Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach Jonker komt met de schrik vrij: ‘Er zit zoveel potentie in dit team’

Laatste update:

Andries Jonker is dinsdagavond opgelucht dat de Oranje Leeuwinnen zich, dankzij een 1-0 zege op IJsland, direct als groepswinnaar hebben geplaatst voor het WK-vrouwenvoetbal in Australië en Nieuw Zeeland. In de Utrechtse Galgenwaard ging het niet makkelijk, maar in de slotseconde vloog een voorzet van Esmee Brugts alsnog in het IJslandse net.

Jonker zag dat Oranje heel de wedstrijd de betere ploeg was tegen IJsland. Dat beaamde de kersverse bondscoach dan ook na de wedstrijd voor de camera’s van de NOS. “Ik denk niet dat je meer en betere kansen kan creëren dan vanavond. Je moet er op een gegeven moment wel eentje maken, anders wordt het natuurlijk moeilijk. Dit was de grote uitdaging voor mij. Dit team wilde zo graag naar het WK. Er zit zoveel potentie in dit team. Die meiden hebben mij en zichzelf overtuigd met deze wedstrijd. We kunnen het nog, dat is nu wel duidelijk.”

Toch moest Jonker lang wachten op het eerste doelpunt van zijn Leeuwinnen. Pas in de 93ste minuut vloog een voorzet van invaller Brugts toevalligerwijs binnen. “Je kan alle statistieken wel in je voordeel hebben, maar het gaat uiteindelijk om dat scorebord. Met dit late doelpunt zijn we erin geslaagd om te winnen. We weten nu waar we aan toe zijn, dat is heel erg fijn.” Wanneer de bevrijdende treffer niet was gevallen ging Oranje als nummer twee van de poule naar de play-offs, die op 6 en 11 oktober worden afgewerkt. Nu is tegenstander IJsland daartoe veroordeeld.

Ook Miedema was na afloop opgelucht voor de camera’s van de NOS. De spits van Arsenal vindt dat de Leeuwinnen de wedstrijd veel eerder hadden kunnen afmaken. “Normaal win je zo’n wedstrijd met 6-0 als je zulke kansen krijgt. We hebben vier of vijf keer de lat of paal geraakt, dat is toch wel bizar. We zijn helemaal niet bezig geweest met die play-offs. We laten het op de laatste minuten aankomen, maar we wisten dat we genoeg kwaliteit hadden.” Het WK-vrouwenvoetbal zal plaatsvinden tussen 20 juli 2023 en 20 augustus 2023. De Oranje Leeuwinnen weten na de overwinning op IJsland dat ze daar definitief bij zullen zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Helaas iets minder potentie in de coach

Excuses voor de algemene push. Dit was niet de bedoeling!

7 september 2022 om 00:12

Haha kan gebeuren.

7 september 2022 om 07:16

Komt er ook nog excuses voor al die onnodige pushberichten over Ajax?

7 september 2022 om 07:26

Die zijn nooit onnodig 😂

Ik vraag me echt af waarom zo'n Nederlands vrouwen team, met alle respect een podium krijgt. Zowel hier op vz als zelfs op tv(!). Het is meermaals gebleken dat het niveau van de dames niet hoger ligt dat een gemiddeld amateurclub (dan druk ik me nog op zijn zachts gezegd uit), waarom krijgen die dan een podium? Je geeft een podium aan sporters die van hoog kwaliteit zijn en die het verdienen, je schenkt aan een vals zingend persoon toch ook geen aandacht?

7 september 2022 om 00:20

Voor die dames is dit het hoogste niveau. Moet meer op tv komen. Trots op de Leeuwinnen.

7 september 2022 om 00:24

Dus het heeft meer te maken met, vrouwenvoetbal moet ook aandacht krijgen want anders is het vrouwonvriendelijk? Dat zou ik een drogreden vinden, en een beetje zielig...

7 september 2022 om 07:05

Nee het heeft te maken met dat het het Nederlands elftal voor vrouwen is, waarom erger je je er zo aan? Geen behoefte aan de vrouwen op tv? Zapp verder! Geen behoefte aan een artikel over ze? Scroll verder!

7 september 2022 om 08:42

Dan wordt het tijd dat we het dames curling elftal wat meer gaan zien.

7 september 2022 om 00:26

Even een counter vraag, waarom krijgt de 1e divisie hier aandacht. Het niveau is beduidend lager tov van de eredivisie. En al helemaal in vergelijking met een Real Madrid of Manchester City. Toch kon je gewoon Jong AZ - Dordrecht gisteren op ESPN kijken en las je hier een verslag. Niveau was 0.0.

Om maar zelf antwoord te geven: krijgt de aandacht omdat mensen van voetbal houden, een bepaald team supporten en voor vrouwen dit het maximaal haalbare is. Genoeg redenen om hier aandacht aan te geven, net als overigens alle vrouwen sporten. Laatst nog mooi de Nederlandse estafette dames die goud pakte op het EK. Heb je zeker ook niet gekeken? In vergelijking met de mannen was de tijd dramatisch.

7 september 2022 om 00:30

De eerste divisie krijgt aandacht van de regionale zenders, vrouwenvoetbal word live uitgezonden op de nos(!). De eredivisie is voor ons Nederlanders hier, het hoogst niveau van voetbal, erg logisch dat die alle aandacht krijgen.Waren de tijden van de estafette vrouwen sneller van de mannen? Hmm verrassend.

7 september 2022 om 00:40

Eerste Divisie wordt doorgaans gecovered door ESPN.

7 september 2022 om 06:00

Sinds wanneer is ESPN regionaal? Maar je geeft zelf al het antwoord. Het is jou keuze dat je klaarblijkelijk stopt bij de landsgrenzen en dan dus accepteert dat het niveau lager is. Voor vrouwen is dit ook het hoogste niveau haalbare, en dat is de reden dat mensen hier naar kijken. Net als naar andere vrouwensporten.

7 september 2022 om 00:30

@Redondo. Waarschijnlijk omdat de amateurs niet voor Nederland uitkomen.

7 september 2022 om 00:37

Dat dus, het heeft te maken met trots. Ik gun ze alles maar mij interesseert het niet of ze wk of ek worden, itt de mannen waar het qua niveau het hoogst is dus voor mij het meeste eer te behalen valt...

7 september 2022 om 06:27

Voor mij, mij interesseert het niet. Nou dan heb ik nieuws voor je. Je bent niet de enige op deze wereld. Shock….

7 september 2022 om 07:57

In elke sport zijn mannen beter, laten we dan maar helemaal geen vrouwensporten meer uitzenden.

7 september 2022 om 15:58

Eer haal je in alle sporten op wereld niveau. Atleten die hard werken om te presteren op het hoogste niveau.Ik kijk alle sporters zover het mogelijk is die voor Nederland uit komen. Stukje trots op Nederland .

7 september 2022 om 06:26

Oh daar gaaaaaan we weer.

7 september 2022 om 06:40

We geven jou toch ook aandacht?

7 september 2022 om 07:32

Je hebt nog steeds van die droeftoeters die het verschil tussen mannen- en vrouwensport niet snappen. Ja, mannenvoetbal is beter. Mannen schaatsen ook sneller dan vrouwen. Atletiek net zo. Volleybal, basketbal, hockey net zo. Maar dit is wereldtop op hun niveau. Daarom krijgen ze terecht een podium!

7 september 2022 om 07:51

Gelukkig is niet ieder mens gelijk en hebben ze verschillende interesses. Er is blijkbaar meer dan genoeg belangstelling voor het Nederlands vrouwen elftal. Want aan gebrek aan kijkers hebben ze niet. Persoonlijk vind ik het niveau ook niet bijzonder, maar dat is omdat ik ook altijd de vergelijking maak met het mannenvoetbal en dat moet je niet doen. Gelukkig hebben we tegenwoordig 100+ tv zenders dus is het makkelijk schakelen.

7 september 2022 om 07:53

Er keken gisteren zo'n 300.000 mensen naar de CL wedstrijd PSG - Juventus. Er keken zo'n 1 miljoen mensen naar de Nederlandse dames tegen IJsland. Jouw hele betoog kan de prullenbak in. Er zijn veel mensen die die wedstrijden willen zien. Daarom wordt het uitgezonden. Het niveau doet er niet toe.

7 september 2022 om 09:35

Omdat er voldoende mensen in geinteresseerd zijn. Ik kijk gisteren ook, PSG-Juve hoef ik dan niet per se te zien. Er zijn ook veel kinderen en vrouwen die de Leeuwinnen graag zien, niks mis mee toch? Vrouwenvoetbal moet niet vergeleken worden met mannenvoetbal

7 september 2022 om 10:52

Je geeft een podium aan sporters die goed zijn in hun sport. Dat is juist wat hier gebeurt.

7 september 2022 om 11:24

Zucht. Dan kijk toch lekker naar sevilla - man c. Oehhhh spannend hoor...wordt het 0-3, 0-4 of 0-5. Of gelooft Man C het wel en speelt het op halve kracht 0-1. Wauw! Ook maar geen vrouwen tennis, schaatsen , atletiek meer op tv dan? Immers mannen zijn daar beter in. Ophouden met dit soort non reacties. Er zit een knop op je tv....

Vond de hosanna sfeer na de wedstrijd overdreven, zeker bij de NOS. Snap dat de speelsters blij waren, maar na een goede eerste helft zakte het na de rust compleet in elkaar. Jonker moet nu niet gaan doen of hij het wiel heeft uitgevonden. Ben benieuwd of hij binnen een jaar wat meer krediet gaat geven aan jongere meiden. Staat Martens weer meteen in de basis als ze fit is of krijgt Brugts nu eindelijk wat meer krediet? Damaris gaf een prima visitekaartje af op het EK, die mag ook wat meer minuten gaan maken. De verdediging had vandaag niet veel te doen, maar het had ook zomaar 0-1 kunnen worden toen de donkere IJslandse spits zomaar uit de rug van Wilms liep. Die vind ik ook een matige speelster.

Al met al zijn we door, maar er is heel veel werk aan de winkel. Ben benieuwd of Jonker bepaalde veteranen nu gaat passeren. Ik heb een idee van niet, maar laat me verrassen.

7 september 2022 om 10:31

Vooral dat laatste doorselecteren. Maar uiteindelijk speelt hij met dezelfde elf als op het EK en weer zie je wat verandering als de jonge garde erin komt.

Er zit ook wel potentie in dit team. Maar daarvoor moeten wel een paar oude speelsters plaats gaan maken. Spitse heeft hier echt helemaal niks meer te zoeken en vertraagd het spel enorm, en martens moet ook lekker op de bank blijven zodra ze weer fit is.

7 september 2022 om 06:09

Helemaal met je eens. Spitse heeft altijd 4 of 5 balberoeringen en voordat ze de bal doorspeelt. Daardoor zijn de vrije medespeelsters inmiddels al weer gedekt. Laat Dalmaris maar eens een paar wedstrijden op haar positie spelen.

Er zal wel doorgeselecteerd moeten worden. Maar ben bang dat dat nog niet gaat gebeuren. De oude garde voelt zich nog veel te goed en vinden zichzelf beter dan dat ze in werkelijkheid zijn. Ze krijgen behoorlijk praatjes. Maar er staan een aantal prima jonge speelsters klaar! Als die keepster niet geblesseerd was geraakt op het EK dan had deze nieuwe veel betere keepster nooit gespeeld. Verder moet Spitse nu echt worden vervangen. En ook Martens haar krediet is wel bijna op. Maar ben bang dat de dames het zelf willen/mogen bepalen wanneer ze afscheid nemen. En als dit ná het WK is dan word het een kort WK voor het NL elftal ben ik bang.

7 september 2022 om 08:32

Jonker heeft wel aan gegeven deze wedstrijd met de oude garde te spelen en in aanloop naar het WK meer vernieuwing wil toepassen.

7 september 2022 om 10:35

Eerst zien dan geloven. Ik klaag er zelf ook het meest over. Keeper spitse martens er staan vervangers al lang en breed klaar maarja zij werden europees kampioen en hebben wk finale gehaald. Die worden net als tadic en blind niet gewisseld totdat zei dat zelf willen of inzien.

7 september 2022 om 14:29

Keeper is gestopt ?
(Van Veenendaal?)

Vergelijk het eens met het vrouwenteam van Engeland...daar worden in het veld wel logische keuzes gemaakt. Deze logische keuzes miste ik gisteren in het spel. Als je met 2 kopsterke spitsen gaat spelen, zorg dan ook voor aanvoer via de flanken. Maar men bleef voetballen door t midden. Met name van de meer ervaren voetbalsters (lees voetballend in het buitenland) zou ik wel wat meer gogme verwachten.

Overigens wel alle lof voor de manier waarop men bleef pushen, bleef doorgaan met een kansen verhouding van, meen ik, 29:4.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren