Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beelden: Anderlecht-fans ontsporen volledig en bestormen VIP en perszone

Laatste update:

Het is na afloop van Anderlecht - KV Mechelen volledig uit de hand gelopen op Lotto Park. Boze fans van de thuisploeg stormden na de 2-3 nederlaag op de hoofdtribune af en vielen daarbij de vipruimte en perszone binnen. De fans wilden verhaal halen voor het dramatisch verlopen seizoen, waarin hun club als elfde eindigde.

Met het 2-3 verlies tegen Mechelen eindigde een rampweek én -seizoen voor Anderlecht. De Belgen werden midweeks door AZ uit de Conference League geknikkerd en maken met hun elfde plek in de Jupiler Pro League geen aanspraak meer op Europees voetbal of de play-offs om het kampioenschap. Dat zorgde voor veel woede bij een deel van de fanatieke aanhang.

Op uitgelekte beelden is te zien hoe fans de perszone binnendringen en in conflict raken met de aanwezige beveiligers. Die weten de fans echter al snel onschadelijk te maken en sluiten de ruimte weer af. De politie had een dergelijke aanval al zien aankomen en had tientallen agenten ingezet om de hoofdingang van Lotto Park te bewaken. Alsnog wisten enkele fans dus binnen te dringen.

Voor en tijdens de wedstrijd uitten de supporters ook al hun onvrede. Daarbij werd het vooral gemunt op voorzitter Wouter Vandenhaute, wiens ontslag werd geëist. Ook werd er middels een spandoek gerefereerd aan het midweekse Conference League-verlies tegen AZ. 'Vous êtres nuls, de A à Z', stond daarop, wat 'Jullie zijn losers, van A tot Z' betekent.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetbal haalt wel echt het meest slechte uit bepaalde mensen he, ik kan me gewoon niet voorstellen dat je zo simpel in je hoofd bent dat je om een spelletje denkt dit soort fratsen uit te moeten halen. Dan zou je toch gewoon weggestopt moeten worden in een dwangbuis en uit de maatschappij gehaald moeten worden?

24 april 2023 om 10:33

Bij een podvast over FC Groningen werd het mooi beschreven. Dit soort incidenten gebeuren niet als de club er mooi voor staat. Mensen raken wanhopig, ellendig en kunnen zich met name onder invloed niet beheersen. Dat is geen vrijbrief maar daarom merk je bij een aantal clubs wel meer dan bij anderen. Een actie als deze lost niks op en heeft niks met onze mooie sport te maken.

24 april 2023 om 10:48

La~decimahet is wel een beetje waar, maar ook niet helemaal. Hoe vaak hebben we kunnen zien hoe "supporters" hun eigen stad afbreken als ze kampioen worden?

24 april 2023 om 12:59

Nu ben ik fan van een club waarin weinig te vieren valt de afgelopen jaren en woon ik uren van de grote steden met kampioensploegen af. Mijn afstand is fysiek en gevoelsmatig dusdanig groot dat ik hier inhoudelijk te weinig van weet. In hoeverre wordt er echt gesloopt en in hoeverre is gewoon zooi dat bij een groot evenement ook ontstaat?

24 april 2023 om 10:41

Vroeger had je nog de mooie zin "voetbal (sport) verbroederd".
Nou ben ik al een hele lange tijd de waarde van deze mooie spreuk kwijt.

24 april 2023 om 10:47

Nu is het voetbal verloederd tinus Maar nee valt best mee hoor. Deze onzin gebeurt al sinds ik een klein kind was. Alleen doen mensen altijd net of vroeger alles beter (of minder slecht) was.

24 april 2023 om 11:07

Sterker nog, vroeger was het vele en vele malen erger. Inderdaad doen mensen alsof dit soort dingen iets nieuws is tegenwoordig, geen idee hoe men aan dat idee komt, het haalt het echt niet bij het geweld uit de jaren '80 en '90, maar denk ook aan recentelijkere ek's waar het volledig uit de hand liep.

24 april 2023 om 12:01

Typische boomer reactie, die leven in een sprookjeswereld waarin de (wilde) jaren 50/60/70/80 een idealistisch paradijs waren, waarin natuurlijk nauwelijks iets gebeurde. LOL. Moordcijfers zijn historisch laag, relatief veel minder zichtbare criminaliteit vergeleken met vroeger etc etc etc. Buitengewoon irritant dit soort Feesboek "vroeger was het echt allemaal beter hoor, waar gaat het toch heen bhoehoe" gehuil bij elk breed uitgemeten incident. Ze vervuilen het maatschappelijk sentiment met dit soort feitenvrije onderbuik gezwets.

Fans, ofja "fans" mogen zeker een mening hebben. Maar maak een spandoek of kom met z'n allen een kwartier later als boycot. Dit is weer een instelling van een hersenloze en ver over het toelaatbare.

Wat een ontzettende sneuneuzen zeg. Dit filmpje bewijst ook weer wat voor domme meelopers het zijn die een beetje stoer doen voor hun maatjes. Echt van het niveau 'houd me tegen'.

24 april 2023 om 10:34

Ja dat is altijd zo mooi om te zien met dat soort gasten. Moeite en stoer doen om zo'n rolluik omhoog te krijgen, is dat ding eenmaal omhoog en staan ze elkaar aan te kijken zo van "Ok, shit het is nog gelukt ook en nu?" om vervolgens rechtsomkeer te maken.

Totale dwazen natuurlijk, als je dan zo'n stoere jongen bent doe het dan zonder bivakmutsje en andere gezichtsbedekking.

Mooi man, voetbal….
Wat een gekken lopen er rond zeg! Je zou zo langzamerhand je kinderen niet meer meenemen naar de stadions…

Dit lijken echt wel 'hooligans' analoog aan de spelerskern van Anderlecht dit seizoen. Wel een beetje willen maar niet echt kunnen/durven.
Voor de rest uiteraard kansloos gedrag.

wat een niveau weer...
hier bereik je echt 0,0 en helemaal niks mee.

wat gaat er door je hoofd dat je denkt dat dit een goed idee is, en het vanaf nu allemaal beter gaat lopen?
verhaal halen? over wat? dat het een klote seizoen is? dat weten die mensen die daar zitten ook wel.
je raakt kompany kwijt, je hebt een jeugdig elftal met een paar vedettes. het is allemaal niet veel soeps. dan kan je een keer tegen zo'n seizoen aanlopen, het is afgelopen jaren sowieso kommer en kwel bij anderlecht. door dat stomme playoff systeem kan het dan nog eens de goede kant opvallen dat je daar piekt en europees voetbal haalt. maar de andere clubs zijn anderlecht gewoon voorbij gestreeft, gewoon opbouwen en weer terug komen. vanuit de jeugd komen altijd wel weer leuke spelers door.

Respect voor die stewards zeg. Op dat moment weet je ook niet hoever 'die supporters' tegenover je willen gaan om er doorheen te komen. Als je dan blijft staan en zo erger weet te voorkomen. Heel knap.

En dan zijn er mensen die zeiden dat Kompany het slecht gedaan heeft bij Anderlecht. Waanzinnig topwerk geleverd is een betere omschrijving. Top 4 werd behaald en een verloren bekerfinale op penalty’s.

Hij vertrekt en Anderlecht draait hun slechtste seizoen in 86 jaar.

Het ziet er ook overal hetzelfde uit. Petjes en capuchonnetjes over elkaar en sjaaltjes over een deel van hun hoofd. Want de dapperheid is natuurlijk thuis gebleven. Ze verstoppen zich in hun kleding en achter elkaar. Je zult nou nooit eens lezen dat er eentje zonder capuchonetje op maandagmorgen gaat staan rellen bij dat stadion. Wat een kotsvolk.

24 april 2023 om 11:17

@theo uphus

Dus als je het doet zonder bivakmuts dan ben je dapper en verdien je respect?

Alsof je als inbreker met een felroze jas en zonder gezichtsbedekking een overval gaat plegen, want dan vindt de publieke opinie je een stoere kerel.

Alsof die gasten het ook maar iets kan schelen dat ze onherkenbaar zijn (daar gaat het uiteraard om) en dat ‘buitenstaanders’ ze nu laf vinden?

24 april 2023 om 12:41

Ik denk dat Theo bedoelt dat als je het openlijk doet, je nog steeds een sneuneus bent maar in ieder geval niet anoniem. Maar dat gebeurt natuurlijk niet want je werkgever mocht je eens herkennen. En op politiebeelden helpt het ook niet echt.

Gaat lekker, gister ook al fans bij Olympiakos die het veld opstormden

Wat een ontzettende loser zeg. Dan sta je daar met 20 van je medelosers een scherm omhoog te trekken en dan laat je je tegenhouden en wegjagen door 6 stewards.

Kansloze figuren. Van mij mag de bivakmuts een verboden kledingstuk worden. Enige reden waarom je dat ding draagt is om niet herkent te worden. En dat wil je alleen als je iets gaat doen wat niet mag.

24 april 2023 om 11:13

@PaulR_1982

De bivakmuts is ook verboden (alle gezichtsbedekkende kleding). Zodra je gepakt wordt met een bivakmuts bij het betreden van het stadion ontvang je ook ‘gewoon’ een stadionverbod.

24 april 2023 om 12:06

Daar wordt dan heel erg op gecontroleerd zeg. Ik zie op tv zoveel mensen met bivakmutsen in het stadion.

24 april 2023 om 12:09

Vind het winter op de fiets wel lekker warm zo'n muts. Maarja heb het nog nooit mee naar het stadion genomen. Wel zitten ze soms ook vast in jassen

24 april 2023 om 12:16

Op straat mag je hem ook niet dragen, tenzij je het geloofsovertuiging doet, maar dat betwijfel ik. Zou het ook heel raar vinden als ik iemand met een bivakmuts op de fiets voorbij zie komen. Dan denk ik toch "daar gaat een crimineel, en die fiets zal ook wel gejat zijn"...

Zeer triest voor een wat vroeger een grote club met naam en faam was en het ergste buiten
Vertongen zal er niemand balen dat ze nu al op vakantie mogen

24 april 2023 om 14:05

Het is en blijft nog steeds een grote club.

Dan is het al een genant seizoen genoeg geweest maken de fans zich nog belachelijk ook. Al mag ik het woord fans hier ook niet in de mond nemen eigenlijk. Die hebben zich na een tumultueus begin steeds van hun beste kant laten zien met prachtige sfeer + tifo's, dit ondanks nog de tegenvallende sportieve resultaten! Daarbij moet je even kijken naar de jochies die dit proberen. De meeste zien er minderjarig (alleszinds schlemiel) uit. Aanpakken, seizoen vergeten en Verder kijken. Tijd genoeg alleszinds

Het voetbal in het westen lijkt totaal ontspoord. In de meeste landen buiten het westen zie je dit soort zaken niet gebeuren. Spanje lijkt me een van de weinige landen waar mensen zich wel kunnen gedragen op de tribunes.

Ha, échte supporters! Die hebben tenminste hart voor de club. Capuchon op en schreeuwen! Ze hebben het beste voor met de club hoor, luister naar ze!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren