Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Blanc heeft geen ruimte voor lievelingetje in Franse EK-selectie

Laatste update:

Laurent Blanc heeft dinsdag de Franse EK-selectie bekendgemaakt. De bondscoach moest nog twee spelers teleurstellen en bracht slecht nieuws aan Mapou Yanga-Mbiwa (Montpellier) en Yoann Gourcuff (Olympique Lyon), die het trainingskamp inmiddels hebben verlaten. Het afvallen van laatstgenoemde is opvallend, daar Blanc Gourcuff altijd een hand boven het hoofd heeft gehouden.

/

Blanc en Gourcuff werkten met elkaar samen bij Girondins Bordeaux en de middenvelder was een van de uitblinkers in het elftal dat kampioen van de Ligue 1 werd. Gourcuff speelt inmiddels bij Olympique Lyon en draaide daar een matig seizoen, maar bondscoach Blanc bleef hem desondanks oproepen. De 29-voudig international is er op het aankomende EK echter niet bij, evenals Montpellier-verdediger Yanga-Mbiwa. Dat is niet zo opvallend: hij moet nog debuteren in de Franse ploeg.

Blanc heeft dus wel een plekje ingeruimd voor Hatem Ben Arfa, die na zijn dubbele beenbreuk na een tackle van Nigel de Jong weer helemaal terug is en de laatste maanden veel indruk maakte bij Newcastle United. Frankrijk speelt zijn eerste EK-wedstrijd op 11 juni tegen Engeland. De andere opponenten in poule D zijn Oekraïne en Zweden.

De Franse EK-selectie:

Doel: Cédric Carrasso (Girondins Bordeaux), Hugo Lloris (Olympique Lyon), Steve Mandanda (Olympique Marseille)

Verdediging: Gaël Clichy (Manchester City), Mathieu Debuchy (Stade Rennes), Patrice Evra (Manchester United), Laurent Koscielny (Arsenal), Philippe Mexès (AC Milan), Adil Rami (Valencia), Anthony Réveillère (Olympique Lyon)

Middenveld: Yohan Cabaye (Newcastle United), Alou Diarra (Olympique Marseille), Florent Malouda (Chelsea), Marvin Martin (Sochaux), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Yann M'vila (Stade Rennes), Samir Nasri (Manchester City)

Aanval: Hatem Ben Arfa (Newcastle United), Karim Benzema (Real Madrid), Olivier Giroud (Montpellier), Jérémy Ménez (Paris Saint-Germain), Franck Ribéry (Bayern München) en Mathieu Valbuena (Olympique Marseille).

Frankrijk is een serieuze kandidaat voor de eindzege

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Debuchy speelt voor Lille...

Jammer dat Gourcuff niet is opgeroepen.

29 mei 2012 om 15:23

Courcuff is heel goed!

we zullen zien hoe het vreemdelingen legioen gaat presteren. erger dan op het WK kan bijna niet.

29 mei 2012 om 12:57

Waar heb je het over met vreemdelingenlegioen? Dit zijn gewoon allemaal franse mensen hoor? Mischien hebben ze niet allemaal frans bloed maar dit zijn gewoon franse. Of is ons team dan ook een vreemdelingen legioen? Met Nigel Vanderwiel Narsingh Affelay Boulahrouz Willems ??

Ze hebben echt een heerlijk team hoor dit frankrijk vooral de LB positie is om jaloers op te zijn, Mandanda & Lloris zijn ook geen onaardige keepers dacht ik zo.

Ik weet niet precies HOE frankrijk speelt maar ik denk & hoop dat het er zo uit ziet :

Lloris
Debuchy
Koschielny
Rami
Evra/Clichy
Cabaye
M''vila
Menez/BenArf
Nasri
Ribery
Benzema
29 mei 2012 om 16:06

hoe kun jij zoveel duimpjes omhoog krijgen terwijl als je een redelijke voetbalnieuwsvolger bent je zo'n beetje alle namen uit dit elftal wel kent

Fijn dat Voetbalzone er effe bij zet dat Younès Kaboul ook is afgevallen.

29 mei 2012 om 12:18

Had ie maar voor Marokko gekozen..
geintje haha moet ie zelf weten allemaal hoor kan mij wat verrotten

Waarom zit Lassana Diarra er eigelijk niet bij? Een superhandige middenvelder.

29 mei 2012 om 12:12

Speelt die ooit bij Real Madrid? En daarbuiten speelt Yann M'vila op de plek van verdedigende middenvelder en Alou Diarra, die een paar maanden geleden nog kandidaat was voor de aanvoerdersband, als vervanger.

29 mei 2012 om 12:13

Mee eens! Ik weet niet of hij geblesseerd is ofzo, maar normaal gesproken zou ik hem altijd verkiezen boven Matuidi of Alou Diarra!

Sowieso zijn er opvallende spelers niet erbij, zoals Younes Kaboul, Johan Gourcuff, Aly Cissokho, Mamadou Sakho en Kevin Gameiro..

29 mei 2012 om 12:17

Kaboul is geblesseerd afgehaakt. Over de andere spelers weet ik niet waarom ze niet zijn opgeroepen.

29 mei 2012 om 16:09

Cissokho kan ik kort over zijn, als je Clichy en Evra mee kan nemen, waarom dan Cissokho? Sakho vind ik ook vreemd, maar de verdedigers die mee zijn zijn gewoon allemaal toppers. Kaboul is hetzelfde verhaal, Gameiro staat in de pikorde voor diepe spits blijkbaar onder Giroud en Benzema, en om 3 diepe spitsen mee te nemen is wat veel van het goede. Ik vind het zeker goed dat er ook spelers van wat kleinere clubs als Sochaux en Rennais opgeroepen worden, maar eigenlijk wel vreemd dat spelers van dat niveau nog bij subtoppers/degradatiekandidaten zitten.

29 mei 2012 om 12:42

Ben ik met je eens, is altijd handig als middenvelder. Maar hij heeft dit seizoen weinig gespeeld natuurlijk, M´vila heeft bijvoorbeeld een enorm sterk seizoen gespeeld. Daarbij vond ik Evra, Reveillere en vooral Valbuena heel erg matig dit seizoen.

Vraag me af hoe ze gaan spelen?

Zou persoonlijk dit een mooie opstelling vinden, maar ik heb geen idee hoe Frankrijk in de quali's heeft gespeeld.

Ik hoop overigens echt dat de geruchten waar zijn over Milan en Debuchy, vind ik een erg sterke speler die we nodig hebben bij Milan!!! Verder heeft Menez een prachtig seizoen gespeeld bij Psg. Vind het een best aardige selectie maar top favoriet zul je er niet mee worden, gevaarlijke outsiders zijn ze zeker.

Lloris
Debuchy
Koscielny
Rami
Clichy
Mvila
Cabaye
Menez
Nasri
Ribery
Benzema
29 mei 2012 om 12:59

hahha opvallend dat jij ook niet weet hoe ze precies spelen maar we hebben precies dezelfde opstelling gemaakt.

29 mei 2012 om 13:04

Haha ja nouja ik kan alleen maar afgaan om wat ik zou doen, aangezien ik deze spelers een sterk seizoen heb zien spelen. Cabaye bijvoorbeeld, maaar ik heb geen idee hoe het aanzien/hierarchie binnen die Franse groep is.

Bij Nederland heeft bij wijze van spreken Vorm ook een topseizoen gekeept maar elke Nederlander weet dat Stekelenburg zal spelen. Spelers als Malouda hebben misschien ook wel zo'n soort status bij Frankrijk! Ik weet daar alleen niks van.

Jammer dat zowel Gourcuff als Yanga-mbiwa er niet bij zijn!

Yanga-mbiwa is voor mij toch de revelatie van dit seizoen in de Ligue 1! Deze centrale verdediger is echt een beest van een verdediger! Gelukkig is Giroud er wel bij..

Sowieso zijn er opvallende spelers niet erbij, zoals Younes Kaboul, Johan Gourcuff, Aly Cissokho, Mamadou Sakho, Guillaume Hoarau en Kevin Gameiro..

Nu heeft Blanc met Benzema en Giroud maar twee centrumspitsen meegenomen..

Degelijke selectie, individueel in elke linie spelers van wereldklasse.

Ook deze selectie laat nog maar eens zien dat zowel landen als Frankrijk, Engeland en in mindere mate Portugal en Italië een degelijke kans maken op de titel. Zowel Engeland als Frankrijk zijn sinds het WK gegroeid, terwijl ik dat bij Nederland, Spanje en Duitsland niet écht kan constateren. Ik denk dat we een heel spannend EK krijgen met het hoogste niveau sinds tijden. De verschillen zijn kleiner geworden en ook de 'zwakkere' broeders maken kans om ver te komen.

29 mei 2012 om 16:14

Duitsland niet gegroeid? U mad? Zijn sinds het WK geen spelers als Hummels, Schmelzer, Zieler, Howeges, Badstuber, Gundogan, Bender, Gotze, Schurrle en Reus doorgebroken? Want dat zijn toch spelers die zeker iets toevoegen.
Spanje was al heel goed, en daar is nu Alba bijgekomen als LB, dat is ook een vooruitgang ten opzichte van Capdevilla.

dit team wordt de verassing denk ik. Iedereen heeft het over spanje, duitsland en soms NL, maar frankrijk wordt niet heel serieus genoemd terwijl dit gewoon een hele sterke selectie is en ook als team beter begint te draaien. Verwacht dat ze eerste worden boven engeland in de poul en dan italië verslaan in de kwartfinale. Halve finale tegen duitsland zal spannend worden ;).

Lag in de lijn der verwachting. Jammer voor Gourcuff, maar hij voegt niets toe aan dit team. Er zijn genoeg andere aanvallende middenvelders en hij heeft in de oefenmatch tegen Ijsland ook weinig getoond.
Enkel de spitspositie ziet mij er wat magertjes uit, met slechts 2 centrumspitsen lijkt mij dat wel een zwak punt bij de Fransen (hoewel Benzema natuurlijk van topniveau is).

Ik denk dat Frankrijk gaat verrassen op het EK. Sinds Blanc het over heeft genomen is er weer een beetje een stijgende lijn te zien bij de Fransen. Daarnaast vind ik dat ze zeer goede spelers hebben.
Normaal heb ik het niet zo op de Fransen maar dit elftal spreekt mij wel aan

Aan de namen te zien hebben ze een hele goede selectie. Ze maken zeker kans op de eindzege, aangezien ze steeds beter op elkaar in gespeeld zijn en die Franse bondscoach is zeker niet de slechtste coach die er rondloopt... Verder hebben ze ook nog eens van Duitsland gewonnen met 1-2.

Ja, zegt wel wat over de kwaliteit van een elftal dat een speler als gourcuff afvalt.

Wauww, echt een aardige selectie, ik zie ze nog best hoog eindigen !

Hmm, heeft dit ook niet te maken dat Gourcuff tijdens de vriendschappelijke interland een flinke tik op zijn enkel heeft gehad? Dat hij daardoor niet op tijd fit is voor het EK.

Als Blanc van deze spelers nu eens een echt team bouwt, dan zijn het zeker outsiders voor de titel!

Evra en Malouda waren toch afgevallen, of niet?

Dit elftal is voor mij zeker favoriet. De enige positir die niet met wereldtop bezet is, is de rechtsback positie doordat sagna geblesseerd is. Ook de bank met mandanda , mexes, arfa, malouda is zeker goed bezet

Opvallend dat Malouda is meegenomen. Kun je toch beter Gourcuff of Diarra selecteren. Malouda is al heel lang van het niveau Sulejmani. Dergelijke speler, maar je hebt er niks aan. Wel een leuk elftal, zie Frankrijk als één van de outsiders voor het EK.

29 mei 2012 om 12:21

Malouda maakte wel een sterke invalbeurt tegen Ijsland. Gourcuff speelde toen juist een hele matige wedstrijd. De tegenstander is dan misschien niet van groot formaat maar ik denk dat hij het op de trainingen dan meer heeft laten zien.

Ik denk dat Frankrijk totaaal niet gaat verrassen.
Veel goede voetballers, nie ech een team ondanks de goede serie overwinningen die ze hebben neergezet.
Op een toernooi ontbreekt het Frankrijk altyd aan een echte leider.. Een Zidane bv
Ik denk dat een dtsl of Spanje Frankrijk helemaal kapot speelt tydens zo een toernooi
Nederland zou wel veel moeite hebben met de Fransen, maar we kunnen ze zeker verslaan..ben ik heilig van overuigd.

jammer voor gourcuff dat hij het nooit echt heeft laten zien, had/heeft aardig wat potentie.

ik hoop dat clichy wel in de basis speelt ik heb die man dit jaar gevolgd en wat kan hij voetballen, techniek, snelheid, man uitschakelen en aanvallen doet hij zeer goed!

is het niet opvallend dat er geeneen speler van lille bij zit?

29 mei 2012 om 12:23

Debuchy is van Lille;. En verder zijn de enige van Lille die een beetje in aanmerking zouden kunnen komen: Landreau, Mavuba, Payet en later misschien Roux.

29 mei 2012 om 12:26

o okeoke ik las stade rennes maar je hebt gelijk.

Is lloris nog steeds de 1ste keus. want Mandanda is zeker geen slechte keeper, ik hoop hem ook echt in actie te zien, heeft een formidabele uitstraling.

29 mei 2012 om 13:12

Nou ik denk niet dat Mandanda gaat spelen. Die Loris is echt wel een topkeeper, vind ik.

Minimaal halve finalist! Draaien al lange tijd erg goed. Veel mensen doen er lacherig over momenteel dat Franse elftal, maar is van een hoger niveau dan Engeland, Nederland, Italie en Portugal..

Ik heb geen oranje bril op: Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn de favorieten!

Zonde, ik vind Gourcuff een zeer goede speler. Hij heeft een fabelachtige techniek en maakt zo nu en dan de mooiste goals. Hij heeft echter een hoog show gehalte en heeft een zwak seizoen gedraaid bij OL. Toch mooi spelersmateriaal heeft Frankrijk.

Lloris
Debuchy
Rami
Mexes
Evra
Alou Diarra
M''Vila
Ben Arfa
Nasri
Ribery
Benzema

Jammer dat Gourcuff is afgevallen. Ik ben persoonlijk wel gecharmeerd van hem. Alsnog hebben ze individueel zeer sterke spelers, maar of het een team wordt, dat is de vraag bij Frankrijk.

Lloris
Reveillere
Mexes
Koscielny
Clichy
Cabaye
M''Villa
Nasri
Ben Arfa
Benzema
Ribery

Goh, ik had niet verwacht dat Gourcuff zou afvallen. Frankrijk heeft wel een leuke selectie. Zij zouden best voor een stuntje kunnen zorgen.

Lloris
Debuchy
Koscielny
Rami
Evra
M'' vila
Cabaye
Ben Arfa
Nasri
Ribery
Benzema

Ik mis die Matthieu van Valencia? Dat is toch ook een Fransman? Vind ik een uitstekende speler. Zeker voor in de breedte. Lang, snel. Waar is die dan?

29 mei 2012 om 13:17

Die zit thuis en dat is opzich niet wonderbaarlijk aangezien Evra en Clichy erbij zitten. Anders had je ook Abidal nog gehad en zelf Cissokho welke de voorkeur genieten boven Matthieu

29 mei 2012 om 13:23

Kun je nagaan. Die hadden wij meer dan uitstekend kunnen gebruiken en hen laten em gewoon thuis. Aan de andere kant vind ik wel dat Frankrijk een echte leider op het middenveld mist.

Ze hebben wel goede spelers als Nasri, Ribery enz, maar zijn geen echte leidertypes.

Jammer dat Gourcuff niet mee gaat vind hem een goede speler!

Ik ben zeer benieuwd naar Frankrijk dit EK, toch al een tijd geleden dat de franse hebben geschitterd op een eindtoernooi. Ze kunnen met dit team weleens hoge ogen gaan gooien denk ik, alleen naar het feit daar er spelers tussen staan die echt prima seizoen hebben gedraaid bij hun club.

Verwacht wel wat van deze ploeg. Jong, fris, aanvallend..

Ideale elf:

Lloris
Debuchy
Mexes
Rami
Evra
Ribery
MVila
Nasri
Ben Arfa
Benzema
Giroud

Als ik zo naar deze selectie kijk dan snap ik niet dat Nederland 'meer favoriet' is dan Frankrijk. Frankrijk heeft (evenals Nederland) een topkeeper. Ik denk dat het middenveld en de aanval van Frankrijk niet veel onderdoet voor die van Nederland, terwijl de verdediging van Frankrijk echt vele malen beter is dan die van Nederland.

Persoonlijk zie ik in Frankrijk echt een hele sterke outsider voor de titel. Het zou mij echt niets verbazen als Frankrijk straks met die cup in de handen staat. Voordeel is ook dat ik ook nog eens een hoge pet op heb van deze coach.

Ik kom bijna nergens de naam van A. Diarra Tegen. Volgens mij aanvoeder en onbetwiste basisspeler.

29 mei 2012 om 14:01

Hugo Lloris is sinds een tijdje aanvoerder, daarvoor was het inderdaad Alou Diarra. Waarom dat veranderd is weet ik niet. Maar hij is ook niet meer zo onbetwist aangezien Yann M'vila de voorkeur geniet tegenwoordig in de rol van verdedigende middenvelder. Allebij opstellen zou veels te verdedigend zijn.

29 mei 2012 om 14:20

Danjewel. Die M'vila is overigens wel erg goed! Nu moet ik zeggen dat Diarra/m'vila natuurlijk niet minder verdedigend is dan V Bommel/de Jong

29 mei 2012 om 14:25

Van Bommel voegt verdedigend helemaal geen reet toe hoor. Wordt er aan alle kanten voorbij gelopen. Speelt de 'aanvoerder' en doet net alsof hij iedereen op zijn plaats zet, maar dat is enkel schijn. Zelf verstopt hij zich veilig achter zijn directe tegenstander zodat hij nooit aanspeelbaar is. Dreigt hij echter de bal te verliezen, dan gaat hij er altijd maar bij liggen.

Nee, die franse jongens zijn verdedigend vele male beter, daarnaast zijn ze ook nog eens veel completer en kunnen daadwerkelijk voetballen, in ieder geval M'villa, naar men zegt iig. Alou Diara ken ik helemaal niet, maar als hij er bij dit Franse elftal bij is dan zal hij heus wel wat kunnen als ik die andere namen zo zie, want in tegenstelling tot ons, lijken de fransen wel de nadruk op techniek en aanval te leggen.

29 mei 2012 om 15:06

Ik betwijfel sterk je inzicht en kennis over voetbal..

Van Bommel is veel beter dan jij doet voorkomen, anders had ie ook niet gespeeld bij clubs als Barca, Bayern en Milan. En daarbij is het echt geen schijn, kijk maar hoe lastig Gustavo van Bommel kon vervangen.

En dat je Alou Diarra niet kent zegt ook wel wat.. Heeft zo´n beetje bij elke topclub in Frankrijk gespeeld dacht ik zo. Bordeaux, OL en Om.

OL staat overigens voor Olympique Lyonnais, en OM voor Olympique Marseille.

Erg zonde.. Maar had het wel zien aankomen.
Draait een zeer teleurstellend seizoen, mede door blessures en verdient dus eigenlijk ook geen plek.

Hij herpakt zich wel, over 2 jaar staat hij er gewoon in Brazilië.

29 mei 2012 om 14:23

Praat je nu over jezelf in de 3e persoon?!

Nee, Malouda... Hij had een lekker seizoen. Ik weet niet waar het mis gaat met die Gourcuff want hij heeft enorm veel talent. Het zal wel in zijn hoofd niet allemaal lekker zitten, helaas. Alsnog, als hij 't lievelingetje is dan had hij ook Malouda thuis kunnen laten, op de flanken zijn er namelijk meer dan genoeg alternatieven, ook zonder Malouda. Verder heeft Malouda toch al geen toekomst meer en is zijn bijdrage ook niet significant.

Daarnaast heeft hij ook belachelijk haar, wat ik persoonlijk ook niet onbelangrijk vind. Zo''n man wil je toch niet zien in de tricolor?

Niet verassend , sinds z'n overstap van Bordeaux naar Lyon heeft hij weinig klaar gespeeld mede door blessures.

Vind het middenveld op Cabaye en M'vila maar matig , een speler als Nasri haalt ook nog steeds geen constant hoog niveau en zeker in de topduels vind ik hem vaak niet thuis geven , in mijn ogen kan hij nog steeds niet doorgroeien van het stempel toptalent naar vedette.

Het is een selectie met veel mogelijkheden maar het enige wat ik wel vind is dat het qua genialiteit wel afhankelijk is van 2 spelers die de wedstrijd kunnen openbreken en dat zijn Ribery en Benzema. Ben benieuwd hoe Benzema deze rol als een van de leidende figuren gaat oppakken want zijn vorige EK in 2008 en ook enig eindtoernooi was voor hem meer een ontdekkingsreis met de grote jongens dan dat hij echt moest presteren.

;gaan ze weer met Evra naar een tournooi , zo'n nare speler is dat .

Zelfde geld voor Ribery die veel te overhypt is af en toe speelt ie leuk maar zo zwaar overschat zeg tegen Real deed ie het wel aardig ,

frankrijk kan lekker vrij uit spelen, weinig druk en veel mensen houden geen rekening met frankrijk
sterke selectie zou me niks verbazen als frankrijk de lachde 3de/4de wordt en met de cup ervan doorgaat

vooral met deze coach blanc

Waarom is die geweldenaar van een mathieu niet geselecteerd? Die kun je toch goed gebruiken als opstormende links of rechtsachter als het niet loopt!

Verdediger had ik wel verwacht.

Niet Gourcuff. Ik had Marvin Martin niet meegenomen.

Wat een geweldige selectie heeft Frankrijk zeg!
T'zal me benieuwen of ze nu wel mee kunnen doen om de prijzen, kwaliteit is er in ieder geval meer dan genoeg.

Ik hoop echt dat Ben Arfa een basisplaats veroverd, wat was hij in vorm bij Newcastle zeg, fantastisch!

Met deze opstelling kunnen ze zeker ver komen;

Lloris
Réveillère
Rami
Koscielny
Evra
Cabaye
Nasri
M''Vila
Ben Arfa
Benzema
Ribery

Ik denk dat het EK in Polen en Oekraïne een nieuwe titelkandidaat heeft. Les Bleus is zeker met deze gevaarlijke selectie én als gevaarlijke outsider een potentiële kanshebber.

Frankrijk is een heel goed team met goeie spelers!

Les Bleus is na Spanje en Duitsland, samen met Nederland de outsiders.
Een mooie selectie van ervaring en talent.
Spanje heeft nu echter niet zoveel scorend vermogen, doordat Villla en niet bij kan zijn.

Ik denk dat ze met deze opstelling ver zullen komen:

Lloris
Debuchy
Rami
Koscielny
Evra
Mvila
Cabaye
Nasri
Ben Arfa/ Ma
Ribery
Benzema

Frankrijk is een heel goed team met goeie spelers!

Les Bleus is na Spanje en Duitsland, samen met Nederland de outsiders.
Een mooie selectie van ervaring en talent.

Ik denk dat ze met deze opstelling ver zullen komen:

Zo jammer man, Gourcuff had iets van Zidane!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren