Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kritiek op Belgisch selectiebeleid: ‘Hij heeft geen club en speelt niet'

Laatste update:

Jan Boskamp maakt zich zorgen over het nationale elftal van België, zo laat de 73-jarige analist weten in een uitgebreid interview met De Telegraaf. De Rotterdammer, die woonachtig is in België, merkt dat de Belgen een langdurige transitie ondergaan. Ook laakt hij het beleid van de Spaanse bondscoach Roberto Martínez.

Dat België zich in een nieuwe fase begeeft, is volgens Boskamp overduidelijk. “België heeft de kans om wereldkampioen te worden verspeeld op het WK 2018 in Rusland, omdat ze te angstig waren in de halve finale tegen Frankrijk. Daarvoor speelden de Belgen met lef en overtuiging en dat was ineens weg. Nu zit de nationale ploeg in een transitie. Eentje die voor mij veel te langzaam gaat.”

België teert volgens Boskamp al te lang op oude vedettes als Jan Vertonghen (35), Dries Mertens (34), Axel Witsel (33) en Toby Alderweireld (33). “Bondscoach Roberto Martínez moet doorselecteren, maar het mag voor mij allemaal wel sneller. Die jongens zijn na zes jaar nog niet op hem uitgekeken, maar dat komt omdat hij zo’n zestig procent van z’n oude ploeg blijft selecteren. Die hoor je niet en de jonkies durven nog niets te zeggen.”

Martínez heeft genoeg keuzes om door te selecteren, zo stelt Boskamp. “België heeft enorm veel talent. Trossard van Brighton, Vanheusden, die nu bij AZ speelt, Debast van Anderlecht of Lavia van Southampton, waar Chelsea vijftig miljoen euro voor wilde betalen. Trossard speelde het Manchester United van Erik ten Hag zoek in de eerste wedstrijd van het seizoen. Willen die spelers zich doorontwikkelen, dan moeten ze speeltijd krijgen. Alleen, geef je ze die kans als bondscoach?”

“Als je dan ziet dat Martínez voor de interlands tegen Wales en Nederland een plaats heeft ingeruimd voor verdediger Jason Denayer, notabene iemand die geen club heeft, niet speelt, en niet traint, dan zet ik daar wel vraagtekens bij. Haal dan jonge gasten erbij. Hoe moeten die zich anders doorontwikkelen naar het niveau van de nationale ploeg?”, aldus Boskamp, die denkt dat het WK in Qatar het laatste kunstje is voor Martínez. Aanstaande zondag tegen Nederland is de Spaanse keuzeheer geschorst vanwege een rode kaart tijdens de wedstrijd tegen Wales (2-1 winst). Thierry Henry neemt zijn taken over in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks al deze negativiteit zie ik België aan het einde van de rit met de beker van doorgaan. Dit is de laatste echte kans voor de gouden generatie die er volgend WK grotendeels niet meer bij zal zijn en België is extra gebrand om nog een beker te winnen met deze generatie. Ik zelf zie ze ook als topfavoriet en denk echt dat het gaat gebeuren voor België dit jaar !

24 september 2022 om 10:02

Ik zie België haast kansloos. Met zo'n verdediging ga je tegen de toplanden de boot niet. Alleen Courtois en De Bruyne zijn nog wereldtop en dat is gewoon te weinig. Acht de kans dat België wereldkampioen wordt net zo groot als dat wij wereldkampioen worden. En dat is niet hoog

24 september 2022 om 10:17

Acht de kans dat Oranje wereldkampioen wordt een stuk groter. Oranje is veel dynamischer.

24 september 2022 om 10:29

Haha kans van beide word overschat. Boskamp heeft groot gelijk, kan zo genieten van deze man. Kijkt werkelijk alles, ziet niet alleen het probleem, maar heeft ook meteen alternatieve.

24 september 2022 om 11:21

Oranje is op dit moment echt beter dan de Rode Duivels hoor. De Bruyne en Courtois zijn de enige spelers die ik graag bij Oranje in de basis zou zien. De rest is geen vooruitgang.

24 september 2022 om 12:43

De Bruyne is dan weer wel een speler waar oranje van mag dromen. Aanvallend 1 van de beste ter wereld. Een goede coach kan er absoluut iets van maken. Alleen hebben we dat niet.

24 september 2022 om 13:05

Elk land mag dromen van een speler als De Bruyne. Dergelijke spelers zijn erg zeldzaam en zeker bij kleine landen. Verder snap ik dat over en weer vergelijken niet. Het is duidelijk dat Belgie weer moet gaan bouwen aan een nieuwe ploeg. Oranje is alweer wat verder in die fase, maar daar waar Belgie jong en goed talent op het middenveld en aanval heeft, blijft dat bij Oranje wel een beetje uit. Jongens als Gakpo, Bergwijn, Lang e.d. zijn goed, maar dat zijn denk ik geen spelers die de absolute top gaan halen. Dat terwijl Van Dijk en De Vrij inmiddels ook dertigers zijn. Beide landen hangen er momenteel een beetje tussen. Eigenlijk is het uberhaupt knap dat zulke (relatief) kleine landen zulke spelers voortbrengen.

24 september 2022 om 10:14

Ik denk dat ze de groepsronde niet eens doorkomen.

24 september 2022 om 10:14

Vrees dat zoals in het artikel staat de grootste kans verkeken is.
Het verval is langzaam al zichtbaar, de "goude generatie" brokkelt steeds meer af en er moet echt door geselecteerd worden.

24 september 2022 om 10:40

Tja, roepen we Van Persie, Robben, Sneijder en vd Vaart ook op voor NL. Worden we met jouw beredenatie ook wereldkampioen. Hou toch op man, België gaat kansloos naar Qatar en komt met nul punten weer terug naar huis.

24 september 2022 om 10:44

Het zou me niet eens verbazen als Van Persie en Robben nog gewoon van meerwaarde zouden kunnen zijn. Zowel in het veld als daarbuiten. Die gasten zijn nog zo verschrikkelijk fit.

24 september 2022 om 11:29

Robben fit? Mooi! Is dan voor het eerst in 5 jaar…

24 september 2022 om 13:03

Ik weet dat het weekend is, maar jij begint wel erg vroeg met de drank...
België is verre van topfavoriet. Maar wellicht neemt dat juist wat druk weg.

Boskamp heeft hier natuurlijk een terecht punt. Het lijkt alsof de Belgen nog niet in willen zien dat ze het de afgelopen jaren ontzettend verprutst hebben. Ze blijven zo krampachtig vasthouden aan die oude kern. Daar is Martinez natuurlijk debet aan. Op het moment dat hij weggaat blijft er een onsamenhangend geheel over, puur omdat hij te weinig heeft door geselecteerd.

24 september 2022 om 10:57

Ja en nee. Ik vind Martinez niet sterk, maar Belgie zit in een overgangsperiode waarbij de gouden lichting in de herfst van hun carriere zitten en de talenten nog niet ver genoeg zijn. Daartussen zit een waslijst aan pure middelmaat. Zo'n Trossard wordt dit jaar ook 'alweer' 28 jaar en Boskamp noemt dat een talent. Vanheusden heeft nog geen wedstrijd voor AZ gespeeld (door een blessure) en heeft alles nog te bewijzen. Belgie heeft ook gewoon niet meer zo'n geweldige ploeg. Die hebben een soortgelijk probleem als Oranje na 2014.

24 september 2022 om 11:34

Het is niet omdat hij hen noemt dat dat ook de enigen zijn. Zo'n Lavia, CDK, Debast, Lokonga, Doku etc zijn gewoon grote talenten. Die jongens krijgen inderdaad geen kansen omdat spelers die ondertussen 3 jaar voorbij hun houdbaarheidsdatum blijven worden geselecteerd. Niemand zegt dat Belgie niet inboet aan kwaliteit wanneer er doorgeselecteerd wordt, enkel dat het moet gebeuren. Dat er geen talent is om door te schuiven is echter gewoon onzin.

24 september 2022 om 12:57

Ik had het over de categorie 23-30 jaar. Daar loopt gewoon weinig tussen en je kunt niet met 5 tieners gaan spelen.

24 september 2022 om 19:32

Ik deel de mening van Sirius. Er is een heel zwakke lichting geweest na de gouden generatie. Maar er zit wel weer een sterke lichting daarachter. Die tieners zijn trouwens dé oplossing a voor onze defensieve problemen.

Lavia(18) bv is een snelle defensieve middenvelder, die net voor Vertonghen kan gepositioneerd worden om zijn traagheid te compenseren. Die kan perfect naast Witsel fungeren. Onana(21) is een andere optie om naast Witsel of Lavia te zetten. Hetzelfde met De Ketelaere (21) die is balvast, fysiek sterk en heeft scorend vermogen. Zet deze man achter lukaku of op de positie van Lukaku.



Hij heeft enigszins wel een punt, maar een Vanheusden heeft nog geen minuut bij AZ gespeeld (door een blessure) en Trossard kun je natuurlijk geen talent noemen. Die is ook gewoon 'al' 27 jaar en wordt dit jaar nog 28. Je moet eigenlijk gewoon concluderen dat er tussen die gouden lichting en de huidige talenten werkelijk niets bijzonders zit. De gouden lichting zit in de herfst van hun carriere en de huidige talenten zijn gewoon nog niet zover.

Wel denk ik dat Belgie toe is aan een frisse wind betreft de bondscoach. Die moeten aan een nieuwe ploeg gaan bouwen en ik denk niet dat Martinez dat kan. Ik zou Preud'homme daar wel als bondscoach willen zien. Die vind ik tactisch best sterk en schuwt het niet om talenten de kans te geven.

24 september 2022 om 12:31

Ik denk dat hij Trossard noemt omdat die in topvorm zit en geen echte kansen lijkt te krijgen. Op dat vlak is hij wel een voorbeeld van niet doorselecteren. Het is ongelooflijk dat Mertens nog steeds hoger in de pikorde staat.

Vanheusden snap ik ook niet als voorbeeld. Dan staat Theate veel verder. Ben het wel eens dat een frisse wind nodig is om de overgang te leide

24 september 2022 om 12:46

Zeggen dat er niks bijzonders tussen zit is gewoon onzin. Doku is enorm speciaal. Lavia is dat ook absoluut. Onana doet het echt goed bij Everton. En debast heeft alle potentie om speciaal te zijn.

24 september 2022 om 12:49

Alleen is Doku wel zeer vaak geblesseerd, ik vrees wel wat voor zijn toekomst.

24 september 2022 om 12:56

Nou ja, laten we daar maar even mee wachten. Te vaak worden talenten speciaal genoemd. Overigens had ik het niet over de huidige generatie jonge talenten. Ik had het over de generaties die daartussen zitten. De categorie 23-30 jaar. Daar loopt volgens mij alleen Tielemans.

24 september 2022 om 13:01

Dan had ik het fout gelezen. Excuses. Heb je zeker gelijk in trouwens. Tielemans heeft het gewoon niet. Gaat nooit een topper worden.

@Buffalo, ja die blessures zijn inderdaad zorgwekkend. Hopelijk komt hij uit die periode. Want echt een potentiële topper vind ik zelf.

24 september 2022 om 15:13

Faes en Theate zijn in ieder geval opgeroepen, dat is al iets. Nu Bornauw nog, en als ik Martinez was zou ik een poging wagen om Pascal Struijk over te halen om voor de Rode Duivels uit te komen, zeker als je ziet wat er bij Oranje achterin staat heeft hij op het moment weinig kansen om voor Nederland opgeroepen te worden.

24 september 2022 om 16:22

Bornauw komt tekort denk ik, zie hem niet vaak spelen maar telkens ik hem zie valt het toch tegen. Struijk zou een toevoeging zijn maar als iemand zo duidelijk zijn voorkeur uitspreekt voor een ander land moet ik hem niet in het Belgische shirt zien. Alle respect trouwens voor hem dat hij op zijn gevoel afgaat en dat siert hem, maar dan kun je niet verwachten dat hij nog welkom is bij de 'tweede keuze'.

Lavia is geblesseerd, Vanheusden heeft nog niet gespeeld. Ik begrijp het oproepen van Denayer wel, op deze manier krijgt hij toch wat ritme en training op hoog niveau.

Daarnaast moet er echt wel ingegrepen worden op sommige vlakken. Het verschil tussen Hazard en Trossard tegen Wales was gewoon pijnlijk. Trossard zit in de vorm van zijn leven en zorgt voor dreiging en durft, ondanks zijn kleinere postuur, wel gewoon in duel te gaan. Witsel was nooit een snelheidsduivel maar is nu gewoon veel te traag geworden om op dat middenveld te spelen. Als je dan een duracelkonijn van 1m92 als Onana op de bank hebt zitten dan moet die maar eens een kans krijgen. Tielemans moet misschien ook maar even banken, die zit echt in een dip.

Veel zal bij Belgiã« afhangen van De Bruyne. In zijn huidige vorm kan die echt wel een team naar een veel hoger niveau tillen. Tegen Wales had hij met wat geluk ook een hattrick kunnen hebben.

24 september 2022 om 12:34

Ondertussen heeft Denayer aanbiedingen van Lyon, West Ham en Wolves afgeslagen. Ook Leicester heeft blijkbaar gepolst. Dan ligt het toch niet alleen aan de aanbiedingen dat je geen club hebt. Het is zijn eigen verantwoordelijkheid en daarvoor zou hij toch naast de boot mogen vallen vind ik. Dan had ik nog liever De Winter gezien (ondanks dat die gisteren wel zwak was bij de U21).

24 september 2022 om 12:58

Wellicht hoopt hij op een club waar hij kan cashen, want ik mag toch hopen dat hij qua niveau niet hoger mikt dan die clubs.

24 september 2022 om 13:32

Ik zeg ook niet dat dit moet blijven duren, ik zeg alleen maar dat ik het begrijp. Er werd ook onmiddellijk al aangegeven dat hij niet zou spelen dus het is niet dat hij zich even in de kijker kan spelen.

De Winter moet nog grote stappen maken alvorens hij in aanmerking komt, die maakt echt nog te veel positionele fouten.

24 september 2022 om 16:24

Ja De Winter is op dat vlak voorlopig in hetzelfde bedje ziek als Denayer, op alle andere vlakken zeer goed als verdediger, alleen staan ze allebei geregeld verkeerd en hebben ze geen idee van wanneer ze wel en niet druk moeten zetten.

Na het debacle tegen Wales (gekeken op plein Antwerpen) zei ik dat Martinez ontslagen moest worden…
Hij is het gewoon niet, neem een Nederlands of Franstalige trainer en dan was deze selectie mogelijk wel wereld of Europees kampioen geworden. Deze selectie was beter dan die van ons in 2010, verschil is dat wij wel een Team waren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren