Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Bij Ajax lachten ze me uit om mijn accent, ik zei woorden die niemand kent'

Laatste update:

Perr Schuurs reageert als vanzelfsprekend verheugd op zijn contractverlenging bij Ajax tot medio 2025. De 21-jarige verdediger van de Amsterdammers spreekt tegenover de NOS verder zijn teleurstelling uit over zijn reserverol tegen FC Twente (1-3 winst), maar wil vooral positief blijven. "Natuurlijk was ik teleurgesteld, maar ik wil daar niet in blijven hangen", aldus Schuurs.

Trainer Erik ten Hag gaf tegen Twente de voorkeur aan Jurriën Timber. "Op de training had ik het al een beetje in de gaten", zegt Schuurs. "Ik heb uitleg gevraagd aan de trainer en die vertelde dat hij een andere keuze had gemaakt. Hij gaf ook als uitleg dat ik veel gespeeld heb en hij een fitte speler wilde inzetten. Ik wil positief blijven. Als jonge speler heb je daarmee te maken, ook hiermee moet ik omgaan. Ik moet laten zien dat ik mentaal sterk ben om terug te komen."

Regi Blinker blikt vooruit op de ontmoeting tussen Ajax en Feyenoord.

Schuurs legt uit wat het moeilijk maakt om bij Ajax achterin te spelen. "Wij spelen met veel ruimte als centrale verdediger in de rug, vaak één-op-één. Maar naarmate je meer wedstrijden speelt gaat dat ook beter", aldus de mandekker, die zich zich geen zorgen maakt over zijn rol bij Ajax, ook al zat hij midweeks voor het eerst sinds lange tijd op de bank. "Ik heb een bewuste keuze gemaakt om hierheen te gaan en het is ook een bewuste keuze om hier ook te blijven. Ik ben heel blij hoe alles gaat, de club is heel warm, ik voel me thuis."

Ajax nam Schuurs in de zomer van 2018 over van Fortuna Sittard. De achterhoedespeler moest wennen aan de overgang van Limburg naar Amsterdam. "Natuurlijk was het even wennen. In mijn eerste jaar werd ik nog weleens uitgelachen om mijn accent, verstond de helft me niet en zei ik nog weleens woorden die hier niet worden gezegd", lacht Schuurs. "Zoals 'wablief', dat zei ik dan, maar niemand wist waar ik het over had. Uiteindelijk heb ik daar ook in geleerd en mijn accent een beetje proberen aan te passen. Maar inmiddels voel ik me echt thuis."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met Schuurs zit ik in dubio. Aan de ene kant zie ik weinig progressie en lijkt hij geregeld betrokken bij tegengoals, al is hij vaak niet de enige die wat te verwijten is, en aan de andere kant is hij nog zeer jong. Verdedigers als Alderweireld en Vertonghen waren op die leeftijd echt niet veel beter en hebben later gigantische stappen gezet. Ook een Blind had het in het begin lastig bij Ajax. Achterin staan bij Ajax is gewoon heel erg moeilijk, zeker bij Ajax vanwege de ruimte in de rug. Goed dat Ajax verlengt heeft en laten we kijken hoe hij zich ontwikkelt.

16 januari 2021 om 18:55

Je maakt een hele goede vergelijking. Vooral Alderweireld was pas in zijn laatste seizoen echt constant. Verthongen speelde ook nog eens een jaar bij RKC en brak veel later door dan dat Schuurs dat momenteel doet. We vergelijken Schuurs ten onrechte met de Ligt en Sanchez. Dat zijn echt pure uitzonderingen. In de meest normale gevallen wordt een verdediger pas op latere leeftijd goed.

16 januari 2021 om 19:01

Ja preceis dat. En hij heeft het nadeel dat hij vergelek word met de Ligt, dat legt de komende 10 jaar ws elke verdediger uit de (eigen) jeugd af... Ik zie hem wel groeien, hij heeft een goede fysiek en is nuchter. Ik ben blij dat Ajax heeft verlengt. Speelt ook eigenlijk pas een half seizoen in de basis, dus mag van mij ook nog wel eens een foutje maken. Verwacht dat hij zich door ontwikkeld en dat ie over een jaar of 2/3 wel bij Oranje aan kan sluiten.

16 januari 2021 om 19:30

Exact, dat zie je goed. Vergeet niet dat dit pas zijn 1e seizoen écht bij Ajax-1 is. En idd hij is nogal eens betrokken bij tegengoals, dat is ook het manco van een CV. Verder treft hij het niet dat zijn kompaan centraal achterin, Blind, ook niet in zijn beste dagen zit. Goed dat hij verlengd heeft en dit seizoen heel veel speelt, daar gaan we zeker de mooie vruchten van plukken !

16 januari 2021 om 20:04

Schuurs komt er wel. Hij word ook een beetje onder z'n hoede genomen door Sjaak Swart om een beetje brutaler te worden.
Vertonghen en Alderweireld waren ook pas goed toen ze 22/23 werden. Ze hebben dus nog alle tijd met hem.

Deze woorden bewijzen in ieder geval dat niemand in de Ajax selectie als kleine jongen Suskes en Wiskes hebben gelezen, daar waren de woorden ‘Amai’ en ‘Wablief’ toch wel het meest frequent. Schandalig maar niks nieuws onder de horizon natuurlijk!

16 januari 2021 om 19:26

Is nou ook niet echt van deze tijd...

16 januari 2021 om 21:42

De tekenaar is overleden, maar zoals alles in deze plastic tijd worden zulke dingen om commerciële redenen gewoon in leven gehouden zoals ook maandelijks een nieuwe Suske en Wiske.

Ik heb geen kinderen, en jij vast ook niet, maar om nu te stellen dat het niet van deze tijd is, leg het me uit. Is het meer de tijd van je kinderen de hele dag achter de ipad te laten of wat wil je insinueren?

Deze woorden bewijzen in ieder geval dat niemand in de Ajax selectie als kleine jongen Suskes en Wiskes hebben gelezen, daar waren de woorden ‘Amai’ en ‘Wablief’ toch wel het meest frequent. Schandalig maar niks nieuws onder de horizon natuurlijk!

Moet echt lachen om het stukje, ik zei woorden die niemand kende.

Heb dat zelf zo vaak gehad op festivals boven de rivieren.
"Vind de sfeer zo maar een beetje halvebak"
Watte???

16 januari 2021 om 19:50

Gewoon uit nieuwsgierigheid, maar zeg je dit soort woorden uit automatisme of weet je niet dat het woord elders niet wordt gebruikt?

17 januari 2021 om 09:14

Automatisme. Ik zeg bijvoorbeeld nooit het woord 'beneden', maar: ik ga naar onder. Ipv: ik ga naar beneden.

Limburgs is mijn eerste taal, Nederlands heb ik op de basisschool en tv geleerd. Dus als automatisme vertaal ik dingen van het Limburgs naar het Nederlands.

17 januari 2021 om 09:15

Haha ja eigenlijk meer uit automatisme, die worden zoveel gebruikt. Al wist een vriend van me oprecht niet, dat het geen Nederlands woord is.
Ik merk vaak dat er gewoon super Tilburgse woorden in mijn vocabulaire zitten. Al is het stukken minder nu ik in heel Nederland kom voor mijn werk. Kan best grappige situaties veroorzaken als ze je niet verstaan. Zeker als iemand de Nederlandse betekenis van een "eigen" woord niet meer weet haha.

Lijkt me echt een hele aardige gozer, net als de Ligt ook zo’n normale kerel. Misschien beetje ouderwetse opvatting maar ik hou daar wel van

Alsof Amsterdammers altijd te verstaan zijn. Laat staan al die rappertjes die in het voetbal aanwezig zijn...

Keep up the good work Perr!

"Uiteindelijk heb ik daar ook in geleerd en mijn accent een beetje proberen aan te passen"

Dit vind ik zo jammer, wat is er in godsnaam mis met een accent? Een beetje regionale diversiteit is toch leuk? Amsterdammers lijken op hun beurt bijvoorbeeld geen Z en V te kunnen uitspreken - dat worden altijd S-en en F-en - maar daar vallen we toch ook niet over?

16 januari 2021 om 21:43

Hij moest van Noa Lang het aanpassen. Noa Lang kon helemaal niks verstaan van zijn Abn.

Ach ja. Toen ik als fries in noord-holland werkte kreeg ik ook altijd lachende opmerkingen over mijn accent...uitgesproken in een nog nadrukkelijker accent dan het friese accent. Is gewoon iets typisch randstedelijks: alles en iedereen buiten de randstad uitlachen terwijl ze zelf dezelfde "kwaaltjes" hebben.

Als ik in de Randstad kom hoor ik ook altijd: "ah, jij bent niet van hier. Je spreekt met een accentje".

En en dag zeg ik: "Klopt. Jij spreekt trouwens ook met een fijn accent".

En dan kijken ze je aan van: ik? Accent?

Beetje misplaatst superieurteitsgevoel om te denken dat je accentloos spreekt, terwijl iedereen op de wereld een accentje heeft.

17 januari 2021 om 12:10

De randstad heeft inderdaad een accent. Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam hebben nou niet bepaald de mooiste accent. Het ABN is daar ook vaak ver te zoeken.

Wablief word gewoon door heel Nederland gebruikt, bijzonder dat het in Amsterdam onbekend is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren