Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bevestiging van nieuwe club: Ansu Fati laat Barcelona achter zich

Laatste update:

Ansu Fati ruilt Barcelona op huurbasis in voor Brighton & Hove Albion, zo maakt de Engelse club vrijdagmiddag bekend. Er is geen koopoptie afgesproken en Brighton neemt het grootste deel van het salaris over. Manager Roberto De Zerbi is bijzonder gecharmeerd van de twintigjarige aanvaller en spoorde de technische leiding van zijn club aan om snel zaken te doen, wat dus is gelukt. Tottenham Hotspur leek in eerste instantie de beste papieren te hebben voor Fati, maar de aanvaller kiest toch voor Brighton.

Brighton ziet Fati als een belangrijk onderdeel van de selectie voor dit seizoen. The Seagulls namen woensdag voor het eerst contact op met de entourage van de jonge aanvaller, die in het Spotify Camp Nou beschikt over een contract tot medio 2027. Barcelona heeft bovendien de optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen. Voorlopig ligt de toekomst van Fati dus in de Premier League.

Het Spaanse talent belandde bij Barcelona op een zijspoor na zijn langdurige blessures. De club trok Raphinha, Ferran Torres en Robert Lewandowski aan, waar de inmiddels vertrokken Ousmane Dembélé ook vaak verzekerd was van een basisplaats. Met de plotselinge doorbraak van de zestienjarige Lamine Yamal lijkt Fati ook dit jaar niet op veel speeltijd te hoeven rekenen. De vleugelaanvaller werd daarom door de Catalaanse clubleiding bij onder meer Tottenham en Chelsea aangeboden, terwijl ook Borussia Dortmund interesse had.

Opvolger Fati
Barcelona heeft volgens diverse Spaanse media al een vervanger voor Fati in gedachten. João Félix, die eerder al openlijk solliciteerde voor een transfer naar de regerend kampioen, moet al dan niet tijdelijk overkomen van Atlético Madrid. De Portugees verkeert momenteel in een uitzichtloze situatie in de Spaanse hoofdstad.

Is Brighton & Hove Albion een goede club voor Ansu Fati?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou het stiekem wel echt een geweldige transfer vinden.

Heeft de afgelopen jaren zo weinig gespeeld, vind Brighton ook gewoon echt een goed project hebben.

Het zou wel een goede plek zijn denk ik om je carriere weer een boost te geven.

30 augustus 2023 om 21:45

Brighton is prachtig. Maar mitoma staat daar. Die speel je er niet zomaar uit. Bij Tottenham staat son daar. Ook lastige opgave.

30 augustus 2023 om 22:01

Is toch niet geweldig, dat de kleine clubs in de PL gewoon zulke spelers kunnen halen. Ook bij de NL top.

Valt niet meer tegen te concurreren zo.

30 augustus 2023 om 22:22

Brighton is tegenwoordig echt geen kleine club meer.

30 augustus 2023 om 22:28

Financieel al een hele lange tijd al niet meer, maar wellicht sportief Nederlandse clubs hebben het goed gedaan in de Europese competities afgelopen jaren. PL clubs hebben erg veel binnenlandse toernooien langs hun competitie, daardoor spelen ze redelijk veel wedstrijden op jaarbasis en moeten ze wel een brede selectie hebben.

31 augustus 2023 om 00:57

Vraag me alleen wel af of dit nou zo handig is voor zijn lichaam. Die jongen is de laatste jaren constant geblesseerd en dan moet je met dat slechte weer tegen topfitte backs spelen die niet terugdeinzen voor een hard duel. Ik hoop van harte dat hij zijn carrière nieuw leven in kan blazen. Het blijft een geweldig talent.

31 augustus 2023 om 03:14

Als hij alleen nog maar kan spelen in een zonnige competitie met trage, zwakke backs dan blijft alleen nog de maltese en cypriotische competitie over.
Fati is nog goed genoeg voor topclubs, hij heeft een trainer nodig die hem vertrouwen schenkt zoals koeman dat kon

31 augustus 2023 om 00:58

Dan krap je je toch achter de oren waarom onze top 3 hier niet voor is gegaan. Ondanks dat de PL de mooiste competitie is zou ik altijd liever voor het kampioenschap spelen en cl of El dan middenmoot Engeland en conference league met brighton

31 augustus 2023 om 02:12

Geld. En allure van de PL natuurlijk. Als je kijkt dat clubs als brighton zonder problemen 40+ miljoen kunnen en willen neertellen voor spelers, en ook dat een club als nottingham forest gewoon even keylor navas onder contract heeft/ had staan afgelopen half jaar en nu ook sangare wil kopen van psv voor 35mln, heb je als Nederlandse clubs gewoon helemaal niks meer te beginnen. Je moet gewoon hopen dat je er optijd bij bent.

Als ik dit bericht twee jaar geleden had gelezen, had ik je compleet voor gek verklaard.

30 augustus 2023 om 21:55

Ik had je ook voor gek verklaard. Maar dat gebeurd nou eenmaal als je drie keer aan je knie bent geopereerd.

Hij brak op zijn 16e door zoals Lamine Yamal nu, maar helaas zal hij denk ik nooit zijn potentie waar maken. Heeft toch flink wat explosiviteit ingeboet. Helaas pindakaas.

31 augustus 2023 om 16:32

Hij heeft enorm stilgestaan maar ik wil hem nog niet afschrijven. Hij zal wel een andere speler zijn. De enorme explosiviteit is er wel af. Kan me ook goed voorstellen dat De Zerbi een spits in hem ziet en dan zou dit een supemove kunnen zijn. Even weg uit Barcelona en de immense druk en gewoon lekker ballen in een waanzinnig team. Als hij zich in een jaar ontwikkelt en zijn vorm terugvindt, kom je als grote jongen weer terug en kan hij daarna de strijd aangaan met Vitor Roque om de spitspositie. Kon nog wel eens leuk worden.

1 september 2023 om 16:56

Tenzij hij er na enkele weken weer uitligt natuurlijk... Ik heb er persoonlijk wat een hard hoofd in dat deze , fysieke kwestbare, speler brokken gaat maken in de Pl.

Ergens een middenmotor in La Liga leek me beter om zijn carriere te herlanceren maar er moet natuurlijk interesse zijn (en de wil van Barcaen de speler om binnen Spanje verhuurd te worden)

Hij heeft dan wel stevige concurrentie van Mitoma aan die linkerkant. Of De Zerbi wil hem als spits gebruiken ook. Voor de rest zou het op zich wel een leuke club zijn voor Fati. Ze spelen aanvallend voetbal en hebben ook de bal vaak.

30 augustus 2023 om 22:43

Zelfs als spits heeft ie flinke concurrentie met Joao Pedro en Evan Ferguson. Wel echt de perfecte ploeg om op dit moment aan verhuurd te worden.

31 augustus 2023 om 01:26

Of net niet een perfecte club voor uit uitgeleend te worden aangezien ze op zijn positie al dubbelbezet zijn

31 augustus 2023 om 08:42

Evan Ferguson, Joao Pedro (al gebruikt men hem vaker als ''10''/schaduwspits) en good old Danny Welbeck als concurrenten dan inderdaad.

Op links Mitoma en op rechts March.

Fati is op zijn best als linksbuiten en daar heb je Mitoma al voor. Denk niet dat hij de concurrentie wint van hem. Tenzij Da Zerbi andere plannen heeft.

Kunnen wij hem niet huren voor 2 maandjes, totdat Vini terug is? Laat hem maar een beetje aanrommelen op die linkerflank.

31 augustus 2023 om 00:18

Dat zou voor Barca natuurlijk ongetwijfeld geen probleem zijn

31 augustus 2023 om 00:50

We sturen hem natuurlijk voor de clasico door naar Brighton, dan hoeven we niet te speculeren of ons zorgen maken over allerlei gekke dingen

Allemaal leuk maar vooralsnog lijkt Fati te willen blijven en wil hij voor z'n kans gaan. Dan hebben Barcelona en de geïnteresseerde clubs niks te vertellen natuurlijk. En ik denk ook dat dat ook het beste is voor hem. Want bij Chelsea kom je niet aan de bak, Tottenham word ook lastig en bij Brighton kom je in de spits wat uiteindelijk geen zin heeft denk ik.

30 augustus 2023 om 23:21

Het laatste gerucht is dat Fati een vertrek toch wel ziet zitten, om genoeg minuten te kunnen maken. Die heeft nu ook gezien dat Yamal en Raphinha sowieso boven hem staan in de pikorde, en dan heb je ook nog Abde en Ferran. Xavi lijkt het ook prima te vinden als die vertrekt, mits er een optie is om hem terug te halen volgend seizoen (dus loon of met clausule o.i.d.).
Daarna zijn de geruchten over transfers weer begonnen.

De genoemde clubs zie ik ook nog niet echt heel goed voor me, aangezien die bij allemaal op de bank lijkt te gaan komen.

1 september 2023 om 15:58

Bij Brighton is die 2de keus bij Barca 3de of 4de keus dus hij schuift wel op alleen zal die in de belangrijkste wedstrijden maximaal invaller zijn verwacht ik. Het is jammer dat Juventus hem niet haalt want op links hebben ze niet echt iemand en Chiesa is op rechts beter dan dat die op links is, dan had Fati gewoon een vaste plek kunnen hebben bij een topclub.
As Roma zou ook kunnen dan zou die rond Lukaku kunnen spelen.

Echt heel jammer voor ansu hoe het met hem is gelopen, brak net als Lamine Yamal als 16 jarige door, en ansu had het echt talent waar je u tegen zegt, helaas door veel blessureleed en veel operaties is het er niet uitgekomen, misschien wel beter voor ansu als die voor 1 seizoen wordt uitgeleend, want de concurrentie is enorm voor hem

Joao Felix dan de nieuwe nummer 10 bij Barca binnenkort?

Fati heeft nog zo'n belachelijk hoog ouderwets salaris (net als Frenkie en Dembele hebben/hadden). vertrouw me,anders hadden ze hem niet weggedaan hoor!

Hopelijk kan hij zich herpakken daar. Altijd zuur om te zien wanneer een groot talent door blessures ervan wordt weerhouden om hun maximale potentie te bereiken. Deze neem ik Barca ook wel deels kwalijk, die hebben na zijn eerste operatie tegen het advies van de arts in veel te snel zijn werklast veel te hoog gelegd waardoor zijn herstel helemaal misliep en er nog een 2e en zelfs 3e operatie aan te pas moest komen. Het is geen garantie maar waren ze iets minder ongeduldig met hem geweest had ie wellicht nooit zo ver moeten afzakken in niveau en ontwikkeling.

De koopwoede (al gaat het hier specifiek om een kale huur) van clubs uit de Premier League heeft inmiddels wel echt een zorgwekkend niveau bereikt, dat zelfs een kleinere club als Brighton een speler van het kaliber Ansu Fati van Barcelona weet binnen te halen. Het verschil op financieel gebied tussen de PL en andere topcompetities is onoverbrugbaar geworden, en met de nieuwe aankomende formats van de CL plus het WK voor clubs verwacht ik dat er zeker in Engeland met alleen maar grotere selecties gewerkt gaat worden.

31 augustus 2023 om 01:19

Is dat koopwoede of aantrekkingskracht? Daarnaast staat juist Brighton erom bekend heel erg gericht aankopen te doen, en dat juist niet te doen uit een soort koopwoede.

31 augustus 2023 om 02:16

Het is geen koopwoede, maar de grootste aantrekkingskracht is gewoon geld. Tuurlijk heeft de PL een zekere allure, maar die is de laatste jaren toch zeker door het plafond geschoten door het geld wat tegenwoordig ook de kleine grijze muizen tot hun beschikking hebben. Brighton doet het natuurlijk hartstikke leuk, maar ik kan er echt niet bij dat dat soort clubs tegenwoordig meer aantrekkingskracht hebben dan clubs als sociedad, benfica, leverkusen, marseille etc.

31 augustus 2023 om 10:06

Ja en nee...

De aantrekkingskracht van Brighton momenteel is:
Een heerlijk, aanvallend en verzorgd spelend team, een meer dan prima trainer, wekelijks een leuke en/of lastige pot, geld uiteraard, verschillende toernooien, een competitie waar je fysiek flink uitgedaagd wordt, leuke spelers om je heen.

Natuurlijk zijn over sommige aspecten de meningen verdeeld, maar er zijn erg veel factoren die mee kunnen spelen. Sommige aspecten kunnen de clubs die jij hebt genoemd ook bieden, maar anderen weer totaal niet.

31 augustus 2023 om 10:55

ben het grotendeels met je eens.
maar deze transfer van ansu fati staat denk ik helemaal op zichzelf.

het gaat om volledige huur (geen optie tot koop), denk dat veel clubs hier niet op zaten te wachten. en hem wel graag zouden willen overnemen indien de huurperiode goed was verlopen.

daarnaast is brighton gewoon leuk bezig, en ik denk dat De Zerbi een goed verhaal had richting fati, om bij hen te komen spelen.

voor barca is dit gunstig omdat ze nu van zijn dikke salaris af zijn.

Tja, te veel blessures om nu basisplaats te bemachtigen bij Barcelona. Huurdeal is daarom op zich niet gek.

Geweldig, leuk stap voor een leuke speler hier je kansen pakken en daarna een transfer in Engeland maken.
Heeft niet echt de kansen van Xavi gehad.

Met Felix ( bijna rond ) en Cancelo heeft barca zich toch nog flink verstrekt zo in de laatste week. Waar real alleen bellingham heeft gehaald en langdurige blessures heeft van o.a Courtois, militao en nu vinicius zie ik helaas barca weer kampioen worden want met Joselu en Rodrigo ga je het echt niet redden. Verder jammer dat Ansu zoveel blessures heeft gehad en helaas is terug gevallen na zijn eerste seizoenen. Het is te hopen dat die jongen fit blijft en een leuk seizoen draait in Engeland.

Moet heel eerlijk zeggen dat ik hem niet altijd zie spelen, maar krijg hier toch een beetje Bojan gevoelens bij. Enorm gehyped, het grote nieuwe talent etc, maar nog niet veel laten zien en nu op huurbasis naar Brighton…

31 augustus 2023 om 10:57

in de corona jaren was het wel echt een goede speler, maar zoals je al zegt... heel erg gehyped.
zo kan je zien dat dikke blessures je hele "wapen", namelijk snelheid, je carierre kan verzieken.

kan zeker nog gewoon een leuke carierre hebben, maar ik ize hem niet zo snel meer bij de wereldtop aanhaken.

1 september 2023 om 16:01

De hype was dan ook echt terecht hij koppelde techniek met snelheid op 16 jarige leeftijd alleen nu is die snelheid weg en is het dus een stuk moeilijker om zijn tegenstander voorbij te sprinten. Nu moet hij leren om zijn spel aan te passen of op misschien een valse 9 te worden dat is nog de enige manier om wereldtop te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren