Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz: ‘Ik word hier niet vrolijk van, je moet gewoon van Roda winnen’

Laatste update:

Ajax liep zaterdag een blauwtje in het duel met Roda JC Kerkrade. De Amsterdammers vergaten uit te lopen, Roda JC bleef knokken en vlak voor het eindsignaal tekende Tom Van Hyfte voor de 2-2. De Amsterdammers trokken met een kater naar de kleedkamer en trainer Peter Bosz werd er ‘niet vrolijk’ van.

/

“Als je de 3-1 niet maakt dan weet je dat het gevaarlijk kan worden. De jongens probeerde de 2-1 over de streep te trekken en dat deden ze op de verkeerde manier. Ze gingen naar achteren lopen en dat is niet de bedoeling, ik word hier niet vrolijk van”, aldus Bosz in gesprek met FOX Sports. De oefenmeester weet dat Ajax dure punten heeft laten liggen. “Je moet gewoon van Roda winnen.”

Tegen de NOS laat Bosz weten dat Ajax na de twee doelpunten van Kasper Dolberg door had moeten drukken. ‘En voor de derde, vierde, vijfde goal gaan. Dat moet de instelling zijn. We hebben het Roda te makkelijk gemaakt.” Volgens aanvoerder Davy Klaassen had Ajax de overwinning nooit weg mogen geven. “Je bent wel in ontwikkeling en het is vroeg in het seizoen, maar dit mag niet gebeuren.”

Denk je dat Ajax kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe heeft sanches gespeeld?

13 augustus 2016 om 22:54

Ik vind het wel een goede verdediger, liet zich paar keer makkelijk opzij zetten maar verder prima wedstrijd. Dat komt denk ik wel goed met hem

13 augustus 2016 om 22:59

Erg onwennig. Maar laten we met zijn allen gewoon stellen dat Veltman met kop en schouders de beste verdediger is van Ajax, en vandaag erg werd gemist.
Houdt de rust en organisatie intact. Dus bij deze: special thanks naar Blom, wat je vorige week niet lukte is nu toch bewerkstelligt door je rode kaart

13 augustus 2016 om 23:10

Als Veltman je beste verdediger is gaat er ook wat mis toch?
Heeft veel schoonheidsfoutjes die hij er nog niet uit krijg. Vond hem op Back primaspelen als cv toch wat minder.
Sánchez misschien wat onwennig maar die heeft tijd nodig is er net en denk wel dat dat de man gaat worden.

Ajax heeft moeite te spelen met de ruimte in de rug als je kijk hoe makkelijk Roda er soms doorheen sloop. Ajax kopte laat spelers en daar hebben ze nu de ellende van.

13 augustus 2016 om 23:14

Want Bruma en Kongolo etc. Maken nooit fouten? Slap gelul van je

13 augustus 2016 om 23:23

Bliek, Veltman is al 3 jaar lang de beste verdediger van de eredivisie statistisch gezien. Dat men behoorlijk bevooroordeeld is over Veltman is niet gek, maar die man zet grote stappen vooruit. Op zich gaat er niets mis als 24 jarige Veltman beter is dan 2 knullen van 19 natuurlijk

13 augustus 2016 om 23:27

Kongolo maakt inderdaad ook nog wel wat fouten, maar dat is ook niet echt de beste verdediger van Feyenoord. Bruma had dat in het begin, maar die foutjes heeft hij nu grotendeels kunnen wegwerken, wat je bij Veltman nog niet ziet.
Eigenlijk slaat het nergens op dat ik hierop reageer, want hij heeft het over Veltman en jij haalt opeens twee mensen erbij die hier niets mee te maken hebben. Volgens mij ben jij degene die hier slap lult.

13 augustus 2016 om 23:44

Mentalist Veltman speelde de tweede helft van het seizoen rb. Kongolo Lb ze waren beide op hun positie de beste spelers.

Eerste 2 Europese wedstrijden dit seizoen maakte Veltman weer de fouten. De beste man heeft super veel minuten en ervaring je mag nu eisen dat dat minder word. Ik zie hem niet veel stappen maken en op zelfde niveau blijven .
Misschien moet hij een keer naar een andere competitie . Hij heeft voor een verdediger nog genoeg jaar voor zich maar ik geloof niet dat hij de absolute top gaat halen .

Ik denk dat Ajax toch een niveau hoger moet nastreven dan dat Veltman is .

14 augustus 2016 om 06:33

Veltman de beste verdediger van Nederland...? Of jij hebt een roodwit gekleurde bril op of je hebt er totaal geen verstand van...
Ot: een spits wisselen die 2 x heeft gescoord... Gewoon een domme wissel van Bosz!

14 augustus 2016 om 10:52

Veldman de beste verdediger van Ajax ? Laat me niet lachen die maakt heel het seizoen steeds fouten. Sánchez deed het voor de eerste keer gewoon prima ! Durft tenminste vooruit te spelen. De buitenspelers heb je gisteren totaal niet gezien. En ik blijf het zeggen haal Zyech zet die op 10 en twee aanjagers er naast !! Als zo Roda Jc op zoek naar een goal is krijg je nog meer ruimte. Waar Zyech nog meer mee kan.

14 augustus 2016 om 12:09

Lekker makkelijk om daar de scheidsrechter de schuld van te geven. Waren gewoon domme acties van Veldman die beide terecht met geel zijn bestraft. Tweede kaart leek misschien heel flauw, maar dit was gewoon roekeloze actie.

14 augustus 2016 om 13:44

Je hebt gelijk wat Veldman betreft, eerste goal was persoonlijke fout van dijks. Gebeurt dit niet is er niks aan de hand

13 augustus 2016 om 23:21

Ik vond hem het eerste uur soeverein, het laatste half uur slordig en ongeconcentreerd. Volgens mij heeft deze jongen ook geen vakantie gehad, hij leek in ieder geval een beetje opgebrand.

14 augustus 2016 om 10:14

Mee eens, als hij hele wedstrijden gaat spelen als het eerste uur gaan we een hoop plezier van hem hebben

Het siert Klaassen en Bosz dat ze niet zo janken om de scheids zoals sommige anderen hier. Het zelf verpest vanavond, jammer maar doorgaan naar de volgende wedstrijd.

13 augustus 2016 om 23:04

Roda kreeg enkele gele kaarten voor 'tactische overtredingen' die spelers van Ajax niet kregen. Vast houden bij kans op counter bij Rosheuvel bijvoorbeeld. Ik heb niks voor of tegen Ajax, maar die gele kaarten maken nu nog niks uit. Over 20 wedstrijden wel. Ajax mag niet klagen over de scheids .

13 augustus 2016 om 23:11

Onzin. Ajax loopt zelf dom achteruit, maar na Blom gaat nu ook Nijhuis flink in de fout. Waarom krijgt Gullon niet zijn tweede geel voor het wegtrappen van de bal? Geef me daar een goede reden voor.

14 augustus 2016 om 00:13

Omdat je daar niets aan hebt! Voor zoiets een 2e gele kaart geven is erg flauw natuurlijk. Een laatste waarschuwing is in dat geval gewoon de beste optie naar mijn mening. Een scheids kan het in zo'n geval eigenlijk nooit goed doen als je daarvoor een 2e gele kaart geeft krijg je kritiek en als je het niet doet krijg je er ook van langs. Ik ben van mening dat je bij zo'n situatie beter geen 2e gele kaart kan trekken want je weet dat je als scheidsrechter bakken kritiek over je heen krijgt als je dit doen en zeker als de 1e overtreding een discutabele gele kaart was.

15 augustus 2016 om 15:55

007,

Waarom kreeg Dijks geen rood toen hij Ananou sloeg op het laatste? Zeur eens niet zo Gullon gooit de bal 5 meter weg, Klaassen schiet hem bijna 20 meter weg. Is een wereld van verschil. Plus als goedmakertje kreeg Ananou zijn tweede gele kaart. Waarvan de tweede terecht was en de eerste he-le-maal niet want Dolberg hield vast. Kijk ook eens naar de feiten in plaats altijd dat slap gelul can iedereen scheids dit scheids dat dit was zo fout en dat was zo fout. Kerel jullie worden altijd bevoordeeld en dan is het eens niet zo is het meteen ja ken geblazen.

15 augustus 2016 om 15:55

Janken natuurlijk

13 augustus 2016 om 22:47

Ja toch?! Never change a winning team zeggen ze dan. Natuurlijk moet je als pro daar boven kunnen staan, maar afgezien van het saaie spel in de eerste helft, kun je toch niet twee van de belangrijkste/meest actieve spelers gaan wisselen voor weet ik veel waarom

13 augustus 2016 om 23:16

ik vond de hele wedstrijd niet saai. hebben alleen veel kansen verprutst en in de laatste half uur maakte ze een paar ongelukkige fouten maar voor de rest zag alles er goed uit. meer een unlucky ajax. een nieuwe trainer andere speelstijl. sanches en traore die hun eerste wedstrijd spelen en die het aardig deden begrepen het spel goed. en tuurlijk kan alles beter. spelers zagen er fit uit. als ajax deze jongen bij elkaar kan houden zie ik een goede toekomst weggelegd. financeel kan ajax zonder prijzen overlegen. die dat geroep om sulajmani tijden is niks. geduld en lkkr rustig bouwen. de jeugd staat klaar indien nodig bijna selctie waardig met een paar parels. vertrouwen houden in de huigdige selctie in plaats van de hele tijd die jongens afzeiken. ajax ik heel slim bezig en de resultaten komen van zelf. lkkr blijven kweken en klaar stomen en voor milik bedragen verkopen. en waar nodig de selectie aanvullen. money is power. en hoe meer geld je heb hoe meer je kan investeren in de toekomst. en kan niet elke jaar kampion worden. maar ajax is er dit je echt niet op achteruit gegaan. psv is nipt kampion geworden omdat wij het zelf weg gaven. en die zijn er meer op achteruit gegaan. ajax heeft prima aankopen gedaan. het moet niet gekker worden. en met klaassen bazoer en gudelje sinkgraven nouri die op de deur klopt heb je een pruma middenveld. en dat ze jong zijn en roepen om ervaring. met klaassen cillessen goudelje shone serrero klaassen el ghaze dijks viergever heb je genieg ervaring de jongen hebben alleen meer dan 100 eredevisie wedstrijdwn in de benen. ajax moet gewoon zijn neus richten en lkkr zo doorgaan. sportief zie je ook rustig vooruitgang. ik denk juist dat er behoefte aan rust is. geen kampen en lkkr je club steunen op een goede manier. in plaats maar alleen je eigen spelers afzeiken en leedvermaak. en alles kan beter maar stay real please.

14 augustus 2016 om 00:13

tl;dr

13 augustus 2016 om 22:58

Tactische fout nog wel. Dolberg was kapot en Sinkgraven speelde zijn 2e wedstrijd op niveau in een jaar tijd. Dan mag je verwachten dat je met younes en traore niet achteruit gaat...die wissels hadden iedere coach in de wereld wel durven maken vooraf.

14 augustus 2016 om 08:46

Joh, iedereen dacht er veel te gemakkelijk over. Het spel van Ajax was alleen maar op dinsdag gericht, incl het minuten gunnen. Nijhuis dacht er trouwens ook veel te gemakkelijk over. Wilde RODA vooral geen kaarten geven en schrok ook van de stand op het laatst.

Te jong elftal en te weinig creativiteit, wat is er nu eigenlijk veranderd?

Niet zo veel dus. Bosz is een goede trainer, maar die moet roeien met de riemen die hij heeft. Van een elftal van gemiddeld 21/22 jaar oud is het gewoon heel erg moeilijk een stabiel presterend team te maken. De tweede goal van Roda is ook weer exemplarisch voor onervarenheid/gebrek aan leiding in het elftal.

Als Ajax stug blijft doorgaan met zo'n jonge elftallen zal het geen meter verder komen dan onder Frank de Boer.

13 augustus 2016 om 22:57

Het bizarre is dat er jaar in jaar uit met een te jong team staat in de topclub van de competitie. Triest

13 augustus 2016 om 22:59

Dit was ook precies mijn kritiek op het halen van Traore. Nu moet Ajax de komende drie jaren weer met talenten in de spits spelen. Waar blijft de nodige ervaring? En niet de ervaring van versleten spelers!

13 augustus 2016 om 23:08

@ Gaanvoorgoud

Ik vind het aantrekken van Traore niet zo gek, maar het aantrekken van enkel jonge spelers als Sanchez, Cassierra en Traore is wel gek. Ajax moet een betere balans gaan vinden tussen jonge talenten en ervaren kwaliteitsspelers.

13 augustus 2016 om 23:52

Westermann is toch de ervaren kracht die Overmars gehaald heeft...

14 augustus 2016 om 00:16

Dat is een oude versleten kracht die ik dus juist niet bedoelde.

13 augustus 2016 om 23:00

Ik ben geen echte ajaxkenner, maar lijkt mij het beste op elke linie een ervaren speler te zetten. Voorin zou ik dan Schone voor El Ghazi doen. Midden heb je Gudelj als de ervaren man en dan achterin twijfel ik nog wel met Westermann, omdat ik hem geen speler vindt die met ruimte in zn rug moet spelen, want daar is hij te traag voor. Voor creativiteit moet je het niet ergens op de transfermarkt zoeken, maar in dit geval toch bij de jeugd denk ik. Ik doel op Nouri in dit geval dan. Die jongen heeft een geweldige instelling en heeft het in zich een echte top nummer 10 te worden.

13 augustus 2016 om 23:11

@ Lionelneymar

Ervaring moet wel de juiste ervaring zijn. Schone is geen sturende speler. Je moet eigenlijk een speler halen die onbetwist basisspeler is en week in week uit stabiel presteert. Dat zijn ook spelers die de tijd en het gezag hebben om andere jongens op hun plaats te zetten. Klaassen zou dat kunnen worden (en is tegen die tijd verkocht), maar op dit moment heb je die niet één.

13 augustus 2016 om 23:00

Hennie, zie je steeds hameren op leeftijd. Maar hoe "oud" waren zijn Vitesse teams?? Mogelijk nog jonger dan Ajax en speelde gewoon sprankelend voetbal.

13 augustus 2016 om 23:09

@ mentalist

Ik hoef je toch niet uit te leggen dat de druk die bij Ajax komt kijken compleet anders is dan bij Vitesse. Juist dat is wat ervaring harder nodig maakt.

13 augustus 2016 om 23:10

Ja klopt bij Vitesse was het sprankelend. Maar Ajax moet winnen en Vitesse mag winnen. Bij Ajax moeten er toch altijd wel 2 a 3 voetballers van het caliber Guardado staan. Nou heeft Psv er toevallig 2 van dat soort spelers met Moreno erbij. Maar ik vind dat dit bij Ajax en Psv altijd zo moet zijn. Dus geef elk seizoen 2 keer 8 a 10 miljoen uit voor 2 spelers die 2 klassen beter zijn dan de rest.

13 augustus 2016 om 23:14

Hen-nie dat hoef je me niet uit te leggen nee, maar jij doet alsof het een onmogelijkheid is om mooi en goed te voetballen, gezien het materiaal en leeftijd. En nu ligt het schijnbaar ineens aan de druk. Het verschil tussen winnen en gelijkspelen is vandaag flinterdun, maar de reacties na de wedstrijd zijn dag en nacht verschil. Jammer, verwacht meer nuance van users als jij.

13 augustus 2016 om 23:23

@ mentalist

Het is niet onmogelijk, maar dan neem je knullige tegengoals zoals vandaag op de koop toe en dat gaat er wel voor zorgen dat je waarschijnlijk geen kampioen wordt. Zo moeilijk om tot die conclusie te komen is dat niet. Dat heeft ook niks met nuance te maken. Ajax scout uitstekend jeugdige talenten, maar slaagt er al jaren niet in om een stabiel presterende speler tussen de 25-30 toe te voegen die sturing kan geven. Je zult een betere balans in je selectiesamenstellingen moeten hebben om een stap verder te kunnen zetten. Op deze wijze ga je geen meter verder komen dan onder Frank de Boer. Dat is geen leuke conclusie, maar hem ontwijken omdat ik Ajacied ben doe ik niet.

13 augustus 2016 om 23:32

Je maakt wat mij betreft een flinke misrekening dat mooi voetballen met af en toe puntverlies geen stap vooruit is. Sterker nog, dat hoort de basis te zijn van het Ajax spel. Als Bosz in zijn eerste seizoen, met mooi voetbal, rond de 70 a 75 punten kan eindigen en CL haalt is dat enorm knap. Als je dan geen kampioen wordt is dat jammer, maar om het zilverwaar ben ik geen supporter van Ajax

13 augustus 2016 om 23:56

@hennie en mentalist
Hennie Mentalist snapt niet wat jij bedoelt, maar ben het totaal met je eens en heb het ook al meerdere keren aangegeven. Grootste voorbeeld was uit tegen de graafschap. De ploeg valt om bij een beetje tegenslag en weiger je ervaring te halen dan ga je gewoon op dezelfde weg door.
Je voelde onder de wedstrijd al dat er onrust in de ploeg sloop al twintig minuten voor tijd. Dat sloeg ook over op het publiek en iedereen verlangde al naar het einde. Ajax ontbeert al jaren een leider die de zaak op de rails zet op zo'n moment. En kijk hoe knullig je nu weer punten morst. En eerlijk is eerlijk het was niet onverdiend helaas. Dat is het ergste nog hier aan terwijl je zoveel bal bezit hebt.

Je hebt een leider nodig in je team. Daarnaast iemand die kwaliteit heeft om Ajax over een dood punt te tillen.
Wat je dus zegt Hennie, deze selectie is onevenwichtig. Te veel eenheidsworsten, middelmaat en geen leider(s)

14 augustus 2016 om 00:04

Ja hans. Bedankt voor je bijdrage, dat jouw nieren een extra stof -azijn- uitscheiden is reeds bekend en niet zeldzaam onder ajacieden. Dat Ajax weer leiders mist en alle mannen overboord zijn heeft ongetwijfeld niets te maken met het ongelukkige gelijkspel vanavond. Niet zo jammeren zeg.

14 augustus 2016 om 00:43

Je kan het azijn zeiken noemen, maar gezien wat er al jaren niet goed gaat, kan je misschien ook concluderen dat ik misschien wel gelijk heb. En de feiten liegen niet. Kan niet ongelukkig zijn steeds toch?
En dat je niet in staat bent tegen Roda een 2-1 voorsprong over de streep te tillen, is niet ongelukkig, maar gewoon pure onkunde. Oké het was geen vrije trap zie ik net even terug in de samenvatting. Maar even voordat de 2-2 valt, had Roda al moeten scoren en werd er al een mega kans weggegeven aan Rosheuvel meen ik.
Dus het is enerzijds de kwaliteit maar ook heel duidelijk het gebrek aan leiderschap. Anders kan ik de besluitenloosheid die er vanavond weer heerste niet verklaren. Of is het alleen maar kwaliteit denk jij? Of sterker nog alleen pech?

14 augustus 2016 om 01:08

Hans ten eerste zeg ik dat je zeker ergens een punt hebt. Een type Guardado zou een standaard met zich meenemen en het team aan de hand nemen. Maar dat had werkelijk niets met elkaar te maken. Dat teruggeloop (ingezet onder de Boer, lekker veilig voor je gevoel) dat moet eruit. Ik mis de echte ballen, keihard vooruit inschuiven en dan van station 1 tot de laatste man. Die overgave mis ik, en dat is meer vertrouwen in de speelwijze dan een type speler. Geef Bosz de tijd en die doet zelfs El Ghazi een topper lijken.

14 augustus 2016 om 10:50

Daar kan ik twee dingen op zeggen. Natuurlijk heeft een team de tijd nodig om naar een ander systeem over te schakelen. Dat ben ik absoluut met je eens. Maar laten we eens de twee wedstrijden van Paok, Sparta en Roda bekijken. 4 keer hetzelfde beeld. Bijna 80% bal bezit maar je regenstander krijgt net zo veel kansen. Het moet van achteruit wel eerst staan en dat staat het niet. Wat gaat er gebeuren met deze verdediging als je een tegenstander gaat treffen die net zo sterk is als Ajax of nog sterker? Eerst moet die verdediging staan. Helaas is weer verzaakt om een bruikbare ervaren verdediger te halen. Daarnaast counteren ploegen heel graag over de kant van Dijks. Niet onbegrijpelijk.

Dan het aanvallende aspect. Het is allemaal 100% voorspelbaar wat Ajax doet en dan ook nog eens in een wandel tempo. Met je eens dat dit tijd nodig heeft om dat om te bouwen. Maar we missen lijkt me wel een spel verdeler en iemand met creativiteit die wat kan forceren. En of Bosz dat in deze groep kan brengen, denk ik niet. Want waarom lukte het De Boer ook niet met deze groep? Misschien moest hij wel verdedigend spelen met de knullige verdediging die achter het middenveld staat. Of is het gewoon dat het middenveld niet compleet is?

Je kan zeggen, we zijn kort bezig. Maar datzelfde geldt ook voor Sparta, Roda en Paok. En ja een wedstrijd verstieren is makkelijker dan een leuke wedstrijd neerleggen. Maar dan denk ik bij mezelf, hoe knullig is het dat je niet de 2-1 tegen Roda over de streep kan trekken en zeg dan - er is ten opzichte van vorig jaar niets veranderd. De selectie is nog steeds niet op orde.

Peter Bosz wordt gewoon in de steek gelaten door Marc Overmars. Bosz is een trainer met een duidelijke visie, waar heel voetbalminnend Nederland van op de hoogte is, behalve Marc Overmars. Voor zijn type voetbal heb je simpelweg creativiteit nodig. Dat was al het geval bij Ajax, mede met dank aan de miskoop van de eeuw: Nemanja Gudelj. Niet dat hij zo slecht is, maar hij voegt weinig tot niets toe aan Bazoer en Klaassen op het middenveld. Al had Ajax voor die positie iemand gehaald met meer creativiteit (een deep-lying playmaker), dan hadden de zaken er een stuk anders voor gestaan (en had Ajax vorig jaar ook aantrekkelijker gespeeld).

Je zou ook (terecht) kunnen zeggen dat Bosz een naïeve coach is die zijn spel niet aanpast aan het materiaal, maar hij wordt van bovenaf nou niet bepaald geholpen...

13 augustus 2016 om 23:05

Typisch dat diezelfde Bosz een groot compliment uitdeelde aan Overmars afgelopen vrijdag. De waan van de dag regeert na een gelijkspel!

13 augustus 2016 om 23:09

Hij zal Overmars niet gaan afbranden in de media... en de deal met Bertrand Traore is wel netjes van hem! Maar voor het spel van Bosz is creativiteit nodig (lees: Hakim Ziyech)

Jaaaa hoor daar hebben we Klaassen weer met zijn bekende praatjes dat dit niet mag gebeuren. Ik krijg weer flashbacks van vorig seizoen dat dit ook steeds werd gezegd als er weer een teleurstellend resultaat uit kwam rollen.
Geef spelers als Veltman, Gudelj en Klaassen maar een mediaverbod. Want er wordt toch niet geleerd van het verleden.

Dijks kan echt niet meer.
Lijdt veel onnodig en dom balverlies en schiet iedere voorzet tegen een tegenstander aan.
Heeft ook geen omschakel snelheid.
En er moet een creatieve speler /middenvelder komen. Dat gaat ten koste van Bazoer Gudelj of Klaasen.
Een buitenspeler die passeert zou ook geen overbodige luxe zijn.
Zag ik ook dat er niet echt heel veel druk gezet werd bij balverlies zoals de bedoeling is?

13 augustus 2016 om 23:03

Er moeten zelfs twee nieuwe backs bijkomen. Tete en Dijks passen totaal niet bij de speelstijl van Bosz. Overmars heeft gefaald door hier niet op te anticiperen. Tete is ideaal voor onder De Boer maar niet voor onder Bosz.

Psv had vorig siezoen een kut start dus we hoeven niet gelijk bang te zijn

14 augustus 2016 om 00:01

Ajax lijkt defensief wel erg zwak moet ik zeggen. Als Ajax zo doorgaat wordt het helemaal niets dit seizoen met ze. Ze hebben te weinig scorend vermogen en creativiteit voor het voetbal wat ze nu spelen. Als je zo aanvallend wil spelen dan moet je vaak scoren want je gaat geheid bijna elke wedstrijden tegengoals krijgen.

Ik ben ook teleurgesteld..maar ajax moet dit normaal gesproken afmaken thuis.

Middenveld met bazoer, gudelj en klaassen is niet nodig...je kan daar sinkgraven laten spelen vind ik..zeker tegen dit soort tegenstanders...tete en dijks aan de bal ziet er niet best uit.

Sanchez was een beetje onwennig..maar die moet zich nog aanpassen..dat komt wel.

Het is zuur..maar het is pas de tweede competitiewedstrijd...ik verwacht dat ajax zich de komende weken gaan ontwikkelen en beter gaan spelen.

Zal wel de enige zijn maar ik vond Ajax, afgezien van de laatste 20 minuten dan, helemaal niet slecht spelen. Eerste helft zelfs erg goed.
Maarja door de eindstand schreeuwt iedereen direct moord en brand. Deze wedstrijd win je gewoon 9/10 keer met het gespeelde spel van vandaag, nu net niet. Overmacht was zo enorm de eerste helft, continu tegenstander onder druk en kwamen er ook telkens gevaarlijk door, ondanks dat het niet altijd resulteerde in 100% kansen.
2de helft was iets minder maar toch had je rond de 60ste minuut het gevoel dat die 3de goal een kwestie van tijd was. Als die gewoon valt had iedereen het allemaal weer geweldig gevonden. Zo slecht was het niet.

Laatste 20 minuten is dan wel weer heel matig ja, geen idee wat daar gebeurde, en dat breekt je uiteindelijk op. Gingen er (zoals wel vaker vroeger) veel te makkelijk over denken.
Desondanks is dit echt niet een gelijkspel waarvan ik denk: ''dit is reden tot zorgen''. Ja de einduitslag wel natuurlijk. Maar ondanks dat heb ik hier een beter gevoel over dan menig wedstrijd die we uiteindelijk wel wonnen, maar dramatisch speelden en veel minder uitzicht hadden op een goed resultaat.

13 augustus 2016 om 23:04

Vrijwel elke kans van Roda was een vrij grote kans. Dat vind ik toch wel zorgwekkend. Als je de kansen van Ajax daar tegenover zet, dan is het afgezien van de kopbal voor een leeg doel redelijk gelijk op. Eigenlijk creëerde Roda zelfs meer grote kansen dan Ajax...

14 augustus 2016 om 12:34

Kijk dan de samenvatting nog eens terug. Legio kansen had Ajax.

4 grote mogelijkheden had Roda dan volgens mij. Die eerste goal was gewoon een perfecte pass, daar valt echt weinig aan te doen.
Dan had je dat moment waar Tete nog net kon herstellen maar dat was ook op het perfecte moment gegeven, randje buitenspel. Dat zal vaker voorkomen met teams die heel 'hoog' spelen. Gelukkig hebben we genoeg snelheid achterin om te compenseren.
En tenslotte had je nog die 2 momenten in de laatste 20 min, toen Ajax dramatisch speelde; die kans die net naast ging waar Roda er opeens doorheen kwam, en de vrije trap dus op het eind, wat een doelpunt opleverde.

Eerst altijd klagen dat het aanvallender moest toen toen de Boer er nog zat, en dat we de tegenstander -vol onder druk moeten zetten, en nu we dat doen is het weer niet goed. Het heeft natuurlijk wel zijn keerzijde ja.

Ik heb de wedstrijd niet gezien. Maar als Ajax denkt op dezelfde voet door te gaan als de voorgaande jaren dan zie ik het somber in. Inefficiënt de bal rondspelen zonder gevaar voor het doel. Tactisch vind ik de aanval zeer mager. Alsof ze het echt niet meer weten. Bosz moet zijn stinkende best doen wil hij hier slagen. Persoonlijk vond ik hem totaal niet geschikt voor Ajax. Er lopen betere managers rond met meer internationale ervaring. En dat heb je zeker nodig. Overigens zie ik Ajax wel de CL bereiken. Tegenstander moeten ze gewoon hebben.

13 augustus 2016 om 23:33

Dat was nou net de enige verbetering die ik vandaag zag. Ajax was juist niet inefficiënt de bal voor het doel aan het rond tikken. Ze probeerde juist zo goed mogelijk kansen te creëren. Dat ging met horten en stoten, maar er werden wel een paar goede kansen gecreëerd.

Traore had bijvoorbeeld twee kansen, die beide op doel hadden gemoeten en waarvan minimaal een, een doelpunt had moeten zijn.

14 augustus 2016 om 02:45

Als je goed leest ''bazeer'' ik mijn mening op feiten. En niet over deze ene wedstrijd die ik niet gezien heb. Of kijk je helemaal geen wedstrijden van Ajax? Veel balbezit maar er gebeurt weinig voor het doel. Weinig internationale ervaring qua coaching op de bank. Bosz heeft een seizoen bij een matige club gecoacht buiten Nederland en dat was het. Geen tactische plan om een degelijke aanval op te zetten. Zijn dat feiten of is dat een mening?

Ajax probeerde het met de handrem er op uit te spelen. Het probleem is alleen dat te weinig Ajacieden de mentaliteit hebben om dit te doen. Er is eigenlijk echt niks aan de hand omdat dit pas de tweede negentig minuten zijn van het seizoen, maar dit was echt niet nodig. Inclusief weer een wedstrijd waarin Ajax last heeft van arbitrale dwalingen.

Is het woord "overgangsjaar" al eens in Amsterdam gevallen? Ik denk dat het een dergelijk seizoen kan worden zoals PSV had in '13/'14.

Heel voorspelbaar deze uitslag. Wedstrijden tegen paok waren vergelijkbaar, met nog veel meer kansen tegen.
Zo gaat elke slimme counterploeg voor 1 of 3 punten naar de arena.
Naïef zoals Bosz wil spelen met dit matige elftal. Hij gaat echt de winterstop niet halen...van alle 8 wedstrijden tot nu slechts 2 wedstrijden gewonnen, waarvan 1 zwaar onverdiend. Nieuw all time diepterecord?

14 augustus 2016 om 06:40

Nog een goede snelle verdediger en je kunt dit spelletje wel spelen zoals Ajax doet. Met een snelle verdediger erbij kun je wel hoog druk zetten. Moet je natuurlijk niet met een speler als Westerman komen . Die is alleen maar goed om in te brengen om tijd te winnen .

Waarom telkens achteraf.... ' we hadden moeten door drukken' 'dit hadden we niet uit handen mogen geven' 'onnodig puntverlies' en verder geblabla. Besef dat eens in de 90 minuten. Waardeloos om thuis tegen Roda JC puntenverlies te lijden.

14 augustus 2016 om 00:13

Zo begon Gio ook na de eerste van 7 nederlagen op rij......
Bosz is naïef. Elke ploeg gaat 1 tot 3 doelpunten maken in de arena. Zelf te weinig kwaliteit om er meer te maken. Gaat de winterstop niet halen.

14 augustus 2016 om 01:07

Nou het zijn de spelers die het moeten doen. Het tempo in de opbouw en aanval moet drastisch omhoog. Het duurt te lang en gaat over teveel schijven . En verder is de 5-sec-regel vandaag niet terug gezien. De jongens leken in gedachten al bij Rostov !!

Peter bosz! Toptrainer! 😂😂😂😂

Waarom heeft bosz niet tijdens de wedstrijd aangegeven dat ze door moesten drukken?

Verdedigend is Ajax een stukje onzekerder geworden. Komt dit misschien door de manier van spelen?wordt er nu meer van de verdediging verwacht? Ik denk het.....concentratie? Als je ziet bij het tweede doelpunt van Roda dat er een speler van Ajax twee tegenstanders moet dekken en dan geen oog heeft voor de bal......terwijl de bal nu net het belangrijkste is in voetbal.....

Je merkt gewoon nu alweer dat een middenveld met Klaassen - gudelj - Bazoer niet werkt. Klaassen en Gudelj zijn lopers, geen creatievelingen met de steekpass, bazoer is een.. Tja wat is hij eigenlijk.. Bazoer loopt geen gat dicht (liet in zeker 5 gevallen zijn man lopen. Alleen had hij de mazzel dat Roda in alle vijf gevallen die man over het hoofd zag voor de goal), bazoer creëert geen kans en eenmaal aan de bal vertraagt hij het spel. Ik zie toch veel liever riedewald op die plek, doe heeft veel meer inzicht dan Bazoer zowel aan de bal als zonder.

Ben benieuwd hoelang Ajax fans het kunnen volhouden met Bosz hahaha!

14 augustus 2016 om 10:00

Doe niet zo belachelijk joh, het seizoen is 2 wedstrijden onderweg. Kinderachtige reactie. Ajax moet zijn draai nog vinden. De automatismen komen in de komende wedstrijd wel. Verder speelt Ajax echt niet onaardig.

De tegengoals hadden niets met de speelwijze re maken, en alles met slecht verdedigen. Jammer dat Ajax nu onnodig punten laat liggen, ze hebben 5, 6 kansen gehad om de 3-1 te maken. Het gebrek aan scherpte kan ook met de wedstrijd tegen Rostov te maken hebben. Hoop dan op Veltman en Sanchez op cv en Riedewald op de plek van Bazoer. Want Bazoer vulde zijn verdedigende taak tegen Roda zeer matig, en hij vertraagde het spel.

Andere trainer, dezelfde fouten. En nog steeds te veel blablablabla
van de spelers na en voor de wedstrijd. Geen daden maar woorden.
Daarnaast valt Bosz ook te verwijten dat hij aanvallend voetbal wil
spelen met het middenveld van vorig jaar. Een zwaar overschatte
Bazoer en middelmatige Gudelj, die alleen hoekschoppen probeert
voor te geven en vrije trappen hoog overschiet. Voor de rest geen
enkele creatieve bijdrage. Dan zijn in de eerste helft Sinkgraven met
Klaassen en een loerende Dolberg je beste spelers en haal je
de meest creatieve speler (sinkgraven) naar de kant in plaats van
de nutteloze Bazoer. Met Sinkgraven op het middenveld en met
Younes op de linkerkant speel je Roda JC helemaal weg, en je
kunt met een wissel Traore (heeft wel vaker vanaf rechts gespeeld)
voor de falende El Ghazi de aanvalslinie nog versterken ook.
Laat dan Tete en Dijks niet meer mee naar voren gaan, want dan
kun je in bijna alle aanvallen uitgaan van balverlies. Conclusie:
met deze selectie (helaas) betonvoetbal of met een heel andere
invulling wel aanvallend, creatief en avontuurlijk voetballen.
Maar Bosz durft blijkbaar Gudelj, Bazoer en EL Ghazi niet aan
te pakken. Dan de jonge knapen maar, die geven niet zoveel
tegengas. En eerlijk is eerlijk: wat doet Ajax met Dijks op de
linksback? Die komt zowel in aanvallend als verdedigend opzicht
toch zoveel te kort, daar haal je toch een soort Maxwell voor?
Wel heeft hij - met Gudelj - de meest stoere uitstraling! Jammer
dat ze niet echt kunnen voetballen.....

Zolang Ajax met cilissen, gudelj en dijks blijven spelen zal het nooit wat worden. Wat een stelletje amateurs. En de beste voetballer uit de eredivisie Hakim Ziyech lekker Niet halen. Typisch ajax weer.
Gierig voor een paar miljoen om je selectie te versterken met een echte voetballer.

En die traore is niet verkeerd ofzo. Maar ze doen alsof ze meteen neymar of bale hebben gehaald.

El ghazi. De nieuwe Ronaldo. Hahahaha. Wat een kopieerapparaat. Hij komt niet eens in de buurt van geraldo becker, die 50 keer beter is dan die hele el ghazi, met zijn scharen en hupjes die verdedigers vanaf een week zien aankomen. En dat is de rechtsbuiten van Ajax.

Wat een schaamte. Op amateurbeelden lopen veel betere flankspeler.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren