Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blessuregeval bij Oranje: Pierre van Hooijdonk weet wat er gebeurd is

Laatste update:

De galavoorstelling van Oranje in de eerste helft tegen Griekenland heeft ondanks de 3-0 voorsprong bij rust een domper opgeleverd. Nathan Aké is in de kleedkamer achtergebleven en is door Ronald Koeman vervangen door Stefan de Vrij. Dat betekent dat Matthijs de Ligt opnieuw wordt gepasseerd.

Pierre van Hooijdonk weet op welk moment Aké geblesseerd raakte. "Hij greep naar zijn hamstring bij het moment dat hij een gele kaart kreeg", aldus de analist van de NOS. Aké wilde twee minuten voor rust bij de achterlijn de bal afschermen voor Georgios Masouras, die druk zette. De verdediger van Manchester City gleed daarbij ongelukkig weg en raakte daardoor de bal licht met de hand. In zijn val kon Aké de bal nog net wegtrappen, maar de Engelse scheidsrechter Michael Oliver gaf hem geel. "Ik denk dat het daar gebeurd is. Je zag hem naar zijn hamstring pakken", weet Van Hooijdonk.

Oranje walste in de eerste 45 minuten over Griekenland heen. Een hoekschop in de zeventiende minuut van Daley Blind werd met het hoofd teruggelegd door Denzel Dumfries. Uit de drop-kick knalde Marten de Roon binnen: 1-0. Oranje bleef makkelijk door combineren en speelde zich na ruim een half uur naar de volgende treffer. Een voorzet van Dumfries werd bij de tweede paal feilloos afgemaakt door Cody Gakpo. De aanvaller controleerde de bal op de borst en volleerde in de korte hoek binnen: 2-0. Het werd zes minuten voor rust nog mooier voor Oranje. Gakpo gaf na een indrukwekkende dribbel een steekbal op Dumfries, die Wout Weghorst uit zijn voorzet diagonaal zag binnenkoppen: 3-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze begrijp ik dan weer niet, want je hebt nu weer twee apathische verdedigers naast elkaar staan. Maar De Ligt speelt niet bij z'n club, dus dan is dat waarschijnlijk de oorzaak. Snel weg bij Tuchel.

7 september 2023 om 22:04

Ook na Tuchel gaat De Ligt niet spelen als je concurrent beter is dan jij. Overigens heeft De Vrij zeker geen mindere trap dan De Ligt, dus in meerdere opzichten logisch deze wissel.

7 september 2023 om 22:12

Alleen is zijn concurrent niet beter Mangallista

7 september 2023 om 22:14

De Ligt werd vorig jaar gewoon geroemd en geprezen. Deze coach ziet het niet in hem, dus moet ie daar toch gewoon weg? Ajax lijkt me een leuke tussenstap

Ik vind De Vrij vaak te lang wachten verdedigend. Gelukkig hebben we tegen de Grieken weinig moeite gezien we ze amper aan de bal laten.

7 september 2023 om 22:16

Haha hoezo heeft niemand het over de titel? Van Hooijdonk weet wat er aan de hand is🤣. Ja wie niet.

7 september 2023 om 22:16

Alsjeblieft Binny, Kim is zéker wel beter. Verdedigend snap ik jou, dan zijn ze gelijk aan elkaar. Alleen is Kim zoveel malen beter met de bal. Die verliest de strijd nooit van De Ligt

Wel jammer, Micky van den Ven had in deze driemansverdediging op links niet misstaan. Ook Botman zou ik graag zien debuteren, hoewel hij minder goed kan voetballen en in deze wedstrijd wellicht overbodig is. De Vrij verder een prima gozer, ben blij dat hij er is. Maar we staan 3-0 voor dus had liever wat debutanten gezien.

8 september 2023 om 03:55

Nieuw spelsysteem is al een risico, en dan ook nog met nieuwe spelers.... Niet handig.

8 september 2023 om 12:25

We stonden op het moment dat Aké eruit moest 3-0 voor, dus zo'n risico leek het mij niet...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren