Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Belgische voetbalbond komt met statement en laat Wilmots bungelen

Laatste update:

Marc Wilmots hoeft voorlopig niet te vrezen voor een ontslag. De Belgische voetbalbond KBVB laat in een statement weten dat er ‘geen overhaaste beslissingen’ worden genomen, maar dat er wel ‘grondig’ geëvalueerd gaat worden.

/

De Rode Duivels verloren vrijdag met 3-1 van Wales en liggen derhalve uit het EK. “De nederlaag is net zoals bij de fans en het team ook bij de KBVB hard aangekomen. Na overleg tussen de bondsvoorzitter en de technische commissie is besloten om geen overhaaste beslissingen te nemen maar de komende weken werk te maken van een grondige evaluatie van de sportieve en operationele werking van de ploeg.”

“Beslissingen daaromtrent zullen bekend gemaakt worden als ze genomen zijn, maar moeten niet in de eerste dagen verwacht worden”, zo valt er in het schrijven te lezen. Bondscoach Wilmots zei na het duel met Wales dat hij in ieder geval niet direct zou opstappen: “Ik pak nu mijn tijd om na te denken. Natuurlijk zijn we ontgoocheld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

hij moet weg, geweldige ploeg en dan zo een afgang.

2 juli 2016 om 16:56

Gelijk! !

2 juli 2016 om 17:03

nee niet gelijk, ze hadden 3-1 verloren

2 juli 2016 om 17:25

De defensie was gewoon te slecht. De afwezigheid van Vertonghen, Vermaelen, Kompany en Lombaerts was gewoon teveel. Nu speelde ze noodgedwongen met spelers van het niveau Rekik en Nelom. En degene die zeggen dat hij Lombaerts toch mee had moeten nemen, tsja, achteraf is dat makkelijk scoren. Hij herstelde een stuk sneller dan verwacht en toen waren er al afspraken gemaakt over de voorwaarden waaronder hij mee zou kunnen. Die gang van zaken was logisch, dus daar valt niemand iets te verwijten. Wilmots heeft het niet slecht gedaan, maar dit was het maximale.

2 juli 2016 om 17:36

Dit was zeker niet het maximale. Zelfs met die defensieve problemen hoor je het aan die kant van het speelschema in elk geval tot de halve finale tegen Portugal te halen. België heeft het na die goede openingsfase compleet laten liggen, en als je dan bij rust Fellaini erin brengt voor Carrasco wil je gewoon verliezen. Hier had zeker meer ingezeten, ondanks die problemen in de defensie.

2 juli 2016 om 18:07

dat denayer en lukaku zo slecht waren was idd overmacht, omdat er veel blessures waren en een geschorste. r lukaku voorin, fellaini erin dat soort dingen, hij kan er echt wel meer uithalen.

2 juli 2016 om 18:38

Wat je zegt klinkt helemaal niet gek, want ze hebben inderdaad op papier echt een hele goede selectie, maar voetbal is voetbal. Op een toernooi spelen al helemaal andere factoren mee die uiteindelijk de doorslag geven. Wales heeft gewoon een heel sterk team met een gedisciplineerde tactiek. België heeft het helemaal niet zo slecht gedaan, maar Wales was in het verloop van de wedstrijd gewoon ijzersterk.

2 juli 2016 om 19:49

Lombaerts herstelde inderdaad sneller dan verwacht, maar de verwachtingen waren dat hij slechts de eerste twee matchen zou moeten missen. Niet ideaal, maar het was duidelijk dat Kabasele zelfs nooit in de buurt kwam van een plek in de basis of zelfs als invaller, ondanks dat twee van onze andere verdedigers waren uitgevallen. Lombaerts had sowieso mee gemoeten voor de matchen na de groepsfase, je kunt wel zeggen dat het achteraf makkelijk praten is, maar je weet dat Vermaelen altijd geblesseerd kan raken(oké het was nu een schorsing bij hem) en je dan door het uitvallen van Kompany al zeer krap zit aan verdedigers met ervaring op dit niveau.

Dat we gisteren met 3 verdedigers moesten spelen die het nog niet gewoon waren, was volledig de schuld van Wilmots. Zet Lombaerts centraal naast Alderweireld en je zult al een véél stabielere verdediging hebben. Misschien hadden we nog steeds niet gewonnen, maar we hadden een stuk meer kans gemaakt. Dus ja, die afwezigheid van Lombaerts neem ik Wilmots heel kwalijk.

3 juli 2016 om 18:46

Wilmots is idd een toptrainer. We spelen al 3 jaar de pannen vh dak. Op vorig Wk onterecht eruit na overwinningen tegen toplanden zoals rusland, algerije, korea. Duimen en vingers aflikken was het. Onze voorronde was ook al fantastisch. Zomaar Cyprus en Israel wegspelen... En dan ons fantastisch EK tegen Hongarije met zijn veteranenkeeper, Ierland en de balgoochelaars uit Zweden. Om er dan geheel onterecht uit te gaan tegen de beste ploeg van ons melkwegstelsel: Wales. Naar het schijnt zijn Real, Bara en Bayern al met miljoenencontracten aan het zwaaien om Wilmots voor 20 jaar vast te leggen.

2 juli 2016 om 17:47

Ik vind het een goede pleog, maar geen geweldige. Tenminste, ik vind de Duitsers en Italianen een veel betere indruk geven. Daarnaast heeft Wales aangetoond dat je met agressief opjagen de Belgen in een heel lastig parket komen en diverse spelers toch door de mand zakken. En dat de toppers, Hazard en debruyne, dan niet thuis geven.

Dus is het een goed team, geen geweldig.

Overigens, ik vind Wilmots geen sterke trainer. Ik hoor ook neimand meer zeggen dat hij het goed gezien heeft met een nederlaag tegen Italie zodat ze in de makkelijke kant van het schema kwamen.

2 juli 2016 om 18:11

ze spelen niet top, en dat ligt zeker niet alleen aan de trainer omdat hazard en co niet thuisgeven. Maar wat doet r lukaku voorin? wat een prutser, fellaini voegt weinig toe. de verdediger lukaku en denayer zijn ook waardeloos, dat is echter overmacht. verder zijn het gewoon geweldige spelers die je best met een goede opstelling tactiek tot een topteam kunt samenstellen, heb je een goede coach voor nodig.

Het probleem is dat de Belgische bond nagenoeg failliet is, en dus eigenlijk geen geld heeft voor een ontslagvergoeding (en vervolgens een nieuwe, waarschijnlijk dure, coach). Ik denk dat ze wachten tot Wilmots zelf ontslag neemt.

2 juli 2016 om 16:56

Ik denk het ook !

2 juli 2016 om 17:12

Als je failliet bent, ga je dan nog zulke zware contracten uitdelen? Aan een slechte coach nog wel? Ze schieten zichzelf in de voet en ik vind dat ze ervoor moeten bloeden ook!

2 juli 2016 om 17:29

Moeten ze een voorbeeld aan de knvb nemen. Voor elk beledigend spandoekje een boete. Voor elke fakkel een boete. Komt er geld zat binnen.

2 juli 2016 om 17:34

Nou, het mislopen van het EK heeft de Knvb heel veel gekost.

Onozel !! Geen kansen meer voor wilmots #eruit

Tja dit kan wel eens een hele lange soap worden. Wilmots wil ofwel nog wel blijven ofwel wil ie liever niet blijven maar wacht ie op zijn ontslagpremie (ik denk het 2e). En de bond wil niet door met Wilmots maar willen zijn ontslagpremie niet ophoesten en hopen dus dat ie zelf opstapt. Ik voorzie weken van over-en-weer gebluf. En in september begint de wk-kwalificatie al weer

2 juli 2016 om 17:03

Gaat gwn om geld inderdaad, en neem het hem eens kwalijk, zit in een ongekende luxe positie dankzij die bobo's van de Belgische bond. Nog twee jaar contract, hij zou wel gek zijn om zelf zijn ontslag te geven.

2 juli 2016 om 17:23

Ik neem het hem wel degelijk kwalijk hoor

Presteert helemaal niets, heeft 4 jaar van onze gouden generatie verneukt en ipv dat in te zien, zich te excuseren voor de prestaties dit tornooi en een stap opzij te zetten doet hij alsof zijn neus bloedt. Komt met smoesjes, schuift de schuld heel voorzichtig op spelers af en wacht doodleuk op zijn ontslag om er nog een mooie zakcent aan over te houden ook. Smerige eikel is het

Maar inderdaad, eigen schuld van de bond. Begreep ook niet dat ie na het wk een verlenging tot 2018 kreeg. We zagen allemaal dat het voetbal niet goed genoeg was. Dat ze hem het voordeel van de twijfel gaven na die kwartfinale tot daar aan toe, maar hem nog 2 toernooien de tijd geven?

2 juli 2016 om 17:23

Ik neem het hem wel degelijk kwalijk hoor

Presteert helemaal niets, heeft 4 jaar van onze gouden generatie verneukt en ipv dat in te zien, zich te excuseren voor de prestaties dit tornooi en een stap opzij te zetten doet hij alsof zijn neus bloedt. Komt met smoesjes, schuift de schuld heel voorzichtig op spelers af en wacht doodleuk op zijn ontslag om er nog een mooie zakcent aan over te houden ook. Smerige eikel is het

Maar inderdaad, eigen schuld van de bond. Begreep ook niet dat ie na het wk een verlenging tot 2018 kreeg. We zagen allemaal dat het voetbal niet goed genoeg was. Dat ze hem het voordeel van de twijfel gaven na die kwartfinale tot daar aan toe, maar hem nog 2 toernooien de tijd geven?

2 juli 2016 om 17:55

Haha ja waarschijnlijk wisten ze bij de bond niet eens dat zo'n toernooi niet elk jaar gehouden word, en dachten ze dus na 2 jaar van Wilmots af te kunnen geraken, 2 jaar dewelke er 4 zijn. Zucht

De titel en eerste alinea zijn een beetje tegenstrijdig naar mijn idee.

On: Tactisch gezien is Wilmots geen geweldige coach natuurlijk. De goede resultaten die behaald zijn komen vooral door individuele klasse

Hoewel Wilmots naar mijn mening geen geschikte bondscoach is voor België, vind ik het eigenlijk wel een beetje zwaar overdreven dat hij bijna als enige als zondebok neergegooid wordt.

Het zijn de spelers die het net niet konden vinden. Hoewel Wales erg leuk speelt op dit EK, blijven het toch minder kwalitieve spelers dan de Belgische voetballers. Het was naar mijn idee vooral de inzet van Wales die veel goed maakte. Hetzelfde als wanneer een Willem II of De Graafschap (toepasselijk dit seizoen..) tegen een grotere club speelt.

Spelers als Carrasco, de Bruyne, Mertens, Witsel etc. zijn vele malen beter dan hun tegenstanders, zij hebben gefaald. Ik snap ook wel dat Wilmots zijn kop dan moet rollen.. maar ik vind het allemaal iets teveel gezeik.

2 juli 2016 om 17:15

Ja maar op dit niveau red je het niet met alleen topspelers. Kijk naar Spanje of naar Duitsland tegen Polen. Een mindere ploeg met een goede tactiek kan erg ver komen (Nederland in 2014 of Italie nu). Als je voor de ploeg van Belgie een goede bondscoach zet, kun je op zo'n toernooi echt gaan strijden met de toplanden, omdat tactiek dus steeds belangrijker wordt. Je moet inderdaad niet alles afschuiven op Wilmots, maar hij zet wel de pionnen neer. En als de pionnen niet goed samenspelen moet je andere neerzetten. Daar is hij voor verantwoordelijk en daar heeft hij gefaald, vind ik.

Direct weg die koekenbakker.

Gelukkig waren de Belgen zoveel veter als ons, was dit de lichting!

Geloof mij nou, met Wijnaldum, Janssen, Promes, hopelijk nog Depay, Klaassen, Clasie en al die talenten achterin komen wij er gewoon weet aan en gaan we er ook weet overheen!

2 juli 2016 om 17:12

Tuurlijk. Eerst zien dan geloven.....en IK geloof er geen zak van.

2 juli 2016 om 18:48

Maar je hebt het al gezien dus?

Wilmots heeft bewezen dat ie nou niet echt een tactisch brein is, waarmee ik niet zeg dat ik het beter weet. Aan de andere kant heeft Belgie hetzelfde probleem dat Nederland altijd heeft gehad toen ze op toernooien aanwezig waren. De eerste 11 staan zoo een beetje vast maar de tweede keus is eigenlijk derde of vierde keus. Wow...die verdediging. Maar daar kan Wilmots niks aan doen. Wilmots had ook pech dat de Bruyne uit vorm was, Hazard ook, op die ene wedstrijd tegen Hongarije na. Maar die waren echt slecht. Uiteindelijk is Wilmots niet de ideale man voor Belgie en moet hij eigenlijk zijn conclusies trekken en toegeven dat ie niet goed genoeg is. Persoonlijk ben ik wel blij dat Belgie eruit is.

Het beste voor België is als Marc Wilmots vertrekt. Vaak hoor en lees ik reacties van mensen over bijvoorbeeld Pep Guardiola dat hij zoveel prijzen wint, doordat hij telkens de beste selecties heeft en de beste spelers van de wereld bij z'n afgelopen twee werkgevers FC Barcelona en Bayern München, maar ik weet zeker dat een Wilmots Guardiola het niet na kan doen bij Barcelona en Bayern met dezelfde spelers, puur vanwege het feit dat ik hem gewoon als coach tactisch veel te zwak vind.

Als opvolger van Wilmots zie ik het liefst gewoon een Belg. Misschien iemand als Michel Preud'homme proberen. Heeft al bewezen dat hij een prima coach is en heeft uitstekend gepresteerd met zijn clubs waar hij coach is geweest, onder andere Standard Luik, AA Gent, FC Twente en Club Brugge en bij al die clubs heeft hij ook prijzen gewonnen.

Van Gaal waar ben je ? ?

Man man man wat een drama is deze 'trainer'. Echt schandalig! Zijn wissels en basis zijn slexht en hij laat spelers op de bank die altijd moeten beginnen en op tactiek word nooit getraind. Deze man zal echt vertrekken, zo niet zullen spelers als Courtois, Hazard etc zich niet beschikbaar stellen voor Belgie. Louis moet het komen overnemen, zijn laatste kunstje.want met dit team valt er veel te bereiken hoor.

2 juli 2016 om 19:21

Bert van marwijk zeg ik als belg, van gaal kan ook laar liever niet. Mss beter blanc

Wilmots laat de bond bungelen...

Een zwaar overschat team.. geen coach zal veel meer uit dit belgie halen. Het laakt deze spelers aan karakter en teamgeest.. Belgie is een verdeeld land en dat is ook op het veld te zien.

Een cruciale amateursfout om in de 2e helft je aanvaller al in te wisselen voor een middenvelder uit angst dat je middenveld wordt overlopen. Daarom niet de juiste trainer voor dit Belgie. Zijn ego lijkt ook te groot om de eer aan zichzelf te houden.

Het wordt veel te makkelijk allemaal op Wilmots afgeschoven. Die gasten kunnen toch zelf ook voetballen en nadenken? Als je zoveel individuele kwaliteiten hebt kun je best van Wales winnen, zelfs zonder coach.

3 juli 2016 om 08:09

Ja, dat kan wel, maar dan moeten de spelers dat ook met elkaar willen doen.
Dit Belgische team heeft wel individuele kwaliteit maar mist teamgeest, vechtlust.
Je kunt al zien wat deze spelers belangrijk vinden als er drie in de week voor de kwartfinale drukker zijn met hun eigen transfer en carriere dan met hun nationale team, en dat is op het veld terug te zien.
Daar kan Wilmots geen eenheid van maken, maar dat kan geen enkele trainer.

Mooi om op dit EK te zien dat het collectief vaak belangrijker is dan de som van de individuele talenten. Zie Ijsland, zie Wales.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren