Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekende Nederlanders betuigen steun aan Twente in paginagrote advertentie

Laatste update:
/

Ruim honderd prominenten hebben donderdag in een paginagrote advertentie in De Telegraaf hun steun uitgesproken voor FC Twente. De KNVB heeft de eredivisie-licentie van FC Twente ingetrokken als straf voor het financieel wanbeleid, waardoor de club komend seizoen in de Jupiler League moet uitkomen.

FC Twente is in beroep gegaan, omdat de noodlijdende Tukkers vrezen dat spelen in de Jupiler League een faillisement betekent. "FC Twente mag toch niet kapot? Nee, dat mag niet!", luidt de tekst van de advertentie waaronder 121 namen van prominenten prijken.

Onder anderen Willem van Hanegem, Patrick Kluivert, Leo Beenhakker, Piet Keizer, Peter Bosz, Sjaak Swart, Foppe de Haan, Jaap Stam, Aad de Mos en Martin van Geel betuigen hun steun aan FC Twente. Ook voormalige trainers en spelers van Twente, onder wie Steve McClaren, Co Adriaanse, Fred Rutten, Theo Janssen, Nacer Chadli en Ronald de Boer, en diverse politici staan op de lijst.

FC Twente moet naar de Jupiler League worden teruggezet

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het echt een beetje triest worden nu. Wie zich brand moet op de wonden zitten.

16 juni 2016 om 08:09

Ik heb ze niet gezien if gehoord toen Haarlem,Veendam, Rbc,DS79 Fc Amersfoort op instorten stonden.
Selectieve perceptie, en je naam koppelen aan iets. Ijdelheid van BNers. Je koopt er niks voor. KNVB moet gewoon bij zn standpunt blijven.

16 juni 2016 om 08:12

Hansworst, reactie van jou komt vanuit je haat en niet uit je realischme.ken je feiten,die andere clubs waren falliet verklaard door de rechter.

16 juni 2016 om 08:13

Hansworst, misschien is dat zo omdat die clubs qua sociale, historische, sportieve en economische impact niet te vergelijken zijn met FC Twente.

16 juni 2016 om 08:14

Want al die clubs die je noemt hebben ook een achterban van 25000....

On, goede actie, Finkers stond er toch ook tussen?

16 juni 2016 om 08:19

Ja klopt, idd goede actie

16 juni 2016 om 08:33

Dus het hebben een achterban bepaald of je de boel voor de gek mag houden Harecles ???

16 juni 2016 om 08:38

Drogreden, omdat Twente meer supporters heeft zijn ze belangrijker? Die andere clubs konden het financieel niet bolwerken en zijn idd failliet verklaard, maar dat was met Twente waarschijnlijk ook gebeurt als ze niet aan creatief boekhouden hadden gedaan. Er zijn regels afgesproken over financieel beleid, maar daar hoef je je als grote club niet aan te houden, dat geldt alleen voor de kleintjes.

16 juni 2016 om 08:57

Al die clubs die hij noemt hebben niet gefraudeerd, in tegenstelling tot een andere club.

16 juni 2016 om 09:41

Lavi, kijk eens naar haarlem.was zelfs koninklijk.meer historiedan twente, en hoeveelheid supporters mag al helemaal geen reden zijn...

16 juni 2016 om 18:55

@hoffie80, als je het hebt over het begin van de Nederlandse voetbalgeschiedenis dan ligt dat toch echt in Enschede en niet in Haarlem. Pim Mulier was een fantast is gebleken uit onderzoek van de VI in 2012; dankzij Bernard van Heek uit Enschede kwam het voetbal vanuit Engeland naar Nederland. Dus hoezo geen voetbalhistorie in Twente?

16 juni 2016 om 08:18

Helemaal eens. Doe je ogen open mensen en het is gewoon terecht wat hier gebeurt. Tuurlijk is het triest, maar als je de regels zo ernstig overtreedt dan weet je wat de consequentie is.

Als al deze bekende Nederlanders zo begaan zijn met het lot dan storten ze toch allemaal een groot bedrag naar Twente, zodat men niet failliet gaat

16 juni 2016 om 09:33

Inderdaad. Weet jij misschien hoeveel geld Twente nog nodig heeft om te kunnen blijven "leven"? Volgens mij heb ik dat bericht gemist of is die er niet geweest.

16 juni 2016 om 10:02

De LC heeft zelf alle papieren (en voorwaarden garantstellingen etc.) in bezit. Er wordt gesproken over een gat van 5 miljoen op de kortlopende schulden voor komend seizoen. Maar nog belangrijker, Twente moet een score van 65 punten weten te realiseren in het licentiesysteem van de Knvb, denk dat het met name daar om gaat. Dat er geen documenten in deze tijden openbaar zijn is logisch, dat zal bij het opdoeken van de clubs (en zo niet, de jaarcijfers) pas naar boven komen.

Mocht het daadwerkelijk zo zijn dat de club in de JL sowieso failliet gaat, dan vind ik persoonlijk dat de LC Twente beter direct op kan doeken, anders krijgen we halverwege het seizoen weer geneuzel over competitievervalsing etc. Toont dan in één klap meteen dat de Knvb flinke 'cojonas' heeft, wat ook een prettige bijkomstigheid is.

16 juni 2016 om 10:09

Nou dat gat van 5 miljoen klopt niet wat je nu zegt ze hebben momenteel een totale schuld van 80 miljoen open staan waarvan minimaal 30 miljoen binnen 2 jaar moet afgelost worden dus het gat is 30 miljoen en geen 5 vind het sneu voor twente maar ze moeten niet zielig gaan doen en gewoon de straf accepteren en vooruit kijken gebeurd is gebeurd kijk maar eerst hoe het in andere landen is gegaan juventus, glasgow rangers (5 divisies terug gezet) dus eigenlijk moet twente niet zeuren en vooruit gaan met wat ze hebben

16 juni 2016 om 10:20

30 miljoen is wat ze moeten betalen binnen nu en twee jaar. Waar over gesproken wordt is dat 25 miljoen daarvan af te lossen valt, dus is het 'gat' 5mil. Maar, bevestigen kan ik het sowieso niet.

Glasgow ging failliet maar mocht toch profvoetbal blijven spelen (kan in NL niet), dus dat gaat niet op. Juve heeft voor matchfixing dacht ik (?) inderdaad een gelijke straf gehad.

Twente moet inderdaad z'n verlies nemen, dat ben ik met je eens. Dat ze de huid zo duur mogelijk willen verkopen is logisch, zeker als het voortbestaan op het spel staat. Overigens komt dit niet vanuit de club, dus is dat verder ook niet van toepassing op dit nieuws

16 juni 2016 om 08:55

Daar ben ik het mee eens maar fc twente is wel een te goede ploeg voor de jupiler league maar de graafschap moet nu ook weten hoe of wat...

16 juni 2016 om 10:11

Ik krijg deze reactie niet geplaatst waar ik hem hebben wil, maar ik vind inderdaad dat Twente wel degelijk levensvatbaar is. Bij al die andere clubs die genoemd worden, Haarlem RBC etc. weet je dat ze later weer moeten aankloppen om te overleven. Ik vond het ook sneu voor die 100 Veendammers, maar vechten tegen de bierkaai heeft weinig zin. Want laten we eerlijk zijn, bij Veendam zaten er misschien tientallen op de tribune, geen duizendtallen. Leuk dat Fc Amersfoort genoemd wordt trouwens, had nog nooit van het bestaan gehoord, welke dus 10 jaar geduurd heeft. Ik vind elke vergelijking met FCT in deze scheef lopen.

Bij Twente zit het gewoon anders in elkaar, er is geld er is een stadion er zijn sponsors en er zijn supporters. Dan heeft het toch weinig zin zoiets kapot te laten gaan?

16 juni 2016 om 12:22

FC Twente heeft jarenlang grote fouten gemaakt, en daar moeten ze nu voor boeten klaar!

16 juni 2016 om 17:25

Twente is geen haar beter. Fans kopen door dikdoenerij. Die achterban verdwijnt als sneeuw voor de zon als ze eenmaal in de JL zitten.
Dat geleuter uit twente moet ophouden. Ook gewoon niet levensvatbaar, tenminste op de manier waarop ze dat daar hebben neergezet. Eigen broek ophouden. Zoniet wegwezen.
Dikke doei voor twente. Ga aan het werk om te overleven en niet lopen klagen. Dat geeft uitsluitend verkeerde signalen af. Ook deze actie is van achterbaks nivo

16 juni 2016 om 18:45

2013-2015

Even makkelijk popi-jopi punten scoren in Enschede en omstreken. In principe hoeft Twente ook helemaal niet kapot te gaan als ze in plaats van eindeloos zeuren nu eens de schouders eronder zouden zetten.

16 juni 2016 om 07:55

Het geld van deze advertentie hadden al die betrokken prominenten ook kunnen gebruiken om de schuldenlast te verlichten. Ik vind het echt walgelijk hoe ze bij FC Twente alleen bezig blijven met zeuren, janken en wijzen naar anderen.

16 juni 2016 om 08:20

Eens als al deze 121 mensen bijv 10.000 storten dan heb je alweer een behoorlijk zetje in de goede richting, daar heb je veel meer aan dan dit zielige gedoe.

16 juni 2016 om 08:25

Ik heb ook geen geld gezien van Twente toen Feyenoord in de problemen zat. Wat een onzin om geld over te maken naar Twente. Jarenlang de boel besodemieterd. Met een verplichte degradatie komen ze er nog goed van af.

16 juni 2016 om 08:39

Heb je die 5,5 miljoen voor Fer gemist?

16 juni 2016 om 08:41

Haha, 5,5 miljoen voor Fer. Ik zal volgende keer ook aan de collectanten aan de deur vragen of ik wel wat terug krijg voor m'n twee euro.

16 juni 2016 om 08:43

10.000 euro is niets. En waarom geld stoppen in een club die op het punt staat om failliet te gaan? Dat zou de domste investering ooit zijn.

16 juni 2016 om 08:46

@calhoun

Eens dat het stom zou zijn, maar als ze zo begaan zijn moeten ze meer doen dan alleen zo n stomme meelij wekkende advertentie. Voeg dan de daad bij het woord en ga met deze groep op zoeken naar geld.

16 juni 2016 om 08:49

Selectief geheugen? 5 mln voor Fer?

Ook Groningen en Heerenveen hebben baat gehad bij het uitgavenpatroon van Twente...

16 juni 2016 om 08:59

Selectief geheugen? Zonder de fraude-acties van Twente zou bijv. Groningen jaren hoger zijn geeindigd, en meer mediageld hebben gehad.

16 juni 2016 om 09:06

Klopt, toen die clubs veel konden verdienen hoorde je ze niet ook al wisten ze ook dat het eigenlijk niet kon maar mooi het handje ophouden.Dat die clubs die zelf ook problemen hebben gehad met de Fiod enz dat vergeten ze even en dat ze daarvoor nauwelijks straf van de knvb gekregen hebben.maar de haat zit zo diep bij veel mensen dat ze niet eerlijk en objectief reageren maar en plezier aan hebben als een ander kapot gaat.typisch nederland. Off topic.. dit komt van oostveen wel mooi uit want alle aandacht gaat meer over twente dan zijn gefaal bij de knvb door het missen van het E.K.

16 juni 2016 om 09:19

Ja hoor Mikkos. Een week geleden werd er nog gezegd dat enkel "het oude FC Twente" wist dat er geld uitgegeven werd wat niet kon, en nu hadden clubs als FC Groningen en Heerenveen dat geld maar moeten weigeren. Wat een lachertje, zeg.

16 juni 2016 om 09:29

@moustro & Therock

Haha, alsof dat een gebaar uit liefdadigheid was. Van Geel heeft gelukkig gewoon het onderste uit de kan gehaald.

Waarom zou Twente geld moeten krijgen van mensen die niks met de club hebben? Ze kunnen beter langsgaan bij echte Twente-mensen zoals Rutten of Boschker, etc. in plaats van structureel de vinger naar de Knvb of rest van de Eredivisie te wijzen. Maar voor zover ik weet hebben deze mensen ook niks van zich laten horen of er een stuiver ingestoken. Op die investeerdersgroep met die Dick Wessels natuurlijk na, die alleen bij Eredivisievoetbal garant staan heb ik begrepen.

16 juni 2016 om 09:32

@JochemSjakie
Waarom zou Groningen dan jaren hoger zijn geëindigd? Omdat dat daarvoor ook meestal zo was? Oh wacht......

16 juni 2016 om 09:36

@moustro

Nee dat komt doordat FC Groningen stabieler presteert dan dat FC Twente doet.

16 juni 2016 om 09:37

Precies daar zeg je het zelf al
De nieuwe mensen hebben hun uiterste best gedaan met een reddingsplan
En zeer zeker hebben de door jou genoemde clubs geprofiteerd van de uitgaves van het oude bestuur van Twente
En waarom zou Groningen of Heerenveen hoger op de ranglijst geëindigd zijn?
Misschien als ze hun beste spelers niet verkocht hadden ja, maar ze hadden alleen maar dollartekens in de ogen van de mega bedragen die ze hebben ontvangen van Joop en co
Verder vind ik dat ze vanuit die clubs ook maar eens de transacties onder de loep moeten nemen, of dat wel zuiver is gedaan

16 juni 2016 om 10:40

Man hou toch op. Twente is altijd een betere club geweest dan Groningen. Hoe kan Groningen dan stabieler presteren?

16 juni 2016 om 11:31

De voormalig voorzitter is daarvoor gestraft en heeft in de gevangenis gezeten. Groningen heeft er eind jaren 90 bewust voor gekozen om een stapje terug te doen om daarna weer twee vooruit te kunnen.
Trouwens, heeft Twente bij de Tadic-doorverkoop geen geld buiten de boeken gehouden? Volgens mij moet er dan nog wat geld deze kant op.
En Twente wilde Tadic graag inlijven, anders was er wel een andere koper gekomen.

Overigens zou ik het wel jammer vinden dat Twente zou verdwijnen. Dat gun ik de supporters en de regio ook niet. Alleen ik zou niet weten hou je 80 miljoen schuld weg kunt werken.

16 juni 2016 om 12:40

De vergelijking tussen groningen en twente gaat idd niet op. Bij twente wordt de club bestraft, niet alleen de voorzitter. Twente heeft de boel opgelicht en dient obv hiervan de jaar rekening opnieuw in te dienen met als gevolg punten in mindering. Groningen licht de belastingdienst op, schikt, maar de jaarrekening wordt nooit aangepast. Sterker nog de knvb heeft zich nooit met de zaak bemoeit. Nog sterker.. de knvb weigerd met de belastingdienst mee te werken als het gaat om een breedschalig onderzoek binnen de bvo's.

16 juni 2016 om 13:19

Waarom zou je 10.000 euro spenderen om te roepen wat je vindt? Daar wordt niemand beter van (nou ja, deze mensen worden nu erg sympathiek gevonden in Enschede). De club wordt er niet mee gered en dit roepen kun je ook gratis doen op, pak 'm beet, Voetbalzone. Je kunt beter je geld wegflikkeren in die bodemloze schuldenlast. Dan laat je in elk geval zien dat je het niet doet voor de gratis 'ik ben zo heerlijk begaan' puntjes.

16 juni 2016 om 13:23

Ik schenk ook geen cent, dat is ook niet mijn punt. Deze mensen pretenderen echter om heel erg betrokken te zijn bij de club terwijl ze in werkelijkheid niets bijdragen aan het herstel van deze club. Als je naam in zo'n advertentie staat dan lijk je erg sympathiek, dat is wat zij willen bereiken. Als je echt betrokken bent dan doe je iets constructiefs (dat heb ik nog niemand zien doen, maar wie weet is mij dat ontgaan).

16 juni 2016 om 17:18

Dat was een veel te hoge prijs voor dat ene jaar contract van Fer, ja. Kun je best liefdadigheid noemen...

16 juni 2016 om 19:00

@JochemSjakie in de jaren van fraude 2013-2015 is Twente anders ook niet zo hoog geëindigd hoor. In de jaren daarvoor toen er nog niet gefraudeerd werd eindigde Twente wel steevast hoger..

16 juni 2016 om 08:05

Waar slaat dit op?

16 juni 2016 om 09:39

Dat Twente maar eens door moet gaan pakken om de club levendig te houden. Er worden zoveel berichten als bovenstaande de media in gestuurd terwijl er helemaal geen duidelijkheid aan de supporters wordt gegeven over de hoogte van het tekort.

16 juni 2016 om 11:53

Deze advertentie is niet op initiatief van Twente zelf gemaakt maar door de prominenten op poten gezet.. Klein maar significant detail jongens

16 juni 2016 om 13:16

@anticipateur, dat klopt maar hier heeft Twente (oud-spelers) uiteraard een rol in gespeeld. Die 100 mensen zullen wel niet toevallig met elkaar zijn gaan bellen. Uiteindelijk ga ik hier niet over, en moet je zoveel advertenties kunnen plaatsen als je wilt, maar ik als (voorheen) neutrale toeschouwer wordt hier strontziek van.
Ik zie het zo: als je nu echt de club vooruit wilt helpen dan organiseer je toch een benefietwedstrijd, verkoop je een t-schirt of steek je het geld voor deze advertentie in de club. Dit zijn mensen die gewoon wat puntjes willen scoren over de rug van deze club. Draagt helemaal niets bij aan de discussie. Het enige wat je bereikt is dat de (neutrale) toeschouwer langzaam strontzat wordt van het voorheen hele symphatieke FC Twente..

16 juni 2016 om 17:20

Probeer die mensen eens niet zo stellig woorden in de mond te leggen. Je post stikt van de vooronderstellingen. En dat alleen omdat Twente je gunfactor heeft verloren?

16 juni 2016 om 18:17

Je hebt mijn post niet eens gelezen..
Ik leg niemand woorden in de mond. Ik vind dit wel een nutteloze actie. Ook vind ik dat dit helemaal niets constructiefs bijdraagt aan het behoud van FC Twente. In mijn ogen doen deze mensen het dan ook niet voor Twente (dan ga je sponsoren regelen, of geld) maar voor hun eigen reputatie.

Kan de Knvb straks een mooi feestje geven.
Het laatste wat ze nu doen is tijdrekken zodat ze zeker weten dat de club kapot is.
Ze zijn er om een club te helpen maar ze drukken ze nog verder de afgrond in....

16 juni 2016 om 08:04

Ze zijn er om een club te helpen ja, door toezicht te houden en de regels te handhaven zodat het voetbal in Nederland gezond blijft. De uitvoering is in de grotemensenwereld toch echt een taak van de club zelf. De KNVB is geen liefdadigheidsinstelling.

16 juni 2016 om 08:11

Dus hebben ze in zeist ook gefaald met hun handhaving.nu helpen ze niet maar geven het laatste zetje en hadden in belang van de competitie al eerder moeten ingrijpen en niet pas naar het seizoen.

16 juni 2016 om 08:21

Nee, FC Twente heeft gefaald. Het is niet de taak van de KNVB om de ellende van een club op te lossen. De KNVB helpt door gezamenlijk met de clubs plannen van aanpak op te stellen om uit de ellende te komen, en de clubs te motiveren om eerlijk te blijven, dmv straffen uit te delen als de regels niet nageleefd worden. Zoals ik zei, de club zal het zelf moeten doen.

16 juni 2016 om 08:28

Dat twente gefaald heeft is nu wel duidelijk.laten ze dan nu is komen met een passende straf, ze bedenken daar toch hun eigen nieuwe regels dus laten ze hier maar creatief mee omgaan zodat de club behouden blijft voor de competitie.dat zou een knvb sieren.zelf met eigengemaakte straffen komen als het hun uitkomt dus doe dat nu ook maar knvb.

16 juni 2016 om 08:39

Ze bedenken daar hun "eigen regels" om FC Twente te matsen. Dat FC Twente failliet gaat bij degradatie (of dat dat enkel bluf is, maar dat terzijde..) is de schuld van de club zelf hoor, dat kan je toch niet de KNVB kwalijk nemen.

16 juni 2016 om 09:01

Echt ongelooflijk. Zonder de KNVB die de regels wat aanpast, was Twente allang zijn complete licentie kwijt geweest.

En nog zielig gaan doen. Bah. Twente wordt echt de meest gehaatte club van Nederland op deze manier.

16 juni 2016 om 09:11

Omdat ze knokken voor hun voortbestaan? Wat zou jou club dan in die situatie doen? Juist hetzelfde en dan zou jij ook anders piepen.Bah

16 juni 2016 om 09:27

Niet relevant, want ik zit niet in die situatie. Wel heeft Feyenoord in de penarie gezeten een jaar of vijf, zes geleden. Wij hebben dat geweten en zijn er binnen de tijdslimiet, en op eigen kracht uitgekomen. Zonder met een vingertje te wijzen naar de KNVB. Zonder continu te schreeuwen dat het "het oude Feyenoord" was waar het fout ging. Weet je wat het rode leger uit het oosten des lands toen deed? Precies. Het allerhardst van iedereen schreeuwen hoe groot die club wel niet was, onder leiding van Kim-Jung Munsterman. Waarschijnlijk stond jij daar toen ook tussen, met de rode vlag in de hand. Dat is pas misselijkmakend.

16 juni 2016 om 09:30

Fr_erik

Je punt is gemaakt hoor na 892 reacties van je met dezelfde boodschap. Houd die rust, we gaan vast kapot.

Verder geef ik je wel gelijk hoor. Ongeacht de straf die we gekregen hebben, maar niet bestond en meerdere misselijkmakende mediaoptredens van die engnek van een V. Oostveen hieromtrent, heeft mijn club dit op zichzelf afgeroepen.
Heel spijtig dat een paar hoge heren op kantoor deze club voor tienduizenden supporters compleet naar de ziekte helpen. Ik heb me er al bij neergelegd: Jupiler League, ik hoop alleen echt van harte dat we daar kunnen overleven, desnoods in de middenmoot. Ik hoop dat Jacobs bluft. Voor vele tegenhangers is dat kennelijk ook al hetzelfde als frauderen (niet jij).

Wat me daarentegen wel stoort is het fanatisme waarin enkelen hier, waaronder jij, in elk Twente-topic blijven schreeuwen over hoe hard Twente gestraft moet worden. Waar je maar zin in hebt. Ook ik vind dat mijn club gestraft moet worden, maar niet ten koste van de gehele club omdat een paar van die hooibalen op kantoor het vernaggeld hebben.
Ik hoef je medelijden niet overigens, die verwacht ik uberhaupt niet uit Rotterdam. Maar wacht gewoon de straf van Twente af, en houd je in de tussentijd bezig met zaken die voetbal leuk maken, zoals het EK. Doe ik ook en het werkt.

16 juni 2016 om 09:41

Nee precies geen liefdadigheidsinstelling
Net als de Uefa
Trouwens wat dacht je ervan een wedstrijd extra te verliezen als grote club om maar te zorgen dat je aartsrivaal geen kampioen wordt
Ja dat is eerlijk

16 juni 2016 om 09:45

@fr_erik: volgens mij, maar correct me if I'm wrong, was Munsterman een van de mensen die Feyenoord toen wel een warm hart toedroeg en zij dat Feyenoord in potentie de grootste club van Nederland was gezien de achterban... maarja, het is treffend dat je dat al weer vergeten bent...

16 juni 2016 om 09:48

ja jullie hebben zelf meegewerkt met, en dat zijn jouw woorden, Kim-Jung Munsterman, door je grote club te laten verliezen van Twente
Zodat Ajax toen maar geen kampioen zou worden
Het heeft mij altijd verbaast dat daar geen onderzoek naar is geweest
Wat ik toen overigens ook heb gezegd

16 juni 2016 om 09:52

Mijn punt gemaakt? Was dat maar zo, dan zouden figuren als Mikkos het ook wel inzien.
Van mij hoeft FC Twente helemaal niet kapot, maar ik vind het zo ongelofelijk hypocriet en sneu dat er mensen zijn die iedereen de schuld geven en met de meest gekke argumenten komen terwijl ze hopelijk zelf ook wel weten dat dat belachelijk is.

16 juni 2016 om 09:54

Wat zeg jij nou, Rijvers? Verloor Feyenoord van de kampioen? Heel apart.

16 juni 2016 om 10:08

Fr_erik

Overschat jezelf niet.
Jouw punt is gemaakt, dat is jouw (niet originele) mening (die ik gedeeltelijk deel) die je met een hoop bombarie / frustratie in heel veel van dezelfde reacties loopt te verkondigen. Dat mensen je punt niet delen kun je hen niet kwalijk nemen. Helemaal niet op de manier hoe je het loopt te verkondigen. Waar maak je je druk om? Wacht de uitspraak af en kom dan weer je gram halen, want daar kijk je vast naar uit. Want laten we wel wezen: van jou moet Twente wel kapot. En dat is prima hoor.

16 juni 2016 om 10:11

Fr_erik ze bedenken een regel niet om Fctwente te matsen maar om Twente de afgrond in te duwen om daarna hun handen in onschuld te wassen onder het mom van 'we hebben FC Twente een tweede kans gegeven'....

De LC en de Knvb weten exact van de financiele hoed en de rand en weten dus exact dat als ze degraderen naar de JL dat zij failliet gaan...en dat is dus exact wat de Knvb met van Oostveen voorop wil.

En dus neem ik en velen met mij DAT de Knvb wel degelijk kwalijk....geef dan verdorie gelijk aan dat zij de stekker eruit trekken door de licentie in te nemen..conform 1 van de werkelijk mogelijke straffen. Dat is pas ballen hebben!

16 juni 2016 om 12:35

Fr erik ik stond er niet tussen hoor voor je geruststelling maar jou club ging ook falliet? Werd daar ook straf opgelegd en of de licencie ingetrokken? Jou opmerkingen als kim jung en rode leger daar zal ik het maar niet overhebben.dit is een discussie forum en ga me niet over zulke uitspraken uitlaten.ik ben blij als welke club dan ook uit een nare situatie komt en overleeft.net als fortuna.hier is geen haat tegen andere clubs.

Dat ze met hun vermogen allemaal fc twente maar steunen.
Kunnen ze best een jaartje jl. Spelen

Waarom niet dan? Wat maakt FC Twente een andere club dan andere clubs, die wel kapot gegaan zijn?

16 juni 2016 om 08:07

Twente speelt in de Eredivisie, al die andere clubs speelden in de Jupiler League. Selectieve verontwaardiging inderdaad.

16 juni 2016 om 08:52

Er is nog nooit een club kapot gegaan omdat hun proflicentie werd ingetrokken...

16 juni 2016 om 09:36

Wellicht een inkopper, maar er is ook nog nooit een club geweest die de boel zo bedonderd heeft. Er is ook nog nooit een club geweest waarvoor de licentiecommissie zo creatief moest omgaan met haar opgestelde regels, omdat er geen specifieke regels voor zulk bedrog gelden.

16 juni 2016 om 14:49

@MGMV
Dat durf ik te betwijfelen... In alle andere gevallen ging het echter niet om de KNVB die voor de gek werd gehouden, maar om de belastingdienst. Het vergrijp wordt er niet veel anders van, de gevolgen des temeer...

16 juni 2016 om 15:24

Ik vrees alleen voor je dat Twente ook de belasting heeft ontdoken door het achterhouden van delen van contracten. Dus dikke kans dat die straks ook nog op de stoep staan....

16 juni 2016 om 19:06

FC Groningen en Ajax misschien? Of RKC? Wat komt er allemaal wel niet naar boven nu alle betaald voetbalclubs op dezelfde manier doorgelicht gaan worden als FC Twente?

16 juni 2016 om 19:52

Maar dat gaat niet gebeuren als dar geen aanleiding toe is. Dat Twente de mist in gegaan heeft wil niet betekenen dat andere clubs ook dit mist in gaan. Net als er bij jou geen huiszoeking gedaan gaat worden als je buurman een paar sokken bij de Hema gestolen heeft en jij toevallig ook een keer in die winkel was

16 juni 2016 om 11:55

Ik vind gewoon dat ze de Jupiler moeten accepteren. Geld genoeg daar in Twente. Zoals dhr Wessels en anderen. Komt goed.

Moeten we misleidende praktijken dan maar dogen? Er moeten toch sancties komen, volgens mij werkt de Knvb al heel goed mee om een passende straf te vinden.

16 juni 2016 om 08:07

Klopt, een passende straf. Niet falliet laten gaan maar een goede oplossing bedenken.Maar knvb had zelf eerder duidelijkheid moeten geven en met een straf moeten komen en niet pas zo laat.

16 juni 2016 om 08:11

Als fc twente failliet gaat doordat ze degraderen is het hun eigeb schuld. De hele eerste seizoenshelft stonden ze op een degradatie plek, dan maak je toch wel een plan als je degradeert

16 juni 2016 om 09:40

Daar kan ik me wel in vinden. Overigens komt deze steunbetuiging ook niet vanuit 'de club' maar vanuit 54 bedrijven uit de omgeving (om maar even in te halen op andere reacties dat Twente niet moet janken e.d.), enig nuance. Ik snap dat men dit doet, vind het zelfs logisch (niemand ziet zijn club graag naar de kloten gaan, terecht of niet), maar het zal en mag geen invloed hebben op de strafmaat die opgelegd moet worden. Mooi gebaar, maar verder dan dat stelt het eigenlijk niets voor.

De Knvb heeft gewoon verkeerde verwachtingen gewekt, en niet alleen bij Twente. Ook bij De Graafschap. Kenmerk van zwak leiderschap.

16 juni 2016 om 09:43

Ik kan die 'haat' op de Knvb eigenlijk slecht begrijpen. Net alsof de Knvb een handboek heeft klaar liggen voor deze ongelooflijk bijzondere situatie. Niemand binnen de Knvb/licentiecommissie heeft zich ooit voor kunnen bereiden op het feit dat een Eredivisieclub de boel zo structureel bedonderd heeft.

De licentiecommissie heeft zich niet voor niets in allerlei bochten moeten wringen om een passende straf te kunnen geven. De eerste oorzak van dit alles is gewoon Twente zelf, dat al op hun handjes mag klappen dat ze niet allang hun proflicentie kwijt zijn. Misschien was dat wel sterk leiderschap? Hadden we in december al duidelijkheid en een club minder. Twente wordt nu nog voor het voetbal behouden.

Wat zit de haat toch diep bij veel mensen (noemen zich nog supporters ook) dat de club fout zat en gestraft word weten we nu wel.de meeste reacties zijn op haat gebasseerd en niet met feiten onderbouwd.
Mensen, stel het zou je eigen club zijn?
Ik hoop op een passende straf en dat de club behouden blijft voor het nederlandse voetbal.

16 juni 2016 om 08:21

Dat hebben ze toch ook gekregen. De profclubs hebben zelfs aangeboden aan Twente om het televisiegeld te behouden. Want, dat was volgens Twente van belang om het te kunnen redden in de JL. Twente heeft dit zelf afgewezen. Als je aan alle kanten de helpende hamd wordt toegestoken nadat je jarenlang de boel belazerd hebt en dan nog te eigenwijs zijn om de consequenties te aanvaarden, houdt het een x op.

16 juni 2016 om 09:41

Frankapf

Het is maar hoe je het uitlegt.
De helpende hand kun je het noemen, de straf van de Knvb is (als ik Jacobs moet geloven) alsnog de strop voor mijn club. Dan bloeden we alsnog dood.
Dan ben je niet echt geholpen dus. Natuurlijk kan dat bluffen zijn van Jacobs, maar zo stellig heb ik hem nog niet gezien.

Ik snap je punt, maar ik persoonlijk zie de huidige straf van de Knvb echt niet als een groots gebaar van barmhartigheid als we alsnog kapotgaan. Of de straf terecht is of niet, maakt voor mij als supporter niet eens meer uit. Die sympathie van andere clubs/supporters mogen ze houden/terugnemen.
Op dit moment geldt voor mij nl. maar 1 ding: niet kapotgaan. Kennelijk is JL niet haalbaar om te overleven met zo'n gigantische schuld, dan moet je als club knokken voor wat je waard bent, wat nu gebeurt. Volgens velen moeten we de straf nemen en in een hoekje stilletjes alsnog doodgaan. Daar passen we voor. Wat is hier nu Chinees aan?

Overigens: deze straf hebben we totaal aan ons vorige bestuur te danken en is absoluut de clubs' eigen schuld, daar ben ik me bewust van.

16 juni 2016 om 08:30

De feiten worden door de pers verspreidt. Deze krijg weer berichten van knvb, licentie commissie en de club zelf. Aan de hand hiervan komen deze uitspraken.

16 juni 2016 om 09:46

Hallo mikkos, de club heeft een passende straf.... De licentiecommissie heeft zich in allerlei bochten moeten wringen om dit structurele bedrog van het vorige bestuur passend te straffen. Hierbij wordt Twente ook nog eens behouden voor het profvoetbal, zij het in ongelooflijk slechte staat in de Jupiler League. (maar dit is Twente's eigen schuld ofcourse).

Twente had de proflicentie allang verloren kunnen hebben in december.

16 juni 2016 om 11:06

Dan hadden ze dat in december moeten doen en niet een soort van onbegonnen opdracht geven waar ze helaas voor van oostveen toch aan hebben voldaan.Deze situatie hebben ze bij de knvb niet voorzien.
Twente voldoet aan alle eisen en hebben onderzoeken gedaan die knvb en knuppe aangaven te doen en zelfs meer.
Dat van 2e kans is onzin gezien de knvb op de hoogte was van de finaciele perikelen dat de garantstelling van 32 miljoen en crediteuren akkoord zou vervallen als ze niet in de eredivisie bleven.Daarom geen passende straf.hadden ze in december moeten zeggen dat ze ook terug gezet konden worden, iets wat tot de uitspraak door niemand voor mogelijk gehouden werd.de garantstelling en crediteuren akkoord werden gegeven toen bekend was dat ze niet meer sportief konden degraderen dus is het logisch dat niemand er rekening mee hield dat het toch bedacht werd.
Zouden ze zelf degraderen dan waren die niet gegeven en had twente er veel langer op kunnen inspelen ivm spelers/sponsoren enz enz.
Dat het nu lang duurt ligt deels bij de knvb, die hadden kunnen nagaan dat de club zich gaat verzetten tegen een onvoorziene straf en dan dat zolaat ,pas naar het seizoen bekend maken.

16 juni 2016 om 11:18

Een passende straf is dat ze hun licentie kwijtraken.

Verder is het ook kinderachtig gejank om te spreken dat er sprake is van haat, alsof de reacties van velen puur emotioneel is en verder geen objectieve gronden hebben die Twente's huidige situatie verklaren.

16 juni 2016 om 11:28

Lees maar is de meeste korte reacties.zodra je over details begint dan haken ze af.
Kinderachtig gejank? Wat een volwassen opmerking van jou.
De reacties van bepaalde mensen zijn idd puur anti twente.ik lees maar weinig berichten die inhoudelijk onderbouwd zijn.
Dit toppic gaat over die advertentie en gelijk komt zoals in elke toppic de hele discusie er weer overheen.
Wat betreft die advertentie vind ik het mooi dat ook eens bekende nederlanders iets later horen.

Weet je wat echt zielig is? Jullie hier allemaal , jullie zien zelf niet meer waar jullie allemaal mee bezig zijn? genieten jullie ervan? heel heel heel zielig, gelukkig zijn er in Nederland nog bij wie het om voetbal gaat

16 juni 2016 om 08:41

Ach maak je niet druk! Meer dan de helft hier heeft nog nooit een stadion van de binnenkant gezien. Laat staan dat ze weten wat er onder supporters leeft. Het zou maar om je eigen club gaan. Het blijft een groot verlies mocht deze altijd sfeervolle club verloren gaan.

16 juni 2016 om 10:01

Mijn eigen club is gedegradeerd omdat ze niet ver boven hun stand geleefd hebben. Maar blijkbaar moeten wij ons dan inleven in de situatie van Twente die door eigen schuld in deze puinhoop terecht zijn gekomen?

16 juni 2016 om 10:40

Dat ze gestraft worden met het terug zetten naar de eerste divisie, daar heb ik geen problemen mee en is terrecht. Maar het verdwijnen van een club als twente uit het betaalde voetbal is eeuwig zonde. Een beetje supporter zou het daar toch over eens moeten zijn!

16 juni 2016 om 19:13

@nrvier het 'grappige' is eigenlijk dat FC Twente juist in de periode van list en bedrog (2013-2015) onder zijn stand leefde en het voetbal niet om aan te zien was..

16 juni 2016 om 08:49

Weet je wat zielig is. Een club die jarenlang wanbeleid heeft gevoerd, hier nu voor gestraft wordt en nu huilie huilie doet.

Kom op man. Zorg dat je de boel oppakt, stel je begroting bij en ga dr gewoon voor om binnen 3 jaar weer terug te zijn.

Aan de supporters zal het niet liggen en volgens mij gaan de investeerders, supporters en gemeente de club echt niet kapot laten gaan.

Dus de borst vooruit, minder janken en meer doen om zsm terug te komen (zowel op gebied van beleid, financien en wat men op het veld laat zien)

16 juni 2016 om 09:58

vedet

ongeacht of de huidige straf wel/niet terecht is:
Jouw tips "zorg dat je de boel oppakt, stel je begroting bij en ga dr gewoon voor om binnen 3 jaar weer terug te zijn." zijn niet bepaald sterk te noemen met miljoenen schuld op het 2e niveau van Nederland. Denk je wel? Makkelijk praten dus.

Desondanks hoop ik dat Jacobs bluft en dat we wel kunnen overleven in de JL, want dit gevecht gaan we niet winnen.

16 juni 2016 om 10:07

Meen je dat? Liever wéér een bestuurslid die de boel voor de gek wil houden? Dan kijk ik liever bij de amateurs naar ze als ik eerlijk moet zijn.. Overigens is bluffen tegen de partij die alle financiële gegevens van de club heeft een zeer onnozele zet, al verbaast tegenwoordig niks me meer..

16 juni 2016 om 10:20

ook ik ben geen insider maar het is toch bizar dat er geen enkele speler verkocht is. Met 12 miljoen op zak voor ziyech had je heel wat makkelijker gesproken nu. Of met 5 spelers minder die je voor een half miljoen weg doet en een kapitaal aan salariskosten bespaart. Maar er gebeurt niets buiten de stoere praat van van Leeuwen dat er niemand de deur uitgaat voor gereduceerde prijzen. In plaats van de schulden aan te pakken wordt er afgewacht, en dan kan ik me inderdaad voorstellen dat je het niet overleeft in de jupiler league.

16 juni 2016 om 10:34

Tukkertje91

We moeten niet net gaan doen alsof dit eventuele bluffen hetzelfde is als de frauduleuze zaken die Munsterman en co. gepleegd hebben, vind je wel?

Maar ik begrijp wel wat je zegt. Ik denk dat Jacobs de overlevingskans in de JL misschien te donker inziet, dat aandikt en naar buiten brengt. Bluffen is misschien een te zwaar woord.

Hoe dan ook: ik hoop dat mijn club professioneel voetbal blijft spelen (in JL of Ed). Koste wat kost de amateurs ontlopen als je het mij vraagt.

16 juni 2016 om 10:51

Noem het huilie huilie.. een "hele" regio vecht voor het bestaan van de club Twente! Het was opmerkelijker geweest wanneer ze zich vrijwillig naar de slachtbank zouden laten lijden. Zit volgens mij ook niet in de aard vd over het algemeen toch fanatieke twente supporters. Vindt dat het tot zover nog best rustig blijft.

Er zijn supportersgroepen in nl die wanneer ze dit was "overkomen", er veel meer (fysieke) onrust zou zijn ontstaan.

16 juni 2016 om 17:07

@JohnDiego
Denk je dat er ook maar 1 club te vinden is die nu 12 mln voor Ziyech aftikt, terwijl de kans groot is dat hij over een maand gratis opgehaald kan worden?

16 juni 2016 om 11:19

Ik vind jouw uitbarsting behoorlijk entertaining.

Goede actie. Hoeveel er ook mis is gegaan bij Twente, zij hebben zich conform de regels herpakt en aan de opdracht van de LC gehouden. De licentiecommissie ziet hier fout. COME ON TWENTE

Leuk om te zien, maar veel hebben we hier natuurlijk niet aan.
Off: raar dat sjaak swart ook zo positiefreageert. Ik had eerder gedacht dat hij zo zou reageren als over de graafschap (ivm het kampioenschap)

16 juni 2016 om 10:09

Als twente erin blijft degradeert de graafschap dus snap wel dat zijn naam erbij staat ;-)

afcavosje..
De Knvb heeft alle papieren van Fc Twente, die zien toch ook dat de club in de jupiler competitie kapot gaat. Maar dan praten ze over een goeie straf voor twente terwijl ze weten dat de club het daar niet red. Ze hebben twente in december al afgeschreven. Als ze toch de regels veranderen hadden ze ook een andere oplossing kunnen vinden..

16 juni 2016 om 10:05

De regels zijn niet veranderd, de straf die Twente krijgt voor het niet voor elkaar hebben van de financiele huishouding is intrekken van de licentie. Als Twente door wil dan moeten ze een nieuwe licentie aanvragen en dat kunnen ze doen voor de jupiler league. Dat de club het daar niet red komt omdat Twente de financiele huishouding niet op orde heeft en daar worden ze dus voor gestraft.

Wat een onzin weer. Hopelijk laat de beroepscommisie zich hierdoor niet beinvloeden. Het moet om inhoudelijke redenen gaan, niet emotionele. Twente moet gewoon degraderen en als dat betekend dat ze failliet gaan dan zij het zo.

wat een gehuil zeg, grote clubs als Sparta, NAC, FC Groningen zijn allemaal blijven bestaan na degradatie, je zal je aanpassingen moeten doen, maar met de grote groep sponsors die twente een warm hart toedragen kan ik me niet voorstellen dat er geen begroting voor de jl gerealiseerd kan worden

16 juni 2016 om 08:23

Begroting maken met die grote schuldenlast? Weer een roeptoeter reactie

16 juni 2016 om 08:32

Als ze dan zoveel schulden hebben, heeft het toch met de degradatie te maken, elk ander bedrijf gaat dan ook failliet, dat zie je elke dag gebeuren. Anders moet het bedrijfsleven maar instappen, denk je dat Utrecht en Vitesse anders nog hadden bestaan?

16 juni 2016 om 08:59

De knvb heeft alle papieren gekregen inclusief de finacielen perikelen.daarin staat duidelijk dat de 32 miljoen garantstelling en crediteuren akkoord doorgang vind alleen bij eredivisie deelname.dus kan de knvb ook inzien dat als ze degradatie toepassen dat twente diep in de finacielen problemen komt.dus dat bedoel ik met het laatste zetje geven ipv helpen en meedenken.twente zit fout, moet gestraft worden maar dit is niet helpen maar het beslissende zetje geven.
Daarbij geeft de knvb zelf toe dat twente netjes aan alle opgelegde verplichtingen heeft voldaan, iets wat volgens v oostveen bijna niet kon.dus kom dan nu met een passende straf.

16 juni 2016 om 09:23

Kijk jij snapt het
Natuurlijk is Twente zelf de hoofdschuldige aan dit drama.en normaal had ik een jaartje JL ook best een passende straf gevonden.
Maar nu werkt de Knvb bewust mee aan de ondergang van FC Twente en noemen ze het een 2e kans.
ER moet toch een straf te verzinnen zijn die Twente kan overleven en die toch gepast is.
En dan lees ik hier "dikke schuld eigen schuld
Het huidige bestuur de supporters en anderen die verbonden zijn met FC Twente hebben nooit invloed gehad op t gevoerde beleid.
Als Twente ophou9d te bestaan is dat een geweldige kapitaalvernietiging. 150 mensen raken hun baan kwijt ,bedrijven verliezen inkomsten en de gemeente van Enschede loopt 17 miljoen mis.
De spelers lopen voor niets weg(dus weg transfergeld) ernz
De Knvb hoort er ook voor de clubs te zijn.
Alle gerantstelling enz die Twenten heeft ontvangen en de deal met de schuldeisers gingen er van uit dat Twente in de erdivisie zou blijven en dat wist de Knvb ook.
Dan had de Knvb in december duidelijk moeten maken dat degradatie ook een mogelijkheid was.
Nogmaals Twente is natuurlijk zelf hoofdschuldige al is deze puinhoop door een klein groepje mensen veroorzaakt.maar t verhaal van de Knvb rammelt ook aan alle kanten.
Het zou mij niets verbazen dat Ajax ook nog de titel gaat claimen omdat de licentie van Twente in t lopende seizoen is ingetrokken
Lrees net dat Twente met Dik wessels en de anders BVO s en de Knvb in gesprek is om Twente te redden.dat zou dan wel goed nieuws betekenen
http://www.twentefans.nl/nieuws/21823/-fc-twente-b...

16 juni 2016 om 10:10

Het is toch typisch, de Knvb straft zoals beschreven staat en biedt de mogelijkheid aan om een nieuwe licentie voor de Jupiler League aan te vragen en alles wat Twente is roept dat dit een verzonnen straf is. Maar dan zie je heel veel commentaren wel de opmerking dat de Knvb moet mee denken en Twente maar in de eredivisie zou moeten laten spelen. Dat is pas een verzonnen straf (nergens in de regelementen terug te vinden) maar dat kan dan wel? Erg tegenstrijdig.

16 juni 2016 om 11:14

Lees de regelementen even goed door voor je reageerd.ze hadden 2 opties.1 intrekken of 2 geld boete.
1 vonden ze te zwaar maar doen ze toch en als soort van compensatie krijg je de JL terug.
Daar kon twente nooit zo snel op inspelen en het staat ook niet in de regelementen dat dit gedaan kan worden.en ja een passende straf kunnen ze nu ook wel bedenken.zelfde met het feit dat de clubs een voorstel doen dat twente in JL mocht spelen met behoud van tv gelden maar dan wel binnen paar uur beslissen ( dat kan niemand zo snel uitrekkenen wat dat financieel inhoud) dus logisch dat ze daar niet zo snel mee akkoord gingen.
Wel raar dat de andere clubs dat voorstel later niet wilden doen toen ze zelf hadden gerekent.
Tegenstrijdig is alles nu want de knvb heeft door zelf onduidelijkheid te geven alles zo laten draaien dat wat er ook gebeurd niet iedereen tevreden kan zijn.

De enige passende straf die de Knvb reglementair nog kan opleggen is een boete van rond de € 45.000 en behoud van het Eredivisieschap voor FC Twente. Vind de Knvb deze boete, na al die andere al opgelegde bestraffingen en boetes, nog steeds onvoldoende dan zal de bond haar eigen reglementen moeten aanpassen. Het vaderlandse voetbal heeft er, vind ik, geen enkel belang bij om een mooie, grote club van het voetbaltoneel te laten verdwijnen. Hetgeen met name FC Twente-haters eigenlijk het liefst zouden willen zien. En begrafenisondernemer Bert van Oostveen blijkbaar ook. Kortom: De steunbetuiging van een groot aantal prominenten in de Telegraaf is mij uit het hart gegrepen.

16 juni 2016 om 08:31

Neen, intrekken van de licentie is het passende alternatief voor de nu bedachte straf.

En daarna pijlsnel de reglementen aanpassen zodat er meer mogelijkheden komen.

16 juni 2016 om 08:38

@guidoxi, dat heeft de Knvb al gedaan. Onder gelijktijdige verstrekking van een nieuwe licentie voor de Eerste Divisie. Hetgeen reglementair volkomen onjuist is. Althans, zo kijk ik er als voetballiefhebber tegenaan. Die met pijn in zijn hart vaststelt dat de Knvb bezig is het vaderlandse voetbal te marginaliseren.

Ik ben het er mee eens dat Twente niet kapot moet gaan, maar ik wordt erg moe van die bestuurders van Twente. Ze doen constant alsof zij te hard worden gestraft wat natuurlijk onzin is. Twente heeft jarenlang het Nederlandse voetbal opgelicht met geld uitgeven dat ze niet hadden. Was het maar 2 miljoen dan ja, dan was de straf te hard, maar Twente heeft heel veel meer uitgegeven. De straf is terecht.

Wat een gehuil dat alle negatieve reacties op haat belust zijn..Twente heeft de boel structueel bedonderd, willens en wetens. Logisch dat ze gestraft worden. De bond en clubs hebben nog een handreiking gedaan, maar daar was Twente niet van gediend. Dan niet en zonder tv gelden en extra promotieplek de JL in. Voorbeelden als Twente is te belangrijk gelden ook niet; Juve bestaat ook nog en de Rangers na doorstart ook...

Het wordt met de dag zieliger! Ondanks dat het niet mijn club is blijft het zonde dat men ( oud bestuur ) zich dermate overschat heeft en deze situatie gecreerd is. Ben wel benieuwd of ome Joop nog wel eens in Tukkerland wordt gesignaleerd...

16 juni 2016 om 08:35

Nederland anno 2016

16 juni 2016 om 08:35

Er zat daar naast Joop en Aldo nog een hele RvC en bestuur he...

16 juni 2016 om 08:37

klopt maar ome joop blies het hoogste van de toren in ieder programma waar hij ook maar uitgenodigd werd, uiteindelijk was hij toch het boegbeeld ( zeker naar de buitenwereld )

16 juni 2016 om 08:58

Ik ben het ook met je eens. De schuld op 2 man schuiven is te simpel. Twente heeft dit helemaal aan zichzelf te danken!

16 juni 2016 om 09:31

Joop zat zelf in de RVC toch? Hij controleerde zich zelf...

Dit is zo overduidelijk geinitieerd door de Telegraaf zelf... Journalistieke griezels als Valentijn Driessen voeren momenteel met gelijkgestemden als Johan Derksen een hetze tegen de Knvb en dan met name Van Oosterveen. Ongeacht de uitslag hoop ik toch dat de beroepscommisssie zich hier niet door laat beinvloeden en haar eigen plan trekt, wat dat ook mogen zijn.

Wat een poppenkast. De club heeft de boel meerdere malen bedonderd en dient daar voor gestraft te worden. Jammer voor de trouwe fans, maar straf is straf. En als het terugzetten een faillissement betekend is dat erg jammer, maar wel eigen schuld. Ipv huilie huilie doen over de KNVB kan je beter achter het geld van Munsterman en co aangaan. Zij hebben de club op deze plek gebracht en niet de KNVB.

Supporters uit het oosten des lands, paar jaartjes Jupiler League zal jullie goed doen. Jullie horen gewoon rechterrijtje Eredivisie te spelen en horen niet bij de top 15 van Europa. "hoogmoed komt voor de val". Met dank aan Sepp Munsterman.

16 juni 2016 om 08:59

Tsja... Als je nou opgelet had, had je geweten dat een paar jaar Jupiler League niet haalbaar is op dit moment...

Veel historisch besef heb je niet he, met "jullie horen in het rechter rijtje"..

16 juni 2016 om 19:24

Waarom hoort FC Twente in het rechterrijtje van de eredivisie? Zijn in de historie toch vaker in het linkerrijtje geëindigd. Zelfs nog een Europese finale gespeeld. Misschien een beetje jaloers of volg je het voetbal net een paar jaartjes?

Ze hebben allemaal geld zag, maak even wat over naar ze zou ik zeggen

Wat ik in deze discussie niet begrijp is waarom er zoveel "steun" is voor de club Twente.

Clubs als NAC en Roda JC, met structureel 15000 bezoekers, ook in de JL, zijn door een vergelijkbaar financieel wanbeleid, al dan niet op een kleinere schaal, uiteindelijk ook afgezakt naar de JL. Iedereen hier was het erover eens dat dit uiteindelijk hun eigen schuld was en dat klopt uiteraard ook.

Nu komt er een club die er een nog veel groter potje van heeft gemaakt en dan is er ineens "medeleven". Successen zijn mede behaald door geld uit te geven dat er in principe niet was. Het argument dat de competitie zwakker wordt door een vertrek van Twente betwijfel ik dan ook. De "kracht" van Twente is er namelijk, financieel, nooit geweest anders hadden ze niet voor zoveel geld in de min gestaan. Die mensen hadden er allemaal niet gezeten als ze zich gewoon aan de regels hadden gehouden en misschien wel, net als NAC en Roda, gewoon naar de JL waren afgezakt.





16 juni 2016 om 09:37

Ik begrijp waar je vandaan komt in je argumentatie maar begrijp eigenlijk wel maar vind de situatie toch wat anders. Twente was een subtopper in Nederland en heeft in eerste instantie op eigen kracht iets heel moois neergezet met als kroon op het werk het kampioenschap. Als de club dan van binnenuit kapot gemaakt wordt door een paar mensen die zich boven de regels achten waardoor al het moois ineens als een kaartenhuis instort dan is dat natuurlijk een drama voor de supporters en alle mensen die niets fouts gedaan hebben. Dat roept bij sommigen alleen leedvermaak op maar stel je eens voor dat jouw club van vandaag op morgen ophoudt te bestaan omdat iemand heeft lopen frauderen. Dat gun je werkelijk geen enkele supporter.

En ja, een degradatie en financieel wanbeleid zijn ook vervelend en waarschijnlijk houd jij ook je hart vast wanneer Roda weer in financiële problemen komt maar dat is niet iets dat van de ene op de andere dag ontstaat. Bij clubs als Roda is al jaren problemen met de financiën en de situatie is totaal niet te vergelijken met hetgeen er bij Twente is gebeurd. Bij Twente is het primair de fraude en het achterhouden van documenten dat hen de kop kost en niet zozeer het uitgeven van geld dat er niet is. Twente heet namelijk nog(!) geen acuut betalingsprobleem en was met alle afspraken weer op weg om financieel gezond te worden. Vrees is dat degradatie dat ene extra duwtje is waardoor men alsnog de afgrond in valt. Vergeet niet dat Twente sportief gezien gewoon in de eredivisie is gebleven en er ook niet echt een aanleiding was om te denken dat men zou degraderen. Dat betekent dat de hele financiële huishouding gebaseerd is op de eredivisie en er waarschijnlijk totaal geen rekening gehouden is met een degradatie. Dat betekent dat er vermoedelijk geen contractuele afspraken bestaan over loonsverlagingen, transfervrije statussen etc. In potentie heeft Twente dus een heel groot probleem want niet alleen is er een financieel probleem op dit moment (waarvoor een oplossing gevonden leek te zijn) maar ook de uitgaven zijn gebaseerd op de ED en dus is er weer een nieuw probleem opgekomen.

Twente leek zichzelf getackled te hebben, opgekrabbeld te zijn maar krijgt nu een nieuw duwtje en de vraag is of ze vallen of niet.

Sympathie krijgen we toch niet meer. En al die mensen die hier gedurende de laatste weken reageren met neem je straf dan had ik er nog wel respect voor gehad, vind ik echt hypocriet. Het is net als voetbal zelf, je doet er gewoon alles aan om te winnen, en dat probeert twente nu te doen. Men zit nu wel heel erg diep in de verlenging maar wie weet wordt er nog eentje binnengekopt.

Vet mooi dat al die bekende mensen gaan bijspringen om Twente uit de schulden te halen! Op die manier kunnen ze de juup overleven. Geweldig initiatief van die mensen! Geen woorden maar daden.

Die Bn'ers zijn als simpele bakvisjes die denken dat "een like voor voedsel in Afrika" op facebook automatisch zorgt voor meer voedsel in Afrika. Als die gasten er wat aan willen doen, dan moeten ze (gezamenlijk) iets doen. Je moet je neerleggen bij de Jupiler League, maar je kan een faillissement wel afwenden. Organiseer dan als Bn'er (als je zon hart voor de club hebt blijkbaar) een benefietwedstrijd. Steek er zelf wat geld in of stal (zoals Kluivert) wat talenten bij de club. Daar heb je wat aan. Niet aan een "like"

16 juni 2016 om 09:33

Wat een onzin, dat deze Bn'ers deze actie hebben gedaan wil nog niet zeggen dat ze hun hart bij Twente hebben liggen.

16 juni 2016 om 10:50

Dan slaat heel de actie toch als een tang op een varken? Beetje populistisch gezeur. Kijk ons eens even betrokken zijn.

16 juni 2016 om 11:11

Nouja als ze het mij zouden vragen zou ik ook mee hebben gedaan bijvoorbeeld. Mijn hart ligt echt niet bij Twente, maar ik zou het wel echt heel erg zonde vinden als ze zouden verdwijnen uit het (betaald)voetbal.

16 juni 2016 om 11:37

En wat is jouw naam (of die van Kluivert) waard op een advertentie in de krant? Veranderd er dan wat? Krijgt Twente dan wel geld genoeg? Veranderd dat de regels?

16 juni 2016 om 11:46

Je kunt het zo sceptisch bekijken inderdaad. Ik kijk er in ieder geval naar met een positieve insteek. Het toont toch aan hoe zij er over denken, voor Twente supporters moet dat toch ook goed doen. Ik weet wel dat ze met deze actie niet uit de zorgen zijn, maar alle positieve invloeden van buitenaf zijn mooi meegenomen denk ik dan.

16 juni 2016 om 13:44

Die gasten hebben bakken met geld verdiend in het voetbal. Als ze het zo erg vinden dan lappen ze toch lekker zelf.

Twente moet niet zo zeuren en gewoon blij zijn dat ze JL mogen spelen. Als ze een grote jongen zijn komen ze zelf gewoon weer terug.

Ik ben hier echt klaar mee nu. Wat een treurige bedoeling. Er degraderen elk jaar clubs. Die gaan toch ook niet zo zitten piepen.

Er is niet zo veel mis met deze actie, het enige wat ze willen is dat FC Twente niet failliet gaat, nou volgens mij wilt niemand dat. Ik denk dat je deze advertentie meer moet zien als aanmoediging naar de Knvb om FC Twente niet kapot te laten gaan, en dan bedoel ik meer omdat ook Twente lid is van de Knvb en dat ze dus ook een verplichting naar Twente toe hebben om deze (ondanks dat alles wat er is gebeurd) te helpen te blijven bestaan. Let wel: ik ben het eens met de strafeis en ik denk ook dat FC Twente achteraf zeker het aanbod hadden moeten aannemen, alleen dachten ze via de rechter en de beroepszaak dat er meer te halen viel.

Nogmaals, ik denk dat deze mensen, veel al alleen willen zeggen FC Twente mag niet failliet gaan, en volgens mij denken een hoop supporters (van welke club je ook bent) er ook zo over.

Volgens mij weten de FC Twente fans zelf ook nu wel dat ze het vorige aanbod hadden moeten aannemen en dat er een hoop mis was bij de club. Dus laten we aub even een beetje normaal doen, en bedenk even hoe het voor je zelf zou voelen als dit met jou club zou zijn gebeurd!

Ongelooflijk, de pogingen tot beinvloeding om onder een volkomen terechte en logische straf uit te komen blijven maar duren. Je kunt niet schoon schip maken zonder consequenties met betrekking tot het verleden te accepteren. Nu lijkt het alsof men bij Twente het allemaal niet zo erg vindt wat er is gebeurd.

16 juni 2016 om 09:18

Je kunt een club niet opdracht geven schoon schip te maken, wijzend op de reglementen, om vervolgens bij het straffen van die reglementen af te wijken.
Je bewering, dat men in Twente het niet zo erg vindt wat er is gebeurd is stuitend; dat is de houding van velen in Nederland, die half geïnformeerd zijn over hoe de Twentesupporter erin staat. De meeste Twentesupporters vinden het nog niet eens zo zeer een ramp om naar de Jupiler League te gaan, en zien dat als een terechte straf, als dat in de reglementen ook zo was geregeld. Datgene wat velen bij FC Twente en dier aanhang stoort, is dat de Knvb als het ware het nieuwe bestuur nog even in het gezicht gespuugd heeft voor de handelingen van het oude bestuur. Eerst een worst voorhouden, om er vervolgens even over heen te urineren. Als de Knvb vanaf het begin af aan had aangegeven dat de Jupiler League in deze zaak ook tot de mogelijkheden ging behoren, had je daarop kunnen anticiperen, via de aanhang, via het bedrijfsleven. Dan hadden de bestuurders die getracht hebben schoon schip te maken bij het sluiten van crediteurenakkoorden en akkoorden met andere schuldeisers daarmee rekening kunnen houden. Dát is hetgeen wat stoort. Dat de Knvb dat schone schip zonder pardon in de hens heeft gestoken, terwijl brandstichting toch wel bij wet verboden is.
Dus, vooropgesteld: de straf wil men in FC Twente best accepteren, zolang daarover helder gecommuniceerd zou zijn geweest. Dat is al weken de discussie. Het is stuitend dat velen niet willen zien dat de Knvb tekort is geschoten in communicatie. Natuurlijk kun je dan de bal terugkaatsen en zeggen dat FC Twente niet goed gecommuniceerd heeft in het verleden; klopt, maar dat veroordelen we nu toch verdomme ook?

16 juni 2016 om 09:35

Twente moet inderdaad gestraft worden voor hetgeen wat ze hebben gedaan. Maar die van Oostveen en consorten zijn de meest incapabele mensen die we in Nederland hebben. Jonge jonge jonge wat een drama.

16 juni 2016 om 09:35

Is het niet zo dat er twee scenario's waren.
1. Geld boete
2. Licentie verlies

Toen straf 2 eruit is gekomen heeft de Knvb direct een nieuwe licentie beschikbaar gesteld voor de jupiler league. Je kan dat nu dan wel een spuw in het gezicht noemen, je kan het ook omarmen en de Knvb op je blote knietjes dankbaar zijn voor deze barmhartigheid.

16 juni 2016 om 09:42

Als je iemand een tweede kans geeft, maar tegelijkertijd weet dat alle maatregelen die genomen zijn voor die tweede kans overboord geflikkerd moeten worden en er geen tijd is om nieuwe akkoorden te sluiten en die "tweede kans" dus onherroepelijk tot een faillissement leidt, dan is dat een dolk in de rug. En reken maar dat de Knvb daarvan ook op de hoogte was, want zij zouden nu inzicht moeten hebben op de geldstromen binnen FC Twente. En zo niet dan hebben ze echt stront in hun ogen en zouden ze überhaupt nooit meer een voetbalclub financieel mogen monitoren, want dan leveren ze enorm wanbeleid.

16 juni 2016 om 10:06

Oké, nou ten eerste: als het ligt aan dat de straf niet in de reglementen staat dan trekken ze toch gewoon de licentie in wat wel in de reglementen staat. Dan tevreden?

Ten tweede: in de reglementen staan zware straffen als het intrekken van de licentie, dus hoezo had de KNVB moeten zeggen dat zware straffen tot de mogelijkheden behoren? Ze kunnen toch lezen in Twente?

Verder was de bedoeling om het af te handelen met Twente op een goede manier, maar daarna kwamen nog andere dingen boven tafel die dat onmogelijk hebben gemaakt. Volkomen logisch.

16 juni 2016 om 10:07

Maar Fiorentina en Glasgow Rangers waren toch ook failliet en leven toch ook nog? Snap het probleem niet zo.

16 juni 2016 om 10:19

@lovrefc: ja, als de licentie was ingetrokken, dan was dat kut geweest voor de FC Twentesupporters maar wel een faire behandeling. In ieder geval, als de Knvb dan niet maandenlang had voorgehouden dat FC Twente de licentie zou behouden als... En wees nu eerlijk: als de beerput opengaat, en je vraagt aan een club die goed te onderzoeken, dan kun je toch verwachten dat er meer komt bovendrijven? Het is ongelofelijk naïef dat je dan daarop niet vooraf inspeelt. Dus zo logisch is dat niet.
Het feit dat de Knvb wél een loopje met de regels mag nemen, terwijl het daarvoor FC Twente wil bestraffen. Daar wrikt de schoen. En het is bijzonder dat niemand zich daaraan stoort.

16 juni 2016 om 10:28

@christianvieri: Het Glasgow Rangers en Fiorentina van vandaag is strikt genomen niet dezelfde club als tien cq. vijftien jaar geleden. Fiorentina werd door bijzondere maatregelen versneld gepromoveerd door de Italiaanse voetbalbond.
En Fiorentina werd na het omkopingsschandaal aanvankelijk teruggeplaatst naar de Serie B met 12 punten in mindering, maar die straf is aangevochten en veranderd in blijven in Serie A met 15 punten in mindering.
Zo'n straf was misschien voor Twente ook niet gek geweest. Dan had je nog steeds een hele grote kans om het seizoen erop te degraderen, maar dan kun je daarop wel beter anticiperen. Er zit hier een verschil in gedachtegang: Glasgow Rangers en Fiorentina gíngen failliet en werden teruggeplaatst, FC Twente dreigt failliet te gaan ten gevólge van de strafmaatregel van terugplaatsing. Ja, de kans bestaat nog steeds dat Twente ook het volgende meetmoment niet haalt en dat ze dan alsnog opnieuw kunnen gaan beginnen, onder aan de ladder in het amateurvoetbal. Maar dat voelt voor velen toch als een ander soort gerechtigheid.
Overigens vind ik het bijzonder dat de Knvb en de clubs nu achter de rug om van de Beroepscommissie al met alternatieve plannen bezig zijn om FC Twente te redden. Zo onafhankelijk zijn de licentie- en beroepscommissie dus klaarblijkelijk; niemand trekt zich iets van de oordelen aan.

Jarenlang liegen en bedriegen. Vervolgens keihard gestraft en dan huilie huilie doen. Verhaaltjes over oud en nieuw twente ophouden. Eerst roepen dat degradatie overleefd kan worden en dan weer niet.
Het zou me dan ook niks verbazen dat er maar zo namen zijn gebruikt. Ik kijk nergens meer van op bij deze leugenclub. Ik ga ervan uit dat straf (terecht) blijft staan en twente gewoon in de eerste divisie gaat spelen en ineens wel financiën heeft.

16 juni 2016 om 09:40

Doe jezelf eens een lol en zet eens onder elkaar wat dat "liegen en bedriegen" heeft ingehouden de afgelopen jaren... Zet dat eens af tegen de praktijken van andere clubs de afgelopen decennia en zoek er vervolgens eens bij op basis waarvan degradatie een terechte straf is...

16 juni 2016 om 10:33

Verzwegen transfergelden, verzwegen leningen, illegale afspraken met zaakwaarnemers en derden (doyen), verzwegen begrotingstekorten enzovoort. Al jarenlang hierop gewezen door Knvb en collegaclubs en daar niet op willen reageren. Waarom sowieso wijzen naar anderen. Kinderachtig en arrogant gedoe uit het afvoerputje van Overijssel.

16 juni 2016 om 17:16

Verzwegen leningen? Verzwegen zeggenschap over spelers bedoel je denk ik? Verzwegen begrotingstekorten? Hoe dan? Was de begroting nou wel of niet sluitend? Dat was hij niet, maar hoe verzwijg je dat?

Twente heeft er te lang over gedaan om de boel op de rit te krijgen, heeft geld geleend op manieren die verboden zijn en heeft opzettelijk foutief gerapporteerd over afdrachten aan zaakwaarnemers.

De deal met Doyen is een hele foute, maar verder... Als je er financieel goed voorstaat en je rapporteert bewust de verkeerde afdrachten, dan heb je een probleem met de belastingdienst, meer niet. Nu voelt de KNVB zich opgelicht en plots is het terecht dat Twente ervoor degradeert?


Ik ben niet helemaal objectief besef ik me, maar het gros van de niet-Twente supporters hier heeft een bak met boter op z'n hoofd die z'n weerga niet kent!

Volgens de meest recente ontwikkelingen zitten FC Twente, Knvb, overige Bvo's en investeerders om te kijken of er toch nog een mouw aan te passen is. De scenario's die worden doorgesproken zijn o.a. toch starten in de Eredivisie met teruggave van alle mediagelden en puntenstraf cq. starten in de Jupiler League (waarbij aanvullende voorwaarden nog niet bekend zijn).

Op zich begrijp ik de reactie van een deel van de voetbalsupporters wel, dat er oneerlijke concurrentie is verkregen doordat enkele bestuurders op eigen houtje fraude hebben gepleegd. De opmerkingen die ik her en der lees, dat anderen hier van het begin af aan op de hoogte zijn geweest, is geen juiste weerspiegeling van feiten; dat gebeurt wel vaker hier en elders in de mainstream media. Sommigen hebben een klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt.

Het valt mij daarbij op dat het veel supporters ontbreekt aan een spiegel. Het Nederlandse voetbal hangt samen van directe en indirecte oneerlijke concurrentie. Daar waar de ene gemeente in de bres springt, moet de andere voetbalclub zelf de eindjes aan elkaar knopen. Daar waar in het verleden er gefraudeerd is bij clubs, werden m.n. de personen zelf daarop aangesproken en niet de clubs, hoewel ook die daaruit uiteindelijk sportief en financieel gewin hebben verkregen. Ik heb immers aan het begin van deze eeuw niemand gehoord die vond dat Ajax of Vitesse een divisie moest worden teruggezet. Nu is de schaal waarop misleid is bij FC Twente wellicht groter, maar desalniettemin moet je primair diegenen daarvoor straffen die voor het complete wanbeleid verantwoordelijk zijn. En hoewel een deel van de RvC bij FC Twente in een later stadium min of meer gedwongen werden meegezogen in eerder aangegane contracten, is het aantal mensen dat van doelbewuste misleiding op de hoogte was binnen de Grolsch Veste gering. Het beeld dat nu geschetst wordt alsof iedereen ervan op de hoogte was is pertinent onjuist.

Tuurlijk hebben een paar hoge piefen binnen het Twentebestuur een waas voor de ogen gehad en niet gedacht aan de belangen van zovelen binnen de club, binnen de opleiding (denk aan al die jongetjes in de D-jeugd die dromen van spelen in het eerste van de FC) & binnen de regio. En dat is enkel te verafschuwen, helemaal waar. Dat wordt hen ook kwalijk genomen, in de eerste plaats door de supporters van FC Twente zelf (doch die worden daarin, zoals wel vaker, niet gehoord). Zij zijn dan ook primair verantwoordelijk voor een evt. faillissement.

Maar de vraag aan voetbalminnend Nederland: wanneer is het klaar? Is het financieel en sportief gewin dat Twente behaalt heeft middels de frauduleuze handelingen uiteindelijk echt zo groot? Ik heb nog geen berekening voorbij zien komen. Het zou mij niet verbazen wanneer het aantal gewonnen miljoenen door mediagelden in de seizoenen dat er daadwerkelijk misleid is, hoog is. Sportief gezien heeft Twente niet veel gewonnen; het enige wat je zou kunnen beweren is dat FC Twente in 2014 waarschijnlijk een paar plaatsen lager was geëindigd zonder de deal met Doyen; als op dat moment bekend was geworden dat FC Twente acute geldnood had en het water aan de lippen stond, dan had het balletje anders gerold. De ellende is: we zullen het nooit weten, en we kunnen de tijd niet terugdraaien. Wat gebeurd is, is gebeurd.

Maar een deel van de voetbalsupporters hier lijkt pas te kunnen rusten wanneer FC Twente voltooid verleden tijd is. "structureel bedonderen" wordt toegeschreven alsof zelfs de schoonmakers van het stadion in het complot zitten en daarom moet de hele club gestraft. Iedere andere straf is geen optie. Dat de Knvb afwijkt van het eigen reglement, en dat daarmee een precedent wordt geschapen voor de toekomst, dat wordt voor het gemak even vergeten.

Wat er ook gebeurt, FC Twente zal, zelfs als het met of zonder hulp (al zal dat zonder hulp enkel door meer geluk dan wijsheid tot stand moeten komen) in de Jupiler League weet te overleven, in de ogen van een deel van de supporters tot in de eeuwigheid de paria van het Nederlandse voetbal blijven. En dat vanwege een paar figuren die het te hoog in hun bol hebben. Daarvoor danken FC Twentesupporters hen hartelijk. Maar de andere Nederlandse voetbalsupporters hebben een ongelofelijke berg boter op hun hoofd en een bord voor de kop. De vraag is immers niet óf er weer onregelmatigheden bij een voetbalclub naar boven komen, maar wanneer. En het zou zomaar kunnen dat hun eigen voetbalclub als volgende aan de beurt is...

16 juni 2016 om 09:19

Een heel lang verhaal met veel wijzen naar andere clubs ook. Maar dan vragen we:
- Wat maakt Twente dan zo bijzonder dat we allemaal bijzondere constructies moeten bedenken om ze erin te houden?
- Welke andere club heeft die fraude (want volgens jouw doet iedereen het) op deze grote schaal gedaan?

Ik zeg het je meteen hoor, die constructies met die investeringsmaatschappij klinken in mijn ogen niet eens zo verkeerd. In Portugal hoor je niet anders en daar werkt het wel gewoon. Maar het verzwijgen van alle kosten e.d.? Daar loopt het meer spaak.

16 juni 2016 om 09:31

Dat vele wijzen naar andere clubs zie ik niet. Er is gefraudeerd bij FC Twente. Punt. Ik zeg al: dat is op een grotere schaal gegaan dan tot dusverre bekend. Ook duidelijk. Wat wel gek is, is dat de Knvb in het verleden niet mee wilde werken toen clubs verdacht werden van belastingfraude, en clubs ook nooit - sportief - gestraft zijn voor financieel wanbeleid. Als je dan toch afwijkt van reglementen, kun je ook ervoor kiezen om mediagelden af te nemen, clubs buiten mededinging aan het seizoen deel te laten nemen (meedoen is immers belangrijker dan winnen)... Juist ook als in de verwachting ligt dat een club anders het loodje legt.

Wat je nu gaat krijgen is dat, zodra in de toekomst maar ergens een komma verkeerd getikt is, er stemmen op zullen gaan om clubs daarvoor keihard te straffen. Ik vind het buitengewoon naïef om te denken dat bij alle overige Bvo's in Nederland de administratie piekfijn in orde is. Let wel: de geheime afspraken van Munsterman & Van der Laan met Doyen lagen ook niet bij FC Twente in de kluis.

Grappig trouwens dat je Portugal aanhaalt. Want daar zit 'm de crux. De Knvb probeert binnen Europa de braafste van de klas te zijn, wat vanuit ethisch oogpunt zeker te billijken is. Maar daar waar Nederland afglijdt op de UEFA-ranglijst, weet Portugal zich te handhaven. Juist om dat men het daar niet zo nauw met de regeltjes neemt...

16 juni 2016 om 10:30

Zullen we dan ook maar kinderarbeid hier invoeren, bedrijven die daar gebruik van maken maken meer winst.

Twente hoeft van mij absoluut niet failliet te gaan, maar ze hebben nu een straf gekregen en proberen onder het mom van "anders gaan we failliet" er onder uit te komen.

Het moet mogelijk zijn om een nieuw crediteurenakkoord af te spreken tegen JL voorwaarden. Tevens zal de gemeente het niet willen laten klappen vanwege al het geld dat ze dan kwijt zijn. Dus het moet zeker mogelijk zijn om een paar jaar in de JL te overleven, zolang je dure spelers verkoopt.

En mocht het dan echt zover komen dat Twente failliet gaat, dan zal er binnen no-time weer een nieuw Twente gestart worden zonder schulden en ik vermoed dat de Knvb dan ook niet heel moeilijk gaat doen over een proflicentie.

16 juni 2016 om 11:17

Het valt mij daarbij op dat het veel supporters ontbreekt aan een spiegel. Het Nederlandse voetbal hangt samen van directe en indirecte oneerlijke concurrentie. Daar waar de ene gemeente in de bres springt, moet de andere voetbalclub zelf de eindjes aan elkaar knopen.

Je hebt het er zelf over he... Je derde alinea staat er vol van. En nu ook weer heb je het over belastingfraude. Waar haal je het vandaan? En dan nog, dat is het (verre) verleden. Het is toch logisch dat de Knvb een keer de halt toe roept. Het is natuurlijk een keertje klaar met dat gehannes. En wat je nu gaat krijgen met die verkeerde komma? Zet die komma dan gewoon goed! Alle grote multinationals worden ook afgerekend op die komma. Tussen 100.000 schuld of 1.000.000 zit namelijk nogal een verschil.

En over die geheime afspraken: de club heeft die man gewoon gemachtigd om dat allemaal te doen. Als er ineens allemaal spelers binnen komen en het stadion wordt verbouwd, dan ben je verplicht om als club vragen te stellen. Je bent als club gewoon verantwoordelijk als je 'binnen je functie had kunnen weten dat er iets mis is'. Je kop in het zand steken en je hand ophouden werkt niet zo. 1 man kan nooit zoveel macht hebben om er zon zooitje van te maken. En als dat wel het geval is, dan heeft de club het verkeerd georganiseerd. Zie jij ergens anders (bij grote multinationals bijvoorbeeld) dat 1 man de macht heeft om dit soort afspraken te maken? Dat kan gewoon niet onopgemerkt.

En ja Portugal. Geen idee hoe ze het daar regelen. Geen idee hoe de Knvb er tegen kijkt. Ik zeg alleen dat ik er op zich niks tegen hebt.

16 juni 2016 om 10:14

Wat ik opmerkelijk vind is dat er steeds gewezen wordt naar situaties bij Ajax, Groningen, NAC en Feyenoord terwijl dat hele andere zaken zijn. Feyenoord komt misschien nog een beetje in de buurt maar de rest waren gewoon discussies rondom belastingen. Die discussie hangt Twente ook nog steeds boven het hoofd want als de contracten echt zijn achter gehouden en er ook te weinig belasting is afgedragen dan zal de Fiod daar nog wel wat van gaan vinden. Wat de clubs hierboven allemaal niet gedaan hebben, is het achterhouden van documenten voor de Knvb waardoor spelers gekocht konden worden en het overtreden van third party ownership regels. Daarnaast zijn er bij die clubs volgens mij ook geen onjuiste jaarrekeningen ingediend.

Roepen dat de mensen gestraft moeten worden en niet de club is ook een makkelijke uitweg. De personen hebben dit namelijk uit naam van de club gedaan en de club heeft kennelijk niet voldoende maatregelen genomen om dit tegen te gaan. Een bedrijf als Imtech of in het verleden Enron en Parmalat zijn ook failliet gegaan door een fraude en daar is ook niet alleen degene die de mist in is gegaan bestraft. Dat Munsterman en de zijnen in een later stadium alsnog worden aangepakt sluit ik niet uit maar wanneer je (zeker als bestuurder) namens de club handelt en fraude pleegt, dan is de club uiteraard ook schuldig; de club heeft ook ‘de voordelen’ gehad.

Naar het hele plaatje kijkend, vind ik degradatie naar een juiste straf maar ik vind de manier waarop het gegaan is een vrij ongelukkige. Wat mij betreft had de Knvb veel eerder een goed onderzoek moeten (laten) doen en niet moeten pappen en nathouden. Door de vele kleine straffen is er onduidelijkheid en frustratie gecreëerd en heeft de Knvb zichzelf ook in problemen gewerkt. Als er al een precedent is geschapen, dan komt dat doordat Twente een uitweg geboden is en er een nieuwe licentie voor de JL is gegeven.

Het is treurig en vervelend dat een paar mensen een club kapot kunnen maken maar het is niet uniek voor de voetballerij. Je kan je helaas niet verschuilen achter die paar mensen of zeggen dat wanneer de rotte appels de deur uit zijn alles is opgelost. Daarmee zou je pas een precedent scheppen want dat zou betekenen dat je als club in feite onschendbaar bent….

16 juni 2016 om 10:41

Dus jij denkt dat door het niet afdragen van belastingen (en je daardoor meer geld in kas hebt) niet ook je financiële situatie verbetert en evt. daarmee je sportieve situatie? Dat bedoel ik dus met boter op je hoofd. Dat zijn enerzijds heel andere zaken, maar het effect waarvoor men nu FC Twente wil bestraffen is hetzelfde; oneerlijke concurrentie. Alsof daarmee voetbalminnend Nederland niet is belazerd. Maar die discussies heb ik in het verleden niet gehoord. Toen waren met name de clubs slachtoffer... En nam de Knvb het zelfs nog op voor de clubs richting de Belastingdienst wegens "onduidelijke regelgeving".

Het probleem in de hele situatie is het sneeuwbaleffect. Door het achterhouden van die overeenkomst (wat het overtreden van de third party ownership regels inhoudt), was het financiële plaatje rooskleuriger, waardoor mensen die niet op de hoogte waren van die overeenkomst (bij FC Twente en de Knvb) misleid zijn.

Ik las gisteren op een Twenteforum iets treffends: dat er bij Volkswagen gesjoemeld is, is duidelijk. Verantwoordelijken worden aangepakt. Maar moet je dan nu Volkswagen opeens dwingen om iets anders dan auto's te laten bouwen, ook al weet je dat dat hun faillissement gaat opleveren? Want zo liggen de verhoudingen wel een beetje. Als straf neem je een bedrijf zijn inkomstenbron weg. Je neemt iemands licentie om auto's te bouwen weg, maar je zegt, ach, hier, je mag bromfietsen gaan bouwen, en daar mag je blij mee zijn. Ach, je hebt nog allemaal auto-onderdelen verwerkt zitten in half afgebouwde auto's en je moet de schuldeisers van wie je auto-onderdelen hebt gekocht nog betalen? Nouja, jammer, je gaat nu toch maar brommers bouwen.

T.a.v. het handelen van de Knvb zijn wij het wel eens. Daar moet de Knvb echt op gaan reflecteren.

16 juni 2016 om 11:07

Natuurlijk haal je een financieel voordeel uit het niet afdragen van belastingen maar als ik mij niet vergis ging de discussie bij in ieder geval NAC en Ajax over het interpreteren van belastingregels. De vraag was of een vergoeding al dan niet belast was en daar dachten de partijen anders over. Dat doe je vervolgens af met een naheffing en eventueel met een strafzaak als er sprake is van bewuste ontduiking. Wat Twente heeft gedaan is anders; die hebben bewust documenten achter gehouden omdat ze anders bijvoorbeeld Ziyech niet hadden kunnen kopen, hebben bewust contract delen achter gehouden omdat daar illegale afspraken in stonden. Dat is geen interpretatiekwestie maar het bewust omzeilen van regels. Ik kan je wel voorspellen wat er gaat gebeuren hoor, de Fiod gaat nog onderzoek doen waarna Twente een naheffing krijgt en vervolgens worden Twente en Munsterman gedaagd wegens belasting ontduiking. Net als bij die andere clubs gebeurd is.

Dat je het voorbeeld van Volkswagen aanhaalt is leuk en geeft aan dat je niet helemaal begrijpt hoe de vork in de steel zit en dat je voorbarige conclusies trekt. VW is volgens mij gewoon aangeklaagd in ieder geval de VS en dit hele schandaal kan wel degelijk einde verhaal voor VW betekenen. Daarnaast moet je kijken welke regels er overtreden zijn en wie daarover oordeelt. Twente heeft Knvb regels overtreden, heeft een foute jaarrekening ingediend en heeft wellicht belastingregels overtreden. De verantwoordelijke instanties kunnen voor al die zaken straffen opleggen, net als de tüv bijvoorbeeld kan besluiten alle certificaten voor VWs in te trekken. Of de tüv dat kan, doet en mag weet ik niet maar kan natuurlijk wel en dat betekent niet dat VW geen gloeilampen of fietsen zou mogen gaan maken. Vergeet niet dat je als BVO een licentie krijgt om te mogen voetballen en je dus aan voorwaarden moet voldoen om die licentie te behouden. Om dan mooi weer te spelen tegen de licentiecommissie en zaken anders voor te doen betekent in principe dat je niet aan de voorwaarden voldoet en geen aanspraak meer hebt op enige licentie. Net als wanneer jij op school betrapt wordt op afkijken, je in principe een 1 krijgt voor je tentamen. Je kan je dan ook niet beroepen op je vader die op zijn werk bij een collega heef afgekeken hoe hij een mooie tabel in een powerpoint presentatie kan maken.

''iedereen is tegen Twente. Het is Twente tegen de rest!'' Toch een fraaie steunbetuiging vanuit bekende prominenten uit de voetbalwereld.

En zo is het nu eenmaal ook. Het blijft zonde om een club als Twente de afgrond in te zien gaan. Een club die toch een grote rol vervulde in de geschiedenis van de Eredivisie. Maar het vorige bestuur heeft de boel gewoon compleet bedonderd en Twente moet hier hoe dan ook voor boeten. En je kunt zeggen wat je wilt, maar de licentiecommissie heeft er alles aan gedaan om Twente voor het profvoetbal te behouden. En die gasten bij die commissie zijn echt niet gek en de Knvb maakt echt geen persoonlijke klopjacht tegen Twente, zoals Derksen in VI al zijn mening verkondigde.

Kortom: Zonde en spijtig voor de supporters, maar terecht dat ze (zwaar) gestraft worden.

Kennelijk zien deze BN'ers de dader als slachtoffer. Het is niet de KNVB die ze stuk maakt, dat hebben ze zelf gedaan. Twente is al jarenlang financieel doodziek en dat is mede door creatief boekhouden verzwegen. Het zegt genoeg over hoe failliet ze eigenlijk al zijn als ze niet eens een jaar in de JL kunnen overleven. Tachtig miljoen schuld voor een club die normaliter in de subtop voetbalt is ook van de zotte. Ook al zouden ze in de Eredivisie blijven dan nog zie ik ze bij het 9e meetmoment categorie 2 niet halen.

16 juni 2016 om 19:36

@FCG-TvhN die 80 miljoen is voor het grootste gedeelte een hypotheekschuld. Als jouw ouders een koopwoning hebben, dan hebben ze (waarschijnlijk) ook een hypotheekschuld. Als Twente niet failliet gaat vind ik het als supporter overigens helemaal geen probleem om een paar jaar in de JL te spelen en zo weer gezond te worden.

Wanneer is de deadline voor de definitieve uitspraak?

16 juni 2016 om 09:23

20 Juni geloof ik.

Ok en nu? Enkel leuke PR voor de Bn'ers maar ze weten dondersgoed dat die niets uitmaakt en terecht. Stoppen met janken en uitzoeken hoe je Twente levend houdt is het belangrijkste ipv dat gemekker.

Leuke actie, support in deze donkere tijden. Helaas zie ik dan de reacties van Groningen en Feyenoord supporters op dit forum, die met z'n allen hopen dat we failliet gaan. JL is een terechte straf, maar eentje die vooraf niet tot te mogelijkheden hoorde en waarop niet geanticipeerd was. Degradatie betekend faillissement en dat zou verschrikkelijk zijn.

16 juni 2016 om 09:54

Bijna niemand wil dat daadwerkelijk Twente failliet gaat en ik hoor daar ook bij. Echter moet Twente wel gestraft worden en het intrekken van de licentie is te zwaar. In mijn ogen is dit dan ook een passende straf. Al had ik ook vrede gehad met het seizoen starten met -25 punten. Al denk ik dat Twente ook dan moord en brand had lopen schreeuwen. Maar mocht Twente failliet gaan in de JL dan zie ik dat niet als een gevolg van de straf, maar als een gevolg van het jarenlang voeren van wanbeleid. De rest van de eredivisie wou notabene Twente helpen maar dat wou Twente zelf niet, dan krijg je vanzelf de deksel op je neus.

16 juni 2016 om 10:39

Ik hoop echt niet dat Twente kapot gaat. Maar ben er van overtuigd dat het overgrote deel Twente aanhangers omgekeerd onze club het graf had gewenst!

16 juni 2016 om 20:00

@VakAA ik ben er van overtuigd dat je ongelijk hebt. Daarvoor is de historie tussen beide clubs te groot. De supporters onderhielden vroeger zelfs een vriendschappelijke band. Dat werd later overigens wel wat minder . Maar we kunnen niet zonder Groningen..

16 juni 2016 om 10:49

Kom op, er is niemand die daadwerkelijk Twente het liefst failliet ziet gaan. Feit is wel dat Twente als club gestraft moet worden voor de structurele fraude.

De licentie commissie heeft zich in allerlei bochten moeten wringen om binnen de perken (die nooit of te nimmer rekening hielden met fraude van een club) een passende straf te vinden. Dat Twente per direct failliet gaat in de JL vind ik persoonlijk nogal blufpoker van Jacobs om in ieder geval nog te vechten voor wat het waard is. De licentiecommissie heeft echter alle financiële cijfers, voor zover ze nog steeds kloppen, in handen en zal het ook heus geconstateerd hebben als Twente direct failliet zou gaan in de Jupiler League. Dan zal de keuze volgens mij gemakkelijk zijn geweest en was Twente's licentie allang ingenomen denk ik zo.

16 juni 2016 om 11:26

Je stond op een degradatieplek in de winterstop, hoe hou je er geen rekening mee dan?

16 juni 2016 om 11:46

Crediteurenakkoord, garantstelling gemeente en garantstelling bedrijfsleven zijn geregeld toen Twente 'veilig' was (12e plek) op voorwaarde dat het risicoprofiel ongewijzigd bleef. Deze komen nu te vervallen, waardoor het weer drie tandjes harder bijschakelen wordt om niet kapot te gaan. Klinkt reëel toch?

En toch denk ik dat de bond zonder ruggegraat in Zeist Twente gaat sparen na al die smeekbedes. Hebben zich al zo vaak ongeloofwaardig gemaakt! Dan kunnen andere clubs in de toekomst ook rustig hun gang gaan met creatieve boekhouding, want het zou dan wel heel vreemd zijn dat die dan wel harder gestraft zouden gaan worden.

De Graafschap is eerlijk gedegradeerd op de sportieve prestaties van zichzelf.

En laat Twente dan maar met -20 punten aan de competitie beginnen als straf. Ze zullen rond de 40 punten nodig hebben om zich dan eventueel veilig te spelen. Maar mochten ze het dan niet halen is het alsnog hun eigen schuld.

Persoonlijk begin ik nu wel een beetje Twente moe te worden, klagen over het feit dat je hand in de koektrommel zat en een tik over je vingers kreeg. Terwijl je al jarenlang koekjes eruit pakt terwijl je weet dat dat niet mag.

16 juni 2016 om 10:45

Precies en ondertussen wijzen naar anderen waarvan er vermoedt wordt dat ze ooit een koekje gepakt hebben terwijl ze zelf de hele pak hebben gepakt en erop betrapt zijn.

Nrvier,

Laat ik het met een andere metafoor duidelijk proberen te maken. Twente is gestraft, een penalty tegen. Maar men mag toch nog wel proberen de penalty te stoppen.

Ik zie hier dat veel supporters van andere clubs zoals Feyenoord en Groningen zich heel erg druk maken over de straf die Twente krijgt. Ik snap niet dat je als voetballiefhebber een andere club kapot wenst. Waar maken jullie je zo druk om man.

"fc Twente mag toch niet kapot? Nee, dat mag niet!"

Oh ja? Staat dat in de wet dat dat niet mag? Wat is dit voor onzin? Waar waren al deze mensen voor Munsterman toen Twente bijna koppie onder ging en waar waren al deze roeptoeters bij alle andere clubs die kapot zijn gegaan?

Oh wacht ja tuurlijk.... Twente is nu veel belangrijker dan een RBC of Veendam of Haarlem. Belangrijker waarom? Kan niemand zeggen maar zal zo zijn.

Man man man, iedereen die hier zijn naam aan het heeft verbonden kan je in 1 klap niet serieus nemen. Helemaal als hier politici op staan moeten die zich direct kapot schamen.

16 juni 2016 om 11:30

Je moet dit ook wel in de context zien van hetgeen er gebeurd is. Natuurlijk is faillisement van deen BVO altijd vervelend maar het feit dat een paar personen door frauduleus handelen een club kapot maken en zoveel onschuldige mensen treffen is natuurlijk wel erg pijnlijk.

16 juni 2016 om 12:42

Ja dus? Hoe denk je dat die andere clubs kapot zijn gegaan? Ook door mensen die teveel geld uitgaven of verkeerde dingen deden. Heb ook niemand gehoord toen de Vries Groningen bijna de afgrond in boorde of Aalbers bij Vitesse etc....

En ook niemand had het erover toen alles goed ging bij Twente, toen was Joopie de man maar in die tijd wist ik al, en anderen ook hier, dat Twente heel gevaarlijk spel speelde maar wij werden altijd weg gezet als jaloerse figuren die onzin uitkraamden.

Triest voor de club daar niet van en ik zou doodzonde vinden maar de club heeft het er zelf naar gemaakt en dan zo'n 'steunbetuiging' of wat dit dan ook is is totaal en totaal misplaatst. Maargoed lekker popiejopie doen net als Derksen die zich al helemaal voor aap zet op tv.

16 juni 2016 om 13:46

Popiejopie doen is in mijn ogen ook het achteraf je gelijk komen halen en lopen doen alsof je in tegenstelling tot de Knvb, de Fiod etc precies wist wat er mis was bij Twente. Als deze mensen, waaronder een groot aantal oud-spelers de behoefte hebben hun medeleven te uiten dan is dat toch hun goed recht? Ik zie niet in waarom je daar zo’n groot probleem van maakt? Niemand verplicht die mensen dit te doen en het levert ze ook niets op dus waar maak je je druk om? In Haarlem zijn nog steeds hele acties dat er een betaald voetbalclub moet komen en zullen ook vast mensen een ‘rip Haarlem’ advertentie ingestuurd hebben; is dat ook raar en stuit je dat ook tegen de borst? Die club heeft er immers ook zelf een puinzooi van gemaakt.

En ik ben geen Twente supporter maar zie in jouw post eerlijk gezegd ook met name afgunst.

Het begint bij FC Twente een beetje op Denk te lijken. En maar doordrammen
totdat iedereen er schoon genoeg van krijgt. Weg ermee - net als Denk - en
laat al de ondertekenaars-/sters in die paginagrote advertentie zelf de portemonnee
trekken! In plaats van teken even bij het kruisje....
En hopelijk komt er snel een einde aan deze never ending story. Hoe het ook
afloopt, FC Twente en veel van haar supporters hebben bij mij alle sympathie
verloren. En ik vermoed bij vele anderen; maar dat wordt blijkbaar als toegestane
nevenschade aangemerkt, net als de te accepteren boete bij een valse transfer.
Het zal je club maar wezen...

16 juni 2016 om 14:00

Lekker makkelijk dat mensen hun portemonnee maar moeten trekken. Je kan op vele manieren betrokken zijn en je steun betuigen en dit is ook een manier. Misschien niet de jouwe maar kennelijk wel die van hun. En iemand die een rouwadvertentie in een krant post hoeft toch ook niet de begrafenis van die persoon te betalen?

Wat ik verbazingwekkend blijf vinden is het gebrek aan empathisch vermogen dat er bij een deel van de mensen hier aanwezig is. Stel je eens voor dat het bij jouw club zo’n puinhoop zou zijn en jullie in die situatie zouden zitten; hoe zou jij je dan voelen? En hoe zou jij hopen dat anderen zouden reageren? De mensen die het meest bedonderd zijn, zijn misschien wel de Twente supporters zelf die zich geconfronteerd zien met een club die ze jaren steunen maar die een groot luchtkasteel blijkt te zijn dat nu leegloopt. Met het deel van de Twente supporters dat dit allemaal goed blijft praten en/of naar anderen gaat wijzen kan ik ook niets maar dat maakt niet dat iedereen zo is en ik dus maar mijn mening over die mensen op de hele club projecteer.

16 juni 2016 om 14:22

Als er fraude in orde van deze grootte plaatsvindt bij welke club dan ook -
dus ook waarvan ik fan ben - past daarbij gewoon een behoorlijke straf.
Meestal is die dat de betreffende club een paar klassen terug wordt gezet.
Dat vind ik een gepaste straf - ook al ben ik fan van die club.
Dus terugzetting van FC Twente naar de JL is een zeer milde straf,
daarvoor mogen ze de Knvb op hun knietjes bedanken!
Helaas wordt dat in Enschede niet begrepen en is vanaf het begin de
slachtofferrol aangenomen, in plaats van de straf als een feit te accepteren
en als een grote kerel mee aan de slag te gaan. Nu hebben ze zoveel
goodwill verspeeld, dat - hoe dit uiteindelijk ook afloopt - ze bij veel
voetballiefhebbers als een van de meest onsympathieke clubs te boek
staan; maar blijkbaar is hun dat wel waard. En by the way, ik heb/had
niets voor/tegen FC Twente, maar vind dat jarenlang frauderen nu
eenmaal pittig moet worden gestraft.

16 juni 2016 om 14:29

Er is geen vergelijkbaar voorbeeld in Nederland van dit soort fraudes dus een deel van je verhaal gaat niet op. En natuurlijk is het makkelijk roepen dat je het dan eens zou zijn met de straf omdat je niet in die positie zit en niet weet hoe het voelt.

Ik hoop dat wij dit nooit hoeven mee te maken voor onze clubs

Volgens mij is het in een competitie met 18 clubs in principe mogelijk voor iedere club om kampioen te worden dan wel te degraderen. Dat men bij Twente een beleid hanteert waarin niet voorzien is in een eventuele degradatie, sterker nog, waarbij degradatie het einde van de club zou betekenen, is een teken aan de wand...

16 juni 2016 om 12:54

Bij deze uitspraak raak je kant noch wal.
Een club begroot op in het verleden behaalde resultaten, en toekomst ambitie.
Als Az, Utrecht, en Vitesse gaan begroten met het feit dat ze kunnen degraderen, zullen zij nooit de aansluiting maken bij de top, of behouden blijven in de subtop.

16 juni 2016 om 18:01

AZ en Vitesse zijn prima voorbeelden van clubs die in het verleden wel eens zijn gedegradeerd.

16 juni 2016 om 18:02

willem II ook

En als het een grote multinational was geweest die willens en wetens de boel had belazerd en valsheid in geschrifte had gepleegd en het bedrijf was daardoor failliet gegaan, hadden we dan ook een advertentie gezien?

16 juni 2016 om 17:43

Als ze daar behoefte aan hadden gehad of een band mee hadden gehad dan wel. Waren er niet ook mensen die een rouwadvertentie plaatsten voor V&d?

Twente wordt niet kapot gemaakt. Twente wordt wellicht terug gezet naar de Jupiler League. Daar kan je prima bivakkeren totdat je de zaken op orde hebt.
Dit is de schuld afschuiven. Op de blaren zitten. Huppakkee!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren