Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Borna Sosa laat van zich horen via Instagram na commotie rondom zaakwaarnemer

Laatste update:

Borna Sosa ontkent dat zijn transfer naar Ajax alleen mogelijk was geweest als hij op Deadline Day naar zaakwaarnemer Arthur Beck zou overstappen. De linksback wisselde plots van spelersmakelaar, maar naar eigen zeggen gaf hij Beck zelf de opdracht om namens hem met Ajax te praten over een transfer.

Volgens De Telegraaf drukte Mislintat Sosa op het hart om zaakwaarnemer Thies Bliemeister (CAA Stellar) in te ruilen voor Beck, die zoals de NOS al meldde drie procent van de aandelen bezit van Mislintats databedrijf Matchmetrics GmbH. De technisch directeur van Ajax zou de Kroatische linksback hebben verteld dat hij alleen met de begeleiding van Beck een transfer naar de Amsterdammers kon maken. Dat verhaal werd aan de krant bevestigd door CAA Stellar, het kantoor dat Sosa tot aan 31 augustus begeleidde.

Sosa voelt zich nu genoodzaakt om een kort statement naar buiten te brengen via Instagram. “Voor de laatste keer: ik gaf Arthur Beck de opdracht om met Ajax te onderhandelen (over mijn persoonlijke voorwaarden, red.). Ik snap niet waarom sommige mensen daar een ding van maken. Dat ik hier voor Ajax speel, maakt me echt gelukkig en trots. Ik denk dat we ons op andere dingen moeten richten, zoals de wedstrijd van morgen en niet op al die ruis door onzin.” Ajax treedt zondagmiddag om 14:30 uur in de Johan Cruijff ArenA aan tegen Feyenoord.

Beck ontkende eerder zelf ook al met klem dat Sosa een transfer naar Ajax alleen met hem als zaakwaarnemer kon maken. “Dat is de grootste onzin die ik ooit gehoord heb", zei Beck tegenover Voetbal International. "Het zijn vooral aannames. Ik ken Borna (Sosa, red.) al heel lang en was één van meerdere agenten die werk gedaan heeft voor hem. Ik mocht namens de speler praten met meerdere clubs, ook Ajax. Een paar weken eerder heb ik hem aangeboden bij Ajax. Ik heb aangegeven dat er meerdere opties waren en dat als Sven hem zou willen, er snel gehandeld moest worden."

Beck beweerde ook dat Sosa op voorspraak van Maurice Steijn naar Ajax werd gehaald. "Op de laatste dag van de transferperiode was het de trainer van Ajax die Borna toch wilde hebben, niet Sven. Daarna zijn we gaan praten en kwam er een deal tot stand." Volgens De Telegraaf deed Beck de onderhandelingen namens Ajax met VfB Stuttgart, maar volgens Beck klopt daar niets van. "Het is een leugen dat ik van Ajax een mandaat gekregen heb voor de transfers van Eduard Spertsyan en Borna Sosa. Niet van Ajax en ook niet van Sven. Ik weet niet waarom deze dingen geschreven zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel lekker zo net voor de klassieker. Soms is het beter om je mond te houden.

Ja hij zal ongetwijfeld zelf de opdracht gegeven hebben. Niemand anders kan die opdracht geven….

Maarja, waarom toen? Waarom juist Beck? En wie heeft de interesse bij hem kenbaar gemaakt? Dit is echt niet in een dag geregeld 🙂

23 september 2023 om 22:11

Zoals ik het lees bevestigt hij inderdaad dat hij gewisseld is van zaakwaarnemer om naar Ajax te kunnen met de vraag waarom we er allemaal een probleem van maken..

Ik denk niet dat iemand zou verwachten dat hij zijn nieuwe zaakwaarnemer af zou vallen.

23 september 2023 om 21:47

Het gerucht is volgens mij dat Mislintat erop aangestuurd zou hebben dat Beck erin betrokken werd. Sosa geeft nu aan dat het zijn eigen initiatief was.

Dat heeft niks te maken met z'n zaakwaarnemer wel of niet afvallen denk ik.

23 september 2023 om 21:52

Nee hij zegt dat hij hem de opdracht gaf. Over waarom wordt er niks gezegd.

23 september 2023 om 22:00

Beck zei dat het initiatief van Steijn kwam. Steijn gaf aan dat dit niet klopt. Ik denk dat inzake deze kwestie de laatste leugen nog niet verteld is.

23 september 2023 om 22:08

Hij gaf hem de opdracht en begrijpt niet waarom sommige mensen daar een ding van maken.

Het waarom zegt ie er niet bij inderdaad, daar heb je wel een punt.

24 september 2023 om 08:16

Er werd gezegd dat Sven tegen hem gezegd heeft dat als hij naar Ajax wilde hij naar zijn vriendje moest gaan. Dit zou heel vreemd zijn en Sven maakt dan misbruik van zijn positie bij Ajax. Ik weet niet of dit wel of niet toegestaan is maar het is wel iets wat je als club niet zou moeten willen. En met deze tekst van Sosa wordt dat niet ontkent.

Mij interesseert het eigenlijk geen hol wie welke opdracht heeft gegeven. Het enige wat mij boeit is dat er weer gevoetbald word op een normale manier. Met een gedachte en met strijd. Als deze spelers die gehaald zijn dat kunnen opbrengen en punten binnen harken dan hoor je niemand meer. De proefperiode hebben ze nu gehad als nieuw team samen, nu is het tijd om het te laten zien.

23 september 2023 om 22:04

De proefperiode hebben ze nu gehad? Whahaha kom op he. Jij weet dondersgoed dat dit niet in 2 a 3 weken gaat lopen.

23 september 2023 om 23:11

Het hoeft van mij niet per se helemaal top te lopen. Ik wil strijd zien, en dan niet dat Vos na 10 minuten klappend met rood van het veld gaat. En vanuit Steijn zijn rol verwacht ik dat hij de spelers meer laat communiceren vooral verdedigend. Ze trainen 5-6 dagen in de week met elkaar, op een gegeven moment moet het wel, en anders moet er een nieuwe leider opstaan in het team. Het seizoen is al 6 weken bezig, ze moeten nu wel.

Damage control. Redt Mislintat. Dat is de strekking van dat statement. En inderdaad, morgenmiddag gaat het om. Die rotzooi op de burelen wordt later wel opgeruimd.

Ik zet ook mijn twijfels bij sommige keuzes van Mislintat maar de hetze die vanaf dag 1 door met name de Telegraaf wordt gevoerd is ongekend. Krijg sterk de indruk dat alles dat niet Nederlands is in een technische staf kapot moet worden geschreven. Bij Roger Schmidt gebeurde destijds hetzelfde. Als Mislintat geen Duister was zou je het bijna rascistisch kunnen noemen. In Engeland wordt al jaren met buitenlandse trainer en managers gewerkt en die worden op handen gedragen. Hier moeten het perse Nederlanders zijn anders deugt er niets van.

23 september 2023 om 22:57

Ook Ten Hag moest het ontgelden. Zelfs halve finale CL was niet genoeg, want de heren Valentijn en Verweij hadden bij de aanstelling van Ten Hag al besloten dat het niks kon zijn en konden hierdoor niet meer terugkrabbelen

24 september 2023 om 00:53

En het AD, NRC, VI, NOS. Kom op zeg. Misschien is de Telegraaf niet je favoriete krant. Maar het zijn verschillende onafhankelijke media die hier mee komen. Dit is geen hetze maar waarheidsvinding van de pers. Daar is de pers voor en je kunt best een medium in twijfel trekken. Maar 4, 5, verschillende slaat nergens op.

Voor Sosa zelf is het wel sneu. Maakt een mooie transfer, krijg je dit. Kan hij lijkt me geen hol aan doen. Boeit hem het waarom die moet wisselen.

24 september 2023 om 03:35

Tuurlijk kan hij er wel wat aan doen, niet meegaan in deze frauduleuze praktijken van makelaars en tussenpersonen voor meer tekenbonus of salaris. Of het nou om vastgoed gaat of personen die goed zijn met een bal, het is 1 pot nat bij dit soort witte boorden criminelen.

Beck sprak in 1 ding wel de waarheid. Toen duidelijk werd dat Nico niet zou komen heeft Steijn schoorvoetend ingestemd met Sosa. Dat kan je uiteindelijk verdraaien in op voorspraak van. Wel raar als je geen zaakwaarnemer bent van een speler je wel voor (namens) deze speler weken van te voren Ajax benaderd. Vriendendiensje, ik heb toch niks te doen in de zomermaanden als zaakwaarnemer.

24 september 2023 om 08:46

Ik denk niet dat zo'n jongen per sé heel goed nadenkt of hij iets doet dat niet mag. Het is een jong ventje in een vreemd land die door gladde zakenmannetjes mooie praatjes krijgt voorgeschoteld. Is natuurlijk een aanname, misschien wist ie precies wat-ie deed, maar hij lijkt me hier eerder de dupe van dan medeplichtig.

Simons deed dit toch ook? En tekende toen bij psg een contract en werd meteen verhuurd. Daar hoorde je niemand over. Waarom is dit dan zo erg. Volgens mij wordt er nu van een mug een olifant gemaakt.

24 september 2023 om 05:07

Omdat de TD van PSG geen belangen heeff in het bedrijf van de zaakwaarnemer. En de Mislintat schijnt dat wel te hebben met zijn data bedrijf in dat zaakwaarnemerskantoor ofzo

24 september 2023 om 08:18

Bij Simons was het zijn eigen keuze terwijl het gerucht in dit geval is dat het onder druk van Mislintat gebeurd is.

24 september 2023 om 13:09

Simons zijn nieuwe zaakwaarnemer zou eigenlijk goede banden hebben met Arsenal. Als hij daar nou heen was gegaan, had psv iig een flinke zak geld gekregen

Als dit waar is, moet de Telegraaf echt rectificeren. En zouden ze een claim voor laster moeten krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren