Ajax deelt nieuw en langdurig contract uit aan Perr Schuurs

Vrijdag, 15 januari 2021 om 14:30Dominic Mostert • Laatste update: 14:41

Ajax en Perr Schuurs hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, zo maakt de club bekend via de officiële kanalen. De nieuwe verbintenis met de centrale verdediger loopt tot en met 30 juni 2025. Het vorige contract liep in de zomer van 2022 af.

Schuurs kwam in 2018 over van Fortuna Sittard en tekende toen een contract tot medio 2022. In zijn eerste seizoen kwam hij voornamelijk uit voor Jong Ajax en speelde hij slechts eenmaal voor het eerste elftal in de Eredivisie. In het voortijdig beëindigde vorige seizoen kwam Schuurs tot tien wedstrijden in de competitie. Deze jaargang speelde hij vijftien van de zestien competitieduels.

Donderdagavond werd Schuurs gepasseerd voor het competitieduel met FC Twente (1-3 zege). Jurriën Timber kreeg de voorkeur van trainer Erik ten Hag, maar viel geblesseerd uit in de tweede helft. Daarom deed Schuurs nog 26 minuten mee. De 21-jarige mandekker had dit seizoen bovendien een basisplaats in alle groepswedstrijden die Ajax in de Champions League speelde.

Voorafgaand aan het duel met FC Twente gaf Ten Hag aan waarom hij koos voor Timber in Enschede. "Timber kan snel draaien, wenden en keren. Hij past uitstekend in de laatste linie. Schuurs is wel snel, maar is minder wendbaar", gaf hij toe, om vervolgens te erkennen dat Schuurs in mindere vorm steekt. "Dat speelt een rol. Maar we geven hiermee ook vooral een andere speler een kans."


Poll

Doet Ajax er goed aan om langer door te gaan met Perr Schuurs?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

121 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Dat is wel erg veel vertrouwen voor een speler die in mijn ogen juist alleen maar minder is geworden over het afgelopen seizoen. Straalt totaal geen vertrouwen uit en zie ook geen groei ondanks zijn jonge leeftijd.

15 januari 2021 om 14:36

Ben het met je eens hoor. Alleen is dit wel zijn 1e seizoen als basisspeler. We verwachten misschien wel wat te veel van hem. En dat Blind hem de laatste weken ook niet echt helpt moge duidelijk zijn.

15 januari 2021 om 14:40

Ik verwacht leercurve. En dat toont hij niet. Vorig seizoen tegen Getafe dat domme doordekken doet hij dit seizoen nog steeds, met regelmaat zelfs. 1 van de redenen dat we zo zwak zijn verdedigend.

15 januari 2021 om 14:49

@messibazoer ja jullie verwachten te veel en verwachten gelijk de Ligt niveau. Vorig seizoen 10 wedstrijden en 730 min. Nu staat teller op 15 Eredivisie wedstrijden. Europees geen schande als hij geklopt werd door Zapata of Mane. Dat is gewoon top.

15 januari 2021 om 15:04

@mrkrillen, het is niet eens zo zeer dat er een De Ligt en/of Sanchez niveau van Schuurs verwacht wordt want dat niveau zal hij nooit aantikken. Maar als je in de CL wat voor wil stellen komt je met spelers als Schuurs gewoon te kort. Schuurs zal daarnaast nooit het vereiste niveau bereiken, prima speler voor de eredivisie maar meer dan dat zal het helaas niet worden. Zelfs in de eredivisie wordt hij soms makkelijk te kijk gezet.

15 januari 2021 om 16:18

@ajaxf1 - Een leercurve, in een halfjaar als basisspeler? Ajax heeft gewoon verre van een gebalanceerde verdediging. Een Schuurs heeft m'n z'n gebrek aan ervaring een verdediger naast zich nodig die 'm dingen kan leren en de leider is achterin. Echter moeten beide verdedigers elkaars zwakke punten compenseren bovenop hun eigen taken. In het geval van Schuurs acceptabel, in het geval van Blind niet. Die is zo'n beetje grootverdiener, uiterst ervaren en hoort die leider achterin te zijn. Schuurs komt er wel, maar zoiets heeft tijd nodig.

15 januari 2021 om 16:58

Vooral die balans klopt in mijn ogen niet. Natuurlijk maakt Schuurs ook fouten maar het helpt niet dat hij en Blind totaal niet complementair zijn aan elkaar en min of meer dezelfde zwakke en sterke punten hebben. En voor die twee helpt het niet dat ajax, inclusief Mazraoui, eigenlijk met 4 aanvallende middenvelders speelt.

15 januari 2021 om 17:48

Wat naar mijn idee vooral ook een probleem oplevert, is het feit dat Blind kennelijk ook niet echt verbaal ingesteld is. Kijk, volgens mij zien velen dat hij op deze leeftijd en na zijn hartklachten niet (meer) de snelste is, maar als je dat weet van jezelf, moet je op tijd je ploeggenoten aansturen. Dat leiderschap mis is en dat maakt de combinatie met Schuurs en een nogal aanvallend ingesteld middenveld (klaassen op 6 met de punt naar achter en daarvoor Gravenberch en Promes, eigenlijk kan dat uberhaupt niet) wel erg kwetsbaar.

15 januari 2021 om 17:52

@MrKrillin; ik verwacht geen De Ligt. Ik verwacht een goede stabiele verdediger en dat is hij nu niet en over een halfjaar ook niet. Elke match maakt ie fouten. Hoe haal je dan in je hoofd om alleen Mane en Zapata eruit te vissen?

15 januari 2021 om 17:55

@caribbean - Zou ik jouw glazen bol mogen lenen? Laten we nou niet doen dat hij bij Ajax op de absolute top niveau speelt, met je "zal daarnaast nooit het vereiste niveau bereiken". Geef hem gewoon de tijd. Ja, hij zag er tegen Twente ook nog ongelukkig uit, maar dit is voor het eerst dat er zoveel schijnwerpers op hem gericht zijn en iedereen maakt fouten aan het begin. Hij is net pas 21 jaar! Nog 13 jaar voetbalcarriere krijgt hij ook nog in de benen. De mensen bij het Nederlands elftal en Ajax zien hem van dichtbij, dichterbij dan alleen iemand die de wedstrijden kijkt. Dus die kunnen het beter voorspellen.

15 januari 2021 om 18:59

Half jaar als basisspeler, dan verwacht je toch die leercurve? Hij wordt er niet beter op, sterker nog maakte vorig seizoen in die schaarse minuten een betere indruk imo. Over Blind ben ik met je eens, dat is veel kwalijker nog zelts. Het staat gewoon voor geen meter achterin bij Ajax, ook door de hoge backs. Desondanks is dat geen reden om zo blind in te stappen en zo makkelijk duels te verliezen.

15 januari 2021 om 19:14

@caribbean hoe weet jij dat hij nooit het verreiste niveau haalt? Waar slaat dat op. We weten dat nu niet. Waar speelden Stam, Virgil en meer op hun 21e? Je doet alsof spelers als Virgil altijd niveau van nu hebben gehad. Toen Kluivert CL besliste speelde ene Ruud v Nistelrooij anoniem bij Fc Den Bosch.

15 januari 2021 om 19:17

@sirius het ligt niet alleen aam Blind maar aan meer factoren. Kijk vorig seizoen hadden we Ziyech en Donny. Beiden liepen marathon per wedstrijd. Hielpen mee in verdediging. Tadic spits hield bal slim vast. Promes links liep ook veel mee. Nico was in vorm. Nu heb je 2 6 die iets te vaak naar voren gaan. Anthony nog niet zo fanatiek als Ziyech. Labyad doet zijn best maar kan geen bal vasthouden voorin. Hele team minder waardoor meer druk op de 2 cvs komt.

15 januari 2021 om 14:44

logisch dat contract. Hij is sowieso meer waard dan de aanschafprijs, op deze manier weet je in ieder geval dat je hem kunt verkopen ipv dat ie transfervrij de deur uit loopt.
Ik zie geen probleem.

15 januari 2021 om 15:00

Het is natuurlijk geen de Ligt, maar hij wordt nou ook iet echt geholpen door zijn team. Tegen Psv, de situatie tegen Mandueke, Waar waren blind en Tagliafico. Hij moet tegen een pas ingevallen, fitte Mamdueke het veld oversteken en hij krijgt het verwijt dat hij te laat is. Anthony die ook gisteren weer zijn man laat lopen en een middenveld wat uit balans is voor hem. Het is heus niet allemaal de schuld van iemand anders, maar de redenering dat Schuurs een prutser is blijf i niet volgen.

15 januari 2021 om 15:41

Precies! Blind verzuimt het om gaten dicht te lopen omdat hij dit niet meer kan en alleen maar bezig is met aanvallen. Schuurs trekt soms sprints over lange afstanden om de snelle spitsen van PSV bij te benen. Hij maakte ook soms goede tackles waarbij het veld er slechter uitzag dan Schuurs zelf. Maarja zoals de media altijd doet is het makkelijk scoren op de jonge gasten terwijl niemand de andere schakels in de verdediging onder de loep neemt.

15 januari 2021 om 15:38

Het wordt tijd dat er een andere leermeester naast hem komt te staan die wel rugdekking geeft en hem coacht. De Ligt was uitzonderlijk en maakte in zijn eerste basisseizoen ook veel fouten. Schuurs heeft in de CL wel laten zien potentie te hebben. Maar dan is het wel zaak dat Schuurs kan terugvallen op zijn leermeester naast hem en niet zoals nu gebeurt, dat de leermeester moet terugvallen op Schuurs. Dat is hoe dan ook een garantie op defensieve blunders.

15 januari 2021 om 19:36

een talent van 20 jaar die voor het eerst op een hoog niveau speelt en het meteen uitstekend doet in een veel sterkere competitie als de Eredivisie en tegen o.a. Ol.lyon en PSG een van de grote uitblinkers was. Botman wordt daar nu al gezien als een van de beste verdedigers in de Ligue 1. als ik dan Schuurs zie verdedigen in een matige competitie als de Eredivisie vind ik die toch duidelijk van een minder niveau

15 januari 2021 om 20:13

@japie hahaha hoevaak heb je Botman echt niet spelen? Bij Heerenveen begon hij ook goed en zakte daarna weg. Bij Lille voetballen waar hij alleen hoeft te focussen op verdedigen is anders dan bij Ajax met veel ruimte achter je. Ook bij Ajax zou Botman het heel zwaar hebben. Team is niet ingespeeld. Veel kwaliteit weg en middenveld en aanval ondersteunen niet goed mee.

15 januari 2021 om 16:15

Die jongen is gewoon nog onervaren en sommige supporters zijn veel te verwend geraakt met Sanchez en De Ligt. Schijnbaar denken mensen dat je in een half seizoen je zwakke punten wel even wegwerkt.

15 januari 2021 om 17:50

Deze jonge heeft nog geen hele competitie gevoetbald.....pas 3p jaar. Goeie keuze gaat helemaal goedkomen!!

15 januari 2021 om 18:16

In het afgelopen seizoen speelde hij vaak als invaller, dit seizoen eigenlijk pas echt in de basis. Heeft even een terugval maar dat zijn kwaliteiten wat minder tot uiting komen komt ook door Blind. Het is het beste duo wat Ajax neer kan zetten maar in heel veel, behalve lengte zijn ze gelijk. Ze hebben allebei goed inzicht, een prachtig pass, zijn niet wendbaar en niet agressief. Blind is opbouwend wat beter, Schuurs wat sneller maar als je naast Schuurs een agressiever wendbaar type had, heb je een veel beter combinatie en lijkt Schuurs ineens stukken beter.

Het is gewoon een hele goede verdediger van pas 21. Het is geen De ligt die al aanvoerder was toen hij 18 of 191 was, maar zulke talenten heb je niet vaak. Op zijn 21e ging van Dijk naar Celtic, mooie club maar onder het niveau Ajax. Met andere woorden, die jongen komt er wel. Ben blij dat hij bijgetekend heeft.

15 januari 2021 om 20:37

Wat een onzin, lekker negatief weer. Schuurs doet het goed, is nog volop in ontwikkeling en die raak je op elk gewenst moment voor een mooie transfersom kwijt. Heeft een goeie fysiek en voldoende snelheid, maar kan nog voldoende leren. Daarvoor is hij ook pas 21.

Moet nog grote stappen zetten. Maar heeft wel de potentie.

Prima keuze. De jongeman blijft niet altijd 19 pf 20 jaar. Als hij 23 is, is hij veel volwassener in zijn spel. Het fysiek heeft hij in ieder geval, dat zie je al terug in de duels die hij uitvecht.

15 januari 2021 om 14:36

Welke duels? Dat is juist zijn hele probleem, hij komt niet eens in die duels. Misschien heeft hij social distancing te ver doorgevoerd, maar die jongen draait weg als een olietanker en is altijd net te laat. Hij heeft lengte en ook een goede bouw, maar doet er niks mee.

15 januari 2021 om 14:39

Juist oortap! In de sprint en kopduels heeft hij zijn fysiek mee. Maar zodra een behendig ventje hem in de dribbel opzoekt, is Schuurs gezien!

15 januari 2021 om 14:48

Wint hij ooit wel eens kopduels dan reitsel?

15 januari 2021 om 15:18

Reitsel ... Dat geldt niet alleen voor Schuurs. Ook Blind Tagliafico en Klaasen zag ik gisteravond kinderlijk eenvoudig uitgekapt worden. Een goede beweeglijke dribbel is (bijna) niet te verdedigen. Wil niet zeggen dat Schuurs zich niet snel moet gaan verbeteren. Zou voor alle paratijen, Schuurs, Ajax en criticasters wl zo prettig zijn.

15 januari 2021 om 21:05

Daarom zeg ik ook alleen dat ie zn fysiek mee heeft

Denk dat veel ajacieden niet blij zullen zijn met dit nieuws

15 januari 2021 om 14:37

Want? Wat hebben we er aan als hij transfervrij of voor een schijntje weg loopt? Zelfs als hij niet beter gaat worden verkoopt Overmars hem nog voor een miljoen of 10. Slimme zet.

15 januari 2021 om 14:41

10 miljoen voor deze Schuurs? Ik geloof veel hoor, maar 10 miljoen overhouden aan een speler die veel kansen heeft gehad maar is afgetest, daar ga je echt geen 10 miljoen voor krijgen. Daarvoor is zijn marktwaarde echt te laag. Vooral als hij volgend seizoen, het hele seizoen veelvuldig op de bank zit. Zo'n alvarez gaat misschien nog lukken, omdat die voor 15 miljoen is gehaald en international is.

15 januari 2021 om 14:49

Ajax verkoopt Magallan, Marin en Wober ook voor 10 miljoen. Zal ze ongetwijfeld ook wel lukken om Schuurs voor minimaal dat bedrag te slijten. Bewonderenswaardig hoe ze dat daar doen in Amsterdam. Kan niet anders zeggen.

15 januari 2021 om 14:53

@untnaarachter. "daar ga je echt geen 10 miljoen voor krijgen. Daarvoor is zijn marktwaarde echt te laag. " Wat is zijn marktwaarde dan? Op transfermarkt staat 12 miljoen. Verder is er optie op Magallan voor 8 miljoen, Marin 12 mil. Botman was ook 8 miljoen. Deze spelers amper minuten. Denk je echt dat Overmars een Schuurs met contract tot juni 2025, tegen Oranje aan, basisspeler bij Ajax onder de 10 gaat verkopen????!!!!!?????!!!!!!! Vergeet ook andere miskopen niet als Kristenssen, Wober.

15 januari 2021 om 15:04

Ik zie inderdaad nou geen club 10 miljoen voor Schuurs betalen. Het idee dat er alleen maar goede spelers bij Ajax zitten brokkelt ook af. Marin en Magallan zaten nog bij een Ajax dat de halve finale van de CL haalde, Schuurs is onderdeel van een Ajax dat niet door de poulefase van de CL kan komen. Magallan en Marin hebben niet veel kunnen laten zien (lieten op de trainen waarschijnlijk ook niet veel zien), maar Schuurs heeft heel veel laten zien, en dan niet in positieve zin. En met alle respect hoor; tegen oranje aan? Hij heeft er 1x bijgezeten omdat bijna iedereen geblesseerd was en met zijn huidige spel is die mijlenver (gelukkig) van oranje verwijderd.

15 januari 2021 om 15:06

Schuurs zijn marktwaarde op transfermarkt is gewoon gestegen maar 12 miljoen. Logisch dus dat ze zijn contract opwaarderen, want die gaat echt nog wel een mooi bedragje opleveren.

15 januari 2021 om 16:47

Vergis je niet in de naam welke Ajax heeft in Europa. Waar een ploeg als PSV een speler verkoopt voor 10 Miljoen, zou Ajax er zo 15+ Miljoen voor ontvangen hebben.
Elke vooruitstrevende club wil wel een voormalig Ajax speler in zijn selectie hebben.

15 januari 2021 om 18:18

@Mr Transfermarkt is een site die door vrijwilligers word bijgehouden.. Just saying..

15 januari 2021 om 18:18

Nee joh veel meer, die jongen is gewoon goed en gemaakt voor het Engelse of Duitse voetbal. Die speelt straks bij en topclub en Ajax heeft 30 miljoen in de zak.

15 januari 2021 om 14:39

jawel hoor. het is gewoon een proces zie hem echt wel groeien . maar door het niet goed presteren van Blind komt er te veel druk bij hem te liggen

Jammer! Had hem heel graag bij Liverpool gezien. Hij kan nu in ieder geval doorgroeien bij Ajax en daarna een mooie stap maken.

15 januari 2021 om 14:39

Iedereen weet dat hij nog grote stappen moet zetten, hij is zeker (nog) geen de Ligt, maar dit hoeft ook helemaal niet. Sommige spelers hebben meer tijd nodig dan anderen om op te staan, laten we hem die tijd gunnen, met nog 1 seizoen

Prima beslissing. Speelt dit seizoen niet altijd goed, maar ik geloof dat hij echt wel kan groeien naar een okay verdediger. Het zou ook hellen als Blind vervangen wordt voor een betere mandekker

15 januari 2021 om 14:38

Het beste helpt deze jongen voor een leuk bedrag ergens slijten. Wie weet wat de gek er voor geeft;-)

Prima besluit van Ajax! Nee het is nog geen De Ligt maar dat was ook echt een 'once in a generation' talent die al zo jong zo vreselijk goed was. Ik ben nog steeds van mening dat als je doorselecteert en die non-verdediger Blind uit het elftal haalt en een echte serieuze verdediger naast Perr zet die jongen opeens reuzenstappen gaat maken.

Dit is gewoon prima. Nog erg jong, maakt wel veel fouten maar dat kan eruit. Voetballen kan die echt wel. Misschien nu ook wat meer vertrouwen met zo'n contract. Hij heeft niet uit zichzelf die amsterdamse bravoure, maar met vertrouwen staat daar echt wel een goede speler

Ik heb er serieus net een paar flinke scheldwoorden uit gegooid. Hoe kan je dit doen als Ajax zijnde. Die gast kost je alleen maar doelpunten tegen. Sommige spelers mogen gewoon blijven falen en anderen krijgen niet eens te kans.

15 januari 2021 om 17:27

Je bedoelt Blind?

Goede beslissing, prima talent! Hij moet nog de nodige stappen maken wil hij een rots in de verdediging worden, mag wat medogenlozer. Laat het maar zien Perr!

15 januari 2021 om 15:00

@afcaemmanuel ik denk dat hij zijn uiterlijk ook tegen heeft. Kijk hoe een Stam er vroeger uitzag en later badass met kale kop en fysiek sterker. Schuurs zou ook milliemeter kapsel nemen, wat meer spieren kweken. Hij ziet er nu te lief uit. Maar verder eens hele goede beslissing. Gaat ook straks voor tientallen miljoenen weg na paar jaar basisspeler te zin.

Ik ben als Ajacied dus wel gewoon tevreden met dit nieuws. Schuurs is pas net 21, laat in mijn ogen zien dat hij op fysiek en voetballend gebied stappen heeft gezet en ook nog eens gewoon veel potentie heeft. Ben oprecht benieuwd waarom mensen zo extreem kritisch zijn op zijn functioneren? Ja, hij is vooral op Europees niveau niet altijd goed geweest en ja, hij is nog weleens te betrappen op een duidelijke fout. Maar ben ik dan de enige die ziet dat wanneer dit uit z'n spel verdwijnt (en dat lijkt me aannemelijk bij een 21-jarige) hij gewoon kan uitgroeien tot een hele goede verdediger?

Ben zeker geen fan van Schuurs, maar wat mij de laatste tijd wel opvalt, is dat hij gewoon vaak in zeer penibele situatie's wordt gebracht door die opa die naast hem staat in het centrum... Denk als Schuurs met een De Ligt/sanchez naast hem zou spelen het allemaal een stuk beter zou zijn!

15 januari 2021 om 14:51

Dat is ook waar. Blind wandelt ook veel te veel, soms lijkt het alsof hij niet eens (meer) kan sprinten. Waar ik vorig jaar nog dacht dat Blind nog eens een stap zou maken, kan hij dat inmiddels uit z'n hoofd zetten. Er moet een tandje bij om z'n basisplek te behouden.

15 januari 2021 om 15:13

En daarmee wil ik ook niet meteen zeggen dat Schuurs een wereldtopper is, want dat is hij niet en wordt die misschien ook nooit. Maar Tagliafico speelt iets onder zijn niveau en Blind bakt er echt niks van. Als je dan niet het talent van een de Ligt hebt, valt het meteen op wanneer jij een steekje laat vallen.

Zie Schuurs uiteindelijk wel een De Vrij-achtig traject bewandelen, want hij kan zeker wel iets.

15 januari 2021 om 15:04

Ik denk dat die met een echte verdediger naast hem echt wel wat beter gaat spelen. Maar grote probleem van schuurs ja dat die zo slecht instapt. Tegen PSV 2x hij wil instappen bij zahavi is te laat twijfelt draait om en is zahavi kwijt. Tweede precies hetzelfde. Wil naar Malen gaan om door te stappen merkt dat die laat komt wil omdraaien en Malen is al weg. Tegen Willem 2 ook spits wordt ingespeeld hij wil instappen maar doet dat op het verkeerde been, tegenstander draait weg en schiet hem binnen. Ook tegen Liverpool thuis tegen Mane. Ik denk als die dat leert het echt veel beter zal gaan. Maar ik merk dat die dezelfde steeds blijft maken. Volgens mij liet de Boer of Perez dit laatst ook zien.

15 januari 2021 om 15:14

Steeds dezelfde is inmiddels een half seizoen, waarin de verdediging van Ajax sowieso steken laat vallen. Als hij het volgend jaar nog steeds doet is dat inderdaad een probleem, maar tegen Mané kan ik het hem moeiljk kwalijk nemen.

15 januari 2021 om 17:06

Ik ben het er eigenlijk wel mee eens. Het voornaamse probleem van Blind en Schuurs in mijn ogen is dat ze niet complementair aan elkaar zijn, het zijn beiden voetballende verdedigers waar de meerwaarde ligt in hun opbouwende kwaliteiten. Maar het zijn geen spelers die een spits volledig uit de wedstrijd houden. Schuurs is niet de wendbaarste speler en dan helpt het niet wanneer je aan de ene kant met Blind naast je een speler hebt staan die dat ook niet is en aan de andere kant met Mazraoui een speler die van oorsprong een aanvallende middenvelder is en ook de twee "verdedigende" middenvelders van Ajax zijn oorspronkelijk aanvallende middenvelders die toch minder snel even een paar gaten dicht lopen of achter blijven.

Deze jongen heeft nog niet de flair en duelkracht om bij de ' grote mannen in Europa zijn mannetje te staan, maar heeft absoluut de potentie! En in het positie kiezen is er al verbetering zichtbaar. Blind mag wat meer leiding gaan nemen zoals zijn pa wel deed in jaren 90.

Gewoon een goede zet van Ajax. Weet me nog goed te herinneren dat Blind zoveel kritiek kreeg. Deze jongen is er nog lang niet maar kan wel degelijk groeien. Virgil van Dijk was op zijn 20e volgens velen ook niet goed genoeg. En daarnaast heeft Ajax ook gewoon 5-6 goede clubspelers nodig die niet elk jaar van club veranderen. Klaassen, Blind, Mazraoui, Tadic, Schuurs zou daar bij kunnen aansluiten nu Veltman weg is.

Hij mist wendbaarheid en startsnelheid om een echte topper te worden. Denk dat hij op dit moment meer beter op z'n plek is bij een subtopper in NL, of in de Championship in Engeland, om een hoog tempo en meer hardheid aan te leren. Opbouwen, dan kan hij wel.

Verbazingwekkend bericht. Deze gozer heeft Ajax vorig seizoen en ook dit seizoen de kop gekost in de Champions League en straks waarschijnlijk ook in de Europa League. Laat zich kinderlijk wegzetten door vrij beperkte linksbuitens van de tegenpartij. Kan ook niet anders als hij op de middellijn staat te verdedigen. Ik denk daarom dat het noodzaak is voor Ajax om eens te kijken naar een type Sanchez. Iemand die een spits eruit kan lopen, dat kon Sanchez als geen ander. DIe was ontzettend snel en heel fijn om te hebben als je met zoveel ruimte in je rug speelt.

Is goed dat ze dit doen , hopelijk halen ze ook een solide verdediger om naast hem te zetten. Ik.zie best wel.mogelijkheden voor Schuurs , maar dan moet hij wel.naast een goede echte verdediger staan en niet naast Blind of het type Blind.

Afgaande op de reacties hier zou je denken dat Schuurs elke wedstrijd 5 eigen goals maakt.

Hij is pas 21, dat is bizar jong voor een verdediger. Een talent als De Ligt is uniek, dat kom je maar 1 keer per voetbal generatie tegen.

Ik denk serieus dat hij echt nog grote stappen kan maken.

Een talentvolle aanvaller kan gebrek aan ervaring compenseren met een superieure techniek.
Voor een verdediger is ervaring juist een belangrijk onderdeel van zijn kwaliteit: weten wanneer je wel en niet moet ingrijpt etc.

Schuurs zal die ervaring dit én komend seizoen moeten opdoen en idd meer laten zien. Maar hij heeft zeker de potentie daarvoor in zich.

15 januari 2021 om 15:38

Er zit nog genoeg rek in Schuurs om een mooie carriere bij Ajax te hebben maar dan gaat het wel belangrijk worden dat er een verdediger naast komt te staan die beter en vooral feller in de duels is omdat Schuurs dat toch vooral lijkt te missen. Blind heeft het daar nu een tijdje fantastisch gedaan en dat komt vooral door zijn opbouwende kwaliteiten, maar nu hij toch vaker en vaker simpele ballen begint in te leveren en daarmee zijn grootste pluspunt verdwijnt, moet er toch eens gekeken gaan worden of Martinez niet eens over een langere periode een kans verdient, die mij ook gelijk Schuurs beter lijkt aan te vullen.

15 januari 2021 om 15:43

Dat ben ik wel met je eens. Blind doet het uitstekend bij Ajax, maar ik vind hem ook iets minder dan 2 seizoenen geleden. Ook niet zo vreemd als je kijkt naar wat die heeft meegemaakt.

Een rasechte verdediger naast Schuurs zou geen slecht plan zijn.

15 januari 2021 om 15:56

@el Barto,
Zolang Blind aan de bal sterk is heb je een wapen aan hem, maar gisteren leverde hij ook weer een aantal ballen ontzettend simpel in terwijl de aanvallers totaal geen druk aan het zetten waren op hem en dan wordt Blind een groot gevaar in je eigen achterhoede omdat hij ook de snelheid mist om dan te corrigeren.

Maar ook op het middenveld mis je spelers die verdedigend denken waardoor je bij balverlies ontzettend kwetsbaar bent, ik denk dat met Klaassen doorschuiven naar '10' ipv Promes(die is momenteel toch dramatisch) Alvarez op '6' en Martinez naast Schuurs je defensief een stuk minder kwetsbaar bent.

Goede keuze voor beide partijen, zeker voor de NLD competitie. Voor cl vind ik hem nog te ligt.

De kritiek van 'ajax-fans' op Schuurs is echt schrijnend. De meeste mensen die kritiek uiten kunnen zelf niet eens een volzin in correct Nederlands er uit gooien maar als Schuurs een fout maakt wordt die afgeserveerd alsof die nog nooit iets goeds heeft gedaan.
Sorry maar Schuurs is een prima verdediger, hij doet het hartstikke goed voor een jochie van 20/21 jaar en hij mag de komende jaren groeien en daarna kan hij een mooie stap naar een grotere of andere club dan Ajax maken. Dit is hoe het werkt bij Ajax, we ontwikkelen talenten tot volwassen spelers en soms gaat dat snel en maken we daardoor internationaal kans op een prijs en soms gaat het minder snel en word je uitgeschakeld in de Europese competities net voor of net na de winter. Dat is voor mij het mooie aan Ajax, altijd in ontwikkeling en altijd weer 1 stapje terug om er weer 2 vooruit proberen te maken. Ik geniet er van en baal heus ook wel als we verliezen maar tegelijkertijd geniet ik van alle nieuwe namen die we ontwikkelen, die het tenue dragen en die Ajax haar identiteit geeft.

15 januari 2021 om 15:48

Precies, Schuurs is nog jong en er zit ook genoeg rek nog in. Tuurlijk ziet het er te vaak nog niet goed uit met hem en moet hij wel nog echte stappen zetten om zijn plek niet te verliezen, maar om een 21 jarige zo af te schrijven slaat ook nergens op.

Begin van het seizoen hadden ze het bij Ajax ook al over een tussenjaar nadat zo ongeveer alle goede spelers voor veel geld verkocht zijn de afgelopen twee jaar en dat spelers als Antony, Kudus, Schuurs en Gravenberch dus de tijd zouden krijgen om te wennen(aan het niveau) tot nu toe gaat dat met vallen en opstaan maar sta je ondertussen wel bovenaan in de competitie, zit je nog in de Europa League en kan je ook de beker nog winnen.

Indrukwekkend. Per heeft Ajax met individuele acties al een een paar wedstrijden gekost en dan tel ik niet de wedstrijden mee waar hij slechts voor 75% verantwoordelijk is voor een 1 op 1 situatie. Bij Veltman had je dit ook een beetje, maar daar kan je tenminste een punt maken over zijn aanvallende kwaliteiten. Per kan niet verdedigen en al helemaal niet aanvallen / opbouwen. Vreemde keuze.

15 januari 2021 om 16:28

Aanvallende kwaliteiten? Veltman? Alsjeblieft zeg! Het probleem is dat die jongen niemand heeft aan wie hij zich kan optrekken en net een halfjaar als basisspeler speelt. Sommigen zeggen altijd zo leuk dat de jeugd de kans moet krijgen, maar als ze zich vervolgens niet ontwikkelen als De Jong of De Ligt, worden ze een paar maanden al met de grond gelijk gemaakt. Hij maakt momenteel veel fouten, maar verdedigen is dan ook een ervaringsvak. Tel daarbij op dat die jongen voor twee loopt, omdat Blind bij wijze van spreken de 10 meter in 10 seconden loopt. Die jongen heeft een takenpakket die een onervaren talent niet hoort te hebben. Het is echter altijd makkelijk om een jong talent zonder veel krediet af te branden in plaats van de vedette die inmiddels veel te veel betaald krijgt voor wat hij laat zien.

Het is toch niet te geloven hè.. Weggegooid geld!! Weg met die Schuurs het is geen topclub speler.. Doet er beter aan om voor Utrecht, Heerenveen, Vitesse, Groningen te spelen. Komt veelste te veel te kort voor een club van het kaliber Ajax, Feyenoord, PSV, AZ.. Schuurs zal een hartstikke aardige gozer zijn. Maar dat telt niet in het veld. Hij kan totaal niet verdedigen en maakt veelste weinig gebruik van zijn lichaam in duels. Speelt veelste nonchalant en als een blind paard waneer er verdedigt moet worden en veel te onzeker bij aanvallen. Dus al met al ik ben het hier niet blij mee. Maar daar zijn de meningen over verdeeld..

15 januari 2021 om 16:22

Naast deze Blind gaat geen enkele jonge verdediger renderen tenzij je De Ligt heet. Buiten het feit dat Blind niet echt een leider is, is hij zeer traag en speelt hij gewoon niet goed. Een jonge verdediger heeft het al druk genoeg met z'n eigen takenpakket en nu krijgt hij die ruimtes die Blind niet dicht kan lopen er ook nog bij. Natuurlijk moet die jongen nog leren. Hij is net 21 jaar en speelt pas z'n eerste seizoen als basisspeler. Wat had je dan in hemelsnaam verwacht?

Schitterend nieuws zo vlak voor het weekend. Een speler die enorme progressie heeft geboekt het laaste halve jaar. Dat hij fouten maakt, daar leert hij van. Hij heeft alles om een goede verdediger te worden.
De Ligt is de onterechte maatstaf voor jonge speler. Een uitzondering op de regel. Voor een jonge verdediger doet Schuurs het uitstekend en ik zie een potentiële groeicurve. Hij is verdedigend al stukken beter dan Blind, die altijd de dans ontspringt qua kritiek.
Het mooie was dat Timber gisteren ook een aantal keer de fout in ging om over Blind maar te zwijgen. Maar sommige hier doen enkel aan scorbordjournalistiek. Wordt Schuurs één keer uitgespeeld en scoort de speler schitterend, dan is het de fout van Schuurs. Doet Blind dit of zoals gisteren Timber, dan kan en mag het allemaal, omdat de tegenpartij zeer slordig was in de afronding (wij nog erger overigens).
De media probeert Schuurs kapot te maken. Ieder foutje wat Schuurs maakt wordt groot uitgelicht. Andere spelers mogen wel fouten maken en die worden niet uitgelicht. Onbegrijpelijk.

15 januari 2021 om 16:36

Kijk, dit zijn de objectieve berichten. Die jongen laat zien over genoeg potentie te beschikken, maar hij maakt logischerwijs fouten met zijn gebrek aan ervaring en hij heeft een takenpakket die een onervaren verdediger niet hoort te hebben bij een topclub. Buiten z'n eigen opdrachten, moet hij ook de gaten dichtlopen omdat Blind ze niet kan belopen. Zeker met de speelstijl van Ajax is dat bijna onmogelijk. Het grappigste is dat veel supporters al die fouten van De Ligt bij Juventus goed bleven praten en nu eigenlijk het tegenovergestelde doen bij Schuurs. Inmiddels zijn we een jaar later en heeft De Ligt zich uitstekend gerevancheerd. Ik durf wel te stellen dat als Schuurs volgend jaar een stuk stabieler presteert, al die zogenaamde supporters ineens weer doen alsof ze het talent altijd in die jongen hebben gezien. Die blijven liever in hun luchtkasteel en zoeken dan de volgende Ajacied die ze op een voetstuk kunnen plaatsen en een Ajacied die ze af kunnen branden.

Hopelijk kan Perr echt flinke stappen zetten en zich ontwikkelen tot onmisbare kracht bij Ajax achterin. Dat is hij natuurlijk nog niet, al heeft hij zeker goede wedstrijden gespeeld. Hoe beter hij wordt hoe meer Fortuna ontvangt vanwege het doorverkoop percentage, mits hij transfereerd. Ben benieuwd.

Hij laat wat steekjes vallen, maar ga er maar aan staan centraal naast een bejaarde Daley Blind. Naja zo oud is Daley niet, maar zo verdedigt hij wel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5655
2.PSV5029
3.AZ4619
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4322
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2210
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

6 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 1 2 0
2019/2020 Ajax 10 1 0 0
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2018/2019 Jong Ajax 29 4 1 0
2019/2020 Jong Ajax 2 1 0 0

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren