Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benzema: 'Deschamps buigt richting het racistische deel van Frankrijk'

Laatste update:

Karim Benzema kan zich vinden in de woorden van Eric Cantona, die bondscoach Didier Deschamps onlangs beschuldigde van racistische motieven bij het samenstellen van zijn selectie. De spits van Real Madrid mag niet mee naar het EK in Frankrijk, terwijl ook Hatem Ben Arfa niet op een uitnodiging kon rekenen. Volgens Cantona komt dat door hun Afrikaanse afkomst.

/

Benzema’s roots liggen in Algerije, terwijl Ben Arfa’s ouders uit Tunesië afkomstig zijn. “De bondscoach heeft een buiging gemaakt naar het racistische deel van Frankrijk”, zegt Benzema in Marca. “Hij moet weten dat de extremistische partij bij de laatste twee verkiezingen de tweede ronde heeft gehaald. Ik weet dus niet door wie dit besluit nou echt is genomen. Ik kon goed met Didier overweg.”

De ster van Real, die buiten de boot lijkt te zijn gevallen vanwege zijn akkefietje met Mathieu Valbuena, blijft desondanks beschikbaar voor de nationale ploeg. “Als ik kijk naar het sportieve aspect, snap ik niet waarom ik er niet bij ben. Ook ben ik nooit veroordeeld. Ik ben niet schuldig, dus het is afwachten wat de rechter zegt. Ik hou van voetbal en het spelen met mijn team.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Even los van het rascistische feit want ik heb daar geen goede kijk op. Jongen als jij gewoon uit die sexyape rel was gebleven en er niks mee te maken had gehad was je nu lekker geselecteerd geweest,wat een pannenkoek

1 juni 2016 om 08:23

Ohja want jij kent alle feiten?
Ik heb geen idee wat zijn betrokkenheid precies is, maar hij heeft wel een punt. Hij is nog nergens voor veroordeeld.. Dat is hetzelfde als iemand een boete geven voor geen gordel als iemand nét pas in de auto stapt zonder een meter te rijden.
Dat is op voorhand straffen, zonder de feiten af te wachten..

Benzema hoort met zijn kwaliteiten altijd in de selectie, tenzij hij schuldig is. Maar dan kan je hem nog altijd schorsen voor de rest van zijn carriere..

1 juni 2016 om 08:26

Gozer, het proces loopt nog en de tapes zijn bekend. Hie je het wendt of keert, Benzema is erbij betrokken geweest al dan niet invloed hebben gehad... zegt genoeg dat hij hier niet voor geselcteerd is.

1 juni 2016 om 08:26

*hoe

1 juni 2016 om 08:31

De rechter moet nog een uitspraak doen. Ik snap Deschamps wel als je het zo bekijkt. Ben op het EK en dan wordt er van alles gezegd en geschreven dat een Benzema en wellicht de rest van die jongens afleidt. Ik vind dit een beetje kortzichtig van Benzema zelf eerlijk gezegd. Verder weet ik niet wat voor persoon Deschamps is, maar volgens mij heeft hij bij Marseille en op andere gelegendheden genoeg, en succesvol, met noord-afrikaanse jongens gewerkt. Die discussie in Frankrijk is trouwens vele malen gepolariseerder dan bij ons momenteel.

1 juni 2016 om 08:36

Zeg isco ga jij echt mee in dat belachelijke verhaal van Benzema en zijn racisten uitspraak.
Wat een onzin heb je het Franse Nationale elftal wel eens gezien of niet.
Het zou Benzema sieren als hij zijn hand in eigen boezem steekt en zegt ja me eigen schuld.

Aangezien de Bondscoach toen al zei dat beide niet geselecteerd zouden worden heeft dit wel degelijk met die affaire te maken

1 juni 2016 om 08:37

Helemaal met jou eens, Sbridge... Zulke uitspraken zijn egoistisch te noemen door vlak voor een belangrijk toernooi zulke uitspraken te doen. Dit gaat het Franse elftal niet helpen, want dit is voer voor journalisten.

1 juni 2016 om 08:37

Wat betreft Benzema snap ik het nog wel gezien z'n betrokkenheid bij die sextape (valbuena is overigens toch ook niet geselecteerd?). Wel is het opmerkelijk dat ook een Ben Arfa helemaal niet is opgeroepen die nu echt 1 van de beste Ligue 1 spelers is geweest bij Nice dit seizoen en schijnbaar de interesse van Barcelona heeft gewekt..

Maar iemand als Payet is toch wel geselecteerd en was hij ook niet van (deels) Algerijnse of Tunesische afkomst??

1 juni 2016 om 08:45

Metibo753

Waar geef ik aan dat ik mee ga in zijn uitspraken omtrent racisme?
Nee, ik vind niet dat je nu al iemand mag straffen, zonder alle feiten op tafel te hebben.

1 juni 2016 om 08:46

Gozah,

Benzema is betrokken, dat klopt. Alleen weet je niet of dit in een negatieve rol is geweest?
Nogmaals, kennen jullie de exacte feiten of enkel wat er geroepen wordt in de media?

1 juni 2016 om 10:01

Benzema heeft zelf al bekend dat hij het contact tussen Valbuena en die afperser mogelijk heeft gemaakt. Niet lullig bedoeld, maar volgens mij heb jij juist niet alle feiten op een rijtje.

1 juni 2016 om 10:10

Isco24, ik weet niet of jij het helemaal gevolgd hebt, maar er zijn gesprekken gelekt, waarin Benzema vooral in negatieve rol heeft geacteerd. Dit is een feit! Feit is ook dat Valbuena geen contact meer met Benzema wil of z'n excuses heeft geaccepteerd. Waarom heeft Valbuena het dan ook niet opgenomen voor Benzema, maar juist tegen hem gekeerd? Benzema is hierin fout geweest, maarja we zullen zien of jij terugkomt op je woorden....
Daarnaast, als de Franse premier al tegen de terugkeer is van Benzema in de Franse ploeg dan weet je genoeg, lijkt mij? Helemaal als je zo een hoge positie hebt en je mening gaat geven....
Maar, misschien ben jij fan van Real Madrid? Fan van Benzema en het is mooi dat je het voor hem opneemt, maar wees wel realistisch en je kan je eigen oordeel vellen

1 juni 2016 om 10:19

Hij heeft het contact mogelijk gemaakt. Dat bevestigd toch nog steeds niet dat hij schuldig is aan de afpersing?
Nogmaals, ik vind het voorbarig om iemand af te schilderen als afperser/crimineel als dit nog niet bewezen is.

Het is wel grappig te zien dat als iemand een andere mening toebedeeld is, gelijk gelinkt wordt als fan van Real Madrid.

Saillant detail: Ik ben al 20 jaar Barca fan en ga jaarlijks naar wedstrijden in Camp Nou...

1 juni 2016 om 11:16

Analist jij kraamt onzin uit, onschuldig tot je schuld bewezen is klaar. Niks waar rook is, is vuur. Benzema zegt dat hij niks heeft gedaan. De rechter gaat zijn kant van het verhaal aan horen en dan zal er een oordeel geveld worden.

1 juni 2016 om 11:59

Ben Arfa is altijd een erg lastige jongen geweest, misschien wil Deschamps niet het risico lopen dat het weer fout gaat zoals een aantal jaren terug. Nasri was ook zo'n lastige jongen en die heeft ook weinig goeds gedaan in de groep. Dit zou bij Ben Arfa ook kunnen gebeuren. Misschien is dat de reden. Kan me anders weinig bedenken.

Die jongens zijn gewoon teveel bezig met de randzaken van het voetbal en hier blijkt ook nog eens dat 0,0 zelfreflectie hebben. Benzema gaan ze niet missen in mijn ogen.

1 juni 2016 om 08:51

Daaruit blijkt ook wel je voetbalverstand. En blame ze dat ze zich bezighouden met randzaken, doe jij toch ook in je vrije tijd?

1 juni 2016 om 09:07

Ik weet niet op welke planeet jij leeft maar hier betekent 'topsport' dat je veel offers moet brengen, ook wat betreft randzaken en dingen die je doet in je vrije tijd ja.

1 juni 2016 om 15:07

Idd, het is dood normaal, iedereen is toch wel eens betrokken geweest bij een afpersingszaak met een sekstape, doe niks anders in mijn vrije tijd:

Nou kwam mij gisteren ten oren dat de ramadan dit jaar precies tijdens het EK viel, nu zou dat mij als bondscoach ook doen overwegen om zo min mogelijk heren te selecteren die hieraan meededen tijdens een toernooi waar de temperatuur rond de 25 graden ligt en de gemiddelde hersteltijd 3 dagen is,.

1 juni 2016 om 08:31

Om die reden zou ik dan ook zo min mogelijk moslims meenemen. Het lijkt me niet dat je goed kan presteren als je een hele dag niet eet. Maar als je dat zegt wordt je natuurlijk weer direct voor rasist uit gemaakt.

1 juni 2016 om 08:33

Dat heeft er niks mee te maken, want de spelers van Algerije hebben net zo goed een WK gespeeld terwijl ze aan het vasten waren en zo zijn er nog vele voorbeelden.

1 juni 2016 om 09:15

Maar als de bondscoach daarop zijn beslissing baseert, is dat zijn goed recht.

1 juni 2016 om 08:51

Maken de Islamistische sporters daar geen uitzondering voor? Meen me te herinneren dat prof sports in uitzonderlijke gevallen een soort van 'uitstel' op de ramadan kunnen krijgen?

1 juni 2016 om 08:52

De dagen van de ramadan mag je in principe ieder moment van het jaar 1 op 1 inhalen ja

1 juni 2016 om 09:15

Lol er zijn nog steeds iets van 7 Moslims meegenomen.
O.a Pogba,Cissoko en Diarra zijn ook moslims..

Och, gaan we nu op deze tour verder, Benzema? Volgens mj bestaat minstens de helft van de Franse selectie uit spelers met een oorsprong uit Afrikaanse landen. Dit is redelijk triest om je zo te laten kennen.

1 juni 2016 om 09:01

Racisme heeft niet alleen betrekking op huidskleur m'n beste. Desalniettemin is dit niet het hele interview. Als je het gehele interview leest of in mijn geval, de Franse vertaling ervan dan maakt Benzema heel erg duidelijk dat Deschamps en de Franse bond altijd het beste met hem voor hadden en dat het publiek hem niet wilde, dat hij dit afschuift op het racistische gedeelte is dan wel jammer. Maar als je het zo bekijkt klopt het. De premier van Frankrijk zei nog voor Deschamps een selectie had dat Benzema niet meemocht.

1 juni 2016 om 09:45

Daniel22,

Racisme kan alleen te maken hebben met rassenonderscheid, dus huidskleur.
Discriminatie niet.

Het moge duidelijk zijn dat de zaak Benzema/valbuena te maken heeft met chantage. Dai is een ordinair delict die geen ras ontziet.

Dat Benzema alvast bestraft wordt heeft uitsluitend te maken met de voorbeeld functie die voetballers hebben. Voor en tijdens een EK, kan geen enkele zichzelf respecterende team een dergelijke negatieve afleiding gebruiken.

1 juni 2016 om 10:52

Racisme (rassenonderscheid) hoeft niet per definitie alleen om huidskleur te gaan (bv stammenoorlogen in Afrika,antisemitisme )

Definitie van racisme door de Vn:

"elk onderscheid, uitsluiting, beperking of voorkeur gebaseerd op ras, huidskleur, afstamming, of nationale of etnische oorsprong die het doel of effect heeft van opheffing of aantasting van erkenning, genieting of uitoefening, op basis van gelijkwaardigheid, van mensenrechten en fundamentele vrijheden in het politieke, economische, sociale, culturele of enig ander veld van het openbare leven."

Ik vind dat Randzaken buiten het voetbal niet mogen uitmaken.
De rechter heeft nog niet gesproken en Benzema zal vast niet onschuldig wezen, .
Maar hij is gewoon de beste spits van Frankrijk en die moet je gewoon oproepen.

Nu is dan Schneiderlin opgeroepen als vervanger, terwijl die slecht speelde, had je beter Coquelin kunnen oproepen die goed bij Arsenal gespeeld heeft.

1 juni 2016 om 08:34

Schneiderlin is niet opgeroepen voor benzema, maar door Diarra zn blessure.

1 juni 2016 om 08:45

@peskens ik vind zo'n relatief grote rechtzaak geen randzaak...dat kan altijd invloed gaan hebben in de groep en ook met bepaalde aandacht van buitenaf waar je niet op zit te wachten.

Beste spits of niet...lekker thuis laten, scheelt een hoop ellende. En waar rook is is vuur.

1 juni 2016 om 09:48

Peskens-PSV

Jij vindt Coquelin een betere vervanger dan Schneiderlin. Dat is jouw mening. Deschamps denkt daar anders over. En volgens mij is dat precies de reden dat Valbuena niet wordt geselecteerd. Dat heeft niets met de chantage zaak te maken. Benzema wel.

1 juni 2016 om 12:03

Maar Benzema hoort bij de sterspelers van Frankrijk en is één van de gezichten van het Ek en de Franse nationale ploeg. Je wil geen speler die veroordeeld kan worden als gezicht van jou ploeg of als heel belangrijke schakel. Hoewel hij nog niet schuldig verklaard is, kan dit nog altijd en daarom vind ik het gewoon een juiste beslissing. Belangrijk of niet, als er zo'n aanklacht tegen je loopt hoor je er niet bij.

1 juni 2016 om 15:11

"randzaken" maken niet uit?? Dus jij roept bij wijzen van spreken een top crimineel op voor je nationale ploeg richting een eindtoernooi? Slim idee, Verder heeft het betrekking op een voormalig teamgenoot dus is het alles behalve een randzaak..

Een erg groot deel van de selectie is donker, dus dat het rasistische motieven heeft lijkt me totale onzin. Waarom moeten mensen altijd iets rasistisch ergens achter zoeken? De laatste jaren was er veel onrust in het franse team, kijk naar wk 2010 en ek 2012. Dus dat zou ook best de reden kunnen zijn dat iemand die verdacht wordt van afpersen niet wordt meegenomen. Mensen wijzen altijd naar anderen, maar ze moeten eens naar hunzelf kijken.

1 juni 2016 om 09:49

in 2002 ook

1 juni 2016 om 12:54

Maar racisme is niet alleen racisme als het om huidskleur gaat...

En ja hoor de racisme kaart is getrokken.. Dat is altijd weer makkelijk scoren. Sneu dat hij zich op deze manier uitlaat. Als hij zich niet had laten mengen met die sextape zaak was hij gewoon geselecteerd. Dit is gewoon zijn eigen schuld want Deschamps wil natuurlijk gewoon rust in de ploeg tijdens het EK.

Here we go again.. Als het je niet aanstaat zeg je gewoon dat je gediscrimineerd of racistisch bejegend wordt. Daar kan de beschuldigde zich immers niet tegen verweren.
Dat er een strafzaak tegen Karim loopt vergeten we voor het gemak.

"Racist" of "Racistisch" is een toverwoord geworden. Als het ff anders loopt wordt het daar gelijk op gegooid. En serieus " Cantona" was geniaal maar ook knettergek gek.
Provocatie is ook een toverwoord maar dat mag je zeker niet zeggen pffff. Afkomst maakt niets uit, gedrag wel.

Een sekstape/afpersing schandaal met een teamgenoot van de nationale ploeg heeft natuurlijk er niks mee te maken dat je niet opgeroepen bent.

In plaats van de schuld geven aan zogenaamde racistische motieven van de bondscoach kun je beter kijken naar jezelf en je vriendenkring.

Ongelofelijk...

Nu ben ik me er heel goed van bewust dat racisme een stuk vaker voorkomt dan we allemaal denken, maar in dit geval mag deze jongen toch eens goed in de spiegel kijken. Betrokken bij een afpersing van een teamgenoot en dan niet snappen waarom je er niet bij zit om het vervolgens maar te wijten aan racisme.... bizar.

1 juni 2016 om 09:15

Feitelijk is hii nog verdacht, dus het is niet bewezen dat hij daadwerkelijk betrokken is. Verder is hij veruit de beste Fransman, dus het is inderdaad onprofessioneel. Racistisch gaat wat te ver.

Lekker snel de slachtofferrol in gaan en het maar weer as racisme betitelen. Jarenlang heeft Frankrijk door allerei randzaken gewoon dramatisch gepresteerd dus ik snap Deschamps volledig als hij (potentiële) onruststokers zoals Benzema, Valbuena en verder Nasri buiten de groep laat

Racisme? ja hoor, alsof er bij de Fransen niet genoeg kleurlingen overblijven.
Mocht Benzema dit Echt hebben gezegd (er wordt zoveel geschreven) dan is hij nog dommer dan hij lijkt.

1 juni 2016 om 09:13

Hij zegt niet dat Deschamps racistisch. Hij zegt dat hij bezwijkt onder de druk van extreem rechts. Je moet in dit verhaal wel de sociale context begrijpen. Op dit moment is Frankrijk een grote rotzooi aan het worden.

1 juni 2016 om 09:33

Dat heeft niets te maken met de reden dat Benzema uit de ploeg wordt gelaten.
Chantage is een delict en heeft niets te maken met sociale onlusten.
Of hij moet het gaan gooien op de typische linkse mantra van "hij heeft zo'n moeilijke jeugd gehad".

1 juni 2016 om 09:43

Technisch gezien is gewoon verdacht, dus nog niets is bewezen. Verder heeft het geen zin om deze discussie te voeren met iemand die fabeltjes aanhaalt.

1 juni 2016 om 12:04

@michellaudrup, aangezien er heel veel donkere spelers aanwezig zijn (en een aantal moslims) zwicht Deschamps dus niet voor extreem rechts. Benzema heeft tenslotte dit vooral aan zichzelf te danken.

Jahahhah wat een grap hij. Iq is niet zijn beste punt. Met alle respect maar de halve selectie is van afrikaanse afkomst, dus kan iemand hem een verbod op de perszaal geven?

Benzema mag van geluk spreken dat Real Madrid hem niet heeft geschorst. Maar ja, daar hebben ze geen betere of gelijkwaardige spits. Frankrijk vast wel.

Ik denk dat Deschamps gewoon rust in zijn selectie wil hebben. Het is nou eenmaal dat Benzema betrokken was bij een zeer lastig verhaal. Wie weet waren het een aantal spelers binnen de groep die de Real spits er niet meer bij willen hebben. Om dan meteen met racisme beginnen vind ik een slap excuus aangezien er ook donkere spelers en moslims meegaan. De druk is extreem hoog en Frankrijk moet minimaal de halve finale halen (of zelfs de finale). Rust en een hecht team is noodzakelijk. Benzema zit in mijn mening hier gewoon compleet mis.

Benzema is logisch. Hij is één van de sterren van Frankrijk en het gezicht van de nationale ploeg. Als gezicht van de nationale ploeg wil je geen speler die veroordeeld kan worden voor een criminele activiteit. Volkomen logisch dat hij niet mee mag.
Ben Arfa is een lastige jongen, misschien wil Deschamps ruzies of ongeregeldheden voorkomen net zoals jaren terug. Natuurlijk is het goed mogelijk dat er niets gebeurt, maar nu wordt al het risico uitgesloten. Dit is ook van toepassing bij de situatie van Benzema. Het kan goed zijn dat de halve selectie nu meer moeite heeft met Benzema en dat zal de groep niet ten goede komen.

Je raakt betrokken bij een omkoopschandaal. Dat gebeurt ook niet zomaar. En tuurlijk, je bent pas schuldig als dat hard bewezen is. Maar ik snap dat een bondscoach tijdens een eindtoernooi alle focus op het voetbal wil houden, dus elke potentiele vorm van onrust moet vermeden worden. Vanuit dat oogpunt is het logisch dat zowel Benzema als Valbuena niet bij de selectie zitten. Dat Benzema direct weer de Racismekaart speelt vind ik gewoon triest.

Benzema en ben afra horen in de selectie thuis het zijn 2 topspelers

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren