Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz heeft één vraagteken voor Klassieker: ‘We zullen zien hoe het gaat’

Laatste update:

Ajax gaat zondag op bezoek in De Kuip en de druk staat er meteen op in de eerste Klassieker van het seizoen. Feyenoord is bezig aan een geweldige competitiestart en de Rotterdammers kunnen het gat met de aartsrivaal bij winst vergroten tot acht punten. Peter Bosz kan zijn ploeg bijna op volle oorlogssterkte laten aantreden: alleen het meedoen van Lasse Schöne is nog niet zeker.

/

“Dat weet ik nog niet. Hij zou vanochtend voor een deel meetrainen, waarna we kijken hoe het gaat. En dan zien we hoe hij er morgen voor staat. Ik ga eerst met de speler zelf praten en met de medische staf. Als hij vandaag een deel mee kan doen, kan hij morgen helemaal meetrainen”, vertelde hij vrijdagmiddag op een persconferentie.

Bosz is onder de indruk van wat Feyenoord tot nu toe heeft laten zien. Toch wil hij nog niet van een ‘cruciale wedstrijd’ spelen, aangezien het daar volgens hem nog te vroeg in het seizoen voor is: “In mijn ogen betekent dat het wel of niet redden, maar zo ver zijn we in de competitie nog niet. Het gaat nog niet om wel of geen kampioen worden.”

Denk jij dat de wedstrijd van zondag al beslissend wordt in de strijd om de landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopen dat hij fit wordt. Laat anders alsjeblieft Riedewald en niet Gudelj daar spelen. Hoeveel Gudelj ook onderschept, met hem op zes gaat het spel gewoon te weinig vooruit. Riedewald heeft dat inzicht wel en dat is nodig ook tegen Feyenoord.

21 oktober 2016 om 14:05

Dat zeg je precies goed.. gudelj is nuttig wanneer we als Ajax zijnde de bal niet hebben.. ik zie zelf het liefst Bazoer op 6.. vanwege zn fysiek en zn rust aan de bal.. maar misschien is de balans op t middenveld dan weg

21 oktober 2016 om 14:22

Ik zou bazoer opstellen. Die heeft vorige jaar bewezen mee te kunnen tegen fysieke feyenoord

21 oktober 2016 om 14:24

Bewezen dat hij mee kon en bewezen dat hij het aflegt tegen Vilhena. Begrijp me niet verkeerd, maar daar was hij gewoon niet tegen opgewassen. Hij werd gek van de kleine overtredingen en liet zich uit het spel halen.

21 oktober 2016 om 14:37

Uit wel misschien. Thuis schoot hij er nog een lekkere bal in

21 oktober 2016 om 15:39

In een klassieker hoort dat nu eenmaal. Als liverpool tegen man u speelt dan wordt er ook meer toegelaten. Of barca real etc etc. Dat heet de wedstrijd de wedstrijd laten zijn, want anders zitten wij naar een half uur spelhervattingen te kijken. Word je ook niet echt vrolijk van lijkt mij. En ajax wordt ook vaak gematst hoor dus niet zeuren kenny.

21 oktober 2016 om 15:44

Ja, Nijhuis is zo'n inconsequente scheidsrechter, alleen floot hij die wedstrijd niet eens. van Boekel floot die wedstrijd namelijk..

21 oktober 2016 om 15:48

Bazoer werd er zo gek van dat hij de bal maar van 30 meter in de kruising schoot. Zowel Gudelj als Bazoer laten verdedigend steekjes vallen en kunnen aan de bal wel wat.

21 oktober 2016 om 15:55

Nee Bruh dat hoort niet zo. Je moet namelijk exact dezelfde wedstrijd fluiten als de week ervoor! Dat heet consequent zijn.. Ajax wordt gewoon structureel benadeeld in de klassiekers omdat er opeens meer mag. Gewoon fluiten wanneer het fout is. Daar wordt de scheids ten slotte voor betaald.

Mocht Schone niet mee kunnen doen dan Riedewald op 6 opstellen svp. Gudelj liet gisteren weer zien waarom hij een plek op de bank of zelfs tribune verdiend. Wat een drama die man en dan ook nog eens steeds irritant de vrije trappen opeisen en verprutsen.
Verder moet Sinkgraven ook gaan banken voor Dijks in deze wedstrijd want Sinkgraven is verdedigend ook een drama.

21 oktober 2016 om 14:05

Ik heb dan waarschijnlijk gisteren niet goed gekeken maar ik vond Gudelj een redelijk goede wedstrijd spelen. Hoop dat Schone mee kan doen zondag.

21 oktober 2016 om 14:08

gudelj onderschepte wat ballen gister, maar verder weer matig. verkeerde beslissingen. zomaar afstandschoten die niets voorstellen, terwijl hij de zijkanten had moeten opzoeken.

Hopelijk is hij niet op tijd fit en blijft Gudelj op die positie spelen. Dan kunnen we weer lekker naar discussie's bij de vrije trappen kijken tussen Gudelj en Ziyech en hoeven we niet bang te zijn voor vrije trappen, want uiteindelijk schiet Gudelj hem wel weer over.

21 oktober 2016 om 14:52

Dat is echt hetgene wat mij het meest hindert aan Gudelj. Daarom hoop ik dat Riedewald op 6 speelt tegen Feyenoord en dat Ziyech alle vrije trappen neemt, want die heeft er bij Heerenveen & Twente heel wat ingeschoten

21 oktober 2016 om 15:50

Bij AZ heeft Gudelj aardig wat vrije trappen erin geschoten, bij Ajax gaan 90% van zijn vrije trappen/ Afstandschoten over. Als hij een langere periode zou spelen en wat meer vertrouwen zou opbouwen kan hij het echt wel denk ik.

21 oktober 2016 om 16:15

Ronaldo heeft in zijn carrière ook wel wat vrije trappen erin geschoten, echter heeft hij er wel heel veel nodig. Hij blijft continu het vertrouwen krijgen, maar toch gaan 95% van zijn vrije trappen over. Op een gegeven moment is het genoeg en moet je het gewoon aan een beter iemand over laten( Ziyech / Bale).

dat zou een aderlating zijn zeg. met lasse kan ie mooi vooruit blijven voetballen en afentoe geniale steek.
met gudelj...tjah...
dan maar riedewald.

Dit word denk ik een van de moeilijkste Klassiekers die we zullen spelen in de Kuip. Feyenoord is dit seizoen super goed gestart. Ze tanken met de dag hun zelfvertrouwen vol. En met het Legioen erbij die er meer en meer in begint te gaan geloven, word het een spannende match.
Maar zoals altijd weet ik dat mijn team ook kansen gaat krijgen. Ajax is de club die het meeste in de Kuip heeft gewonnen. Iedere Ajacied weet wat er te wachten staat als hij het veld betreed.
Die spanning die ze voelen bevorderen hun prestaties.

Schone is wel op te vangen toch?

Ik ben beneiuwd op de flanken denk toch dat daar wel het probleem ligt voor ajax.
Bilal redelijk in vorm en tegen singkgaven is dat toch wel link.
Je zag gisteren dat het toch lastig blijft voor een middenvelder verdedigen en zeker tegen een Bilal of Berghuis.
Dan ook nog eens Elia achter de hand hebben word het denk daar spannend.

Voor de rest ben ik zeer benieuwd naar dit duel.
Feyenoord die te maken krijg met een Ziyech en een pirma spelende Dolberg.
Ik zie geen van de loegen eenvoudig winnen.

21 oktober 2016 om 22:06

Schöne is essentieel voor het goede spel van Ajax. Hij zorgt dat er goed onder druk vandaan kan gevoetbald worden bij tegenstander die er kort op zit, hij zorgt voor een versnelling in het spel wat voor verrassing zorgt en hij zorgt voor hele goede opbouw en mooie balletjes waardoor ploegen die diep liggen kapot worden gespeeld. Hij is de sleutelspeler van dit team en wanneer er een tegenstander dat door heeft en een mannetje extra op hem zet betekend dat ruimte voor Klaassen of Ziyech, wat dodelijk is.

Ik hoop dat Lasse Schöne fit genoeg is om mee te spelen tegen Feyenoord. Is toch altijd wel een vrij belangrijke speler voor Ajax geweest en de laatste weken heeft hij, nadat hij in de eerste wedstrijden van dit seizoen geen basisplaats had, zich prima laten zien en stel dat Schöne niet fit genoeg zal zijn, dan zou ik met Riechedly Bazoer op de plek van Schöne spelen.

Gisteren tegen Celta de Vigo was ik eigenlijk wel verbaasd dat Nemanja Gudelj op de plek van Schöne speelde. Bazoer leek mij een logische vervanger en ik denk dat Bazoer op de zes positie, zeker goed uit kan pakken, maar Schöne zie ik eigenlijk zowel op de zes positie als in een aanvallende rol op het middenveld.

Ook hoop ik dat Jaïro Riedewald op de plek van Daley Sinkgraven zal spelen en ja, Sinkgraven heeft 'n paar (redelijk) goede wedstrijden als linksback gespeeld, maar op de een of andere manier denk ik dat Sinkgraven het tegen Feyenoord erg lastig zal krijgen en aangezien ik verdedigend sowieso nog niet helemaal overtuigd ben van Sinkgraven, heb ik daar liever Riedewald, die verdedigend en fysiek toch wel wat sterker is.

Tegen Feyenoord hoop ik eigenlijk op deze opstelling en als Schöne dus fit is, dat hij dan op de plek van Bazoer speelt (zie opstelling).

Onana
Veltman
Sánchez
Viergever
Riedewald
Klaassen
Bazoer
Ziyech
Traoré
Dolberg
Younes

Serieus 35% vd mensen die denkt dat deze wedstrijd cruciaal is voor de landstitel? Ja 8 punten is behoorlijk groot, maar we zitten dan pas op 1/3 van de competitie. Feyenoord zal dan ook nog uit moeten naar Ajax, thuis Psv, nog 2x tegen Utrecht, 2x tegen AZ, 2x tegen Vitesse, 2x tegen Heerenveen.
Dat zijn allemaal wedstrijden waar je zomaar punten kan laten liggen.
Als Ajax of PSV tegen die ploegen dan net wat beter presteert kan je zomaar weer op gelijke hoogte staan.
Laten we realistisch zijn. De competitie is nog lang niet gespeeld.

21 oktober 2016 om 14:20

Bij Feyenoord kan dan het gevaar bestaan dat ze dan wat nonchalant worden als ze zo ruim voorstaan op de concurrentie. Dan is dat gat in een mum van tijd weer te verkleinen.

21 oktober 2016 om 14:26

Nonchalant? Bijna twintig jaar na een laatste landstitel denk je dat ze nonchalant worden? Ik denk juist dat de motivatie en de gretigheid alleen maar groter wordt. Natuurlijk ga je wedstrijden verliezen, maar daar zit ik niet mee. Dat doen je concurrenten ook wel uiteindelijk. Nee, Feyenoord kan zich een ding niet veroorloven en dat is nonchalant worden en denken dat ze er zijn als ze winnen zondag.

21 oktober 2016 om 14:33

Feyenoord zal niet nochalant worden. De paniek die toeslaat dat ze het aan de stand verplicht zijn is het grootste gevaar. Maar nonchalance nee, daar hebben ze teveel spelers voor die het van hard werken moeten hebben, die donders goed weten dat ze gewoon niet Feyenoord waardig zijn als ze op 80% spelen. En anders wijzen Kuijt en El Ahmadi ze daar wel op.

Tsjonge wat kan de wereld toch veranderen zeg.
Bijna heel vorig seizoen was Schöne bankzitter en niet nodig geacht door zowel supporters als technische staf van Ajax.
Niemand had het over Schöne in het begin van de competitie.
Bijna alle supporters waren verbaast dat Schöne ineens de voorkeur kreeg boven Riedewald of Bazoer voor de plek van Gudelj.
Nu raken ze in paniek omdat hij waarschijnlijk niet mee kan doen.

21 oktober 2016 om 14:27

Omdat er eindelijk iemand zit na die pannenkoek als een de Boer die snapt wat de kwaliteiten van Schone zijn. Man, die gozer kan beter ballen dan de rest van het middenveld bij elkaar (uitgezonderd Klaassen dan). Ik heb nooit begrepen dat de meest onderschatte speler op de bank zat weg te pieteren en mocht invallen als het of kansloos was of al beslist.

21 oktober 2016 om 14:32

Schone werd verkeerd gebruikt door de Boer. Bosz zet hem op het middenveld en doet dat het na behoren. Als Schone inviel vorig seizoen ging Ajax meestal beter spelen.

Serieus? Bosz snapt er helemaal niks van. Deze punten zijn net zo belangrijk als eind van het seizoen. Nu het gat kleiner maken. Met 2 punten achterstand heb je het nog volledig in eigen handen.

Natuurlijk is het seizoen niet voorbij als je nu verliest maar ik neem aan dat de intentie moet zijn dat je altijd moet willen winnen. Als Ajacied zijnde moet je al helemaal willen winnen in de kuip. Dat is DE uitwedstrijd van het jaar.

Zoals in een vorig artikel verwacht ik wel dat Ajax gaat verliezen. 3-1 gok ik. Ik zie niet in waarom Ajax op dit moment beter is. Feyenoord heeft tegen NEC een mindere wedstrijd gehad maar overall zijn ze echt een team en dat is Ajax verre van.

21 oktober 2016 om 14:30

Echt respect hoe je naar Ajax en Feyenoord kijkt, maar ik ben het niet met je eens dat Feyenoord een beter elftal heeft. En dan doel ik voornamelijk kwalitatief niet beter. Qua team en eenheid lijken ze een paar stappen verder dan Ajax, maar als het om individuele kwaliteit gaat zie ik weinig verschil. Tevens vind ik Feyenoord een groot zwak punt hebben en dat is als het middenveld uitgeschakeld wordt zijn ze nergens. Kijk tegen Fenerbahce en je begrijpt wat ik bedoel. El Ahmadi en Vilhena proberen uit te schakelen en je bent klaar. Dan kan je zelf aan voetballen denken.

21 oktober 2016 om 14:43

Kwalitatief vind ik ze om het even. En dan heb ik het over de basiself (ajax heeft een veel bredere/betere selectie) maar vanaf de bank kun je niet scoren.

Jones-Onana (jones)
Karsdorp-Veltman (karsdorp)
Botteghin-Sanchez (sanchez beter met ruimte/botteghin beter met de rug tegen de muur).
vd Heijden-Viergever (beide matig maar deze geef ik aan Viergever)
Kongolo-Sinkgraven (als back Kongolo)
El Ahmadi-Schone (als Verdedigende middenvelder El Ahmadi)
Vilhena-Klaassen (Ik neig naar Klaassen vanwege z'n doelpunten, maar niet te vergelijken)
Kuijt-Ziyech (ziyech zonder twijfel)
Bilal/berghuis - Traore (twijfel, maar puur op talent techniek Traoré)
Jorgensen-Dolberg (jorgensen 7 goals en international)
Toornstra/Elia-Younes (zou hem aan Younes geven als Toornstra speelt, maar Elia in zijn vorm van het begin van het seizoen overklast Younes)

Vind het redelijk aan elkaar gewaagd.

21 oktober 2016 om 14:58

Bilal en berghuis zijn beter dan traore voor de rest eens

21 oktober 2016 om 15:54

Bilal en Berghuis zijn allebei echt een pak minder als Traore.
Vooral voorin vind ik Ajax echt beter, de verdediging zeker en toch ook middenveld zijn op het moment misschien voor Feyenoord. Vooral El Ahmadi steekt echt in grootse vorm. Die maakt op het moment het verschil.

21 oktober 2016 om 14:33

Maar Feyenoord is ook niet beter dan Ajax ja gezien de stand. Daarom denk ik dat ze gelijk spelen ze zijn aardig aan elkaar gewaagd dit seizoen.

Is Bazoer totaal geen optie dan op de cvm?

21 oktober 2016 om 15:55

Ik vind het ook veel meer voor de plek van Klaassen. Als CVM loopt hij veel te vaak te dromen in de wedstrijd. Van mij mag Riedewald daar spelen

21 oktober 2016 om 17:04

Al heeft Bazoer wel een fysiek sterk lichaam, een goede staande tackle en overzicht

Dit kan nooit een beslissende wedstrijd worden. Feyenoord heeft nu nog geen tegenslagen gehad. Je moet nog maar afwachten hoe zij het gaan doen wanneer zij een aantal keer punten laten liggen. En dan hebben we het nog niet eens over de druk die je op het einde van het seizoen Altijd hebt. (En dan hebben we het nog niet eens over het grote aantal wedstrijden wat er nog aan komt) Desalniettemin denk ik niet dat Ajax gaat verliezen. Ik teken voor een winst of gelijkspel.

zou jammer zijn als Schone niet meedoet, maar dan Bazoer laten spelen.
Geef Bazoer het vertrouwen en niet die Gudelj, wat een trage speler. houd alleen maar het spel op.
Moet wel eerlijk toegeven dat ie in de tweede helft tegen Celta de Vigo redelijk tot goed speelde.

Wat ik echt opvallend vind is dat er helemaal niks over die Traore word gezegd, wat is die matig zeg!!
Laat die El Ghazi nou maar een tijdje weer meedoen.
Ik zou me hier als trainer meer druk om maken dan de nummer 6 positie, want daar kunnen er een aantal spelen.
Het is duidelijk dat Traore op dit moment, echt het talent tegen houd van Ajax.

21 oktober 2016 om 18:53

Ben het wel enigszins met je eens wat betreft traore, maar dan had ik cerny daar liever neergezet. Die gast is in goede vorm en heeft meer snelheid en een betere actie dan ghazi.

Ikhoop dat Schone speelt, maar als niet is dat niet het einde van de wereld. Wat wel het einde van de wereld zou zijn is Gudelj opstellen, liever Bazoer of Riedewald. Word moe om te zien dat Gudelj ngo steeds standaard situaties opeist want Ziyech legt alles panklaar voor het doel terwijl Gudelj geen pepernoot kan raken.

Schöne is de man van dit team, onder hem kan Ajax onderdruk voetballen, opbouwen en prachtig voetbal spelen. Als hij niet mee dit is dit een hele grote klap. Hij zorgt dat de tegenstander er niet aan te pas komt en dicteert de wedstrijden. Met Lasse gaat Ajax het spel maken zonder hem gaat Feyenoord dit doen.

Schöne doet morgen gewoon mee en als hij de wedstrijd niet vol kan maken lekker Bazoer inbrengen en zeker geen Gudlj.
Vindt sowieso dat Viergever er uit moet (niet Ajax waardig) en dat Tete op rechts moet en Riedewald samen in het centrum met Sanchez, dan is Veltman een leuke bankzitter/stand in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren