Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bekende misdaadverslaggever wordt met Ajax-icoon spelersmakelaar

Laatste update:
/

Peter R. de Vries treedt toe tot de wereld van het profvoetbal. De bekende misdaadverslaggever, van wie bekend is dat hij supporter is van Ajax, wordt samen met zijn zoon Royce en met oud-profvoetballer Piet Keizer spelersmakelaar. Dat brengt het nieuwe bureau van de drie donderdag naar buiten.

De 57-jarige De Vries vergaarde grote bekendheid met zijn tv-programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, dat van 1995 tot 2012 te zien was. Zo nu en dan werd hij door de Nederlandse media ook om zijn mening gevraagd over zaken binnen de voetballerij. De Vries zet nu samen met zijn zoon en met Ajax-icoon Keizer het bureau PR Sportmanagement op.

Via een persbericht wordt duidelijk dat het kantoor zich zal richten op de begeleiding van professionele sporters, met name voetballers. Keizer zal fungeren als technisch directeur en adviseur van spelers en clubs. De Vries en zijn zoon hebben ieder een KNVB-licentie als spelersmakelaar op zak en zullen spelers begeleiden bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding.

Peter R. de Vries is geschikt als spelersmakelaar

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oh god,
Die man begint mijn strot uit te komen.

30 januari 2014 om 10:23

Omdat hij iets doet wat ie leuk vind?

30 januari 2014 om 10:30

Omdat hij een verschrikkelijk mediageil mannetje is.
Hij moet gewoon lekker met pensioen gaan.

30 januari 2014 om 10:37

En jij reageert op een website over een wereld waarin alles en iedereen mediageil en arrogant is? En waar iedere doelpuntmaker de eerste de beste camera opzoekt om een hartje te maken met z'n handen? Waar iedereen de gekste haardracht uitkiest (liefst met streepje in het haar) om op te vallen?

30 januari 2014 om 10:52

Klinkt bijna alsof ie je vriendinnetje heeft afgepakt ofzo.
Begrijp best dat je hem eikel vind hoor, maar ik ben meer van leven en laten leven.

30 januari 2014 om 14:49

en wat heb jij bereikt in je leven??????
mensen afkraken op de internet

Misdaad(oplosser) gaat oplichterswerk doen. Hoe ironisch is dit?
Heeft blijkbaar tijdens een onderzoek gezien hoeveel geld er in de omloop gaat.
Te droog dit haha

30 januari 2014 om 10:22

Oplichterswerk? Waar heb jij het nou weer over?

30 januari 2014 om 10:30

Het beroep van spelersmakelaar 'oplichterswerk' noem gaat misschien ietwat ver, maar als je serieus geen idee hebt wat hij met deze term bedoeld heb je toch een behoorlijk grote plaat voor je kop.

30 januari 2014 om 10:37

Niet te serieus nemen Viswinkel. Ik doel meer op de schandalen die in dit wereldje te vinden zijn.
Je zou van een misdaadverslaggever verwachten zich niet in dit wereldje te willen bevinden.

30 januari 2014 om 10:44

En als hij het nou gewoon op een eerlijke manier uitvoert? Is het dan nog steeds oplichterswerk? Wat bekrompen Slimjong om alles maar te generaliseren.

30 januari 2014 om 10:57

Ben je gisteren geboren of kom je van een andere planeet?
Je moet eens kijken hoeveel werk "eerlijke" makelaars hebben. Om precies te zijn nul komma nul. Maar deze man is niet eerlijk. Onmogelijk. Zelfs zware misdadigers houden van de man.

30 januari 2014 om 11:08

@ JK-Ajax

Elke tussenpersoon die onnodig veel geld meepakt vind ik een soort van oplichter. Die Raiola bijvoobeeld, pakt miljoenen mee zonder daadwerkelijk ook zelf maar wat te doen. Ja een beetje bellen met de verschillende clubs om interesse te wekken, nou dat kan iedere simpele ziel.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben zeker voor een goede loopbaanbegeleiding. Veel makelaars zitten er echter puur voor zichzelf. Het zou een makelaar sieren als ie gewoon met vaste tarieven werkt, zodat ie niet altijd aan eigen belang hoeft te denken bij het opdrijven van prijzen en afspreken van clausules.

30 januari 2014 om 11:09

Klopt Debarbaar, daarom worden die spelersmakelaars aan één stuk door voor het gerecht gesleept wegens oplichting, afdreiging en fraude. Wat een geleuter zeg.

Spelersmakelaars en hun cliënten hebben soms tegengestelde belangen met de club, dat de supporter dan voor de club kiest is geen reden voor deze belachelijke hetze die de laatste tijd door voetballand rondwaart.

30 januari 2014 om 11:13

@shorty1991

Als elke simpele ziel dit zou kunnen zouden veel meer simpele zielen dit werk doen. Schijnbaar kunnen ze dat niet. Elke keer worden alleen de excessen eruit gepakt om te laten zien hoeveel die mensen wel niet verdienen. Het is helemaal geen tussenpersoon maar iemand die de wensen van zijn cliënten zo goed mogelijk probeert te behartigen en schijnbaar is daar vraag naar want vrijwel iedere sporter heeft zo iemand.

Volgens jouw redenatie is elke vertegenwoordiger dus zo'n beetje een oplichter. Die pakken ook een stuk provisie mee bij de verkoop van het product. Of telt dat in die situatie dan weer niet?

Natuurlijk zitten die makelaars er voor zichzelf, het is hun werk. Die zitten daar niet voor het goede doel. Zo'n speler speelt toch ook voor zichzelf. Jij werkt in de eerste plaats toch ook voor jezelf en niet zodat jouw collega promotie kan maken.

30 januari 2014 om 11:27

@ Viswinkel

Hoho niet te hard van stapel lopen, je moet niet alles te letterlijk nemen aan mijn post. Natuurlijk gaat er meer samen met het zijn van een makelaar, echter is het vooral van belang om een groot netwerk te hebben en dat is een van de redenen waarom niet zo maar iedereen zaakwaarnemer kan zijn. Dat snap ik ook wel hoor. Het gaat mij erom dat het bij wijze van een baantje is waarbij je de hele dag aan het strand kan liggen en af en toe de telefoon opnemen. Als je voor dat beroep een bedrag van 1 ton per jaar kan krijgen is het ook lekker makkelijk verdiend hoor.

Wat betreft je generalisatie in je tweede alinea: nou nee zo sterk wil ik het niet stellen. Wel vind ik dat bepaalde vertegenwoordigers het best met een beetje minder provisie mogen doen.

Je vergelijking in de derde alinea raakt wat mij betreft kant nog wal, waarom vergelijk je deze situatie met het promoveren van een collega van mij? DIe collega van mij zou binnen hetzelfde bedrijf promoveren en bovendien krijg ik geen miljoenen toegespeeld wanneer dat gebeurd. Maar als Ajax bijvoorbeeld met Siem de Jong over contractverlenging praat, denk je dan niet dat Siem dat ook prima zelf kan? Of vind jij dat dat per se gedaan moet worden door een overbetaalde zaakwaarnemen? Wanneer je lang bij een club/baas werkt kan er best een gevoel bij die baan ontstaan, dan werk je dus niet alleen voor jezelf. Maar zoals ik al zei: ik snap het op zich wel en keur het ook niet geheel af, ik vind alleen dat er wel minder grote geldstromen plaats mogen vinden in de voetballerij. En dat geld niet alleen voor de geldstroom richting de makelaar.

30 januari 2014 om 11:43

@slimjong

Wat kan jij ongelofelijk dom lullen.
En je noemt jezelf slimjong?
Beter verander je dat..

30 januari 2014 om 11:53

@ Short

Heb je ooit wel eens een spelers contract gezien? Weet je wel hoe dik die dingen zijn?

Waarom is het zo dat hij zoveel spelers onder zich heeft, omdat hij niets uitvoert?
Laatst was er een documantaire over de spelers makelaar van Ronaldo.
Pppff, die man ging van links naar rechts, van land naar land en maakte behoorlijk ook wat uren aan de tel. op zo een dag

Er komt zoveel meer bij kijken dan je denkt, wat zo iemand doet voor zijn klanten.

De combinatie van de Vries en Keizer lijkt stabiel en iedereen weet dat het Netwerk van Piet Keizer geen kleintje is. We zullen zien hoe dit voort zal zetten.

Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een goede zaak is. Peter loopt al langer mee en kon zo aardig het wereldje belichten en analiseren, waardoor hij de stap waagt en voor advies hebben ze Piet.

Goede zaak!

30 januari 2014 om 13:29

@ Fairplay1

Dat kan wel zo zijn, heb jij mijn studieboeken wel eens gezien en weet je hoe dik die zijn? Voor het lezen en begrijpen van diee boeken krijg ik geen miljoenen betaald. Het gaat mij er toch helemaal niet om dat het beroep van spelersmakelaar niet mag bestaan, het gaat er mij alleen om dat de geldstroom richting een makelaar minder groot wordt en gewoon in verhouding staat tot wat hij doet.

Op basis waarvan is het terecht dat een Raiola miljoenen verdient dan? Hij heeft zeker lekkere koffie bij de onderhandelingen? En wat jij zegt over van hot naar her vliegen, veel uren maken, gaat ook niet op. Ik studeer zelf geneeskunde, daar is een werkweek van 60 uur niet ongewoon (bijvoorbeeld tijdens coschappen) en krijg je significant minder geld terwijl je dan mogelijk iemands leven redt. Of vind jij het doorbladeren van een dik contract moeilijker dan een open hart operatie uitoefen?

Nogmaals ik ben niet tegen spelersmakelaars en goede loopbaanbegeleiding.

30 januari 2014 om 15:01

Ach krijg je dit geneuzel weer. "de brandweer, dat zijn de echte helden, die moeten 4 miljoen per jaar verdienen want zij redden levens."

Het is gewoon marktwerking. Iemand ziet kansen en maakt daar gebruik van. Schijnbaar zijn er weinig mensen zo goed in wat goede zaakwaarnemers doen, anders had hij wel grotere concurrentie gehad.

Het leven is nou eenmaal oneerlijk.

30 januari 2014 om 16:26

@ Viswinkel

Krijg je dat weer 'het is gewoon marktwerking'.. Je hoeft mij niet uit te leggen hoe het allemaal in elkaar steekt, als er 50.000 man betaalde toeschouwers bij een operatie zitten, zou de chirurg ook meer krijgen. Betekent dat dat ik het eens moet zijn met de manier hoe het nu eenmaal gaat? Ik uit alleen mijn onvrede over de gang van zaken, of het nou logisch is dat ze zo verlopen of niet.

De voornaamste reden dat niet iedereen dit werk kan doen, lijkt mij, is dat je nogal afhankelijk bent van het hebben van een groot netwerk om te lobbyen. Ik bijvoorbeeld heb helemaal niets in de voetbalwereld te zoeken, ken geen voetballer of ander belangrijk persoon binnen de professionele sport persoonlijk en zal als zaakwaarnemer dan ook meer moeite hebben me te manifesteren. Echter is het ook niet zo dat je voor het hebben van deze functie een uitgebreide opleiding dient te volgen, een Knvb cursus en je licentie wordt gegeven. Niet dat hogeropegleide mensen meer dienen te verdienen per se, maar het is vaak wel een maatstaaf voor hoe lastig een bepaalde job is.

Nou mooi man. Als hij denkt dat hij hier geschikt voor is moet hij dat vooral doen.

30 januari 2014 om 10:34

Nou ik zie het wel voor me. Op de parkeerplaats van een wegrestaurant uit een geblindeerd busje springen gewapend met een pen en contract, nietsvermoedende lunchende spelers overmeesterend en hen dwingen te bekennen dat ze deel van zijn stal willen uitmaken. Vervolgens met een verborgen camera onder zijn leren jackie plaatsnemen aan de onderhandelingstafel met de technische staf van een voetbalclub om hun slinkse eisen openbaar te kunnen maken. Het onderste uit de kan halen bij contractonderhandelingen en een ontevreden speler overplaatsen naar een competitie van een land waarmee Nederland geen uitleveringsverdrag heeft. Nee die Peter is daarjuist wel op zijn plek, zal her en der nog wel wat hooligans bij de kraag grijpen als ze zijn pad kruisen. Dit is wat het louche makerlaarsland nodig heeft. Mino Raiola slaapt vast al slecht, schijnt dat Zlatan en Balotelli direct overstappen.

30 januari 2014 om 10:38

Geef deze man een groen randje. Wat een geniale comment!

Oh god.. Als ik het van beide hoor, zou ik zeggen dat Piet Keizer gezien zijn verleden nog wel prima in deze branche past. Maar Peter R? Hou toch op..

Zijn de contracten bij hem toevallig geel en A5-A6 formaat, waarna je vervolgens de bevestiging na een paar weken thuis krijgt en je alleen nog maar een paar euro administratiekosten moet betalen?

Rudolf ruikt weer geld en een manier om zichzelf 'belangrijk' te maken. Bah. Wat heb ik een hekel aan deze zelfingenomen bralaap.

30 januari 2014 om 10:28

Waarom?
Peter R De Vries is een ontzettend goede misdaadverslaggever/recherche die tientallen gezinnen al gelukkig heeft gemaakt met zijn acties.
Daarnaast is hij erg slim en heeft dacht ik ook het amsterdamse politiekorpsgeleid.
Ik raad je aan afleveringen te kijken over Maria Mosterd, Koos.H, Joran van der Sloot en over het drugsgebruik van de politie zelf.
Niemand anders in Nederland kon dit oplossen hoor.

30 januari 2014 om 10:39

Schoenmaker blijf bij je leest. De voetbalwereld wordt overspoeld met makelaars, het is dringen tijdens de jaarlijkse afgifte van licenties. Niet omdat ze de wereld willen verbeteren, maar omdat de miljoenen er op straat liggen. Het gezin dat er gelukkig van wordt is hun eigen. Typisch overigens dat iemand die zich graag associeert met thugs het zo vol is van deze goedheiligman.

30 januari 2014 om 10:47

Nou als er toch al een overschot is aan makelaars, waarom zou het dan enig kwaad kunnen om deze gerenommeerde mannen er bij te hebben? Juridisch gezien is De Vries geen koekenbakker en met de voetbalknowhow van Piet Keizer zit het waarschijnlijk ook wel goed. Ik zie de toekomstige talenten van Nederland liever bij deze mannen aansluiten dan bij Raiola bijvoorbeeld.

30 januari 2014 om 10:48

jij kunt mij aanraden wat je wil. ik ken peter r de vries wel! ik moet hem gewoon niet. vind hem een egotripper die te vol van zichzelf is. daarbij, hoe denk jij dat het komt dat hij zo dik is met vele onderwereldfiguren?

als ik er nu goed over na denk zou hij compagnon van raiola moeten worden. twee dezelfde figuren!

30 januari 2014 om 15:54

@thugvz, ik neem aan dat dit sarcastisch bedoeld was?

30 januari 2014 om 17:36

Precies, de10, Dat mensen zijn manier van handelen niet mogen ligt toch echt aan hen zelf.
Zijn stugge houding, of beter gezegd zijn arrogante houding kan nog wel eens van pas komen.
Met Keizer aan zijn zij is het een goede combinatie die zo op het oog niet te snel voor het geld kiest, maar voor de ontwikkeling van de speler.
Maar dat alles moet natuurlijk nog blijken, maar ik zie het er wel in zitten.

Volgens mij is hij wel geschikt ja. Houd voet bij stuk. Maar om nou als misdaadverslagever een criminele baan te gaan doen....

Dalijk wil ie ook nog in het bestuur van ajax..

Peter R. de Vries blijf aub weg uit het voetbal wereldje en doe gewoon waar je goed in bent.
Man man man die kerel overschat zichzelf. Toen der tijd ook Ajax directeur willen worden, lachwekkend gewoon.
Al met al succes met het binnen halen van spelers :P

Goedeavond,

Als een speler 1 keer op de paal schiet is het een incident
Als een speler 2 keer op de paal schiet is het heel toevallig
Bij de 3e keer is het een zichtbaar patroon.

On topic: Wel een man met de goede mentaliteit, helaas vind ik de meeste zaakwaarnemers pure geldwolven , verdienende op iemand anders talent.

30 januari 2014 om 11:11

Hahaha geniaal bedacht! ot: ik begrijp dat deze man Ajacied is, maar om die reden dan ook een functie te bekleden bij Ajax zelf. Alsjeblieft niet. Ik ben niet blij met dit nieuws!

30 januari 2014 om 11:26

@Dionysos

Correctie: Goenavond

Het makelaarskantoor dat onderzoekt, ontmaskert, aanklaagt en verdedigt. Er schijnen horloges gestolen te zijn bij een inbraak in de kleedkamer van FC Balophetdak, daar zal hij wel op duiken. Ik wacht ook met smart op de eerste avondvullende uitzending op televisie waarin Peter weer uitgebreid vertelt hoe geweldig hij is.

30 januari 2014 om 10:29

Ik denk dat wij vrijdag bij VI heel erg kunnen lachen. Peter en Johan liggen elkaar niet zo. Dus Peter krijgt de volle laag. Veder ben ik van mening dat hij dit beter niet kan doen maar waarschijnlijk wil hij zijn zakken nog even bijvullen.

Enge vent die Peter..

30 januari 2014 om 17:40

Waarom?
Tikkeltje arrogant? hij doet wat andere niet doen en hij durft het ook.
Ik vind het allemaal prima, dankzij o.a hem weten mensen waar ze op moeten letten.
Anders waren er bijvoorbeeld tientallen misschien wel honderden mensen opgelicht voor bijvoorbeeld nep sloffen sigaretten, dan praat je over tienduizenden euro's wat er bij mensen gestolen word.

Laat Peter R de Vries dit maar doen. Als hij denk dat hij dit aankan, laat hem dat dan alsjeblieft zelf ontdekken. Eigen kennis heeft hij waarschijnlijk niet genoeg, maar als hij faalt heeft hij wel gelijk weer een les geleerd.

Voor de rest wil ik hier mijn woorden maar niet aan vuil maken .

30 januari 2014 om 17:40

Hij heeft Keizer ook he... die 2 kunnen elkaar prima aanvullen.

wat mooi, nog een corrupte zak erbij in de voetballerij

bron: http://martinvrijland.com/2013/10/03/peter-r-de-vr...

Zoveel verstand als de man heeft van misdaadverslaggeving , zo weinig verstand heeft hij van voetbal.
Hij kan het brengen alsof het de grootste waarheid is maar er komt over voetbal louter onzin uit.

Laten we niet vergeten dat Peter R zwaar voorstander van de toen der tijd van de RVC onder ten Cate en voor de komst van van Gaal was. De revolutie van Cruijff was maar niks.

Daarnaast ook nog bekend om zijn uitspraak over de ''fan'' van Ajax die het veld op rende tijdens de bekerwedstrijd tegen az. Dat had volgens peter r de vries te maken met de reclame van grolsch door het stadion.

Hij zal waarschijnlijk wel door het vuur voor je gaan om te eindige met een pluspunt

Dat word lachen al hij om de tafel zit

Peter ; En waar was u ten tijden van de bespreking

Directeur; waar heeft u het over.

Peter; laten we even naar wat beeldmateriaal gaan kijken.

Directeur;?

Hahahaha de man heeft echt niks meer te doen. Tegenhanger van rainiola ? Leuk voor hem maar zo zien we maar elke idioot kan spelersmakelaar worden!

Dit is het bewijs dat elke lul makelaar kan worden. Goed dat de Uefa er wat aan gaat doen.

30 januari 2014 om 11:09

Maar een klein percentage haalt dat examen. Dan moet je weldegelijk verstand hebben.

Valt nog mee dat zijn vriend Willem Holleeder geen functie krijgt in het bedrijf. Dat zou het onderhandelen met clubs wel makkelijker maken.

Haha, er zijn zoveel makelaars en nu een bekend iemand dat plan heeft, gaat iedereen op hem zeiken? Laat hem lekker. Hij is gek op voetbal en wil dolgraag een baan in die sector hebben. Is hij niet goed genoeg, zoals velen hier denken, dan zal hij geen winst maken en de sport snel weer verlaten. Door met Keizer aan de slag te gaan, hebben ze in ieder geval een grotere voetbalreputatie. Het zou best wel eens wat kunnen worden.

Laten we hopen dat hier een groter plan achter schuilgaat en dat Petertje lekker undercover gaat om deze bedrijfstak eens goed schoon te wassen.

heeft hij in ieder geval al een alibi

Nou dan weet je dat je als speler in ieder geval niet bedonderd wordt, want anders komt Peterrdevries spontaan met zijn camera voor je deur staan en dat wil je toch niet.

Heeft deze beste man dan verstand van dit soort zaken? Hopelijk doet Piet Keizer alle Voetbal inhoudelijke zaken en zit Peter lekker op kantoor de facturatie te doen. Nu ben ik ook een beetje tegen hem omdat hij zich openlijk tegen Cruijff heeft geuit maar goed. Hopelijk bemoeid hij zich vooral niet met Ajax en haalt hij geen talent weg.

De specialiteit van Peter R. de Vries: goaltjesdieven.

Het beste antwoord op dit nieuws heeft hij zelf al eens duidelijk uitgesproken:

Laughing Out Loud

Ach, een blaaskaak is hij altijd al geweest dus heel verbazingwekkend kan dit toch niet zijn? Als pizzabakker Raiola spelersmakelaar kan worden kan Peter R. de Vries het zeker.

Ik denk dat dit juist een goeie is voor het voetbal. Deze man kan misschien spelers overtuigen om in Nederland te blijven. Ik gok dat hij niet hele dagen bezig is met het spelletje voetbalmakelaar, aangezien hij alweer met een nieuw programma bezig is. Als ik als jonge speler mocht kiezen zou ik al overstappen, naar zijn kantoor, want gok dat hij juist de beste adviezen heeft en voor het geld nog niet zozeer doet.

Zou wel leuk zijn als hij dan een speler is laat uit praten. Of gaat hij net zo als altijd schreeuwen tegen iemand,na dat hij deze een vraag heeft gesteld zonder te wachten op het antwoord.

Lijkt me ongemakkelijk om met deze man te onderhandelen. En geen club die je meer wilt.

Hopen dat de spelers die hem als spelersmakelaar nemen daar een goed alibi voor hebben

En als het mislukt heeft hij altijd een alibi.

Kamp Van Gaal en anti Cruijff. Van mij mag hij zich lekker bezighouden met spelers maar laat hem de Ajacieden gewoon met rust laten!!

Gehoord in de wandelgangen. Het schijnt dat Theo Lucius de omgekeerde weg bewandelt en de misdaadverslaggever opvolgt

Ik denk dat de man wel kwaliteiten heeft op het gebied van onderhandelen en iemand die makkelijk een gesprek aangaat. Daarnaast met een goed beleid en toch iemand die zn naam niet graag ten grabbel gaat gooien kan het gewoon een goed bedrijf worden voor de wat mindere getalenteerde voetballers in de Eredivisie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren