haalt die je echt op dat moment versterken. Het is geen toeval dat Braga de finale haalt, ze zijn al aantal jaren bezig met stappen maken in Europa!

6 mei 2011 om 14:23

Je hebt wel een punt, maar vergeet niet dat het halen voor niet-eu spelers in Portugal een stuk minder kost dan hier in Nederland, en ook het belastingklimaat is daar een stuk gunstiger.

Had al een gevoel dat Sporting Braga naar de finale zou gaan en dat is uitgekomen. Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar het is wel mooi voor zo een provincieclub uit Portugal dat ze in de finale staan van de Europa League.

Erg verassend. Ik verwachtte een finale tussen Benfica en Porto. Maar wat doen de Portugese ploegen het toch weer goed zeg. Van Porto weet iedereen het al, maar Benfica en Braga het ik het niet tot zover zien schoppen. Ze hebben toch belangrijke tegenstanders uitgeschakeld.

Denk echter wel dat Porto een maatje te groot zal zijn voor Braga, al weet je dat nooit zeker bij enkele wedstrijden.

Te belachelijk voor woorden. Wat was dit? Benfica-onwaardig. Spel helemaal niet herkend. Qua 2 wedstrijden was Benfica beter. Hier was een gelijkspel beter, maar als er iemand verdiende te winnen, was dat Braga.

Seizoen naar de kl*ten....

Braga, één kans in je leven, zorg nu dat je hem wint.

PS: Merçi scheids. Één goal die je moest afkeuren. Door één goal, gaat de ene ploeg door en niet de ander.

5 mei 2011 om 23:54

Welke goal?

6 mei 2011 om 00:05

De goal van Braga. Cardozo wordt gewoon in de rug geduwd.

6 mei 2011 om 00:09

Ik begrijp wat je bedoeld, de scheids had kunnen fluiten maar uiteindelijk vind ik het wel goed dat ie niet floot. Cardozo had sowieso niet bij die bal kunnen komen.

Waar ik mee zit is hoe die kabouter tussen twee lange jantjes die bal er zo makkelijk in kan koppen en hoe we zoveel kansen hebben kunnen missen in 2 wedstrijden

Ik zat op een prachtige finale te wachten tussen twee aartsrivalen die beide aanvallend zouden gaan spelen. Maar goed, het mocht helaas niet zo zijn.

6 mei 2011 om 00:19

Zulke fouten worden voortdurend gefloten. De bal was zelfs nog niet in het gebied. Maar ik begrijp heel goed dat hij dit niet fluit. Het is heel moeilijk om dit te zien.

Wat me frustreert (vooral nu, juist na de wedstrijd), is dat we in dit soort dingen nooit 'geluk' hebben. Bijvoorbeeld: dit soort fout gebeurde ook bij Benfica, maar de scheids flout juist fout tegen Benfica (van Luisão) in plaats van voor Benfica.

6 mei 2011 om 00:37

Amigo, het seizoen begon met weinig geluk en helaas eindigen we zonder een beetje geluk. Het leek erop dat benfica zich goed aan het herpakken was nadat we 18 wedstrijden op rij hadden gewonnen. Maar na die wedstrijd tegen braga waarin garcia rood had gekregen en roberto een giganstische blunder had gemaakt, kreeg ik een voorgevoel dat dit gewoon niet ons jaar zou gaan worden.

Porto is meerde malen goed weggekomen in de portugese competitie, ook in de Europa league en dan heb ik het voornamelijk over de wedstrijden tegen sevilla en de eerste helft tegen villareal. Braga heeft in de uefa cup bijna elke rond wel een moment gehad waar ze bizar goed zijn weggekomen.

En zoals altijd, heb je geluk nodig om echte prijzen te kunnen pakken, dit was voor benfica dit jaar helaas niet het geval.

Mijn vraag is, wat gaat er met J.j. gebeuren? We weten hoe benfica is is qua trainersbeleid. In mijn ogen is het nog steeds een goede trainer alleen misschien toch wel wat minder dan men had verwacht. Ik zie eerlijk gezegd ook geen opvolger voor J.j. Dus ik hoop dan ook dat hij blijft.

Alleen ben ik bang dat we onze held coentrao gaan verliezen aan een topploeg. Hoop eerlijk waar dat hij nog een jaartje blijft. Want anders hebben we volgend jaar een gigantisch groot probleem.

Forca Benfica!!

6 mei 2011 om 00:59

Ik hoop natuurlijk ook dat Jesus blijft. Heeft af en toe zijn defect, maar vergeet niet dat Benfica maar een stuk of 13 goede spelers heeft. De rest is brol (zag je vandaag ook). Mocht Vieira hem ontslaan, dan zie ik maar één vervanger: Preud'homme.

Wie ik echt wil dat nu eens eindelijk vertrek is Vieira. Jaar na jaar de voetbalploeg verpesten. Ongelooflijk. Waarschijnlijk verkoopt hij (weer) de beste speler (coentrão) voor (weer) onder de transferclausule.

6 mei 2011 om 01:21

Ik hoop dat die pinto da costa eens snel vertrekt. Die man haalt mn bloed onder mn nagels vandaan. Elke keer maar provoceren. Vandaag ook weer twee keer.

Tja Vieira, benfica is tenminste vooor het eerst in jaren weer eens een beetje stabiel. Je weet nooit watvoor clown voor hem in de plaats komt.

Dit jaar hebben we gewoon dikke pech gehad met porto. Zij hebben ervoor gezorgd dat het vertrouwen telkens weer verder inzakte.

Wat hoop ik toch erg dat coentrao ons nog een jaartje blij zal maken. Ergens heb ik het gevoel dat ie er nog een jaartje gaat blijven. Of er moet idd een club komen met 30 miljoen. Want daar kan benfica helaas geen nee tegen zeggen. Toen Joao Vieira Pinto vertrok bij benfica heb ik een traantje moeten wegpinken. Nou de dag dat coentrao vertrekt zal het waarschijnlijk weer gebeuren. Maar ik blijf hopen op nog een jaartje!

6 mei 2011 om 01:42

Klopt, Pinto is een kanker in het Portugese voetbal. Maar goed dat is een ander verhaal.

Benfica's pech met Porto heeft Benfica aan zichzelf te danken. 4 keer vernederd. Ongelooflijk. Kijk Bijvoorbeeld Salvio geblesseerd. En waar is een deftige vervanger? Hetzelfde geldt voor Maxi. Wie verkoopt er zowel Ramires, David Luiz en Di Maria in één jaar? Wie gaat er dan junioren van Real kopen en dan uitlenen in plaats voor vervangingen voor dit jaar te zorgen? Het feit dat Benfica 30 Miljoen uitgeeft en dat Felipe Menezes de derde speler die vandaag inkwam zegt genoeg over de stabiliteit in de ploeg.

Benefica stelde zwaar teleur, saaie wedstrijd. braga terecht gewonnen.
Porto gaat hier gemakkelijk doorheen. zij winnen de EC. ik vind villareal beter dan braga dus moet geen probleem zijn voor porto.

Zo, niet verwacht dit. Maar dat maakt het er niet minder leuk om. Moeten straks de fans van Porto én Braga vanaf het zelfde vliegveld (porto) richting Dublin, gezellige bende

Jammer dat dit voetbal wordt beloond. Benfica speelde niet groots maar Braga heeft uit een corner een goal gemaakt en verder helemaal niets laten zien, op het laatst die twee schoten na dan. Benfica had meer verdiend maar ze maakten de kansen gewoon niet af.

Ik denk dat ik af ga haken om de Europa League finale te kijken. Benfica had ik nog wel willen zien, maar Braga gaat me te ver. Ik heb ze tegen Dinamo Kiev gezien en dat team kan alleen maar schoppen en met z'n allen voor het doel verdedigen. Zo hebben ze waarschijnlijk ook o.a. Liverpool verslagen. Nou heb ik daar niks op tegen, maar als je met maar 3/4 Portugezen en 8/9 Brazilianen speelt dan vind ik dat behoorlijk stijlloos. Jammer dat Benfica niet gewonnen heeft, hen had ik het wel gegund.

5 mei 2011 om 23:33

Braga heeft verdiend gewonnen, maar totaal onverwacht. Ze hadden het in de CL ook niet slecht gedaan o.a. Arsenal verslagen.

Wordt een spannende Finale, denk dat Porto wint.

Ik dacht nadat 3 van de 4 halve finalisten uit Portugal kwamen, dit kan niet meer stuk, nou verkeerd gedacht een zeer teleurstellende Benfica gezien, gefeliciteerd Braga, voor een neutrale kijker was het wel een boeiende wedstrijd.

Dit komt echt hard aan. Had het absoluut nooit verwacht om uitgeschakeld te worden door braga

Benfica heeft over 2 wedstrijden genoeg kansen gehad om meer goals te maken en dit hebben ze helaas niet gedaan.

De kansen die benfica heeft verprutst is kenmerkend voor het gehele seizoen, hetzelfde geldt ook voor de tegengoal.

Wordt moeilijk slapen vanavond.

Balen zeg. Zo dichtbij.
Maar ja proficiat Braga.
Een unieke prestatie voor deze kleine provincieclub met een begroting van 17 miljoen euros. Duurste speler ooit uit de historie heeft 700.000 euros gekost, namelijk Mossoro
En wat zijn er veel grote clubs dit seizoen die verloren hebben van Braga:
Celtic, Sevilla, Arsenal, Partizan Belgrado, Lech Poznan, Liverpool, Dinamo Kiev en Benfica.
Geen kleine tegenstanders. Een stunt zou het zijn om ook Porto uit te schakelen. Gaat dit sprookje verder? Ik zie het al voor me zitten, de strijd om de europese supercup Braga - Barcelona
Ze hebben veel wedstrijden met maar 13 man kunnen spelen, want de rest van de spelers moesten uit de satelietclub Vizela komen (derde divisie) op de bank zitten.
Ik vraag me af of Braga al zijn kaartjes kan verkopen aan de supporters in de finale in Dublin. De economische crisis en het feit dat ze niet zo groot zijn.
Maar waarschijnlijk zal er veel portugese emigranten komen.

Ook nog opmerkelijk is dat Portugal de meeste punten heeft gescoord dit seizoen in de uefa coefficientenlijst, wat een prestatie.

Ik vindt het erg mooi, wat Braga in de laatste 2 seizoenen presteert, maar het zal niet uitmaken of Porto nou tegen Braga of Benfica speelt. Het heeft de beste teams uitgeschakeld.
Fc Porto is gewoon duidelijk Champions League materiaal. Overduidleijk. Het is aleen de vraag of het hetzelfde zal zijn volgend jaar. Hulk en Falcao, zijjn duidelijk toe aan een hoger level.

Vanavond heb ik helaas niet kunnen kijken. Maar wat mij het meeste opvalt aan Braga is dat hun verdediging in alle grote wedstrijden stand heeft gehouden. Kijk maar hoeveel ploegen ze op de nul wisten te gehouden.
Verwacht dan ook dat het een leuke finale wordt. Porto heeft een geweldige aanval en Braga een sterke en stugge verdediging. Ik geef Porto uiteindelijk denk ik wel de meeste kans, maar ze konden het nog wel eens heel lastig krijgen tegen dit Braga.

ik had liever benfica in finale gezien dan konden ze revanche nemen tegen porto maar jammer genoeg speelde benfica zeer slecht...

wat ben ik blij Braga heb goed gespeeld ok als was Benfica in de voordeel hebben we gewonnen maar toch ik denk dat Finale wel gewonnen woord door FC Porto die spellen echt goed ze kunnen echt goed spellen en tegen Spartak Moskou wo Waren ze echt goed en nu ok nog Villarreal verslagen maar hoop toch dat Braga wint en dan mag Lima scoren

De Portugese ploegen presteren de laatste jaren uitstekend. En dat voor een land met maar 9 miljoen inwoners (belgië 10 miljoen en Nederland 16 miljoen). Erg knap. Maar als een (ook financieel) kleine club als Braga zover kan komen, wat zeuren we dan in Nederland? Dan moeten onze betere teams dat toch ook zeker kunnen? Of worden al bij voorbaat alibi's verzonnen waarom het (financieel) onmogelijk zou zijn?

Toch wel knap van Braga want op papier waren ze de mindere ploeg

Prachtige prestatie van Sporting Braga.
Ik begin nu echt een zwak te krijgen voor de club, zoals Johan Derksen al voor de wedstrijd zei.
De ploeg knokt voor elke meter en heeft naar mijn mening verdiend gewonnen, al was Benfica wel zwak bezig.

Knap dat Braga zo ver is gekomen, maar ik verwacht niet dat ze zijn opgewassen tegen Porto, die zijn veel te sterk denk ik zo.

1 porto 80p
4 braga 45p

leuke finale zeg

Echt leuk voor een ploeg als braga dat ze de finale mogen spelen ze knokken voor elke centimeter op het veld en spelen met passie op het veld .

Een Portugese finale! Maar ik geef ze niet veel tegen Porto, die zijn gewoon te oppermachtig. Maar je weet het maar natuurlijk nooit ik denk dat niemand voorspeld had dat ze in de finale zouden komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren