Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bendtner brengt Wolfsburg derde prijs in historie

Laatste update:

De DFL-Supercup is zaterdag een prooi geworden voor VfL Wolfsburg. De bekerwinnaar van Duitsland kwam in eigen huis op achterstand tegen Bayern München door toedoen van Arjen Robben, vroeg in de tweede helft. De Nederlander dacht matchwinner te worden, maar Nicklas Bendtner tekende kort voor tijd nog voor de onverwachte 1-1. Daarna kwamen er direct penalty’s aan te pas en daarin bleek VfL Wolfsburg de sterkste: Bendtner schoot uiteindelijk de beslissende bal binnen. De prijzenkast van Wolfsburg gaat nu opnieuw open en er komt een derde trofee bij, na de landstitel uit het seizoen 2008/09 en de beker van vorig seizoen.

/

Arturo Vidal debuteerde zaterdag en hield een bitter gevoel over aan de avond. De Chileense topaankoop mocht twintig minuten voor tijd Thiago Alcántara aflossen en leek op weg naar winst, maar het liep toch anders. In een vermakelijke eerste helft in de Volkswagen Arena zag de Zuid-Amerikaan vanaf de bank dat zowel de bekerwinnaar als de kampioen kansen kreeg om de score open te breken. Jérôme Boateng was al in de achtste minuut kansrijk, maar hij schoot de bal met binnenkant voet hard op de lat. Een kwartier daarna kreeg Joshua Guilavogui de bal op het hoofd uit een hoekschop van Ricardo Rodriguez: Manuel Neuer zag de inzet rakelings naast gaan.

Snel daarop was het aan de overkant weer spannend, maar opnieuw bleef een doelpunt uit. Thomas Müller lanceerde Robert Lewandowski en die kaatste de bal naar Douglas Costa. De Braziliaanse aanwinst wilde niet zelfzuchtig zijn en besloot de bal weer opzij te geven aan Lewandowski, maar die stond niet meer in de ideale positie en maakte het niet af. Het bleef boeiend wat er gebeurde op het veld en Neuer was in de laatste tien minuten twee keer betrokken bij een spannend moment. Zo vloog hij op karakteristieke wijze met het hoofd naar een inkomende bal en timede hij kort voor rust mis. Kevin De Bruyne miste vervolgens echter voor open doel, dus werd de fout van Neuer niet bestraft.

/

Vroeg in de tweede helft maakte Robben het verschil. De flankaanvaller had nog geen schot op doel gelost, maar tekende in de 48ste minuut voor de 0-1: Douglas Costa versnelde op links en zette voor, waarna Lewandowski goed stoorde bij doelman Koen Casteels. Robben dook ineens op en ramde binnen met zijn eerste serieuze poging. Hij maakte zo alweer doelpunt nummer acht in zijn leven tegen VfL Wolfsburg en heeft alleen tegen Hamburger SV meer goals gemaakt (negen). De tegenstander gaf zich echter niet zomaar gewonnen.

Bas Dost, in de eerste helft nauwelijks zichtbaar geweest voor die Wölfe, kreeg een uitstekende pass van De Bruyne. Hij probeerde Neuer vervolgens te verschalken, maar die redde met één hand en was Dost dus de baas. Na die serieuze kans nam Wolfsburg weer wat gas terug, al testte Vieirinha doelman Neuer nog wel van afstand. Josep Guardiola had op dat moment zijn topaankoop Vidal al laten debuteren: de Chileen deed de laatste twintig minuten mee. Na tien minuten had hij al zijn eerste geel te pakken voor een stevige sliding.

Bayern leek op weg naar de zege en de eerste prijs van het seizoen 2015/16, maar Bendtner besloot toch anders. De Deense spits, die Dost was komen vervangen, maakte met zijn vijfde balcontact de 1-1. Hij schoot een voorzet op maat van De Bruyne vanaf rechts van heel dichtbij binnen en bezorgde VfL Wolfsburg zo de laatste strohalm. Vlot daarna brak de blessuretijd aan en die was ook gauw voorbij: daarna kwam het aan op strafschoppen. Vidal en Rodriguez scoorden, waarna Xabi Alonso op Casteels stuitte: De Bruyne en Robben trapten hun pogingen binnen en datzelfde deden André Schürrle en Philipp Lahm. Max Kruse stuurde Neuer de verkeerde kant op, waarna ook Douglas Costa scoorde. De laatste penalty was voor Bendtner en hij kon de druk aan en maakte het af.


VfL Wolfsburg werd de verdiende winnaar van de Super Cup

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wow ik dacht dat die titel een grap was, maar hij doet het nog echt! Bendtner lijkt me gewoon een goede pinchhitter.

2 augustus 2015 om 03:28

Gewoon terug een perfecte bal van De Bruyne, die aanvallers moeten er maar hun voet tegenzetten.

Hoe is het nou mogelijk om alweer een domme tegengoal te incasseren net vóór speeleinde.

Nooit Muller wisselen...

1 augustus 2015 om 23:00

Dat gebeurde in de CL finale ook al onderdaad. Toen ging het ook al mis!

1 augustus 2015 om 23:31

Ja toen was het een andere legende die bayern pijn deed namelijk drogba!

1 augustus 2015 om 23:10

Haha echt e dat weet onderhand iedereen wel. Verschil tussen een jagende Müller en een slappe vod Götze is gigantisch.

2 augustus 2015 om 00:05

Mensen maken grappen over bendtner die man heeft het tenminste gemaakt

2 augustus 2015 om 02:00

LOL, en toen ging de wekker

2 augustus 2015 om 07:15

Wanneer was de laatste keer dat jij de winnende maakte tegen bayern?

dost krijgt het nog lastig genoeg bendtner uit de basis te houden, de deen heeft nu een streepje voor natuurlijk..lekker hoe hij die 5e en beslissende pingel tegen de touwen schoot

1 augustus 2015 om 23:30

maar wat een schitterende goal hoor. heb m al paar keer terug gekeken. echt een fantastische goal! credits voor de Bruyne, maar zeker ook voor Lord.

Zéér mooi voor Casteels!

Goed bezig Guardiola. Lekker die Alonso zo blijven forceren. Is tegenwoordig niet meer op een goede wedstrijd te betrappen en faalt ook behoorlijk hard nu. Lekker Muller blijven wisselen ook in dit soort wedstrijden, pakt nooit goed uit.

1 augustus 2015 om 23:53

Vond hem prima spelen anders. Een slechte vrije trap en een geweldige redding van Casteels doen daar niets aan af. Alonso zag dat de keeper naar de hoek ging dus hij schoot door het midden. Zelden zo'n redding gezien.

2 augustus 2015 om 00:37

Was gewoon richting de hoek waar Casteels heen dook. Gewoon weer gefaald tijdens een belangrijke wedstrijd. Verder was zijn niveau vandaag echt niet beter als wat Rode of zelfs Kimmich had kunnen halen.

2 augustus 2015 om 01:38

Het was niet recht door het midden inderdaad.

Wat vind je van Alonso in kleinere wedstrijden? Als hij in zijn comfortzone speelt is het toch een genot om naar te kijken?

Mooi resultaat voor Wolfsburg. i Thank The Lord Bendtner.
Verder leuk voor Robben dat hij scoort na die blessure. Blijft een onmisbare speler voor Bayern.
Ik blijf het jammer dat we de Bruyne weg hebben gedaan. Echt een geweldige speler is dat zeg.

Heerlijke pot voetbal. Persoonlijk ben ik klaar met die Lord Bendtner grappen maar vandaag deed hij echt alles goed.

Haha ik las in live meepraten enkele 'kenners' die zeiden dat Neuer er wel enkele ging stoppen. Oké, hij is beter dan Cillessen, maar het is niet zo dat zulke 'specialisten' 1 op 2 penalty's pakken he. Goed genomen penalty's kan je niks tegen doen.

1 augustus 2015 om 22:57

Als je het ook goed zag. Die gaven ook toe dat ze overdreven.

1 augustus 2015 om 23:00

Niet meer gezien, desondanks blijft het pijnlijk

1 augustus 2015 om 23:54

Impliceer je dat Neuer niet de beste doelman ter wereld is?

2 augustus 2015 om 00:21

@ Geert VS, ik vind persoonlijk Courtois beter al, Neuer zit er wel kort achter.

2 augustus 2015 om 00:37

Wat heeft Courtois dan tot nu allemaal al bewezen dat hem aantoonbaar beter maakt dan Neuer....

Neuer is intussen al sinds jaar en dag de onbetwiste nummer één van de wereld. Like it or not!

2 augustus 2015 om 00:45

vind persoonlijk Courtois meer rust uitstralen, bij Neuer is toch vaak chaotischer waardoor je al bijna weet dat hij een tegengoal krijgt, daarnaast vraag je je af waar Courtois het bewezen heeft, no zowel in Spanje bij Atletico als mede bij Chelsea heeft hij al laten zien gewoon weg top te zijn.

2 augustus 2015 om 01:35

Neuer komt vaak wild uit maar heeft die bal wel altijd. En zijn reddingen vind ik geweldig. Aan de bal is hij sowieso aantoonbaar beter dan Courtois. Bovendien werd hij genomineerd voor de Gouden Bal.

Courtois komt ook rustiger over omdat hij gewoon zo'n persoonlijkheid heeft. Een lage bloeddruk maakt je geen betere keeper.

The Lord on fire! Je kan van 'm zeggen wat je wilt, maar zijn penalty zat er wel onberispelijk in.

Bayern had het beste van het spel, maar Wolfsburg had het klavertje vier. Verder is het natuurlijk een nietszeggende prijs: ik verwacht dat Bayern aankomend seizoen ruim kampioen wordt.

Ik snap werkelijk niet hoe mensen kunnen stemmen dat Wolfsburg terecht heeft gewonnen. Bayern was duidelijk de betere ploeg, maar heeft het verzuimd om het af te maken. Tot de 1-1 was er op de kans van de Bruyne voor rust niets aan de hand. Totale controle door Bayern.

1 augustus 2015 om 22:55

Als je 20 minuten voor tijd als een angsthaas gaat wisselen roep je het over jezelf af. Er was idd niks aan de hand voor Bayern, totdat Guardiola zijn wissels het veld in stuurde om vooral nog meer te gaan verdedigen. Alleen door die wissels gunde ik het Wolfsburg om deze pot te winnen! En aan de reacties te zien vond alleen Vidal het erg om deze prijs mis te lopen.

1 augustus 2015 om 22:59

Dat ben ik volledig met je eens. Laatste 20 minuten hoopte ik stiekem ook wel op Wolfsburg. Neemt niet weg dat ik t nog steeds geen terechte overwinning vind. Rafinha er in voor Lewandowski. Ongelofelijk. Trouwens, Götze moet daar weg gaan. Arsenal zou een leuke club voor hem zijn.

1 augustus 2015 om 23:17

Op welke positie moet Götze dan überhaupt gaan spelen. Denk is alsjeblieft logisch na de volgende keer.

1 augustus 2015 om 23:49

Logisch nadenken zeg je? Oké, wanneer ik logisch nadenk zeg ik dat ze Douglas Costa niet hadden moeten kopen, maar daar Götze neerzetten. Wanneer Ribery weer fit zou zijn zouden hij en Götze om die plek kunnen strijden. Best logisch toch?

1 augustus 2015 om 23:53

Of bedoel je bij Arsenal? Nou Giroud als diepe spits. Alexis op links, Götze achter de spits, Walcott op rechts. Zou ool niet verkeerd zijn...

2 augustus 2015 om 01:07

Dan vergeet je Ozil die gewoon beter is op dit moment. En Cazorla. Er is geen ruimte voor een middenvelder.

2 augustus 2015 om 08:36

Cazorla en Ozil kunnen beide achter Götze spelen in dat geval. Beetje vergelijkbaar met Xabi Alonso en Thiago. Maar goed dit gaat eigenlijk te ver voor dit topic. Het enige wat ik vind is dat Götze weg moet gaan bij Bayern. Zo'n goede speler verdient het om te spelen, waar dan ook.

2 augustus 2015 om 18:38

Özil en Cazorla als cdm en cm?! ik mag hopen dat je een grapje maakt...

1 augustus 2015 om 22:56

Als je je kansen verzuimt verdien je het niet om te winnen he , Gewoon verdiend gewonnen door wolfsburg

1 augustus 2015 om 23:08

Ik vraag me af of een bal op de lat pech is, of het niet verdienen. Naja eigenlijk weet ik t antwoord daar wel op. Als je je kansen niet afmaakt dan verdien je t niet... nou feyenoord verdiende vorige jaar 2x van Ajax te winnen, maar ajax won in Rotterdam en speelde miraculeus gelijk in Amsterdam. Ik vind jou opmerking toch net iets te gemakkelijk.

1 augustus 2015 om 23:54

Bayern had meer balbezit, maar ik vond ze niet beduidend beter. Bayern had niet overdreven veel kansen en het is niet zo dat ze Wolfsburg kapotspeelden.

2 augustus 2015 om 00:03

Niet overdreven veel. Maar in het begin van de wedstrijd speelde costa die back een paar keer goed zoek. Zijn keuzes mbt de voorzetten waren niet zo best. Balletje op de lat nog voor Bayern. Over de gehele wedstrijd vond ik dat Bayern de boel onder controle had. Ze hadden zeker meer kunnen en moeten scoren dan Wolfsburg.

Achja aan de ene kant het is maar de supercup het is niet een super belangrijke prijs maar aan de andere kant als je hem wint is het natuurlijk wel mooi meegenomen. En wanneer snapt die guardiola nou dat je muller er niet uit moet uithalen in wedstrijden die tot penalties kunnen leiden. Hij schiet ze er altijd in als het er om gaat.

1 augustus 2015 om 23:55

3de supercup van Guardiola en 3x verloren als ik mij niet vergis ? Geen leuke statistiek voor hem.

Niet eens onverdiend gewonnen door Wolfsburg. Kevin de Bruyne speelde weer heel goed. Moest wel scoren toen Neuer weer uit kwam als een wilde bras. Soms helpt het maar hij gaat soms ook de mist in. En toen Bendtner inviel kreeg ik meteen het gevoel dat hij zou gaan scoren. Moest gewoon zo lopen, mooi man!

1 augustus 2015 om 23:10

Als Wolfsburg het slim doet zullen ze een serieus bedreiging vormen. De resultaten van Bayern tegen top 4 teams vorig jaar waren slecht maar wonnen vooral door het goed te doen tegen clubs onder plek 7.

Prachtige aanval was dat, alles in één tijd. Vooral het snel schakelen van Guilavogui, nota bene een Dmf, viel me op. Zie je Mikel niet snel doen. Casteels een pingel gepakt, zal hem vertrouwen geven.

1 augustus 2015 om 23:30

Casteels zat bij de meeste penalties er dicht bij, in tegenstelling tot Neuer die elke keer de andere hoek werd uitgestuurd.

Mooi voor Wolfsburg, leuk dat dit soort clubs toch nog prijsjes pakken ipv alleen Bayern Munchen. Al zal het kampioenschap weer naar hun gaan.

Lordt heeft zn benen weer laten spreken!

Precies de wissels deden de wedstrijd keren, wolfsburg ging veel meer druk zetten, geweldige assist van de bruyne, hij was de echte matchwinner, en als dan precies uitgerekent bendtner m erin tikt....... fantastische wedstrijd.

Douglas Costa speelde erg goed, dat wordt weer veel banken voor Götze ben ik bang.

Hoe speelden Vidal en Benatia?

Echt een mooie redding van Casteels ook. Ging bewust met zijn been in een uiterste poging naar de bal. Alonso moet voortaan maar geen penalties meer nemen, miste pasgeleden ook al in de halve finale CL.

Guardiola pak nou gewoon alsjeblieft je biezen. Geef er eindelijk aan toe dat je het mooie team van Heynckess kapot hebt gemaakt.

Altijd maar die Xabi Alonso... Man man man, ik wordt het zo moe van. En houdt toch eens een keer op met Müller eruit te halen in de slotfase van zulke wedstrijden, dat is echt de laatste persoon die je op zo n moment moet wisselen.

Ik kijk zo erg uit naar het moment dat Klopp met een Bayern pet langs het veld rent!

2 augustus 2015 om 01:12

Dat zal Klopp Dortmund toch zeker niet aandoen?

Anyway wat een team was dat he van Heynckes. Javi Martinez als baas op het middenveld. Verdedigen, counteren, domineren. Dat team kon alles. Zoveel explosiviteit. Nu is het maar een saaie bende. Je ziet gelijk wat zo'n frisse nieuwe spelers als die Costa brengt. Lekker frivool net mooie acties. Binnen een paar maanden heeft Pep dat er wel weer uit bij hem.

3 titels? Meer verwacht

Prachtig voor Wolfsburg. Ze hebben er echt voor gestreden. Guardiola moet Muller er nooit uithalen. Die gozer werkt zo erg hard, zulke mensen moet je op het veld houden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren