Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizarre eerste helft leidt eliminatie Liverpool in FA Cup in

Laatste update:

Liverpool heeft de vierde ronde van de FA Cup niet overleefd. Het team van Jürgen Klopp, met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de basis, ging in eigen huis onderuit tegen West Bromwich Albion: 2-3. De bezoekers legden in een bijzonder opmerkelijke eerste helft de basis voor het succes op Anfield. Voor de Merseyside-club was het eerste thuisnederlaag, in alle competities, sinds 23 april 2017. Na de nederlaag tegen Crystal Palace (1-2) bleven the Reds negentien opeenvolgende thuisduels ongeslagen.

De eerste helft op Anfield mocht er zijn: vier goals, drie beslissingen van de videoarbiter, twee blessures, een afgekeurd doelpunt, een eigen goal en een gemiste strafschop. Na vijf minuten was er voor Liverpool nog niets aan de hand: Mohamed Salah kon niet profiteren van miscommunicatie tussen Ben Foster en Jonny Evans, maar Roberto Firmino werkte de rebound kunstig binnen. Na 71 seconden stond het echter al gelijk: Simon Mignolet had geen antwoord op de inzet van Jay Rodriguez in de bovenhoek. De aanvaller werkte luttele minuten later ook de 1-2 binnen, na een pass van Kieran Gibbs.

In de negentiende minuut werd WBA een goal van Craig Dawson door de neus geboord, naar verluidt omdat Gareth Barry buitenspel stond. Enkele minuten later kreeg Liverpool een strafschop vanwege een charge van Jack Livermore op Salah, na het bestuderen van de videoarbiter. Firmino mikte het leer echter tegen de lat. WBA, dat in de loop van de eerste helft zowel Gibbs als Hale Robson-Kanu zag afhaken, kwam op slag van rust op 1-3, nadat opnieuw de videoarbiter werd ingeschakeld. Dawson stond namelijk niet buitenspel na een bal van Rodriguez, waarna Joël Matip de bal in zijn eigen doel werkte.

Liverpool was in de tweede helft lange tijd niet in staat om een aansluitingstreffer te verzorgen.Na ruim een uur spelen koos Klopp ervoor om in één keer drie wissels toe te passen, met speeltijd voor James Milner, Jordan Henderson en Danny Ings. Het was uiteindelijk Salah die de spanning terugbracht in de wedstrijd: de Egyptenaar kreeg de bal van Firmino en schoot laag raak langs Foster. Tot meer was Liverpool tegen WBA, dat in de laatste minuten met elf spelers achter de bal stond, niet in staat.

Liverpool is terecht uitgeschakeld

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer dat Liverpool uitgeschakeld is in FA Cup... Jurgen Klopp moet echt op z'n tellen gaan passen straks! Opnieuw wint hij waarschijnlijk geen prijs dit seizoen.. De druk begint op deze manier echt toe te nemen bij hem. Toch hoop ik dat Liverpool het vertrouwen in Klopp houdt en dat Klopp voorlopig de trainer blijft van Liverpool! Jurgen Klopp blijft voor mij de beste trainer die Liverpool kan hebben. Dankzij Klopp staat er een visie en tot nu toe zijn, dankzij Klopp, alle aankopen een schot in de roos. Om die reden hoop ik ook dat hij gewoon de trainer blijft van Liverpool! Verder kunje deze uitschakeling ook van een positieve kant zien. Liever nu uitgeschakeld worden dan finale of halve finale verliezen. Als je namelijk die verliest, heb je alle voorgaande FA Cup wedstrijden voor niets gespeeld. Nu kan Liverpool zich volledig focussen op CL en top 4 van Premier League.

27 januari 2018 om 22:44

De druk neemt helemaal niet toe. Wat bazel jij bij elk Liverpool topic toch weer veel onzin uit. Bij Dortmund duurde het 4 jaar geloof ik voor hij zijn 1e prijs won. Het is de FA cup daar hecht ik als fan weinig waarde aan.

27 januari 2018 om 22:46

Jammer. De strijd om de FA cup was ooit het mooiste bekertoernooi ter wereld en het winnen ervan was zeker zo belangrijk als het kampioenschap.

27 januari 2018 om 22:50

@Keizer, he weet je dat Klopp niet onder druk staat?? Vorig jaar al riepen veel mensen dat Klopp steeds meer onder druk komt te staan door de 1-2 nederlaag tegen Wolverhampton, dus hoe kom je aan die info?

27 januari 2018 om 22:56

@keizer,

Jij hecht weinig waarde aan de Fa Cup? Dan ben jij een van de weinige die dat doet. De Fa cup is een grote prijs, ondanks dat hij niet meer zo zwaar meeweegt als in het verleden. Als je als team al die knock-out fases overleefd hebt en uiteindelijk die prijs wint, is er geen enkele reden om niet trots te zijn.

Als Real Madrid fans na de afgelopen jaren zo'n opmerking zouden maken over de bekercompetitie zou ik het nog enigszins kunnen begrijpen, maar als Liverpool zijnde moet je vol voor de Fa Cup gaan. Of denken ze in Liverpool dat ze de CL gaan winnen?

27 januari 2018 om 23:03

Klopp zijn positie staat niet ter discussie. Klopp heeft bij zijn aanstelling gezegd dat het een project voor de lange termijn is. Klopp is ook een coach die liever een elftal naar zijn hand zet dan een heel nieuw elftal koopt. Hij heeft niet voor niets bijgetekend tot 2022. Sinds Klopp er is staat Liverpool weer op de kaart. CL knock-out fase weer behaald na 8 jaar ofzo. Het voetbal is vaak zwingend en erg leuk om naar te kijken, pakt tegen grote ploegen ook veel punten dus snap niet waarom zijn positie ter discussie zou staan. Natuurlijk worden er weleens vraagtekens gezet. Maar mensen die zeggen dat zijn positie begint te wankelen weten geen flauw idee waar ze het over hebben. Ik heb ook geen idee wie het beter zou doen en meer positief effect heeft op de club en haar fans.

27 januari 2018 om 23:15

@keizer Ben het grotendeels met je eens, maar 2 dingen. Hij heeft volgens mij 13 spelers gehaald of zo, sinds hij bij liverpool zit. Nog meer weg geloof ik, maar hij ververst dus wel degelijk. En je positie kan natuurlijk ook ter discussie komen te staan als je veel punten laat liggen tegen de kleintjes. Maar denk dat je gelijk hebt dat dat (nog) niet het geval is.

27 januari 2018 om 23:18

Sinds klopp er is staan ze weer op de kaart? Het beste seizoen van de laatste 10 jaar hadden ze onder Rodgers.

27 januari 2018 om 23:52

Hij ververst ook. Maar koopt ook spelers die nog niet in hun prime zitten en die hij nog meer kan vormen. Klavan natuurlijk niet. Maar de oudste speler die hij heeft gehaald voor de basis 11 is van Dijk of Wijnaldum zijn geloof ik beide 26?

28 januari 2018 om 00:54

Klopp koopt geen nieuw elftal.
Hij heeft 13 spelers gekocht.
Ja maar de oudste is 26.

28 januari 2018 om 01:58

Aardig elftal toch, met zijn 13-en. Mag wel niet volgens de regels.

28 januari 2018 om 02:52

3e jaar op rij in de 4e ronde vd FA Cup uitgeschakeld. Als Liverpool nou elke 2 jaar een prijs zou pakken zou dat misschien niet zo erg zijn..

27 januari 2018 om 22:45

Champions league kan nog, volgende ronde is niet erg moeilijk, dus hij staat waarschijnlijk in de kwartfinale.

27 januari 2018 om 22:48

Porto is beter dan WBA en al helemaal beter dan Swansea. Als Liverpool het al moeilijk heeft tegen Swansea en WBA. Hoe wil je dan ooit winnen van Porto?

27 januari 2018 om 22:50

Onzin vergelijking, Liverpool vernederde ook City.

27 januari 2018 om 22:56

Een paar wedstrijden geleden won Liverpool nog van Manchester City. Waarom zouden ze niet van FC Porto winnen als ze het beste team van het moment kunnen verslaan. Dat soort dingen zeggen dus helemaal niks. Elke wedstrijd begint op 0 en 1+1 is niet altijd 2 in voetbal zou ik zeggen als ik even een deur open zou willen intrappen.

27 januari 2018 om 23:06

Weer zo'n domme opmerking Zermat_Persson. Hoe kan jij je zelf nou Liverpool fan noemen? Porto is ook slechter dan City dus nu hebben we wel ineens kans op de CL? Echt schiet mij aub dood als je nog meer onzin komt verkondigen vandaag.

27 januari 2018 om 23:09

Vernederde? Onzin. Spannende pot die twee kanten op kon.

27 januari 2018 om 23:31

Liverpool heeft City wel degelijk vernederd. Ja het was 4-3, maar ik denk dat de meeste mensen die die wedstrijd hebben gezien, weten dat die uitslag geflatteerd was voor City.

27 januari 2018 om 22:47

Ja, je kunt het beste vroeg in elk bekertoernooi verliezen dan in de halve finale of finale om je te kunnen focussen op het behalen van de vierde plek, ofniet? Uff.

27 januari 2018 om 23:09

Werkelijk bij alle bekertoernooien lees ik van jou dat je beter helemaal niet in de beker moet spelen. Bij live meepraten afgelopen week 5,6 keer en nu weer. Ondanks dat Liverpool er nu uit ligt denk ik dat veel fans nog fijn terugkijken op de winstpartij tegen Everton.

27 januari 2018 om 23:14

Tsja, maar wat moet je nou als je Klopp bent? Al je creativiteit op het middenveld is verkocht is verkocht met Coutinho, Wijnaldum/milner/henderson/ox zijn allemaal geen middenvelders die een wedstrijd gaan beslissen. Let maar op, dit Liverpool gaat instorten tweede seizoenshelft. Elke kleine ploeg gaat zich ingraven en Liverpool gaat moeite krijgen te scoren.

Daarnaast is van Dijk geen oplossing, de verdedigende tactiek is slecht. Van dijk is niet (veel) beter dan Matip, als Liverpool de tactiek niet aanpast gaat het niets helpen.

27 januari 2018 om 23:29

@lucasandersen De verdediging moet fungeren als een unit. Als er zwakke schakels zijn zal je altijd zo goed zijn als die zwakke schakel. Met van Dijk halen ze een van de beste cb's van de premier league, maar de zwakke schakels blijven een heikel punt en ik doel dan op het middenveld (can en Wijnaldum vandaag).

Het helpt ook niet wanneer de backs erg slecht zijn en je achter de feiten aanloopt. Gelukkig is er tijd en een concept: Keita, die verdedigend veel beter is en in aanvallend opzicht ook voor wat assists en doelpunten kan zorgen. Daarbij zijn er geruchten over een transfer van Lemar naar Liverpool. Als er straks nog een nieuwe keeper bij komt is het afwachten tot het smeden klaar is om vervolgens het concept in praktijk te zien floreren.

28 januari 2018 om 00:28

Het verdedigend systeem moet inderdaad stukken beter, maar als jij denkt dat Matip even goed is als Van Dijk dan heb je er niet veel kaas van gegeten hoor. Matip speelt heel slapjes en is dit seizoen zwakker dan Klavan en Lovren. Als je als Van Dijk zijnde naast slappe hap Matip, een (sowieso al middelmatige) Moreno net uit blessure en voor vliegenvanger Mignolet staat, dan zal je inderdaad niet alles kunnen oplossen.

Prima wedstrijd van WBA! Verdiende winnaar. Persoonlijke fouten prima afgestraft. Can, Wijnaldum, Mignolet, Arnold, Matip allemaal een 3. Hopelijk komt wel Lemar nog even 1 van deze dagen zal misschien wat schelen om een plek bij de 1e 4. Oh en Mignolet aub heel snel verkopen en Ward maar rest van het seizoen 2e keeper maken. Kunnen nog beter een zak haardhout op goal zetten.

27 januari 2018 om 23:15

Ze hebben toch allang gezegd dat lemar niet vertrekt deze winter?

Wat een waardeloos middenveld heeft Liverpool zo zeg, zit totaal geen creativiteit in. Is lallana bijna weer heel?

Liverpool beleeft weer een slecht seizoen ze gaan ook niet in de CL verder komen en de 4deplek gaat ook een moeilijk verhaal worden ze missen toch coutihno vind ik

West Brom terecht door. Liverpool had weer last van onderschatting en begon met een laag tempo zonder drang aan de wedstrijd tegen een weer verdedigend team. Daar heb je backs/flankspelers nodig die het nodige aan gevaar kunnen brengen, maar wat waren die slecht, met name Taa.

Het middenveld is erg aan vervanging toe. Keita kan niet snel genoeg komen om drive en gerichtheid te brengen. Can vind ik een harde werker, maar het zou geen gemis zijn als hij een verwachte transfer maakt.

VAR heeft nut, maar ten koste van de flow van de wedstrijd. Het oogt gewoon niet lekker die onderbrekingen, al brengen ze wel enige spanning mee. Het hoeft van mij niet weg, maar het moet allemaal vlotter.

Leuk dat mensen dachten dat Van Dijk wel even alle verdedigende problemen op zou lossen. Het aanvallende spel van Liverpool kan gewoon niet met spelers van het niveau Moreno, Mignolet en noem ze maar op. Dat soort speler kunnen een paar keer per jaar boven zichzelf uitstijgen waardoor je best eens toppers kan winnen maar onder aan de streep maken ze teveel fouten. Je gaat er nooit prijzen mee winnen dus.

En nog maar 1 kans op een prijs over voor Klopp. Als dat niet lukt, is volgend seizoen het moment vd waarheid

Zoals ik al zei in het live meepraten: de top 6 doet het uitermate zwak in minstens 1 van de bekers.
Arsenal verloren in de fa cup tegen Nottingham (dan wel niet met een volledig b team)
Spurs vandaag net aan gelijk tegen Newport in fa cup
Chelsea in fa cup pas na penals door tegen Norwich
United eruit tegen Bristol in League cup
City in League cup pas na penals door tegen Wolves en alle moeite tegen Bristol

En dus nu Liverpool...

Lijkt wel alsof ze geen zin hebben in de bekers dit jaar.

27 januari 2018 om 23:07

Dubbelpost, mag weg.

27 januari 2018 om 23:09

Daarom zou ik graag gewoon Lemar zien komen deze winter. Zou een goede aankoop zijn die de positie van Coutinho goed zou in kunnen vullen.

Zeer terechte winst van West Brom hier.
Blijkbaar heeft de Liverpool selectie onderling afgesproken om een spelletje "om ter slechtst" te spelen, en de enige die niet was ingelicht, was Salah.

Mignolet die over zijn toekomst moet nadenken als hij niet eerste keuze is. Nou succes in de 2e klasse jongen.
Moreno mag zijn plek terug afgeven aan Robertson.
Matip is zo slap als iets.
Can heeft enkel zin in grote matchen.
Wijnaldum heb je enkel iets aan als hij niet aan de bal is, tegen de grote clubs.

En dan de makkelijke opmerking: Coutinho verkocht en niemand gehaald. Je had hem vandaag kunnen gebruiken. Niet per se voor zijn goals, maar er was geen aansluiting tussen het middenveld en de aanval.

Ondanks de matige wedstrijd aan de kant van Liverpool, toch genoten van de support van de fans. Zelfs de commentatoren waren onder de indruk van de sfeer.

Dan zie je tog dat ze een kaliber coutinho missen...ze hebbe genoeg geld van coutinho daar hadde ze best een vervanger voor kunnen kopen...want coutinho zorge voor veel kansen en was een spelmaker wat ze nu missen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren