Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blind heeft zijn eerste basisplaats bij Bayern te pakken; ook Gravenberch start

Laatste update:

De opstelling van Bayern München voor het Bundesliga-duel met Borussia Mönchengladbach is bekend. Daley Blind staat zaterdagmiddag voor de eerste keer in de basis bij Bayern München. Ryan Gravenberch maakt eveneens zijn basisdebuut in de Bundesliga. Matthijs de Ligt moet daarentegen genoegen nemen met een plek op de bank. Het duel begint om 15.30 uur en staat onder leiding van Tobias Welz.

Yann Sommer begint bij Bayern in de basis. De goalie maakte in de winter de overstap van Gladbach naar der Rekordmeister en wist eerder dit seizoen nog te imponeren tegen zijn huidige werkgever door negentien reddingen te verrichten: een Bundesliga-record. Blind vormt de Beierse defensie met Dayot Upamecano, Benjamin Pavard en Alphonso Davies. Op het middenveld kiest trainer Julian Nagelsmann voor Ryan Gravenberch, Leon Goretzka en Joshua Kimmich, terwijl Serge Gnabry, Eric Maxim Choupo-Moting en Thomas Müller de voorhoede vormen.

Sinds het seizoen 2011/12 wist Gladbach liefst negen keer te winnen van Bayern. Ter vergelijking: geen enkele andere club heeft sinds dat seizoen meer dan vijf overwinningen op de Beierse grootmacht geboekt. Gladbach is bovendien de laatste vijf wedstrijden tegen Bayern ongeslagen. In oktober 2021 wonnen die Fohlen in de achtste finale van de DFB-Pokal met liefst 5-0. Marcus Thuram was invaller in die wedstrijd en had de laatste tijd last van een kuitkwetsuur, maar is genoeg bevonden om tegen Bayern op de bank plaats te nemen. De Fransman is met tien doelpunten topscorer van zijn ploeg in de Bundesliga.

Bij Bayern is De Ligt de enige Nederlander die regelmatig aan de aftrap verschijnt. De centrumverdediger lijkt zich steeds meer thuis te voelen in Duitsland en maakte dinsdag een goede indruk in het met 0-1 gewonnen duel met Paris Saint-Germain in de Champions League. Noussair Mazraoui is langzaam op de weg terug. De Marokkaans international kreeg na een corona-infectie te maken met een lichte ontsteking aan zijn hartzakje. Bayern bracht donderdag het goede nieuws naar buiten dat hij die dag voor het eerst weer met de bal kon trainen. Woensdag sluit de voormalig Ajacied aan bij de groepstraining. Sadio Mané voegt zich zondag al bij zijn teamgenoten. De Senegalees is hersteld van een zware kuitbeenblessure.

Opstelling Borussia Mönchengladbach: Omlin; Lainer, Itakura, Elvedi, Bensebaini; Kramer, Kone; Wolf, Hofmann, Stindl; Plea

Opstelling Bayern München: Sommer; Pavard, Upamecano, Blind; Gnabry, Kimmich, Goretzka, Gravenberch, Davies, Müller, Choupo-Moting

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blind en Gravenberch starten in misschien wel het belangrijkste wedstrijd van het seizoen

18 februari 2023 om 14:56

Mensen snappen niet dat BMG de angstgegner van Bayern is, maar goed. Niet voor niets de enige met een positieve balanz tegen FC Bayern.

18 februari 2023 om 15:02

O zeker wist ik dit wel. Daarom ook een toto op 1 of x, tegen een quotering van 3,00 euro, zeker nu ik weet dat deze 2 zonder wedstrijdritme starten.

18 februari 2023 om 15:39

Jij kan fluiten naar je centen. Zelfs met B team wint bayern dit makkelijk.

18 februari 2023 om 15:39

Nevermind, rood bayern. Goede bet gast haha

18 februari 2023 om 17:52

Thanks voor de tip. Had hierdoor ingezet!

Nagelsmann roteert wel heel extreem. Iets wat mij enkel nog enerveert. Moest Bayern niet winnen vandaag, wordt de arrogantie van deze coach een keer afgestraft.

18 februari 2023 om 14:52

Er is geen midweekmatch volgende week. Dus nap het eerlijk gezegd niet. Ik noem dit eerder experimenteren ipv roteren. Hij jaagt sommige aanhangers van Bayern München nu serieus op de zenuwen. Tegen PSG ahd hij veel geluk gehad toen Mbappé erin kwam en weigerde zijn defensief systeem aan te passen. Zelfs zijn commentaar over andere clubs en andere spelers zijn heel storend. Op vrijdag haalde hij uit naar Mbappé tijdens de persconferentie.

18 februari 2023 om 14:58

Japie, deze man haat Nagelsmann niets wat Nagelsmann doet is goed. Niet serieus nemen aub.

18 februari 2023 om 15:09

Waarom zou ik provoceren? Het zou me zelfs niet verwonderen dat hij niet meer goed ligt bij een groot deel van de selectie. Ik heb gewoon liever dat hij een keer zwijgt over anderen en de problemen binnen de eigen selectie aanpakt. In geval van niet-winst geeft hij al makkelijk kritiek aan bepaalde spelers. Ik snak gewoon naar een betere coach zodat Bayern weer beter presteert en zodat ik weer kan genieten van de spelvreugde.

18 februari 2023 om 15:18

ok maar het is de opstelling die mij nu extreem verrast. Deze keer verrast hij met een gloednieuwe opstelling tegen de Angstgegner.
Zelfs de Ligt moet banken terwijl Upamecano wat last heeft aan zijn teen.

18 februari 2023 om 17:28

Ojee, we hebben weer een copycat 😂




Duidelijk ...... een aantal spelers worden gespaard voor de komende cl wedstrijd tegen PSG. Kampioenschap minder belangrijk. Spelen toch weer CL volgend jaar. Dan dus Blind en Gravenberg. Kan maar duidelijk zijn. Als verliezen niet dodelijk is, mogen ze een keertje meedoen. Zo komt Daley toch aan zijjn speeltijd. Verder zie hen beiden niet als Bayern materiaal, wordt dan al snel denigrerend als anderen dat wel zien.



18 februari 2023 om 14:50

Haha, hoe denigrerend wil je het brengen zeg. Ik denk dat Bayern net zo graag kampioen wil worden en dat gaat anders dan andere jaren niet zonder slag of stoot dit seizoen. Dus ik denk dat ze ook gewoon vertrouwen hebben in de basiself van vandaag.

18 februari 2023 om 14:55



Heb de naam van Blind aangepast van scholletje junior naar daley. Oude irritatie hoe hij er bij liep de laatste maanden. Maar Nagelsmann is niet gek. Beiden geen Bayern kwaliteit i.m.o. Maar de tijd zal het uitwijzen.

18 februari 2023 om 15:20

@myvision

Ik denk dat blind duidelijk op
Het 2 e plan zit met de wedstrijd van as woensdag voor de deur, kampioen zijn ze al 10 jaar lang en de CL halen ze dit jaar ook wel, dus ik denk dat ze liever verder willen komen dit jaar in de CL vandaar dat ze een paar belangrijke spelers sparen vandaag,

18 februari 2023 om 17:21

wedstrijd gezien. # tegendoelpunten .... 3 x daley. Respect voor.

Bayern wil blijkbaar niet de 0 houden tegen een sterk BMG. Apart dat blind uitgerekend deze wedstrijd start.

Ben benieuwd. Gladbach kennende spelen ze vandaag weer fantastisch en wordt er gewonnen en volgende week met 3-0 op de bek gaan in Mainz!

Lol Gladbach is de angstgegner van Bayern dus dit wordt weer een traditionele overwinning voor Gladbach.

18 februari 2023 om 15:09

Verleden?

18 februari 2023 om 15:11

Misschien het artikel lezen. Geen club heeft de laatste jaren vaker van Bayern gewonnen dan BMG.

18 februari 2023 om 16:27

Wanneer is het begrip angstgegner dan van toepassing?😂

18 februari 2023 om 17:05

Deze vraag doet gewoon pijn aan m’n hoofd. Als je doorgaans 75% (ik roep maar iets als voorbeeld) van je wedstrijden wint en een negatieve balans hebt tegen een bepaalde club, tuurlijk is het dan een angstgegner

18 februari 2023 om 15:12

Gladbach zit zelf wel in een matige reeks op dit moment. Maar tegen de nr1 kunnen dit soort teams duidelijk meer brengen dan tegen een middenmotor.

18 februari 2023 om 15:19

Gladbach is een Angstgegner in het Borussia-Park. In de thuismatchen is het een ander verhaal

En prompt verliest Bayern! Ik heb t altijd al gezegd, en zal t altijd blijven zeggen als voorzitter van de ANTI-BLIND club.. Die halve zool kan niet voetballen, heeft ie nooit gekund & zal die ook nooit kunnen. Nou moet worden gezegd, de nederlaag tegen Gladbach lag niet aan Blind maar aan de rode kaart, maar toch.. als anti-Blind lid grijp ik elke mogelijkheid aan om hem te dissen! Dus bij deze....Ps: zonder papa was Daley van zijn lang zal ze leven geen profvoetballer geweest!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren