Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

BBC noemt drie redenen waarom Liverpool volledig kansloos is in Madrid

Laatste update:

De Engelse media trekken keiharde conclusies na een nieuwe afgang van Liverpool. De ploeg van manager Jürgen Klopp werd dinsdagavond afgedroogd door Real Madrid (2-5) en heeft een mirakel nodig om de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Nooit eerder kwam het voor dat the Reds in een Europese thuiswedstrijd vijf tegentreffers moesten slikken. Op Mohamed Salah na wordt dan ook niemand gespaard door de criticasters.

De BBC spreekt van een 'brute sloop', waarbij Liverpool 'compleet onder de voet werd gelopen'. "Als de finale van vorig jaar een spannende aangelegenheid was die beide kanten op had kunnen gaan, was dit een uithaal van de ingewanden", luidt het oordeel. "In de slotfase waren de stemmen te horen van spelers die tegen elkaar schreeuwden. Klopp stond teneergeslagen en roerloos met zijn handen in de zakken. Het leek er eerder op dat Real in de slotfase de score verder zou uitbouwen, dan dat Liverpool de derde zou maken."

Een miraculeuze ommekeer zoals in 2019, toen Liverpool tegen Barcelona terugkwam van een 3-0 achterstand, ziet de Britse zender niet gebeuren. "Er zijn significante verschillen. Real is veel meedogenlozer dan het wankele Barcelona. En Liverpool komt bij lange na niet in de buurt van het Liverpool van 2019. Bovendien wordt de return gespeeld in het Estadio Santiago Bernabéu en niet op Anfield. Real straalde klasse en controle uit, terwijl Liverpool inzakte. Het moet pijnlijk zijn geweest voor de Liverpool-fans om de 37-jarige Modric weg te zien rennen bij de zwoegende Fabinho en Stefan Bajcetic."

Cody Gakpo krijgt van de Liverpool Echo een 6 als rapportcijfer. "Hij hield de centrale verdedigers van Real bezig en had een paar bevliegingen, maar vooral na rust maakte hij geen impact meer. Hij werd ondergedompeld", aldus de lokale krant. Salah springt er als enige uit met een 8 als rapportcijfer. "Hij terroriseerde Alaba - die er geblesseerd afging - en vervolgens Nacho, om voor de assist te zorgen bij de 1-0 van Núñez. Salah speelde een voortreffelijke eerste helft, totdat Real ermee wegliep." Van Dijk komt met een 6 nog goed weg. "Hij was duidelijk aanwezig in de coaching en had een paar cruciale onderscheppingen, maar kon het Real-tij niet keren."

Sky Sports stelt dat de opleving van Liverpool - de ploeg van Klopp won van Everton en Newcastle United - 'van zand is gebouwd'. "Vinícius Júnior heeft opnieuw laten zien waarom hij tot de elite van het mondiale voetbal behoort. Hij is met zijn 22 jaar en 224 dagen de jongste speler die tweemaal weet te scoren op Anfield in een grote Europese competitie sinds Johan Cruijff in december 1966 namens Ajax. Real is een tegenstander die in staat is kwetsbaarheden aan het licht te brengen, in staat om Anfield de louterende realiteit onder ogen te brengen dat de heropleving slechts een illusie was. Een historische nederlaag."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De 2-1 is nog een fraaie goal die lastig te voorkomen is (al kan je dat al betwisten), maar voor de rest gaf Liverpool echt de goals cadeau. De 2-2 is een gigantische blunder, bij de 2-3 kan Militao vrij inkoppen, bij de 2-4 wordt er zeer passief verdedigd en valt de bal enigszins fortuinlijk binnen en bij de 2-5 ligt het open in de counter. Het gekke is: de mooiste aanvallen van Real Madrid bleven nog onbenut (denk aan de twee razendsnelle counters voor rust). Dit team oogt defensief zo kwetsbaar, en dan vooral op het middenveld en aan de rechterkant, met Alexander-Arnold en Joe Gomez.

22 februari 2023 om 09:20

Want Real Madrid gaf de doelpunten die Liverpool maakte niet gratis weg?

Hakbal van Nunez was te pakken, daar maken Alaba, Carvajal, Militao en Courtois fouten. Courtois maakt dan bij de 2-0 (weer) een gigantische blunder.

22 februari 2023 om 09:40

De 2-0 zeker. De 1-0 vond ik een goed uitgespeelde goal. Maar ik wou verder ook niet afdoen aan de prestatie van Real. Ik ben een Barcelona-fan (en Ajax-fan), maar heb gigantisch genoten van Real.

22 februari 2023 om 12:38

Elke goal die ooit gevallen is in het voetbal, ging een fout aan vooraf.

22 februari 2023 om 13:45

De 1-0 had een topkeeper als Courtois moeten hebben. Hij stond al vroeg op het verkeerde been terwijl die bal eigenlijk recht op hem af ging. En die 2-0 was natuurlijk een grote fout. Real heeft ook kinderlijke tegengoals weggeven...

22 februari 2023 om 16:07

Snap je, zie alleen maar ja Liverpool maakte fouten blablabla. Alsof die 2 goals van Liveroool niet door fouten kwamen! Altijd maar smoesjes. Vorig seizoen hadden ze het over geluk blablabla. 🥱

22 februari 2023 om 13:33

Oh je zou eens kritiek hebben op dit forum op het oh zo machtige real Madrid. Feit blijft, Liverpool geeft al het hele seizoen vanalles weg en zo ook gisteravond. Het staat gewoon niet goed. Op een gegeven moment gaan ze het laten hangen en real Madrid is dan wel een ploeg die daar gebruik van kan maken. Die blijven ondanks voetballen. Dat geef ik ze graag mee. Maar als Liverpool zich strak aan het plan hield en meer ruggengraat had laten zien, weet ik niet of rm met de winst er vandoor was gegaan. Want kom op nou, zo fantastisch voetbal laten ze afgelopen tijd ook niet zien. Maar gisteravond werden ze als halve goden benoemd door de fanboys. In elk geval, gefeliciteerd met een terechte overwinning real Madrid

Pfoe, de dribbel van Modric moet nog niet zo pijnlijk zijn. De "aanname" van Fabinho met zulke ballen, compleet met het verkeerde been.. dat was pas pijnlijk. Doe je dat op amateurniveau, dan word je terecht neergesabeld.

De 2-3, zoals Suarez7 terecht aanhaalt ook. Dat was net zo lamlendig als Barca destijds met de corner van Benteke/trent. En dan kom je net fris uit de rust en weet je dat je scherp moet zijn!

Edit: Origi, niet Benteke.

22 februari 2023 om 09:15

Origi was dat volgens mij

22 februari 2023 om 10:06

Merci, da's de Belg die ik bedoelde inderdaad.

Ik zal de 3 redenen noemen waarom Liverpool kansloos is:

Real madrid abilities

- Kampioenen van Europa: Alle vaardigheden +3 bij wedstrijden in Europa.
- Kop kloppers: defensieve vaardigheden tegenstander -5 wanneer Liverpool de tegenstander is.
- Remontada: Bij elk doelpunt achter alle offensieve vaardigheden +5.

22 februari 2023 om 09:23

flaky vertalen met vlokkig is wel bijzonder vz. Misschien geen beste beurt als schrijver dat je dat breinloos door google translate haalt

22 februari 2023 om 14:49

@hangover96 - Nou ja, er is geen mes waar het tegenaan kan lopen. Zonder de blunder van Courtois was de eerste helft waarschijnlijk niet eens zo spannend geweest.

De grootste reden waarom Liverpool kansloos is, is de eigenwijsheid van Klopp, z'n tactisch falen en het aankoopbeleid van dit seizoen. Liverpool heeft de eigen speelstijl volledig zelf ontmanteld.

Die verdediging moet bij elke omschakeling opboksen tegen het middenveld en de aanval van Madrid. Dan praten we over Van Dijk, pure middelmaat Gomez en Fabinho als enige middenvelder die de kwaliteiten heeft en het ook kan belopen.

De backs lopen continu naar voren en kunnen niet echt verdedigen, terwijl de overige middenvelders te oud zijn of het uberhaupt niet van hun kwaliteiten zonder bal moeten hebben. Laat dat laatste nou net datgene zijn waar de tactiek van Klopp bij valt of staat in dit Liverpool, lopende middenvelders die de verdedigende gaten dicht kunnen lopen en omschakelingen kunnen neutraliseren.

Daarnaast hoef op bij Nunez en Gakpo geen extra aandacht te vestigen. Je hoeft alleen Salah voorin uit te schakelen en je schakelt eigenlijk 80 procent van de aanvallende stootkracht uit. Liverpool mist gewoon kwaliteit en de spelers voor de speelstijl die Klopp blijft forceren.

22 februari 2023 om 11:59

Je vergeet er nog twee.- Nachos leiderschap: +5 in alle stats voor alle veldspelers in de posities naast Nacho . - nooit knarsetanden: Achterstand zorgt niet voor paniek bij spelers. Bij elkecgoal tegen krijgt Ancelotti een nieuw stukje kauwgom.

Zou Liverpool niet helemaal afschrijven. Real Madrid doet vaak gekke dingen als ze voorstaan, beginnen ze nonchalant te worden.

Vind Real Madrid vaak slecht wanneer wij juist alles onder controle lijken te hebben.

Juventus stond ooit 0-3 voor tot de 93 min.

22 februari 2023 om 09:25

Dit Liverpool gaat natuurlijk nooit 3 keer scoren in Madrid, het zou een regelrechte schande zijn om dit nog weg te geven.

22 februari 2023 om 09:57

Er is een wereld van verschil Hangover, misschien zelfs 2. Barcelona was niet bij machte toen om de rug te rechten binnen een wedstrijd. Als er een ploeg is die dat als geen ander kan, dan is het Real Madrid wel. Ook al zouden we in het Bernabeu er 3 of 4 om de oren krijgen, dan weet je nog dat er een keerpunt komt. Er zijn inmiddels toch redelijk wat voorbeelden uit de geschiedenis van hoe Duits Real Madrid kan zijn. Ploegen als Atletico, PSG, Chelsea, Mancity en Liverpool zijn daar welbekend mee

22 februari 2023 om 09:57

@hangover96

Wel compleet andere omstandigheden, een kolkend Anfield, een mak Barcelona en een Liverpool dat toen wel veel sterker was dan het huidige. We hadden de 1-1 kunnen maken maar laten dat na, als we die hadden gescoord had het een andere wedstrijd geweest maar goed, dat is uiteraard geschiedenis ;-)

22 februari 2023 om 11:18

@hangover96

Daarom houden we ook zo veel van dit spelletje.

22 februari 2023 om 14:40

Die kun je al wel afschrijven. Klopp is enorm aan het klungelen en te eigenwijs om in te zien waar het fout gaat. Die tweede wedstrijd kun je eigenlijk op papier al wel afdoen. Dit gaat Real Madrid nooit(!) weggeven. Eerder uitbouwen.

Salah springt er als enige uit met een 8 als rapportcijfer. "hij terroriseerde Alaba - die er geblesseerd afging - en vervolgens Nacho

Ik weet niet welke wedstrijd ze hebben zitten kijken, maar Mo Salah was kansloos tegen Nacho. Hij begon met een 9, dat duurde een minuut of 16, maar daarna zakte hij gewoon af naar een 3-tje. Volledig in de achterzak van Nacho zat hij. Dus die 8 die ze hem geven kan ook de prullenbak in.

22 februari 2023 om 11:18

@rm1335

Types als Nacho zijn echt onbetaalbaar. Die strijden inderdaad tot hun laatste adem voor de club en zeuren niet ondanks ze maar een 10-20tal wedstrijden per jaar spelen.

22 februari 2023 om 13:36

Salah wordt altijd helemaal veredeld, wat zeer onterecht is. Ja hij heeft af en toe briljante momenten, maar zijn rendement is ontzettend laag. Ik weet zeker dat als je hem vervangt er beter gespeeld gaat worden.

22 februari 2023 om 17:41

Het was daarnaast ook Salah die ervoor zorgde dat de spelers om hem heen geen bruikbare bal kregen.

Gefeliciteerd Madridistas. Ik heb gisteren genoten van een geweldige pot voetbal die de eerste 15 minuten leek op een walkover van Liverpool op Real. En dan zie je die klasse, ervaring en kwaliteit na boven drijven. De aansluitingstreffer van Vinicius kwam exact op het juiste moment en vanaf dan was het al Real dat de klok sloeg.

Heel zwak verdedigd ook door Liverpool, snap ook niet waarom Klopp per se altijd die backs enorm hoog wil zien als je geen middenveld hebt die een bal kan bijhouden. Bajcetic vond ik wel een leuke ontdekking maar is gewoon nog te groen om tegen Modric/valverde/camavinga te staan. Fabinho was nergens en al wat Henderson doet is kei hard inspelen en lopen. Van controle is er geen sprake bij de Reds. Als je dan een bal verliest op het middenveld, dan ligt alles wagenwijd open en daar heeft Madrid perfect van geprofiteerd.

Masterclass van de Madrilenen, petje af.

Het lijkt soms net alsof mensen een andere uitkomst van de wedstrijd hadden verwacht. Liverpool is al tijden heel matig, waarbij Real altijd gebrand is om te winnen in CL-duels.

Het kwaliteitsverschil is echt gigantisch Tussen Liverpool en Real Madrid. Het grootste probleem naar mijn idee is het middenveld bij Liverpool, want het liefst slaan ze die nog over in de opbouw. Als je de pass naar Salah weet te stoppen, stop je heel Liverpool. Die houthakkers op het middenveld kunnen er werkelijk waar geen pepernoot van, om vervolgens de volgende houthakker genaamd Milner in te brengen. Is gewoon tijd om de bezem er is flink doorheen te halen daar.

22 februari 2023 om 11:16



@givenchy

Met Thiago hadden ze daar waarschijnlijk minder moeite mee, maar die is letterlijk om de haverklap geblesseerd. Zelden zo'n schitterende middenvelder gezien die nooit zijn volledige potentie heeft waargemaakt vanwege blessures.

Edit : voor de rest een analyse waar ik me volledig bij aansluit.

22 februari 2023 om 13:49

Thiago vind ik ook dit seizoen niet goed hoor. Hij heeft aardig wat gespeeld dit jaar en is ook wel mede verantwoordelijk voor het slechte middenveld. Die kerel heeft ook het loopvermogen niet. Maar goed hij is natuurlijk wel beter dan wat er nu staat met Bajcetic, Fabinho, Henderson en de wissels Elliott, Milner en Jones.

Middenveld van Liverpool is wel echt dramatisch. Die Bajcetic en Fabinho konden het amper belopen en Henderson heeft gewoon de kwaliteiten niet. Was echt schrijnend om te zien hoe ver Fabinho eigenlijk is gezakt dit seizoen. Vorig jaar was die echt subliem en dit seizoen kan die het al het hele jaar niet belopen. En combineer dat met Trent en Gomez die beide niet kunnen verdedigen en het wordt lastig. Ook omdat Van Dijk het niet meer kan opvangen omdat die ook steeds ouder wordt. Alleen Robertson vond ik nog wel redelijk.

22 februari 2023 om 14:54

Wel met de kanttekening dat Fabinho het gehele middenveld alleen af moet stoppen, hè. Dat is niet te doen als je Modric en Kroos tegenover je hebt en naast je continu twee eigen backs ziet gaan die gaten achterlaten. De speelstijl van Klopp werkt simpelweg niet met dit Liverpool en dat middenveld. Ik heb eigenlijk te doen met Fabinho.

Hetzelfde heeft Van Dijk achterin. Hij is zeker niet in beste doen, maar hij moet ook wel vreselijk veel in de gaten houden nu. Je ziet twee backs continu uit positie lopen en dan zit je naast je opgescheept met Gomez die je ook regelmatig moet compenseren. Dat is denk ik ook de reden waarom Van Dijk dit seizoen vaak probeert de aanvaller voor zich te houden. Dan kun je nog beter Matip opstellen dan Gomez. Tactisch is het gewoon los zand momenteel bij Liverpool en voorin loopt eigenlijk alleen Salah rond.

22 februari 2023 om 14:56

Ik vind hem al het hele jaar minder hoor dus dat baseer ik niet alleen op deze wedstrijd. Maar goed het helpt zeker niet mee nee als je Trent, Gomez en Henderson om je heen hebt staan. Want die 3 kunnen echt niet verdedigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren