Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bayern-preses hoort interview en heeft nieuws over Neuers clubtoekomst

Laatste update:

Manuel Neuer hoeft niet te vrezen voor een breuk met Bayern München. Dat bevestigt clubvoorzitter Herbert Hainer maandagavond. Neuer was afgelopen week buitengewoon kritisch op Bayern in een interview, waarmee hij menig bestuurder van der Rekordmeister tegen zich in het harnas jaagde en hij zijn toekomst bij de club op het spel leek te zetten. Hainer stelt echter dat de kwestie intern opgelost zal worden.

Neuter uitte vrijdag in een onaangekondigd interview met de Süddeutsche Zeitung zijn ongenoegen over het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic. Bayern-directeuren Hasan Salihamidzic en Oliver Kahn dienden de doelman al gauw van repliek en clubicoon Stefan Effenberg vroeg zich zelfs hardop af of er nog toekomst was voor Neuer bij de Duitse recordkampioen. Nadat ook BILD olie op het vuur gooide begon het gerucht over een exit steeds luider te klinken. Hainer maakt maandag echter een einde aan de geluiden.

De Bayern-voorzitter was spreker bij een herdenking van de vliegramp van 1958. Daar kwam ook de kwestie-Neuer aan bod. "Ik schaar me volledig achter Oliver Kahn en Hasan Salihamidzic", citeerde Kicker Hainer. "Het was onbegrijpelijk voor ons dat Manuel Neuer niet naar ons, maar naar het publiek is gegaan. Ik denk dat hij als aanvoerder een speciale verantwoordelijkheid heeft en hij heeft zijn eigen belangen boven die van het team en de club geplaatst. Hoewel ik begrip heb voor zijn sentiment, is de club het belangrijkst."

Toch zette Hainer een pertinente streep door een exit. "Dat is totaal niet aan de orde", sprak de voorzitter. "We gaan met hem zitten en rustig discussiëren over de situatie. Manuel Neuer is een keeper van wereldklasse, het belangrijkste is dat hij herstelt en weer kan spelen. We hopen dat hij zo snel mogelijk terug kan keren." Neuer revalideert momenteel van een beenbreuk, die hij tijdens het skiën opliep en die hem tot eind dit seizoen aan de kant houdt. Yann Sommer werd deze winter bij Borussia Mönchengladbach opgepikt als zijn vervanger.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De eerste verstandige reactie in deze hele rel. Verschillende bestuurders reageerde als op hun pik getrapt door het interview van Neuer. Maar ze deden dit ook nog eens in de media. Dus wat ze Neuer verweten deden ze zelf ook, interne problemen bespreken in de media.

7 februari 2023 om 11:49

Je hebt helemaal gelijk. Echter 1 ding is opvallend te noemen: Voorzitter Hainer zegt dat ze met Neuer gaan zitten en dat ie niet hoeft te vrezen voor een exit. En dan direct er achter aan: Neuer is dan ook een keeper van wereldklasse!
Dus als het een iets mindere keeper/speler was geweest had ie wel mogen wieberen?!

7 februari 2023 om 12:55

Als het een iets mindere keeper was geweest had hij waarschijnlijk niet bij Bayern gezeten.

7 februari 2023 om 14:02

Maar stel Ullrich had zoiets gezegd, had hij er dan wel weg gemoeten?
De opmerking van Hainer verraadt iets van klassenjustitie 😉

Uitstekende reactie van Hainer op de situatie. Hij is de voorzitter en als zodanig de grote baas bij Bayern. Hij laat zich niet van de wijs brengen door op sensatie beluste pers en ook niet door ex spelers van de club die hun mening net als ik vanuit hun luie stoel geven. Hij predikt rust en gaat gewoon het gesprek met Neuer, die natuurlijk ook een clubicoon is aan. En als ze er dan gewoon samen uit komen heeft hij het beste gedaan dat hij kon doen. Het probleem oplossen zonder dat het tot een drama komt.

Hij gaat skiën, uit publieklijk kritiek op zijn werkgever. Misschien wil Neuer een vertrek forceren en naar Schalke04 gaan om zijn loopbaan te beëindigen. Neuer - Sommer, één plek, die zijn veel te goed om op de bank plaats te nemen. Vind het raar dat Bayern zo'n sterke back-up heeft gehaald.

7 februari 2023 om 11:13

Die sterke back-up halen ze omdat ze niet over de nummer 1 kunnen beschikken tot het einde van het seizoen, dus dat is totaal niet raar. Ik zou het pas raar vinden als ze een matige vervanger hadden gehaald, "omdat het anders volgend seizoen zo lastig wordt".

7 februari 2023 om 11:28

En niet alleen voor nu als back-up. Hij heeft echt een gecompliceerde beenbreuk. Dus het is ook nog gewoon afwachten hoe jij terug komt. Dus heel verstandig om een zeer sterke keeoer erbij te halen. Dat geeft ook meer rust tijdens zijn revalidatie. Dat kan dan ook gewoin in alle rust gebeuren en hoeft daar ook 0 risico mee genomen te worden. Als het verschil groot is, dan is de verleiding heel groot om het proces te versnellen en wat risico te nemen.

Als Neuer weg zou gaan bij Bayern staat denk ik iedere club te springen. Wat een absolute legende is dat. Neuer is in mijn boekjes de absolute nummer 1 keeper aller tijden puur om hoe hij keept alleen al.

7 februari 2023 om 11:16

Ik snap wat jij bedoelt. Hij heeft de rol van keeper heruitgevonden. Natuurlijk is hij wereldkampioen geworden, natuurlijk heeft hij de C1 gewonnen door fantastisch keeperswerk tegen PSG, natuurlijk speelt hij al seizoenen heel sterk in de Bundesliga en heeft hij veel prijzen gewonnen. Maar als ik aan Neuer denk, denk ik altijd aan die match tegen Algerije in 2014. Ik kon mijn ogen niet geloven.

7 februari 2023 om 11:47

Hoezo dan? Volgens mij was het in die wedstrijd toch vooral de keeper van Algerije die een aantal onmogelijke ballen tegenhield?

7 februari 2023 om 11:54

Het was echt afzien voor Duitsland tegen Algerije. Neuer speelde als libero. 59 baltoetsen, waarvan 21 buiten de 16 meters. Het was schitterend en het heeft de rol van doelman doen evolueren.

8 februari 2023 om 00:26

Ik kon het niet beter uitleggen! Dit is precies wat ik bedoel. Bedankt Alex!

Dit is hoe je problemen met spelers oplost. Zo kan het ook Guardiola.

Neuer is een wereldkeeper en een absoluut club icoon. Bayern moet ook niet willen dat hij om dit akkefietje door de achterdeur vertrekt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren