Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blunderende Bruno Varela staat voor joker: ‘Ja, natuurlijk kan hij keepen’

Laatste update:

Jong Ajax werd maandagavond vernederd door Jong FC Utrecht. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kreeg in de openingsfase nog de beste kansen, maar kreeg gemakkelijk doelpunten tegen. De huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie ging uiteindelijk met 7-2 onderuit. Bruno Varela blunderde opzichtig onder toeziend oog van de meegereisde hoofdtrainer Erik ten Hag. Ploeggenoot Boy Kemper neemt het op voor de sluitpost en laat weten dat hij wel gelijk goed kan keepen. “Anders ben je geen tweede keeper bij Ajax”, aldus de verdediger.

Door een schorsing van eerste keeper André Onana wordt Varela volgende week onder de lat verwacht bij Ajax in het Europa League-duel met Getafe, de nummer drie van LaLiga. Of Varela wel degelijk kan keepen? “Ja, natuurlijk”, is Kemper fel tegenover FOX Sports. De verdediger komt op voor de 25-jarige doelman, die normaliter niet mag spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Omdat het een duel betrof tussen twee beloftenteams, mocht hij wel in actie komen. “Anders speelt hij niet bij Ajax en is hij geen tweede keeper. En anders keept hij ook niet tegen Getafe”, vervolgt Kemper. “Dit kan gewoon gebeuren en het is niet tekenend voor zijn kwaliteiten, dat hij helemaal niets kan.”

“Ik heb dit nog nooit meegemaakt. We zijn een Jong-team. Dit soort wedstrijden horen er niet tussen te zitten, laat ik dat vooropstellen. Maar je ziet dat we tegen NEC goed spelen en tegen Go Ahead Eagles deden we het fantastisch, en dan zo’n wedstrijd... Dit is niet uit te leggen. Ik kan het in ieder geval niet uitleggen. Ik zou niet weten hoe het komt”, aldus een aangeslagen Kemper. “Alles gaat gewoon fout bij ons. Na de eerste goal liepen we niet meer voor elkaar. We verloren de duels en de restverdediging was er niet meer. Dan gaat het hard. Het leek wel alsof we het opgaven met zijn allen, dat mag natuurlijk nooit gebeuren.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nieuwe Lamprou situatie, Ajax heeft een groot probleem.

10 februari 2020 om 23:23

Zolang Onana fit is niet natuurlijk, maar zou alvast een scout laten zoeken naar een keeper. Kans is groot dat Onana vertrekt na dit seizoen en dan wil je Varela echt niet als eerste keeper.

11 februari 2020 om 07:25

Met lamprou hadden ze maar een klein probleem. Was gewoon een goede keeper zonder ritme.

11 februari 2020 om 07:29

Heb je Onana toentertijd wel eens zien keepen bij Jong Ajax? Dat was ook elke maand wel raak met een blunder of iig niet goed eruitziend.
Enige verschil is dat Onana dat deed met wel veel vertrouwen in zichzelf. Falen met zelfvertrouwen. Maargoed. Jong Ajax is Ajax niet dus komt denk ik wel goed.

Bij Hoeveel doelpunten was Varela echt betrokken dat hij er zwak uitzag?nu vind ik Varela ook geen topkeeper maar wellicht had hij een offday.

10 februari 2020 om 23:38

Ik vind persoonlijk dat hij 2 grove fouten maakte en er bij 3 andere goals er niet goed uitzag. Met 2 grove fouten bedoel ik echt blunders, blunders die YouTube-compilaties gaan halen.

Varela moet gewoon even wennen aan het Ajax systeem. dat is heel anders ballen tegen houden dan bij zijn vorige clubs

10 februari 2020 om 23:39

Dat klopt hij moet opeens leren ballen tegenhouden. In Rotterdam en Eindhoven zag hij op tv dat het er daar anders aan toegaat.

11 februari 2020 om 07:30

Je hebt het nou over de 6-2 ofzo?
Of bedoelde dat het onoverwinnelijk Ajax nooit hoeft te verdedigen maar toch maar 1 prijs heeft gepakt de afgelopen 5 jaar?

11 februari 2020 om 07:54

3 prijzen in het afgelopen jaar. En ik reageerde met een grap op zijn grap.

11 februari 2020 om 08:15

Hahaha een kinderhand is snel gevuld.

11 februari 2020 om 13:00

haha als feyenoorder kan je dat eigenlijk gewoon niet zeggen.. 4 keer eredivisie in 45 jaar..Jullie doen niet eens mee.

11 februari 2020 om 01:18

Hahaha ja want speelt voetbal gewoon op een heel andere manier dan de rest van de wereld. Met positie spel enzo. En dat is zooooo moeilijjk!!!

11 februari 2020 om 08:13

Hij mist gewoon de kwaliteit. Een beetje zoals jouw reacties!

11 februari 2020 om 08:38

Wat dacht je ervan dat hij even moet wennen om weer in de basis te staan. Deze jongen speelt bijna geen wedstrijden.

11 februari 2020 om 09:50

Hij was derde keeper bij Benfica dus ook in Portugal was het geen hoogvlieger. Misschien moeten de verwachtingen gewoon naar beneden en is hij gewoon erg matig. Het is voor Ajax te hopen dat Onana niet langdurig uitgeschakeld raakt door een blessure want dan heeft Ajax echt een probleem met deze grabbelkoning als back-up.

11 februari 2020 om 10:08

Bij een lange blessure heb je nog de jonge keepers. Die spelen in de KKD omdat ze wekelijks moeten spelen voor hun ontwikkeling.

11 februari 2020 om 09:42

Zoals Ten Hag al zei bij Rondo: "Bij Ajax spelen is ontzettend moeilijk". Bij Ajax spelen ze namelijk revolutionair voetbal. Geen enkele club kan dat. Spelers gaan ook liever niet naar Ajax omdat ze het niet aandurven. Wat doen ze daar bijzondere dingen zeg! Wauw!

11 februari 2020 om 09:55

Briljant inderdaad, net of er bij Ajax een heel anders sport bedreven wordt. Bij Ajax is de bal niet rond en doel vele malen groter en spelen ze niet 11 tegen 11.varela is gewoon een grabbelaar die Ajax zo snel mogelijk moet lozen. Varela kan Ajax nog prijzen kosten mocht Onana voor langere tijd geblesseerd raken...

11 februari 2020 om 13:33

Maar als je de reacties hier ziet, bijvoorbeeld op het artikel waarin Van der Gijp de spot drijft met dat soort opmerkingen, dan lijkt iedereen het zomaar als zoete koek te slikken. Toch wel knap hoe Ajax dat framet zonder dat de aanhang er ook maar een kritische kanttekening bij plaatst.

Ondanks dat dit echt een beschamend optreden was, denk ik toch dat Hij moet spelen tegen Getafe. Als je hem die wedstrijd nu ontzegt (lijkt me dat zijn basisplaats al sinds Onana’s schuld bekend is), breek je hem. Hij heeft nog geen serieuze wedstrijd mogen spelen. Laat hem zich maar bewijzen en revancheren.

11 februari 2020 om 01:21

Breek hem maar lekker en laat hem lekker terug gaan naar portugal. Als je met hem begint sta je voor het start signaal met 1-0 achter want en de tegenstander weet van de blunders en gaat hem vaak onder vuur nemen en de verdedigers van ajax hebben onbewust minder vertrouwen in hem.

Werk voor de scouts! Slechte generale repetitie. Tegen "Jong Utrecht"!!!

11 februari 2020 om 06:54

Klopt, tegen Groningen was het daarentegen heel behoorlijk. Twee keer pech dat de bal via een carambool erin vliegt en houdt een 100% kans nog tegen. Heel jong Ajax was gewoon slecht nog voor de tegengoal. Slecht afwerken, nauwelijks diepgang, veel te groot veld en een middenveld dat zwom.

Hij kan dus gewoon niet keepen. Tegen FC Groningen zag ie er ook al niet lekker uit en tegen Jong Utrecht was het lachwekkend slecht. Als je kansen krijgt moet je ze grijpen en niet volledig door het ijs zakken. Gewoon meteen op het vliegtuig terug naar Portugal zetten. Als dit het niveau na een jaar trainen in Amsterdam is, laat dan maar zitten.

Tja wat verwacht je dan van de derde keeper van Benfica die het merendeel van z'n wedstrijden in Benfica b heeft gespeeld. dat kan nooit een topper zijn..

Was Varela niet die keeper die destijds naar Turkije wilde maar daar niet door de fysieke keuring heen kwam. Maar Ajax het prima vond?

Je kan een keer een mindere wedstrijd hebben, maar zo slecht als dit heb ik in de 23 jaar dat ik voetbal kijk nog niet gezien. Zelfs de ballen die hij stopte verwerkte hij niet goed. Meevoetballen kan deze man al helemaal niet. Zijn balbehandeling is alsof hij voor de eerste keer tegen een bal trapt. Uitkomen is ook drama, één brok onzekerheid en twijfel. Dat moet je niet hebben. Tegen Getafe zou ik gewoon de meest zelfverzekerde en best meevoetballende keeper opstellen. Geen idee of dat Kotarski of Scherpen is, maar Varela is het in ieder geval niet!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren