Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern wil toeslaan in de Premier League, maar hoort opnieuw ‘nee’ van Arsenal

Laatste update:

Bayern München is nog steeds zéér geïnteresseerd in Takehiro Tomiyasu, zo meldt Florian Plettenberg namens de Duitse tak van Sky Sports. Der Rekordmeister was afgelopen zomer concreet voor de 25-jarige back van Arsenal, maar kon toen op geen medewerking van the Gunners rekenen.

Die medewerking zal er ook in januari niet komen van Arsenal, zo klinkt het. De Londenaren zien Tomiyasu als een belangrijk lid van de selectie en hebben Bayern daarom laten weten dat hij niet te koop is.

De Duitsers willen de 36-voudig international van Japan graag overnemen omdat hij multi-inzetbaar is. Tomiyasu kan op zowel rechts- als linksback uit de voeten, terwijl hij ook in het centrum van de defensie kan spelen.

De rechtspoot speelt bij Arsenal dit seizoen doorgaans als linksback. Vorig seizoen vulde hij 22 keer de positie aan de andere kant van de verdediging in. Tomiyasu kwam in de zomer van 2021 voor ruim 19 miljoen euro over van Bologna en kwam sindsdien 69 keer in actie voor the Gunners.

Concurrent voor Mazraoui?
Thomas Tuchel heeft bij Bayern op zowel links- als rechtsback weinig smaken om uit te kiezen. De oefenmeester heeft achter Noussair Mazraoui en Alphonso Davies alleen de beschikking over de 31-jarige Bouna Sarr en de van Borussia Dortmund overgekomen Raphaël Guerreiro.

Laatstgenoemde kampte sinds zijn komst meermaals met blessures, waardoor hij al achttien wedstrijden miste van Bayern. Tot nu toe staat de teller daarom pas op drie duels van Guerreiro in het shirt van der Rekordmeister.

Bayern raakte daarnaast deze zomer Benjamin Pavard kwijt aan Internazionale. De Fransman speelde in de Allianz Arena de meeste wedstrijden als rechtsback, maar werd ook vaak in het hart van de defensie opgesteld. Met de eventuele komst van Tomiyasu zou Tuchel er op elke positie een optie bijkrijgen. Bayern houdt zijn situatie in de gaten om komende zomer wellicht wél toe te slaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit kan toch niet waar zijn. Ik vraag mij soms echt af of clubs enige vorm van risico beleid hebben? Tomi is letterlijk om de haverklap geblesseerd... Leuk dat hij op meerdere plekken kan maar op de tribune heb je niet veel aan hem.

22 november 2023 om 19:40

Hij moest eerder dit jaar een knieoperatie ondergaan en heeft er een aantal maanden uit gelegen. Verder is hij helemaal niet blessuregevoelig.

22 november 2023 om 19:51

Als je naar zijn blessure historie kijkt heeft is hij wel minimaal 1.5 maand per seizoen geblesseerd. Verder wel een uitstekende speler maar hij heeft ieder jaar wel een vervelende blessure

22 november 2023 om 21:44

Tomiyasu is behoorlijk blessuregevoelig, ook al staat het niet vermeld op transfermarkt. Vaak van die spierblessures die opduiken.

Tijdens het seizoen wil je niemand kwijt. Helemaal niet in de verdediging en helemaal niet op de backposities na het verhuren van Tierney, de ongeschiktheid van Tavares en Cedric, de blessuregevoeligheid van Zinchenko en de blessure van Timber.

23 november 2023 om 11:11

Logisch dat Bayern Tomi wilt. Dat is echt de ideale back up. Kan uit de voeten op alle posities achterin. Die gaat Arsenal nooit wegdoen natuurlijk.

23 november 2023 om 11:53

Heeft soms wel slechte wedstrijden, maar inderdaad, wanneer fit en in vorm een handige speler om erbij te hebben.

Ze verkopen 2 wereldkampioenen Lucas en Pavard,, beide backs die ook op cv kunnen spelen, en ze kopen niets (waardigs) terug. Dat heet wanbelied.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren