Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Bij Maurice Steijn voel ik het vertrouwen dat ik bij Alfred Schreuder miste’

Zaterdag, 23 september 2023 om 10:37Bart DHanis • Laatste update: 10:39

Jay Gorter is blij met het vertrouwen dat hij krijgt van Ajax-trainer Maurice Steijn, zo heeft hij gezegd in een interview met De Telegraaf. De 23-jarige doelman mag dit seizoen het Amsterdamse doel verdedigen, daar eerste keus Gerónimo Rulli langdurig is uitgeschakeld vanwege een blessure. “Steijn zal me niet zo snel laten vallen", laat Gorter optekenen.

In het interview blikt Gorter terug op het afgelopen seizoen. In de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV (5-3 verlies) mocht de in Amsterdam geboren sluitpost onder de lat beginnen. Hij maakte geen beste indruk en moest vanaf dat moment genoegen nemen met een reserverol onder Schreuder. “Dat was een harde klap. Maar in plaats van mezelf zielig te vinden, wilde ik een verbluffende comeback maken. Ik had het tegen PSV gewoon zelf verkloot.”

In de tweede helft van afgelopen seizoen werd Gorter verhuurd aan het Schotse Aberdeen, waar hij hard heeft gewerkt om sterker terug te kunnen keren bij Ajax. “Wat ik in Schotland steeds voor ogen hield, is dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd. Ik wilde aan Steijn laten zien wat ik waard ben. Ik moest krediet opbouwen. Veel mensen bij Ajax hebben altijd in mij geloofd, daardoor kon ik mijn hoofd er makkelijker bijhouden.”

Gorter is dan ook niet bang dat hij zijn basisplaats snel kwijt zal raken. Waar volgens Voetbal International technisch directeur Sven Mislintat aandringt op een basisplaats voor aankoop Diant Ramaj, maakt Groter zich geen zorgen. “Bij Steijn voel ik het vertrouwen dat ik bij Schreuder miste. Natuurlijk zal ik moeten presteren. Ik voel me de eerste doelman van Ajax en van De Klassieker wil ik echt gaan genieten.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

71 reacties (laatste reactie door modricmagic)

Het aantal tegendoelpunten zullen we maar even vergeten?

23 september 2023 om 10:47

Jij denkt dat een jonge keeper niks meer fout mag doen? Het gaat erom dat hij ervan leert.

23 september 2023 om 10:50

Gorter is, ook voor een jonge keeper,, gewoon niet goed genoeg voor niveau Ajax. Jammer, had even gehoopt na 1 puike pot dat hij ergens doorheen moest en dus wel dat niveau had, maar nu blijkt alweer een 3 wedstrijden op rij dat dat ijdele hoop was.

23 september 2023 om 10:56

Je bent niet goed Inke. 1 van de betere tegen Marseille. Gorter heeft ons gewoon gered hoor. Nee het heeft niet dezelfde rust en uitstraling als Onana of Pasveer etc. Dat zijn ook nog elementen die hij alleen kan ontwikkelen door te spelen. Ik vind het niet gek dat weinig talenten het maar redden bij Ajax. Elk talent wordt direct afgebrand. Tja gaat lastig worden dan. Geeft ook wel weer aan wat voor supporters Ajax heeft. Verwende snotjochies die denken dat ze er meer verstand van hebben. Ergens wel hilarisch

23 september 2023 om 11:01

Gered? Hij laat twee houdbare ballen lopen...

23 september 2023 om 11:07

Mwa ik zie dat anders. Elke aanval van Marseille kon zo door richting goal. Die prutsers in de verdediging komen blijkbaar overal mee weg maar laten we een eigen jongen verantwoordelijk houden voor dit puntverlies. Goed bezig man! 👍

23 september 2023 om 11:09

Vooral de 2e goal van Marseille mag hij zich aanrekenen. In de korte hoek moet je hem hebben. Aubameyang schiet hem ook niets hard binnen. Gorter is gewoon niet goed genoeg.

23 september 2023 om 11:12

Een kinderhand is bij Ajax momenteel snel gevuld. Als dit het niveau keeper wat ajax momenteel na streeft, is het erg slecht gesteld. Bij ajax moet je er gewoon staan, klaar. Op het hoogste niveau mag je niet “nog even leren” of “een mindere uitstraling hebben”.

23 september 2023 om 11:14

Welke twee houdbare ballen. De tweede goal van Marseille en…..?

23 september 2023 om 11:16

Psvgek95, Benitez komend weekend op de bank dan maar? Die eerste goal van Arsenal was op dezelfde manier verwerkt als Gorter tegen Twente.

23 september 2023 om 11:20

Met die 2e ben ik het eens idd. Had hij kunnen pakken. Maar om hem verantwoordelijk te houden voor dit puntverlies gaat me een beetje te ver. 3 goals heeft Ajax gemaakt en Bergwijn met de 4e op zijn schoen. Ik denk dat daar harder over gesproken mag worden dan over Gorter. Om nou gelijk te roepen dat hij niet goed genoeg is omdat er een goal beetje lullig in gaat slaat toch nergens op man. Je moet hem nog beoordelen als een jonge keeper waarvan je hoopt dat hij leert van zijn fouten. Ik vond eigenlijk al best wel een verbetering zichtbaar met zijn eerste potjes.

23 september 2023 om 11:23

Ja leuk psvgek met je kinderhand, hij is ook gewoon normaliter de 3e keeper he. Elke jonge speler moet leren. Onana had ook een uitstraling van niks bij jong Ajax. Alles wat hij deed was kolderiek.
Vos pakt ook een domme 2e gele kaart. Dat doet hij de volgende keer waarschijnlijk niet meer omdat hij een ervaring rijker is en er dus mogelijk van geleerd heeft.

23 september 2023 om 11:25

Als je aan top-sport doet en om de prijzen wilt spelen zou je de betekenis van het woord “fout” niet eens moeten kennen. Fouten maken doen alleen subtoppers en degradanten dus nee, als je bij Ajax keept mag je geen fouten maken

23 september 2023 om 11:26

Zijn optreden was inderdaad niet het niveau waar psv naar streeft. Heb ook alle vertrouwen erin dat als hij nog 1 a 2 wedstrijden zo keept, zijn positie in twijfel wordt getrokken.

23 september 2023 om 11:33

Onana, Pasveer en Rulli hebben allemaal fouten gemaakt bij Ajax in hun laatste periode die ze keepte. Echt elke keeper maakt fouten, hij moet hiervan leren. Zo lang hij maar niet dezelfde fouten maakt en deze eruit gaan, want dat zou een teken zijn dat hij ervan leert.

23 september 2023 om 11:42

Psvgek, Oke als je daadwerkelijk denkt dat je ook Benitez moet wisselen na nog 1 of 2 van dit soort wedstrijden omdat hij ondanks een aantal goede reddingen een bal matig verwerkt dan denk ik dat je een onrealistische standaard hebt waar 3 of 4 keepers ter wereld in een seizoen waar alles meezit alleen aan kunnen voldoen.

23 september 2023 om 11:48

MrBoity, Femke bol struikelt op het WK, Sven Kramer maakt een verkeerde baanwissel op de Olympische Spelen, Max Verstappen zat afgelopen kwaliificatie niet eens bij de beste 10. Er is weinig zo verbonden aan het woord topsport als fouten maken. Het gaat erom of je er van leert en of je kan zogen dat het minder en minder wordt. Uitbannen zul je het nooit.

Of Gorter de onbetwiste nummer 1 van Ajax gaat worden durf ik niet te zeggen maar om hem nu al af te schrijven vind ik waanzin. Zeker gezien de vele 100% kansen die hij afgelopen wedstrijden ook al uit het doel heeft gehouden.

23 september 2023 om 12:17

Sarcastisch hoop ik MrBoity?
Voetbal is een spel van fouten. Zonder fouten krijg je hele saaie potjes. Bij elke club worden fouten gemaakt in de passing of worden goals makkelijk weggegeven. Aan het eind van het seizoen als je kampioen bent geworden dan kun je zeggen dat je de beste bent omdat je de minste fouten hebt gemaakt. Dus zeg me ajb dat je sarcastisch bent Boity!

23 september 2023 om 13:58

En de laatste. Die bal ging niet ver in de hoek, als hij normaal doom had die hem wellicht gehad.

23 september 2023 om 14:20

@UTR. Niet mee eens man, Aubameyang is een gelouterde spits. Zijn eerste goal was meer dan prima ingeschoten (snel geschoten, strak in de hoek langs de paal).

Die laatste was lastig te zien voor de keeper, er staat een bos aan verdedigers voor zijn neus en hij moet last-moment reageren op een poeier.

Auba scoort al 10 jaar aan de lopende band, ligt zeker aan de keepers.

Wat mij vooral opviel is zij hebben Aubameyang, 34, topfit, scherp en waardevol. Wij hebben Bergwijn, een volgevreten (letterlijk) vedette , midden 20, die geen stap teveel zet en gewoon niks toevoegt aanvallend. Totaal geen dreiging.

Dat is volgens mij een veel groter verschil/probleem dan Gorter. Een keeper is geen god ofzo die even alles tegenhoudt in een slecht draaiend elftal waar de restverdediging dramatisch is. Zie je ook met Onana bij United..

23 september 2023 om 11:50

Zijn ze echt allemaal de fout van Gorter geweest?
Als je die Sutalo ziet schutteren met zijn ervaring en de prijs die hij gekost heeft, zou ik eerder op hem kritiek hebben.

Tuurlijk die 1e tegengoal tegen Twente had hij beter kunnen verwerken, maar dat begint toch ook bij het gekloot van Sutalo?

Ik snap de kritiek op deze jongen niet zo erg. Ja, hij maakt nog af en toe een fout, maar hij heeft tegen Marseille ook heel veel ballen gepakt. Ik zou hem gewoon het hele seizoen laten spelen. Krijgt hij meer vertrouwen en kan alleen maar beter worden. Die Ramaj in de beker laten keepen en volgend jaar heb je 2 volwaardige keepers en Rulli en Pasveer zullen vertrekken. Eventueel nog een derde keeper aantrekken.

23 september 2023 om 10:49

Omdat hij erg inconsistent is in zowat elke wedstrijd, op Ludogorets uit na. En dat is precies wat je nou niet wil met een keeper. Gorter wisselt goeie reddingen af met het doorlaten van houdbare ballen. Tegen Twente bijvoorbeeld sta je al snel 2-0 achter omdat Gorter beide ballen niet goed verwerkt. En ook tegen Marseille zat die er bij twee goals niet heel denderend uit. Met Gorter zit er gewoon geen zekerheid en consistentie in het doel van Ajax...

23 september 2023 om 11:01

Gelul. Onze zogenaamde superster Sutalo bakt er helemaal niks van. Aertsen had het niet slechter gedaan op dit moment. Zo zie je maar weer dat een aankoop vaak weinig toevoeging heeft. Vos heeft Tahirovic alweer ingehaald. Lachwekkend. Maar ik zou zeggen koop er lekker nog 10 misschien dat er nog wel 1 goeie bij zit.

23 september 2023 om 11:22

Aertssen de kerel die amper nog meekan bij Jong Ajax? Je gelooft dat zelf niet eens zeg haha. Sutalo doet het inderdaad niet geweldig nee maar ja die gast heeft er pas 3 wedstrijden opzitten. Wat meer tijd mag ook wel. En bij zijn club en bij Kroatiã« heeft die laten zien prima te zijn. Zou maar even afwachten. Gorter aan de andere kant zit er al jaren bij Ajax en heeft alleen maar wisselvalligheid aangetoond. Ook zijn verhuurperiode was helemaal niets...

23 september 2023 om 11:29

Gorter zit er al jaren maar een echte kans heeft hij nog nooit gehad. Mensen hebben elkaar gek lopen maken met Sutalo in de zomer. Het is gewoon een prutser eerste klas man. Past totaal niet bij Ajax. Een slome gast die niet kan opbouwen. Hato een broekie van 17 moet voor hem opbouwen en is nu al beter. Hij kan geen woord Engels daar heb je helemaal niks aan. 23 miljoen verkloot!

23 september 2023 om 12:38

Gelul. Onze superster Sutalo word telkens door 2 man onder druk gezet omdat het middenveld verzaakt mee te doen in de omschakeling. Kijk je wel voetbal ?

23 september 2023 om 13:16

@dancore,

Wil hem niet afrekenen op zijn eerste wedstrijden maar de laatste 2 wedstrijden maakt hij gewoon grote fouten en dat ligt echt niet alleen aan het middenveld. Ook in balbezit verliest hij cruciale ballen. Als Ramalho dit zou doen zou het hele forum hem hier voor gek houden. Ook bij hem moet het gewoon echt beter, tot dusver was Timber veel sterker.

23 september 2023 om 14:20

@memphisdepay ben het met je eens dat het veel en veel beter moet. Wat ik vermoed is dat het nml psychologisch niet helemaal lekker zit en dat is ook niet gek om bij een team in te blenden dat totaal niet loopt. Deze jonge kan toch niet verleert zijn wat hij heeft laten zien bij Zagreb en de nationale ploeg ? Net wat je zegt geef het een paar wedstrijden. Maar om hem af te branden op de eerste paar wedstrijden (ik vond hem z'n eerste wedstrijd
echt uitstekend doen, de rest er na was idd matig) vind ik echt veel te ver gaan.

23 september 2023 om 10:53

Hoe kun je de kritiek niet begrijpen? Afgelopen donderdag 2 doelpunten waar hij wat aan kon doen, daarvoor tegen Twente 2 en ga zo maar door. Dat hij dan best veel ballen tegenhoudt die recht op hem afkomen moet toch geen prestatie zijn?

Je moet gewoon die Ramaj laten keepen. Dat is echt een talent van de buitencategorie volgens Mislintat…

23 september 2023 om 11:05

Whaha die recht op hem af komen hou toch op man. Tegen Marseille heeft al 5 keer een goal voorkomen. Ja tuurlijk maakt een jonge keeper nog foutjes. Dat moet er echt uit maar dat ga je er niet uit halen door hem nu weer op de bank te zetten en hem af te zeiken. Ik zou toch gewoon nog vertrouwen houden hoor. Hij moet er gewoon van leren net zoals elke jonge speler.

23 september 2023 om 11:12

Ja,laten we iedere speler die tegen Twente en Marseille een fout heeft gemaakt uit het team laten. Spelen we tegen Feyenoord gewoon met 0 spelers.

De tweede goal van Marseille staat hij positioneel fout en dat is een blunder. De andere zijn kleine foutjes waar hij de prch had dat ze tot goals leiden.
In diezelfde twee wedstrijden haalt hij ook 5 keer zijn doel schoon bij een 1 tegen 1 situatie.

23 september 2023 om 11:18

Dramatisch,

De enige goede redding was die 1 tegen 1 vroeg in de wedstrijd. Verder waren de schoten gewoon op hem af. Dat heb je zelf ook kunnen zien. Gorter presteert precies zoals jouw naam.

Scummyman,

Tja een keeper is toch niet te vergelijken met een veldspeler? Als een keeper elke wedstrijd een blunder maakt, in dit geval al 2 per wedstrijd dan kun je echt niet anders concluderen dat hij gewisseld moet worden.

23 september 2023 om 11:31

De tweede goal is toch de enige echte blunder die hij dit seizoen gemaakt heeft?

Het feit dat de derde goal genoemd wordt is volkomen belachelijk. Die bal wordt heel hard vanaf 11 meter geschoten met twee verdedigers voor zijn neus. Ik denk dat het knap is dat hij de bal nog raakte.

Daarnaast wat is het alternatief? Een andere jonge doelman die ook zijn foutjes zal maken omdat keepers dat allemaal doen en zeker aan het begin van hun carriere. Of Pasveer waarvan de reflexen ook zichtbaar achteruit zijn gegaan.

23 september 2023 om 11:33

Prima toch dat dat jouw mening is. Niet die van mij! Misschien de samenvatting nog is terug kijken. Jij presteert op voetbalzone niet zoals je naam.

23 september 2023 om 11:35

Scummyman,

Ik vond de 2 goals tegen Twente beide fouten en 2 tegen Marseille.

Fouten maken mag maar als je elke wedstrijd verantwoordelijk bent voor tegendoelpunt(en) dan hoor je niet te spelen.

Dramatisch,

Ik heb de wedstrijd gezien dus ik weet waar ik het over heb. Jij vind het schijnbaar niet erg als een keeper een paar fouten maakt per wedstrijd. Dat is prima, ik lig er niet wakker van.

23 september 2023 om 11:48

Je maakt je er anders vrij druk om gezien je vele reacties. Nee ik kan dingen in perspectief zien dat is blijkbaar voor jou net wat te moeilijk

23 september 2023 om 11:53

Als jij die derde goal tegen Marseille écht een fout vind dan denk ik dat we deze discussie inderdaad kunnen staken.

23 september 2023 om 12:13

Hou toch zelf op man. Die gast laat alles lopen en maakt blunder na blunder. Het gaat nu even om Gorter , niet om Sutalo. Een jonge keeper maakt nog foutjes zegt die dan. Het is hier geen kleuters school. En leuk al die "reddingen" maar ook daar geeft die keer op keer rebounds weg met zn slappe handjes.

23 september 2023 om 12:25

Ja dat is makkelijk. Sutalo staat te schutteren maar dat mag niet gezegd worden. Jonge spelers maken foutjes inderdaad of wou je wat anders beweren? Ajax is wel een soort van kleuterschool. Een opleidingsclub waar spelers moeten leren van hun fouten. Leuke populistisch teksten van je maar niet realistisch dat een keeper die bijna nooit een serieuze kans heeft gehad geen fouten mag maken. Wie moet er nu onder de lat staan dan? Setford die ook alles nog te leren heeft of een Pasveer die net terug is van een lange blessure? Zeg het maar...

23 september 2023 om 14:01

Kijk Marseille eens terug, schoten waren allemaal recht op Gorter af. Hij houd Ajax in de wedstrijd, maar laat ook twee houdbare ballen door. Ajax moet een keeper hebben die punten pakt, niet 1 die een paar mooie reddingen maakt en vervolgens een houdbare bal doorlaat. Gorter is in mijn ogen ook niet goed genoeg. Gorter coacht de achterste linie ook niet, let daar maar eens op. Het enige wat hij qua coaching doet is als hij de bal heeft mensen naar voren sturen. Gorter is gewoon nog niet goed genoeg voor de basis, is geen schande.

23 september 2023 om 15:57

Die bijna nooit een serieuze kans heeft gemaakt. Maak jezelf toch niet zo belachelijk man. Tegen psv vorig jaar in cruifschaal de ene na de andere blunder, tegen twente 2 goals cadeau gedaan, tegen marseille 2 goals weggegeven. Tegen excelsior de 1 1 zag die er ook al ni goed uit. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vele gevaarlijke rebounds die hij weggeeft door zn slappe ingrijpen. Kijk jij ooit uberhaupt ajax vraag ik me af. Waar spelers moeten leren van hun fouten. Doet Gorter dat? Nee . Dus gewoon lekker op de bank en geef die Ramaj maar de kans. Slechter dan Gorter lijkt me onmogelijk.

23 september 2023 om 11:03

Je snapt de kritiek niet? Je kunt wel 3 mooie reddingen hebben maart als je ook 2 makkelijke ballen niet tegenhoudt, ben je gewoon geen goede keeper.
Een spits kan 3x missen, dat vergeet je snel als hij wil 2x scoort. Bij keepers is t andersom

23 september 2023 om 11:15

Nu waren die ballen wat die tegenhield geen heel moeilijke ballen. Bij die van Aubameyang bleef die goed lang staan, maar was zijn inzet ook gewoon matig voor een 1 op 1 kans.
De derde en voornamelijk de tweede goal zijn ballen die je gewoon moet hebben als keeper. Tegen Twente bokst die ook tot tweemaal toe een bal niet goed weg die toch nog tot goals leiden. Af en toe een foutje als jonge doelman kan zeker, al vraag ik me af of je dan een jonge doelman in de goal moet willen hebben als Ajax zijnde, maar Gorter maakt er echt te veel.

23 september 2023 om 12:09

Heh?! Je mag toch hopen dat hij ook wat ballen pakt???? Alsof dat moeilijke reddingen waren?!

Bij Ajax ben je geen keeper omdat je ook veel ballen pakt. Je staat er om punten te pakken, extreme reddingen te verrichten en vooral geen punten te kosten. Dat is dus alles behalve deze dertien-in-dozijn keeper.

23 september 2023 om 13:00

Het is een keeper van Ajax, daar mag je verwachten dat je vooral goede reddingen maakt en niet op de 5 redding een blunder maakt.

23 september 2023 om 13:24

Helemaal mee eens Sergio. De teller qua blunders staat in mijn ogen op 1,5 (tweede goal Marseille en met name de tweede goal van Twente had hij beter kunnen verwerken). De goede reddingen op 25 en potentieel puntenpakkende reddingen op 8. Lijkt me geen reden om een 23 jarige tweede doelman op de bank te zetten voor een andere jeugdige doelman.

23 september 2023 om 13:35

In competitiewedstrijd tegen Twente gaf hij gewoon twee assist + hij ging ballen lopen boxen die zelfs mijn oma nog zou (proberen) te vangen. Is gewoon puur middelmaat misschien eronder.

23 september 2023 om 16:29

Alle ballen die hij tegenhield kwamen recht op hem af. Beetje de hoek in mikken en je scoort bij Gorter.

Dit is wel een van de slechtste keepers ooit van Ajax. Blunder na blunder en wordt nog steeds opgesteld. Ik zie de potentie ook totaal niet..

23 september 2023 om 10:52

Overdrijven is ook een vak zeg haha. Dat vak beheers jij overigens uitmuntend.

23 september 2023 om 11:31

Las net ergens dat je zei dat het 5-0 word voor Ajax morgen. Dat is niet eens sarcasme meer. Dat is ook flink overdrijven.

23 september 2023 om 12:10

Nou heb 5 of 6 wedstrijden van hem gezien dit seizoen en in elke wedstrijd maakte hij blunders of fouten. Waar is de standaard gebleven bij Ajax? Een keeper die elke wedstrijd fouten maakt, kan toch niet. En sommige waren echt enorm amateuristisch.

23 september 2023 om 13:30

Hij heeft 6,5 wedstrijd gekeept.
Tegen Heracles viel hij zeer goed in.
Tegen Excelsior foutloos.
Tegen Fortuna de 0.
Tegen Ludogerets twee keer uitmuntend.
Tegen Twente verwerkte hij 2 ballen matig waar vervelend genoeg meteen goals uitvielen. Daarna herpakte hij zich fantastisch
Tegen Marseille 1 blunder.

23 september 2023 om 11:15

Slechter dan Pizza boy?

Hoe heet die Volendamse gast ook alweer, Verhoeffen?

23 september 2023 om 12:09

Was geen eerste keeper toch?

23 september 2023 om 13:02

Is Gorter toch ook niet?

Heeft veel talent maar kan zijn verdediging niet leiden en maakt ook nog teveel persoonlijke fouten. Zo'n keeper bij Ajax is het eerste probleem dat Ajax heeft.

23 september 2023 om 11:31

Vind je het gek dat hij zijn verdediging niet kan leiden. 2 backs staan als aanvaller en Sutalo kan hij niet mee praten want die kan niet communiceren. Vrij lastig dan hoor om je defensie van instructies te voorzien.

23 september 2023 om 14:04

Gorter coacht niet eens, en dat mag je wel verwachten van een keeper, is juist heel belangrijk voor de verdediging. Het enige wat Gorter coacht is als hij de bal heeft en iedereen naar voren stuurt.

Een kopie van mijn reactie op het topic van hélène hendriks maar hij past hier nog beter.

Hier ook al een bericht over Jay Gorter. Hij liet zich een keer verrassen in de korte hoek en dat was niet goed maar ook geen gigantische blunder. Verder houd hij er ook meerdere fantastische ballen uit. Met twee fantastische optredens tegen Ludogorets is hij samen met Kudus de reden dat ze uberhaupt in de EL spelen.

Het mooie van Ajax vind ik dat de jeugd kansen krijgt en fouten mag maken. Stekelenburg, een van de beste doelmannen van Ajax in dit decenium sprong in zijn debuutseizoen onder iedere hoge voorzet door. Van Pasveer, Onana, Cillesen, Vermeer, Rulli en Lobont kun je een behoorlijke compilatie maken van missers en blunders.

Of Gorter de foutjes kan verminderen en de lijn van fantastische reddingen kan doorzetten moeten we afwachten maar hij is bij VI nu al een rare gozer genoemd, afgelopen avond een matige keeper door Van Der Gijp en ondertussen bij de Telegraaf ook al afgezeken. Dan denk ik kijken die mensen voor het eerst voetbal maar dan blijkt de helft van VZ het ook nog eens eens te zijn. Ik vind het onbegrijpelijk en zeg geef die jongen een eerlijke kans op zijn 23ste. Met de vele fantastische reddingen tot nu toe heeft hij dat ook gewoon zelf verdiend.

23 september 2023 om 11:37

Meerendeel van de mensen is toch zo opportunistisch als maar kan. Zoals Gorter zegt: je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Keept hij een wereldpot tegen Feyenoord moet hij ineens weer blijven staan. Hij moet het vertrouwen krijgen tenzij het ècht niet meer kan. Want of er nou echt iets beters op de bank zit is ook twijfelachtig. Ik hoop dat hij leert van de fouten die hij heeft gemaakt en deze niet meer gaat maken. De potentie heeft hij.

23 september 2023 om 11:39

Eens, maar het is gewoon de trend om alles wat met Ajax te maken heeft met de grond gelijk te maken nu het even slechter gaat. Negativiteit scoort nou eenmaal in de media dus ja, mensen zijn gewoon triest.

Ik lees veel kritiek op Gorter, als ik de keepers van de top 5 met elkaar vergelijk dan zit er niet veel verschil tussen elkaar hoor. Zelfs Unnerstall, die ik een goede keeper vind, gaat wel eens in de fout. Wat Gorter wel heeft is dat hij met een soort van ADHD in het doel staat.

Mag van mij ook blijven staan zodra Rulli weer fit is. Gorter werd vorig seizoen afgerekend op zijn wedstrijd in de Johan Cruijff-schaal tegen PSV, en hij speelde toen ook een matige wedstrijd en maakte fouten waardoor Ajax verloor. Maar dit seizoen vind ik hem prima keepen en ik heb altijd al potentie in hem gezien.

Heeft tot nu toe wel aardig wat goals tegen gehad, maar heel de verdediging is tot nu toe een gatenkaas bij Ajax. Enkel bij een van de goals (weet niet meer of het de eerste of tweede was) van FC Twente afgelopen zondag en de tweede goal van Olympique Marseille had ik het idee dat Gorter wel wat meer had kunnen doen en een doelpunt had kunnen voorkomen. Tegen Heracles ging Salah Edinne in de fout, tegen Excelsior was het eerste doelpunt gewoon heel goed uitgespeeld en goed afgemaakte en ging Medic bij het tweede doelpunt in de fout. In beide wedstrijden tegen Ludogorets verrichte hij ook gewoon prima werk en kreeg hij in de eerste wedstrijd een goal tegen uit een penalty en de tweede wedstrijd toen Ajax 0-1 verloor kon hij ook weinig aan dat doelpunt doen.

In meerdere wedstrijden heeft hij Ajax dit seizoen echt wel gered met prima reddingen. Moet nu alleen wat constanter worden en ik hoop dus dat hij mag blijven staan ook als Rulli weer fit is. Het liefst zie ik deze opstelling bij Ajax mits iedereen fit is en dit is niet naief gedacht, want bijvoorbeeld Vos vond ik sowieso al dat hij tegen een basisplek aan zit. Mannsverk schrijf ik nog niet af, maar ik zou op dit moment voor Vos kiezen. Forbs speelde tegen Marseille een prima wedstrijd vanaf rechts, wel wat momenten waarbij ik dacht dat hij dan naar binnenkwam en gewoon goede voorzetten kon geven met links maar dan hield hij toch in en hoop dat hij dat wat meer krijgt.

Vond hem in ieder geval beter dan in de voorgaande wedstrijden en denk dat dat ook wel te maken heeft met dat Gaaei op rechtsback stond. Niet dat Gaaei een geweldige wedstrijd speelde, maar deed het aanvallend beter dan Rensch. Rensch doet het zowel aanvallend als verdedigend dramatisch, tussen Gaaei en Forbs was de overlap in aanvallend opzicht goed en hij had gewoon een paar keer goede voorzetten in huis alleen reageerde Brobbey en Bergwijn daar niet of te laat op. Verdedigend ontstond er wel vaak gigantisch veel ruimte doordat Gaaei (en Sosa) te diep stond, dat moet hij wel verbeteren maar hij mag van mij blijven staan ten koste van Rensch.

Uiteindelijk denk ik dat Ajax, ondanks de aankopen, toch terug zal vallen op de jeugd (volledig of deels opgeleid) ongeacht het prijskaartje dat betaald is voor spelers. Je ziet het nu bijvoorbeeld met Gorter die verkozen wordt boven Ramaj, maar ook bijvoorbeeld vorig seizoen al met Hato die verkozen werd boven Bassey en Wijndal (die samen ruim 30 miljoen hebben gekost), bij Vos verwacht ik dat ook en Taylor vond ik dit seizoen in meerdere wedstrijden verrassend goed. Paar seizoenen terug had je dat bijvoorbeeld ook toen Ajax in korte tijd zowel Orejuala als Kristensen kocht, maar Mazraoui uiteindelijk doorbrak of Wöber die door de ontwikkeling van de Ligt op de bank kwam te zitten.

Gorter
Gaaei
Sutalo
Hato
Sosa
Vos
Taylor
Forbs
Berghuis
Bergwijn
Brobbey

Voorlopig staat de tel al op 4-5 houdbare ballen die hij doorlaat sinds hij erin staat, dat zijn er echt veel te veel voor wat 5-6 potjes? Ik hoop echt dat we Ramaj snel aan het werk zien want dit is geen Ajax1 materiaal zelfs niet als reservekeeper, gewoon Scherpen 2.0.

Bevalt me overigens totaal niet hoe hij uitkomt bij hoge ballen, geen enkele communicatie hij knalt er gewoon vol in, het is wachten totdat een van de verdedigers een zware blessure oploopt.

Jay Gorter, de meeste modale keeper van de eredivisie, bij Almere had hij ook niet opgevallen.

Vraag me af waarom halen ze de Gea niet die is transfer vrij heeft genoeg ervaring.

23 september 2023 om 15:55

Misschien omdat De Gea dat niet zou willen? Ajax bepaalt dat niet zomaar even.

23 september 2023 om 19:30

Omdat De Gea een godsvermogen kost qua salaris. Daarom heeft hij op het moment ook geen club. Want hij wil alleen naar een topclub. Daar heeft die zelfs clubs uit Saoedi-Arabië geweigerd...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 8 0 0 0
2022/2023 Ajax 0 0 0 0
2022/2023 Aberdeen 4 0 1 0
2021/2022 Ajax 1 0 0 0
2021/2022 Jong Ajax 18 0 3 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren