Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre onthullingen over ‘maniakale’ Hyballa, die deel groep ‘spekkies’ noemde

Laatste update:

Peter Hyballa werd woensdagochtend op straat gezet door NAC Breda. Waar de buitenwereld verrast is door het besluit van de clubleiding, is er intern ‘uitvoerig over nagedacht’, zo meldt Voetbal International. Het ochtendblad schrijft in een analyse dat de 47-jarige oefenmeester soms op ‘maniakale’ wijze tekeerging tegen spelers en stafleden.

Hyballa begint in januari, als opvolger van de ontslagen Robert Molenaar aan zijn tweede dienstverband als trainer van NAC. Onder de Duitse trainer weet de Parel van het Zuiden de weg omhoog in de Keuken Kampioen Divisie te vinden. NAC bereikt uiteindelijk de play-offs, waarin het in de halve finales wordt uitgeschakeld door FC Emmen. Diverse ervaren spelers hekelen op dat moment al de communicatiewijze van Hyballa, zo weet VI.

Oude patronen
In aanloop naar de play-offs constateert men bij NAC dat hij in ‘oude patronen’ terug begint te vallen. “De trainer wordt harder naar zijn spelers, gaat extreem hard trainen en valt steeds vaker uit naar mensen op de werkvloer, schrijft VI in een analyse. “Zeker wanneer de druk toeneemt. Hij vertrouwt niemand. Van de fysio’s tot de kok, niemand is zijn leven zeker bij Hyballa.”

NAC neemt een gok door de verbintenis van Hyballa in april te verlengen, aangezien de optie in zijn contract voor 1 mei moest worden gelicht. Wel besluit men intern om de riemen omtrent Hyballa, die op dat moment al enkele malen voor de camera spelers en staf publiekelijk af heeft gevallen, nóg strakker aan te trekken. De trainer krijgt een mediaverbod en is enkel nog rondom duels te spreken.

Het lijkt te werken, maar tijdens een trainingskamp als voorbereiding op het nieuwe seizoen gaat het toch mis. “In de staf botst het steeds vaker. Spelers worden ondertussen in groepjes aan tafels geplaatst op basis van uiterlijk of karakter. Een van de groepjes krijgt de naam 'de spekkies'. Hyballa vindt ze te dik. Het begint ludiek, maar naarmate de week vordert, gaat de oefenmeester steeds verder.”

NAC over ontslag Hyballa: ‘Op de werkvloer voelde men zich regelmatig onveilig’

NAC heeft meer tekst en uitleg over het ontslag van Peter Hyballa gegeven.Lees artikel

'Spekkies'
De rest van de staf ziet het met afgrijzen aan. Aanwinsten, waar maanden werk in is gestoken om ze naar Breda te krijgen, worden door Hyballa ‘kapot gemaakt‘. “Ze moeten niet fit worden, maar Hyballa-fit’, luidt het credo van de oefenmeester zelf.” Volgens VI is Jort van der Sande een van de slachtoffers van ‘de maniakale wijze’ waarop Hyballa tekeergaat. De spits was het afgelopen seizoen met dertien goals en tien assists van grote waarde voor de Bredanaars, echter laat de Duitse trainer veelvuldig weten het niet in hem te zien zitten.

“Hij noemt hem een mietje, deelt hem in bij de ‘spekkies’ en maakt de aanvaller onzeker. Gevoelsmens Van der Sande, bekend om zijn zachtaardige persoonlijkheid, kiest eieren voor zijn geld. De spits heeft net een huis in Breda en is mateloos populair bij de aanhang, maar wil van zijn situatie verlost worden en zoekt een nieuwe club.” Van der Sande vertrekt uiteindelijk via de achterdeur bij NAC, dat hem transfervrij ziet vertrekken naar ADO Den Haag.

Problemen met stafleden
"Ook in de staf botert het niet tijdens het trainingskamp. Als de technische staf Hyballa wijst op de manier van werken en een vrije middag voorstelt, plant de Duitser op recalcitrante wijze een extra, eindeloze training in. Vier, vijf uur per dag gaat de ploeg tekeer. De spelers lopen diep in het rood, maar Hyballa gebruikt zijn hiërarchische positie om de fysiologische kenners de mond te snoeren.”

De definitieve druppel viel volgens VI in aanloop naar het Keuken Kampioen Divisie-duel met Roda JC. Op het trainingscomplex van NAC staat de selectie enkele dagen achter elkaar urenlang in de bloedhitte op het veld. "In samenspraak met de fysiologen wordt het schema daags voor het duel met Roda JC ingekort. Tegen alle verwachtingen in gaat Hyballa eenmaal op het veld zijn eigen gang. Tweeënhalf uur moeten de spelers tekeergaan."

Dat NAC in eigen huis met 1-3 verlies van Roda JC mag geen verrassing heten. Aanvoerder Cuco Martina loopt een spierblessure op, terwijl enkele ploeggenoten het duel niet kunnen uitspelen. NAC eindigt met negen man, waarna Hyballa na afloop opnieuw zijn spelers afvalt en de dag erna een straftraining inplant. Dat is het moment voor de clubleiding om in te grijpen. Woensdag werd Hyballa ontslagen, voor de tweede keer is zijn onvoorspelbare gedrag hem in Breda fataal geworden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achteraf praten is lekker makkelijk.
Een club volwassen kerels laten zich afzeiken en vernederen door een trainer, misschien moeten er mensen eens heel lang in de spiegel naar zichzelf gaan kijken.
Dat Hyballa afwijkt van de ‘normale’ trainer was bekend, maar dit lijkt op een dictator, wat mij allemaal wat sterk lijkt.

13 september 2023 om 20:00

Allemaal sterk lijkt? Het is niet voor het eerst dat Hyballa zo in het nieuws komt. Zou hier niet te veel aan twijfelen eerlijk gezegd.

13 september 2023 om 22:00

Het lijkt mij vooral sterk dat een hele spelersgroep hier aan meedoet.

13 september 2023 om 20:02

Weet je hoe hij bij Esbjerg is vertrokken? Hij noemde spelers dik en knabbelde aan hun tepels. En hij sloeg spelers met een vlakke hand op een ontbloot bovenlijf.

13 september 2023 om 21:10

Is het erg als ik stiekem gegniffeld heb toen ik las dat hij aan tepels knabbelde?

13 september 2023 om 22:16

Ah dat moet dan wel weer kunnen natuurlijk @Feye_88, watjesgeneratie.

14 september 2023 om 05:55

Hahah knabbelde aan hun tepels, nooit geweten joh. Maar als mijn werkgever of leidinggevende aan mijn tepels begint te knabbelen, komt daar minimaal een pittig gesprek uit, minimaal dan wel, want het zou erger uitpakken. Kan je een leidinggevende zijn, maar ook medewerkers/voetballers zijn gewoon mensen die met respect behandeld dienen te worden. Ik snap dan ook niet waarom er niet flink tegenin is gegaan. Want Hyballa lijkt toch wel echt een enorme lul die rvan leeft om te pesten. Ik kan slecht begrijpen dat spelers dat bij verschillende clubs tolereren.

13 september 2023 om 20:20

Deze man misbruikt toch gewoon zijn macht. Als medewerker kan je heel lastig wat doen als je leidinggevende zich zo gedraagt.

13 september 2023 om 20:32

@sashhaha, ik zou voetballers toch niet als gewone werknemers zien. We hebben al vaak genoeg gezien hoe makkelijk het is om een trainer eruit te krijgen als de groep tegen hem keert.

13 september 2023 om 20:53

Onzin, zij werken ook gewoon. Zij beoefenen een beroep waar veel mensen van dromen en dan vinden veel mensen dat zij dit soort dingen moeten pikken.

13 september 2023 om 21:13

Voetballers hebben echt wel meer macht dan de analfabetische schoonmaker of 60 jarige annie bij de Appie. Dat bedoel ik, de machtspositie is echt niet gelijk. Probeer als club maar eens een selectie eruit te donderen, dat gaat niet

13 september 2023 om 20:22

Ze laten zich afzeiken omdat hij de baas is.

En het is een bekend menselijk gegeven dat sommigen het niet willen geloven alleen maar omdat het bizar is. Maar bij Hyballa is het al de zoveelste keer.

13 september 2023 om 20:24

HvdH7 is het echt achteraf praten als dit al de zoveelste keer is? Keer op keer horen we deze verhalen. In Denemarken, in Duitsland enz. Het is een soort Gertjan Verbeek bij wie je dit soort verhalen ook enigszins hoorde.

Daarnaast is hij de man die de opstelling maakt, grote bek terug en je wordt behandeld als die antionia of van de Sande. Een man die bepaalt over x aantal spelers.

13 september 2023 om 20:34

Ieder zijn eigen mening, helemaal prima.
Het lijkt mij inderdaad een aangedikt verhaal, baas of niet, als dik betaalde voetballer je voor lul laten zetten voor een basisplaats?
Nee sorry, die Hyballa zal een rare snuiter zijn, als je je dit laat gebeuren moet je toch echt bij jezelf zijn.

14 september 2023 om 06:49

@hvdh7

Maar dat hebben ze dus toch niet meer laten gebeuren. Daarom is hij op straat gezet. Voor die tijd moet je gewoon je inkomen beschermen.

14 september 2023 om 09:29

Ik vind dat onzin wat je hier zegt, als jouw werkgever de meest rare verwachtingen van jou heeft voer je ze uit tot hij ontslagen wordt?

Hij is weg, de problemen lijken opgelost.

Nou jongens, het is weer tijd om even iemand kapot te maken hoor. Sjonge jonge……

13 september 2023 om 20:19

Ik hou er ook niet van, maar deze man is gewoon gestoord. Was bij Esbjerg ook al zo.

Wat een rubberentegelgeneratie. Afbeulen tot je geblesseerd raakt en dan ook nog klagen. belachelijk. We kunnen ook niets meer hebben in dit land...

Zonder gekkigheid. NAC wist dit toch van tevoren? Hij is al eerder bij de club geweest en ze hebben ook kunnen lezen wat er in Denemarken is gebeurd. Waarom zo iemand nog aannemen?

13 september 2023 om 20:05

4 tot 5u trainen in wat ze bloedhitte noemen… belachelijk. Werken voor je geld! Ze verdienen miljoenen!

13 september 2023 om 20:09

Wie verdient er bij een club als NAC nou een bedrag met zes nullen man.

13 september 2023 om 20:11

Ze verdienen miljoenen bij NAC
Jaja, blijven dromen en anderen napraten.trek je ijsmuts maar verder over je ogen en oren

13 september 2023 om 20:16

Humor is voor velen toch een vreemd concept.

14 september 2023 om 07:57

Ik zal het er de volgende keer nog wat dikker boven op leggen 👍🏻

13 september 2023 om 20:27

Los van het feit dat NAC dit zou hebben moeten geweten vind ik het dus ook wel apart dat Hyballa zelf ook niet eens tot de conclusie komt om zijn aanpak te herzien en in de spiegels te kijken. Na al die clubs te hebben verslonden zou je toch eens een stukje zelfreflectie verwachten. Het is kennelijk toch het aard van het beestje. Dan vraag ik mij direct ook af; zou hij ook zo tegen ze vrouw/kinderen doen? Want die hebben dan ook geen leven...

13 september 2023 om 22:02

Die krijgt overal een zak geld mee en heeft toch redelijk succes. De volgende club komt wel weer.

13 september 2023 om 23:40

Ik las hierboven dat hij die zelfreflectie wel had, zijn leven had gebeterd, etc. Maar blijkbaar teveel druk om dat vol te houden, en dan val je weer terug.

Lijkt toch wel een dingetje, Esbjerg ging ook al niet super. Ben benieuwd wie het nog met hem aandurft.

Deze Hyballa spoort toch niet als je dit zo leest (en als dit klopt)? Hij gaat ook elke keer in de fout en lijkt niet te luisteren naar andere mensen. Het kan een enkele keer gebeuren dat het niet klikt of wat dan ook, maar ik denk dat Hyballa zich langzaam mag gaan afvragen of er met hem zelf iets psychisch mis is

Wat een gek joh. We hebben het over NAC. Waar je juist tactisch moet trainen om puntjes te sprokkelen.
Als trainer van iemand die een individuele sport beoefent kan je er nog wat van zeggen. Maar deze malloot is terecht ontslagen.

Het was toch de tweede keer dat Hyballa coach bij NAC was, vreemde zaak als al bekend was welke methodes hij toepaste men hem zo lang zijn gang liet gaan en zelfs zijn contract verlengde. Een dictator heeft dan blijkbaar toch iets aantrekkelijks voor sommigen.

Goh, dit had NAC ook niet vantevoren kunnen weten..

De spekkies noemde hem vooral gekkie

In zijn tijd bij NEC vond ik het wel een vermakelijk figuur die af en toe wat gek deed. Ook toen hij eens bij VI zat kwam hij best prima over voor zover ik me kan herinneren. Als je dan dit leest kom je toch tot de conclusie dat hij de afgelopen paar jaar een beetje de weg is kwijt geraakt. Benieuwd of een club hier nog de vingers aan gaat branden.

Afgelopen zaterdag heb ik NAC - Roda gezien en het was inderdaad opvallend hoe NAC erbij liep op het einde. Spelers leken echt helemaal kapot te zijn. Onder andere een geblesseerde die niet kon worden gewisseld omdat er al drie wisselmomenten waren geweest en een speler die van het veld gedragen moest worden omdat hij niet meer kon lopen. Bizar.

Wat een mietjes tegenwoordig in Nederland
De generatie die nergens keihard voor wil werken en die denkt overal recht op te hebben.

Spekkies is ook zo een erg scheldwoord. Als je dat al niet kan hebben kansloos. Wat zullen z doen als de volgende trainer allemaal roept dat ze er niks van kunnen.

14 september 2023 om 13:02

Oké man, ga jij dan lekker met 30 graden trainen en de dag erna een professionele voetbalwedstrijd spelen? Dan praten we wel verder. Kijken wie er dan nog een mietje is.

Profvoetballers die te dik zijn mag je helemaal kapot maken wat mij betreft. Het zou van mij nu nog mogen worden ingevoerd dat als je geen basis conditie hebt, of je met overgewicht terug komt uit de zomer/winterstop je als Profvoetballer geen salaris krijgt. Dat je als volwassenen gaat lopen huilen bij het bestuur dat iemand je dikkie noemt, wat toch een stelletje softie's zeg.

13 september 2023 om 20:53

"profvoetballers die te dik zijn mag je helemaal kapot maken wat mij betreft."

Op zich met je eens dat een profvoetballer het aan z'n werkgever verplicht is om in vorm te zijn. Maar waarom moet iemand dan meteen "kapot worden gemaakt"? Vind jij het OK als je baas je uitscheldt, naar je schreeuwt en je bijna onmenselijk af gaat beulen als je eens iets niet goed doet?

13 september 2023 om 21:00

Ligt er een beetje aan bij welke werkgever natuurlijk. Maar bij sommige werkgevers gebeurt dit nou eenmaal. Iets waar de patatgeneratie niet meer tegen kan.

13 september 2023 om 21:25

"maar bij sommige werkgevers gebeurt dit nou eenmaal."

En misschien moet dat maar eens stoppen.

Ik heb inmiddels zo'n 25 jaar werkervaring bij verschillende bedrijven, ik heb meerdere leidinggevenden meegemaakt die regelmatig schreeuwden en scholden, en ik kan je vertellen: dat werkt niet. Bij al die bedrijven was de werksfeer verziekt, mensen bleven vaak ziek thuis (of kregen een burnout), gingen heel snel weer een nieuwe baan zoeken, kwamen 's ochtends met tegenzin binnen, Ik ben er 100% van overtuigd dat als je werknemers zich gewaardeerd voelen en zonder tegenzin gaan werken, dat ze dan ook veel productiever en loyaler zijn.

13 september 2023 om 22:05

Ik heb zo'n baas ook eens gehad. De beste manier om daar mee om te gaan was gewoon je bek open trekken en de confrontatie aangaan. Die man was poeslief de 2 jaren die ik er daarna nog heb gewerkt.

13 september 2023 om 22:21

@cabinessence, persoonlijk vind ik schreeuwen echt lang niet altijd negatief maar ik denk dat dit misschien ook wel een cultureel verschil is. Ik doe zelf nogal veel dingen op stemniveau 10 Schreeuwen kan boosheid, hypen, motivatie betekenen.

13 september 2023 om 23:13

Als een leidinggevende je terechte kritiek geeft dan neem je dat als een man. Aangezien ze nog niet eens 90 volgas kunnen geven heeft de coach volgensmij gelijk. Als de de leidinggevende je afbrand en er klopt niets van, dan geef je gelijk gas terug en ga je niet lopen janken bij het bestuur. En kapotmaken vind ik in dit verhaal dat hij de kerels met overgewicht elke dag in de groep erop wijst dat hun niet aan de standaard voldoen.

14 september 2023 om 02:20

Daar ben ik het dus niet mee eens. Als het bij mij huidige werkgever gebeurde wellicht. Maar bij bij de vorige gebeurde het zeker wel en was het ook nodig. Daarbij komt, als een speler hier al niet tegen kan.. hoe moeten ze zich dan voelen in een vol stadion? Dan valt spekkie nog wel mee denk ik.

Ajax had in de succestijd een fitness coach, nu een standbeeld bij het stadion. Ik heb achteraf niemand horen klagen, Bobby kreeg iedereen fit (zelfs ihattaren had hij fit gekregen)

Best wel vergelijkbaar met de verhalen die na zijn ontslag bij Esbjerg naar buiten kwamen, toch? Lijkt me inmiddels wel duidelijk dat deze man gewoon niet spoort. Twaalf clubs getraind, bij maar twee langer dan een jaar in dienst gebleven. Bijna overal met een conflict vertrokken. Er zullen vast nog wel clubs in verre, vreemde landen zijn die het aandurven met Hyballa, maar ik mag aannemen dat hij in West-Europa voorlopig wel klaar is.

Gelukkig willen ze daar geen cheerleader worden. Die meiden worden echt keihard op ieder vetje afgerekend en vliegen er bij een paar verkeerde bewegingen uit, zonder enige consideratie. Topsport is hard heb ik vaak gehoord maar dat geldt niet meer voor voetbal. Daar moet je vooral maatschappelijk verantwoord mee bezig zijn.

Oh vreselijk! 4 of 5 uur moeten sporten en kapot gaan en spekkie genoemd worden. Hopelijk komen zij er boven op.

Bij " ons " zeiden ze vroeger : " lopen met dat kadaver dikke".

14 september 2023 om 08:43

Je bent wel heel stoer online al die spelers afzeiken alsof het mietjes zijn maar top sport betekend niet dat je trainer zich als een respectloze en onverantwoordelijke lul mag gedragen. Hij negeert gewoon zijn medisch staf die meerdere keren hebben aangegeven dat het fysiek onverantwoord is. Zie hier de blessures en ranglijst. 4/5 uur in de zon fysiek trainen is gewoon ziek en machtsmisbruikend.

Je hebt het ook nog over carrières he, als iemand zijn hamstring scheurt vanwegen idioterie van de trainer kan dat nadelige effecten op zn carrière hebben. Het is ook de zoveelste keer dat hyballa met een conflict ontslagen wordt.

14 september 2023 om 09:18

Met als gevolg: blessures en spelers die de dag erna de wedstrijd niet konden uitspelen, en met 9 man verloren.

Ja joh, prima idee om dat te accepteren. Want dat is zo stoer.

Dan lopen er inderdaad heel veel mietjes rond.
Dat er niet 1 is die Adolf Hyballa een klap op zijn kanus geeft....

Maar goed deze man is leuk voor feesten en partijen en kan wellicht nog een ronde mee als intrim trainer om de boel voor 6 a 7 wakker te schudden.
Daarna moet hij gewoon weer terug zijn hok in onder begeleiding

Wij in Den Haag zijn meer dan blij met Jort van der Sande. Topper!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren