Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach Senegal richt zich tot Louis van Gaal op laatste persconferentie

Laatste update:

De Senegalese bondscoach Aliou Cissé baalt van het ontbreken van sterspeler Sadio Mané. Toch wil hij niet bij de pakken neerzitten. "We zullen hem missen tegen Nederland, maar hebben al vaker zonder hem gespeeld.” Over Louis van Gaal spreekt hij lovende woorden. “Hij is een voorbeeld voor de hele wereld.”

Op de persconferentie van Senegal op zondag is de sterspeler van Bayern München nog steeds hét onderwerp van gesprek. Mané moest vanwege een opgelopen blessure verstek laten gaan en dat komt aan, erkent Cissé. "Hij is van grote waarde voor ons en we zullen hem zeker missen tegen Nederland. Maar we hebben al vaker zonder hem gespeeld. We hebben een team met veel ervaren spelers, aangevuld met jong talent. We zijn er klaar voor om de uitdaging aan te gaan”, zo klinkt hij strijdvaardig.

De Afrika Cup-winnaar gaf op de eindrondes van 2002 en 2018 ook acte de présence en wist de eerste wedstrijd op beide toernooien, tegen respectievelijk Frankrijk (1-0) en Polen (2-1), in winst om te zetten. "Het is ontzettend belangrijk om goed te starten", weet Cissé, die als speler in 2002 actief was op de eindronde. "De ervaring die we hebben en onze status in Afrika geven ons veel vertrouwen."

Op het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan reikte smaakmaker Senegal tot de kwartfinales, mede door inbreng van topspelers El Hadji Diouf en Papa Bouba Diop. Vier jaar geleden in Rusland kwam Senegal, toen ook al geleid door Cissé, niet door de groepsfase. "We moeten de fouten die we tijdens het laatste WK hebben gemaakt, niet herhalen. Het Afrikaanse voetbal heeft wel een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Veel van onze spelers voetballen in de grote Europese competities. De verschillen zijn kleiner geworden."

Cissé kent uiteraard de kracht van Oranje en heeft veel respect voor collega Van Gaal. "Ik hoef hem hier geloof ik niet meer voor te stellen. Hij heeft een grote staat van dienst. Een voorbeeld voor de hele wereld. We weten dat we een goed team tegenover ons krijgen." Aanvoerder Kalidou Koulibaly ziet Nederland als 'een van de beste teams ter wereld'. "Wij weten dat zij de grote favoriet zijn en dat wij de outsider zijn voor deze wedstrijd."

Van Gaal liet op zijn beurt weten een groot fan te zijn van Mané. "Ik wilde hem van Southampton halen toen ik trainer was van Manchester United. Ik ben een fan van hem. Het is voor Senegal een groot gemis dat hij niet meedoet, net zoals het een gemis is dat Memphis niet meedoet bij ons."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zin in morgen weer een nieuwe wk dag🥰🥰. Paar heerlijke potjes voor de boeg. Juist de wat onbekendere landen vind ik leuk om te zien.

20 november 2022 om 21:26

De match van vandaag was nochthans niet veel soeps.

Ik hoop zo, dat Louis weet wat hij doet met Noppie in de Goal. En niet per ongeluk onder de morfine zat bij deze beslissing.

20 november 2022 om 21:14

Ach die keepertjes van ons zijn allemaal niet heel bijzonder. Wordt nogal overdreven.

20 november 2022 om 21:11

Je praat weer een hele hoop onzin gast. Ff lekker een willekeurig donkerpersoon met nota bene dreadlocks vergelijken met snoop dogg? Mankeer er iets aan je ogen ofzo?

20 november 2022 om 21:21

@kelbergen gaat het jongen? Het komt best vaak voor dat mensen met dezelfde haardracht met elkaar vergeleken worden. Je zit hier weer voor het geringste racisme te insinueren. Stap een keer uit die slachtofferrol.

20 november 2022 om 21:26

AK1905 jij praat ook onzin
jongen. Je weet namelijk helemaal niet waar je het over hebt wanneer je zegt dat deze trainer en snoopdogg dezelfde haardracht hebben?? En waar precies insueer ik racisme?? Log uit AUB!

20 november 2022 om 21:45

@AK1905Ze hebben alleen niet dezelfde haardracht(letterlijk niet, bij oog niet en bij naam niet)en ze lijken niet eens op elkaar. Misschien voor het ongetrainde oog.Racisme is dit niet of zo, maar zeker onzinnig. Alsof je zegt dat Zidane op Benzema lijkt.Daarentegen roepen ook 100% meer mensen dat men een 'slachtoffer mentaliteit' hebben dan mensen roepen dat men racistisch zou zijn en is het natuurlijk een onzinnige dooddoener om gesprekken uit de weg te gaan.Zo kan jij en anderen weer een 'victim mentality' aan worden gepraat dat puur en alleen al het woord 'racisme' horen, men in de verdediging schiet en 'victim mentality' projecteert.Zulke statements, zijn dus hoe dan ook onzin, ook al zou het tot bepaalde hoogte waar zijn bij individuen. Ik heb in ieder geval nog nooit mensen gehoord die goede argumenten hebben en opmerkingen maken als 'wees toch niet zo'n p****' of 'maak je niet zo druk.'Als je de argumenten hebt van een 11-jarige pestkop, moet je toch na gaan denken.

20 november 2022 om 21:57

@Watiser... Was ook het eerste dat ik dacht hoor 👍

20 november 2022 om 22:05

En net als Snoop Dogg is hij ook van de west coast

We gaan als Nederland gewoon een hele lastige groepsfase krijgen. Senegal is veel meer dan alleen Mane. Met zo'n blok van die Gueye van Everton en die Mendy van Leicester ga je echt nul duels winnen. Waar onze aanval na de wedstrijd in een Senegalese wasmachine eindigt in het broekjes van Koulibaly. Ik zie Nederland niet winnen eigenlijk.

Ook Ecuador is veel gevaarlijker dan het lijkt. Houden recent zowel Argentinië en Brazilië in de playoffs op 1-1. De twee absolute favorieten voor dit WK. Die gaan ongelooflijk stug tegen ons spelen voor een punt. En het is zeker geen verassing als ze dat nog krijgen ook.

Je hebt maar één ongelukkige nederlaag nodig tegen bijvoorbeeld Senegal en een gelijkspel tegen Ecuador. En het is zomaar exit WK. Deze groep is veel gevaarlijker dan veel Nederlanders inzien denk ik.

20 november 2022 om 21:15

Tegen Senegal wordt het 5-1, Ecuador 2-0 en Qatar gaat er met 6-0 af. Deze poule is één grote grap.

20 november 2022 om 21:17

Hahaha ik vermijd GTST ten alle tijden, en dan kom jij voorbij. Met alle respect, we hebben het over Senegal en Ecuador.

20 november 2022 om 21:26

We hebben het over de Afrika Cup winnaar. En een team wat dit jaar al 1-1 heeft gespeeld tegen Brazilie en Argentinie, en daarnaast hier is ten koste van Chili en Colombia.Op basis waarvan moeten we Nederland hoger inschatten? Een uitschakeling tegen Tsjechie? Twee gemiste eindtoernooien daarvoor?

20 november 2022 om 23:17

Nederland is wel degelijk hoger in te schatten dan Senegal & Ecuador natuurlijk moeten we die 2 landen niet onderschatten maar hier overdrijf je wel heel erg. En die uitschakeling tegen Tsjechië komt vooral door de onkunde van Frank de Boer. Nu Louis weer terug is, is het spel echt vele malen beter.

20 november 2022 om 23:20

Oranje dat onder Van Gaal nog geen wedstrijd verloren heeft, daarbij twee keer tegen Polen, Noorwegen en Belgiã« (2 x winst) speelde en eenmalig van zowel Turkije als Denemarken onder Van Gaal heeft gewonnen en dan schat ik daarbij Belgiã« en Denemarken hoger in dan Senegal (iig zonder Manã©). Nee Martijn, genoeg negativiteit so far. We hebben gwn geluk met deze loting en al helemaal als sterspelers uitvallen. Te simpel ook om te beginnen over het verleden waarin fcking Frank de Boer de coach was en 2016 en 2018 waarin NL er met veel andere spelers niet bij was. Uiteraard niet de sterkste selectie van dit WK, maar een rode loper naar de achtste finale ligt zo wel klaar

Edit: Oke, die gelijkspelletjes van Ecuador tegen Argentinie en Brazilie stellen iets voor, maar meer dan met betonvoetbal een gelijkspel eruit slepen gaat nu ook echt niet gebeuren

21 november 2022 om 06:00

En blijven onderschatten, ongelooflijk toch

20 november 2022 om 21:17

Ja vooral omdat Nederland bekend staat als een team dat het van hoge voorzetten moet hebben en lange ballen van de keeper richting de cirkel. Het ontbeert ons aan enig technisch vernuft om tegen grote stugge spelers in de combinatie iets te creëren, zeker met spelers als Frenkie en Berghuis die dit bij hun teams niet gewend zijn. Ik denk dat we het beter schriftelijk kunnen afdoen want die 3-0 die je dan krijgt is nog genadig.

20 november 2022 om 21:30

We spelen 5-3-2 ala 2014. Ja, we gaan op lange en hoge ballen spelen... Helemaal met Gakpo op 10 heb je nog maar twee echte middenvelders - waarvan nog 1 echte controleur a la Van Roon ook. Daarmee valt echt niet het spel te maken hoor.Ik weet niet hoe jij denkt dat we gaan spelen?

20 november 2022 om 21:21

Zijn 9 punten, Depay schiet er tegen Qatar drie in en tegen Equador 2 en hij is topscorer van het toernooi

20 november 2022 om 21:59

@Martijn. Zeer realistische analyse!

20 november 2022 om 22:05

Worden gewoon 3 makkelijke zeges. Totaal geen gevaarlijke groep.

20 november 2022 om 23:52

Ecuador zag er vandaag erg matig uit. Als NL zijn eigen niveau haalt, dan winnen we gewoon. Senegal ben ik met je eens, dat wordt een lastige pot.

21 november 2022 om 00:24

Denk eerder dat jij de groep schromelijk overschat dan de rest de groep onderschat. Je doet alsof we in de poule des doods zitten. Sorry maar als we dit poultje niet overleven dan is het een regelrechte schande natuurlijk

21 november 2022 om 00:39

Ja ik denk dat je gelijk gaat krijgen(ahum....). Als Nederland geen doelsaldo van +10 gaat halen in deze poule dan moeten ze zich schamen. Geen makkelijke pot tegen Senegal maar die andere partijen moet je gewoon met 5 doelpunten verschil winnen, Qatar is gewoon net Telstar....

Dat team in 2002 was echt tof. Hoop dat ze 2e worden en het goed doen.

In 2002 had Turkije Senegal uit het wk geknikkerd! Wat een spannende pot was dat, met toen nog een beslissende golden goal in de verlenging.

20 november 2022 om 21:26

Was dat het laatste wk met golden goal in verlenging?

20 november 2022 om 21:31

Ja, want de iconische WK finale van 2006 ging na verlenging naar strafschoppen tussen Frankrijk en Italië.

20 november 2022 om 22:42

In die verlenging vielen ook geen doelpunten, halve finale wel tussen Italië en Duitsland

Heb nu al meerdere mensen in de voetbalwereld hun bewondering zien uitspreken voor van Gaal. Hier in Nederland wordt net gedaan of het een seniele man is. Ik heb vertrouwen in van Gaal, ook al sta ik niet achter al zijn keuzes

Senegal zeker niet onderschatten. Ook Ecuador is stug. Maar je weet het en toch krijg je dat voorgevoel dat ze erin tuinen. Luuk de Jong gaan we nog hard nodig hebben ben ik bang

Van Gaal gaat het verschil maken. Het belangrijkste is dat de spelers zijn systeem goed uitvoeren.
Daarbij zit Nederland best in een pittige poule Ecuador is vandaag niet voluit gegaan en zie de resultaten in de kwalificatie en Senegal heeft meerdere goede spelers met ervaring.
Tot slot morgen staat gewoon Pasveer in de goal.waarom?
Heeft geleverd in het Nederlands elftal met een goede verdediging voor zich en heeft ook 2 jaar bij Vitesse laten zien met een 5 mans verdediging en het jaar voor zijn blessure bij Ajax dat hij gewoon heel goed keepte.
Is de betere meevoetballende keeper.
Is beter in de coaching naar de verdediging toe.
Van Gaal heeft in eerder interview op de vraag of Pasveer eerste keeper wordt gezegd. Dat zeg ik niet dan zou ik onnodig druk op hem gaan leggen (want iedereen gaat dan Pasveer benaderen) dus nu houd hij hem bewust uit de luwte.
Geef mij een reden waarom Pasveer wel bij de selectie zit als morgen Noppert zou keepen? (als penalty specialist zeker niet) en alleen voor de sfeer geloof ik ook niet dan het net zo goed Flekken kunnen zijn

Was een verspreking met z'n "voorbeeld voor heel de wereld". Hij bedoelt de meest irritante clown van heel de wereld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren