Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München haalt opnieuw versterking op bij Borussia Dortmund

Laatste update:

Raphaël Guerreiro is officieel speler van Bayern München, zo maakt der Rekordmeister vrijdagochtend bekend. De verdediger, die voornamelijk de linkerkant bestrijkt, komt transfervrij over van Borussia Dortmund en tekent een contract tot medio 2026. Guerreiro treedt in de voetsporen van Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels. Zij maakten in het verleden eveneens de gevoelige overstap van BVB naar Bayern.

De komst van Guerreiro komt niet helemaal uit de lucht vallen. Fabrizio Romano meldde enkele weken geleden al dat de Portugees international op het punt stond om een driejarig contract te ondertekenen. Daar kwam bij dat Karl-Heinz Rummenigge, die in de Raad van Toezicht van Bayern zit, voorafgaand aan de Champions League-finale verklapte dat Guerreiro de tweede zomeraanwinst zou worden. Hij stelde dat het aantrekken van de verdediger 'een goede zet' was van Bayern.

CEO Jan-Christian Dreesen is in zijn nopjes met de komst van Guerreiro. "Raphaël behoort al jaren tot de beste en meest constante spelers in de Bundesliga. Hij is veelzijdig, heeft ervaring als international en past als persoon en als speler perfect in het team. We zijn blij dat we hem hebben kunnen contracteren en dat hij in de toekomst het shirt van Bayern zal dragen. Thomas Tuchel en wij als clubleiding zijn het erover eens dat hij van toegevoegde waarde is voor ons."

De hoofdrolspeler zelf hoefde niet lang na te denken toen Bayern op de stoep stond. "Toen het telefoontje van Bayern kwam, was de beslissing snel genomen", aldus Guerreiro. "Het is een eer om voor deze geweldige club te mogen spelen. Ik heb veel waardering voor Tuchel na onze gezamenlijke tijd bij Dortmund. Ik ben een speler die graag de bal wil hebben, om van daaruit kansen te creëren voor de rest van het elftal. Ik kijk uit naar het winnen van prijzen."

Guerreiro tekende in de zomer van 2016 een contract voor vier seizoenen bij Dortmund, maar zou uiteindelijk zeven jaar blijven. Hij wist tweemaal beslag te leggen op de DFB-Pokal en eenmaal de Supercup te winnen. In totaal kwam hij tot 224 officiële wedstrijden, waarin hij 40 keer scoorde en 50 keer als aangever fungeerde. Guerreiro moet samen met met Lucas Hernández en Alphonso Davies gaan uitmaken wie een basisplek verdient op de linksbackpositie.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan gezien worden als de opvolger van Blind en Cancelo. Ben benieuwd waar Cancelo naar toe gaat, naar mijn mening een van de beste linksbacks die rondloopt op deze aardbol.

23 juni 2023 om 11:05

Cancelo naar Newcastle, naja, hopelijk dan.

Ben benieuwd hoeveel guerrero gaat spelen met Davies. Had hem misschien wel liever bij City gezien als inverted back

23 juni 2023 om 11:06

Als opvolger van Blind heeft hij toch wel een moeilijke taak om Blind te doen vergeten !!

23 juni 2023 om 11:14

Cancelo moet gewoon lekker naar Spanje gaan. Zowel Real als Barca kan een goede rechtsback gebruiken.

23 juni 2023 om 15:25

Kan Cancelo ook in de spits staan? We zouden best een goeie 9 kunnen gebruiken bij Real Madrid.

Overigens gonst het wel van de geruchten over een vertrek van Davies, maar hoeveel zal daarvan kloppen? Als hij gaat, dan is Guerrero zijn besluit zo gek toch nog niet. En als Lucas ook nog eens naar Parijs zou gaan kunnen ze hem best wel gebruiken en zal hij ook ongetwijfeld speeltijd krijgen.

23 juni 2023 om 15:32

Davies naar RM zou natuurlijk geweldig zijn.

We kunnen ook Courtois in de spits gooien met zijn lengte. Gewoon alle ballen op op hem

23 juni 2023 om 18:29

Een vertrek van Davies is niet aan de orde - althans volgens Davies bij een evenement in Kanada. Het zijn volgens hem allemaal maar geruchten. Zijn adviseur heeft dollartekens in zijn ogen en praat teveel op dit moment maar Bayern is bezig met een verlenging van het contract en Davies is gelukkig in München. Het enige waarover hij in de laatste dagen aan het klagen was, is dat hij liever een offensieve positie had en niet meer op linksback zou willen spelen.

Rare keuze van Guerreiro. Concurrentie strijdt met Davies ga je niet winnen en ja een veel gebruikte argument hier op VZ is dat een speler toch niet alle wedstrijden kan spelen elke jaar, maar naar mijn mening is dat ambitieloos. Dan moet je hopen of op een blessure of mag je de minder belangrijke wedstrijden spelen, nou joepie

23 juni 2023 om 11:08

Guerreiro speelt ook veel als middenvelder. Gezien het aantal wedstrijden dat Bayern speelt komt hij echt wel aan spelen toe bij Bayern. Goede aanwinst die gratis overkomt van de concurrent en op meerdere posities uit de voeten kan.

23 juni 2023 om 11:18

Grappig dat je als argument gelijk het bovengenoemde noemt over de vele wedstrijden. BellaPartita heeft hier gewoon een goed punt. Guerreiro gaat gewoon op de bank belanden.

23 juni 2023 om 13:48

Guerreiro heeft voorheen met Tuchel gewerkt, toen ook op het middenveld. Ik denk dat hij wel een streepje voor heeft daardoor. Als aanvallende back is hij echt wel goed, verdedigen kan en wil hij helaas alleen niet.

23 juni 2023 om 11:13

Bij voorbaat een strijd opgeven die echt nog niet gestreden is, dat is in mijn ogen pas ambitieloos. Ik ben het eens met Dutchgio

23 juni 2023 om 11:57

Bayern sorteert alvast voor op het vertrek van Davies, die geeft aangegeven niet gelukkig te zijn in Duitsland gezien zijn familie en vriendin niet bij hem zijn. Wordt overigens ook gelinkt aan Real Madrid.

23 juni 2023 om 12:14

Hij heeft niet eens een vriendin want dat is uit? En dan zou hij naar Spanje gaan waar zijn familie ook niet is? Lijkt mij echt een broodje aap verhaal

23 juni 2023 om 12:17

Wat, gaat ie dan bij Vancouver Whitecaps spelen ofzo? Of willen zijn vriendin en familie ineens wel in Spanje komen wonen?

23 juni 2023 om 12:56

Ik mag geen links posten, maar google anders even op: alphonso davies misses family en dan de eerste link van de Daily Post die hem citeren van zijn eigen live stream op Twitch.

23 juni 2023 om 11:58

ben het deels met je eens.
als guerreiro en davies voor dezelfde positie strijden, zie ik davies ook als de hoofd kandidaat linksback.

maar een guerreiro (en davies trouwens ook) zijn best veelzijdig qua posities.
ik zie hem dus zeker wel veel wedstrijden pakken. of het ambitieloos is weet ik niet.
grotere club, meer kans op prijzen etc.

daarnaast is die davies ook vaak in de lappenmand, nog nooit (voor bayern) een vol seizoen gespeeld.

23 juni 2023 om 12:09

Een topkeuze lijkt me. Hij kan in Duitsland blijven met zijn gezin en hoeft geen nieuwe taal te leren, speelt bij een van de beste clubs van de wereld én krijgt een royaal salaris om het nog maar niet over de riante tekenpremie te hebben. Al met al een zeer begrijpelijke en verstandige motivering voor een mens die bij deze generaties aan familie heeft veilig gespeeld. Klasse.

23 juni 2023 om 12:55

Ik geloof dat Guerreiro geen eigen gezinnetje heeft.

23 juni 2023 om 13:33

Dan kan hij een bijzonder mooi bachelorleven leiden. Jaloers!

Classic Bayern die de concurrentie minder maakt met een transfervrije speler

23 juni 2023 om 11:33

En Dortmund haalt nooit spelers van andere subtoppers en middenmoters? Ik zal je even helpen:
Kobel (Stuttgart), Schlotterbeck (Freiburg), Süle (Bayern), Hummels (Bayern), Schulz (Hoffenheim), Ryerson (Union), Wolf (Frankfurt), Özcan (Köln), Dahoud (Gladbach), Brandt (Leverkusen) en Reus (Gladbach).

En dan zijn dit enkel spelers die er afgelopen seizoen zaten. Maar he, alleen het kwade Bayern doet het volgens sommigen hier.

23 juni 2023 om 11:37

Ja omdat Dortmund weer te lang treuzelde. Had hem gewoon een goed en langer contract aangeboden. Overigens haalt Dortmund zelf ook Bensebaini transfervrij van Gladbach. Na Reus, Dahoud en Hazard alweer de zoveelste speler die ze daar wegplukken. Waarom zeg je daar dan niks over?

23 juni 2023 om 13:50

Dortmund wilde zelf niet verlengen omdat zij op de back al Bensebaini gehaald hebben. Ze zoeken nu iets meer op kracht en mentaliteit uit sinds Kehl de baas is. Guerreiro is een begenadigde voetballer, alleen wel eentje alleen met de bal. Verdedigen staat niet in zijn woordenboek, talloze momenten als hij wandelend terugloopt tijdens een counter.

Volgende week weer een artikel over dat het echt echt zeker is? Want dit is al het derde artikel over precies hetzelfde nieuws

23 juni 2023 om 11:12

en daarnaast pakken ze een foto van Giovanni Reyna.

Classic Dortmund die zichzelf zwakker maakt door niet tijdig met een geweldig contract te komen.

23 juni 2023 om 11:34

Of voeren een gezond, financieel beleid zodat ze niet meer in de situatie komen waarin ze ooit gezeten hebben, nl dat ze op het randje van bankroet stonden door voor te veel geld spelers te kopen en ze te zware contracten te geven.

23 juni 2023 om 11:41

Aan de ene kant hoor je een sleutelspeler gewoon een verbeterd contract te geven. Guaerreiro had ook de intentie om te blijven. Ik had hem op het middenveld gepost als opvolger van Bellingham en dan andere posities duidelijk sterker gemaakt. Zoals een goede cvm, rb en winger erbij.

23 juni 2023 om 11:49

Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij deze transfer. Enerzijds is guerreiro een fantastische voetballer en heeft hij voor geniale momenten gezorgd. Anderzijds is die in veel wedstrijden te laconiek in het verdedigen wat veel frustratie oproept. Dus ik denk dat het niet verkeerd is om door te selecteren. Moet alleen blijken of dit goed uitpakt.
Over een cvm, cm en rb heb je zeker gelijk, maar nog een winger?
We hebben malen, adeyemi, gittens, reyna en duranville al.
Verwacht zelf komend seizoen veel van gittens en duranville. Dus een winger is overbodig.

23 juni 2023 om 11:55

Malen en Adeyemi hebben zich goed herpakt. Maar toch ontbreekt er een topaanvaller in mijn optiek. Haller vind ik ook geen topspits bijvoorbeeld. Misschien is een nieuwe spits wel meer noodzaak dan een nieuwe winger.

23 juni 2023 om 12:11

Haller is me het laatste halfjaar ook vaak tegengevallen, maar laten we hem nog een jaar de kans geven. Heb het gevoel dat het alleen maar beter kan worden. Mits de speelwijze van Dortmund iets minder afwachtend wordt. Kan je Haller ook iets meer in zijn kracht gebruiken. Moukoko komt mi tekort. Ik denk dat kehl vooral een sterke achterhoede+ middenveld wilt neerzetten zodat de as van het veld goed bezet is komend jaar.

Bovenstaande titel is compleet misplaatst gezien Guerreiro overkomt als vrije speler. Een transfervrije speler heeft altijd meerdere clubs voor het uitkiezen.
Het lijkt me trouwens uitgesloten dat Bayern spelers die langdurig onder contract staan weghaalt van Dortmund.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren