Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Borussia Dortmund is niet bestand tegen druk van Stuttgart en ligt uit DFB-Pokal

Laatste update:

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd de kwartfinale van de DFB-Pokal te bereiken. De ploeg van trainer Edin Terzic verloor op bezoek bij VfB Stuttgart, dat in grote delen van de wedstrijd de betere partij was: 2-0. Serhou Guirassy zorgde vlak na rust voor de openingstreffer, terwijl Silas het duel in de slotfase in het slot gooide.

Aan de kant van Stuttgart moest het koningskoppel voorin, bestaande uit Deniz Undav en Guirassy, voor de doelpunten zorgen. Bij Dortmund moest Donyell Malen het andermaal doen met een plek op de bank. Edin Terzic gaf op de rechtsbuitenpositie de voorkeur aan Karim Adeyemi. Sébastien Haller was vanwege een blessure niet van de partij. De spitspositie werd ingenomen door Youssoufa Moukoko.

Stuttgart greep vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd, wat leidde tot enkele dreigende momenten met Guirassy voorop. De spits uit Guinee verscheen enkele keren gevaarlijk voor het doel, maar kon niet echt direct gevaarlijk worden. Dortmund, dat zich in de openingsfase beperkte tot verdedigen, kwam na twintig minuten plots dicht bij de voorsprong. Na een vlotte counteraanval kwam de bal terecht voor de voeten van Marcel Sabitzer, die vanaf een kleine twintig meter van het doel op de lat schoot.

Stuttgart bleef ook in de fase daarna de bovenliggende partij en kwam bijna op voorsprong via Undav. De Duitse spits kopte prima naar de korte hoek, waar Gregor Kobel op tijd bij zat. Dortmund kwam er buiten het schot van Sabitzer om eigenlijk niet aan te pas voor rust. Zo zag Adeyemi een schot geblokkeerd worden door een verdediger en schoot Salih Özcan over. Vlak voor rust kwam Stuttgart bijna op voorsprong. Atakan Karazor zag zijn kopbal echter gekeerd worden door Kobel, die een uitstekend seizoen kent.

Beide ploegen verschenen binnen vijf minuten na rust dreigend voor de doelen, maar het ontbrak aan die paar procent scherpte. Die scherpte toonde Guirassy in minuut 54 wel. De spits uit Guinee werd bereikt door een knap steekpassje van Enzo Millot en rondde met een laag schot af: 1-0. Drie minuten na de openingstreffer was Guirassy de man van het passje op Millot. De Fransman bleek echter niet zo'n goede afmaker als Guirassy en stuitte van dichtbij op Kobel. In de tegenstoot schoot Bynoe-Gittens in de handen van Alexander Nübel.

Ogenblikken later dacht de Engelsman alsnog te kunnen juichen. Hij tikte van dichtbij binnen, maar bleek iets te snel te zijn geweest en stond dus buitenspel: goal afgekeurd. In een poging iets aan de achterstand te doen bracht Terzic Malen binnen de lijnen, maar de Oranje-international kon weinig doen aan de achterstand. Sterker nog: een kwartier voor tijd kwam uitschakeling zeer dichtbij voor Dortmund. Maximilian Mittelstadt had een fraai steekpassje in huis op Silas, die van dichtbij afrondde: 2-0.

Guirassy was in de slotfase nog dicht bij de 3-0. De spits, dit seizoen in de Bundesliga al goed voor zestien goals, sneed vanaf links naar binnen. Guirassy belandde in een lastige hoek en besloot terug te leggen op Silas, die de bal echter nooit zou krijgen. Een verdediger van Dortmund was er net op tijd bij. Het veranderde echter weinig. Dortmund verscheen niet meer gevaarlijk voor het doel en is dus uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die Sebastian Hoeness heeft een machine van dit Stuttgart gemaakt zeg. Met Guirassy als absolute ster. Mooi om te zien dat ze weer terug zijn aan dr top. 5 van de 8 ploegen nu niet uit de 1.Bundesliga. Dat zegt alles over hoe mooi Pokal seizoen het is en onvoorspelbaar. Bayern, Dortmund en Leipzig er alllemaal al uit.

VfB Stuttgart. Echt niet normaal! Waar ze vandaan komen en wat ze dit seizoen laten zien is echt geweldig. Op het veld en op de tribunes is het van een ander niveau, nog indrukwekkender als Leverkusen voor mij op voetballend gebied. Führich blijft toch zo’n heerlijke speler dit seizoen en wederom een doelpunt van Guirrassy. Daarnaast. Dortmund is echt een armzalige ploeg met een nog triestere coach. Het ziet er niet uit, ze spelen echt veel te laf voetbal. Gittens en Kobel zijn echt de enige spelers die er voor mij bovenuit steken. Hopelijk heeft Watzke plannen voor een eventuele nieuwe coach want dat is iets wat Dortmund echt nodig heeft. De DFB Pokal is echt in jaren niet zo spannend geweest, hopelijk word gaat het in de volgende ronde Stuttgart - Leverkusen worden. Stuttgart is de enige ploeg die Leverkusen eventueel zou kunnen stoppen van de overige ploegen. Droomfinales Kaiserslautern - Stuttgart, Pauli - Hamburg of Gladbach - Dusseldorf

7 december 2023 om 09:25

Stutgard - Leverkusen hoop ik idd ook op. Zou toch jammer zijn als Leverkusen hem uiteindelijk toch nog wint.

Dortmund is het ook gewoon helemaal niet meer onder Terzic. Er wordt echt dramatisch voetbal gespeeld zonder enige manier van spelen. Ook blijft het waardeloos dat ze niet goeie spelers hebben gehaald voor het geld dat ze bijvoorbeeld van Bellingham hebben gekregen. Het zijn allemaal net niet spelers terwijl een Leverkusen en Leipzig wel met prima spelers kunnen komen. Dortmund moet heel snel wat gaan veranderen want anders wordt het een seizoen van niks...

7 december 2023 om 07:31

Het voetbal is ruk, maar je kan van dit elftal toch veel meer maken. Clubs die financieel veel minder te besteden hebben (Leverkusen en Stuttgart) spelen 10x beter voetbal. Blijkbaar lukt het in de CL wel weer. En jongens als Nmechda en Bensebaini waren gewoon goede aankopen en uitblinkers bij Wolfsburg en Gladbach. Ook Sabitzer was een grote uitblinker bij Leipzig. Fullkrug notabene topscorer van de Bundesliga bij een Bremen. Wellicht ligt het wel aan de trainer. Verder zijn bij Leipzig ook veel nieuwe aankopen gewoon bankzitters (Seidwald, Baumgartner, Sesko, Carvalho, Lenz, die jongen van PSG die tot dusver alleen nog maar geblesseerd is gehad). Alleen Simons, Lukeba en Openda overtuigen volledig.

Benieuwd naar Stuttgart-Leverkusen komend weekend.

Bekerfinale-hoop sluipt langzaam erin. In godsnaam geen VFB en Leverkusen treffen nu.....

7 december 2023 om 09:27

Waarom niet? Het is toch juist prachtig als een 2e Bundesliga club de Pokal wint? Dat zijn nu echt sprookjes.

7 december 2023 om 09:49



Je snapt mijn reactie denk ik verkeerd. Ben Gladbach fan en hoop dat wij geen Leverkusen of Stuttgart treffen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren