Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blessurecrisis houdt aan bij Feyenoord: ‘Ik maak me er zorgen om’

Laatste update:

Feyenoord kampt in aanloop naar De Klassieker van zondagmiddag met de nodige personele problemen. Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden ontbreken al langer vanwege blessureleed, terwijl ook Renato Tapia en Sven van Beek definitief niet inzetbaar lijken tegen Ajax. Giovanni van Bronckhorst geeft toe zich zorgen te maken over de blessurecrisis die zijn selectie momenteel teistert.

"Ik maak me er zorgen om dat met name achterin spelers wegvallen", wordt de trainer van de landskampioen vrijdag op een persconferentie geciteerd door RTV Rijnmond. Kevin Diks keert tegen Ajax mogelijk wel weer terug in de wedstrijdselectie van Feyenoord. De back ontbrak de afgelopen twee wedstrijden vanwege een hersenschudding, maar zou, net als Lutsharel Geertruida, een serieuze optie zijn achterin. Van Bronckhorst beseft dat de omstandigheden niet ideaal zijn voor Feyenoord, maar weigert naar excuses te zoeken. "Ik ben niet de enige coach die te maken heeft met blessures of schorsingen."

Feyenoord beleefde midweeks in de Champions League een ongelukkige generale repetitie voor de kraker met Ajax. De Rotterdammers verloren in eigen huis met 1-2 van Shakhtar Donetsk, maar Van Bronckhorst put hoop uit het optreden van zijn elftal. "We willen tegen Ajax beginnen zoals tegen Shakhtar", geeft hij aan. Beide teams kijken momenteel tegen een achterstand van vijf punten aan op koploper PSV. "Je weet dat dit de speciale wedstrijden zijn, dat voel je ook. En belangrijke wedstrijd om weer te winnen in competitie. Ajax is altijd de wedstrijd van het jaar. Als je naar stand kijkt, moet je deze wedstrijd winnen. Maar dat moet Ajax ook."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dit pech of onkunde en een te grote belasting en te weinig rust?

20 oktober 2017 om 14:49

Er zijn wel veel verschillende soorten blessures het laatste seizoen. Een aantal spier blessures maar ook knie, gescheurde pees, voet, enkel en hersenschudding. Vooralsnog meer pech dan overbelasting lijkt mij maar ik heb er niet voor geleerd...

Van beek is domme pech.
Maar spierblessures moet je onderzoeken

Feyenoord verloor met 0-1 van Shaktar?

Tja, we zullen het er mee moeten doen, jammer maar helaas. Overigens zou ik toch zweren dat het 1-2 werd dinsdag, en niet 0-1.

Verwacht Amrabat misschien wel centraal achterin, misschien moeten we van onze zwakte maar een kracht maken en voetballend achterin nog sterker te worden. Maar het zal niet meevallen zondag ben ik bang.

20 oktober 2017 om 14:42

Amrabat centraal is zeker een goede optie idd

20 oktober 2017 om 14:50

Over Amrabat gesproken, wat een voetballer. Volgens mij voetbalt hij alsof hij al 5 jaar in Feyenoord 1 speelt, echt knap. Daarnaast zit er nog veel rek in die jongen, prima aankoop gebleken.

Voor Feyenoord zuur al deze blessures, je zou toch zeggen dat Ajax hier van moet kunnen profiteren. Maar ik ben er niet gerust op, we spelen echt nog niet goed dit seizoen.

Wordt in ieder geval een spannende wedstrijd zondag, of ie ook goed zal zijn waag ik te betwijfelen. Vind Ajax en Feyenoord allebei nog niet echt overtuigen dit seizoen.

20 oktober 2017 om 15:05

Als Ajacied hoop ik echt dat ze dat gaan doen. Een jongen met weinig ervaring en al helemaal achterin. Met een verdediger als St Juste naast hem. Dat zal Ajax wel toejuichen.

20 oktober 2017 om 15:16

Tja, zie jij een andere optie? Het alternatief is met drie verdedigers spelen. Of Geertruida opstellen, die heeft nog minder ervaring. Weliswaar een groot talent naar verluid, maar hem tegen KJH laten debuteren, het is niet makkelijk.

20 oktober 2017 om 16:04

Is idd een lastige puzzel voor gio. Hij zal met of nieuwkoop of amrabat centraal moeten gaan spelen. Een jeugdige cv laten debuteten tegen ajax is een heel slecht idee. Met aanvallers kun je dat doen, met verdedigers beter niet. Dan loop je het risico dat je zo'n vlaar/de ligt bij oranje scenario krijgt.

20 oktober 2017 om 16:40

Ik wilde net Geertruida noemen, daar heb ik inderdaad ook al eens eerder over gehoord. Zou je 'm wel laten starten als Dolberg zou spelen? Kijk naar Boëtius, sommigen draaien wel lekker bij een debuut in de Klassieker. Die heeft van Rhijn toen helemaal tureluurs gespeeld. Al is het als verdediger natuurlijk wel lastiger jezelf te manifesteren ten opzichte van een aanvaller.

20 oktober 2017 om 16:45

Ja dat is pcies wat ik bedoel. Boetius debuteerde natuurlijk geweldig, maar als hij voorin een foutje maakt heeft dat niet direct dramatische gevolgen. Voor een CV is dat echter heel anders. Een fout en een tegengoal en zo'n mannetje kan daar nog heel lang last van hebben. En je wilt er als Feyenoorder ook niet verantwoordelijk voor zijn dat Dolberg ineens weer vertrouwen tankt doordat hij dankzij jou een doelpuntje meegepikt heeft :P

Lekker scherp weer VZ, Feyenoord verloor 1-2 van Shakhtar.
On topic: is het al zeker dat ook Tapia niet mee kan doen?

Wauw wat een fouten in dit artikel, Diks de rechtbank? 0-1 verloren van Shaktar? ik dacht toch echt dat het 1-2 werd mede door heerlijke actie van Berghuis, erg balen dat van Beek ook niet ongeschonden de strijd is uitgekomen... zie even geen goede vervanger voor hem?

Krankzinnig, 4 centrale verdedigers afwezig.
Vorig jaar in de Arena ook al zoveel blessures, jammer.

Dat word El Ahmadi achterin en op het middenveld Amrabat, Vilhena en Toornstra.
Wel enorm balen voor Feyenoord dit zeg! Ik gun het ze niet...

En ook wel allemaal blessures waarbij ik denk: hoe kan dit nou? Toch niet per se allemaal overbelast? Wat doet Gio anders dan vorig jaar? Weinig lijkt mij...

20 oktober 2017 om 14:52

Je kan ook Nieuwkoop centraal zetten . Amrabat of Diks op de RB positie.
En dan Toornstra of Amrabat op het middenveld. Afhankelijk van de RB positie.

20 oktober 2017 om 14:52

Eerder Amrabat cv lijkt mij. Deze blessures zijn meer pech dan overbelasting lijkt mij als je naar de aard van de blessures kijkt. Het is vooral merkwaardig dat het eigenlijk allemaal verdedigers zijn die geblesseerd raken in de andere linies niet overdreven veel blessures.

Bij Feyenoord wordt volgens mij het Raymond Verheijen systeem toegepast, hijzelf heeft jarenlang andere clubs bekritiseerd als ze vele blessures hadden, dat kwam volgens hem namelijk omdat ze zijn systeem niet volgden. Nou Raymond als je dan toch zo goed bent in voorbarige conclusies trekken, ben ik beniewd wat hier je conclusie is.

20 oktober 2017 om 14:57

Het zijn allemaal uiteenlopend blessures die in eerste instantie niets met overbelasting te maken schijnen te hebben. Opvallend genoeg zijn het ook allemaal verdedigers die uitvallen weet niet of Verheijen daar een oplossing voor heeft?

20 oktober 2017 om 15:02

Ik wilde net mijn reactie gaan bewerken, omdat ik er nog eens over na heb gedacht en dit een nogal ondoordachte reactie van mij was. Ondoordacht reageren is nou juist waar ik Verheijen van beschuldig dus een beetje hypocriet van mij. Nu heb jij er echter al op gereageerd dus zou het niet zo netjes van mij zijn om hem nu nog aan te passen. Dus ik trek hierbij het boetekleed aan.

20 oktober 2017 om 17:52

Je hebt wel gelijk, Raymond beschuldigd altijd anderen, zonder de aard van de blessures te kennen, van verkeerd trainen. Nu hebben we een club die volgens zijn methode traint en die heeft ook een blessure golf.

Zullen het we er maar op houden dat blessures overal voorkomen en het gevolg zijn van een combinatie van overbelasting en gewoon domme pech?

Een meer dan dubbele bezetting aan geblesseerde centrumverdedigers. En dat met de klassieker. Echt weer zo'n Feyenoordding

20 oktober 2017 om 15:28

Dit word weer een typische Feyenoord verlies partij.
Maar maakt verder toch niet uit ,al zou iedereen er zijn en zijn we 100 keer beter dan nog zijn we blij als het uiteindelijk een gelijk spel word.

Feyenoord heeft 20 kansen nodig voor een doelpunt en Ajax vaak 1.

Nou we zullen over een paar maanden wel een stuk op vz zien van meneer Verheijen dat hij het allemaal voorspeld had

20 oktober 2017 om 17:53

Die houdt in deze wijzelijk zijn mond, Gio traint volgens zijn methode.

20 oktober 2017 om 19:37

Dat zou ik knap vinden als hem dat lukt. Het waren bij Ajax toen er zoveel commotie rond dit figuur was toch opvallend veel blessures van hetzelfde soort (spier). Dat kun je nu bij Feyenoord niet zeggen, twee totaal verschillende dingen. Nu ik mijn eigen zinnen zo teruglees denk ik dat dat ook wel precies zal zijn wat Verheijen zal zeggen, mocht hij zich ooit uitlaten over deze blessuregolf.

20 oktober 2017 om 16:08

Niet overdrijven.
2 cv's zijn er nu niet bij. Maar dat kan de reden niet zijn dat Feyenoord niet scoort. Nieuwkoop is ook een vooruitgang tov Diks. St Juste doet het gewoon na behoren. Als Gio besluit om Amrabat op de andere cv positie te zetten, ben ik benieuwd in welke hoedanigheid. Als een soort inschuivende man of statisch. Amrabat heeft een handje van om mannetjes uit te spelen en ballen te brengen. Als laatste man is dat een vervelende eigenschap.

20 oktober 2017 om 16:18

Botteghin, Van der Heijden, Tapia en Van Beek.. 4 man dus..

20 oktober 2017 om 16:29

In principe is Tapia gewoon een middenvelder die normaal de bank warm houdt. Daarnaast ben ik wel blij dat hij zondag niet centraal staat want ook al kan hij redelijk verdedigen, vind ik hem aan de bal altijd een beetje te nonchalant. Das killing als je CV staat.

20 oktober 2017 om 16:39

Sorry niet goed verwoord.

Je hebt het over een elftal, volgens mij spelen ze doorgaans met 2 cv's. Je mist dus 2 man in een elftal en niet een half elftal. St Juste stel je op, dus eigenlijk mis je 1 echte cv nog. Een half elftal is overdreven. In De Arena, vielen Jorgensen, Karsdorp, Nieuwkoop uit. Waarbij Elia, Kongolo en Vilhena niet mee konden doen. Dan mis je een half elftal omdat je op elk afzonderlijke positie je man mist en niet adequaat kan opvangen.

Maar inderdaad best apart dat de cv's 1 voor 1 omvallen.

Ik zou absoluut geen Amrabat of KEA achterin zetten naast St. Juste. Dat gaat echt niet goed uitpakken. Je zou beter een Nieuwkoop in het centrum zetten, die is nog wel groot en sterk en relatief snel, en dan Amrabat rechtsachter.

Daarnaast hoop ik op Siem, al dan niet als invaller. Die heeft het toch vaak bewezen tegen Feyenoord.

Ben benieuwd!

20 oktober 2017 om 16:30

Nieuwkoop groot en sterk? Hij is /- 1,80. Kan wel goed verdedigen hoor, voor een RB. Maar vindt het nou niet direct een grote sterke speler. Denk dat Amrabat fysiek aanzienlijk sterker is zelfs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren