Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bounou verlaat Spanje voor Saudi-Arabië en gaat samenspelen met Neymar

Laatste update:

Yassine Bounou gaat zijn loopbaan vervolgen bij Al-Hilal. Dat maakte de club donderdagavond wereldkundig. Sevilla houdt 21 miljoen euro over aan de transfer van de Marokkaanse doelman, die de ploeggenoot wordt van onder meer Neymar, Kalidou Koulibaly en Sergej Milinkovic-Savic.

De doelman ervaarde geen problemen bij de medische keuring en kon daardoor zijn transfer definitief afronden. De sluitpost, die op het WK in Qatar grote indruk maakte onder de lat, tekent een contract tot medio 2026. Bounou wordt daarmee de zesde zomeraanwinst van de kooplustige club, die eerder Neymar, Malcom, Rúben Neves, Milinkovic-Savic en Koulibaly aantrok.

Even leek het erop dat de 32-jarige doelman een binnenlandse transfer naar Real Madrid ging maken. Bounou, die ook wel Bono wordt genoemd, stond volgens de Spaanse tak van GOAL hoog op het lijstje om de zwaar geblesseerde Thibaut Courtois te vervangen. De Koninklijke koos uiteindelijk voor Kepa Arrizabalaga, waardoor de weg naar Saudi-Arabië open lag voor Bounou.

Onder Sevilla-coach José Luis Mendilibar was Bounou al een tijdje niet langer onomstreden onder de lat. Concurrent Marko Dmitrovic kreeg in de voorbereiding op het nieuwe seizoen volop speeltijd. Toch keepte Bounou nog wel de eerste competitiewedstrijd tegen Valencia (2-1 verlies) en het duel om de Europese Supercup met Manchester City (1-1, 5-4 verlies na strafschoppen). Na afloop van dat duel heeft Bounou in de kleedkamer afscheid genomen van zijn ploeggenoten en is hij direct doorgevlogen naar Saudi-Arabië.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al-Hilal heeft nu een goed evenwichtig elftal. Middenveld en aanval (vooral als Mitrovic Marega komt vervangen) is absoluut top en beste van de Saudi Pro League. Achterin mag er nog wel iemand bij naast Koulibaly. Het zou het beste uitkomen als ze Hyun-soo Jang kunnen laten gaan, aangezien zijn situatie redelijk onduidelijk is op dit moment. Wellicht dat ze Virgil van Dijk als vervanger kunnen strikken

17 augustus 2023 om 09:43

Laten we hopen dat Virgil verstandig is en gewoon bij Liverpool blijft, of anders op zoek gaat naar een leuke club binnen een topcompetitie in Europa. Ik neem aan dat hij graag bij Oranje blijft, dat is bijna ondenkbaar als je richting SA gaat wat mij betreft.

17 augustus 2023 om 09:47

Voor Oranje zou het misschien wel goed zijn. Virgil heeft het afgelopen seizoen toch echt wel een jasje uitgedaan. Inmiddels hebben we genoeg toppers op de CV-posities dat we 9-0-1 kunnen spelen en nog steeds mensen op de bank moeten zetten.

17 augustus 2023 om 09:49

Ondenkbaar wat jou betreft. Denk jij echt nu dat bijvoorbeeld spelers Ronaldo, Mané, Milinković-Savić of Neves nu niet meer worden opgeroepen??

17 augustus 2023 om 09:50

Waarom zou het onverstandig zijn om na je 30e nog even tientallen miljoenen binnen te harken. Valt niet zoveel winst meer te behalen voor Virgil in Europa hoor. Hij is niet meer de Virgil van voor zijn blessure

17 augustus 2023 om 09:51

Rgb7 ik weet wel zeker dat die niet meer voor oranje worden opgeroepen

17 augustus 2023 om 09:52

@Baardgrasmus Ieder zijn mening natuurlijk. Ik denk als we Blind blijven oproepen dat het niet anders zal zijn met ons heilige Virgil. Haha

17 augustus 2023 om 09:57

Ja hoor Rgb7, die kans acht ik zeker aanwezig. Leuk allemaal die Saoudische competitie, maar er is ook nog iets als weestand; nationaal én internationaal. Nationaal is het nog redelijk, maar internationaal stelt het natuurlijk geen fluit voor. Kan me zeker voorstellen dat coaches misschien het eerste half jaar nog vasthouden aan ''grote'' namen maar daarna doorschakelen naar nieuwe talenten of andere namen die gewoon nog in Europa spelen.

Het is natuurlijk ook afhankelijk per land; een Mané bij Senegal heeft veel meer krediet omdat er gewoonweg minder keuze is. Ronaldo eindigt zijn interlandcarrière dit jaar verwacht ik.

17 augustus 2023 om 09:59

Ik zeg niet dat hij standaard in de basis zou moeten staan bij Oranje, echter is het ook niet zo dat hij op dit moment echt minder is dan zn concurrenten in Oranje. Ik hoop gewoon dat hij laat zien dat hij op deze leeftijd nog wel graag op een hoog niveau wil blijven voetballen, daar hoort SA wat mij betreft niet bij.

17 augustus 2023 om 10:03

@Red Met de laatste zinnen ben ik het eens. Hij is zeker niet minder. Ik heb je verkeerd begrepen dan

17 augustus 2023 om 10:06

@Rijnstad De weerstand die ze hebben worden nu grotendeels groter gemaakt door bepaalde namen te halen. Niet alleen jonge spelers of aanvallers. We gaan het zien, ik zie echter spelers Neves of Sergej uiteraard gewoon interlands spelen bij hun land. Over Ronaldo inderdaad die zou ergens wel gaan stoppen binnenkort.

Echter zie jij Koeman, Virgil buiten de Nederlandse elftal selectie gooien? Persoonlijk ik niet. Maar nogmaals ieder zijn mening natuurlijk daar over! Fijne ochtend heren

17 augustus 2023 om 10:25

waarom zou dit ondenkbaar zijn? de Competitie daar wordt hoe je het wend of keert een heel stuk sterker met mensen als neymar, ronaldo, mahrez, mane, Milenkovic savic, firmino en benzema. en dat zullen naar alle waarschijnlijkheid niet de laatste zijn. als het niveau qua spelers daar blijft stijgen is het een kwestie van tijd dat jonge gasten daar ook naartoe zullen gaan. Ik denk dat SA zo maar eens een top 4 competitie van de wereld kan gaan worden als dit zo door gaat.

17 augustus 2023 om 10:33

Laat ik het zo stellen, het zou op dit moment ondenkbaar zijn. Natuurlijk kan die competitie uitgroeien tot een grote competitie als ze blijven doorgaan met het aantrekken van goede spelers uit topcompetities in Europa. Op dit moment vind ik het nog te veel een land waar je heen gaat als je geld wilt verdienen en op 50% wil voetballen.

17 augustus 2023 om 10:50

Tuurlijk wordt die wel opgeroepen onder ome ronald. Die laat toch niet 1 van zijn vrienden thuis?

17 augustus 2023 om 23:09

Voor mij schande dat Ronaldo nog wordt opgeroepen iig. Veel betere concurrenten op z'n positie. Gelukkig hebben Neves en Ronnie Martinez als bondscoach dus beide zullen wel altijd starten. Neves staat er beter voor op z'n positie imo

18 augustus 2023 om 02:17

Ome Ronald zou virgil nog oproepen als hij op de bank zou zitten bij ijsselmeervogels

17 augustus 2023 om 09:46

ja goed idee! misschien kunnen ze taa ook gelijk meenemen als rechtsback, en robertson voor linksback. Wellicht komt Frenkie de jong ook wel!

17 augustus 2023 om 09:52

Ik denk dat er voor spelers als Trent, Frenkie en Robertson nog genoeg glorie te behalen valt op de Europese velden.

17 augustus 2023 om 11:42

beetje jammer dat je dan moet gaan uitleggen dat het sarcasme is

17 augustus 2023 om 09:50

Haha, we hebben onze eerste Saoedie-Arabie-kenner op VZ hier. Vind het best leuk om te lezen zo, ik zie niet per se Virgil maar een andere verdediger van zijn kaliber nog komen ook.

17 augustus 2023 om 10:12

Over 2 jaar stikt het hier van de SA-League kenners hoor. Kijk maar naar City en PSG, die hebben ook opeens fans in Nederland. Als Frenkie en De Ligt samen in SA gaan voetballen dan schakelen er genoeg in

17 augustus 2023 om 10:15

Idd, vijf jaar terug was iedereen ineens China Super League kenner.

17 augustus 2023 om 15:06

Alckmaria

is toch niet gek met die namen daar

Ik heb al de eerste kinderen met nieuwe shirtjes van Ronaldo, Benzema en Messi gezien.

Shirtje van Miami is trouwens mooi. Zwart roze.

De wat oudere kids zullen via youtube, twitter, tiktok ook beelden bekijken of Engelse sportpagina's lezen uit SA wat hun helden doen.

18 augustus 2023 om 16:32

bundy_sr denk toch dat ittihad beter is met hamdellah die topscorer is van de saoedische competitie aller tijden en vorig seizoen was hij ook topscorer

met zoveel geld, en het verhogen van het aantal buitenlanders per team krijg je inderdaad dit soort taferelen.
die mensen hebben geld als water, dus iedereen is nu zowat te koop voor hen.

aantal jaar geleden hadden ze zelfs nog een regel dat er geen buitenlandse keepers mochten spelen voor een SA club.

Bono zijn reflexen en positionering zijn geweldig. Jammer voor Sevilla, acht hem beter dan zijn concurrentie. Helaas heeft de trainer zijn eigen keuzes.

17 augustus 2023 om 23:14

Was het niet zo dat Sevilla geld nodig had en daarom Bouno verkoopt?

19 augustus 2023 om 09:21

Zal er vast ook mee te maken hebben gehad. Echter heeft de trainer meende ik zijn keeper vanuit z'n vorige club meegenomen

Tsja. Redelijk goede keeper, maar niet meer dan dat.
Vond hem gisteren eigenlijk ook weer een relatief onzekere indruk maken. Ja, hij hield ballen eruit, maar hij bokste ook erg veel ballen weg. Er zaten absoluut weer ballen tussen die hij gewoon ook kon pakken, ipv te boksen.

Verder vind ik hem met de voeten absoluut niet goed, maar dat is mijn mening.

Voor SA League is dit één van de beste keepers, dat wel.

Nu nog Mitrovic halen als Al Hilal zijnde en een nieuwe CV erbij naast Koulibaly. Dan heb je voor die league een aardig sterk elftal.

Hopelijk Mitrovic ook naar Al Hilal & Balogun dan voor flink wat centen naar Fulham zou ideaal zijn, gezien Arteta het volgens mij nie ziet zitten in hem...

17 augustus 2023 om 11:07

Je trekt je conclusie na die wedstrijd van gisteren? Waarbij hij waarschijnlijk geen risico's wilde nemen.

Je vergeet dan even dat hij jaren al heel goed keept in Spanje en dat hij sommige seizoenen betere statistieken had dan Courtois.

Je vergeet even dat door hem Sevilla twee keer door hem de EL gewonnen heeft.

Je vergeet even dat hij een geweldige WK heeft gekeept.

Enz...

17 augustus 2023 om 11:10

Toen ik las dat je hem niet sterk vind met de voeten toen wist ik genoeg. Je kent hem totaal niet. Bono kan namelijk heel goed voetballen. Er wordt zelfs gezegd dat hij beter kan voetballen dan sommige van zijn ploeggenoten. Hij is juist heel goed met de voeten.

17 augustus 2023 om 12:24

Ik ken hem totaal niet? Oké, wat jij wilt joh.

Vandaar dat hij niet boven een Kepa wordt gekozen...

Sevilla heeft niet alleen door Bono de El's gewonnen, maar goed. Er staan 11 man op het veld...

En ik trek niet de conclusie na gisteren, maar het bevestigd war ik vaker zie: dat hij onzeker over komt en meer bokst dan dat hij vangt, wat ik niet snap.

17 augustus 2023 om 12:43

Mischien ff de finale terugkijken, glenn. Pak em beet 6 wereldklasse - of beter gezegd - cruciale reddingen. En dat was alleen al in de finale.

Je hebt overduidelijk geen flauw idee waar je het over hebt. Ah, wordt niet boven Kepa gekozen, dus volgens jouw redenering Vasquez>>prime Bale want tja, Bale werd vaak zat niet boven Vasquez gekozen. Zucht.

17 augustus 2023 om 13:53

Glenn ken de feiten : Bono was eerste keuze bij Madrid maar er werd van hem geeist dat hij de africa cup zou laten schieten begin volgend jaar. Dit heeft hij geweigerd. Daar kan je alleen maar respect voor hebben. Daarnaast als 2de beste keeper gekozen na het wk zie het gala in Parijs . Man of the match in de finale tegen Rome en vorig seizoen de prijs in Spanje gewonnen mbt het vaakste de 0 gehouden. Bono is gewoon een geweldige keeper.

17 augustus 2023 om 15:59

Ja je kent hem inderdaad niet.
Kepa is niet boven Bounou verkozen. Bounnou was bij zowel Madrid als Bayern nummer 1 op de lijst. De clubs kwamen er sowieso niet uit met Bounou vanwege en salaris. Wat ze echt heeft weerhouden is dat Bounou in januari naar de Africa cup gaat en dus tot 13 wedstrijden moet missen.

18 augustus 2023 om 12:11

Ongelooflijk, Jaarlijks een beste beste keepers van La Liga en Zamora prijs gewonnen als beste keeper van la Liga, ook twee maal verkozen als beste keeper van Europa League. Dit jaar verkozen in top 5 beste keeper van de wereld en jij beweert Bonou te kennen. Jij weet het natuurlijk beter dan de Fifa, La Liga en Uefa. LoL

18 augustus 2023 om 13:58

ik vind Bono geen top 5 keeper van de wereld, maar goed. Goed WK gehad en ook gewoon goed gekeept bij Sevilla, maar geen wereldtopper in mijn ogen.

Dan kom je toch echt uit bij Ter Stegen, Oblak, Ederson, Allison, Neuer (mits fit), Courtouis, Donnarumma en Maignan in mijn ogen.

Daaronder heb je dan een laag met spelers als Bono, De Gea, Diogo Costa, Ramsdale, Raya, Onana, Martinez, Simon en wellicht nog een paar

Weer een dertiger naar S-A, ze zijn in elk geval wel redelijk consequent. Dit is wel interessant voor Europese clubs - als de Saoedi's dit structureel gaan doen, verlaagt dit het risico om oudere spelers voor lange tijd op hoge salarissen te contracteren, want je kan ze toch wel kwijt. Mensen zetten hun vraagtekens toen bv Barcelona Lewandowsi op een 3-jaars contract haalde, maar zo te zien kunnen ze m altijd zonder probleem (als ze willen) naar S-A kwijt. Helaas komen deze ontwikkelingen net te laat voor Real Madrid met Bale, Barcelona met Coutinho, United met Alexis Sanchez, etc.

Paar dagen geleden werd deze jongen nog naar Real Madrid geschreven. En nu eindigt hij in de zandbak.tja het kan verkeren....

17 augustus 2023 om 11:25

Real Madrid eiste van hem dat hij de africa cup zou laten schieten begin volgend jaar. Dit heeft hij geweigerd . Wel mooi dat hij zijn land voorrang geeft ..

17 augustus 2023 om 14:23

Hij geeft het geld voorrang.

Al-Hilal heeft nu een prima basiselftal met Bono erbij, het is nu gewoon dagelijks afwachten wie de volgende is dat naar SA vertrekt...

17 augustus 2023 om 11:55

Je kan zo een lijstje opstellen van dertigers die tegenvallen en/of te duur zijn voor hun club: Pogba, Coutinho, Verratti, Lukaku, Modric, Van Dijk, Alaba, Maguire, Lewandowski, Rudiger, Griezmann, Jorginho, Eriksen, Oscar, Fekir, Wijnaldum, De Vrij, Smalling, Fred, Morata, Xhaka, Icardi, Gundogan, Ziyech, Ben Yedder, Immobile, Thiago Alcantara, Kroos, Aurier, Kondogbia, Matip, Thomas Muller, Lacazette, Bernat, Sarabia.de Gea, Carvajal.

17 augustus 2023 om 12:38

Je noemt er een paar op die nog absolute wereldtop zijn dus niet ''te duur zijn'', Modric, Lewa, Kroos, Griezmann, Rudiger, Muller, Alaba, Gundogan.

17 augustus 2023 om 12:46

Rudiger zou ik persoonlijk niet als absolute wereldtop bestempelen. Rest van de lijst: volledig eens.

17 augustus 2023 om 13:15

vind de spoeling qua wereldverdedigers sowieso smal anno 2023. Als Deze Rudiger 4 jaar geleden tussen spelers als prime ramos, van dijk, chielini etc had gezeten vond ik hem ook geen wereldtop. Echter in vergelijking met wat er nu rondloopt echt wel een topverdediger.

17 augustus 2023 om 23:40

Dat geldt ook voor Brozovic of Neymar. De clubs kunnen daar over een half jaar wel van mening over veranderd zijn. Er zitten wel een hoop uit dat rijtje nu dicht op het kantelpunt waar ze weinig toekomst meer hebben.

Slim dat ze ook op goede keepers inzetten. Je kan wel blind alleen maar middenvelders en aanvallers halen maar daar ga je het niet mee redden!

Wordt gewoon een goede competitie, de eredivisie, en misschien de ligue 1 ook wel, zijn ze qua kwaliteit gewoon al voorbij. Veel 30 plussers? klopt, maar 30 is in het voetbal allang niet meer een leeftijd waar spelers ''oud'' zijn, Dat is de laatste jaren toch echt verschoven naar 35/36.

17 augustus 2023 om 23:22

Maar de andere teamgenoten kunnen helemaal niet zo goed voetballen. Dus die paar ploegen met leuke spelers maakt het nog geen sterke competitie.

Jammer dat deze keeper nooit de credits heeft gekregen die hij verdient. Acht hem echt alleen minder dan Neuer, Ter Stegen en Cortouis. Snap ze keuze wel.

Money makes the world go round. Sportief heeft hij zijn verhaal al geschreven, nu nog even cashen voordat de handschoenen opgeborgen worden.

De nieuwe FIFA gaat leuker worden met betere spelers in de Saoedische league. Meer variatie.

18 augustus 2023 om 07:38

EA sports FC.. Kan er ook niet aan wennen

Het is gewoon wachten tot deze tijdelijke hype klapt net als in China. Wie zit hier nou op te wachten? Sfeerloze bende in een land waar je flinke vraagtekens mag zetten over de mensen- en voornamelijk vrouwenrechten. Vreemd dat hier weinig tot niet over gesproken wordt terwijl het WK in Qatar door velen is geboycot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren