Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Berghuis heeft spijt van uitspraak en neemt woorden in gesprek met Hélène terug

Laatste update:

Steven Berghuis heeft spijt van het interview dat hij gaf na afloop van de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (4-1 winst). De rechtsbuiten van de Amsterdammers zei afgelopen week dat hij en Steven Bergwijn ‘twee van de beste spelers van de Eredivisie’ zijn, maar nu geeft hij na de zege op Heracles Almelo (2-4) aan dat die uitspraak niet bedoeld was zoals hij het zei.

"Iedereen kijkt veel naar mij en Bergwijn", zei Berghuis afgelopen week. "Ik denk onterecht. Als je twee van de beste spelers in de Eredivisie hebt, mag je ze eerder koesteren dan andersom. Of het niet juist een compliment is? Dat weet ik niet."

Berghuis vond dat de balans in het elftal zoek was. "Nu is er met Henderson iemand bij gekomen op het middenveld die misschien een verbindend puzzelstukje kan zijn, zodat ik en Bergwijn in de posities aan de bal kunnen komen waarop we het moeten gaan doen."

Zaterdagavond vraagt verslaggeefster Hélène Hendriks voor de camera van ESPN wat Berghuis vindt van de kritiek die hij kreeg na afloop van het interview. De vleugelspits geeft aan dat hij spijt heeft van de wijze waarop hij zich een week eerder uitte.

“Achteraf was ik niet blij met mijn interview eerlijk gezegd”, vertelt Berghuis. “Het is een interview van drie minuten, maar ik bedoelde het eigenlijk alleen maar nederig.”

“De vraag ging in eerste instantie over Jordan Henderson en dat hij ons ook enorm zou kunnen versterken dankzij zijn leiderschap. In deze fase wordt er veel naar ons gekeken en soms ontbreekt de nuance.”

“Als je bijvoorbeeld naar Stevie kijkt: in anderhalf jaar tijd heeft hij met tien linksbacks gespeeld. Ik wilde ons gewoon beschermen, maar achteraf was ik niet blij met mijn woordkeuzes. Ik bedoelde niet dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de verdediging. Dus dat wil ik wel terugnemen”, aldus Berghuis.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heel netjes! Berghuis z'n woorden worden altijd al zwaar gewogen terwijl hij verbaal één van de sterksten is in interviews. Hij heeft gemerkt dat z'n woorden multi-interpretabel waren en door types als Perez natuurlijk negatief worden belicht en dan is het slim om in wederom een goed interview de woorden terug te nemen of in ieder geval uit te leggen.

27 januari 2024 om 23:51

Of hij merkt dat zijn goodwill een beetje wegvalt door dat interview en krabbelt daarom terug.

27 januari 2024 om 23:55

Goodwill bij Ajax? Want ik heb al jaren het idee dat hij schijt heeft aan de publieke opinie en terecht. Dezelfde mensen die hem eerst toejuichen, bedreigen vervolgens hem en z'n gezin. Ik denk dat zoals ik zeg hij gewoon voor het eerlijke verhaal gaat zoals hij het bedoeld heeft en dat is netjes als hij dat rechtzet.

28 januari 2024 om 00:01

Als hij schijt aan de publieke opinie zou hebben, zou die echt niet 1 week na toch wel heel duidelijke woorden die meteen terugtrekken, omdat er wat kritiek op komt. "Ik en Bergwijn behoren tot de beste spelers van de Eredivisie en moeten gekoesterd worden". Zit niks multi-interpretabels bij.

28 januari 2024 om 00:07

Jawel want hij zegt in dat interview heel duidelijk blij te zijn met de komst van Henderson zodat er niet alleen maar naar Bergwijn en Berghuis gekeken wordt na slechte teamprestaties. En dat gedeelte is heel erg onderbelicht gebleven en dat bedoelt Berghuis met het missen van nuance. Ik begrijp namelijk heel goed wat Berghuis bedoelde. Qua namen en ook leeftijd heeft Ajax achter Berghuis en Bergwijn amper zwaargewichten staan.

28 januari 2024 om 00:51

Maroc

Jemig zeg, overal maar iets inzien. De man heeft een fout gemaakt en geeft dat toe. Kom jij weer aanzetten met goodwill.

28 januari 2024 om 01:16

Feit is dat als er geen kritiek op was, hij wel achter zn woorden zou blijven staan.

28 januari 2024 om 01:30

Feit is vooral dat z'n woorden anders opgevat werden dan bedoeld, dus goed om dat even recht te zetten nu.

28 januari 2024 om 02:19

@maroc: Even serieus. Leer eens het verschil tussen feiten en aannames. Wat je maakt is een simpele aanname, laat het niet groter lijken door het woord feit ervoor te plakken.

28 januari 2024 om 07:48

Goh een Feyenoorder die een mening over Berghuis heeft, waar ik alleen maar negativiteit lees. Dan is voor mij je ‘feit’ allesbehalve een feit maar een zure mening

28 januari 2024 om 07:57

Feit is dat als er geen kritiek op was, hij dus een goed interview had gegeven omdat niemand kritiek had en dus ook geen reden had om kritisch naar z’n interview te kijken.

Feit is ook dat het algemeen bekend is dat jouw reacties op berichten van Ajax altijd negatief geformuleerd zijn en dat je altijd het vanuit de negatieve kant bekijkt. Als het goed gaat hoor/zie ik je niet (of weet je het zoals nu te draaien om er toch iets negatiefs van te maken). Misschien ff net als Berghuis reflecteren en tot de conclusie komen dat achter jouw woorden blijven staan jouw berichten met de dag ongeloofwaardiger maken.

27 januari 2024 om 23:53

Mijn moeder heeft mij geleerd dat je niet mag liegen.

Ik denk dat het een prima interview was, en ben het ook gewoon met hem eens. En ik ben niet de enige. Iedereen in Nederland weet dat Berghuis zichzelf de beste speler van het land vindt.

27 januari 2024 om 23:57

In die laatste zin toon je op een komische manier toch je wrok. Bijzonder dat Feyenoorders eens te meer bewijzen niet over zijn vertrek heen te zijn gezien ze eens te meer snerend moeten reageren op inderdaad een goed interview.

28 januari 2024 om 00:06

Ik zal je eerlijk zeggen dat het eerste jaar best pijn deed. Maar daar is niet meer van over. We zijn Berghuis volledig ontgroeid, als ik hem nu zie in het veld denk ik vooral 'arme jongen, je had je dit zo anders voorgesteld', ergens voelt het als gerechtigheid om hem zo in de marge te zien ploeteren, maar ik zeg je eerlijk, ik voel op sommige momenten oprecht medelijden. Ik ben over de jaren ook een stuk zachter geworden merk ik

28 januari 2024 om 00:09

Wat had hij zich anders voorgesteld? Het wegvegen van een Dortmund en Sporting op het hoogste podium? Of het kampioen worden met een voetbalmachine? Berghuis heeft ook de hoogtijdagen meegemaakt en staat er nu ook gewoon om Ajax mede weder op te bouwen.Wel fijn dat het je niets meer doet en goed te horen dat je zachter bent geworden.

28 januari 2024 om 00:14

Hij heeft een jaar cl gespeeld en is kampioen geworden. Dat was bij Feyenoord ook gebeurd (hoewel je je kan afvragen of ie basis had gestaan in Rotterdam, of zelfs het succes in de weg had gestaan). Hij heeft het drie dubbele verdiend, dat is iets. Maar hij had nooit gedacht dat ie van de drie jaar dat ie weg ging er al twee achter Feyenoord ging eindigen. Dat ie een Europese finale zou missen. Dat ie laatste zou staan of zou worden uitgeschakeld door amateurs in de beker. Dat geloof ik nooit.

28 januari 2024 om 00:33

Ik geloof niet dat hij echt meer kijkt naar Feyenoord en wat hij bij Feyenoord allemaal heeft gemist, eerder naar wat hij eerst bij Feyenoord en vervolgens bij Ajax heeft bereikt. En het jaar dat je achter Feyenoord eindigt kwam ieder jaar dichterbij alleen was dat niet bepaald zijn debuutjaar bij Ajax het geval. Alleen denk ik wel dat hij teleurgesteld is in de vreselijke bestuurlijke chaos met sportieve malaise als gevolg.

28 januari 2024 om 00:40

Baardgrasmus. Je laat echt in niks blijken dat na dat eerste jaar de pijn is gezakt, man wat zit er ontzettend veel gespeeld medelijden en vooral veel rancune in je comment 😅 Feyenoord speelt de laatste 2 jaren fantastisch, alleen heeft in die 2 jaren ook al duidelijk ontzettend veel problemen op de vleugels en jij denkt dat ze Berghuis ontgroeid zijn? Lang werd ook al zo kinderachtig bejegend in de Kuip, wat is dat toch?

28 januari 2024 om 03:16

Ontgroeid? Hij zou bij Feyenoord direct in de basis staan en ook nog direct de beste speler zijn.

28 januari 2024 om 03:19

Hoezo 2 jaar? Volgens mij moeten jullie eerst dit jaar boven Ajax zien te eindigen voordat je over 2 jaar kan spreken. Daarnaast vind ik persoonlijk dat die Europese finale alleen waarde had indien je hem had gewonnen. Het is immers het laagste van het laagste.

28 januari 2024 om 07:35

Nou ja, CL spelen Baard. Je hebt met moeite voldoende puntjes gehaald om naar de EL te mogen daar waar Berghuis de volle mep pakte en oa Dortmund naar de getver heeft gespeeld. Dat is een wereld van verschil qua ervaring natuurlijk, dat weet jij ook wel. Ik denk overigens dat Berghuis inderdaad gewoon basis had bestaan als hij gebleven was, blijft in alles toch nog beter dan wat er bestaan heeft. Ik kan er wel van genieten dat je er zo mee bezig bent, luidkeels aanwezig als het goed gaat met Feyenoord of vooral slecht met Ajax maar in de ploeter tijden maar mondjesmaat. Niemand trapt in het geveinsde medelijden natuurlijk haha, kom kom.

28 januari 2024 om 08:07

Ik vind het mooi dat jullie hem zo steunen, hulde daarvoor. Wat een stap omhoog leek bleek dat alleen financieel, sportief is het niet geworden wat hij hoopte. Maar misschien is de ommekeer nabij.

28 januari 2024 om 08:39

Wij Ajacieden hebben ook vaak genoeg kritiek op hem (zijn gedrag als het minder gaat, interview vorige week,…) dus wij steunen hem echt niet altijd. Het verschil met een heel aantal rancuneuze en (nog steeds door de transfer) gefrustreerde Feyenoorders is dat alles van Berghuis negatief wordt geïnterpreteerd.

Toen Berghuis zich bij Feyenoord misdroeg en van Benthem hem vrij wist te spreken, werd zijn gedrag goed gepraat, nu is het volgens diezelfde mensen een recidivist en een naar, ongeloofwaardig mannetje. En dat is het ook, maar roep dit niet als Feyenoorder pas als hij bij Ajax zit.

Toen Wieffer Lang neerhaalde, was het volgens nagenoeg heel Rotterdam (op Slot na) geen penalty omdat er blijkbaar de bal gespeeld werd. Toen Berghuis uit bij Marseille eerst de bal speelde en daarna de man raakte was dit argument ineens niet heilig. Toen vond iedereen het rood en was eerst de bal spelen totaal niet relevant omdat heel Rotterdam het ineens over intentie ging hebben terwijl je dat als scheidsrechter helemaal niet mee mag nemen in een beoordeling.

En voor iemand die over de pijn van het vertrek van (de inmiddels nietszeggende) Berghuis is, ben je wel veel aan het reageren op berichten over hem. Je vind het zelfs nodig om wat onnodige steken onder water te geven.

Alleen al de opmerking dat hij er alleen financieel op vooruit is gegaan… In de tijd dat Berghuis bij Ajax zit, heeft Ajax ongeveer net zoveel prijzen gepakt en gepresteerd. Dat prijzen pakken bij Feyenoord unieker is dan bij Ajax (omdat dit minder vaak gebeurt) betekent niet dat die prijzen dan ineens meer waarde hebben (hooguit emotioneel). En nee, dit is geen steek, dit is een feit.

28 januari 2024 om 08:53

Hou me te goeden, ik denk dat het voor alle partijen de beste keuze is geweest, dat dacht ik niet direct. Bij ajax de beste speler, Feyenoord veel beter dan met hem.

28 januari 2024 om 00:02

Hij is topscorer geworden van eredivisie en heeft nu meeste assists van de eredivisie dit seizoen met Veerman.

Hij hoort zeker in de top 10 van beste spelers in competitie

28 januari 2024 om 00:11

Ja zou best kunnen, maar vooral omdat zo'n top 10 moeilijk is te maken met zoveel verschillende posities. Is hij beter dan Pavlidis, Gimenez, Brobbey of Luuk de Jong? Beter dan Schouten, Veerman, Wieffer of Timber? Beter dan Hancko, Hartman, Geertruida, Lang, Lozano of Bakayoko? Hij is top 10 op rechtsbuiten, dat durf ik wel aan ja

28 januari 2024 om 00:15

@Dries

Toch weet je het bij Berghuis nooit zeker hoe zijn pet staat, Bij Tadic kon je zijn spel slecht vinden, hij was altijd bezig met het team en winnen. Iets wat Bergjuis (nog) niet lukt. Dat geeft niet, alleen behoor je dan niet tot de beste. In mijn ogen zijn een Luik de Jong bijv heel veel belangrijker.

28 januari 2024 om 01:33

Zijn en dan alleen 1 speler noemen... ik denk dat ajax zonder berghuis meer wedstrijden verloren had.. die man geeft zoveel belangrijke paasjes

28 januari 2024 om 03:22

Hij is inderdaad beter op zijn positie dan Giminez, Pavlidis, luuk, schouten, veerman, wiefer, hancko, hartman, geertruida, lang, lazano en bakayoho.

28 januari 2024 om 09:46

Sorry hoor Baardgrasmus maar twijfelen of Berghuis top 10 van de eredivisie is vind ik vrij bizar en is toch gewoon rancuneaus ipv objectief. Je ziet zelfs dit jaar toch gewoon iedere wedstrijd hoe goed hij kan voetballen en als hij levert zoals gisteren dan speelt Ajax ook goed dit jaar. Hij is sinds zijn terugkeer naar de eredivisie ieder jaar minimaal top 5 van de eredivisie geweest. Dat veranderd echt niet omdat de spelers om hem heen aanzienlijk minder zijn geworden.

29 januari 2024 om 09:01

Ik noem hierboven 14 namen, Berghuis mag er best tussen maar hij steekt daar niet bovenuit, ik zou Lang (ook rancuneus?), Bakayoko of Lozano boven hem verkiezen als flankspeler.

28 januari 2024 om 00:34

De beste speler is net iets teveel eer. Maar de titel koning van de assist komt hem wel toe.

Berghuis’ had vandaag 8 key passes (!)

Bovendien ook meeste assists in de eredivisie na Veerman.

Mensen onderschatten echt zijn waarde heb ik het idee.

28 januari 2024 om 02:10

@dries, mensen onderschatten het naar mijn beeld helemaal niet. De kritiek die ik lees gaat daar ook helemaal niet over.

Waar het over gaat is houding en intensiteit, beid heren hebben een voorbeeldfunctie. Dat betekent dat je oa een voorbeeld bent, hard werkt, intensiteit toont. Deze twee behoren tot de koplopers als het gaat om als een halve zachte terug te slenteren bij omschakeling. Ze moeten eens bij Feyenoord of PSV gaan kijken, daar wordt vol met de man mee gesprint, direct vol druk zetten. Dat mag je ook van deze 2 verwachten, daar begint het mee. Vorige week ging het ook over de aanwezigheid in de gym naar aanleiding van dat interview van Pasveer. Vervolgens zegt Bergwijn dan, ik doe dat thuis. Dan heb je de rol van aanvoerder en voorbeeld door de puberclub in de selectie niet helemaal begrepen imo.

Hierbij vertel ik jullie nederig, dat ik veel beter ben dan jullie. Jullie mogen mijn veters nieteens strikken....op een nederige manier natuurlijk.

27 januari 2024 om 23:55

Wss word je wakker morgen, ergens rond de middag. En besef je dat je je sleutels kwijt bent, veel teveel geld hebt opgemaakt en een mega droge strot hebt. Om er later achter te komen dat internet na 16 bier geen goede conbi is

27 januari 2024 om 23:59

Hetismij brengt het satirisch, maar hij heeft gelijk, toch? Berghuis probeert hier een hoepel recht te praten, en ik lees dat mensen hem geloven. Dat zal dan clubliefde zijn, want die hoepel blijft echt zo krom als maar kan hoor.

28 januari 2024 om 00:01

Of het is clubliefde, of het is Berghuishaat. Dat laatste beticht ik de mensen die het allemaal maar negatief willen interpreteren.

28 januari 2024 om 00:18

@myvision , kom op. Zijn woordkeuze liet niets ter interpretatie over. Je kunt niet het één letterlijk zeggen, en dan een week later net doen alsof je precies het tegenovergestelde bedoelde. Zeker iemand verbaal zo begaafd als Berghuis weet precies wat woorden betekenen en welke hij kiest.

28 januari 2024 om 00:35

Check hierboven even wat hij precies zei want de nuance ontbreekt nogal.

28 januari 2024 om 00:36

Ik begrijp heel goed het verschil tussen niet grappig en sarcasme

28 januari 2024 om 00:47

@myvision , ik heb beide interviews bij ESPN gezien. En ik ben twee keer van mijn stoel gevallen. Ik snap gewoon niet hoe je Berghuis' tweede interview zo voor zoete koek kunt slikken... maar dat gaat denk ik ook niet gebeuren. Je zult wel iets horen / weten wat ik niet hoor / weet, laten we het daar maar bij houden. Spelers kramen wel vaker onzin uit. Belangrijker is wat ze op het veld laten zien.

28 januari 2024 om 13:14

Het zegt meer over de mensen op dit forum, als ze in dit lulverhaal trappen. Precies wat je al zei, probeert hij hier een krom verhaal recht te praten, in de hoop wat goodwill terug te winnen. Wat hij vorige week zei meent ie gewoon voor de volle honderd procent.

“ Het is een interview van drie minuten, maar ik bedoelde het eigenlijk alleen maar nederig. ”

Er zat geen woord Spaans bij zijn bizarre betoog. En dat was niet nederig. Dat was geagiteerd en pretentieus. En nu hij er een beetje kritiek op gekregen heeft, knijpt meneer de keutel terug. Nep, hoor.

28 januari 2024 om 01:37

Ude vraag ging over Henderson. Hij bedoelde het nederig omdat ze daar wat van zouden kunnen leren of aan kunnen hebben. Wat is er onduidelijk aan wat hij hier zegt volgens jou?

Uitstekend boegbeeld voor onze club, Berghuis. Ik vond zijn ongelukkige woordkeuze van vorige week echt niet zo heel erg. Dat hij het niet zo bedoelde kan, maar dat de hele goegemeente er weer over viel is ook tekenend. Ik vind hem echt meer een captain dan Bergwijn dus mocht Henderson het echt niet worden zou ik toch Berghuis hier weer voor benaderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren