Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berghuis lag met ‘soort van corona’ dagenlang in ziekenhuis

Laatste update:

Steven Berghuis werd begin augustus opgenomen in het ziekenhuis vanwege moeilijkheden met ademhalen. Naar nu blijkt was de vleugelaanvaller bijna drie maanden geleden besmet met het coronavirus, al werd dat destijds nog ontkend. Trainer Dick Advocaat komt woensdagmiddag tijdens een persbijeenkomst echter met een bevestiging. De ervaren coach sluit een verband met de mindere vorm van Berghuis van de laatste tijd niet uit.

"Berghuis heeft een soort van corona gehad", wordt Advocaat in aanloop naar het Europa League-duel met Wolfsberger AC van donderdagavond geciteerd door onder meer het Algemeen Dagblad. "Dat is algemeen bekend, dus dat kan ik wel zeggen. Hij heeft een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen. Dat heeft toch een enorme invloed op hem gehad. Als hij fit is, vrij in zijn hoofd, is het een uitstekende speler."

Volgens Advocaat kan de gezondheidssituatie van Berghuis niet los worden gezien van zijn prestaties in het shirt van Feyenoord. "Dat heeft wel impact op hem gehad. De situatie bij Oranje (waar Berghuis niet kon rekenen op een basisplaats, red.) heeft indruk op hem gemaakt, dat zie je. Bij ons is het na die periode minder met hem. Dat is duidelijk. Maar dat weet hij zelf ook wel", aldus Advocaat, die verwacht dat de geblesseerde João Carlos Teixeira minstens tien dagen afwezig is. "Al hopen we volgende week donderdag (tegen CSKA Moskou, red.) al een beetje op hem."

Nicolai Jörgensen is langer niet inzetbaar bij Feyenoord, zo verzucht Advocaat. "Hij is een paar weken weg. We hebben met Jörgensen gesproken, deze periode is heel vervelend voor hem. Er brak iets bij hem zondag (tegen RKC Waalwijk, red.), nu is hij wel vrolijk." De Deense spits kampt geregeld met blessures en in de uitwedstrijd tegen RKC was een liesblessure de oorzaak van zijn vroegtijdige aftocht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Een soort corona? Wat moeten we ons daarbij voorstellen, Dick?

28 oktober 2020 om 16:06

Dit is allang bekend! In de voorbereiding was dit. Hij had iets aan zijn longen. Is al een hele tijd geleden weet niet waarom dit nu opeens en medling van krijgen. Maakt het natuurlijk niet minder erg. Maar hij heeft daarna nog genoeg genoeg goede wedstrijden gespeeld dus wat afvocaat zegt klopt niet helemaal dat hij daarom slechter speelt.

28 oktober 2020 om 16:08

Hij zegt niets raars, want je hebt verschillende corona virussen waarvan Covid-19 er één van is ;-)

28 oktober 2020 om 16:09

Covid 19 bijvoorbeeld. Corona is een onderfamilie van virussen, Sars behoort er ook toe bijvoorbeeld. Advocaat zegt het dus goed, Covid-19 is een soort coronavirus. Jael is mij voor

28 oktober 2020 om 16:40

Als we dan wetenschappelijk gaan doen moet je wel correct zijn he. Covid-19 is de ziekte, het virus wat dit veroorzaakt is het SARS-CoV-2

28 oktober 2020 om 16:55

Dat is correct ;-) Net zoals Aids een ziekte is veroorzaakt door Hiv.

28 oktober 2020 om 16:09

De "geen woorden maar daden" variant. Echt weer een ouderwets leuke Advocaat opmerking. Mooi dat Berghuis weer helemaal de oude is. Belangrijke speler voor feyenoord en oranje.

Heftig lijkt me dat, als je volledig gezond bent en dan ineens in het ziekenhuis beland. Beetje hetzelfde als nu met de mensen op de IC wegens Corona. Je merkt dat nu Berghuis minder is, heel Feyenoord wat minder is. Dan missen ze ook nog een Sinisterra en voldoet Linssen tot nu toe niet echt. Jörgensen moet je zo snel mogelijk vanaf, je zal misschien maar 3 miljoen krijgen, maar dat is beter dan dit gezeik de hele tijd. Hoop dat Feyenoord na morgen op 4 punten staat!

28 oktober 2020 om 16:05

valt inderdaad wel op hoe verschrikkelijk afhankelijk we van Berghuis zijn. loopt hij rond met iets in zijn koppie en het hele elftal gaat wankelen. Sinisterra over 2-3 weekjes terug. dat zou me toch is heerlijk zijn als hij (hopelijk) zijn oude niveau weer haalt. dan heb je van 2 kanten die enorme dreiging en kan er wat druk af bij Berghuis.

28 oktober 2020 om 16:12

@messibazoer.
Het is enorm heftig. Een jonge man, in topconditie belandt in het ziekenhuis na een Corona Besmetting.
Kan jij nagaan hoe gevaarlijk dit virus is. Het had dus in theorie kunnen zijn dat Berghuis misschien wel aan de beademing heeft gemoeten. En dan zijn er nog mensen (ook voetballers) die niet geloven in Corona.

Mensen blijf veilig en hou je aan de regels! Voor je het weet beland je op de IC of nog erger....

28 oktober 2020 om 17:24

@prem93 Leuk dat je dit voorbeeld gebruikt om aan te geven hoe heftig het is en hoe bang we allemaal wel niet moeten zijn. "voor je het weet belandt je op de ic of erger!" Vertel er alsjeblieft wel bij dat 99,7 van de gevallen onder de 70 binnen twee weken is hersteld en er niets aan overhoudt. Als jongere kan je pech hebben en een luchtweginfectie overhouden aan Covid19, dat kan echter ook van een willekeurige influenza of rhino variant. Van paniekzaaien wordt niemand wijzer.

28 oktober 2020 om 18:56

Ok komt ie met je eigen voorbeeld: dus bij 100% - 99,7% = 0,3% van onder 70 jaar houd je er wel wat aan over? Als er 10 miljoen van de 17 miljoen Nederlanders onder de 70 zijn, dan praat je over 30.000 doden of met flinke blijvende schade hè. Das geen paniek zaaien, das je eigen voorbeeld. Pas gewoon op gast.

28 oktober 2020 om 19:02

@Baarluh, ik kan zo kwaad worden van zulke opmerkingen: een vriend is net overleden: 50 jaar, geen onderliggende klachten, sportte, rookte niet, dronk niet, vorige week opgenomen, kreeg geen lucht meer, in coma gebracht en zondag overleden.

28 oktober 2020 om 19:09

Dat valt toch allemaal wel mee als je het afzet tegen de hele bevolking? De IFR schommelt zo'n beetje tussen de 0.30% en 0.35% over alle leeftijdsgroepen. Stel dat wij straks 100% besmetting hebben en de IFR gelijk blijft. Dan sterven er in het hele land nog geen 60.000 personen. Is dat het allemaal waard?

Hier schrik je toch wel van. Een gezonde (?) topsporter en nog zo jong, en dan in het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen... In mijn kennissenkring ken ik ook twee jongvolwassenen (30 ) die al maanden met zware vermoeidheidsklachten rondlopen door Covid. En zo kent vast iedereen er wel een aantal. Geeft maar weer aan dat ook jongeren/jongvolwassenen echt niet immuun zijn voor dit virus en niet al deze offers (sluiting horeca, scholen, etc) brengen voor anderen, maar ook voor hun eigen veiligheid!

28 oktober 2020 om 16:09

nope ken nog niemand, maar dat maakt ook niet uit natuurlijk. Maatregelen blijven raar. Deze dingen dicht, maar wel met tig man naar de ikea, in de rij op de markt, maar voetballen bij amateurs mag niet. Efteling is ook gewoon open. Mondkapjes dragen die niet helpen. Niks doen aan ventilatie... Ja er moet wat gebeuren, maar wel iets wat helpt. Kijk naar Duitsland. Die hadden veel strengere regels en daar gaat het nu ook gewoon mis. Binnen zitten is super ongezond, helemaal in het virus seizoen.

28 oktober 2020 om 16:17

Mee eens dat ventilatie een enorm onderbelicht item is. Gelukkig dat Maurice de Hond hier eindelijk meer erkenning voor krijgt (toch wel degene die de discussie in Nederland hierover aangezwengeld heeft en veel kritiek te verduren kreeg). Maar vooralsnog hoor je ze in de politiek alleen maar praten over mondkapjes, afstand houden en handen wassen. Dat zijn zaken die verspreiding tegengaan, maar slecht ventileren (o.a. in woningen, openbaar vervoer, cafes, etc) is de grootste veroorzaker van de verspreiding! Dan kan je nog wel 5 meter afstand houden en een mondkapje op hebben, maar je ademt de deeltjes alsnog in.

28 oktober 2020 om 16:23

Het is niet waar dat mondkapjes niet helpen. Mondkapjes helpen bij het tegenhouden besmetting via grotere druppels (dus via hoesten of niezen), maar via aerosolen inderdaad niet of een stuk minder, dat hangt van de kwaliteit van je mondkapje af. Dus zeggen dat mondkapjes niet helpen is feitelijk gezien niet waar. Inmiddels is hier in de wetenschap ook consensus over. Dus ik denk dat we eens moeten stoppen met de discussie of mondkapjes werken of niet. Die discussie is net zo onzinnig om te discussiã£â«ren of 1 plus 1 , 2 of 3 is. ON: Toch apart dat het maar mensen blijft verrassen. Dit is toch ook het verhalen wat we van deskundigen horen? Inderdaad, het zijn vooral oudere mensen die aan corona komen te overlijden, maar op de Ic's en verpleegafdelingen komen net zo goed jongvolwassen als ouderen binnen.

28 oktober 2020 om 16:48

Ik weet niet hoe jij erbij komt dat het in Duitsland veel strenger is, maar dat beeld klopt niet, tot nu toe is in Duitsland alles nog open.

28 oktober 2020 om 17:16

@wandering, ja de laatste 2 weken maar Duitsland heeft altijd hele strenge maatregelen gehad mbt quarantaine en hele hoge straffen op het overtreden van die quarantaine. Verder moesten zij al een halfjaar met mondkapjes lopen.

28 oktober 2020 om 17:20

@ragu

Als je wijs wilt doen over een wetenschappelijke consensus moet je er ook bij vertellen dat de consensus is dat het dragen van zo'n mondneusmasker voorkomt dat je anderen besmet. Massaal mondkapjes dragen, ook als je niet ziek bent, is dus gewoon raar en ongefundeerd beleid.

28 oktober 2020 om 18:49

Duitsland waren de restaurants een maan eerder ope dan in Nederland en gaan nu vanaf volgende week weer dicht, enige grote verschil met Nederland was de mondkapje plicht in winkels etc. De boetes waren vergelijkbaar met die in Nederland, zoveel verschil zat en zit er niet in het beleid van Nederland en Duitsland

28 oktober 2020 om 19:00

@wandering, de boetes zijn echt niet vergelijkbaar. In Nederland is quarantaine geen eens verplicht voor als je uit risico land komt of positief getest wordt. Boete kan in Duitsland oplopen tot max 25000 euro. Die betreffende boete bestaat niet in Nederland omdat er geen verplichting is. In Duitsland waren trouwens ook de niet essentiële winkels verplicht gesloten in maart, april en sommige een gedeelte van mei. Hier hebben de bouwmarkten en tuincentra toptijden gedraaid in die periode.

28 oktober 2020 om 19:04

@fiorenoord, je kan iemand ook besmetten als je niet ziek bent. Ten tweede kan je ook de chirurgische mondkapjes dragen. Die beschermen de drager ook. Ik draag die tenminste.

28 oktober 2020 om 19:11

Als je de ziekte niet hebt kan je er niemand mee besmetten. Jij bedoelt dat je iemand kan besmetten als je geen symptomen hebt. Chirurgische mondkapjes dragen als klootjesvolk is natuurlijk ook niet echt de bedoeling, laat dat lekker voor de professionals die in aanraking komen met besmettingen.

28 oktober 2020 om 23:14

@rugu dat klopt...hoesten en niezen. Maar ik mag hopen dat mensen die hoesten en niezen op dit moment binnen blijven of op zn minst extreem afstand houden.
Die dikke druppels komen niet verder dan 1,5 a 2 meter.

Dus dan zijn mondkapjes totaal overbodig

28 oktober 2020 om 16:11

Corona is heel heftig totaal niet bagatelliseren. Maar statistisch gezien hebben mensen onder 45 niet zoveel te vrezen als de groep daarboven. Dan vind ik uitzonderingen als deze juist niet representatief. Maatregelen zijn terecht op basis van de ouderen veiligheid maar niet voor de jongere. De aantal die daar voor heftig in problemen komt is vergelijkbaar met andere vervelende ziekten.

28 oktober 2020 om 16:49

Dit zijn inmiddels geen uitzonderingen meer vialuna.... een hele grote groep jongere gezonde mensen klagen over dit soort klachten. We kunnen ons wel blind blijven staren op het aantal doden onder ouderen maar dit is ook een groot probleem wat Corona veroorzaakt. Ik heb geen zin in dit soort klachten en iemand die roept dat dit uitzonderingen zijn neem ik al een tijdje niet meer serieus. Hou je ogen maar dicht joh.

28 oktober 2020 om 17:35

Waarom reageer je zo defensief. Als Corona zelfde effect had op ouderen als op jongeren. Spraken we over een vervelende ziekte maar hadden we nu geen lockdown. Ik hoop dat je dat snapt. Dat iedereen moet voorzichtig zijn is vooral tegen verdere verspreiding. Dat 1 op de zoveel jongere (ernstig) hinder ondervind is nog steeds geen reden om zoveel paniek te hebben.

28 oktober 2020 om 16:13

Ik denk dat hij stiekem obees en 60+ is!

28 oktober 2020 om 16:50

Oh wat weten we het allemaal toch goed te vertellen hè. Alsof we het beter weten dan de experts.... dat jij lekker wil leven is prima maar jij kan daardoor wel een ander z’n ellende veroorzaken. Maar hey, als ik maar lekker kan leven hè

28 oktober 2020 om 17:30

@soccerfan_1

Je moet je wat minder laten indoctrineren door de media jongen. Fijn dat Eva Jinek je verteld heeft dat iedereen die ook maar een beetje nuance inbrengt een ontkenner, egoïst en moordenaar is. Toch werkt het in de echte wereld niet zo. Dat je niet eens probeert te beginnen met het formuleren van een contra argument laat zien dat je niet meer dan een roeptoeter bent.

28 oktober 2020 om 21:05

soccerfan
Je hebt veel oog voor de directe impact op gezondheid. Wat niet aan bod komt zijn de steeds duidelijk wordende geluiden over impact op bijv. toename huiselijk geweld, ondernemers die failliet gaan, zakelijk en persoonlijk, overige zorg die in het nauw komt, thuiswerken wat minder gezond blijkt te zijn, onderliggende stress die zich opbouwt op gaat zorgen minder langere levensverwachting. De impact op langere termijn van de lockdown en zeker een 2e wordt steeds meer benoemd en besproken, ook door experts. Dit kun je gewoon niet negeren in het grote geheel.

Dus Advocaat wist dat al die tijd, weet wat de gevolgen kunnen zijn en heeft zich desondanks meerdere malen vrij toondoof uitgelaten over Corona gerelateerde maatregelen... dat kan ik moeilijk rijmen.

28 oktober 2020 om 16:14

Hmm je hebt een punt Yelle. Voor hem is het met name de veranderingen in de maatschappij, hier kan Dick slecht tegen.

28 oktober 2020 om 16:18

Als hij denkt dat supporters niet verspreiders zijn van het virus. Dat buiten ook weinig besmettingen plaatsvinden dan snap ik zijn uitspraken wel. Ik zelf denk dat het een stuk genuanceerder ligt dan advocaat afgelopen periode aan heeft gegeven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren