Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Belangrijker dat Messi doet wat duel vraagt, hij lijkt niet bezorgd’

Laatste update:

Argentinië heeft zich met grote overmacht geplaatst voor de finale van de Copa América, waarin gastland Chili de tegenstander zal zijn. Maar opmerkelijker dan de 6-1 zege op Paraguay was misschien nog wel het feit dat sterspeler Lionel Messi zelf niet eenmaal tot scoren kwam.

/

Bondscoach Gerardo Martino kon daar uiteraard niet mee zitten na de galavoorstelling van zijn team. “Als Messi de passes geeft waaruit gescoord wordt, is er geen probleem”, vertelde de Argentijnse oefenmeester na afloop van het duel met de Paraguayanen. “Het is belangrijker dat hij doet wat er in een wedstrijd van hem gevraagd wordt. En het lijkt me niet dat hij zich zorgen maakt.”

De aanvaller van Barcelona beaamde dat, nadat hij goed was voor drie assists, betrokken was bij nog eens twee doelpunten en zonder goals toch werd verkozen tot man van de wedstrijd. “Ik ben niet bezorgd, nu ik niet gescoord heb. We hebben goed gevoetbald en hetzelfde gedaan als in de voorgaande duels. We hebben het eerste doel bereikt, opnieuw in de finale komen. We zijn opgetogen dat we de kans krijgen om Zuid-Amerikaans kampioen te worden.”

Denk je dat Lionel Messi in de finale tegen Chili gaat scoren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Terechte man van de wedstrijd.
Speelde nagenoeg foutloos, Alle doelpunten begonnen bij hem en in deze rol van bol ophalen en een aanval opzetten komt hij prima tot zijn recht.
Dit kan ook omdat de rest van de aanval ook gewoon goed is, en een goal kunnen maken.
Topspeler en Argentinie gaat aan de chili zaterdag!

1 juli 2015 om 16:51

Waarom weer zo provoceren?ik denk dat chili aan de tango gaat.

1 juli 2015 om 22:26

Sorry. het was niet mn bedoeling je te provoceren met grappig bedoelde opmerking.

1 juli 2015 om 16:57

Geweldige speler om naar te kijken en zeer belangrijk met zijn assists inderdaad. Vind het overigens wel jammer dat sommige mensen messi gaan ophemelen als hij een pre-(pre-(pre-))assist geeft in plaats van de doelpuntenmaker. Of volgens velen 'betrokken bij het doelpunt'.

Als Messi het voor elkaar krijgt om in dienst van het elftal (ook) structureel weergaloos te spelen verlengt dat niet alleen z'n carrière maar vergroot het eveneens z'n status als groot voetballer... Ben benieuwd hoe hij zich zal ontwikkelen naarmate z'n snelheid en kracht afnemen in de toekomst. Hij is gezegend met veel spelinzicht, dus denk dat Messi ook van grote waarde als spelverdeler kan zijn in plaats van spelmaker...

1 juli 2015 om 12:33

Dat heeft hij de hele Copa America al voor elkaar gekregen tot nu toe.. Ben benieuwd naar de finale, maar Argentinië verdiend het wel het meest naar mijn mening. Word een spannende finale met hopelijk een Messi die zoals altijd weergaloos is

Messi laat iedereen beter spelen, zonder scoren zelf zo ongelooflijk belangrijk zijn. Dat kan alleen de beste ooit! Heerlijk om hem zo fris te zien na een slopend seizoen met Barca. Pure pure klasse en ongekend. Wat mogen wij toch blij zijn, we leven in de messi tijdperk

Messi was gisteren weer weergaloos. Passeerde mannetjes alsof ze er niet stonden en zette bijna iedereen 1 op 1 met Villar. En ja, een hattrick aan assists. Dat is normaal voor Leo tegenwoordig nu z'n passing-game op een buitenaards niveau zit. El mejor de todos los tiempos con diferencia.

Assists geven is net zo belangrijk als een doelpunt zelf maken. Het resultaat is namelijk hetzelfde: je team maakt een doelpunt. Zo moeilijk is het niet. Ik vind Messi en in mindere mate El Mago Valdivia nu al de spelers van het toernooi. Wordt een mooie finale.

1 juli 2015 om 15:35

Nee dat zie je fout, je kan geen assist geven zonder doelpunt te maken maar wel een doelpunt maken zonder assist. Daarom zijn doelpunten belangrijker

1 juli 2015 om 16:14

Slechte beredenering voor iemand met jouw gebruikersnaam.

Assists zijn veel belangrijker dan jij ze nu doet blijken.
Je kan dan misschien wel scoren zonder assist, maar hoe vaak gebeuren zulke goals?
Juist....net zoals in deze wedstrijd geen goal is gekomen uit een slechte pass van de tegenstander of een middenvelder die de helft van z'n tegenstander weet over te steken.

Voor deze wedstrijd, en voor velen anderen, zijn de assists dus wel even belangrijk geweest.

1 juli 2015 om 16:21

Wat een domme redenering zeg! Zonder een assist wordt er bijna nooit gescoord, tenzij het een penalty of directe vrije trap is. Verder worden er bijna nooit solo goals gemaakt. Hoe Messi gisteren bij 5 doelpunten betrokken was, was gewoon uniek en magnifiek. Geen enkele andere speler zet zo vaak spelers vrij voor de keeper. Echt ongelofelijk.

O ja, je kan ook een assist geven waaruit niet gescoord wordt. Heb je ook weer iets nieuws geleerd vandaag.

1 juli 2015 om 17:38

Haha een assist waaruit niet gescoord word geef eens een voorbeeld?
Want Een 'assist' geldt alleen als zodanig als er direct een doelpunt uit voortvloeit.
Dus als er geen doelpunt is heet het geen assist.

Sorry maar als je zulke dingen al gaat zeggen kan ik je reactie ook niet serieus nemen.

Daarnaast gaat het er om voetbal om wie de meeste doelpunten maakt en niet wie de meeste assist geeft.

1 juli 2015 om 20:44

@ Shikamaru

Wat ben je toch een ongelofelijke zwartkijker. Al jouw reacties zijn negatief en gaan meestal over het relativeren van Messi's prestaties. We snappen ondertussen wel dat je hem niet super vindt, maar laat de rest even genieten van het voetbal…
In mijn ogen is Messi de creatieve motor van dit elftal. Hij scoort en laat scoren. Met dergelijke wereldspelers om je heen, moet je al helemaal gek zijn om daar geen gebruik van te maken. Dat jij er een andere mening op nahoudt, is best goed, maar laat de volgende keer eens een topic over Barcelona/argentina/messi voorbijgaan zonder al die negativiteit?

Messi speelt sowieso veel meer in de gever rol bij Argentinië dan in de afmaker rol, veel meer dan hij al bij Barcelona doet. Maar geef hem ongelijk, de aanval van Argentinië is goed genoeg, ze hebben genoeg goede aanvallers en mensen die een goal kunnen scoren, laat deze beste man dan inderdaad de passes geven, want dat is net zo belangrijk. Ik zou juist blij zijn dat Messi het allebei kan en het ook allebei doet, is alleen maar goed voor dit Argentinië. Messi staat dan wel niet bovenaan de topscorerslijst, maar wel die van de meeste assists. Ook prima toch!

1 juli 2015 om 16:16

Dat is het mooie van Messi. Hij neemt geen opbouwende rol omdat hij ouder wordt of omdat hij niet scoort, maar omdat Argentinie al genoeg spitsen heeft maar niet iemand zo goed als Messi in z'n huidige rol.

1 juli 2015 om 16:26

Het verschil is dat je bij Barcelona, Iniesta, Rakitic en Busquets op het middenveld hebt staan. Balsnelheid ligt veel hoger dan bij een Mascherano en Biglia. Daardoor zijn de ruimtes toch net iets groter bij Barcelona. Als je kijkt naar hoe fel en compact Zuid-Amerikaanse ploegen spelen zijn de ruimtes veel kleiner. Des te knapper wat Messi dan weer laat zien om bij 5 goals betrokken te zijn. Ook ligt er meer ruimte vanaf het middenveld waardoor Messi meer teruggetrokken speelt en daardoor in de rol als aangever verschijnt. Daarnaast heb je bij Barcelona spelers zoals Neymar en Suarez die alles gewoon scoren maar bij Argentinië missen de spelers die kansen toch vaak. Zijn spel is niet minder bij Argentinië maar de statistieken zijn minder.

1 juli 2015 om 16:49

Je hebt het goed verwoord, dat is inderdaad wat velen niet zien: zijn spel is niet minder, alleen zijn statistieken zijn minder. Hij scoort niet twee keer per wedstrijd of wat dan ook, maar hij speelt gewoon nog hetzelfde. Het is voor Messi ook inderdaad makkelijk om als aangever te spelen bij Argentinië door hun middenveld vergeleken met die van Barcelona. Wat wel zo is is dat hij nu veel steviger aangepakt wordt, de scheidsrechters in Zuid-Amerika fluiten toch wel minder dan die in Europa.

Precies. Messi wordt vaak onterecht door de media aangepakt omdat hij niet altijd evenveel scoort. Maar zelfs als Messi niet scoort is hij de belangrijkste man van het veld en kan hij weergaloos spelen, zoals hij gisteravond nogmaals aantoonde. Wat mij betreft met afstand de beste speler van dit moment.

Jeeeeeeeeeeeeeeeezus wat is dat joch toch goed zeg. Die actie die hij maakte waaruit Di Maria zijn tweede goal maakte, te ziek voor woorden. Ben heel blij dat ik in zijn tijdperk mag leven.

1 juli 2015 om 14:02

Ligt het aan mij of had Messi bij die actie niet gewoon geluk dat de verdediger de bal niet raakte met de tackle? Overigens als daar geen goal was uitgekomen hadden ze echt moeten schamen. Dat was een 5 tegen 1 situatie ofzo.

1 juli 2015 om 14:22

Hij gaf hem bewust nog een tikki en zo niet gaat het toch om het feit dat hij het ziet en doorgaat.
Maar leuke wedstrijd

1 juli 2015 om 15:02

Dat was echt bewust...
dat heeft ie dit jaar previes zo al heel vaak gedaan. maar ik zie dat leo echt volwassen is gewirden in zijn spel. hij diet wat ze van hem nodig hebben

1 juli 2015 om 15:06

Ik snap dat je dat dacht maar bij een voetballer als Messi is bij dat soort momenten bijna altijd bedoeld ipv geluk. Paar jaar geleden 'kaatste' messi regelmatig met de verdedigers van de tegenstander. Bij een Depay, Elia zouden we denken hij frommelt de bal er langs maar bij een Messi weet je dat dat 100% voorbedacht is.

1 juli 2015 om 15:51

Messi heeft geen geluk, Messi bedoelt het altijd zo. Dat klinkt lullig, maar hij ziet het spel gewoon zo goed.

dit is ook 1 van de redenen waarom veel mensen messi de beste vinden, hij is niet alleen een doelpunten maker maar heeft ook het inzicht van een spelverdeler.
dat zie je bij niemand

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren