Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund pakt door en heeft Nederlandse verdediger bijna binnen

Laatste update:

Ian Maatsen is op weg naar Borussia Dortmund. Dat meldt Florian Plettenberg van de Duitse tak van Sky Sports in de nacht van zaterdag op zondag. Alle betrokken partijen zijn tot een mondeling akkoord gekomen en het is de bedoeling dat de 21-jarige Maatsen Chelsea tot het einde van het seizoen en op huurbasis inruilt voor Dortmund.

Er zijn zaterdag verhelderende gesprekken geweest tussen Dortmund, Chelsea en het management van Maatsen en de verwachting is dat de huurdeal op korte termijn wereldkundig zal worden gemaakt. Het is nog niet bekend of Dortmund een koopoptie heeft bedongen tijdens de onderhandelingen.

De winterse overgang van Maatsen naar Dortmund leek enkele dagen geleden nog twijfelachtig. Engelse media meldden namelijk dat BVB flink in de buidel moet tasten voor de linksback van Chelsea. Het prijskaartje bedraagt 35 miljoen euro, zo klonk het afgelopen woensdag.

De Nederlandse linksback heeft nog een contract tot volgend jaar zomer bij Chelsea en ligt goed in de markt. Burnley en West Ham United toonden recent ook interesse, maar Dortmund lijkt nu duidelijk de beste papieren te hebben.

Chelsea voelde in eerste instantie meer voor een directe overname, om zo geld in te zamelen voor nieuwe aanwinsten. De bedoeling is nu echter dat Maatsen op huurbasis richting Dortmund vertrekt. De kans is groot dat beide clubs na dit seizoen zullen praten over een definitieve transfer.

Ondanks een flinke blessuregolf liet manager Mauricio Pochettino Maatsen slechts één keer starten in de Premier League dit seizoen. De jeugdinternational van Oranje staat dan ook op de kandidatenlijst om verkocht te worden. Maatsen zat zaterdag 90 minuten op de bank bij Chelsea, dat in de derde ronde van de FA Cup met 4-0 won van Preston North End.

Geen vertrouwen van manager
Maatsen kwam dit seizoen dus nauwelijks voor in de plannen van Pochettino, die op de linksbackpositie doorgaans andere keuzes maakte. De dertienvoudig Jong Oranje-international ervaart fikse concurrentie op Stamford Bridge en lijkt daarom nu eieren voor zijn geld te kiezen.

De teller staat dit seizoen op 400 speelminuten, verdeeld over 16 wedstrijden voor the Blues. Maatsen maakte vorige week zijn basisdebuut voor Chelsea in de wedstrijd tegen Crystal Palace (2-1 winst). De linkspoot speelde dat duel opvallend genoeg als rechtsbuiten.

Als Maatsen inderdaad naar Dortmund verkast, dan gaat hij voor het eerst in zijn carrière buiten Engeland spelen. De vleugelverdediger speelde in de jeugd van Feyenoord, Sparta Rotterdam en PSV en verruilde de jeugdopleiding van de Eindhovenaren in de zomer van 2018 voor die van Chelsea.

Vind jij Ian Maatsen goed genoeg voor Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond hem bij jong oranje heel matig en niet opvallen. Behoudens de voorbereiding bij Chelsea heb ik nog niet veel gezien wat mij doet denken dat dit een mega talent is. Vind Dortmund een te grote club. Verwacht niet dat jij veel minuten zal maken en hopelijk zal hij verbazen en mij ongelijk geven

7 januari 2024 om 00:37

Ik denk dat hij net zo goed, dan wel niet beter is als iemand als Bensebaini die er nu staat.

7 januari 2024 om 01:30

Bensebaini drama dan? Vond hem altijd geweldig bij Gladbach.

7 januari 2024 om 02:12

Tot nu toe vooral heel ongelukkig geweest, vond hem ook altijd heel goed bij Gladbach. Misschien dat de concurrentie met Maatsen nu wat bij hem aanwakkert.

Hele goede aanwinst die past bij het spel van Dortmund!

7 januari 2024 om 03:05

Zou hij nog groeien of blijft 't menneke 167cm?

Het is jammer dat het zo gelopen is. Maatsen had dit seizoen enorm veel minuten kunnen maken aangezien Chilwell en Cucurella langdurig geblesseerd zijn geweest. Maar Pochettino kiest ervoor om Colwill (de centrale verdediger) week in week uit te treiteren door hem op linksback te knallen.. Maatsen is nu dus zelf wel zo ver dat hij toch maar verder gaat kijken!

Dat is erg jammer want afgelopen zomer, toen Chelsea hem in de laatste week van de transferperiode probeerde te slijten aan Burnley, koos hij er zelf voor om te blijven en te vechten voor zijn plaats!

De afgelopen weken is duidelijk geworden dat Pochettino niets in te brengen heeft als het gaat om welke spelers er in zijn selectie rond hobbelen, Gallagher bijvoorbeeld is derde captain (door de medische problemen van James en Chilwell dus de enige captain) en speelt wekelijks maar krijgt geen nieuwe aanbieding van de club en men probeert hem te lozen bij Tottenham.. De kans dus dat Maatsen een nieuw contract zou krijgen werd kleiner en kleiner naarmate Pochettino hem niet opstelde en hem alleen maar in liet vallen als rechtsbuiten.

Wat een treurige gang van zaken..

7 januari 2024 om 01:40

Blijf het nog steeds bizar vinden dat Pochettino liever Colwill als linksback ziet spelen dan iemand zoals Maatsen. Zeker omdat Chelsea in de Premier League moeite heeft met scoren kan je beter een back gebruiken die aanvallend wat zou toevoegen. Dus ja inderdaad logisch dat Maatsen naar Dortmund wil gaan.

7 januari 2024 om 02:35

Het laat zien dat Pochettino geen reet geeft om de ontwikkeling van de jonge spelers bij Chelsea. Hij zet ook constant twee reserve keepers op de bank tijdens de wedstrijden in plaats van jonge spelers mee te nemen.. Ik geloof minder en minder dat hij na dit seizoen nog op zijn stoeltje zal zitten.

Hele mooie transfer voor hem! Ik weet niet hoe goed Bensebaini het op dit moment doet bij Dortmund, maar dit is zeker een back die voor Maatsen goed uit de basis te spelen moet zijn. Hopelijk kan hij zich dus een half jaar in Duitsland goed ontwikkelen om zo volgens seizoen hopelijk een stap vooruit te gaan in de pikorde bij Chelsea!

Als hij bereid is om hard te werken en niet de zogenaamde 'Mister Bigstar van Chelsea' gaat uithangen, dan is het absoluut een meerwaarde voor ons.

Gas erop dus!

Speler die wel binnen de speelstijl van dortmund past, maar waarvan ik niet zeker ben of hij het niveau aankan. Persoonlijk heb ik er een beetje een hard hoofd in. Maar aan de andere kant is het wel beter dan bij een team voetballen wat vooral moet verdedigen.

Hij had denk ik ook erg goed gepast in het PSV van bosz. Daar waar ajax natuurlijk al 6 linksbacks heeft (en op dit moment voor zo'n jongen eigenlijk gewoon een stap "te laag" is, dit soort jongens hebben baat bij een elftal wat gewoon lekker loopt) en Feyenoord natuurlijk Hartman heeft als absolute nummer 1 en groot talent op die positie, ben ik bij PSV niet bijzonder gecharmeerd van van Aanholt, die het natuurlijk verdienstelijk doet maar ook al wat ouder wordt, en vind ik persoonlijk Teze beter als centrale verdediger. Waarbij je dus in 1 klap ook het cv probleem oplost. Maatsen-boscagli-teze-dest. Vooral voor de CL een welkome versterking. Dit is natuurlijk wel erg aanvallend, maar dat is de insteek van Bosz, hoge verdedigingslinie, veel druk, en een erg snelle achterhoede. Daar waar ramalho eigenlijk toch echt wel een zwak punt was. Eigenlijk de enige die ik in dit PSV bespeur.

Desalniettemin is het natuurlijk erg mooi op Maatsen nu eventueel in de CL aan het werk te zien tegen psv. Op de linksback positie (en eigenlijk ook rechtsbuiten waar hij bij chelsea wel eens heeft gespeeld) loopt het bij het NL elftal nou niet over van de kwaliteit. Met oog op het EK is het helemaal geen gek idee om maatsen in de gaten te houden mocht hij lekker mee kunnen komen bij dortmund.

7 januari 2024 om 02:19

Kijk jij wel naar PSV of typ je maar wat? Teze is rechtsback en geen concurrent voor Maatsen. En Van Aanholt is bankzitter. En verder is dit seizoen gebleken dat Teze een uitstekende rechtsback voor PSV is. Verdedigend en aanvallend. Dest is de linksback en daarachter heb je inmiddels Mauro Jr ook weer. Om Maatsen dan naar PSV te praten en daarbij heel de verdediging om te gooien terwijl het staat als een huis is héél raar.

7 januari 2024 om 03:02

Ik kijk zeker PSV, maar ik denk dat Teze een betere centrale man is dan Ramalho, en persoonlijk zie ik daar meer potentie voor Teze. Vind ik vervolgens Dest beter dan Teze op rechtsback. Daarom zou ik in Maatsen best een prima speler zien voor het PSV van Bosz. Ja, ik weet dat Dest tegenwoordig linksback speelt (omdat teze op rechts speelt en van aanholt niet meer echt voldoet als basisspeler), maar als rechtspoot zie ik dest liever op rechts. En aangezien je dan Ramalho naar de bank kan verplaatsen (aangezien ik dat duidelijke de zwakste plek vind), en Teze centraal kan zetten (waar ik hem, zoals ik al zei, meer potentie vind hebben. Dat neemt natuurlijk niet weg dat hij een uitstekende back is gebleken de eerste seizoenshelft), zou een goede linksback in dat geval perfect passen. Aangezien er ook al gezocht word naar een centrale verdediger (als ik mij niet vergis).

Dat iets op dit moment goed staat betekent niet dat het niet te verbeteren valt. Daarom denk ik dat er in een verdediging met maatsen-boscagli-teze-dest, zowel Dest als Teze (op zn minst tov van Ramalho) beter zouden functioneren dan ze nu al doen. Dest op zn "natuurlijke" positie en Teze op een positie waar hij al ervaring heeft en waarvan ik denk dat hij vooral met een hoge verdediginslinie beter tot z'n recht komt, iig beter en stabieler is dan Ramalho. Maarja, ik kan het ook compleet fout hebben hoor, ik sta niet met ze op het trainingsveld en kijk niet alle wedstrijden van psv (wel het merendeel).

Daarbij vind ik het aantal tegengoals meer te danken aan het sterke middenveld en de tactiek, dan echt aan pure verdedigende kwaliteit van de verdedigers. Als je namelijk kijkt naar alle wedstrijden tegen (enigszins) gelijkwaardige en betere teams. Was de verdediging de eerste linie die door de mand viel.

7 januari 2024 om 05:56

Ajax mag dromen van een centrale verdediger als Ramalho, 6 tegengoals PSV en 30 tegengoals Ajax en vergeet niet Ramalho is de aanvoerder op de achterlijn. Goed gaat wel heel soms mis, maar kijk dan naar de engelse PL waar de duur betaalde verdedigers wekelijks fouten maken. En Maatsen hebben we al gehad bij PSV en ik hoop dat hij bij Dortmund opgesteld wordt in de wedstrijden tegen PSV.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren