Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Petit Zidane’ maakt opvallende move en gaat voor profloopbaan in andere sport

Laatste update:

Yoann Gourcuff bereidt zich voor op een opvallende carrièremove: de 33-jarige Fransman heeft zijn tennislicentie behaald en hoopt op een profloopbaan, zo kopt La Gazette du Centre Morbihan vrijdag. Met de licentie op zak mag Gourcuff competitief tennis spelen voor zijn club Larmor Plage.

Gourcuff stond afgelopen seizoen als voetballer nog onder contract bij Dijon, maar raakte na acht wedstrijden geblesseerd en besloot in januari zijn kicksen aan de wilgen te hangen. De aanvallende middenvelder stond aan het begin van de eeuw te boek als een toptalent en werd in Frankrijk regelmatig vergeleken met Zinédine Zidane. Hoewel hij 31 interlands voor les Bleus speelde, maakte hij de enorme verwachtingen nooit helemaal waar.

De beslissing van Gourcuff om zich volledig op tennis te gaan richten, komt niet uit de lucht vallen. Als tiener beoefende hij zowel tennis als voetbal, maar koos uiteindelijk voor een voetballoopbaan. In 1998 nam Gourcuff als twaalfjarige deel aan de Super 12 Auray Open, een jeugdtennistoernooi dat door Rafael Nadal werd gewonnen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach Gourcuff, wat was ik fan van deze jongen! Dacht echt dat die veel meer ging bereiken want voetballen kon ie absoluut fantastisch!

18 oktober 2019 om 16:38

Ik had eigenlijk het idee dat hij veel minder ver was gekomen dan toch nog 31 interland. Dat is niet niks, al werd er natuurlijk een potentieel recorsinternational en superster in hem gezien. Kwam hij niet uit de jeugd van Lyon? Wat een parels hebben die voortgebracht zeg. Hatem Ben Arfa was er ook zo één. Voetballend wereldtop, maar er komt zo onwijs veel meer bij kijken dan voetballende kwaliteiten. Tegenpolen zijn jongens als onze eigen Dumfries, die juist op hun mentaliteit en instelling ver(der) komen.

18 oktober 2019 om 16:45

Ben Arfa is qua talent wereldtop, maar heeft mede door die horrortackle van De Jong of Barry niet alles eruit kunnen halen. Bij Nice wel weer opgebloeid. Paar sologoals gemaakt waar Messi niet eens aan kan tippen😉

18 oktober 2019 om 17:39

@CommandPrompt: hij komt uit de jeugd van (Stade) Rennes. Was een wereldtalent maar helaas zo vaak geblesseerd dat het potentieel er nooit echt uit is gekomen.

18 oktober 2019 om 22:10

@James nouja, inderdaad. Die tackle was absurd maar qua mentaliteit was jij toch ook niet absolute top waardig hoor.

Moest de vervanger worden van Kaka in de toekomst, vond het een mooie speler met een heerlijke traptechniek. Was eigenlijk vooral heel goed en bepalend bij Bordeaux, maar heeft mede door blessures niet alles er uit gehaald. Zou leuk zijn als t m lukt bij tennis!

18 oktober 2019 om 17:58

Hij is 33, dat kan toch geen glansrijke profcarrière meer worden? Nadal en Federer zijn een paar jaar ouder, vele malen beter en al aan het afbouwen? Dit is geen carrière move maar gewoon stoppen met voetbal en gaan hobbyen....lekker rentenieren lekker toch!

Heeft het geweldig gedaan bij Bourdeaux en Lyon. Samen met Chamakh Bourdeaux laten shinen in de CL.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren