Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bizar koopgedrag Chelsea gaat verder: club activeert clausule van 40 miljoen

Laatste update:

Chelsea heeft de afkoopclausule in het contract van Michael Olise geactiveerd, zo melden onder anderen David Ornstein van The Athletic en Fabrizio Romano. De 21-jarige smaakmaker van Crystal Palace heeft zijn jawoord al gegeven aan the Blues en lijkt spoedig de overstap te maken naar Stamford Bridge. Palace houdt veertig miljoen euro over aan het vertrek van Olise.

De rechtsbuiten annex middenvelder van the Eagles stond ook in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City, maar de ploeg van Josep Guardiola lijkt dus mis te gaan grijpen. Chelsea en Palace handelen de komende dagen de laatste details af, waarna Olise medisch gekeurd wordt. Daarna zal de linkspoot een meerjarig contract gaan tekenen bij de ploeg van Mauricio Pochettino.

Met de eventuele komst van de Franse jeugdinternational nadert Chelsea de grens van 400 miljoen euro aan inkomende transfers deze zomer. Vorig seizoen gaf de club al 612 miljoen euro uit aan verschillende topaankopen. Deze zomer wordt dus vrijwel zeker de grens van één miljard euro aan inkopen bereikt onder de nieuwe eigenaar Todd Boehly, die the Blues overnam van Roman Abramovich.

Ook de komst van Southampton-middenvelder Roméo Lavia lijkt slechts nog een kwestie van tijd. Met die transfer is ruim zestig miljoen euro exclusief bonussen gemoeid. De Belgische rechtspoot is persoonlijk al akkoord met de Londenaren en lijkt nog deze week definitief de overstap te maken. Lavia verkiest Chelsea, net als Moisés Caicedo, boven Liverpool.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lijkt wel alsof ze gewoon goede spelers aan het verzamelen zijn, zonder echt te kijken naar wat er nodig is. Met madueke heb je een soortgelijke speler al in je selectie volgens mij. Idem dito voor die Lavia, goede speler maar je haalt net caicedo binnen..

15 augustus 2023 om 17:16

Professor Oak is jaloers op de verzameling van Chelsea. Het zijn ook allemaal jonge spelers zonder de ervaring die je ook nodig hebt om een top seizoen te draaien. Boehly heeft te veel football manager gespeeld

15 augustus 2023 om 18:04

Ik speel al 19 jaar manager spelletjes en vooral football manager, nog nooit heb ik dit ooit eerder gezien of gedaan. Waar ik verbaasd over ben is de hoeveelheid spelers per se naar Chelsea willen.. lijkt alsof Chelsea een grotere naam is vele clubs in Engeland. Misschien omdat de generatie van 2003 en daarboven alleen maar Chelsea heeft zien winnen met grote spelers dat dit gebeurd? Bijzonder om dit allemaal te zien

15 augustus 2023 om 18:37

London is een stuk leuker om te wonen als Liverpool of Manchester of Newcastle..

15 augustus 2023 om 18:38

De interesse van de spelers is wel eenvoudig te verklaren lijkt mij. Er wordt al maanden voor de transfer tot stand komt contact gemaakt met veel spelers om een band op te bouwen. Er is een coach die erom bekend staat talenten beter te maken en er wordt een sterk project voorgeschoteld onder het mom "een selectie opbouwen van de beste talenten ter wereld en jij hoort daarbij". Vervolgens zijn die jongens verzekerd van 5-8 jaar veen mooi salaris.

Een vrij goed verhaal voor een speler die rond de 20 jaar is. Of het een succes wordt, dat zullen we zien.

15 augustus 2023 om 19:38

Vind je het gek als je bij Chelsea een contract van 9 jaar kan tekenen voor het dubbele salaris.

15 augustus 2023 om 19:41

@viswoestijn: leuk bedacht verhaal,maar men tekent daar gewoon omdat men een schandalig hoog salaris krijgt

15 augustus 2023 om 20:54

@madmarcel dat is eerder een sprookjesverhaal. De salarissen zijn juist drastisch naar beneden gebracht door grootverdieners te laten vertrekken. Qua salaris bied Chelsea echt niet meer het meeste geld in het huidige salarishuis.

Daanraast kun je ook gerust zeggen dat Londen een bepaalde aantrekkingkracht heeft. Ook zijn de spelers in deze leeftijdsgroep opgegroeid met name het succes van Chelsea en City in Engeland. Van 10/20 jaar terug zullen de meesten weinig hebben meegemaakt.

16 augustus 2023 om 01:22

Ze hebben niet meer de gigasalarissen neen, omdat ze niet meer de giga namen hebben ook niet. Al bij al krijgen jongens als Caicedo, Olise, Mudryk etc gewoon relatief gezien zeer hoge salarissen bij Chelsea, meer dan elders 9/10 keer. Natuurlijk is dat dan geen 40 miljoen per jaar zoals City enkele spelers betaalt, maar Chelsea heeft dan ook geen KDB of Haaland.

16 augustus 2023 om 08:22

Is dat dan een misdaad??? Waarom gaan spelers plots in de Arabische zandbak voetballen?
Man toch .....

15 augustus 2023 om 17:16

Ik vind dat Chelsea juist goed bezig is met de aankopen. Aan Madueke heb je meer als je op de counter speelt, vanwege zijn snelheid, terwijl ik Olise juist veel beter vind passen voor de wedstrijden waarin Chelsea veel de bal zal hebben. Prachtige voetballer is het en ook Frans. Denk dat hij de zevende Fransman is in de selectie.

15 augustus 2023 om 17:31

Die Fransen hebben toch ook een ongelooflijk veel talent, haha. Het blijft maar komen.

Ik ben daar als Nederlander best wel jaloers op. Vanuit Oranje perspectief

15 augustus 2023 om 17:34

Hadden ze nou maar iemand op rechtsbuiten die ook een geweldige pass in de benen heeft... oh nee, die heeft geen rugnummer gekregen.

Ik begin echt een grafhekel te krijgen aan Chelsea, wat een ongelofelijke koopzucht. Echt belachelijk dat ze dit maar mogen blijven doen. Op deze manier ga je natuurlijk nooit het gat kun dichten tussen de grotere en kleinere competities. Hopelijk krijgen ze de financial fair play op hun dak en worden ze weer uitgesloten van de transfermarkt.

15 augustus 2023 om 17:32

Ik denk dat Chelsea qua FFP heel goed weet wat het doet. De eigenaren zijn Amerikaanse private equity miljardairs. Die weten als geen ander van boekhouden.

15 augustus 2023 om 17:42

Daarom hebben ze een boete gekregen omdat ze zo goed zijn in boekhouden...pff

15 augustus 2023 om 17:57

Die boete hebben ze gekregen nadat Chelsea zelf aangaf dat er documenten ontbraken over bepaalde financiële zaken. Chelsea eigenaren kwamen er zelf achter nadatbze de club kochten en melde dit meteen bij de UEFA, waarna UEFA een onderzoek deed waar Chelsea volledig aan meewerkte. Ze kwamen er samen uit door een boete te betalen van 10 mil. Heeft dus niets met de nieuwe eigenaren te maken maar met Abramovich.

15 augustus 2023 om 18:48

Daar vrees ik ook voor. Kijk maar de langdurige contracten iets wat voorheen niet gedaan werd maar ook niet verboden was, dat hebben ze puur gebruikt voor de boekhouding om de vele transfers over de vele jaren uitsmeren. Uiteraard komt er een verbod daarop in 2025. Dus met de FPP gaan er niet veel problemen komen verwacht ik, en helemaal niet als ze sportief succes weten te boeken, geld zal dan wel vanzelf komen rollen...

15 augustus 2023 om 17:33

Ik vraag me vooral af wat er achter die lange contracten zit. Een speler gaat echt niet ineens voor 8 jaar tekenen tegenover hetzelfde bedrag, enkel om Chelsea te matsen. Dan zou de speler zichzelf in de voet schieten en zaakwaarnemers zijn te gehaaid om daar zomaar mee akkoord te gaan. Daar zullen dus ook ongetwijfeld bepaalde clausules en/of constructies achter zitten.

15 augustus 2023 om 17:39

Denk met name dat ze gewoon een vorstelijk salaris krijgen, en dan best voor 8 jaar willen tekenen. Blijkt dat ze bij lange na niet goed genoeg zijn na 1 seizoen, kan je nog 7 seizoenen lang dat salaris opstrijken. Keerzijde is dat je moeilijk weg kan, maar Chelsea is sowieso niet echt een club om daarna nog een stap te maken. Is gewoon een eindstation.

15 augustus 2023 om 17:39

Het idee van de lange contracten is dat je de transfersom over de lange contractduur af kunt schrijven. Dat is boekhoudkundig heel gunstig voor je afschrijvingskosten.

Voor de spelers schijjnt het aantrekkelijk te zijn omdat ze - ondanks relatief normaal basissalaris - er hoge bonussen te verdienen zijn obv prestaties.

Het salarishuis van Chelsea is enorm gedaald tov vorig seizoen. Dus er is qua salaris ruimte

15 augustus 2023 om 20:05

Die afschrijfkosten komen jaarlijks terug, vooral als je zoveel spelers vastlegt. Dat betekent dat je de komende jaren weinig meer kunt investeren, vooral als je geen champions league haalt. Het is een enorm risico. De afschrijfkosten waren bij Chelsea al hoog en dat wordt alleen maar meer.

15 augustus 2023 om 18:06

Helemaal met je eens. Wil nog wat zeggen maar dat kan hier haast niet meer. Maar dit is niet te verklaren joh. Zo koopziek, het is absurd.

15 augustus 2023 om 18:08

Je mag en hekel hebben aan Chelsea.
Maar mag ik vragen ja ze geven enorm veel geld uit maar voel jij dit dan ook in je zakken?
Want wat maakt het eigenlijk uit, voetbal draait tegenwoordig alleen maar om geld niets anders!

15 augustus 2023 om 18:28

Je kunt toch met een negatief sentiment naar iets kijken zonder dat het je direct raakt?

15 augustus 2023 om 19:16

@terrycfc. Uiteindelijk voelt een supporter dat in zijn zakken inderdaad. Kosten voor kaarten en dergelijke gaan om hoog alles. Ook door onderandere de hoger wordende salarissen en dergelijke dus uiteindelijk merkt een fan dat in zn zakken

15 augustus 2023 om 19:50

Tuurlijk, maar de komende jaren word het allemaal meer & meer...
Zoals ik aangaf alles draait nú éénmaal op geld.

15 augustus 2023 om 19:51

Ja dat is waar, maar de supermarkten voelen we nu ook in onze zakken.
Maar uiteindelijk blijven we voetbal kijken...😄

15 augustus 2023 om 19:30

Het is verworden tot een identiteitloos stukje speelgoed. Pathetisch.

15 augustus 2023 om 21:20

Helemaal mee eens! Vreselijke club. Clubvoetbal gaat zo kapot. Gaat helemaal nergens meer over!

Hoppa dat is meer dan een miljard in 1 jaar tijd. En ze zijn nog niet klaar want ook leiva of Lavia en een keeper komen eraan …. Meer dan 1 miljard in minder dan een jaar tijd ..Echt bizar en ongelofelijk dit is nog nooit voortgekomen in het voetbal…

15 augustus 2023 om 17:10

Diep en dieptriest. Meer woorden ga ik er niet meer aan vuil maken, blijven strooien.

15 augustus 2023 om 17:11

Een miljard was vroeger verdeeld over 10 jaar. Bij Chelsea is het al gelukt om dat binnen een jaar te doen. De huidige FFP regels zijn wel echt ruk hoor als je dit als club allemaal kan doen. Absurd veel spelers heeft Chelsea het afgelopen jaar binnengehaald. En dat met geen enkele gewonnen prijs en niet eens met Europese inkomsten dit seizoen...

15 augustus 2023 om 17:33

Aan de andere kant: ze verkopen ook goed. Ik weet dat de net spend zwaar negatief is maar "1 miljard" roepen zonder context zegt ook niet zoveel

15 augustus 2023 om 17:35

Als men het over uitgaven heeft, betreft het gewoon een miljard. Het wordt anders als de discussie gaat over wat er onder aan de streep staat.

We zijn heel druk bezig met al deze transfers, maar ik vraag me oprecht af of we hierdoor wel de juiste balans in ons team gaan krijgen. Dat we ons moesten versterken was wel duidelijk, maar dit is echt onnavolgbaar aan het worden.

15 augustus 2023 om 17:14

Je kan me als chelseafan toch oprecht niet vertellen dat je hier blij van wordt..... 1 miljard in 15 maanden tijd erdoorheen gejast, dat krijgen de grootste schurkenclubs (psg, man city, SA) nog niet eens voor elkaar

15 augustus 2023 om 19:40

Chelsea is de grootste schurkenclub van allemaal.

15 augustus 2023 om 21:51

@zytto

De OG schurkenclub!

15 augustus 2023 om 17:14

Chelsea doet gewoon goede zaken. Ze hebben nu niemand achter Nkunku. Olise is daar prima voor geschikt. Echter had ik eerder Felix gehuurd met koopoptie.

15 augustus 2023 om 17:25

Gelukkig heb je het dan niet voor het zeggen bij Chelsea. Jij bent op transfergebied nog gekker dan die Amerikanen.

15 augustus 2023 om 17:34

Felix was vorig jaar niet veel in de PL toch? Prachtige speler dat wel

15 augustus 2023 om 17:21

Houdt er rekening mee dat er ook weer een vracht aan ontevreden spelers of "deadwood" gaat vertrekken de komende jaren. De selectie van Chelsea heeft ruim 30 spelers waar de concurrenten er net 20 hebben.

15 augustus 2023 om 17:30

Dat valt best mee, heb je gezien wie er allemaal op de bank zaten zondag?

15 augustus 2023 om 17:32

De selectie van Chelsea bevat ondertussen 30 spelers. Veel spelers erin betekent vaak ook veel eruit. Er zitten natuurlijk wel jeugdspelers en andere goedkopere spelers bij. Het is ook niet voor het eerst dat Chelsea talentvolle spelers koopt die niet weten te slagen.

15 augustus 2023 om 18:03

Dat klopt! CHO, Gallagher(wat ik jammer zou vinden), Lukaku, Ziyech, Chalobah mogen allemaal vertrekken. Cucurella en Sterling mogen ook bij een goed bod vertrekken. Maatsen is ook een twijfel geval waar veel aan getrokken wordt, die kan ook ineens vertrekken. En dan hebben we nog een paar die op huurbasis gaan vertrekken. Uiteindelijk gaan we naar een 25 man selectie.

15 augustus 2023 om 18:09

Je koopt spelers voor 60m en als het even tegen zit zet je ze weer op straat. Dat zou met Sterling en Cucurella ook weer kunnen gebeuren. Dat is waar het naar mijn mening fout gaat. Het kan ook onmogelijk alleen maar aan de spelers liggen als een volledige selectie niet goed genoeg blijkt te zijn. Er zijn al zoveel goede spelers naar Chelsea gegaan om te mislukken

15 augustus 2023 om 17:30

Als je zoveel spelers ter beschikking hebt, ben je eigenlijk verplicht om balans te vinden. De vraag is vooral of het algemene niveau daar is waar het zou moeten zijn. Ze halen veel talent, maar kwalitatief loopt er eigenlijk niet 1 absolute topspeler bij.

Chelsea had Joao Felix opnieuw moeten huren met optie tot koop. Felix is ideaal om op nummer 10 te hebben achter de spits. Dan is hij op z'n best. Nu Nkunku eruit ligt,heb je eigenlijk niemand, behalve deze Olise. Beter iets dan niets natuurlijk. Echter had ik gekozen voor opnieuw Felix als concurrent/roulatie speler van Nkunku. Zeker is je hem kan huren met koopoptie. Het kan zomaar zijn dat in systeem van Pochettino, Felix excelleert als 10.

15 augustus 2023 om 17:16

Olise is wel een stuk goedkoper voor de maanden dat Nkunku eruit ligt. Een lager salaris als afschrijving in vergelijking tot een huurbedrag voor Felix. Maar als ze al deze jongens toch halen, mogen ze de aangetrokken talenten ook wel meteen verhuren. Een Angelo had je ook de kans kunnen geven. Of een Santos de kans geven ipv Lavia ook nog proberen te halen.

Ik dacht dat ze wel klaar waren met Caicedo en Lavia maar blijkbaar niet. 200+ miljoen uitgeven aan 3 spelers weer. Tja die Boehly speelt echt op het randje met de huidige FFP regels blijkbaar. Want het is net alsof die carrièremodus in FIFA speelt. Je kan echt een heel A4'tje schrijven van nieuwe spelers die Chelsea heeft gehaald sinds Boehly de baas is bij Chelsea. Begint wel absurd te worden...

Ik denk dat deze voorzitter zoveel spelers wil kopen zodat hij een eigen competitie kan beginnen. Wellicht weten ze die wel te winnen.

ON: Ik snap niet zo goed dat spelers nu nog zo graag naar Chelsea gaan. Er zijn al zoveel spelers, trainers die komen en gaan. Dan zou ik toch liever kiezen voor een iets stabielere club die een iets beter beleid voert.

15 augustus 2023 om 17:45

Die spelers krijgen de garantie op een dik salaris voor 7-8 jaar, waar ze bij andere clubs max 5jr kunnen tekenen vaak.

15 augustus 2023 om 17:50

Ach ja, stom van mij. Hoe kon ik vergeten dat het voor sommige echt alleen maar om die paar k*tcenten ging. Maar ja, als jij liever 8 jaar op de bank zit voor een dik salaris, dan elke week 90 minuten te mogen doen, waar je als 6 jarig jochie mee bent begonnen omdat je dat zo leuk vond, tja, dan ben je een echte prof!

Maar denk je echt dat iedereen die daar voor 7 of 8 jaar tekent daar zo lang blijft? Het is alleen maar een boekhoudkundig trucje van Chelsea om de FFP regels te omzeilen. Als je niet bevalt dan wordt je echt binnen 2 á 3 jaar geloosd. Dat doen ze met trainers, dus waarom niet met spelers.

15 augustus 2023 om 18:38

Het ligt aan de omgeving waar bepaalde spelers zijn opgegroeid. Odegaard komt van de middenklasse in Noorwegen. Hij wacht het liefst af op een nieuw contract en pushed niet. Hij krijgt zelfs minder salaris dan Ben White. En zo heb je nog meer spelers zoals hij.

16 augustus 2023 om 16:29

Sarcasme is leuk, hou ik ook van, maar je maakt mij niet wijs dat al die spelers komen met de gedachte dat ze alles gaan spelen. Een paar zullen dat denken en als ze niet blijken te spelen gaan ze echt niet zomaar verder kijken. Ja of misschien even totdat ze erachter komen dat ze ergens anders wel kunnen spelen voor de helft van het geld en op een lager niveau. Wat zou jij dan doen? We doen allemaal lekker makkelijk hierover, maar deze jongens verdienen tonnen per week/maand en leven daar ook naar, dan lever je echt niet zo makkelijk de helft in.

Chelsea sinds 2022: 42 inkomende spelers en 40 vertrokken spelers volgens transfermarkt.com (zitten jeugdspelers bij). Chelsea heeft in 2 jaar tijd bijna de hele selectie verkocht en er 2 voor teruggekocht. Hoe meer spelers je koopt, hoe meer spelers er ook weer zullen vertrekken. Dat wordt de volgende jaren weer een exodus.

De selectie van Chelsea is veel en veel breder dan dat van City in kwantiteit. Het is alleen nog vragen of de gekochte spelers van Chelsea het nodige niveau gaan halen voor een top 4 finish. Bizar beleid

15 augustus 2023 om 17:26

Doorselecteren werd wel tijd bij de club, maar in deze mate had het ook niet gehoeven inderdaad.

De enige manier dat je het nog enigszins positief kan maken is dat het allemaal jong talent is wat gehaald is. De spelers die het eerste niet halen, kan je de komende 2/3 jaar waarschijnlijk nog wel met winst verkopen door inflatie en stijgende transferprijzen. Waardoor je binnen de FFP regels blijft. Maar goed het is risicovol beleid en kun je spelers afschrijven en haal je geen CL, dan heb je de komende jaren weinig transferbudget. Alles is tenslotte in 1 jaar al opgemaakt..

15 augustus 2023 om 17:31

Je zadelt de club voor de komende 8 jaar op met transfers die je nu maakt. Hoe meer miskopen je doet, hoe meer transfers je blijft afbetalen. Als je rustig opbouwt weet je ook echt aan het einde van het seizoen wat je nodig hebt. Nu zet jezelf op langer termijn schaakmat op deze manier. Dit is een toch een gok van 1 miljard aan relatief onbewezen talenten. Jonge spelers hebben leiders nodig die al jaren de leider zijn binnen een club. Die heb je ook bijna niet

15 augustus 2023 om 17:37

Het is flink gokken en het kan alle kanten opgaan. Het is voor ons als fans te hopen dat alles positief uitpakt. Menig fan zit hier ook niet op te wachten.

Maar ik zie ook wel kansen met die 100/200 miljoen aan aangetrokken talenten. Paar jaar ontwikkelen middels verhuur en je kan zomaar je waarde verdubbelt hebben.

15 augustus 2023 om 17:28

Ik denk niet dat je de jeugdspelers mee moet tellen. Bij een club als Chelsea is de jeugdopleiding tevens een waar handelshuis. Als je dan dus de jeugdspelers telt die gaan, moet je ook de jeugdspelers tellen die komen.

Ik had hem graag bij United gezien op de plek van Antony. Zeker voor 40 miljoen was het gokje wel waard geweest.

Dus in iets meer dan een jaar een miljard uitgeven. Dat gaat gewoon helemaal nergens meer over.

Leuke speler om naar te kijken. Vormde een leuk koppeltje met Eze bij CP. Voor Madueke lijkt mij dit minder fijn nieuws, want deze jongen heeft eigenlijk alles wat hij heeft + hij is fysiek sterker.

En praktisch gegarandeerd geen prijs in competities met Bayern, Real, City en psg...

Dit kan toch nooit goed gaan? Het is echt niet zo'n vreselijk goed gevonden strategie om aan de FFP te kunnen voldoen. Er is een reden waarom clubs dit soort constructies liever niet eens aangaan met 1 speler, laat staan een kwart van de selectie.

Aan de FFP zullen ze op korte termijn wel voldoen, maar ik vraag me af wat de effecten op de lange termijn zijn. Chelsea gaat echt niet ineens veel beter presteren dan ze ooit hebben gedaan, dus het is ook onwaarschijnlijk dat de omzet ineens drastisch omhoog gaat los van de marktinflatie.

Ook ben ik erg nieuwsgierig naar de details achter die lange contracten. Het is voor een speler helemaal niet interessant om voor 8 jaar vast te zitten aan een club waardoor ze jaarlijks minder verdienen. Daar zal dus ook wel wat achter zitten.

15 augustus 2023 om 17:42

Wat zal hun de FFP interesseren. Wellicht worden ze een keer net als Milan uitgesloten van Europees voetbal voor een jaartje, terwijl ze waarschijnlijk toch geen CL hadden gehaald.

15 augustus 2023 om 18:29

Dit is absurd, dit kan toch niet. 1 miljard al in 1 jaar tijd. Hun omzet is niet eens zoveel over 2022. Hoe is dit mogelijk!? Leuk dat ze zogenaamd een trucje hebben gevonden of whatevee maar dit is gewoonweg bizar. Uiteindelijk moet je die clubs gewoon betalen voor de spelers. En ze maken ook nog eens dikke verliezen. Onbegrijpelijk.

15 augustus 2023 om 18:31

Chelsea speelt geen Europees dus voorlopig is de kans klein dat de UEFA gaat ingrijpen. Wel staan ze op een watchlist van de UEFA en worden de uitgaven in de gaten gehouden. De kans dat je met de PL in problemen komt is wel groot. Volgens de regels mag je over 3 jaar een max verlies van 90 miljoen euro hebben. Chelsea heeft nu verliezen van 141 miljoen euro en een van bijna 182 miljoen euro geleden. Dat ga je in de derde jaar natuurlijk nooit meer goed maken.

Ze hadden beter ook enkele gevestigde namen kunnen aantrekken. Nu zijn er heel veel jonge spelers, maar dat worden echt niet allemaal top spelers.

Dus niet alleen de oliestaten

1 miljard en ze gaan waarschijnlijk niet eens in de top 3 komen. Matig beleid en echt een grap van een club op deze manier met blind strooien

15 augustus 2023 om 17:34

Heb het altijd al een gedrocht van een club gevonden. Hoeveel geweldige spitsen hebben ze wel niet versleten in de afgelopen twintig jaar? Zijn ook koploper in afkoopsommen voor trainers. Die middelmatige Potter koste 20 miljoen en kreeg er 60 mee. Dit is alles wat er mis is in het hedendaagse voetbal.

15 augustus 2023 om 18:08

'Matig'? Dat is nog wel zacht uitgedrukt vind je niet? Dit is absurd. Dit kun je gewoonweg niet verkopen. 1 miljard in 1 jaar tijd, hoe dan!?

15 augustus 2023 om 19:50

Volgens mij zit er een loophole in die lange contracten, maar de enige straf die zij nodig hebben is gewoon falen met dit elftal - jaar op jaar. En dat is een zekerheid met dit elftal haha

Volgend seizoen als ze toch niet goed genoeg zijn worden ze weer verhuurd en over 3 jaar weer verkocht 😂. Geen touw aan vast te knopen dit beleid.

15 augustus 2023 om 18:36

Nou ja als ze mislukken mag je hopen dat je ze verkocht krijgt. De speler moet dan nog een transfer willen maken terwijl hij bij Chelsea een contract heeft wat jarenlang loopt en financieel dus erg aantrekkelijk is.

15 augustus 2023 om 19:25

Zullen er een hoop zoals bogarde daar vertrekken dan. Lekker cachen en lachend met t 2e mee doen🤣

Geen verrassende aankoop aangezien deze al langer in de pijpleiding zat. Wel is het wéér een aankoop en komen de vragen over FFP steeds meer bovendrijven. En die zal niet afnemen aangezien ik nog minimale een een keeper en spits erbij verwacht.

Geloof het of niet, volgens meerdere rapporten vallen al deze aankopen binnen de huidige FFP reglementen. Wél is er gebruik gemaakt van loopholes (wat dus betekend dat het legaal is) die met ingang van volgend jaar niet meer te gebruiken zijn. Wat dus betekend dat dat op dit moment nog wel toepasbaar is. Daarnaast heeft Chelsea deze zomer voor meer dan 200mil verkocht. Dit in combinatie met een toekomstig shirt sponsor en het halen van CL voetbal (wat een must is) zal ervoor zorgen dat Chelsea binnen de lijntjes kleurt. Daarnaast zullen spelers van de jeugdopleiding zoals, Gallagher, Chalobah en inmiddels misschien zelfs Maatsen voor hoge bedragen verkocht worden omdat deze de boeken in gaan als “pure profit”. Al met al ga ik er vanuit dat Amerikaanse miljardairs beter zicht hebben op de boekhouding dan een gemiddeld bezoeker op een forum.

Desalniettemin kan je dus wel stellen dat er op het moment een kaartenhuis wordt gebouwd, wat bij een jaar (of 2) als vorig jaar en meerdere spelers die totaal niet presteren in elkaar zou storten. Dat is het risico wat momenteel genomen wordt, maar ik denk eerlijk gezegd dat het goed zal uitpakken en de komende 10 jaar weer de ene na de andere prijs binnen gehaald zal worden.

Go big or go home!

15 augustus 2023 om 17:46

Grapjas!,je weet dinders goed dat er foutief boekhouden is gedaan en ze al een transferban hadden...maar ach voor fanboys maakt dit niks uit!!of ze nou nog 3x de cl winnen of niet,alleen de engelse fans zullen gefeliciteerd worden!!

15 augustus 2023 om 17:48

@Henk Jij doelt op de periode van Abramovich, waar er zeker fouten zijn gemaakt. Deze zijn echter zelf aangeven door de nieuwe eigenaren anders had je er nog niks over gehoord. Dit heeft dus wel aan der er heel precies naar de nummertjes wordt gekeken onder het nieuwe bewind.

15 augustus 2023 om 19:29

Dat zinnetje van je over dat Amerikaanse miljardair beter inzicht heeft over boekhouding. Dat hoeft zeker niet waar te zijn. Een miljardair is niet per se slim. Wat veel miljardairs gemeen hebben is dat ze graag mensen onderdrukken. Hoe word je anders zo rijk op een eerlijke manier?

15 augustus 2023 om 19:40

Je vergeet voor het gemak wel het tweede gedeelte van m’n vergelijking, maar verder een goede omschrijving van het kapitalisme. Als we een socialistische maatschappij hadden gehad bestonden organisaties als de UEFA/FIFA er niet. Maar dat is een heel ander gesprek uiteraard.

Maar het lijkt mij geen verkeerde aanname dat een miljardair over het algemeen een beter inzicht heeft wat betreft de boekhouding dan een gemiddelde forum bezoeker.

15 augustus 2023 om 20:11

Een rijke mannetje zoekt naar loopholes en dat Boehly ook want de regels worden volgend jaar verscherpt in Engeland. Ik ben het wel daarmee eens dat een miljonair meer inzicht heeft maar dat komt natuurlijk dat ze goede juristen en accountants hebben.

Spuuglelijk! Maar goed dat geldt voor de premier league!,laat de fanboys( nep engelsen) maar kijken naar deze walgelijke league,

Wellicht hebben ze interesse in Javairo Dilrosun? Op te halen voor 35 miljoen.

Mijn hele sympathie voor Chelsea is na de komst van Boelhy volledig weg. Bizarre koopgekte

Meer dan een miljard aan spelers binnen halen waarvan je nog maar moet afwachten of ze het waar gaan maken.
Niet één van die spelers hoort bij de beste 5 op zn positie.
En al die lange contracten zijn bij een spelerskerkhof als Chelsea enorm riskant.
Zyech, Havertz, Werner, Crespo, Kezman, Torres, Sjevtsjenko, Falcao, Pato, Morata, Higuaín, Lukaku, Batshuayi, Mutu, Wright-Phillips.......
Allemaal ook met veel bombarie en geld binnengehaald. Je moet er niet aan denken dat die allemaal een contract voor 8 jaar hadden gekregen bij binnenkomst.

Die club moet lekker een eigen competentie op zetten .
Belachelijk daar niet tegen op getreden word

Wat een voorraad zoutloze lamme kloteclubs heb je tegenwoordig in het voetbal. Gelukkig hoef ik er niet naar te kijken dus dat zal ik dan ook zeker niet doen.

15 augustus 2023 om 19:53

Waarom zit je dan op en Voetbal forum?

Zijn broertje zit ook bij Chelsea. Topclub in Londen. Lekker voor Olise.

Had hem graag bij Arsenal gezien.

Saka - Olise - Nelson als depth op rechts... Ideaal. En dat voor 35 miljoen.

Een Cancelo of Fresneda en deze Olise zou echt de ideale transferwindow zijn geweest!

Doet Chelsea dit jaar met 2 teams mee in de competitie? Wat een hoeveelheid spelers kopen ze op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren