Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach Portugal laat ‘Q7’ thuis voor WK en heeft verrassing

Laatste update:

Ricardo Quaresma heeft de definitieve WK-selectie van Portugal niet gehaald. De aanvaller van FC Porto was opgenomen in de voorselectie, maar bondscoach Paulo Bento liet de dertigjarige opgebloeide Q7 maandagavond vallen. Bento stelde nog zes andere voetballers teleur.

/

Anthony Lopes (Olympique Lyon), Vitorino Antunes (Málaga), Rolando (Internazionale), André Gomes (Benfica), Joao Mário (Vitória Setúbal) en Ivan Cavaleiro (Benfica) hebben de laatste schifting eveneens niet overleefd. Danny van Zenit Sint-Petersburg is er ook niet bij; hij zou niet door één deur kunnen met Bento nadat hij tijdens een interlandverplichting een blessure had gefaket.

De grootste verrassing in de selectie is Rafa Silva, een 21-jarige aanvallende middenvelder van Sporting Braga. Ervaren krachten als Rui Patrício, Bruno Alves, Fábio Coentrao, Pepe, Joao Moutinho, Cristiano Ronaldo en Nani zijn gewoon present op het mondiale eindtoernooi. Portugal is in Groep G ingedeeld bij Duitsland, Ghana en de Verenigde Staten.

De volledige selectie:

Doel: Beto (Sevilla), Eduardo (SC Braga), Rui Patrício (Sporting Portugal)
Verdediging: André Almeida (Benfica), Bruno Alves (Fenerbahçe), Fábio Coentrao (Real Madrid), Joao Pereira (Valencia), Neto (Zenit Sint-Petersburg), Pepe (Real Madrid), Ricardo Costa (Valencia)

Middenveld: Joao Moutinho (AS Monaco), Miguel Veloso (Dynamo Kiev), Raul Meireles (Fenerbahçe), Rúben Amorim (Benfica), William Carvalho (Sporting Portugal)

Aanval: Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Éder (SC Braga), Hélder Postiga (Lazio), Hugo Almeida (Besiktas), Nani (Manchester United), Rafa (SC Braga), Varela (FC Porto) en Vieirinha (VfL Wolfsburg).

Voorlopige selecties

Rusland
Bosnië-Herzegovina
Duitsland
Ghana
Algerije
Kameroen
Verenigde Staten
Costa Rica
Uruguay
Spanje
Ivoorkust
Chili
Italië
Colombia
Nederland
Argentinië
Australië
Ecuador
Iran
Kroatië

Definitieve selecties

Brazilië
Engeland
Japan
Mexico
Honduras
Zuid-Korea
Zwitserland
België
Frankrijk
Griekenland

Zou jij Ricardo Quaresma hebben meegenomen naar het WK?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Weinig middenvelders, voor de rest natuurlijk een aardige ploeg. Blijft toch altijd wel een outsider, met name door Ronaldo natuurlijk. Wordt wat aangevuld met wereldtop en subtop, dus wie weet.

Jammer van Quaresma. Werd toen als groter talent gezien dan Cr7, maar je ziet wat het verschil in mentaliteit en instelling kan doen.

19 mei 2014 om 22:18

Vind het wel dom om Quaresma thuis te laten en Nani wel mee te nemen. Quaresma heeft een geweldige seizoen gehad en Nani heeft amper gespeeld.

19 mei 2014 om 23:22

Ja dat vind ik ook een opmerkelijke keuze.. Maarja, we zullen nooit elke bondscoach snappen.

19 mei 2014 om 23:27

Ik snap eigenlijk geen enkel bondscoach, die naar het WK gaan. Geweldige voetballers worden thuis gelaten.

20 mei 2014 om 01:06

Ik snap ook niet wat men in Nani ziet. Heeft nog geen enkel seizoen potten gebroken bij Man Utd. Quaresma had het meer verdient dan Nani. En ook Danny had mee moeten gaan.

20 mei 2014 om 01:10

Het gaat niet alleen om voetbalkwaliteiten, maar ook hoe je in de groep ligt/gedraagt, speelwijze etc.

Ik denk dat er geen 1 bondscoach is die een goede voetballer thuis laat als hij denkt hem wel te kunnen gebruiken. Ze zullen hun redenen hebben.

19 mei 2014 om 22:55

Ik vind het maar een zwakke selectie. Ze kunnen het beste defensief gaan spelen en counteren, dan wordt het misschien nog wat. Ze gaan de Verenigde Staten en Ghana echt niet succesvol domineren lijkt mij.

19 mei 2014 om 23:23

Vind het een redelijk sterke selectie. Achterin echt wel sterk en met Veloso, Meireles en Moutinho heb je ook een goed middenveld. Nadeel aan deze selectie is dat er heel veel aanvallers bijzitten, maar geen fatsoenlijke aanvallende middenvelder. Met een goede nummer 10 zouden ze echt een outsider zijn.
Die hebben ze wel, Danny, mja die heeft dus gezeik met de trainer.. Mis Tiago ook.

19 mei 2014 om 23:36

Ik dacht dat Veloso wel een grote speler zou worden maar dat is me nogal tegengevallen. Mereiles is over the hill. Moutinho volg ik niet bij Monaco maar die heb ik wel hoog zitten. Een echte tien hebben ze idd niet, Tiago is een controleur trouwens (of bedoelde je dat hij ook ruzie met de trainer heeft?).

Ronaldo is de enige aanvaller van niveau, Nani heeft nog minder minuten gemaakt bij zijn club dan bij het vorige toernooi. Een fatsoenlijke spits hebben ze nog steeds niet.

Achterin wel sterk, dat ben ik met je eens. Al vind ik Pereira tegenvallen bij Valencia, hij speelt ook altijd zo gefrustreerd.

20 mei 2014 om 00:24

Zwakke selectie?!
doe je ogen open vriend met ronaldo nani en eder ben je aanvallend heel erg sterk,
en de defensie mag nederland van dromen en de middenveld tja ook toppers,
dit team kan zeker de wk beker pakken mits ze in vorm zijn natuurlijk.

20 mei 2014 om 01:16

@ Turko0592: Ik geef ze een zeer kleine kans om het WK te winnen. Brazilië, Spanje, Duitsland en Italie vind ik sowieso al een betere selectie hebben. Daarna komt er een groep van een stuk of 5 landen waar Portugal dan wellicht ook toe zou behoren, en dan nog niet eens bovenaan.

Dat ze Ronaldo hebben is leuk, maar dat maakt de rest van de selectie niet beter.

Het is dat Ghana een vrij zwakke verdediging heeft, maar ze zullen het nog moeilijk krijgen.

20 mei 2014 om 06:37

Deze Bento mag ik van dag 1 al niet met zn vriendjespolitiekselectie.

Quaresma wel oproepen bij de voorselectie maar niet bij de definitieve selectie is natuurlijk gewoon pesterij, zeker gezien de mensen die hij wel meeneemt in zijn plaats..

Zelfde geldt voor Tiago van Atletico, hoe kun je die thuislaten na zo een seizoen..

Hij negeerde ook Manuel Fernandes toen hij anderhalf jaar goed presteerde bij Besiktas, dit seizoen is Fernandes zijn plek kwijtgeraakt mede door blessures dus is het logisch dat hij niet meegaat..

Sterke verdediging met Coentrao, Pepe en Bruno en een goeie middenveld met Moutinho, Veloso en Meireles. Op de bank heb je dan nog toptalent Carvalho. Voorin natuurlijk Ronaldo. Jawel, ik zie dit Portugal ver komen in het toernooi. Land wat ik support samen met NL.

Paulo Bento is helemaal de weg kwijt, niet meer serieus te nemen deze man.

Van de Portugese spelers die niet naar het WK gaan zou je nog een behoorlijk elftal kunnen neerzetten:

Anthony Lopes (olympique Lyon)
Diogo Figueiras (sevilla)
Cédric (sporting)
Miguel Lopes (olympique Lyon)
Antunes (malaga)
Rolando (inter)
José Fonte (southampton)
Daniel Carriço (sevilla)
Manuel Fernandes (besiktas)
André Gomes (benfica)
Danny (zenit St. Petersburg)
Adrien Silva (sporting)
Tiago (atletico Madrid)
André Gomes (benfica)
Paulo Machado (olympiacos)
Quaresma (FC Porto)
Nélson Oliveira (rennes)

19 mei 2014 om 22:23

Hugo Viana?

19 mei 2014 om 23:52

Een speler die speelt bij Al-Ahli en duidelijk niet meer voor zijn carriere kiest maar voor zijn bankrekening heeft niks te zoeken in het Portugese elftal.

Daarnaast al 2 jaar niet opgeroepen.

19 mei 2014 om 22:29

Voor veel spelers is wel wat te zeggen waarom ze er niet bij zijn.

Cedric, Jose Fonte, Rolando en Carrico zijn allemaal spelers die het liefst centraal spelen nou daar zijn genoeg betere opties.

Tiago was een optie geweest maar mist enorm veel wedstrijden dit seizoen.

Nelson, Machado hebben niks te zoeken op dit moment in het Portugese elftal, Danny speelt nooit zo goed als bij zijn club, Miguel Lopes speelt niet eens basis bij Lyon, Anthony is talentvol maar de keuze voor deze keepers is niet raar.

Manuel Fernandes heeft enorm concurrentie op het middenveld, Andre Gomes is talentvol maar laat hem eerst basisspeler worden bij Benfica, Silva heeft ook enorme concurrentie.

Alleen Quaresma had ik van dat lijstje meegenomen en misschien Silva maar rest is verdedigbaar en eigenlijk logisch.

19 mei 2014 om 22:53

Je vergeet Edinho heeft een prima tweede helft gespeeld bij Erciyesspor en jammer dat Bruma nog geblesseerd is.

Oh en over Fernandes, beste man was vaker in verschillende discotheken te vinden dan op het veld. Met als dieptepunt dat hij met een hele groep een bedrag van 50.000 lira heeft besteed in één nacht volgens de kranten......

20 mei 2014 om 10:37

Ik geloof nog steeds niet dat hij Adrien Silva niet heeft meegenomen. Wat een seizoen heeft die man gehad samen met William Carvalho bij Sporting. Tiago heeft t ook goed gedaan dit jaar, en zou perfect in het systeem passen van Paulo Bento ook nog.

Ik zou 'm sowieso meenemen naar het WK. Kan van waarde zijn. Zijn schot met de buitenkant van z'n voet vergeet ik nooit meer

Wie is Éder (SC Braga)? Is dat niet die Grote sterke spits?

19 mei 2014 om 22:16

Ja die donkere jongen, aardige voetballer maar geen topper in mijn ogen.

19 mei 2014 om 22:49

Portugal mist dan ook jammer genoeg een echte spits. Ronaldo telkens in de spits zetten is helaas geen optie.

19 mei 2014 om 23:10

Waarom heeft hij niet eerder/vaker gespeeld voor Portugal? Ik vind hem veel beter dan Almeida of Postiga.

19 mei 2014 om 23:50

Ik denk dat ze bij Braga een beetje lacherig doen over Edinho, maar hij is de reden dat zijn ploeg in de tweede helft helemaal is opgeleefd en voor lijfsbehoud heeft gezorgd. Een echte afmaker, die weet waar hij moet staan. Hugo Almeida is meevoetballend belangrijker voor zijn ploeg, omdat hij ook meer kansen creëert voor zijn team.
Schotprecisie van Edinho is 34 schoten 11 goals= 0,32
Schotprecisie van Hugo Almeida is 77 schoten 13 goals= 0,17.
Manuel Fernandes had in voorgaande jaren zeker bij de selectie gehoord. Dit jaar is hij terecht afwezig, speelt ook niet bij Besiktas.
Als afmaker had hij zeker in de selectie van waarde kunnen zijn.

19 mei 2014 om 23:54

Edinho van Kayseri Erciyesspor bedoel ik.

Vz: zorg ervoor dat je ook reactie via de app kan aanpassen. Is wel zo handig.

Pff hij laat Quaresma thuis, die kan nog heel belangrijk zijn voor ons.
Als ik bondscoach was had ik Ivan ook meegenomen, topspelertje en in potentie kan die makkelijk subtop halen..
Jammer dat Danny er ook niet bij zit.. kan ook heel belangrijk zijn.

FORÇA PORTUGAL

Had Quaresma eerder meegenomen dan Varela, hij heeft dat geniale waarmee hij opeens een wedstrijd kan beslissen.

Maar Bento heeft het vaak niet zo op lastige types dus ik zag het al wel aankomen dat hij Quaresma zou laten vallen, verbaasde me al dat hij hem uberhaupt opriep.

Silva is niet eens echt een verassing omdat hij al heeft mogen debuteren onder Bento, sterk gespeeld bij Braga ook het enige lichtpuntje daar dit seizoen.

Vind persoonlijk zo jammer dat Bruma geblesseerd is en een matig seizoen daarvoor heeft gedraaid want dat had een verassing kunnen worden.

19 mei 2014 om 22:23

Ik vind het ook zeer jammer, Was zeker zo'n jongen die kon invallen en dan ff alle verdedigers zoek ging spelen..

Ik zou Q7 op dit moment zeker meenemen, die man is in wereldvorm en dan zou ik Vierinha thuis laten. Ik ben benieuwd waar Portugal gaat eindigen, ik denk dat ze zich als een vis in het water voelen in Brazilië en zie ze dan ook als outsider.

19 mei 2014 om 22:32

Hij is op dit moment idd in vorm bij Porto, maar kan me best voorstellen dat de coach iemand anders meeneemt. Immers, met Ronaldo en Nani heb je soortgelijke spelers in huis, het is niet zo dat Quaresma echt supertop is op dit moment, hij heeft geniale momenten maar op een WK worden meer dingen gevraagd van een speler. Verder geef ik Italië, Spanje en Portugal van de Europese landen de grootste kans om te stunten op het WK.

19 mei 2014 om 22:51

Nani heeft amper gespeeld dit jaar en Man utd wil hem waarschijnlijk verkopen. Q7 is beter in vorm en is ook beter dan Vierinha en Varela.
Daarnaast kan Spanje niet echt stunten op het aankomende WK aangezien als ze de halve finales niet halen ze gewoon falen in de ogen van de wereld.
Frankrijk en Portugal noem ik outsiders omdat ze voorgaande toernooien en tijdens de kwalificatie geen goede indruk achter lieten.

Jammer, zeer jammer. Had hem graag zien schitteren op het WK, dat kan ie zeker nog opbrengen. Rafa is wel een goeie, erg sierlijke flankspeler die ook als 10 kan (meen ik). Opvallen dat die keeper van Lyon niet mee mag, vond ik tegen Juve erg sterk en staat toch bekend als een potentiële topper.

jammer voor danny maar ik ben blij dat hij wat rust krijgt...
ik vind hem nooit zo goed bij portugal als bij zenit. komt ook vooral omdat ene ronaldo op zijn positie eigenlijk staat

lees ik het goed en neemt bento maar 5 middenvelders mee?

19 mei 2014 om 22:30

Doet die bijna altijd en Rafa kan ook op het middenveld uit de voeten dus dan heb je er 3 en zijn alle posities dubbel bezet.

19 mei 2014 om 22:59

ik houd mn hart vast dan..

Wat een heerlijke selectie! Portugal gaat ook dit jaar weer echt knallen!

Geen Tiago? Geen Danny? Beide hebben een topseizoen gehad, en ik zou deze twee zeker meenemen in de plaats van Amorim en Rafa/varela/vieirinha.

19 mei 2014 om 23:42

Praat toch geen onzin, Tiago heeft de helft van de wedstrijden gemist zelfs meer en Danny ligt met iedereen overhoop bij het Portugese elftal steeds en haalt bij lange na zij niveau niet wat hij bij Zenit haalt.

Q7 heeft natuurlijk door een gebrek aan mentaliteit niet gehaald uit zijn loopbaan wat erin zat, maar op basis van het afgelopen seizoen zou ik hem gewoon meenemen als ik de bondscoach van Portugal was. Portugal is een team dat grotendeels bestaat uit net-niet wereldtop, maar met de individuele klasse van Ronaldo en Quaresma zouden ze een hele gevaarlijke outsider zijn. Verdedigend staat het verder ook gewoon prima bij Portugal dus zouden ze lekker kunnen leunen en op de klasse van deze 2 gokken. Daarnaast zou ik Q7 en CR7 zo graag samen zien spelen, dat zou prachtige taferelen opleveren.

Hopelijk maakt Carvalho wat speelminuten. Speelt altijd geweldig bij Sporting en had hem graag gezien samen met Cedric en Silva op het WK.

dit zijn wel zo de bekende namen van portugal,alleen die rafa silva heb ik nooit van gehoord.
voor ronaldo is het een voordeel dat het toernooi in brazilié is ,hij spreekt ook portugees.

Tsja laatst had ik een hele discussie met een Inter fan die vond dat Rolando in de basis moest starten i.p.v. Bruno Alves....

Jammer dat Quaresma niet meegaat, blijft sinds kleins af aan één van mijn favoriete spelers.

Wat wordt ik moe van al die bondscoaches die alleen maar hun vriendjes meenemen. Ik krijg gewoon tranen in mijn ogen van deze wan selectie. Hoe haal je het in je hoofd om Postiga en Almeida mee te nemen boven Quaresma. Waar is Manuel Fernandes???? Wie is Rafa, wie is Andre Almeida? Met die gasten win je nog niet van Excelsior. Kon ik maar 1 eindtoernooi de selectie maken. Portugal zou dan meteen het WK winnen.

Jammer.. Heeft veel laten zien dit seizoen Qr7. Misschien ligt het aan het korte lontje van hem? Ik weet het niet. Ik zie hem zoals velen anderen liever in Brazil dan Nani.
Met dit team denk ik overigens dat Portugal het wel ver gaat schoppen eerlijk gezegd. Lijkt me mooi
Forca Portugal!

Gelukkig, Portugal laat Quaresma thuis en gaat met 11 man spelen!

Schandalig dit.. Nani wel Q7 niet. Ik weet de redenen maat dit kan echt niet. En wedden dat nani gewoon basis staat?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren