Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund slaat laat toe; Jadon Sancho schrijft geschiedenis

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft vrijdagavond een relatief benauwde zege in de Bundesliga geboekt. Het team van Lucien Favre zegevierde met 1-3 over 1. FC Köln, waar Kingsley Ehizibue de negentig minuten volmaakte. De treffers kwamen voor rekening van Jadon Sancho, Achraf Hakimi en Paco Alcácer. Sancho, 19 jaar en 151 dagen, mag zich na vrijdag de jongste speler ooit met vijftien Bundesliga-doelpunten achter zijn naam noemen.

De ploeg van Achim Beierlorzer was voor rust in grote lijnen brutaal en moedig, en sterk in de persoonlijke duels. De minimale voorsprong van de Keulenaren in de rust was dan ook verdiend, op basis van enkele goede aanvallen en halve kansen. Na 29 minuten spelen was het raak: Ellynes Skhiri verlengde een corner met zijn hoofd en de vrijgelaten Dominick Drexler kopte de bal van dichtbij achter doelman Roman Bürki.

Dortmund maakte een matige indruk in de eerste helft en kon amper gevaarlijk worden. Dat Anthony Modeste en Jhon Córdoba voortdurend de opbouw van de bezoekers verstoorden, was een belangrijke reden. Vlak na rust kwam het team van Favre goed weg, toen een van richting veranderd schot van Modeste in het zijnet verdween. Na een uur spelen had Favre voldoende gezien en kwamen Hakimi en Julian Brandt binnen de lijnen.

Naarmate de tweede helft vorderde, kwam Dortmund beter in het duel en waren er meer gevaarlijke momenten rondom het doelgebied van Timo Horn. Dat leidde twintig minuten voor tijd tot de 1-1, mede door concentratieverlies bij de thuisploeg. Na een korte corner belandde de bal via Thorgan Hazard bij de ongedekte Sancho, die met links afrondde: 1-1.

Der Effzeh kon niet voorkomen dat de bezoekers met drie punten naar huis gingen. Na goed combinatievoetbal via Brandt, Marco Reus en Lukasz Piszczek volgde een voorzet van laatstgenoemde en kopte Hakimi de bal vier minuten voor het einde achter de weifelende Horn: 1-2. Diep in de extra tijd bepaalde Alcácer op aangeven van Sancho de eindstand.

Denk jij dat Borussia Dortmund kampioen wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe speelde Thorgan Hazard?

23 augustus 2019 om 22:38

Ben er nog geen fan van, speelt met oogkleppen op vind ik. Brandt laat even in een klein halfuurtje zien hoe goed hij is, wat een fijne regisseur zeg. Ziet alles een stapje sneller.

23 augustus 2019 om 22:43

@BaronVonBorsig Il begrijp echt niet dat Bayern niet toesloeg om Brandt voor 25 mil binnen te halen. Sinds Bosz bij Leverkusen kwam, haalde hij hem weg van de flank en liet hem als 8 spelen. Heerlijk hoe hij het toen deed. Maargoed, ik heb dan toch liever Coutinho dan Brandt.

24 augustus 2019 om 00:22

Hij mistte de Mia San Mia mentaliteit volgens Bayern, wat dat moet inhouden? Geen idee.

24 augustus 2019 om 01:21

Ik heb toch echt liever brandt dan coutinho. Die man moet gauw basis. Garant voor een vracht aan assists

Noem me gek maar Sancho is toch wel de beste tiener. Die jongen draagt zijn team alsof het niks is.

23 augustus 2019 om 22:39

Nou nou want er zijn ook 100 tieners die top zijn.. Sancho en Felix..

23 augustus 2019 om 22:40

Mbappe?

23 augustus 2019 om 22:41

Mbappe is 20 jaar. En SuperbuLi weet zelf ook dat Mbappe het allergrootste talent sinds Messi en Ronaldo is, daarom dat hij duidelijk aangeeft. Dat Sancho de beste TIENER is.

23 augustus 2019 om 22:49

Excuses dacht dat ie 19 was. Maar goed een jaartje scheelt niet zo veel.

23 augustus 2019 om 22:54

Dus? Betekent nog niet dat SuperBuLi ongelijk heeft

23 augustus 2019 om 23:11

Ik heb sommige hier zien beweren dat Felix beter is. Mbappe is natuurlijk nog een niveautje beter dan Sancho.

24 augustus 2019 om 01:40

Felix vindt ik ook beter. En Mbappe is niet ‘een niveautje’ beter dan Sancho maar zeker een niveautje of 3.

23 augustus 2019 om 22:49

Sancho is echt categorie mbappe hoor, wat een speler, let op categorie! Mbappe laat het ook bij Frankrijk nationale ploeg zien, dat moet Sancho nog doen en hij is erbij. Cijfers waar je u tegen zegt zeg! Zag hem net ook echr Dortmund dragen alsof hij dat al jaren doet, wat een speler

Wat een heerlijke speler die Sancho. Droom ervan hem ooit aan de rode kant van Manchester te zien als aanvalsleider en het gezicht vd club, maar zo lijkt hij ook makkelijk naar een Real Madrid te kunnen.

23 augustus 2019 om 22:51

Er is wel hoop chef. United gaat vol voor Sancho en Real wil Mbappé natuurlijk liever.

23 augustus 2019 om 22:57

Ik denk dat Sancho volgend jaar voor een megabedrag terugkeert naar de BPL. De gehele top zal achter hem aan zitten. Het kan wel eens een enorme strijd worden tussen United, City en Liverpool (mits Salah vertrekt, maar waar naartoe?). Heerlijke voetballer en nog zo jong! Kan je maar zo 10 jaar plezier van hebben.

23 augustus 2019 om 23:23

Die moet wel bij united belanden. De nummer 7 wacht op hem. Heeft een goede vriendschapsband met Rashford en Lingard. En wat ontbreekt bij united nog steeds precies een rw. Lijkt wel voorbestemd.

Salah zie ik niet vertrekken. Naar waar? Real enige optie.
Maar denk dat real of neymar of voor mbappe gaat.
En engelse spelers in spanje was niet altijd een succes. Bij barca is messi er nog en die blijft nog top aantal jaren.
City is al volzet.

Blijft er nog Bayern of Juventus over. Dortmund zal liever aan een buitenlandse club willen verkopen. En juve moet dan dybala of costa laten gaan.

Denk zelf ook wel dat sancho z’n keus in england ligt.

24 augustus 2019 om 00:05

City lijkt me de meest waarschijnlijke bestemming, die kijken niet op een miljoen meer of minder en zijn er ook niet rouwig om om een 20-tal sterspelers in de selectie te hebben. Aangezien hij daar in de jeugd heeft gespeeld zouden ze ook wel eens een voordeel kunnen hebben en ze zijn natuurlijk sportief veel interessanter dan Man U.

24 augustus 2019 om 00:14

Daar zeg je het al. Een 20-tal sterspelers. Dat is juist de reden dat hij is weggegaan. Hij wil alles spelen en dat zie ik bij City niet direct gebeuren.

24 augustus 2019 om 00:57

Als City 150 miljoen voor hem neertelt (wat zelfs nog veel hoger kan uitvallen) gaan ze hem natuurlijk niet op de bank zetten. Zeker als Sané vertrekt lijkt dit wel een mogelijkheid voor mij.

24 augustus 2019 om 12:04

Denk dat city in eerste instantie al sane niet weg laat gaan. En city staat bekend om het spenderen maar die staan niet bekend om een gek bedrag neer te tellen boven de 100 miljoen.

En het lijkt me sterk dat Sancho naar city terug wil waar hij uiteindelijk geen kans had omdat er teveel concurrentie was ongeacht de prijs. Speelt 2 wedstrijden slecht beland die automatisch op bank. Concurrentie is moordend.

Denk dan dat hij liever united keist waar hij DE ster kan worden. Zonder zich zorgen te maken.

24 augustus 2019 om 12:05

Maar dan nog komt hij in een roulatiesysteem terecht waarbij, als het even niet loopt, Mahrez of Bernardo Silva zo weer de voorkeur krijgt boven hem. Bij United hebben ze echt iemand nodig op de rechterflank en Sancho kan dat perfect invullen. Tevens is United kapitaal nog steeds minstens even krachtig als City en hebben ze eerder aangetoond meer te kunnen bieden aan een speler (Sanchez, helaas).

Sancho dames en heren wat een spelertje!! City zal wel spijt hebbennn, en Paco wat ben ik blij voor hem dat hij daar kan bewijzen wie hij is!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren