Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

België laat Peter Bosz definitief zitten en presenteert nieuwe bondscoach

Laatste update:

Domenico Tedesco is de nieuwe bondscoach van België. Dat bevestigt de bond van het land woensdagochtend. De 37-jarige Duitser is de opvolger van Roberto Martínez, die na het teleurstellend verlopen WK in Qatar vrijwillig besloot op te stappen. Tedesco tekent een contract tot en met het EK van 2024 en krijgt definitief de voorkeur boven Peter Bosz, die de andere helft van de tweekoppige shortlist vormde.

Martínez kwam met België niet verder dan de groepsfase en kondigde direct na het fatale gelijkspel tegen Kroatië zijn vertrek aan. Daarna begon het speculeren over een opvolger, waarbij onder meer ook de naam van Louis van Gaal voorbijkwam. Eind januari onthulde Sporza plotseling dat Bosz een van de twee overgebleven kandidaten was. De ander was Tedesco, die uiteindelijk toch de beste papieren bleek te hebben.

De Italiaans-Duitse trainer was werkloos sinds zijn ontslag bij RB Leipzig in september 2022. Daar volgde hij acht maanden eerder Jesse Marsch op. Eerder stond Tedesco aan het roer bij achtereenvolgens Erzgebirge Aue, Schalke 04 en Spartak Moskou. Zijn enige prijs behaalde hij echter met Leipzig, waar hij beslag legde op de DFB-Pokal in mei 2022.


Opvallend genoeg heeft Tedesco nooit op profniveau gevoetbald. Op 23-jarige leeftijd begon hij te werken in de jeugdopleiding van VfB Stuttgart, waar hij zijn eerste stapjes zette als trainer. Negen jaar later studeerde hij als beste student af van de Hennes-Weisweiler-Akademie, de hoogste coachingsopleiding van Duitsland. Tedesco staat bekend als een trainer die datagericht te werk gaat en energiek voetbal propageert. Voorganger Martínez stond zes jaar aan het roer bij België en leidde het land in 2018 naar de derde plaats op het WK.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

37!? 😅
Dat ben ik ook. Wat doe ik met mijn leven 😂

8 februari 2023 om 10:04

Ik ben 33 jaar, maar acht de kans over vier jaar bondscoach van Belgie te zijn ook niet groot. Hou je sterk, je staat niet alleen.

8 februari 2023 om 10:20

Nooit te laat om te beginnen!

8 februari 2023 om 10:33

Hahaha troost je met het feit dat wij op dit forum veel meer verstand van het spelletje hebben dan die zogenaamde profs

8 februari 2023 om 11:26

Precies wij zien meer voetbal dan hun. Die kijken alleen maar naar hun eigen ploeg.

8 februari 2023 om 10:57

Geen paniek! Tedesco heeft ook nog vrijwel niks gepresteerd. Bosz trouwens ook niet.

Artikel over het feit dat de Belgische bond Domenico Tedesco aan heeft gesteld. Wat denkt voetbalzone, “laten we Peter Bosz z’n hoofd gebruiken als foto voor dit artikel.” De beste man heeft er helemaal niks mee te maken

8 februari 2023 om 10:37

Lees het artikel nogmaals en pas dan je “helemaal niks mee te maken” opmerking aan.

8 februari 2023 om 10:42

Oké, maar wat is nou de kern van dit artikel? De aanstelling van Tedesco of het links laten liggen van Bosz? Lijkt me duidelijk toch. Dit is gewoon weer een geforceerde manier om in de titel niet weg te willen geven wie wél is aangesteld. Vz mag van mij daarin een voorbeeld nemen aan Voetbalprimeur. Die doen niet zo moeilijk met dit soort dingen

8 februari 2023 om 10:51

@maverick: het is toch wel Tedesco die aangesteld is? Waarom dan een foto gebruiken van Peter Bosz? De kern van het artikel is toch de aanstelling van Tedesco en niet het feit dat Bosz niet werd gekozen?

8 februari 2023 om 12:01

Maar de titel van het artikel dan? Dan kan je wel elk artikel op Voetbalzone gaan bekritiseren, wat ook meerdere malen gebeurt.

8 februari 2023 om 12:03

Voetbalzone is een Nederlandse site, dus kiezen in eerste instantie in de titel aan te geven en met een foto dat een Nederlander niet is gekozen, zo kan je het misschien ook zien?

8 februari 2023 om 11:42

Ik erger mij regelmatig aan de manier waarop koppen gemaakt worden op VZ maar ik vind dit echt spijkers op laag water zoeken. Dit is een Nederlandse voetbalsite dus dat de naam genoemd word van de Nederlandse coach die het niet geworden is vind ik volkomen logisch. En het kennelijk in jouw ogen betere Voetbalprimeur doet het af met "belgie kiest nieuwe bondcoach" Dus ook daar word de naam niet genoemd.

8 februari 2023 om 13:16

Clickbait is ergens ook marketing gericht. Doet Vzone natuurlijk slim.

Dit is wel een goede keuze van Belgie. Zou bijvoorbeeld ook een prima bondscoach geweest zijn voor een Portugal die naar mijn inziens een slechte keuze hebben gemaakt met Martinez.

8 februari 2023 om 12:48

Bij Portugal zou hij passen omdat dat elftal al af is. Echter vind ik Tedesco tactisch ook niet bepaald sterk en bij Belgie moet hij een geheel nieuwe ploeg zien te smeden. Dat heeft hij nog nooit (adequaat) gedaan.

Jammer dat het niet Peter Bosz is geworden. Zijn teams zijn altijd heel attractief en het is een ervaren trainer die natuurlijk Nederlands spreekt.
Domenico Tedesco is jong maar heeft al mooie dingen laten zien als coach van Schalke (kwalificatie C1) en Leipzig (bekerwinst). Hij zou in de running zijn geweest voor de post van trainer in Hoffenheim maar het wordt Pellegrino Matarazzo daar.

Heeft deze tedesco al wat laten zien dan behalve bij red Bull?

8 februari 2023 om 10:15

2e geworden met Schalke 04 in de Bundesliga, met alleen Bayern boven zich. Is opzich geen slechte prestatie, al helemaal als je je bedenkt dat datzelfde Schalke vorig jaar in de 2. Bundesliga speelde, en dat volgend jaar waarschijnlijk weer gaat doen.

8 februari 2023 om 10:45

ik zou een eenmalige uitschieter niet als maatstaf willen nemen voor de kwaliteiten van een trainer. 2e met Schalke kan een keer, net als een keer 2e of 3e met Vitesse. Verder heeft die Tedesco weinig gepresteerd want de beker met Leipzig is niet heel boeiend (overigens niet met goed voetbal) en 2e met Spartak is ook niet bijzonder. Het is niet slecht uiteraard, maar naar verwachting. Begrijp de keuze totaal niet, want het is geen bijzonder aantrekkelijke trainer als je kijkt naar spelopvatting (en dus ook niet qua tastbare resultaten).

Heeft bij zijn clubs opzicht wel prima resultaten neergezet. Met Schalke 04 17-18 bijvoorbeeld 2de in de Bundesliga geworden, met Spsrtak Moskou 2de in de Russische competitie geworden en met RB Leipzig de Duitse beker gewonnen. Maar bij Leipzig was het altijd heel matig en wist hij de spelers niet maximaal te benutten op hun kwaliteiten en is ook iemand die vrij verdedigend met zijn teams speelt.

Ik hoop dat hij het bij België goed zal doen. Moet wel een hoop gaan veranderen bij België en misschien zijn de spelers die ze nu hebben wat minder, maar nog steeds van een behoorlijk goed niveau en hebben veel potentie (o.a. Theate, Debast, Onana, Openda, Lavia, Bornauw en Vandevoort) en hebben ze nog verschillende spelers rondlopen die nog makkelijk meerdere jaren meekunnen (o.a. Courtois, Castagne, de Bruyne, Tielemans, Dendoncker, Lukaku en Trossard).

Op papier heb je met dit elftal ook gewoon een hele goed team (zie opstelling), waarmee je het een hoop teams moeilijk kan maken.

Courtois
Castagne
Alderweireld
Debast
Theate
Onana
Tielemans
Carrasco
de Bruyne
Openda
Lukaku
8 februari 2023 om 14:06

Exact. Er komt bij België wel wat talent bij. Misschien (nog) niet zo goed als de 'gouden Generatie', maar het hoeft voor de Belgen iig niet zo rampzalig uit te pakken als voor Oranje tussen 2014 en 2018 het geval was.

Wat mij betreft een goede (en realistische) keuze. En de beste keuze van diegenen die effectief haalbaar waren. Ik ben vooral benieuwd naar het 'doorselecteren'. Gaan jongens als Lavia, Trossard, Onana, Theate,... een prominentere rol krijgen?

Ik weet niet hoe concreet de piste Bosz effectief was maar heb toch sterk de indruk dat Tedesco sowieso de eerste keuze was.

Ben ook blij dat het geen Henry of Pirlo geworden is. Namen als Low of Conte waren sowieso totaal onhaalbaar voor Belgie dus daar hield ik geen rekening mee.

8 februari 2023 om 12:47

Dan gaat er wel iets mis, als dit het kaliber is waar je het mee moet doen. Je maakt mij niet wijs dat Belgie geen capabele coaches heeft. Ik zie Tedesco sowieso niet als een coach die een fundament neer kan zetten. Bovendien schaart er tactisch ook het 1 en ander aan.

Verder zie ik soortgelijke problemen bij Belgie als ik dat vergelijk met Nederland. Talenten worden behoorlijk opgehyped, maar onderaan de streep kunnen de meesten het niet eens enigszins waarmaken. Ze spelen even leuk in een middelgrote competitie en vervolgens komt men superlatieven tekort op basis van weinig concreets.

Overigens vind ik Trossard wel goed, maar die is ook 'alweer' 28 jaar. Beter dan dit gaat het niet meer worden waarschijnlijk. Hoe dan ook is er nog veel werk te verzetten en ik vraag me ten zeerste af of Tedesco eigenschappen bezit om daarmee aan de slag te gaan. Dat is toch totaal geen 'bouwer'?!

8 februari 2023 om 14:07

Welk kaliber had Belgie dan moeten halen?

Belgische topcoaches zijn er (nog) niet. De keuze van Belgen beperkt zich tot Hein Van Haezebroeck en Vincent Kompany. Die eerste heeft zowel bij Genk als Anderlecht gefaald (wat er op wiijst dat het geen coach is voor de echte top, ondanks zijn geweldige prestaties bij AA Gent) en de tweede zit pas bij Burnley (en was dus geen echte optie).

Daarnaast vielen er namen als Low, Villas Boas of Conte, die allen onhaalbaar zijn (financieel en sportief). Van Gaal? Ik denk dat we afgelopen WK gezien hebben dat ook dat geen oplossing is.

Dan kom je gewoon uit bij de categorie Tedesco. Of hij de juiste man is, zal blijken. Maar ik geef hem alvast het voordeel van de twijfel. Het is sowieso een coach met potentieel.

Je hebt toch spelers als Doku, Lavia, Vermeer, Onana,vandervoordt, De Ketelaere,... Van De Bruyne werd ook nooit gedacht dat hij dit niveau zou gaan halen hoor. Only time will tell.

Maar het belangrijkste is dat Belgie nu wel een constante(re) aanwas van talent heeft (een verschil met vroeger). Dat die talenten niet allemaal niveau Hazard, De Bruyne of Kompany gaan zijn lijkt me nogal wiedes in een landje van ocharme 11 miljoen inwoners.in het voetbal is Belgie nu eenmaal niet van hetzelfde niveau als dat we zijn in het wielrennen:-) In dat laatste liggen onze verwachtingen wel wat hoger...;-)

8 februari 2023 om 14:46

Kompany en Clement zijn topcoaches voor Belgische begrippen maar die staan te vroeg in hun carrière om al bondscoach te worden.

8 februari 2023 om 16:48

Kompany was allicht de beste optie geweest maar was inderdaad niet beschikbaar.

Trossard is voorlopig wel goed voor België op links en voor die positie hebben we ook veel toptalenten aankomen dus tegen dat hij 32 is kan er al iemand anders staan. Bounida, Idumbo, Godts, Duranville en Doku kunnen alle 5 op links spelen. Die gaan uiteraard niet allemaal doorbreken, maar van zo een rijtje mag je toch hopen dat er 1 toekomstige topper tussenzit. Ik maak me meer zorgen over de rechterflank.

8 februari 2023 om 19:55

België heeft best wel een mooi voetbalpalmares.
Weliswaar geen WK of EK beker maar wel meerdere medailles.
Vaak vaste klant op een eindronde en heus wel roemruchte spelers gehad tot op heden.

Met zo'n naam was dit eigenlijk de ideale bondscoach voor Duitsland

8 februari 2023 om 11:30

Hahaha, ja, leuk!

Ik denk dat Bosz sowieso weinig kans had. Een Nederlandstalige trainer valt over het algemeen minder lekker bij de Franstaligen. Dat blijft toch altijd een gevoelig ding, nog altijd, hoewel het wel minder wordt gelukkig.

8 februari 2023 om 13:27

En Tedesco kan waarschijnlijk geen Bederlands en geen Frans. Denk dat Bosz behoorlijk Frans spreekt als trainer van Lyon en als speler bij Toulouse.

Ik vraag me af of je in eigen land geen coaches hebt rondlopen van hetzelfde kaliber. Ik kan nog niet zeggen dat ik Tedesco nou zo'n indrukwekkende trainer vind. Sowieso heb je een coach nodig die echt kan bouwen, want de Belgische ploeg heeft een behoorlijk grote renovatie nodig.

Denk dat dit meer een opleider is dan een bondscoach. Teveel trainers willen die stap toch maken. Of het eerzucht is, of dat het om geld gaat. Die opleiders moeten gewoon doen waar ze goed in zijn. Reken ik Meulensteen ook onder, Pepijn Leijnders, Hyballa, Moniz, Willem Weijs, de huidige trainer van Cambuur. Als hoofdtrainer bij een eerste elftal zijn ze nooit echt geslaagd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren