Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bosz erkent: ‘In de winterstop evalueren we het middenveld van Ajax’

Laatste update:

Peter Bosz is zich ervan bewust dat Ajax moet waken voor teveel concurrentie op het middenveld. De trainer weet dat veel spelers azen op een plek in het eerste elftal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dit een heel erg pijnlijk interview..

Natuurlijk heeft men in het buitenland minder begrip voor het bereiken van het absolute potentieel van jonge spelers, daar kijkt men veel meer naar de weerbaarheid van het team Europees en competitie gerelateerd. Maar hier in Nederland zijn we nou eenmaal heel erg gespitst, en afhankelijk van het zelf voortbrengen en doorstromen van ons talent. Het enige talent wat daadwerkelijk goed genoeg is om te concurreren met de europese topclubs zijn onze toptalenten die nog niet weggekaapt zijn voordat ze die potentie hebben bereikt.

Je moet gewoon rekenen op 1 a 2 jaar ervaring in het eerste minder, op een leeftijd waar je nog makkelijk veel leert. (het is bewezen dat jongeren /- tot 19 jaar tot wel driehonderd procent meer opnemen als wanneer de hersenen uitgegroeid zijn) Dat gaat veel vaker negatief op een speler zijn effect hebben, als een speler die te vroeg gebracht is. En laten we eerlijk zijn, er stroomt in het buitenland ook veel te weinig door, dat moeten we helemaal niet als voorbeeld willen nemen in ons opleidings-kikker-landje...

Ik denk dat hij hier wel gelijk in heeft. Hiervoor is men ook met Jong Ajax de Jupiler League ingegaan. Maar hij vergeet wel een belangrijk punt. Elke jonge talentvolle speler wordt in kaart gebracht door de grote clubs vooral in Engeland en die kopen dan deze jongens weg, uit alle landen van de wereld met honderden tegelijk. De enige mogelijkheid voor Nederlandse clubs om ze te behouden is ze speeltijd te geven. Sommige jongens zullen ongeduldig worden. Toch is het aantrekken van Ziyech goed voor de club, want hij is bij heel veel goals betrokken.maar ik denk dat het bij Ajax wel op zijn pootjes terecht komt. Er is wel ruimte om te rouleren. Er zullen ook nog blessures komen. Je kunt middenvelders omscholen, zoals Sinkgraven of als valse buitenspeler gebruiken, waarbij je Nouri eens opstelt in plaats van Youness. Ik ga er van uit dat Ajax overwintert in de Europa League, dat levert ook meer speeltijd op. Verhuren van spelers levert niet zo veel op. Het is de vraag of ze bij hun huurclub wel voldoende speeltijd krijgen. Ik zie komende zomer Klaassen, Veltman en Gudelj wel vertrekken, dus dat biedt ook weer ruimte.
Met spitsen is er ook een probleem, er zijn er 2 verhuurd.
Toch kijk ik met plezier naar al dat talent bij Ajax. Het valt op dat de spelers technisch weer beter aan het worden zijn. Ik heb gisteren veel goede aannames gezien, goede passes, redelijke doelpunten.

Ach wat een onzin, Ajax wint van een amateur en het hele middenveld moet in ajax1 komen. Leuk straks tegen Heerenveen en PSV, maar dan word je gewoon weggespeeld. Die hosannastemming na zo'n overwinning en een aantal overwinningen in de jupilerleague is toch totale onzin? Je gaat toxh ook niet de beste spelers van cambuur of weet ik veel welke club in de top speelt van de jupilerleague halen en een basisplaats geven tegen celta ofzo?

28 oktober 2016 om 01:17

Sprengers

Je begrijpt het denk ik niet. De meeste van deze jongens komen net kijken, maar bereiken voor hun doen in de JL al een behoorlijke niveau. Deze jongens spelen tegen jongens die meestal al heel wat uren hebben gemaakt op een niveau waar hun leeftijd genoten nog niet spelen. De A1 gooit elk jaar weer hoge ogen met het talent.

Cruyff zei ooit, het gaat niet om winnen, maar hoe die ene speler voetbalt en denkt. Dus het ging om intelligentie en of hij fysiek wendbaar is. Als je al kijk hoeveel spelers Jong Ajax zowat oversloegen of daar kort speelde voordat ze naar de 1e gingen. Je kan tenslotte niet een heel elftal overhevelen. Dus je gaat die ene speler eruit moeten pikken die je echt kan gebruiken.

Het is niet erg om een 17 jarige in het diepe te gooien. In de JL en de Beker krijgen ze toch te maken met fysieke spelers, waar ze slimmer moeten spelen. Spelers zullen zo eerder rijpen en zullen zich makkelijker aanpassen aan Ajax 1.

Het grappige is, dat je al bijna weet hoe men zou reageren als Jong Ajax en Jong PSV onderaan zouden bengelen, maar nu dat het goed gaat...zie je dat een trainer zich niet hoeft druk te maken als er jongens zullen wegvallen wegens een blessure of schorsing.

Bosz heeft gewoon een Luxe...kijk al maar naar de bank, Jong Ajax en de A1. Maar dan heb ik het hier over aanstromend talent. De Boer deed niets anders met de A1 en dan vooral de 1e 2 seizoenen.

@sprengers

Een beetje vreemde reactie. Het middenveld van Jong Ajax excelleert iedere week in de Jupiler League. Nu spelen ze samen in de beker en dat gaat ze ook uitstekend af. Als ze moeten spelen, waar het ook is, doen ze het goed en vertel mij maar eens wat ze nog meer kunnen doen. En kom jij met een reactie waar de negativiteit van afstraalt. De loting heeft uitgemaakt dat de spelers tegen Kozakken Boys moesten spelen en dat hebben ze uitstekend gedaan. Ze hebben de tegenstanders geen enkele kans gegeven en met 1 - 6 gewonnen. Waarom je daar zo negatief bover moet doen, kan ik dus even totaal niet plaatsen.

De volgende stap na Jong Ajax is de eerste selectie. En het is daarom niet meer dan logisch dat als je het goed doet in Jong Ajax, je automatisch in verband wordt gebracht met de eerste selectie. Het zou niet alleen vreemd maar ook heel ongewenst zijn als dat niet zou gebeuren omdat een speler daar natuurlijk zijn motivatie uit moet halen. Het is mij daarom een compleet raadsel waarom jij het nodig vind om je pen in de azijn te dopen voor iets dat een volkomen normaal en logisch proces is. De middenvelders van Jong Ajax zijn voorbestemd om de stap naar de eerste selectie te maken. Wanneer dat gaat gebeuren, hangt van hun presteren af. Als ze zo blijven presteren, komt er vanzelf een moment dat Peter Bosz niet meer om ze heen kan zonder ze te demotiveren.

Je reactie dat Ajax met een middenveld als dat van Jong Ajax niet tegen PSV of Heerenveen zou kunnen spelen, vind ik nogal kinderlijk en kortzichtig omdat dat in de eerste plaats om een aanname gaat en in de tweede plaats niet alle tegenstanders in de eredivisie van dat niveau zijn. En daarnaast kan je natuurlijk ook niet verwachten dat spelers die net bij de selectie zijn, meteen alle wedstrijden zullen gaan spelen. Ik vind een uiterst negatieve reactie van jou op een fantastische prestatie van een jong team als dat van Ajax, dan ook volstrekt ongepast en vraag me af wat iemand bezielt om die te plaatsen. De spelers waarom het gaat hebben laten zien dat ze het niveau gemakkelijk aankunnen, al zal het daarbij niet meteen gaan om een basisplaats. Een dergelijke negatieve benadering als die van jou dient geen enkel doel en waarom je daarmee een duimpje omhoog hebt verdient, is mij derhalve een raadsel. Wellicht waren er meer op dit forum met een bad-hair-day.

28 oktober 2016 om 22:25

Haha bedankt voor je reactie. Ik was ook meer een reactie aan het uitlokken om mijn ongelijk te bewijzen. Ik hoop voor je dat je gelijk hebt, maar ik zie zo vaak dat iedereen meelult met de rest als het een keer goed gaat. We moeten met beide benen op de grond blijven staan en vanuit die positie stappen maken. Il maal me zorgen over kapitaalsvernietiging ook al weet ik dat dat niet de tendens van een voetbalclub moet zijn

Als je steeds de voorkeur geeft aan een werkelijk niets presterende slak Schone, heb je maar 1 probleem. Dat ben je zelf.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren