Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beteuterde Van der Sar: ‘Hij had het recht voor die oplossing te kiezen’

Laatste update:

Edwin van der Sar betreurt de misdragingen van een klein deel van de Ajax-fans in de Klassieker tegen Feyenoord, afgelopen zondag. Het duel begon met een mooi afscheid voor John Heitinga en in de wedstrijd zelf werd met veel passie en strijd gespeeld. Het ‘pop-incident’ rondom Kenneth Vermeer was echter een absoluut dieptepunt. Van der Sar betreurt het als directeur én als oud-voetballer dat dergelijke incidenten in een stadion plaatsvinden.

/

“Werkelijk onsmakelijke acties zijn het, die door 99 procent van de supporters worden afgekeurd. Acties die wij als club, maar ook met elkaar onder supporters, een halt moeten toeroepen. We moeten zorgen dat we met z’n allen één richting opgaan”, benadrukt Van der Sar, directeur marketing annex voorzitter van het Technisch Hart, in De Telegraaf. “Als voltallige directie van Ajax, maar ook op persoonlijke titel, heb ik Kenneth Vermeer na de wedstrijd een bericht gestuurd. Ook namens de vele goedwillende supporters hebben we onze excuses overgebracht.”

De overstap naar Feyenoord wordt Vermeer door veel supporters van Ajax niet in dank afgenomen. Het gebrek aan speelminuten in Amsterdam zorgde echter voor een lastige situatie, die volgens Van der Sar niet strookte met Vermeers kwaliteiten als keeper. “En dus zocht hij een oplossing, die uiteindelijk niet door iedereen wordt gewaardeerd. Maar hij had het recht voor die oplossing te kiezen en ik begreep dat hij bij een andere club eerste doelman wilde zijn.” Ajax heeft de dader een stadionverbod uitgedeeld en daarnaast kunnen nog eens twintig personen een stadionverbod tegemoetzien, op basis van het veroorzaken van wanordelijkheden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie reactie van vd Sar.
Ik kan me voorstellen dat je als Ajax supporter een goede speler liever niet naar Feyenoord ziet vertrekken maar er zijn volgens mij al genoeg spelers geweest die voor beide clubs hebben gespeeld, ik zie het probleem niet zo. Het is niet dat er een basisspeler vertrokken is.

13 februari 2016 om 10:16

Hij heeft het heel sneaky aangepakt met die transfer, dat was irritant. Maar niet zo irritant.....

13 februari 2016 om 13:43

De manier waarop Vermeer die transfer heeft gespeeld is gewoon achterbaks en smerig. Eerst vragen voor hoeveel hij wegmag, niet zeggen wie de club is en op het allerlaatst met Feyenoord komen. Ajax kon niet meer terug zonder woordbreuk.

De actie in de arena is nog veel belachlijker maar beiden zeggen genoeg over beide persoonlijkheden.

Volgens vele was Vermeer niet goed genoeg meer voor Ajax 1 dus begreep ik de commotie toen al niet maar als je jaren later nog zielig gaat doen ben je een heel triest persoon.
Vermeer is mede verantwoordelijk voor een flink aantal prijzen van Ajax die domme roeptoeters en poppenspelers hebben nog nooit maar 1 % bijgedragen aan welke prijs van Ajax dan ook.

13 februari 2016 om 13:45

Wat is dat voor flauwekul. Iedereen mag een mening hebben zonder dat ze bijgedragen hebben aan wat dan ook. Dat heet democratie.

Je moet echter wel binnen grenzen blijven om dat te verkondigen en daar is die poppenspeler overheen gegaan.

15 februari 2016 om 08:28

Tuurlijk mag hij een mening hebben ik zeg ook nergens dat dat niet zou mogen, het zou logischer zijn als hij positief was geweest over Vermeer. Vermeer die mede verantwoordelijk is voor menig feestje waar waarschijnlijk ook deze onbenullige poppenspeler aan meegedaan heeft.

Het is in Nederland pappen en nat houden. Voer eens een deugdelijke hooligan wet in. Zoals in Engeland. Stadionverbod voor het leven. Meldplicht op het politie bureau. En een zware boete. Die direct geïnd word. Dan kun je straks op eigen vervoer naar uitwedstrijden en niet meer als vee vervoer onder begeleiding van politie. Dat scheelt de gemeenschap veel geld.

13 februari 2016 om 10:02

En dt is de vinger op de zere plek. Zodra de dader van de pop voor de rechter staat, wordt hem waarschijnlijk bedreiging ten laste gelegt. De kans dat de rechter daar in meegaat is vrij klein, het is immers het is vrij duidelijk dat de dader Vermeer wilde kwetsen, maar dat hij hem niet daadwerkelijk van plan was hem fysiek iets aan te doen dus volgt ereen vrij lage straf. Dat is de reden dat Engeland de voetbalwet heeft. Dan is het ineens wel mogelijk streng te straffen

In Engeland was er eerst een stadionramp nodig om tot een voetbalwet te komen. Ik ben bang dat ook Nederland pas overgaat tot een voetbalwet wanneer het eerst echt fout gaat.

Uiteraard heeft hij de vrijheid die keuze te maken. Dat er mensen niet blij mee zijn weet je van tevoren. Dat een enkeling het op zo een smakeloze wijze uit is een ander uiterste.

Toch vind ik de ophef overdreven. Noem het ziek of walgelijk. Ik vind zijn ophanging uitbeelden kinderachtig, maar toch net wat minder heftig dan iemand thuis opzoeken en persoonlijk bedreigen, om maar een actueel voorbeeld te noemen.

Ik snap dat het een smeuig onderwerp is waar iedereen graag zijn afschuw over uitspreekt. Er is een grens overschreden. Een kneus dacht in de anonimiteit van de groep lollig te zijn, maar Kenneth ligt er niet van wakker zolang hij geen strop in zijn brievenbus vindt lijkt me.

Echter de media duiken erop en ineens vinden we het lied over het vermeende beroep van een moeder (dat scheidsrechters overigens wekelijks horen) opeens buiten alle perken. Ajax voelt zich opgelaten en looft nog wat stadionverboden uit - zijn ze toch al vrij scheutig mee, in het streven naar totaal bioscooppubliek. Maar ik vraag mij af in hoeverre je hier strafrechtelijk iets mee kan. Dit valt toch in het niet bij geweldpleging. Inzake het Defour-spandoek van Standard heeft welgeteld 1 persoon €400 boete gekregen. Smakeloos, onnodig persoonlijk, in strijd met de huisregels, en vandaag de dag reden om aan de publieke schandpaal genageld te worden maar een rechter zal dit niet als zwaar vergrijp zien.

13 februari 2016 om 13:50

Helemaal met je eens. Het is een smakeloze grap maar al die moraalridders springen er bovenop en dat vind ik net zo onsmakelijk.
Die vent probeerde grappig en stoer te zijn en dat is compleet mislukt. Stadionverbod, prima eigen schuld maar nu kunnen we toch gewoon overgaan tot de the orde van de dag denk ik. Zo erg is het nu ook weer niet

13 februari 2016 om 15:00

De vraag in hoeverre deze actie strafrechtelijk iets oplevert, staat helemaal los van de kwestie dat dit soort gedrag in een stadion niet getolereerd mag worden. De grens van fatsoen en maatschappelijk verantwoord gedrag kan al lang en breed overschreden zijn nog voordat er sprake is van een strafbaar feit.

De spreekkoren en liedjes tijdens de wedstrijd gingen wel iets verder dan wat jij beschrijft en met name de verwijzing die ook te lezen was op het bordje tijdens het darten, was zeer kwalijk. Daar komt bij dat de beledigingen begonnen vanaf minuut een, en doorgingen tot het laatste fluitsignaal. Dat is nogal iets anders dan een scheidsrechter die na een discutabele beslissing een paar spreekkoren naar het hoofd geslingerd krijgt.

Deze zaak bagatelliseren door te verwijzen naar ernstigere misstanden is zoiets als een inbreker een hand geven omdat er een straat verderop een moord gepleegd is. Misschien dat de ernst van deze gebeurtenis beter te zien is als je het plaatst in het licht van alle andere misstanden die in de stadions plaats vinden op dit gebied. Dan zal je zien dat er op de tribunes in Nederland een cultuur heerst waarin verwijzingen naar de oorlog, latent racisme, homohaat en smakeloze beledigingen prima kunnen gedijen. Zolang het maar niet al te veel de spuigaten uitloopt, doet niemand er iets tegen en wordt alles met de mantel der liefde bedekt. De grens wordt pas getrokken als er fysiek bedreigd wordt en zelfs dat wordt door sommigen nog gerelativeerd.

Eerst de oerwoudgeluiden in Den Haag en daarna de beledigingen aan het adres van Kenneth, doen ons weer even met de neus op de feiten drukken dat een deel van de voetbalfans structureel walgelijk gedrag vertoont. Blijkbaar is dat de prijs die we betalen voor het onmisbare element 'sfeer' in de stadions. Van de slachtoffers wordt verwacht dat zij de schouders ophalen. Van een speler die van de ene club naar een andere club gaat verwacht jij zelfs dat hij er al rekening mee moet houden dat 'er mensen niet blij mee zijn'. Laten we dan inderdaad maar blij zijn dat 'die mensen' nog niet bij Vermeer in zijn achtertuin hebben gestaan. Maar als dat wel gebeurd, weet dan dat dit mede het gevolg is van het feit dat we er niet in slagen de grens van het onbetamelijke een heel eind terug te leggen.

Ik vraag me alleen af waar hij nu beteuterd was?

Voor de rest kan ik het niet anders dan volkomen eens zijn met Van der Sar, triest volk heb je helaas ook bij ons mooie clubje.

13 februari 2016 om 13:51

Niet alleen bij Ajax. Die heb je overal hoor. Heeft niets met wat voor club dan ook te maken. De samenleving telt veel vreemde gasten.

13 februari 2016 om 14:52

Ik zeg "helaas ook" daarmee sluit ik niet uit dat er bij andere clubs ook figuren rondlopen die in de categorie "triest volk" vallen.

Misschien mierenneuken dit , maar als 99% dit verachtelijk vindt is er dus 1% die dit goedkeurt?

Op een bestand van 50.000 dus 500 man. Ik denk niet dat vd Sar dit bedoelt, althans Dat denk ik

13 februari 2016 om 13:55

Van heel Nederland zijn dit er 170.000.
Op de wereld zijn dat er 90 mln

Das toch best wel veel Mafkezen op de wereld...... Maar dat is niets nieuws nietwaar?😉

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren