Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern slaat nieuwe weg in: ‘Straks betalen we 5 miljoen voor de buschauffeur’

Laatste update:

De veertig miljoen euro die Athletic Club in 2012 ontving voor Javi Martínez was lang goed voor het transferrecord van Bayern München. Corentin Tolisso werd vijf jaar later de nieuwe duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van der Rekordmeister, maar voor de middenvelder van Olympique Lyon werd slechts anderhalf miljoen euro meer betaald dan voor Martínez. Met het aantrekken van Lucas Hernández, voor tachtig miljoen euro overgenomen van Atlético Madrid, verdubbelt de Duitse grootmacht zijn duurste inkomende transfer deze zomer echter bijna en de Franse verdediger is mogelijk niet de enige speler die in de huidige transferperiode voor een megabedrag wordt aangetrokken.

Door Robin Bruggeman

Bayern geldt voor velen al jarenlang als een voorbeeld van hoe grote clubs tegenwoordig geleid moeten worden. De Duitsers verzekerden zich in de afgelopen seizoenen van de transfervrije komst van spelers als Robert Lewandowski en Leon Goretzka, terwijl steunpilaren als Arjen Robben, Franck Ribéry, Mats Hummels en Jérôme Boateng ook voor relatief bescheiden bedragen werden aangetrokken. De huidige kern van het elftal dat de afgelopen zeven jaar de Bundesliga heeft gedomineerd begint echter op leeftijd te raken en de club staat deze zomer voor een aantal belangrijke keuzes. Bayern wist in het net afgelopen seizoen Borussia Dortmund maar net onder zich te houden en zal in de komende tijd waarschijnlijk stevig de portemonnee moeten trekken om de selectie van trainer Niko Kovac van vers bloed te voorzien.

De huidige situatie van Bayern roept herinneringen op aan twaalf jaar geleden, toen de selectie voor de laatste keer in één zomer grondig werd gerenoveerd. Het seizoen 2006/07 eindigde met een vierde plek in de Bundesliga (waardoor de club naast Champions League-voetbal voor het jaar erop greep), de uitschakeling in de kwartfinales van het miljardenbal door AC Milan en het avontuur in de DFB-Pokal dat in de derde ronde al ten einde kwam in een forse teleurstelling en Bayern besloot flink wat miljoenen in de selectie te pompen om een nieuw echec te voorkomen. Voor een bedrag van 95 miljoen euro werden tien nieuwe spelers, waaronder Ribéry, Miroslav Klose en Luca Toni, gehaald, terwijl er ook afscheid genomen werd van de vorige generatie die grote successen naar München had gebracht. Onder meer Owen Hargreaves, Roy Makaay, Claudio Pizarro en Hasan Salihamidzic werden uitgezwaaid en het jaar erop stond Bayern weer met de Duitse landstitel en beker in de handen.

De transferzomer van 2007 was tien jaar lang de duurste uit de clubgeschiedenis.

Bescheiden transferuitgaven
Die zomer van 2007 bleef tien jaar lang in de boeken staan als de transferperiode waarin Bayern het meeste geld uit had gegeven. De club haalde in de jaren erna wel onder meer Robben (25 miljoen), Manuel Neuer (30 miljoen), Renato Sanches (35 miljoen), Hummels (35 miljoen), Mario Götze (37 miljoen) en Arturo Vidal (37,5 miljoen) binnen, maar gaf in een enkele transferperiode nooit zoveel geld uit dat het boven de 100 miljoen euro uitkwam. Die grens werd in 2017 wel geslecht toen, met het oog op de toekomst, onder meer Tolisso, Kingsley Coman (21 miljoen) en Niklas Süle (20 miljoen) werden binnen gehengeld. In vergelijking met de andere kandidaten voor de eindwinst in de Champions League bleven de uitgaven echter zeer bescheiden en het CIES Football Observatory becijferde vorig jaar dat Bayern qua uitgaven in de periode 2010-2018 slechts op de negentiende plek staat wat betreft betaalde transfersommen. Naast usual suspects als Real Madrid, Barcelona, Manchester City en Manchester United gaven gedurende die periode van acht jaar bijvoorbeeld ook Valencia, Napoli, AS Roma en Everton meer uit aan transfers dan de grootmacht uit Beieren.

Met de komst van Hernández en Benjamin Pavard, voor 35 miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, is deze transferzomer met 115 miljoen nu echter al de duurste uit de clubgeschiedenis en Bayern lijkt nog niet klaar. De club wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de komst van Manchester City-aanvaller en Duits international Leroy Sané, die minstens tachtig miljoen euro zou moeten kosten. Voor eenzelfde bedrag zou ook Juventus-spelmaker Paulo Dyala naar Zuid-Duitsland kunnen komen, terwijl Bayern naar verluidt eveneens in de markt is voor (dure) spelers als Rodri (Atlético Madrid), Kai Havertz (Bayer Leverkusen) en Timo Werner (RB Leipzig). Bayern brak met de komst van de twee Franse internationals al met het verleden, maar een renovatie zoals er deze zomer lijkt te komen past wel in de manier waarop de Duitsers hun transferbeleid in het verleden vaker hebben vormgegeven. Die Roten hebben namelijk eerder in verschillende transferzomers in een enkele uitbarsting (relatief) veel geld uitgegeven om in de jaren erop de hand op de knip te houden en slechts enkele gerichte, voordelige aankopen te doen.

Bayern lijkt daarbij zijn potentiële transferzaken in drie verschillende categorieën te sorteren. Zo haalt de regerend Duits landskampioen veel (ster)spelers weg bij andere clubs uit de Bundesliga. Van de huidige kern zijn bijvoorbeeld Hummels en Lewandowski overgenomen van Dortmund, kwamen Neuer en Goretzka van Schalke 04 en werd Joshua Kimmich op jonge leeftijd losgeweekt bij VfB Stuttgart. De tweede categorie spelers zijn talenten die al op jonge leeftijd worden gehaald en verder hun vorming krijgen in München. Coman werd bijvoorbeeld in de afgelopen jaren overgenomen van Juventus en de in januari voor tien miljoen euro binnengehaalde Alphonso Davies moet een soortgelijk traject gaan doorlopen. In de derde categorie vallen (internationale) topspelers die, om welke reden dan ook, ongelukkig zijn bij hun huidige werkgevers. Bayern koopt eigenlijk nooit bepalende spelers weg bij Europese concurrenten, maar profiteerde bijvoorbeeld wel van de onvrede bij Robben toen Real Madrid in één zomer Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema binnenhaalde. De bij Manchester City in een soortgelijke situatie verkerende Boateng was in de afgelopen jaren ook een belangrijke schakel in München, terwijl ook Real-huurling James Rodríguez, die deze zomer weer uit de Allianz Arena zal vertrekken, werd aangetrokken in een periode waarin hij niet zeker was van een basisplaats.

De tien duurste inkomende transfers uit de clubgeschiedenis van Bayern München.

In de eerste categorie zouden deze zomer Werner en Havertz kunnen vallen, al zal voor laatstgenoemde waarschijnlijk wel de hoofdprijs overgemaakt moeten worden naar Leverkusen. Qua talenten leek Chelsea-aanvaller Callum Hudson-Odoi eerder dit seizoen dicht bij een overstap naar Bayern, maar zijn veranderde perspectief in Londen en een zware achillespeesblessure hebben een einde aan deze geruchten gemaakt. De Duitse grootmacht wordt wel in verband gebracht met bijvoorbeeld Nicolas Pépé, maar de aanvaller van Lille OSC staat bij veel Europese concurrenten op de radar en moet waarschijnlijk om en nabij de tachtig miljoen euro kosten. Bayern wil voor een bedrag van dezelfde orde toeslaan in Manchester door Sané terug te halen naar de Bundesliga en de aanvaller van die Mannschaft valt juist weer in de derde categorie. Sané leek zich in de afgelopen seizoenen te gaan ontwikkelen tot een sterspeler in het Etihad Stadium, maar zat in de afgelopen voetbaljaargang vaker op de bank dan hem lief was. Het kamp van de 23-jarige aanvaller heeft daarom voorlopig alle pogingen van the Citizens om zijn nog twee jaar doorlopende contract te verlengen afgehouden en Josep Guardiola zou inmiddels groen licht hebben gegeven voor een vertrek van de vleugelflitser.

Koerswijziging
Nog eens tachtig miljoen, of meer, voor Sané zou Bayern een geweldige opvolger van Robben en Ribéry opleveren, maar er ook voor zorgen dat de transferuitgaven van de club deze zomer boven de tweehonderd miljoen euro uittorenen. De beleidsbepalers in München zien echter dat een dergelijke koerswijziging noodzakelijk is in de huidige opgeblazen transfermarkt en Bayern is bereid om de in de afgelopen jaren zorgvuldig bij elkaar gespaarde miljoenen flink te laten rollen. De komst van Hernández voor tachtig miljoen euro kan daarom ook worden gezien als een statement, al is niet iedereen even onder de indruk van de beslissing om dat bedrag neer te leggen voor de wereldkampioen. Oud-middenvelder Stefan Effenberg had bijvoorbeeld graag gezien dat de miljoenen ergens anders heen waren gegaan: “Bayern ondergaat deze zomer een transformatie en ze hebben al een hoop geld uitgegeven. Maar er hangen ook veel vraagtekens rondom deze aankopen. Hasan Salihamidzic (technisch directeur, red.) praat steeds over Benjamin Pavard en Lucas Hernández alsof ze twee wereldkampioenen hebben binnengehaald, maar wat mij betreft maakt het niet uit dat ze vorig jaar het WK hebben gewonnen met Frankrijk”, reageerde hij onlangs bij T-Online.

Leroy Sané geldt deze zomer als de droomaanwinst in München.

“Dat betekent namelijk niet dat ze over tien jaar nog steeds wereldkampioen zullen zijn. Als we kijken naar het bedrag dat voor Hernández is betaald, kunnen we maar één winnaar aanwijzen: Atlético Madrid. Het bedrag lijkt misschien normaal op de hedendaagse transfermarkt, maar ik krijg er buikpijn van. Het is een van de redenen waarom fans het moeilijk vinden om te begrijpen wat er allemaal in het voetbal gebeurt. Als het zo doorgaat, betalen we over vijf jaar vijf miljoen euro voor een buschauffeur! Ik had liever tachtig miljoen uitgegeven aan spelers die op hun top zitten of offensieve of creatieve spelers zijn.” Voorzitter en clubicoon Uli Hoeness neemt de kritiek voor kennisgeving aan, maar wijst er in gesprek met de Deutsche Presse-Agentur ook op dat Bayern ‘het nooit goed kan doen’: “Het heeft me verbaasd dat onze tachtig miljoen zoveel bekritiseerd werd. Onlangs werd nog gezegd dat Bayern met een voorzichtig transferbeleid nooit in de groep met Engelse en Spaanse topclubs en Paris Saint-Germain terecht zou kunnen komen. Nu geven we wel geld uit en wordt er geschreeuwd: ‘Hoe kun je nou tachtig miljoen spenderen aan één speler?’ Wat zouden die mensen geroepen hebben als we Kylian Mbappé gekocht hadden? Wij geloven dat de tijd is aangebroken voor Bayern om zijn zuurverdiende geld in te zetten op de markt om een nieuw, jong elftal op het veld te zetten.”

Hoeness heeft bovendien gezien dat de concurrentie ook niet stil heeft gezeten. Borussia Dortmund sloeg onlangs in een paar dagen tijd een enorme slag door Nico Schulz (voor 25,5 miljoen overgenomen van TSG 1899 Hoffenheim), Thorgan Hazard (voor hetzelfde bedrag opgepikt bij Borussia Mönchengladbach) en Julian Brandt (voor 25 miljoen gekocht van Leverkusen) binnen te hengelen en BVB gaat er aankomend seizoen vol voor om Bayern na zeven seizoenen op rij te onttronen als landskampioen. De bestuurder van der Rekordmeister geeft echter wel aan dat er nog steeds grenzen zijn aan de bedragen die zijn club uit zal geven: “Ik zou Mbappé bijvoorbeeld meteen kopen, hij is een geweldige speler. Maar wij hebben daar het geld niet voor. Het gaat er niet om of Mbappé dat bedrag waard is. De vraag is: kan iemand zulke bedragen uitgeven zonder financieel in de problemen te komen? Ik heb gelezen dat het duurste schilderij van de wereld bijna vierhonderd miljoen heeft gekost op een veiling. Is een kunstwerk dat geld waard? Natuurlijk niet! Maar als iemand het heel graag wil hebben en er zoveel voor betaalt, is dat uiteindelijk zijn beslissing.” De komst van Sané is daarom, ondanks de hoop van de fans en zelfs van een groot deel van de selectie, nog geen uitgemaakte zaak: “Ik heb de precieze cijfers niet bij de hand, maar ik denk dat het vanuit financieel oogpunt heel moeilijk wordt. Het hele pakket wordt moeilijk”, liet Hoeness vorige week nog optekenen door BILD.

Denk jij dat Leroy Sané volgend seizoen bij Bayern München speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sané heeft nog niet besloten... nog steeds 50/50, bayern spelers in de nationale ploeg proberen hem te overtuigen, gündogan doet hetzelfde ( blijven). Havertz zal 2020 komen... werner deze zomer voor heel goedkoop of gratis 2020 want leipzig wil blijkbaar nu 60M ( geven ze nooit voor werner vanwege zijn contractduur), geloof dat pepe plan B is als sané niet lukt. Een 6 zoeken we ook nog

9 juni 2019 om 01:08

Sané, Rodrigo en Pepe staan nog op de planning voor deze zomer. Werner en Havertz komen goedkoop seizoen 2020-2021.

9 juni 2019 om 09:44

Sané & pepe zullen het niet worden& sportbild zei gisteren nog dat pepe niet goed bevonden is door ons bestuur maar komt sané niet dan kunnen ze zich bedenken volgens Falk ( sportbild). City wil rodri ook dus weet niet of we kans maken maar hoop van wel..

9 juni 2019 om 15:17

Feit is dat ze minimaal 1 flankspeler van wereldtop nodig hebben. Werner, Pepe, Thauvin, Sané.... met Coman, Gnabry , Davies en Mueller red je het niet.

BM is een beetje het Ajax van Duitsland. Gaat nu veel geld over de toonbank. Onnodig mijn inziens.

9 juni 2019 om 06:38

Bayern zal wel moeten.
De meeste spelers raken op leeftijd en Ribery en Robben zijn al weg. Eigenlijk hadden ze vorig jaar al moeten beginnen.

9 juni 2019 om 07:31

Hoezo? Is het onnodig wat Ajax heeft gedaan? En de vergelijking gaat niet helemaal op. Ajax heeft nooit de kans gehad dat ze moesten investeren omdat de selectie ‘verjaard’ was.

9 juni 2019 om 17:59

Elke Europese topclub geeft veel geld uit. Als dat allemaal niet nodig was, kwamen meer clubs in aanmerking voor een plaats bij de structurele Europese top.

Ik hoor veel lof over München, natuurlijk terecht als je kijkt hoeveel titels ze bijeen schrapen. Maar ergens lijkt het mij niet helemaal efficiënt gaan, als je zo veel uitgeeft, zo veel meer financiële slagkracht hebt dan je concurrenten, maar nog steeds nipt kampioen wordt en het moeilijk hebt met bv Ajax.

9 juni 2019 om 09:19

Tja, net als bij Milan destijds teveel en te lang aan je oude garde vasthouden... Daar hadden ze een beter plan voor moeten hebben qua doorstroom en nu zit je dus met een compleet te renoveren elftal. Dat kost nogal wat.

9 juni 2019 om 15:35

Heeft niets te maken met het te lang vasthouden aan de oude garde. Das gelul wat men elkaar blijft napraten.

9 juni 2019 om 18:07

@isimic

Hoezo gelul? Het lijkt me toch vrij duidelijk dat dat het probleem bij Bayern is. Spelers worden ouder en raken in verval. Robben, Ribery, Rafinha en Boateng vallen duidelijk onder die groep, terwijl ook Hummels, Martinez en Muller niet heel veel indruk meer maken.

Als je dan ook nog bestuursleden hebt met een enorm ego die denken dat je voor een dubbeltje op de eerste rij in de Europese top kunt blijven in de huidige markt, helpt dat de situatie ook niet.

Ik bedoel; momenteel ga je met dit Bayern echt geen hoge ogen gooien in de Champions League. De groepsfase zul je wel overleven, maar daarna zijn er veel ploegen die kwalitatief (veel) sterker zijn. Dan wil ik wel eens weten waaraan jij deze selectie en het gebrek aan kwaliteit wijt?

9 juni 2019 om 18:39

Gelul omdat het niet waar is.

Bayern zette een reeks neer waarbij het 57 van de 66 punten behaalde, en vrij gemakkelijk. De bijdrage van Robben, Ribery, Rafinha en Boateng was minimaal hierbij. Allemaal bankzitters die zelden in actie kwamen.

Hoe kan je spreken van een probleem als er gewoon gewonnen word op een dominante manier. Ook in de CL was het goed in de uitwedstrijd tegen Liverpool (hoeveel clubs hebben er uit een goed resultaat kunnen neerzetten tegen Liverpool?) Alleen ging het thuis mis door tactische onkunde van Kovac.

Hummels was gewoon weer 1 van de beste verdedigers dit jaar in de Bundesliga, op 2 zwakke maanden na. Martinez speelde ook zeer sterk, zie dew edstrijden tegen Liverpool.

Aan kwaliteit ligt het op dit moment niet, aan breedte wel.

9 juni 2019 om 09:21

De 6 jaar hiervoor hadden ze tussen de 10 en 25 punten voorsprong op de nr 2. Er kan best een keer een minder jaartje tissen zitten, ze zitten nu gewoon in een overgansfase.

9 juni 2019 om 15:47

Het is eigenlijk niet eens een minder jaar geweest. Maar gewoon 1 mindere periode. Bayern had volgens mij de beste ruckrunde in de geschiedenis van de Bundesliga.

Bayern had een goede start met 12/12 punten, toen door het overmatige rouleren kwam Bayern in de problemen waar Kovac ze niet uit kreeg, dat duurde 2 maanden en in die 2 maanden haalde Bayern 11/24 punten pakte. Maar eenmaal eruit ging het weer zeer goed en wat volgde was een reeks tot het einde van het seizoen waarin er 57/66 punten werden gepakt.

Kan het nog steeds niet geloven dat ze 80 miljoen neerleggen voor Hernandez. Ze hadden dat geld beter kunnen reserveren voor De Ligt en een backup voor Alaba.

9 juni 2019 om 09:38

Hernandez is de backup voor Alaba, maar hij kan ook CV spelen.

9 juni 2019 om 10:14

De ligt zal tussen 80/90M gaan kosten vermoed ik, bayern haalde voor 110M Hernandez en Pavard die centrale verdedigers zijn maar ook op de back kunnen dit vind ik prima. Hernandez had seizoen 17/18 betere stats dan ramos/varane en is ook onlangs 23 geworden( dit seizoen de helft geblesseerd geworden). Bayern gaat niet zomaar 80M uittrekken voor een middelmatige verdediger, dit is gewoon top verdediger hoor

9 juni 2019 om 09:38

Hernandez is de backup voor Alaba, maar hij kan ook CV spelen.

9 juni 2019 om 15:34

Op dit moment zijn Sule en Hummels gewoon beter.

En absurd dat mensen Kimmich naar het middenveld praten. Dat gaat nergens over.

9 juni 2019 om 19:00

Als je 80 miljoen betaalt voor Hernandez verwacht je toch wel dat hij basis gaat staan als CV of linksback.

9 juni 2019 om 19:06

Als je een topclub ben verwacht je toch wel dat de beste spelers in de basis staan.

Dit is gewoon dezelfde kwestie als Martinez destijds, voor wie een zeer groot bedrag werd neergelegd. Heeft de kwaliteit om in de basis te staan en een belangrijke rol te spelen, maar zal die wel moeten verdienen, iets wat tijd zal kosten aangezien hij uit het buitenland is gehaald en de huidige defensie prima presteert.

Martinez had daar enkele maanden voor nodig, maar zijn concurrentie was met Gustavo en Tymo ook een stuk minder.

Helaas wordt gewoon gedegen beleid niet extra gewaardeerd . Koopclubs als
Real en zo kopen gewoon blind voor een half miljard deze zomer alles wat los en vast zit . Wil je mee in de Europese too wordt je helaas gedwongen mee te gaan IND zee waanzinnige geld wedloop .

9 juni 2019 om 16:46

Waarom noem je hier explicitiet Real madrid. Wij hebben nog nooit een half miljard euro in 1 transferperiode uitgegeven en we kopen zeker niet alles wat los in vast zit. In de afgelopen aantal jaar zijn we gewoon 10de qua transferuitgaven als ik het goed heb.

Sane gaan ze toch niet betalen. Pepe zal wel een plan B worden maar vraag me af of Bayern daar 80 of 90 miljoen voor gaat betalen. Met allleen Gnabry, Coman en onze topvedette Muller ga je het niet redden op 3 posities achter de spits. Je hebt geen waardige back-up voor Lewandowski. Robben, Ribery en James zijn weg en daar is niks voor teruggekomen tot dusver. Maar wel ruim 100 miljoen investeren in 2 verdedigers waarvan 1 compleet gefaald heeft dit seizoen en de ander nog maar de vraag is of het basismateriaal is. Het middenveld is ook erg ondermaats op Thiago nagelaten.

9 juni 2019 om 12:06

Heb jij iets tegen Bayern?altijd zo negatief, waar is PSG dan BV met al hun geld en dodelijk aanval? Komen nooit verder dan Bayern europees, City doet het ook niet beter.. barca al jaren geen finale, wat zijn die zonder messi?? Zo kan je over bijna iedereen iets zeggen. Is nog steeds een sterke selectie bayern. Coman gnabry zijn prima flanken voor de toekomst mits fit + sws komt er nog een flank bij, havertz helaas pas 2020.. met kimmich sule hummels hernandez martinez pavard alaba hebben we nog steeds een top verdediging, trouwens is Hernandez heel zeker basis-materiaal, denk je dat we zomaar 80M betalen voor een bankzitter? Dacht het niet, hernandez is een top CV. Kimmich-süle-hernandez( super snelle CV’s + Süle onze beste over heel het seizoen gwst) -alaba= top! + pavard hummels martinez.
Middenveld thiago is idd top, tolisso is ook zeer goed ( was wel een jaar out maar speelde vorig jaar sterk), we zoeken ook nog naar een nieuwe 6.. van goretzka en müller ben ik geen fan! Lewy blijft een topper+ gnabry kan die positie ook spelen, bayern zal er staan daar is geen twijfel aan mogelijk alleen erg jammer dat Havertz pas 2020 komt maar met hem krijgen we een potentiele wereld 10 in huis ( geen bevestiging dat ie komt maar verschillende media zeggen dat ie naar ons wil & onze bazen bevestigden al interesse + Callmund ex Leverkusen praatte met havertz en zei dat ie volg jaar naar ons komt. Het moeten niet allemaal dikke toppers komen, je kan ze top maken zelf top maken.

9 juni 2019 om 13:41

Bayern speelt een spel, gezondste club van Europa. Ze hebben niks uitgegeven afgelopen jaar en statistieken laten
Zien dat Bayern vaker de knip erop houdt om vervolgens in 1 keer de selectie te verversen. Ze hebben 2 titels gehaald en goed gevoetbald in de CL. Helaas door tactische keuzes van Kovac verloren vd latere CL winnaar. Dit seizoen moeten Sané, Pepe en Rodrigo nog komen en volgend seizoen komen Havertz en Werner kosteloos. Goed beleid!

9 juni 2019 om 15:32

Wat een grap, dat middenveld is 3 klasses beter als wat de grootste concurrent heeft lopen. Die komen niet eens in de buurt van Martinez, Goretzka, Tolisso en Thiago.

Ik snap dat je het in je straatje moet lullen dat het allemaal negatief is, en dat het bijzonder moeilijk is om het objectief te bekijken.

Maar het is een feit dat Bayern de op1 na minst gepasseerde defensief in Duitsland was. Kimmich-Hummels-Sule-Alaba is by far de beste defensie in Duitsland al (dat Leipzig minder tegendoelpunten heeft gekregen heeft meer te maken met de defensievere style van hun). Deze defensie had Rafinha en Boateng als back up. Deze zijn vervangen met Pavard en Hernandez. Met name Hernandez zou bij elke andere club zo de basis inlopen. Dit is allemaal vrij logisch, de defensie was al enorm sterk, en die is nog eens verbeterd ook.

Alleen achter de spitsen is de spoeling nog dun, maar kwalitatief is het meer dan genoeg om kampioen te worden, laat staan als er nog 2 goede spelers bij komen.

Als bvb een random speler uit de 2e Bundesliga zou kopen zou je hem nog bombarderen tot topspeler en een geweldige aankoop.

9 juni 2019 om 16:21

De “preek” tegenover Bayern is hier wel degelijk aanwezig als je de comments over de jaren heen hier leest v sommige... terwijl de clubs met zo veel geld in de CL zeker niet beter doen ( city/psg). Schulz zou bij ons de schoenen mogen kuisen van Alaba, T Hazard zou maximaal een back up zijn( coman-gnabry zijn los beter op de flank) enkel Brandt zou spelen ipv müller maar aangezien we Havertz willen in 2020 hebben brandt ook niet nodig..

Eigenlijk iets wat ik mij al jaren afvraag... tot hoever kunnen transfers met zulke hoge bedragen nog veroorloofd worden? Ik neem aan dat ze het ook moeten terug verdienen... en alhoewel de inkomens van de grote competities stijgen lijkt me dat dit een keer gaat afvlakken en de kosten te hoog worden ten opzichte van de baten.

9 juni 2019 om 16:47

Dit ontwikkeld zich nu al sinds voetbal bestaat. Het zal afvlakken als de populariteit minder wordt. Meeste bedragen komen van sponsoren en reclameinkomsten (en tv inkomsten).

De transfervergoedingen betalen is minste probleem bij Bayern. Voor Bayern telt hoofdzakelijk het totaalpakket. Dat is transfervergoeding, salarispakket en comissies tesamen. Bij de meeste Europese topclubs zijn zulke verhoudingen heel scheef getrokken. Voor mij mag er gerust terug een financiële crisis komen zodat er alleen nog wantrouwen bestaat tussen de clubs onderling die financieel in moeilijkheden verkeren.
Voor Lucas Hernandez betaalt Bayern de transfersom in 2 schijven. De eerste schijf van 40 miljoen is al betaald. De tweede schijf volgt op 1 juli.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren