Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Blijkbaar was De Boer na zijn mislukte avontuur niet meer zo gewild’

Laatste update:

Frank de Boer stond in zijn tijd als trainer van Ajax in de belangstelling van Liverpool en Tottenham Hotspur. Hij bedankte destijds vriendelijk voor de twee Engelse topclubs. Na zijn periode bij Ajax hield De Boer het niet langer dan drie maanden vol bij Internazionale. Aanbiedingen van grote clubs bleven daarna achterwege, waarna De Boer maandag werd aangesteld bij Crystal Palace.

“Twee jaar geleden had toch niemand dit gedacht? Crystal Palace, de vijfde club van Londen. Blijkbaar was hij na zijn mislukte avontuur bij Inter niet meer zo gewild", zegt Willem Vissers, journalist van de Volkskrant, bij Sportforum op NPO Radio 1. "Maar dat is de realiteit van het Nederlandse voetbal", vult Voetbal International-verslaggever Martijn Krabbendam aan. "Ronald Koeman deed het uitstekend bij Feyenoord en kwam bij Southampton terecht. Het is niet gezegd dat als je goed presteert in de Eredivisie de clubs voor je in de rij staan. Het is al moeilijk genoeg om in de Premier League te komen.”

De Boer liet weten dat hij Crystal Palace dominant en aanvallend voetbal wil gaan laten spelen. Toch moet de coach niet te veel gaan veranderen aan de speelstijl van zijn nieuwe werkgever, denkt Krabbendam. “De fout die De Boer bij Inter maakte, is dat hij die Italianen ging uitleggen hoe voetbal werkt. Bij Palace spelen ze al 150 jaar hetzelfde voetbal. Het is niet gezegd dat je het zo moet houden, maar hij moet niet ineens het roer helemaal omgooien."

Frank de Boer gaat slagen bij Crystal Palace

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoezo dat is de realiteit van het Nederlandse voetbal? Dat is de realiteit van het voetbal, als je goed presteert wil iedereen je hebben en als je slecht presteert wil niemand je hebben.
Bovendien zijn Spurs en Liverpool nu niet op zoek naar een trainer.

27 juni 2017 om 09:36

Ja wel grappig inderdaad dat ze eerst benoemen dat de Boer een aantal jaar geleden nog naar Tottenham of Liverpool kon en daarna is het ineens zo dat de realiteit van Nl'se voetbal is dat je bij een club als Cp terecht komt, ook al heb je goed gepresteerd in top van Eredivisie. De Boer zijn laatste jaren bij Ajax en zn halfjaar bij Inter zijn natuurlijk zo matig geweest dat de grotere clubs hem eerst weer wat willen zien bewijzen, dat heeft niet iets te maken met de realiteit van Nlse voetbal.

27 juni 2017 om 10:02

mwoah, toch wel kern van waarheid hoor. een rafa benitez, roberto mancinis presteren ook matig. maar somehow staan nog steeds relatief grotere ploegen dan CP nog in de rij voor hun.

27 juni 2017 om 10:11

Die hebben dan ook al een naam voor zichzelf gecreeerd in de voetbalwereld als trainers.
Mancini en Benitez zijn gerespecteerde namen, die hebben bij elke ploeg dat ze zaten wel prijzen gewonnen. de Boer staat aan het begin van zn carriere als trainer, tuurlijk zal er voor Benitez enz meer vraag zijn, omdat die nou eenmaal een grotere CV hebben en daardoor meer zekerheid kunnen bieden, is schijnzekerheid maar toch.

27 juni 2017 om 10:46

ben ik eens, maar toch denk ik dat dat fdb's nationaliteit en wat de boer represent(nederlandse voetbal) ook een rol speelt. vandaar zei ik ook dat er een kern van waarheid in zit. ik zeg ook nergens dat t de hoofdreden is.

27 juni 2017 om 11:22

Bosz represent toch precies hetzelfde en verhuisd na 1 seizoen aardig goed presteren (zonder prijzen) direct naar de Europese top.

27 juni 2017 om 11:31

ja, natuurlijk bedoel ik dat t parallel gaat met hun meest recente prestaties. en daarbij denk ik dat mensen ook hebben gezien hoe bosz zijn elftal liet spelen, vooral in europa en hoe de boer dat deed zowel bij ajax als bij inter.

27 juni 2017 om 10:11

Nja hoezo niet gewild? Koeman deed t redelijk tot goed met het materiaal bij feyenoord en ging toen naar southampton wat ook geen grootmacht is. Voor een topub moet je gewoon groot en goed cv hebben en fdb heeft allebei niet.

27 juni 2017 om 10:33

Wat een slecht verhaal. Een aantal jaar daarvoor, namelijk na het seizoen 2006/2007 ging Koeman van PSV naar Valencia, wat ook een topclub was. Die trein kon hij niet voorbij laten gaan. Als je het goed doet dan wel meerdere malen kampioen wordt in Nederland kijken topclubs juist wel.

De Boer was assistent van het Nederlands elftal dat de finale haalde. Sterker nog, ik denk dat De Boer vrij veel invloed daarop heeft gehad. 4 keer kampioen worden en alle zes seizoenen meedoen met Ajax betekent dat zijn CV wel aardig is hoor, op zijn leeftijd.

27 juni 2017 om 10:58

Zeker mooi maar het is net als een talent dat een goed seizoen heeft gedraaid, je weet nog steeds niet wat je het seizoen daarna kan verwachten.

27 juni 2017 om 11:21

Sowieso een kulverhaal. Bosz is na net aardig goed seizoen (geen prijzen) linea recta naar een Europese topclub in de vorm van Dortmund verhuisd.

27 juni 2017 om 11:29

Ik denk eerder dat jouw verhaal ook niet bepaald goed is.

Koeman ging in 2014 naar Southampton. 2006 is dan niet 'een aantal jaar er voor' maar gewoon vele jaren eerder. Het voetbal is in die seizoenen uiteraard weer flink veranderd.

Daarbij ging Koeman inderdaad van PSV naar Valencia. Hij had daarvoor echter af bij Benfica gezeten waar hij de poulefase van de CL wist to overleven tegen United, Villareal en Lille. Vervolgens schakelde hij Liverpool nog uit voordat Barcelona het eindstation was in de kwartfinale. Daarmee maakte hij in Europa aardig wat indruk.

Vervolgens was hij het seizoen er na na 4 wedstrijden in de CL al zeker van overwintering. Vervolgens schakelde hij met PSV Arsenal uit, waarna Liverpool in de kwartfinale te sterk was. Wederom een verdienstelijke run in de Champions League onder Koeman dus.

Europees gezien had Koeman dus al aardig wat naam gemaakt voordat Valencia op de stoep stond. Niet vergelijkbaar met De Boer, die wel 4x kampioen werd maar dat wel deed met de club met de grootste begroting van de competitie. Europees gezien heeft hij behoudens een incidentele overwinning weinig indruk gemaakt en in totaliteit ondermaats gepresteerd.

Om direct naar een echt grote club te kunnen gaan moet je klaarblijkelijk opvallen door ook Europees goede prestaties neer te zetten. Dat tonen Bosz en dus Koeman in een eerder stadium wel aan.

27 juni 2017 om 11:44

@sammerens: goede aanvulling.

Mijn punt is dat het voetbal erg wispelturig is. Ondanks die goede prestaties die jij terecht noemt, is Koeman niet direct bij Liverpool, Manchester United of dergelijke clubs terechtgekomen. En ik denk eerder dat dit komt doordat zijn prestaties sinds AZ wel aardig waren, maar geen prijzen opleverden.

Dat je Europees je zelf laat zien helpt zeker inderdaad. Maar in tijde van Ajax kon De Boer niet voor niks naar Liverpool en Tottenham.

27 juni 2017 om 12:37

Daar doe je Valencia dan toch wat te kort mee. Die zijn momenteel wat teruggevallen, maar in het eerste decennium van deze eeuw was Valencia gewoon een behoorlijke grootmacht.

Vergeet niet dat ze in 2000 en 2001 in de finale van de CL stonden en in 2004 de Uefa cup en Super Cup nog wonnen. In het seizoen voordat Koeman kwam stonden ze ook nog in de kwartfinale CL doordat ze Inter na de groepsfase uitschakelden.

Valencia was in die jaren echt niet minder dan het huidige Liverpool of United.

27 juni 2017 om 13:45

Dat zeg ik toch in mijn eerdere post @sammerens?:
"een aantal jaar daarvoor, namelijk na het seizoen 2006/2007 ging Koeman van PSV naar Valencia, wat ook een topclub was."

Juist zijn mindere prestaties bíj Valencia zorgden ervoor dat hij na zijn ontslag een soort van teruggeworpen werd naar AZ.

Ik denk dat er voor Frank net onder de top van Nederland ook altijd wel plek is, stel dat het huwelijk met CP tegenvalt.

Bij peptalk hoorde ik gisteren dat De Boer toch 8 aanbiedingen heeft gehad. Zegt natuurlijk niets over het niveau van die clubs, maar hij had zeker keuzes.

27 juni 2017 om 09:51

Klopt 8 aanbiedingen sinds dat ie is ontslagen bij Inter, dus daar is al wat tijd over heen gegaan. Ik denk niet dat dit topploegen waren, omdat die gewoon niet direct bij een trainer uitkomen die alleen iets in de eredivisie heeft gepresteerd. Koeman is zich ook aan het opwerken door het goed te doen bij mindere BPL clubs. Steeds een treetje hoger.
Dit is een goed begin voor De Boer en nu moet hij laten zien wat hij kan. Als hij goed presteert met Crystal Palace, zal hij een volgend treetje kunnen maken.

Ik denk dat de Boer best wel een leuke ploeg heeft gekregen stiekem. Met spelers als: benteke, fitte remy, zaha cabaye , sakho(of is die geleend?), van aanholt met mandanda in goal heb je echt wel een goede basis om op voort te bouwen. Ben benieuwd

27 juni 2017 om 09:56

Benteke is ook niet je van het. Remy mag terug naar Chelsea, Sakho is ook geleend, en Mandanda wou ook weer weg. Dus dat valt nog wel mee met z'n team hoor.

27 juni 2017 om 10:22

Benteke is voor alle teams behoudens de top 6 in Engeland een topspits en een garantie voor doelpunten.

Ik denk dat De Boer vooral een club wilde met misschien iets minder verwachtingen, waar hij echt de grote man zou zijn en ook zaken als transfers mocht bepalen. Ook geld zal uiteraard een grote rol hebben gespeeld, Crystal Palace is misschien een kleinere club qua naam maar door de aanwezigheid in de Premier League heeft de club enorm veel geld te besteden en kan ook hoge salarissen uitdelen. Dat werkt natuurlijk enorm aanlokkelijk.

Ik hoop voor De Boer dat hij er een succes van weet te maken, zowel voor hemzelf als voor het Nederlandse voetbal. Altijd prima lijkt me als een Nederlandse trainer in het buitenland goed presteert.

27 juni 2017 om 10:03

Dan wens ik hem veel geluk, want Steve Parish is niet echt een "hands off" persoon - ben benieuwd hoe dat gaat met Frank!

Zo betrekkelijk is de voetbalwereld !!

Na al die kampioenschappen bij Ajax was hij de gevierde koning. Maar in Amsterdam werd het spel steeds saaier en voorspelbaarder, zodat er al wat tegengas kwam. In Milaan al vrij snel geflopt.

Dus nu is het aan De Boer om bij Crystal Palace te presteren. Want als dit avontuur mislukt, dan kan hij helemaal achteraan de rij der trainers aansluiten...

27 juni 2017 om 10:38

En ook dat laatste is natuurlijk weer betrekkelijk. De Boer komt, stel dat het slecht verloopt, binnen no time bij iedere Nederlandse club aan de bak. Laten we de top 3 buiten beschouwing laten (hoewel bij een ontslag/verlaten daar ook De Boer direct bovenaan zou staan) en je krijgt een zelfde situatie als Koeman die ook gewoon bij AZ weer aan de slag ging. Zelfde geld voor de gehele Belgische competitie.

27 juni 2017 om 13:06

Ik denk niet dat ajax terug zal keren naar frank als keizer niet bevalt hoor... in ieder geval niet als er ook maar een beetje intelligentie in de directie zit.

*correctie* achtste club van Londen. Maar ze spelen in de Premier League he dat is het belangrijkste..

Toch blijft het vreemd dat de Boer nu een goed gevoel heeft bij, met alle respect Crystal Palace, en dat hij een paar jaar geleden de topploegen Liverpool en Tottenham afwees. Was het toen misschien faalangst en is dat na het echec bij Inter van hem afgevallen. Gun hem het allerbeste en hoop dat hij CP aan de praat krijgt.

27 juni 2017 om 10:47

Faalangst? Toen was De Boer zelf bezet en bezig met een doel: Ajax. De Boer is een trouwe baas geweest en nu hij zelf vrij is krijgt hij een aanbieding van een PL ploeg, waar hij prima mee kan gaan verrassen.

Ik ben eigenlijk totaal met Visser eens. Frank komt wel eens over alsof hij wel ff weet hoe het spelletje in elkaar zit.... bij sommige clubs moet je niet zo binnen komen. Al helemaal niet in Italie. Als ik er overna denk; alle zwakke punten, voeren juist de boven toon in italie; vedettes in italie hebben streepje voor. Het is algemeen bekend dat frank daar moeite mee heeft, in italie krijg je weinig tijd,dus moet je meteen presteren,ook een zwakke punt van Frank, en wat Visser nu zegt. Als je dit op n rij zet is het eigenlijk heel logisch dat Frank daar heeft gefaald..

Crystal palace is in dat opzichte de juiste plek. Geen vedettes (misschien alleen Benteke en die middenvelder),sws genoeg tijd gok, ect ect

27 juni 2017 om 11:12

Sorry hoor maar wie heeft er na Mou geen moeite bij Inter gehad?? Wie heeft het als trainer in Italie niet moeilijk? Met al die maffe eigenaren en voorzitters.

27 juni 2017 om 11:36

11 trainers sinds het laatste kampioenschap en behalve nog een 2e plek in 2011 slechts 1 keer top 4 geëindigd. Dan is het makkelijk om de zwakke punten van De Boer als reden aan te wijzen van het functioneren, maar Inter is gewoon een trainerskerkhof geworden met geen enkele langetermijnvisie. Spelers die zich onterecht als vedettes gedragen en denken (!) een streepje voor te hebben, zorgen ook niet voor een stabiele basis om weer terug naar de top te gaan.

Leuk dat men gelijk prestaties zou willen in Italië (iedereen ziet liever gelijk prestaties), maar juist die visie zal er voor zorgen dat het nog wel even gaat duren, voordat Inter terug is bij de top. Als je al zoveel jaren ruk presteert, zou je juist terughoudend moeten zijn met het eisen van prestaties, want dat werkt alleen maar tegen je.

27 juni 2017 om 13:06

@lfc

Zit zeker wat in wat je zegt.
Wel is het zo dat onder de boer de slechte seizoenstart sinds ergens uit de jaren 70 werd neergezet.
Ook was het spel vreselijk slecht en veel onenigheid binnen t team, dit kwam door rare fratsen zoals kondogbia in de 25 ste minuut wisselen na een foute pass.
Dat zijn gewoon oerdomme beslissingen, als je bij elke fout van een speler meteen zou moeten wisselen, ben je na een paar minuten door je wissels heen.
Dat is een verkeerde manier van macht proberen uit te stralen waardoor jou team echt niet voor je door t vuur zou willen gaan.

Mensen zijn hier altijd de boer aan t verdedigen omdat ie Nederlander is denk ik, maar een feit is dat ie t gewoon ronduit slecht gedaan heeft bij inter, met een selectie die zeker top 4 moet halen.

27 juni 2017 om 13:15

Ja, dat is frank zijn voornaamste probleem. Hij heeft moeite om om te gaan met spelers met een eigen mening. Ook denkt hij dat er maar 1 manier is om de top te behalen en dat is door als trainer de harde hand te gebruiken. Hij moet nog heel veel leren wat betreft people management. Ben alleen bang dat hij dat nooit zal leren...

27 juni 2017 om 13:33

De Boer is er ook zelf debet aan, maar probeer het wel in perspectief te plaatsen dat Inter voor geen enkele trainer een werkbare omgeving creëert. Hij heeft zeker meerdere foute beslissingen genomen in zijn tijd bij Inter.

27 juni 2017 om 13:49

Absoluut waar, dat is ook het deel dat ik met je eens ben Haha.
Maar na een wedstrijd of 12 op plek 14 staan is natuurlijk wel heel treurig en slechter dan al zijn voorgangers na Mourinho

27 juni 2017 om 13:12

Toch denk ik dat het probleem eerder bij inter lag. Je weet wat je in huis haalt met de boer. Als jij dan totaal geen materiaal daarvoor hebt/haalt en hem geen tijd geeft... daarbij ben ik sowieso van mening dat je een trainer moet kiezen op basis van zijn visie. Dan slaat het nergens op om te zeggen dat hij moet afstappen van die visie... maar aan de andere kant had de boer die kunnen/moeten weten toen hij tekende.

27 juni 2017 om 13:50

Toch ligt dan t probleem bij beide partijen, beide net zoveel.
De boer wist ook waar hij naartoe ging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren