Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Benfica viert ondanks puntverlies kampioensfeest en scherpt record aan

Laatste update:

Het 34e kampioenschap uit de clubgeschiedenis is een feit voor Benfica. O Glorioso speelde zondag doelpuntloos gelijk bij Vitória Guimarães, maar doordat achtervolger FC Porto eveneens punten verspeelde, kan het titelfeest later op de avond alsnog losbarsten bij het metrostation Marquês de Pombal in Lissabon. Benfica heeft met nog één speelronde te gaan drie punten meer dan Porto, maar is op basis van het onderlinge resultaat al zeker van de eerste plaats in de Liga NOS.

/

Vitória Guimarães - Benfica 0-0
Zonder Ola John begon Benfica uitstekend in het Estádio Afonso Henriques en reeg het de kansen in het eerste kwartier aaneen. Jónas kopte tegen de lat, Lima lobte over, Maxi Pereira trof eveneens het aluminium en een doelpunt van Eduardo Salvio werd vanwege buitenspel afgekeurd. Het was wachten op het openingsdoelpunt van Benfica, maar na het eerste half uur ging de storm liggen en bood Vitória de tegenstander prima tegenstand. Na rust kwam Benfica nauwelijks meer tot uitgespeelde kansen, maar doordat Porto in Lissabon nog een tegendoelpunt incasseerde, kon de champagne voor het team van Jorge Jesus alsnog worden ontkurkt.

/

Belenenses - FC Porto 1-1
Belenenses, de nummer zeven van de Liga NOS, kreeg in de eerste helft een aantal prima kansen. Abel Camará liet een mogelijkheid liggen en Sturgeon vergat een pass van Pelé doeltreffend af te ronden. Porto werd in de persoon van Héctor Herrera voor het eerst gevaarlijk, maar de Mexicaan miste na een geweldige bal van Óliver Torres oog in oog met doelman Hugo Ventura. De bezoekers gingen naarmate de eerste helft vorderde steeds beter spelen en kwamen op slag van rust op voorsprong: Jackson Martínez kopte op aangeven van Alex Sandro raak. Porto hoopte de score na rust uit te bouwen, maar in de slotfase ging het mis: Tiago Caeiro tekende voor de gelijkmaker. Bruno Martins Indi stond de hele wedstrijd op het veld.

'Jorge Jesus is de beste trainer van de Portugese competitie'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd Benfica! Zou mooi zijn als Benfica volgend jaar ook internationaal iets kan bereiken. Misschien in de Europa League de vloek een keertje opheffen?

17 mei 2015 om 21:11

neen, die schieten ook te kort bij de grootmachten zoals Barcelona.

17 mei 2015 om 21:23

Zeker. Maar 3 eindigen in de groepsfase in de CL en je stroomt door naar de EL. En in de EL heeft Benfica een serieuze kans. Daarom kunnen ze misschien in de EL een keertje die vloek opheffen.

Het was weer ouderwets billenknijpen tot het eind maar nu toch weeer kampioen. Heerlijk!
Benfica ate morrer!

Benfica heeft een abonnement op de titel in Portugal.
Verder heb je Porto en dan houdt het .
.

Gelukkig rust er geen vloek op kampioen worden, 34e keer, 2 keer op rij (hadden 3 moeten zijn): trots op Benfica !
Benieuwd hoe Benfica en Porto hun selecties gaan veranderen, continuiteit qua vasthouden van klassespelers zit er helaas niet in, beide maken komende jaren geen kans meer in de Cl; als je ziet welke spelers beide clubs de laatste jaren hebben verkocht....dan maar focussen op de El....

18 mei 2015 om 09:51

Ja jaaaaaaaaa Benficaaaaaaa 34e landstitel baaaaaaaaazen. Ik. Had wel een doelpunt verwacht gister maar ach kampioen is kampioen volgend seizoen cl knallen en revenge halen

achja valt eigenlijk wel mee. Porto had ik al niet meer kampioen gezien. Benfica zou volgende week thuis sws gaan winnen. Enige jammere nu is, is dat Porto het nu zelf verpest heeft deze wedstrijd. Lukte het Guimaraes gelijk te spelen tegen Benfica en dan gooit Porto het met de pet na.

Motivatie bij Porto was sws al ver te zoeken laatste tijd. Team mag weer vernieuwd worden met vertrekken en gehuurde spelers die weer terugkeren.

Achja leuk dat het nog spannend was tot een van de laatste wedstrijden. Ik hou van rivaliteit. Beetje strijd tussen rivalen. Ja en het blijft voetbal. Soms winnen wij en soms wint Benfica. En soms een andere uitspringer. Gefeliciteerd Benfica, helaas nogmaals.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren